Regisztráció: 2008. április 10. (15 év, 8 hónap)
Bemutatkozás
Rózsaszín flamingó
Kedvencek
Rendezők: Alfred Hitchcock, David Cronenberg, John Carpenter, John Waters (I)
Színészek: Bette Davis, Divine, Sigourney Weaver, Vincent Price
Planes, Trains & Automobiles Repülők, vonatok, autómobilok |
3 | 2023-12-03 | 3,7 (172) |
Onyx the Fortuitous and the Talisman of Souls |
3 | 2023-11-22 | ? (1) |
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész |
4 | 2023-11-20 | 3,6 (177) |
Human Traffic |
4 | 2023-11-12 | 3,8 (64) |
Robbie Williams |
3 | 2023-11-11 | ? (5) |
Kiemelkedően jó horror antológia, amiben minden epizód nagyjából hasonlóan magas színvonalú. Számomra akkor működnek ezek az antológiák a legjobban, ha van mögöttük némi morális töltet, amiből ebben a filmben aztán nincsen hiány. Látható rasszizmus, családon belüli erőszak, rendőri hatalommal való visszaélés, banda harcok, szóval elég vaskos témák. Ennek ellenére, a film megőrizni a műfajra jellemző játékosságot és képes végig pokolian szórakoztató maradni.
A rendező Divine helytelenül lett összekapcsolva az azonos nevű színésszel. Valójában ő a szegmens rendezője: (https://www.imdb.com/name/nm10150409/?ref_=tt_ov_dr)
Izgalmas és informatív dokumentumfilm sorozat az amerikai némafilm történetéről. David Gill és Kevin Brownlow elképesztő részletességgel vizsgálja meg a néma korszak szinte összes aspektusát. A majd 5 éves készitése során olyan filmsztárokkal csináltak interjúkat, mint: Viola Dana, Gloria Swanson, Lillian Gish, King Vidor, hogy csak a legnagyobb sztárokat említsem. Sokuk ebben látható utoljára eltávozásuk előtt.
Akit esetleg érdekel, megtalálhatja mind a 13 részt a YouTube-on, elfogadható minőségben.
Elég nehéz értékelni ez a filmet. Olyan mint egy karambol, borzasztó amit látsz, de mégis kíváncsian tovább szemléled. Azért ha valaki szeretné jobban megismerni Crawford életét, semmiképp se ezzel a filmmel álljon neki - helyette ott van a Feud(sorozat), ami úgy ahogy van zseniális.
A filmre magára visszatérve, semmiképp nem mondanám jónak. Szubjektív és gonosz biopic, ami a maga kissé perverz módján szórakoztató, de a stúdión kívül nem hiszem, hogy bármely más résztvevője jól járt vele. Nem véletlen, hogy Faye Dunaway szigorúan megtiltotta mindekinek a film bárminemű említéstét a közelében.
Szerettem a képregényt, a játékok is, de ezt jól összecsapták szokás szerint. Minimum két részben kellett volna megcsinálni, mert ez így elég komolyan vehetetlen.
Olcsó Halloween rip-off, aminek létezését nem igazán sikerült igazolniuk a készítőknek. A gyilkosságok laposak, a gyilkos unalmas, és a kiléte az első perctől egyértelmű. Szóval a film még a minimális slasher elvárásoknak sem képes megfelelni, ami azért nem olyan magas.
Nagyon jó az alapötlet és jól is kezd a film, de a második felére teljesen feszültségmentessé válik. Az álom szekvenciák eléggé hátborzongatóak, de ebből lehetett volna több (andalító muzsikából meg kevesebb) és egy kicsit változatosabb, de erről inkább ugye a büdzsé tehet. Mindenestre azért rajta tartom a szemem a rendezőn, okozhat még kellemes meglepetéseket.
Egészen megdöbbentő, hogy mennyi beteg filmeket készítettek a 70-es években! :D Én botor, azt hittem nagyjából az összes igazán hírhedt darabot láttam ebből a korszakból, erre ma belefutottam A bébibe.
A történet egy anyáról szól, aki óriás csecsemőnek öltözteti a negyvenhez közeli fiát, mellette neveli másik két leány gyermekét. Ám egy napon, a munkáját (egészen kivételesen) végző szociális munkás megzavarja a családi idillt, ugyanis a baba után kezd nyomozni. Kár lenne többet elmesélni, egészen elképesztő mozi az utolsó percekig. Nem annyira véres, mint számtalan kortársa, de sokkolásban bármelyiket kenterbe veri.
Lelketlen, üres, buta és unalmas iparos munka.
A Táncos a sötétben utolsó 20 percét szokásom vegigzokogkni.