Livcsy

Tapasztalat: 506 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 581
Regisztráció: 2008. március 27. (13 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 11 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1989
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája
4 2021-11-17 3,3
(94)
Cruella
Szörnyella
1 2021-10-31 3,4
(111)
Passengers
Utazók
3 2021-10-10 3,3
(542)
Sose halunk meg
 
4 2021-06-29 4,0
(644)
Interstellar
Csillagok között
5 2021-05-03 4,1
(1223)
Maverick
Maverick - Halálos póker
5 2021-04-26 4,0
(761)
Saving Mr. Banks
Banks úr megmentése
5 2021-04-23 3,8
(326)
Annie Hall
 
2 2021-04-22 4,4
(962)
Deadpool 2
Deadpool 2.
5 2021-03-25 3,6
(484)
Deadpool
 
5 2021-03-25 3,7
(837)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nem győzöm kivárni!!!!!

Inkább még ezerszer az Endgame, mint csak egyszer is ez! Ha a pokolra jutok, ez a film fog menni végtelenítve. A lassítás lassításainak lassítása újratöltve. Minden jelenet legalább 2 órával hosszabb, mint amennyire szükséges lenne. Minden eltelt 10 perc olyan volt számomra, mintha legalább két nap lett volna. Linkelek egy jó cikket, ez mindent elmond:
https://hvg.hu/kultura/20210318_zack_snyder_az_igazsag_ligaja_kritika_rendezoi_valtozat_batman_superman_wonder_woman

2021-03-16 11:00:39 Wonder Woman 1984 (2020) Livcsy (1) #18

Szerintem ő tényleg csak eljátszotta, amit írtak neki és azt zseniálisan tette. Divat, nem divat, én akkor is kedvelem őt.
A rendezőnek volt egy ilyen bónája, a miért-jét én sem értem. : D

előzmény: tomside (#17)

2021-03-15 21:17:07 Wonder Woman 1984 (2020) Livcsy (1) #16

Több Pedro Pascal, kevesebb minden más! Ő legalább zseniális!
Egy óra után elaludtam. Gondoltam, ma folytatom, de nem vitt rá a lélek...

Szörnyű ez a film. Közvetlenül ébredés után néztem meg, de így is majdnem elaludtam. Egymáshoz szinte semmilyen módon nem kapcsolódó jelenetek (mintha többszáz különböző film lenne egymás után pakolva), pocsék alakítások és egy olyan konfliktus, ami még egy tisztességes férj-feleség veszekedésben nem se állná meg a helyét, nem hogy egy ekkora produkcióban.... Jó ég, de sótlan volt mindenki!

2020-10-28 12:14:14 Sherlock Holmes (2009) Livcsy (2) #110

Összefoglalva: borzasztó. RDJ-nek egyáltalán nem áll jól ez a szerep, bármennyire is kedvelem. Vagyis ,, ez" amit csinál, jól áll neki, de ez meg nem Sherlock Holmes. Oké, hogy újra gondolunk és adaptálunk, de Sherlock Holmes egyszerűen nem ilyen. Az egész karaktertől idegen ez a ripacskodás. Ha már feldolgozás: úgy fáj, hogy senki sem említette a BBC-féle zseniális Sherlock-ot, ami viszont tudott úgy újszerű és inspiráló lenni, hogy nem nyelte le, majd hányta ki a karakterét. Élő szereplőkkel, interakciókkal, személyiségfejlődésekkel. Próbálok nem elfogult lenni, mert sajnos be kell valljam, hogy Benedict Cumberbatch a gyenge pontom. (Kábé minden ellenállásom megszűnik, ha meglátom, vagy meghallom a hangját.) De ha lehántom az egészről a bennem élő tinilányt, akkor is BC nyer.

Ez a film egy elb@szott Blöff utánzat, ami kb úgy arányul az eredetihez, mint a Coop-os mogyorókrém a Nutellához. Bár lehet, előbbinek javult a minősége az elmúlt 10 évben.
Mindegy is, engedjük el. Tegyük fel, hogy mindenkire illik a rá osztott szerep és a színészi alakítások tökéletesek. Akkor is ott van a halálosan unalmas sztori. Háromszor aludtam el rajta. Váltogattam a szinkron és az eredeti hang között, csak történjen valami. A sztorit nagyon hamar elfelejtettem, miután vége lett a filmnek, de arra emlékszem, hogy a csavar egyszerre volt kitalálható és klisés és emellett mérhetetlenül érdektelen. A film színei viszont tetszenek, ez egy pozitívumként maradt meg bennem.
Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért vannak ennyien oda érte, hiába olvastam el a kommenteket, de nagyon szívesen meghallgatok bárkit, hátha tudok újat olvasni! : )

No, hát aludtam rá egy évet. Sajnos a véleményem nem sokban változott. Tény, hogy ami az Infinity war-ban történt, annak súlyát nem lehet überelni: bizton ki merem jelenteni, hogy BÁRMILYEN is lett volna ez a film, SOHA nem lett volna olyan jó, mint az. Az egyszer ütött, de akkor nagyot.
Na jó, egy dolog ütött még:
Egy év után szúrtam ki az intro hiányosságait (ha-ha-ha), ami zseniális és szívfacsaró is egyben.
A neten persze millió rajongói teória létezett, szerintem ha egy századáról tudok, akkor sokat mondtam. Biztos vagyok benne, hogy ezek közül nem egy nem kettő ennél sokkal jobb ötlettel állt elő és épp ezért szomorú, hogy a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldást választották.
Persze az Infinity war után – hangsúlyozom – számomra, akkor szólt volna nagyot a film, ha a végére kiderül:
mégsem EZ az az EGY.
Na akkor aztán jól összecsináltam volna magam. De ilyen az élet.
Az elmúlt két hétben megnéztük az egész filmfolyamot és teljesen a hatása alá kerültem, de valahogy a Végtelen háború után 3-4 napig nem akartunk tovább lépni. A férjemmel kimondatlan gondolatokkal megegyeztünk abban, hogy szerintünk ez a vége és kész. Aztán nagy nehezen sorra került. Mivel nem előzte meg akkora várakozás, mint első körben, nem is bukott nálam akkorát.
Azért annyira nem voltam oda se, félreértés ne essék.
Vannak dolgok, amik tetszettek akkor is és most is.
Sokan szidják, de nekem ilyen Thor. Én az elmúlt pár hétben sokkal kisebb horderejű dolgok miatt is jobban szétestem, mint Ő egy ekkora kudarc után. Abszolút meg tudom érteni. A szervezet, az ego bizony így is reagálhat egy ekkora sokkra és ezzel nem vitatkozom, mert a saját bőrömön láttam.

A másik: Tony Stark mint családapa. Telitalálat. Egy csoda! Imádtam minden percét, ahogyan megmutatkozik az apai oldala és a finom váltás, ahogy Pepper már nem csak a szerelme, hanem a gyermeke anyja is.

A harmadik: Natasa egész szereplése a halála pillanatáig. Minden rezdülés, minden gondolat és mozdulat ahogy átfordul a kétségbeesésből és újra – már-már nosztalgikus – erővel veti bele magát az eseményekbe. Csináljuk már, csináljuk már! De jó, megint együtt vagyunk, poénkodunk, de közben küzdünk. Zseniális!

Amerika kapitány mindig is hidegen hagyott, pedig Isten látja lelkem, én mindent megpróbáltam.


Azok a kérdések, amelyek bennem is megfogalmazódtak, úgy látom másnak is szemet szúrtak, úgyhogy ettől most megnyugodtam. Tényleg már leírni se akarom. Pedig tegnap este elkezdtem összeszedni, a fejemben csinos kis listát állítottam össze, aztán repült a kukába. Attól, hogy összetöröd a koszos tányérokat, még ugyanúgy retkesek maradnak, maximum szétszóródnak a mocskos darabok a konyhában, hogy jobban anyázzál, amikor porszívózod. A kutya meg közben feleszi a spagettidarabokat a padlóról.

Hogy őszinte legyek a Far from home-ba vetettem az utolsó reményemet, hogy talán ott választ kapok majd néhányra, aztán kiderült, hogy Doctor Strange nem ér rá (wtf????), meg amúgy kamu az egész.
Pedig akitől igazán várnám ennek az időtrutyinak a megoldását, az Doctor Strange. Tegye fel a kezét az az MCU karakter, aki nála behatóbban ismeri az időt? Bocs Banner, Stark, pim részecskék, meg kvantumvilág.


Ha már itt tartunk:
A harmadik megtekintés során próbáltam arra fókuszálni, hogy ezt a zagyvalékot tudjam valamihez kötni, ami egyébként a hálátlan nézőseregnek szerintem sokszor eszébe sem jut; nevezetesen, hogy azt látom, amit Doctor Strange is látott! Tessék csak még egyszer elolvasni a film címét! Minden lelki, fizikai sérülés, karakter leépülés, halál és dráma az ő lelkét nyomja és nyomta mind a végtelen háborúban, mind pedig itt. Tudta, hogy ki mit és milyen módon fog átélni és megélni.
Aztán a fináléban abban az egy bizonyos pillanatban, pillantásban MINDEN benne volt: tudom, hogy meghalsz, tudom, mit veszítettél, tudom, mit fogsz még és mit veszítettünk mind és az is, hogy SAJNÁLOM.


Na ezzel sikerült egy kicsit elfeledtetni a káoszt, meg így adtam magamnak egy löketet ahhoz, hogy találjak valamit, aminek igazán súlya van. Aztán a barátnőmmel órákig elemezgettük ezt a pillanatot és minden odavezető eseményt.
A szinkron egyébként minden eddiginél rosszabb, komolyan mondom, fájdalmas. Pedig az évek során a legtöbbjükét el tudtam fogadni. Mindössze egy fő akad, akinek a szinkronhangjaira különösen érzékeny vagyok, az pedig Benedict Cumberbatch , márpedig miatta nem sokat kellett aggódni ebben a filmben.

A végeredmény marad hármas. Nem jó, de nem is tragikus.
Én azért várom a folytatást, kíváncsi vagyok a frissítésekre! :)

2020-05-09 18:36:40 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Livcsy #25127

Teljesen egyet értek! Nem tudom, hogy a szinkron miatt ilyen szörnyű, vagy amúgy is. Ez örök kérdés marad, ugyanis eredeti nyelven nem fogom megnézni.

--
Áthelyezve a(z) Beauty and the Beast topikból.

előzmény: critixx (#25)

Teljesen egyet értek! Nem tudom, hogy a szinkron miatt ilyen szörnyű, vagy amúgy is. Ez örök kérdés marad, ugyanis eredeti nyelven nem fogom megnézni.

előzmény: critixx (#25)

2020-04-19 09:54:20 Iron Man 3 (2013) / Vasember 3. Livcsy (4) #96

Hét év kellett hozzá, de a kezdeti csalódások után végre a helyén tudom kezelni ezt a filmet. Egyszerűen nagyon jó! Tetszik a sötét tónus. Az, amiért anno nem tetszett - hogy kilóg nemcsak a többi Vasember, hanem az összes addigi MCU mozi közül - inkább erénye, mint hibája.
Kellemes csalódás, pedig évekig nem mertem megnézni.

Összes komment...