Livcsy

Tapasztalat: 476 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 501
Regisztráció: 2008. március 27. (11 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1989
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Abominable Bride
Sherlock: A szörnyű menyasszony
5 2019-06-02 3,5
(42)
12 Years a Slave
12 év rabszolgaság
3 2019-05-21 3,7
(631)
Doctor Strange
 
5 2019-04-26 3,4
(546)
Avengers: Age of Ultron
Bosszúállók: Ultron kora
3 2019-04-26 3,3
(626)
Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
5 2019-04-26 3,9
(491)
Avengers: Endgame
Bosszúállók: Végjáték
3 2019-04-25 3,9
(258)
Hotaru no haka
Szentjánosbogarak sírja
1 2019-03-07 4,4
(356)
Planet of Dinosaurs
 
5 2018-12-05 ?
(7)
The Wolverine
Farkas
4 2014-05-28 2,8
(511)
X-Men: First Class
X-Men: Az elsők
5 2014-05-28 3,8
(824)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Első körben úgy érzem, ez a film egy elb@szott vissza a jövőbe
Adok majd még egy esélyt. Nagyon vártam, de elég katyvasz így elsőre.

Én egyébként ott feleztem volna el, amikor Peetát visszahozzák és rátámad Katnissre Na, akkor vagy vársz egy évet, vagy elolvasod a könyvet :D

2015-07-09 20:07:59 Inside Out (2015) / Agymanók Livcsy (?) #32

,,csakis úgy engedném a filmet, hogy utána foglalkozás keretében megbeszéljük a látottakat" Foglalkozás? Jaj, ugyan már... Nem gondolnám, hogy egy annyi idős gyerek, akinek ,,foglalkozás" kell, egyedül menne moziba. Anyu, apu a végén elmagyarázza, mi van. Szerintem ezt túlkavartad :) Én nagyon várom már! Kicsit félek tőle, hogy ellőtték az összes poént az - egyébként zseniális - előzetesben. Pontosítok: nem igazán tudom elképzelni, hogy mit mutathat még a téma azon a jeleneten kívül. Remélem, jó lesz!

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#24)

Megint megnéztem és annyira kínos! Az első részt leszámítva mind AAAANNYIRA kínos....! A 3-7. részekből körülbelül 10 percet bírok, aztán ki kell kapcsolnom.... Hogy lehet, hogy ezt ennyien szeretik? Azokból, amit pozitívumkén említettetek, én egyet se láttam, sőt! Pont az ellenkezőjét. Elnagyolja a történetet, tele pakolja a filmet felesleges jelenetekkel, míg a lényeget nem mondja el. Alan Richmanen kívül senki se játszik jól! (Bár ezt a részt ő is elripacskodja) 3 év után is borzasztó!

Én írtam be, poénból. Olvastad Te is a véleményemet és gondoltam kontrasztkén megjegyzem: sok minden össze van kutyulva - főleg ha a First Class egy új trilógia kezdete, ez meg a második része - de van, ami nem változik. És ez a szám :) Ennyi. ;)

előzmény: Gasz András (#67)

Ezt vegyem bóknak? ;) Amúgy nekem a gugli nem segített benne. Kipróbáltam.
Visszatérve a filmre - hogy ne legyen off - várom már hogy itthon is láthassam. Voltam már úgy, hogy második-harmadik megtekintésre változott a véleményem csak azért, mert jobban megértettem a dolgokat. Van, hogy olyan eseményeket veszek észre, amiknek elsőre nem esett le a jelentése.

előzmény: peti0290 (#62)

Igen, én is megnéznék! :) Annyira készen vagyok, vasárnap óta nem tudok aludni rendesen. A munkahelyemen töltött 8,5 óra kizökkent a dologból, de amint kilépek a kapun, rögtön betolakodik az egész az agyamba....:/
Ezek után már komolyan az a fura, ha valami egyezik mindenhol. :P
Lásd:
214 782 ;) ;)

előzmény: peti0290 (#60)

A First Class-t még bele lehet(ne) passzírozni az korábbi (időrendben későbbi) filmek láncába, ha eltekintek attól a pár mondattól/eseménytől, ami korábban, illetve később elhangzott/megtörtént. Nevezetesen: amikor Magneto a 3. részben azt mondja: Cerebro-t együtt építették. (Mondjuk ez részben igaz is) Vagy amikor együtt mennek el Jean-ért Charles-szal. Viszont ha ezt a filmet nézem és igaznak gondolom, amit mondasz: ,,a trilógia és a Farkas filmek történése nem, vagy másképpen történtek meg", akkor felmerül a következő: ha NEM történt meg, mi értelme volt? Ha MÁSKÉPP történt, hogy történt? Sőt, nem mondanám, hogy nem történt meg, csak másképp történt, de akkor is izgat a másképp! Ez olyan, mintha tegnap felvettem volna egy szép piros ruhát és egy rakás ember azt mondta volna: de csinos vagy! Aztán visszaültetik a tudatomat, hogy válasszak egy másik ruhát, de amikor felvettem és kiválasztottam, se én, se a környezetem nem tudja meg, milyen reakció lett volna. Csak bevillan egy kép, hogy aznap nem piros ruhát vettem fel, hanem zöldet... De ha ,,módosítatlan" aggyal gondolok bele: a piros nagyon fasza volt, mert jól éreztem magam benne és bókokat is kaptam. Akkor mi értelme cserélgetni?
Nem mondom, hogy nem tiszta (illetve, de mondom, mert még nem az), csak az a baj, hogy akkor se tudnám a mögötte lévő motivációt megérteni, ha tiszta volna. Azért lehet érten, mit mondok? Annyira dühít, hogy nem tudom még magamnak se kifejezni a dolgot... :(

előzmény: peti0290 (#58)

Igen :D Ez nagy igazság amúgy, amit Petinek írtál!
Hiszen
a robotok már a 70-es évek óta fejlődtek. Sőt már akkor is egész hatékonyak voltak. Akkor mi szükség volt mutánsgyilkos mutánsra (Deadpool and friends), meg gyógyszerre?
Így semmi értelme az egésznek....
Lehet, hogy nem vagyok igazi rajongó, de nekem bejött a 2009-es Wolverine. :O
Azt is megnéztem volna, hogy
Vadóc visszanyeri az erejét. Az nagy küzdelem lenne neki. Szívesen látnám, ahogy megtanul vele élni, mint pl amikor megállította Pirot. Magneto és az ő dolgát úgy értelmeztem anno, hogy a cucc csak ideig-óráig hat, tehát előbb utóbb minden belőtt alany visszanyeri a képességeit és ez sok kérdést felvet. Egyébként én úgy tudom, Magneto 5-ös szintű, de teljesen mindegy, végülis elfogadom a képregényes haverod verzióját. A végeredmény ugyanaz. :)
Könnyű azt mondani, hogy az egyik is egy alternatív jövő, meg múlt, meg a másik is, mert ez minden problémát megold. Kész, szevasz. Csak nekem így is olyan átláthatatlan az egész.
Láttunk már alternatív jövőt és múltat - más kategória, tudom! - az mégse hatott így. Ott van a Vissza a jövőbe trilógia - ami minden hibájával együtt - kerek egészet alkot.
De nem is ez a bajom. Ez a megváltozott múlt-jelen-jövő nem is zavarna, de annyira rosszul van tálalva, hogy nem szándékosságot, hanem szimpla nemtörődömséget feltételez. Amit korábban is írtam: a rendezők szartak a másik munkájába. (Egyébként Bryan Singer a sajátjába is.)
Azt hiszem, az eljövendő múlt napjait meghagyom a hanyatló Nyugat ópiumának! :D De mindenesetre még megnézem itthon is jópárszor osztályozás előtt.

előzmény: Gasz András (#52)

Bocs, de ez nekem olyan erőltetettnek tűnik... Honnan veszed amúgy? Úgy írtad le, mintha könyvtárnyi szakirodalom született volna a témáról :D Nem beléd akartam kötni! De ha létezik forrása ennek a teóriának, az reményt adna, hogy el tudjam helyezni a filmet. És a többi spoileres rész? Ezek senkinek nem szúrnak szemet? Amúgy mi értelme ennyi idősíknak? Minek kellett újat indítani új kérdésekkel, amikor a régiben is rengetek kiaknázatlan terület akadt?

előzmény: peti0290 (#48)

Összes komment...