Livcsy

Tapasztalat: 493 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 518
Regisztráció: 2008. március 27. (12 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1989
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
War Horse
Hadak útján
2 2020-10-13 3,2
(331)
The Intern
A kezdő
5 2020-09-12 3,4
(430)
Il mondo di Yor
Yor, the Hunter from the Future
5 2020-08-09 ?
(7)
1917
 
2 2020-08-07 3,8
(334)
Much Ado About Nothing
Sok hűhó semmiért
5 2020-06-21 4,2
(475)
Beauty and the Beast
A szépség és a szörnyeteg
2 2020-05-09 3,1
(270)
Mad Max: Fury Road
Mad Max: A harag útja
2 2020-05-02 4,0
(888)
Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarök
5 2020-04-26 3,7
(520)
Captain America: Civil War
Amerika Kapitány: Polgárháború
5 2020-04-23 3,6
(543)
Iron Man 3
Vasember 3.
4 2020-04-19 3,4
(782)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

No, hát aludtam rá egy évet. Sajnos a véleményem nem sokban változott. Tény, hogy ami az Infinity war-ban történt, annak súlyát nem lehet überelni: bizton ki merem jelenteni, hogy BÁRMILYEN is lett volna ez a film, SOHA nem lett volna olyan jó, mint az. Az egyszer ütött, de akkor nagyot.
Na jó, egy dolog ütött még:
Egy év után szúrtam ki az intro hiányosságait (ha-ha-ha), ami zseniális és szívfacsaró is egyben.
A neten persze millió rajongói teória létezett, szerintem ha egy századáról tudok, akkor sokat mondtam. Biztos vagyok benne, hogy ezek közül nem egy nem kettő ennél sokkal jobb ötlettel állt elő és épp ezért szomorú, hogy a legolcsóbb, legegyszerűbb megoldást választották.
Persze az Infinity war után – hangsúlyozom – számomra, akkor szólt volna nagyot a film, ha a végére kiderül:
mégsem EZ az az EGY.
Na akkor aztán jól összecsináltam volna magam. De ilyen az élet.
Az elmúlt két hétben megnéztük az egész filmfolyamot és teljesen a hatása alá kerültem, de valahogy a Végtelen háború után 3-4 napig nem akartunk tovább lépni. A férjemmel kimondatlan gondolatokkal megegyeztünk abban, hogy szerintünk ez a vége és kész. Aztán nagy nehezen sorra került. Mivel nem előzte meg akkora várakozás, mint első körben, nem is bukott nálam akkorát.
Azért annyira nem voltam oda se, félreértés ne essék.
Vannak dolgok, amik tetszettek akkor is és most is.
Sokan szidják, de nekem ilyen Thor. Én az elmúlt pár hétben sokkal kisebb horderejű dolgok miatt is jobban szétestem, mint Ő egy ekkora kudarc után. Abszolút meg tudom érteni. A szervezet, az ego bizony így is reagálhat egy ekkora sokkra és ezzel nem vitatkozom, mert a saját bőrömön láttam.

A másik: Tony Stark mint családapa. Telitalálat. Egy csoda! Imádtam minden percét, ahogyan megmutatkozik az apai oldala és a finom váltás, ahogy Pepper már nem csak a szerelme, hanem a gyermeke anyja is.

A harmadik: Natasa egész szereplése a halála pillanatáig. Minden rezdülés, minden gondolat és mozdulat ahogy átfordul a kétségbeesésből és újra – már-már nosztalgikus – erővel veti bele magát az eseményekbe. Csináljuk már, csináljuk már! De jó, megint együtt vagyunk, poénkodunk, de közben küzdünk. Zseniális!

Amerika kapitány mindig is hidegen hagyott, pedig Isten látja lelkem, én mindent megpróbáltam.


Azok a kérdések, amelyek bennem is megfogalmazódtak, úgy látom másnak is szemet szúrtak, úgyhogy ettől most megnyugodtam. Tényleg már leírni se akarom. Pedig tegnap este elkezdtem összeszedni, a fejemben csinos kis listát állítottam össze, aztán repült a kukába. Attól, hogy összetöröd a koszos tányérokat, még ugyanúgy retkesek maradnak, maximum szétszóródnak a mocskos darabok a konyhában, hogy jobban anyázzál, amikor porszívózod. A kutya meg közben feleszi a spagettidarabokat a padlóról.

Hogy őszinte legyek a Far from home-ba vetettem az utolsó reményemet, hogy talán ott választ kapok majd néhányra, aztán kiderült, hogy Doctor Strange nem ér rá (wtf????), meg amúgy kamu az egész.
Pedig akitől igazán várnám ennek az időtrutyinak a megoldását, az Doctor Strange. Tegye fel a kezét az az MCU karakter, aki nála behatóbban ismeri az időt? Bocs Banner, Stark, pim részecskék, meg kvantumvilág.


Ha már itt tartunk:
A harmadik megtekintés során próbáltam arra fókuszálni, hogy ezt a zagyvalékot tudjam valamihez kötni, ami egyébként a hálátlan nézőseregnek szerintem sokszor eszébe sem jut; nevezetesen, hogy azt látom, amit Doctor Strange is látott! Tessék csak még egyszer elolvasni a film címét! Minden lelki, fizikai sérülés, karakter leépülés, halál és dráma az ő lelkét nyomja és nyomta mind a végtelen háborúban, mind pedig itt. Tudta, hogy ki mit és milyen módon fog átélni és megélni.
Aztán a fináléban abban az egy bizonyos pillanatban, pillantásban MINDEN benne volt: tudom, hogy meghalsz, tudom, mit veszítettél, tudom, mit fogsz még és mit veszítettünk mind és az is, hogy SAJNÁLOM.


Na ezzel sikerült egy kicsit elfeledtetni a káoszt, meg így adtam magamnak egy löketet ahhoz, hogy találjak valamit, aminek igazán súlya van. Aztán a barátnőmmel órákig elemezgettük ezt a pillanatot és minden odavezető eseményt.
A szinkron egyébként minden eddiginél rosszabb, komolyan mondom, fájdalmas. Pedig az évek során a legtöbbjükét el tudtam fogadni. Mindössze egy fő akad, akinek a szinkronhangjaira különösen érzékeny vagyok, az pedig Benedict Cumberbatch , márpedig miatta nem sokat kellett aggódni ebben a filmben.

A végeredmény marad hármas. Nem jó, de nem is tragikus.
Én azért várom a folytatást, kíváncsi vagyok a frissítésekre! :)

2020-05-09 18:36:40 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Livcsy #25005

Teljesen egyet értek! Nem tudom, hogy a szinkron miatt ilyen szörnyű, vagy amúgy is. Ez örök kérdés marad, ugyanis eredeti nyelven nem fogom megnézni.

--
Áthelyezve a(z) Beauty and the Beast topikból.

előzmény: critixx (#25)

Teljesen egyet értek! Nem tudom, hogy a szinkron miatt ilyen szörnyű, vagy amúgy is. Ez örök kérdés marad, ugyanis eredeti nyelven nem fogom megnézni.

előzmény: critixx (#25)

2020-04-19 09:54:20 Iron Man 3 (2013) / Vasember 3. Livcsy (4) #96

Hét év kellett hozzá, de a kezdeti csalódások után végre a helyén tudom kezelni ezt a filmet. Egyszerűen nagyon jó! Tetszik a sötét tónus. Az, amiért anno nem tetszett - hogy kilóg nemcsak a többi Vasember, hanem az összes addigi MCU mozi közül - inkább erénye, mint hibája.
Kellemes csalódás, pedig évekig nem mertem megnézni.

2020-01-08 19:16:07 1917 (2019) Livcsy (2) #9

Alig várom!

Ez a film megannyi kérdést vet fel bennem, viszont egyiket sem hajlandó megválaszolni. :D


1. Ha Marcus admirális elvette Khan legénységét, akkor hogy a fenébe tudta bepakolni őket a torpedókba?
2. Különben is minek? De minek??? Kilövik, meghalnak. Miért jó? De amúgy ha a kezemben vannak az embereim, akkor inkább simán felébresztem őket és legyakom az egész inkompetens bandát. Mert amúgy elég fatökűek, mit ne mondjak.
3. Ha lebukott, akkor hogy a búbánatos istennyilába maradt szabad? Egy kis mászkálás Londonban, véradás, egy tea valahol, vagy mi???
4. Kirk nem tud gondolkodni? Persze Khan szerint Marcus admirális akarja az egész háborút, de ő sem a csillámpónik bolygójára menekült, szóval....
5. Spock miért ilyen hatékony fegyver Khan ellen? Vagy ez valami olyan dolog, amit tudnom kéne az előzményekből?
6. Miért nem vetették be hamarabb?
7. Miért nem nyírták ki a többi 72 versenyzőt? Elég veszelyesek, vagy csak nekem tűnt fel???
8. Meg amúgy is....300 évvel ezelőtt is azok voltak, bűn volt őket otthagyni csakúgy magányosan hánykolódni...
9. Ezt lehet, hogy valaki írta már, de Marcus helyében én lehet tényleg olyasvalakit küldenék a 73 génmanipulált szuperember kinyírására, akiről NEM köztudott, hogy megszeg minden parancsot. De még ha menne neki a dolog hirtelen felindulásból, nem raknék mellé egy önjelölt Hermionét, aki figyelmezteti, hogy ez biza nem a hivatalos eljárás.
10. Miért van mindenki a tökéletes helyen? Nekem valahogy nem jött át, hogy Scotty hogy került a támaszpontról az űrhajóra...
11. Amikor kijönnek az elképzelhetetlen sebességből, akkor valaki megjegyzi, hogy 270 000 Km-re vannak a Földtől. Két robbanás és már a Föld gravitációja vonzza őket. Ez mi?
12. Scotty kicsit jobban is odafigyelhetett volna az ,,ájult" Khan-ra, mialatt áhítattal hallgatta, ahogy Kirk NEM kábítja el az apját a lánya előtt. Amúgy miért nem?

Bónusz:
13. Azt hiszik, ha mindenkinek szétCGIozzák a szemét, akkor szebb lesz, mint Benedict Cumberbatch-é??? (Mondjuk erre tudom a választ)


Egyébként - bár lehet, nem látszik - de nagyon jól szórakoztam. :)
Amúgy ez soha nem lesz az a film, amit azért nézek majd meg, hogy azt várjam, hogy a ,,jók" győzzenek. Vagy csak összességében más az elképzelésem a ,,jó"-ról. Szegény Khan. Megtervezte, megcsinálta azokat a pöpec fegyvereket, az űrhajót, a vérével feltámasztott két embert és egy triblit is - és előbbiek közül az egyik ráadásul a felettébb haszontalan főszereplő, - az egész bandát megmentette a Kronos-on a klingonoktól, kinyírta a közveszélyes és kegyetlen Marcus admirálist. Mik ezek, ha nem hőstettek? És semmi hála. :(

Első körben úgy érzem, ez a film egy elb@szott vissza a jövőbe
Adok majd még egy esélyt. Nagyon vártam, de elég katyvasz így elsőre.

Én egyébként ott feleztem volna el, amikor Peetát visszahozzák és rátámad Katnissre Na, akkor vagy vársz egy évet, vagy elolvasod a könyvet :D

2015-07-09 20:07:59 Inside Out (2015) / Agymanók Livcsy (?) #32

,,csakis úgy engedném a filmet, hogy utána foglalkozás keretében megbeszéljük a látottakat" Foglalkozás? Jaj, ugyan már... Nem gondolnám, hogy egy annyi idős gyerek, akinek ,,foglalkozás" kell, egyedül menne moziba. Anyu, apu a végén elmagyarázza, mi van. Szerintem ezt túlkavartad :) Én nagyon várom már! Kicsit félek tőle, hogy ellőtték az összes poént az - egyébként zseniális - előzetesben. Pontosítok: nem igazán tudom elképzelni, hogy mit mutathat még a téma azon a jeleneten kívül. Remélem, jó lesz!

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#24)

Megint megnéztem és annyira kínos! Az első részt leszámítva mind AAAANNYIRA kínos....! A 3-7. részekből körülbelül 10 percet bírok, aztán ki kell kapcsolnom.... Hogy lehet, hogy ezt ennyien szeretik? Azokból, amit pozitívumkén említettetek, én egyet se láttam, sőt! Pont az ellenkezőjét. Elnagyolja a történetet, tele pakolja a filmet felesleges jelenetekkel, míg a lényeget nem mondja el. Alan Richmanen kívül senki se játszik jól! (Bár ezt a részt ő is elripacskodja) 3 év után is borzasztó!

Összes komment...