Bubu

Tapasztalat: 1230 film
Kompetencia: 21 film
Súly: 1755
Regisztráció: 2008. március 26. (9 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Bemutatkozás

Született feleség vagyok és drámakirálynő. Bolondos kalapos. Könyvmoly. Hugrabugos. Olykor kicsit koczka, máskor álmodozó, alkalomadtán gyakorlatias. Sokszor úgy tűnik, sosem fogok felnőni, és a mai napig rá tudok csodálkozni a világra. Azt is mondták már nekem, hogy a saját kis kuczkómban élek, és mindent a magam módján érzek át. Szeretek elmerülni mindenféle történetben könyv, színdarab vagy film formájában, és ezekről az élményekről beszélgetni.

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1983
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Founder
Az alapító
4 2018-01-11 3,8
(161)
Breathe
 
4 2018-01-09 ?
(6)
The Last Song
Az utolsó dal
4 2018-01-08 2,7
(110)
Rules Don't Apply
 
3 2018-01-06 ?
(5)
The Hitman's Bodyguard
Sokkal több mint testőr
3 2018-01-06 3,3
(187)
Like Crazy
Őrülten hiányzol
4 2018-01-05 3,7
(152)
The Mountain Between Us
Hegyek között
3 2018-01-04 3,0
(48)
Kingsman: The Golden Circle
Kingsman: Az Aranykör
3 2017-12-29 3,1
(227)
The Flying Deuces
Repülő ördögök - Stan és Pan az idegenlégióban
5 2017-11-20 3,6
(23)
Beau Hunks
Stan és Pan az idegenlégióban
5 2017-11-20 3,9
(31)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-11-14 20:58:39 [Könyvajánló] Bubu #331

Viszonylag új megjelenés: Eleanor Oliphant köszöni, jól van
A legjobb könyv, amit a magányról olvastam:
http://konyvkuczko.blog.hu/2017/11/13/gail_honeyman_eleanor_oliphant_koszoni_jol_van_351

2017-11-06 22:14:30 [Megérdemelte-e az Oscart...] Bubu #10302

Ha annyira túlreagálják, mint az oscarsowhite-ot, akkor a férfi jelölteknél max nagyon fiatalokat jelölnek csak, akiknek nincs esélyük botrányos múlttal lebukni, és nagy női estet tartanak, férfit kamera nem fog látni.
Akkor elég gázos lesz az egész, mint két éve... Bár a Matt Damon is úgy hiányzik, mint púp a hátamra...

előzmény: ChrisAdam (#10301)

2017-11-05 14:55:37 [Melyik filmen sírtál?] Bubu #29

A lista sokkal hosszabb ennél, de ezeken minden alkalommal....

A szoba: Mikor az anyát interjúztatják.
A szavak titkos élete: Mikor Hannah elmeséli a történetét Josefnek
Nevem Sam: Mikor Randy elengedi a kislányt
Holt Költők Társasága: "Kapitány, kapitányom" a végén
A könyvtolvaj: Rudy...
Schindler listája: Mikor Schindler összeomlik, hogy többet is megmenthetett volna
Megmaradt Alice-nek: Mikor Alice eltűnik
Millió dolláros bébi: Mikor Maggie megkéri Frankie-t, hogy ne hagyja szenvedni
Fel!: Az első öt perc...
Édesek és mostohák: Mikor az anya elköszön a gyerekeitől
Kramer kontra Kramer: Utolsó jelenet
Halálsoron: Mikor Cofey megkéri Pault, hogy ne takarják le a szemét, mert fél a sötéttől.
Hachi: Amikor a feleség rájön, hogy a kutya még mindig vár.
Harry Potter: Mikor Dobby meghal.
Ollókezű Edward: Mikor a végén esik a hó
Gyűrűk Ura: Mikor Frodo elmondja Samunak, örül, hogy vele van.
Amerikai szépség: A vége
Manchester by the sea: Mikor Lee és Randy bocsánatot kér egymástól.

Könyvben nagyon szerettem ezt a történetet, de a film borzalmas. A hangulatot agyoncsapja a rettenetes színészi játék, a több tonna smink, és helyenként a zene is teljesen más érzelmeket közvetít, mint ami a történetben benne van. Így valami kitekert paródia lesz az egészből. Végig se bírtam nézni.
Hátha a Tom Hanks-es feldolgozás eltalálja majd...

2017-11-03 20:42:57 The Choice (2016) / Válaszúton Bubu (2) #2

Egyetértek Veled, kivéve a hölgyeknek ajánlott részt.
Láttam más pár filmadaptációt Nicholas Sparks regényei alapján, és most már tényként kezelem: aki látott kettőt-hármat, látta mindet. De amíg a korai munkájában fel lehet fedezni eredetiséget, mondanivalót, drámát, addig az is látszik, hogy nem fárad már a megújulással. Nem csak sablonosak, fáradtak a történetei, de egyes elemek is elmaradhatatlanok: vízpart, evezés, állatok, betegség, baleset, elátkozott szerelmesek, szélvihar. E mellett teljességgel kiszámítható minden "fordulat", percekkel előre megmondom, mi lesz a naaagy probléma, és mikor kéne zsebkendőt rántanom szerintük. És garantált a sziruppal leöntött vég. Itt nem is szimplán napalmot dobtak le, hanem minden alkalommal, amikor azt mondtam, ezt nem fogják már überelni, rátettek még három lapáttal. (Ha így vesszük, ez meglepően nyálas volt, szóval van még új a nap alatt?)

előzmény: noresz02 (#1)

Fájdalmasan önismétlő, a saját világával ellentmondó, sablonos film. A zene összevágva a korábbiakból, nem értem, ez miért egy új zeneszerző neve mellett fut. A trilógia erdeti, izgalmas akciójelenetei újrvágva, más helyszínnel. Erőltetett szerelmi szál.
A képek szépek, és voltak jó ötletek, de ahogy a negyedik részben, itt sem bántak következetesen velük. Kár, hogy nem hagyták abba a csúcson a trilógia után.

Az alapötletetben minden potenciál benne volt: édes, szerelmes kamaszok, váratlan akadályok, komoly problémák. De sajnos nem sok ígéretet váltott be a sztori, mert nem mert a drámai helyzetek mélyére hatolni, így a katarzis is elmaradt.
A naplószerű elbeszélés, az olvasmányok szarkasztikus értékelése, és a chat beszélgetések feldobták az történetet, ügyesen bemutatták Maddy-t, ahogy Olly hatását is őrá. Ami furcsa volt számomra, hogy Maddy inkább Olly kedvéért kezdte el felfedezni magát és a külvilágot is, nem pedig önmagáért. De ezt a fiatalság és a mindent felbolygató első szerelem számlájára lehetne írni. Szerencsére a színészek bája viszi a hátán a filmet. Egy darabig...
Maddy és Olly kapcsolata is egészségtelen a szüleikkel, és túl hirtelen tesznek nagy ugrásokat, hogy eltávolodjanak tőlük. Ennek a különböző stádiumait és hátulütőjét szerintem elbagatelizálta a film. Nem látjuk, a későbbiekben milyen következményei vannak a két tinédzser agresszív leválásának. Nem érezni, hogy milyen nagy döntés egyik pillanatról a másikra kilépni a szüleink életéből egy gyakorlatilag ismeretlen világba. Semmi sem olyan egyszerű, hogy nem beszélünk többé az emberrel, aki felnevelt, és aki 18 évig minden nap a fő társaságunk volt. Főleg, hogy láthatóan segítségre szorul. Hiteltelen számomra, hogy a végén boldogan, és önzően fut Maddy a vak világba.
Annak a leírásáról már nem is beszélek, milyen fizikai és pszichikai hatása van valakire az, ha egész életében be volt zárva, és hirtelen kitárul előtte a világ. (Amennyiben valaki erre lenne kíváncsi, annak A szobát ajánlanám). Ezzel el is érkeztünk a legnagyobb problémámhoz.
Amint a fiatalok szerelme minden sorscsapás ellenére beteljesülne, abban a pillanatban már a forgatókönyv terhére válik minden komolyabb téma. Mivel igen hamar eltüntetik ezeket, nyilvánvalóvá válik, hogy a kitűnő alapötletből nem is lesz több, mint egy bemutató az élet élvezeteiből. Maddy megragadja a napot, de közben történetének kiváltó oka, és a következményei is komolyabb magyarázat nélkül maradnak. Az érzelmi csúcspontok felett átrohanunk, pedig kevés nagyobb érzelmi próbatételt tudok elképzelni, mint mikor az ember nem érintheti meg azt, akit szívből szeret. Talán azt, ha tudja, egy perc boldog együttlétbe a másik belehalhat. Vagy azt, ha egy anya úgy gyászolja a családját, hogy már-már eszét veszti. Ezeknek a bagatelizálása volt a legnagyobb kihagyott ziccer, amit valaha láttam.
E melett tele a film átgondolatlansággal: Luxuskörülmények egy olyan srácnál, akinek az apja állítólag nem marad sokáig egy állásban, és vedel? Hitelkártyát rendel egy lány, akinek a létezéséről alig tudnak? Egy csecsemőkorban diagnosztizált, súlyos, és változtos tüneteket produkáló betegséggel soha nem kerül más orvosok elé valaki az édesanyján kívül? Se egy oltás, se konzultáció, se felülvizsgálat? Az egész a nagy dráma alapozásához kell, de utána felejtsük is el, mert nekik össze kell jönniük? Pff...

Már divat: Hamupipőke, Demóna, Dzsungel könyve után ez a film is nagy bevételt hozott nekik. Nem fognak megállni...

előzmény: Ubul (#13)

2017-06-01 11:09:12 [Könyvajánló] Bubu #318

Nemrég olvastam Rain Arlender: Az élet esszenciája c. könyvet, amit szívből ajánlok mindenkinek. Nyaralásra is nagyon jó, mert humoros, kedves, helyenként kissé morbid könyv, amiben a whiskey gyártásának és a magyarság mibenlétének is szerep jut...
http://www.bubumaczkokuckoja.hu/l/rain-arlender-az-elet-esszenciaja/

2017-05-31 18:41:31 The Intern (2015) / A kezdő Bubu (5) #34

A filmben a kislány úgy öt-hat éves, már iskola előkészítőbe jár. Az elején elmondták, hogy másfél éve, otthon jött az ötlet és a cégalapítás. Tehát a gyerek első három-négy évében otthon volt vele, és az apa dolgozott. Nem értek egyet azzal, hogy minden nő jó anyának, vagy hogy minden apa rosszabb szülő lenne, mint az anya (Személyes tapasztalat). Van, hogy egyszerűen a személyisége jobban passzol a gyerekneveléshez.
Abból meg egy kislány profitálhat a későbbiekben, hogy azt látja, hogy az édesanyja az élet több területén is kiteljesedett. Nem egy anyát látok magam körül, aki otthon van a gyerekkel, és mégsem képes rendesen megnevelni, mert nincs hozzá mondjuk önismerete vagy idegrendszere. Vagy láthatóan frusztrált, mert a munkahelyi sikereket pelenkára cserélte. Egy ilyen anya mellett ugyanúgy (ha nem jobban) sérül a gyerek, mert érzi, az anyja máshol akar lenni, nem mellette. Főleg, ha a frusztrációt a gyereken vagy az apján vezeti le: türelmetlen, vitatkozik, aláássa az apa tekintélyét stb.
A film vége után szerintem lassan apuka is visszamehet dolgozni (informatikus, ha ő nem talál olyan állást, amit félig otthon végezhet, akkor nem akar állást találni) amíg a gyerek iskolában van, ne adj'Isten elmegy a felesége cégéhez.
A nemi szerepeken túl nekem tetszett a startup-ok problémáinak leírása, a nyugdíj témája, és az, hogy időseket már nem nagyon vesznek fel, pedig nagy értékkel bír a tapasztalatuk. Bár nehéz követni sokszor egy fiatalnak is a mindenféle irányú rohamos fejlődést. És az is tetszett, hogy végre nem az volt, hogy megcsalt, hajítsd el a többéves kapcsolatot. Egy sikeres ember nem adja fel, akkor sem, ha kudarc érte. Elég nehezen lenne másképp sikeres. Ha a férj nem vallja be, és még neki áll feljebb, az lett volna a klisé. Szerintem nem ártana több olyan film, ami megmutatja, egy mélypont nem ok a válásra. Benne maradni, feldolgozni a negatív érzéseket, változtatni, megújulni és dolgozni érte, az a nehéz. De ha ugyanannyi energiát fordítunk a megmentésére, mint a szétzúzására, akkor több házasság maradna egyben.
De őszintén szólva nem értem a vígjáték besorolást...

előzmény: from hell (#21)

Összes komment...