Bubu

Tapasztalat: 1217 film
Kompetencia: 18 film
Súly: 1667
Regisztráció: 2008. március 26. (9 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Bemutatkozás

Bubu vagyok, született feleség és drámakirálynő. Bolondos kalapos. Olykor kicsit koczka, máskor játékos. Van, amikor álmodozó, alkalomadtán objektív és gyakorlatias. Sokszor úgy érzem, sosem fogok felnőni, és a mai napig rá tudok csodálkozni a világra. Azt is mondták már nekem, hogy a saját kis világomban élek, és mindent a magam módján élek meg. Szeretek elmerülni mindenféle történetben könyv, színdarab vagy film formájában, és ezekről az élményekről beszélgetni.

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1983
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Zookeeper's Wife
Menedék
4 2017-10-20 3,4
(39)
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
2 2017-10-20 3,0
(170)
Baywatch
 
2 2017-10-08 2,4
(142)
My Cousin Rachel
Kuzinom, Rachel
3 2017-10-05 2,8
(18)
Everything, Everything
Minden, minden
2 2017-10-05 2,5
(38)
Dunkirk
 
4 2017-08-13 4,0
(280)
Going in Style
Vén rókák
5 2017-07-26 3,2
(134)
La marche de l'empereur
Pingvinek vándorlása
3 2017-07-17 3,9
(161)
Kong: Skull Island
Kong: Koponya-sziget
3 2017-07-09 3,3
(309)
Live by Night
Az éjszaka törvénye
1 2017-06-10 3,1
(103)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Fájdalmasan önismétlő, a saját világával ellentmondó, sablonos film. A zene összevágva a korábbiakból, nem értem, ez miért egy új zeneszerző neve mellett fut. A trilógia erdeti, izgalmas akciójelenetei újrvágva, más helyszínnel. Erőltetett szerelmi szál.
A képek szépek, és voltak jó ötletek, de ahogy a negyedik részben, itt sem bántak következetesen velük. Kár, hogy nem hagyták abba a csúcson a trilógia után.

Az alapötletetben minden potenciál benne volt: édes, szerelmes kamaszok, váratlan akadályok, komoly problémák. De sajnos nem sok ígéretet váltott be a sztori, mert nem mert a drámai helyzetek mélyére hatolni, így a katarzis is elmaradt.
A naplószerű elbeszélés, az olvasmányok szarkasztikus értékelése, és a chat beszélgetések feldobták az történetet, ügyesen bemutatták Maddy-t, ahogy Olly hatását is őrá. Ami furcsa volt számomra, hogy Maddy inkább Olly kedvéért kezdte el felfedezni magát és a külvilágot is, nem pedig önmagáért. De ezt a fiatalság és a mindent felbolygató első szerelem számlájára lehetne írni. Szerencsére a színészek bája viszi a hátán a filmet. Egy darabig...
Maddy és Olly kapcsolata is egészségtelen a szüleikkel, és túl hirtelen tesznek nagy ugrásokat, hogy eltávolodjanak tőlük. Ennek a különböző stádiumait és hátulütőjét szerintem elbagatelizálta a film. Nem látjuk, a későbbiekben milyen következményei vannak a két tinédzser agresszív leválásának. Nem érezni, hogy milyen nagy döntés egyik pillanatról a másikra kilépni a szüleink életéből egy gyakorlatilag ismeretlen világba. Semmi sem olyan egyszerű, hogy nem beszélünk többé az emberrel, aki felnevelt, és aki 18 évig minden nap a fő társaságunk volt. Főleg, hogy láthatóan segítségre szorul. Hiteltelen számomra, hogy a végén boldogan, és önzően fut Maddy a vak világba.
Annak a leírásáról már nem is beszélek, milyen fizikai és pszichikai hatása van valakire az, ha egész életében be volt zárva, és hirtelen kitárul előtte a világ. (Amennyiben valaki erre lenne kíváncsi, annak A szobát ajánlanám). Ezzel el is érkeztünk a legnagyobb problémámhoz.
Amint a fiatalok szerelme minden sorscsapás ellenére beteljesülne, abban a pillanatban már a forgatókönyv terhére válik minden komolyabb téma. Mivel igen hamar eltüntetik ezeket, nyilvánvalóvá válik, hogy a kitűnő alapötletből nem is lesz több, mint egy bemutató az élet élvezeteiből. Maddy megragadja a napot, de közben történetének kiváltó oka, és a következményei is komolyabb magyarázat nélkül maradnak. Az érzelmi csúcspontok felett átrohanunk, pedig kevés nagyobb érzelmi próbatételt tudok elképzelni, mint mikor az ember nem érintheti meg azt, akit szívből szeret. Talán azt, ha tudja, egy perc boldog együttlétbe a másik belehalhat. Vagy azt, ha egy anya úgy gyászolja a családját, hogy már-már eszét veszti. Ezeknek a bagatelizálása volt a legnagyobb kihagyott ziccer, amit valaha láttam.
E melett tele a film átgondolatlansággal: Luxuskörülmények egy olyan srácnál, akinek az apja állítólag nem marad sokáig egy állásban, és vedel? Hitelkártyát rendel egy lány, akinek a létezéséről alig tudnak? Egy csecsemőkorban diagnosztizált, súlyos, és változtos tüneteket produkáló betegséggel soha nem kerül más orvosok elé valaki az édesanyján kívül? Se egy oltás, se konzultáció, se felülvizsgálat? Az egész a nagy dráma alapozásához kell, de utána felejtsük is el, mert nekik össze kell jönniük? Pff...

Már divat: Hamupipőke, Demóna, Dzsungel könyve után ez a film is nagy bevételt hozott nekik. Nem fognak megállni...

előzmény: Ubul (#13)

2017-06-01 11:09:12 [Könyvajánló] Bubu #318

Nemrég olvastam Rain Arlender: Az élet esszenciája c. könyvet, amit szívből ajánlok mindenkinek. Nyaralásra is nagyon jó, mert humoros, kedves, helyenként kissé morbid könyv, amiben a whiskey gyártásának és a magyarság mibenlétének is szerep jut...
http://www.bubumaczkokuckoja.hu/l/rain-arlender-az-elet-esszenciaja/

2017-05-31 18:41:31 The Intern (2015) / A kezdő Bubu (5) #34

A filmben a kislány úgy öt-hat éves, már iskola előkészítőbe jár. Az elején elmondták, hogy másfél éve, otthon jött az ötlet és a cégalapítás. Tehát a gyerek első három-négy évében otthon volt vele, és az apa dolgozott. Nem értek egyet azzal, hogy minden nő jó anyának, vagy hogy minden apa rosszabb szülő lenne, mint az anya (Személyes tapasztalat). Van, hogy egyszerűen a személyisége jobban passzol a gyerekneveléshez.
Abból meg egy kislány profitálhat a későbbiekben, hogy azt látja, hogy az édesanyja az élet több területén is kiteljesedett. Nem egy anyát látok magam körül, aki otthon van a gyerekkel, és mégsem képes rendesen megnevelni, mert nincs hozzá mondjuk önismerete vagy idegrendszere. Vagy láthatóan frusztrált, mert a munkahelyi sikereket pelenkára cserélte. Egy ilyen anya mellett ugyanúgy (ha nem jobban) sérül a gyerek, mert érzi, az anyja máshol akar lenni, nem mellette. Főleg, ha a frusztrációt a gyereken vagy az apján vezeti le: türelmetlen, vitatkozik, aláássa az apa tekintélyét stb.
A film vége után szerintem lassan apuka is visszamehet dolgozni (informatikus, ha ő nem talál olyan állást, amit félig otthon végezhet, akkor nem akar állást találni) amíg a gyerek iskolában van, ne adj'Isten elmegy a felesége cégéhez.
A nemi szerepeken túl nekem tetszett a startup-ok problémáinak leírása, a nyugdíj témája, és az, hogy időseket már nem nagyon vesznek fel, pedig nagy értékkel bír a tapasztalatuk. Bár nehéz követni sokszor egy fiatalnak is a mindenféle irányú rohamos fejlődést. És az is tetszett, hogy végre nem az volt, hogy megcsalt, hajítsd el a többéves kapcsolatot. Egy sikeres ember nem adja fel, akkor sem, ha kudarc érte. Elég nehezen lenne másképp sikeres. Ha a férj nem vallja be, és még neki áll feljebb, az lett volna a klisé. Szerintem nem ártana több olyan film, ami megmutatja, egy mélypont nem ok a válásra. Benne maradni, feldolgozni a negatív érzéseket, változtatni, megújulni és dolgozni érte, az a nehéz. De ha ugyanannyi energiát fordítunk a megmentésére, mint a szétzúzására, akkor több házasság maradna egyben.
De őszintén szólva nem értem a vígjáték besorolást...

előzmény: from hell (#21)

2017-05-30 18:17:04 The Circle (2017) / A Kör Bubu (5) #2

Nekem nagyon tetszett, különösen az, hogy nyitva hagyták a végét. Sok más disztópiában adja magát, hogy egy rendszer, aminek megbuknak a vezetői, szükségszerűen elbukik. Itt nagyon jól bemutatták, hogy valaki már adaptálódik egy adott környezetbe, magáévá tesz bizonyos elveket, akkor már nem tud szélsőségesen a másik irányba elmenni. Egyszerűen már nem úgy gondolkozik.
A főszereplőnő naivitása pedig nagyszerű eszköz volt arra, hogy bemutassa az egész világot, és annak a folyamatát, hogyan változik meg az egyén akár közösségi nyomásra, akár azért, mert élvezi a hirtelen jött népszerűséget, miközben pont ezekkel manipulálják. Az is tetszett, hogy nem egy gonosz, maffiózó kiállású diktátor vezette be a népet egy ilyen elnyomó rendszerbe, hanem egy kedélyes, humoros emberke, aki meg tudja szólítani és el tudja bűvölni a tömegeket, miközben egy manipulatív szemétláda.
Maga a fő téma pedig hátborzongatóan lett bemutatva, szép lassan végigvezetve az apró kérdésektől a nagyobbakig, az egyéntől a globális szintig. És a negatívumok mellett a pozitívumai sem maradtak el az online életnek.
Tetszett, hogy nem álltak meg az "önként" adott privát szféránál, és bevették azt, hogyan hagyják sokszor a másik ember kérését, jogait teljesen figyelmen kívül. A legijesztőbb pedig nem a disztópikus világ volt benne, hanem az, hogy ez a disztópia vészesen közel van. Rengeteg embernek megmutatnám ezt a filmet, akik még mindig nem értik, hogy egy dolog kirakatba tenni mindent magukról, de másokról már nem kéne. Vagy azoknak, akik egy percre sem néznek fel a telefonból, és lájkokban mérik magukat vagy másokat. Nagyon sok apró részlet van ebben a filmben, amikkel kapcsolatban napokkal később is van miről beszélgetni, gondolkozni.

2017-05-30 10:00:59 Logan (2017) / Logan - Farkas Bubu (5) #64

Nem nagyobb parasztvakítás, mint a 3D, ami sok esetben teljesen felesleges/rossz minőségű.

2017-05-30 00:16:02 Logan (2017) / Logan - Farkas Bubu (5) #61

Figyeltek a fényerősségre, ezáltal helyenként a kontrasztra, vagy a lágyságra, amire épp szükség volt. Mondjuk ez egy nagyon színes filmnél nem működhetne eleve jól...

előzmény: BalaKovesi (#60)

2017-05-29 12:19:31 Logan (2017) / Logan - Farkas Bubu (5) #59

Én azt olvastam, nem csak simán ráeresztettek egy fekete-fehér szűrőt, hanem rendesen átdolgozták az egész filmet. Hangulatára kíváncsi vagyok én is...

előzmény: ZoLeEe (#58)

Igen. Az egy erős kezdés volt tőle :)

előzmény: Ubul (#14)

Összes komment...