Regisztráció: 2008. március 22. (15 év, 8 hónap)
Kedvencek
Hat hét Six Weeks |
5 | 2023-10-07 | 4,1 (89) |
tititá |
3 | 2023-10-05 | ? (6) |
Réka ajánlására néztem meg ezt a filmet, a profilomon kezdettől fogva az iráni filmet jelöltem meg, mint kedvencemet, pontosan az egyszerűségük miatt, ahol nem a külsőségek számítanak, hanem az általános emberi érzések, motivációk. Ami meg a hímminőség problematikáját illeti, azzal egyáltalán nem értek egyet, nem hímekre és nőkre osztom fel a világot, hanem agresszorokra és passzív emberekre, mely utóbbi magam is vagyok. Van egy iszonyatosan agresszív nőismerősöm, nála agresszívabb emberrel soha életemben nem találkoztam, és nem a férfiuralmat hibáztatnám a világ rossz állapotáért, sokkal inkább a szellemi sötétséget, és annak részeként a vallási fanatizmust, ami megint nem női-férfi kérdés, ahogy már a korábbi hozzászólók is említetták.
Tarkovszkij Tükör?
előzmény: macready (#54501)
Láttam már jó néhány migráció témájú filmet, ez azokhoz képest nagyon kommersz, helyenként ízléstelen volt, és az egésznek volt valami nagyon amatőr hangulata. A hármas magának a történetnek szól, a megjelenítése még ennyit sem érdemel.
Igen, ezért is adtam rá hármast, nekem is kifejezetten unalmas volt, amellett, hogy természetesen nyomasztó, de már ugye tizenakarhány éve, úgyhogy már megszoktam.
(törölhető, ha már azt is törölték, amire válaszoltam volna)
előzmény: oscarmániás (#27092)
Szerintem megfelel a dokumentumfilm kritériumainak, szerinted miért nem?
Default (GPT-3.5)
User
Mik egy dokumentumfilm kritériumai?
ChatGPT
A dokumentumfilm kritériumai közé tartozik az objektivitás, hitelesség, alapos kutatás és a téma mélyreható feltárása. Fontos, hogy a film valós eseményeket vagy témákat mutasson be, és a narratíva építése során tiszteletben tartsa az adott témához kapcsolódó releváns információkat.
előzmény: tibbb (#4)
Szomorú összefoglaló, az árok egyik oldaláról (én is ott állok, félreértés ne essék). Jellemző az ország állapotára, hogy a "másik oldalról" már senkit nem lehet egy produkción belül megszólaltatni, nem mintha szívesen hallgatnám a mosakodást és magyarázkodást.
Agatha Christie Tíz kicsi négere mintájára két nyár története 30 év különbséggel, súlyos következményekkel.
Tenger- és úszáskedvelőként tudom értékelni ezt az emberfeletti teljesítményt.
A végét érdemes megvárni (bár elég hosszúra nyújtották a filmet), a bónusz jelenetek között Annette Benning egy pár kocka erejéig együtt úszik az általa alakított Diana Nyaddal.
Plusz a filmet egy igazi Vásárhelyi rendezte.
Én a typóra utaltam, de mindegy
előzmény: dorothygale (#15078)
- , ha sem agresszor, sem passzív nem vagyok, akkor nekem mi jut?
Nem kétféle ember van, hanem éppen kb. 8 milliárdféle. Ez a megfejtés - szerintem.
De ez már off lesz...
előzmény: somogyireka (#14)