DrSzolon

  • 1
  • 2
2020-11-10 13:14:31 Annie Hall (1977) DrSzolon (5) #55

Visszapörgettem pár kommentet, és én is ezzel a vonallal tudnék azonosulni. Én is pont azt gondolom, amit Brumi, és nekem is azért tetszett, amiért neki nem. Nagyon árnyaltan és finoman mutatja be a film azt, hogy egy párkapcsolatban hogyan tudja az egyik fél elnyomni és kisajátítani a másikat úgy, hogy közben intellektualizmusa mögé bújik, és nem hajlandó ránézni a saját szerepére, arra hogy miben kellene változtatnia. Még azután sem, hogy Annie a végén világossá teszi, hogy már nincs szüksége rá, továbblépett. Ezután csinálja meg Alvy első drámáját, amiben a női karakter beismeri, hogy rosszul gondolkozott, és a férfi karjaiba borulva visszatér hozzá. Alvy a birtoklási vágyában élte meg a szerelmet, folyton meg akarta változtatni Annie-t (könyveket vett neki, mert szerinte a halálról kell olvasnia; rávette az esti képzésre, mert nem tartotta elég műveltnek; önismeretre járatta (miközben ő évek óta el volt akadva a saját önismeretével, és Annie le is körözte egy év alatt)...
Nagyon csalóka a film, mert nem mondja ki egyértelműen, hogy ez az üzenete, de én biztosnak vélem, hogy ezt akarja üzenni. Felszínesen nézve szerethető Alvy karaktere, mert felvállalja a keretes szemüveges értelmiségi típust, de a mögötte lévő dinamikák teszik igazán érdekessé őt, ekkor válik láthatóvá a valódi énje. Ehhez azonban mögé kell nézni, amit szándékosan nehézzé tesznek azzal, hogy Alvy karaktere mondja el a történetet szinte kizárólagosan, így csak sejthetjük, hogy a környezete hogy éli meg az ő működését.
Hasonlót a Wall Street farkasánál éltem meg. Ott valaki írta is kommentben, hogy azt a filmet egyszerre szeretik (vagy utálják) azok, akik csak a high life életérzés bemutatását látják benne, és azok is akik felfedezik benne a főszereplő mindenkin átgázoló működését. Ott sem mondja ki a film egyértelműen, hogy ez rossz, de erősen érezni lehet.
Szóval nekem pont ezekért tetszett, finoman csavart egyet a dolgokon.

előzmény: terika (#33)

Van benne egy-két jó gondolat, ami inspiráló lehet a változtatásra. De ezeket már szinte mind lehetett más, komolyabb forrásokból is hallani.
Emellett viszont nagyon részrehajló, ahogy előttem is írta kaamir. Túlságosan egysíkú volt az interjúalanyok kiválasztása, ennél sokkal színesebb gárdával kellett volna beszélni, hogy kb. valós képet kaphassunk. És ahogy a film vége felé az egész átmegy már ilyen összeesküvéselmélet szerű disztópia-szövésbe, az kicsit aggasztó.
Úgy érzem a tömegnek gyártották ezt a filmet. Ha megmaradt volna a józan észnél és a realitásnál, akkor hasznos is lehetne, de inkább az agyatlan sokkolást választották. És emiatt még akár károsnak is nevezném. Nem az elrettentés kéne legyen a cél, hanem a tudatos használat. Minden esetre annak azért örülök, ha szó van a dologról, talán aki először hallja ezt, annak tényleg segít elgondolkozni, esetleg motivál a további információszerzésre. Ezért is adtam hármast, mert azért látom a társadalmi hasznát, és pl engem is motivált egy egyhetes közösségi média és email detoxra a telefonomat illetően.
Még egy dolog zavart, amit szintén írt kaamir. Az, hogy a Netflix csinálta ezt a filmet, ami az egyik zászlóshajója a gyorséttermi médiafogyasztásnak. Emlékszem csak csóváltam a fejem, amikor először láttam, hogy levághatóvá teszik a sorozat intróját... A stáblista levágásáról és egyből a következő epizódra dobásról meg már ne is beszéljünk. Szóval ha már beszélnek erről, akkor példát is mutathatnának a saját oldalukkal.

2020-08-16 13:02:46 Inception (2010) / Eredet DrSzolon (5) #660

A művészben néztük újra, sajnos csak ott derült ki számunkra, hogy szinkronos lesz. 10 év után is nagyon friss, ütős film. Az alapötlet zseniális, a történet elmesélése egyedi, az akciójelenetek pedig a minimális CGI miatt élvezhetők ennyi idő után is. Jó, hogy vannak olyan rendezők, mint Nolan. Maradandót alkotott.
Talán csak annyi negatívum jut eszembe, hogy az akciójelenetek a minőségük ellenére a vége felé már kicsit untattak. A minőségi drámáról elvették kicsit a fókuszt számomra. Ezt leszámítva nagy élmény volt moziban újranézni.

Színészileg kifogástalan, már csak az alakítások miatt is érdemes megnézni.
Viszont ahogy ment előre a sorozat, egyre inkább azon gondolkoztam, hogy a játekfilmes stílus, amit a történet elbeszélésehez használnak, mennyire szerencsés választás. Ugyanis egyik oldalról mélységesen bele tudtam élni magamat a történetbe, mert a narratíva miatt tanúként nézhettem végig az eseményeket. Viszont másik oldalról ez a stílus azt sugallja, hogy minden pontosan így történt, hiszem minden karakter valós, és mindent valós időben, visszaemlékezések vagy “független” elbeszélő nélkül láthatunk.
Minden fontos telefonhívás, megbeszélés, hatalmi játszma és zaklatás így van bemutatva. Miközben megtudjuk, hogy szinte az egész ügy titkosítva lett, és egy könyvre és New York Times cikkekre támaszkodhatunk.
Félreértés ne essék: nem vitatom Ailes felelősségét a média és a közvélemény polarizálásában, és a zaklatási ügyek is egy irányba mutatnak.
Viszont azt gondolom, hogy túl frissek ezek az események ahhoz, hogy tisztán lássunk rá. Nem volt gond ezzel a stílussal pl a Csernobilnál, ami 30 év távlatából elegánsan tudott ránézni az eseményekre, és még új szempontokat is hozzáadni a témához, mindezt játékfilmes eszközökkel. Ailes és a Fox hatása azonban túlságon itt van még a mindennapokban. A Fox működésében sok változás nem történt, Trump az elnök, a Metoo botrány lecsengésében és a Black Lives Matter mozgalom közepében vagyunk. A közvélemény polarizált, és szinte mindenki érintett érzelmileg. Nem gondolom, hogy az HBO-nál ez másképp lenne.
Ezek miatt én szerencsésebbnek láttam volna egy dokumentarista jellegű alkotást, kérdések felvetésével, interjúkkal, oknyomozással.
Így viszont a Legharsányabb hang szerintem kicsit abba a hibába esik, amire rá akar világítani: hogy milyen veszélyes lehet az, amikor a tények keverednek a véleménnyel.

2020-05-28 12:13:26 Sátántangó (1994) DrSzolon (5) #80

Ehhez én is tudok csatlakozni, a Cirkóban láttam év elején. Az első blokk alatt még kavarogtak a gondolataim, például egy előző napi filmélményemet vizsgáltam meg magamban, vagy másnapi teendőimre gondoltam. Aztán valahol az első etap vége körül lecsendesedtem, és elkezdett beszívni a film. Az utolsó részre már úgy ültünk be, hogy "na gyerünk, csináljuk", mintha egy sorozat egyik részére ültünk volna be, pedig az is volt vagy 2-2,5 óra.
Aztán amikor hazafelé mentünk, tényleg valami más tudatállapotban voltunk. Pont lekéstük a 2-es villamost. 10 percet kellett várni, de azt akkor már nem éreztük frusztrálónak egyes filmbeli jelenetek monotonitása, hosszúsága után. És hazafelé azt éreztem, hogy ebben a városban ma este senki sem tudhatja mit érzek, csak aki bent ült velem azon a 8 és fél órán. Még egy vicces jelenet: a megállómban a villamosról leszállva találkoztam lakótársammal, aki ugyanazzal a villamossal jött hazafele. Amikor elindultam a moziba, épp munkába készülődött, most onnan jött. Ledolgozott egy műszakot, amíg én a moziban ültem.
Ezen élmények miatt én nem is filmként gondolok a Sátántangóra, hanem valamilyen alternatív művészeti performanszra. Nem fogok vitatkozni senkivel, megértem, ha ez valakit nem érdekel. Minden esetre nekem hatalmas élmény volt, és ajánlom mindenkinek, akivel beszélek róla.

előzmény: SoZi (#79)

Az a gondolatom támadt, hogy ezt a filmet izgalmasabb lehetett készíteni, mint nézni. Legalábbis ezt a világot megtapasztalni személyesen nagyon nagy élmény lehetett, a film nézése viszont nem váltott ki olyan extrém érzéseket, vagy új gondolatot. Számomra inkább azt üzente, hogy a világ egy ilyen távoli pontján is megvannak ugyanazok a beszélgetések, családi és kulturális hagyományok, egyéni célok és ezek egymásnak feszülései, mint bárhol máshol - akár idehaza is. Emiatt különleges élménynek nem mondanám a filmet, de van benne valami ismerősség, ami miatt nagyon kellemes volt nézni. Egy estét mindenképp érdemes rászánni!

2020-04-29 21:36:50 The Big Short (2015) / A nagy dobás DrSzolon (5) #23

Nemrég néztem újra a Wall Street farkasát, úgy érzem párban van ezzel a filmmel. Annak a filmnek a záró képsora jól megalapozza a Nagy dobást. A nagy dobás sokkal részletekbe menőbb, realistább, más részletekre helyezi a hangsúlyt.
Nagyon sok információ van belezsúfolva, tényleg nagyon kell figyelni. Nem is mondom, hogy értettem benne mindent, ezt onnan tudom, hogy utána nem tudtam elmagyarázni másnak, hogy hogyan is történt ez az egész. Amikor leültem megnézni, azt hittem van már egy kis ismeretem a részvények és kötvények terén, de ez a hitem fokozatosan szállt el, ahogy ment a film... Van még mit tanulnom.
A cselekmény izgalmasan volt felépítve. Ami külön tetszett, hogy a szereplőkön keresztül szépen bemutatták, hogy akik már viszonylag korán átlátták, hogy gáz lesz, azok is csomószor elbizonytalanodtak. Egyszerűen elkezdtek kételkedni magukban, amikor minden a racionalitás ellen ment, mégis még tovább működött a rendszer, fújódott a lufi... Biztos jól gondolták? Lehet, hogy mégis mindenki másnak volt igaza? Aztán végül csak igazuk lett, ennek minden anyagi és morális következményével együtt.
A film nézése közben, a koronavírus miatt kibontakozni vélt gazdasági válság előterében azért az is felmerült bennem, hogy éppen milyen lufi fújódhat valahol, amiről nem tudunk... Hátborzongató belegondolni.

2020-01-27 15:59:20 Sátántangó (1994) DrSzolon (5) #62

Kettős az érzésem a filmmel kapcsolatban. Alapvetően tetszett, megértettem a hosszának szükségességét, én is átéltem a meditatív állapotot, az arcok, képek szinte az agyamba égtek, olyan sokáig nézhettem őket. Utólag nézve egy két jelenet lehetett volna rövidebb, de nem számít, fontos, hogy ilyen sokáig tartson, ahogy előttem is leírták.
Viszont amivel nem tudtam megbékélni, és egy nap után sokat foglalkoztat, az az (általam vélt) üzenete, és az üzenet hatása. Úgy érzem nagyon negatív emberképet mutat be, és megváltoztathatatlannak érezteti azt a működést, amit a film szereplői, a bemutatott társadalmi réteg produkál. Másrészt pedig mivel 7 és fél órás, és képileg/szövegileg stb. olyan amilyen, ezért nem való mindenkinek, és pont azok nem fogják soha megnézni és értelmezni, akikről szól. És oké, megnéztem egy művészmoziban egy csomó hasonló emberrel, mint én, és megtudtam hogy a szar nem változik, és szar marad. De azon kívül, hogy láttam a vásznon, és reménytelennek érzem magam miatta, nem sok mást tehetek, mint hogy elhatárolódom a szartól. Emiatt azt hiszem, hogy társadalmilag inkább mélyíti a szakadékot, minthogy építené, és ez egy nagyon fontos pont, ami felett nem szeretnék elnézni, akármennyire tetszett a megvalósítás.
Persze még gondolkodom rajta, de most egyelőre idáig jutottam. Lehet, hogy nagyon félrement az üzenete...

2019-12-23 21:26:46 Scream for Me Sarajevo (2017) DrSzolon (5) #3

Nagyon megható film. Szépen mutatja be, hogy milyen volt az élet az ostrom alatt, hogy volt a mindennapok része a mesterlövészek elől való menekülés és a koncertre/színházba járás egyszerre, vagy csak egyszerűen hogyan élték meg a 90-es évek zenei forradalmát Szarajevóban... Nagyon sok új gondolatot adott, érdemes elgondolkoznunk, hogy mennyire törékeny dolog a béke, és mennyire becsüljük meg ahhoz képest. Emiatt azoknak is ajánlom, akik a rockzenét esetleg nem annyira kedvelik. Ne rémítse el őket, mert ez a film annál sokkal többről szól.
A film után kicsit utánaolvastam, és kiderült számomra, hogy Bruce Dickinson 2019-ben Szarajevó díszpolgára lett. Aki végignézi a filmet, szerintem megérti miért.

Zavarban vagyok a kommenteket olvasva, hogy ennyi mindenkinek tetszett, én pont az ellenkezőjét éreztem. Semmi izgalmasat és eredetit nem találtam a filmben, egy pillanatig sem izgultam. Az összes karaktert, az összes szituációt, az összes fordulatot láttam már valahol. Csak azért néztem végig, és azért adok kettest rá, mert dél-koreai, és az egyedi hangulata valamennyire felhúzta. Ha ugyanezt amerikai filmként nézem meg, kikapcsolom fél óra után. Viszont ha magyar változatban megcsinálnák a mávval mondjuk Vonat Siófokra címmel, lehet hármasra értékelném az igyekezet miatt.

Őszintén szólva nem hallottam még a film által feldolgozott történelmi eseményekről. Kicsit utánaolvasva, és a filmet végignézve egyértelmű, hogy el kellett készülnie egy ilyen filmnek, a kérdés az volt, hogy mikor és milyen minőségben. Elég fogyasztható köntösbe lett burkolva, úgy éreztem, hogy inkább a nyugati nézőknek készítették, mint saját maguknak. A történetvezetésen szerintem nem fog senki meglepődni, láttuk ezt már ezerszer. Ami mégis élvezhetővé teszi, az a főszereplő karaktere, akit gyorsan meg lehet kedvelni, és a finoman adagolt humor, ami végigköveti a filmet a megfelelő részeknél. Kicsit az fogalmazódott meg bennem, hogy ez a koreai Szabadság, szerelem, csak szerelem nélkül, kevesebb nyállal, tökösebben. Nem bántam meg, hogy megnéztem, átlagosan jó dél-koreai filmet láthattam.

2017-11-03 16:40:09 Equus (1977) DrSzolon (5) #15

Különösen ajánlom ezt a filmet azoknak, akik pszichológiával vagy más hasonló segítő szakmával foglalkoznak. Elég fontos dilemmát boncolgat a film, amin mindenkinek érdemes elgondolkoznia.
Érdekes lehet színházban az Equus, mert igazából a film sem sokban különbözött egy színdarabtól, nagyrészt a szöveg vitte előre a cselekményt.
Tényleg nem horror, egy jelenetet leszámítva. Nem tudom miért kapta ezt a címkét.

2017-11-01 16:59:54 Network (1976) / Hálózat DrSzolon (5) #26

Szerintem szép volt a szerelmi szál, érdekes volt ahogy a szereplők gyakorlatilag kimondták, hogy épp mit gondolnak, mi történik velük. Szóval tisztában voltak vele, hogy mibe keveredtek, mégis tovább játszották a forgatókönyvüket.
A Dog Day Afternoon után kaptam kedvet ehhez a filmhez, ez pedig úgy érzem el fog vezetni az Equus-hoz. Tényleg nagyon aktuális még ma is, és érthető a párhuzamállítás az Éjjeli Féreggel. Olyan, mintha utóbbi a "piszkos munka" részét mutatná be, ez pedig a nagyhalakat. Nekem egyedül a befejezés volt furcsa, értem, hogy mindegyik pszichopata, és akár egy embert is megölnek a saját boldogulásuk érdekében...
de azért hogy tényleg nem volt ellenvetés senki részéről, azt kétkedve fogadtam, még az eltelt 2 óra ellenére is.
de igazából ez részletkérdés, mert maga a film mondandója ettől számomra nem sérül, szóval megy az ötös.

Ezzel a kommenttel nagyon egyet tudok érteni. Nem vagyok járatos a Fast & Furious világában, csak ezt a részt láttam (egy baráti összejövetel alkalmából). A történet, az emberi karakterek, viselkedésük, a fizika mind teljesen elrugaszkodott a valóságtól. És amikor ezeket elfogadjuk, akkor onnantól nagyon jól lehet szórakozni a filmen. Egyáltalán nem tartom jó filmnek. Viszont nem mondom, hogy untam, mert nagyon mulatságos volt. Nem az én műfajom, de teljesen megértem, ha valakinek ez tetszik. Akkor is, ha komolyan veszi, és akkor is, ha csak nevetni akar egy jót.

előzmény: banana (#5)

2017-10-17 18:40:21 La haine (1995) / A gyűlölet DrSzolon (5) #39

Már vagy ötször megnéztem, de az a rész engem is mindig értetlenül hagyott. Legutóbb a Bem moziban láttam pár hete, és akkor utánanéztem. Olvastam egy ilyen értelemzést, amivel nagyjából egyet tudok érteni: Grünwalski jelképezi a leszakadó külvárosi fiatalságot, a vonaton lévők pedig a többségi társadalmat.
Vinzék érzik, hogy bajban vannak, szeretnének kitörni, felzárkózni. De büszkeségük nem engedi meg,
hogy elfogadják a segítséget. Ha a kezüket nyújtják, leesik a nadrágjuk, és meg kell állniuk felhúzni. Aztán lassan teljesen elmegy mellettük a vonat...

előzmény: Modric (#37)

2017-04-14 17:11:15 Human (2015) DrSzolon (5) #3

Az Urániában láttam a filmet, ahol a rendező is beszélt egy fél órát az alkotásról. Nagyon jó élmény volt moziban nézni, más emberekkel együtt. A film nézése közben többször eszembe jutott, hogy ha földönkívüliek jönnének ide, csak ezt kéne levetíteni nekik, és sok mindent megértenének - meg persze annál több kérdésük is lenne utána, hogy hogyan működik az emberi faj.
A témaválasztásnál én is azt éreztem, hogy a másság és a menekültkérdés kicsit elütött a film többi részétől. Ezek is fontos dolgok, de inkább a nyugati társadalmat foglalkoztatja kiemelten. A film többi részéről (szerelem, család, veszteség, stb.) azt gondoltam, hogy a Föld bármelyik pontján vetítenék le, az emberek ugyanazokat az érzéseket élnék át - mint ahogy megtekintés közben mi is ugyanúgy nevetünk és sírunk, mint az épp aktuális történetek elmesélői.

Az őrmesterrel kapcsolatban:
Én nem éreztem úgy, hogy átmenet nélküli lenne az, ahogy az őrmester megkedveli a gyerekeket. Lehet látni, ahogy egyre többet hezitál a döntéseinél, visszafogja magát, aztán már a saját bőrét is a vásárra viszi, amikor például ételt lop nekik.

Tényleg jó a témaválasztás, nem is hallottam arról, hogy ez történt a háború után Dániában. A film erőssége szerintem az, ahogy bemutatja az őrmester attitűdváltozását. Kevés olyan film van, ami ilyen hatásosan tudja érzékeltetni, hogy milyen változások mennek végbe egy emberben mindenféle történések következtében. A zene és az operatőri munka is a helyén van, megteremtik a film hangulatát.
Nem egy gyors film, vannak üresjáratok is benne, de szerintem a dán filmek kedvelői nem fognak csalódni.

2017-01-03 22:16:36 Entre les murs (2008) / Az osztály DrSzolon (4) #22

Én is a napokban láttam, kötelező volt megnéznünk egy egyetemi órára. Nekem is néha olyan érzésem volt, mintha egy oktatófilmet néznék. Ez alatt azt értem, hogy nagyon sok dialógus túl volt húzva, elveszett a feszessége a filmnek. Sok jelenetet is ki lehetett volna szedni, sokszor éreztem azt, hogy egy-egy jelenet nem vezet sehová, nem ad semmi pluszt a cselekményhez. Szóval filmélményként tényleg nem nagy szám.
Viszont amilyen kérdéseket felvet szakmailag és társadalmilag, azért érdemes róla beszélni. A bevándorlók eltérő kultúrája, beilleszkedési nehézségei, az oktatás és nevelés kérdése, a gyerekek jogai és kötelességei... Ezekről fontos, hogy beszéljünk, és a film egy jó vitaindító lehet erre. Ezek miatt gondolom azt, hogy van létjogosultsága.

előzmény: Gyorvik (#21)

2017-01-02 01:31:44 Rashômon (1950) / A vihar kapujában DrSzolon (5) #26

Én angol felirattal néztem. Ott így hangzik a két mondat:

- Thanks to you, I think I can keep
my faith in man.
- Don't mention it.

Ez azért sokkal árnyaltabbnak tűnik. Jó lenne tudni, hogy eredeti nyelven hogy értették.

előzmény: pietro (#7)

Nekem nagyon nem jött át. Sablonosak, karikatúra-szerűek a szereplők, ami még nem is lenne baj, de közben meg azt éreztem, hogy a film azt akarja, hogy vegyék komolyan. Értem, hogy mély dolgot akarna közölni, de közben elrontja a felszíneskedéssel.
A furcsa színvilágot szintén ízléstelennek tartottam, de ez a filterezés akkoriban nagyon divatos volt. Persze ez csak hab a tortán, ettől még jó is lehetett volna.
A színészek jók voltak, és volt egy-két jó jelenet is, de összességében vontatottnak és erőltetettnek éreztem. Nagy csalódás a Csak egy szerelmesfilm után, ami az egyik kedvenc dán filmem.

2016-10-24 21:16:56 Flaskepost fra P (2016) / Palackposta DrSzolon (5) #6

Nekem pont ez jött be a legjobban az eddigi három közül. Akinek az előző kettő tetszett, annak érdemes megnéznie. Nem fog benne csalódni, minimum ugyanazt a szintet hozza. A Palackposta messze a legbrutálisabb, pedig az előző részekben is láttunk már durva dolgokat. A hangulatot most nagyon eltalálták, egy (számomra) érdekes negatív karaktert találtak ki, és a két főszereplő kapcsolatának/jellemének változását is érdekes volt nézni. Tényleg voltak benne hihetetlen részek, és a cgi helikopter sem kellett volna, de összességében nekem nagyon átjött, erős érzelmeket váltott ki.

2016-07-28 12:15:31 Hype! (1996) DrSzolon (5) #2

Nagyon jó íve van a filmnek, sorra veszi a grunge alapítóit és legendáit, aztán a kisebb, de helyi szinten ismert zenekarokat, végül pedig a világhírnevet szerzett bandákat is. Jól el van találva a zene-szöveg arány, és mindenhova a témához megfelelő számokat választottak.
Aki a stílus rajongója, annak mindenképpen kötelező megnézni, mert ad egy nagyon jó hátteret arról, hogy mi volt akkoriban Seattle-ben, hogyan érintette az ott lakókat a grunge-ot övező hype.

Elég hosszú időbe telt, amíg megfogott a film, nem is mondanám tökéletesnek, de a főszereplő nagyon szimpatikus volt, ezért kíváncsi voltam, mi lesz vele. A befejezés elképesztő, ilyet már nagyon régen éltem át filmnézés közben. Már csak ezért is érdemes megnézni szerintem. Egyébként simán el tudnám képzelni színdarabként is, mert inkább a főszereplő monológja viszi a történetet.
Ezek után más füllel fogom hallgatni a Metallica One című számát is...

2016-02-03 20:32:39 Room (2015) / A szoba DrSzolon (4) #20

Meglepődtem, hogy ilyen magas a film átlaga (jelenleg 4,6, de gondolom egy kicsit lejjebb fog menni). Tényleg jó film volt, nem nagyon találok benne kivetnivalót, csak én nem éreztem annyira kiemelkedőnek sem. De mindenképp érdemes megnézni.
Ami eszembe jutott a film közben, az egyik jelenetnél: amikor Jacket kiviszik a szőnyegben, egy ideig minden teljesen homályos az ő szemszögéből. Ez vajon azért van, mert öt évig nem nézett kb 3 méternél messzebbre, és nem tudott messzire fókuszálni? Ha így van, a valóságban vajon mennyi idő lenne, amíg az agy "megtanul" messzire látni? Valaki, aki ebben járatos, felvilágosíthatna.

2015-10-17 22:19:13 Big Fish (2003) / Nagy hal DrSzolon (5) #67

Azon nevettem magamban, hogy David Denman, aki Bloom szerelmének jegyesét játszotta (de még nem vette feleségül) ugyanilyen szerepet játszott az Office sorozatban is (ott Pam jegyese volt). Valamint Steve Buscemi sem először rabolt bankot karrierje során... (Kutyaszorítóban)

2015-10-17 22:12:48 The Martian (2015) / Mentőexpedíció DrSzolon (3) #69

Sajnos tele volt ilyen olcsó futószalagon gyártott poénokkal. Amikor azt érzed: "Igen, most nevetnem kéne ezen." És pont ettől lesznek rosszak.

előzmény: Corso666 (#68)

2015-10-16 01:15:45 The Martian (2015) / Mentőexpedíció DrSzolon (3) #65

Nagyon izgalmasan indult, nagyjából a film feléig tényleg izgultam a főszereplőért. Aztán egymás után jöttek a hollywoody-i klisészereplők, szituációk, poénok és egyre nagyobb szenvedés volt nézni, mivel úgyis lehetett tudni, hogy mire megy ki a játék. Az eleje azért volt nagyon jó, mert arra építették fel, hogy hogyan küzd meg egyedül az ember egy teljesen idegen környezetben, de utána lerombolták az egészet egy sablonos megmentős sztorival, ahol az egész világ egy ember megmentésére teszi fel mindenét.
A tetőpontként szolgáló, űrben játszódó megmentős jelenet pedig különösen viccesnek hatott a Gravity-hez képest, ahol pontosan lehetett érezni, hogy milyen tétje van ha az ember csak úgy pörög egy kabinban a világűr közepén.
Egyébként a Mars nagyon szépen volt megcsinálva, moziban különösen ütött a látvány.

Szerintem kicsit túl sokat vállalt a sorozat. 13 részes, minden epizód más témát jár körül (például lombhullató erdők, esőerdők, barlangok, tengerek, stb.). Nagyon sok dolgot akar egyszerre bemutatni, ezért néha alig marad idő egy-egy állatfaj bemutatására, csak pár másodpercig mutatják őket.
Másrészt viszont olyan képsorok vannak benne szinte 5 percenként, hogy néha azt hittem, nem is a Földet látom. Nagyon sokat dolgoztak rajta, az látszik.
Inkább azoknak érdemes megnézni, akik egy átfogó jellegű természetfilmet akarnak látni a Földről, vagy csak szép tájakat akarnak látni, és a tudományos hozzáállást másodlagosnak tekintik.

2015-08-24 23:37:09 The Room (2003) DrSzolon (5) #12

A trash műfaj királya ez a film. Wiseau minden mondata aranyköpés és a jelenetek többsége is legendás.
What about Elisabeth, huh?

Szerintem épp elég felháborító, hogy ez az egész megtörténhetett, és a XX. század végéig tarthatott... Arról nem is beszélve, hogy az ír állam 2013-ban kért bocsánatot az áldozatoktól, a kifizetett kártérítésekbe pedig egy vasat sem fizettek bele a nővérek által üzemeltetett intézmények.
Magáról a vallásról szerintem nem feltétlenül akart rossz képet festeni a film, erre utalt például
az a jelenet, amikor a lány letérdel, hogy imádkozzon, a nővérek pedig elmennek az útjából.
Úgy gondolom tehát, hogy a film célkeresztjében nem maga a vallás volt, hanem a Magdolna mosodák, amik pedig 100%-ban megérdemlik azt, amit a filmtől kapnak.

előzmény: terika (#5)

Az ajánlóban megint sikerült a 100 perces film 80 percét összefoglalni. Nem szeretem az ilyeneket. Egyébként nekem nagyon tetszett a film, nem a klasszikus western-forgatókönyvet követi, ami nagyon jót tett neki. Izgalmas és hangulatos. A nagy akasztásos jelenet pedig külön említést érdemel, a film legerősebb pillanatait tartalmazza.

Fél óra után már rossz volt nézni a két főszereplő bénázását, egyszerűen teljesen hiteltelenné tette a helyzetet, és nem lehetett értük izgulni. Bármit tettek, a fejemet fogtam, annyira értelmetlen volt. A feléig néztem, de addigra sem múlt el az olcsó hatáskeltés, úgyhogy kikapcsoltam. Kár érte, nagyon jó alapot rontottak el.

A kommenteket olvasgatva úgy néz ki én más oldalról közelítettem meg a filmet. A bemutató évéből számítottam rá, hogy giccsparádé lesz, ezért erre előre felkészültem. Ehhez képest pozitív csalódás ért, a német oldal korrekten van bemutatva, a német parancsok szerepe pedig nagyon szépen ki lett dolgozva. Az amerikaiakhoz inkább nem fűznék semmit, csupa szimpatikus, mosolygós jóember.
Az 1965-ös dátum miatt még egy dologra számítottam: arra, hogy mai szemmel megmosolyogtatóak lesznek a csatajelenetek. Ez nagyjából beigazolódott, viszont a film végén szereplő tankcsata láttán (nem a befejezésre gondolok, ami tényleg gagyi volt) még így is majdnem tátva maradt a szám, ennyi tankot szerintem még életemben nem láttam filmvásznon. Remekül is volt filmezve. Ez alatt két dolgot emelnék ki: a légi felvételeket, amik jó képet adtak a csata pontos állásáról. Valamint azt, hogy klasszikusan, kevés vágással mutatják be a csatát, aminek következtében sokkal nyersebb és átütőbb lett, érezzük, hogy tényleg ott vannak azok a tankok.
Tanulhatnának ebből a filmből a mai rendezők.

2014-11-06 19:36:14 [Filmet keresek] DrSzolon #1693

Sziasztok, egy filmet keresek, amiből egy jelenetet mutatott a tanárunk az óráján. Megkérdeztem a címét, de elfelejtettem... Egy pszichológus (férfi) beszélgetett egy fitnessterem alkalmazottjával (nő). Kielemezte őt, a nő pedig megkérdezte, hogy nem akarja-e feleségül venni. Az előzmény ha jól tudom, hogy a srác maga is pszichológushoz járt a film elején, de az elküldte, mert nem haladtak. Azt hiszem benne volt a szerelem szó a címben, de sehol sem találom. Előre is köszönöm!

UPDATE: egy perccel azután, hogy ezt kiírtam, megtaláltam. Akit érdekel: Eszement szerelem.

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam a sok lehúzó kritikából (itt és barátaim körében is). Igaz, az elején én is húztam a számat, de ahogy beindult, tudta hozni azt a szintet, amit a második részben állítottak fel. Az elsőhöz nyilván felesleges mérni, és ezért is örültem, hogy ennél a résznél már nem a sablont másolták le. Én is úgy gondolom, ahogy előttem már írta valaki, ha nem az első rész zsenialitását várjuk, akkor egy teljesen jó kis vígjátékot kapunk, pár önmagában is erős jelenettel (a rendezést is dícséret illeti) és a trilógiához méltó befejezéssel.

2014-10-20 22:00:11 The Hangover (2009) / Másnaposok DrSzolon (5) #128

Többedszeri megtekintésre már nem annyira szórakoztató, de még intenzíven él bennem az első találkozásom a filmmel, és hogy tényleg mekkorát durrant akkoriban, amikor a mainstream vígjátékok a szex és az övön aluli poénok tengelyén mozogtak. Nagyon jól van felépítve, végig tartogat meglepetéseket.

Aki nem akar egy klisékel telenyomott tipikus amerikai közönségfilmet látni, aminek ráadásul nincs önálló befejezése, az ne nézze meg. A szereplőkért nem lehetett izgulni, a sztori teljesen hihetetlen, ráadásul a végén az az ember érzése, hogy az egész film csak egy nagy felkészítés volt, és csak ezután kezdődik az egész. A végén kínomban már csak nevettem...

2014-07-27 00:25:16 Frost/Nixon (2008) DrSzolon (4) #94

Ahogy előttem már említették, számomra is voltak olyan jelenetek, amiről éreztem, hogy ha amerikai lennék, többet jelentenének számomra. Ezt betudom a film témaválasztásának, és nem rovom fel hibának. Életemben talán először zavart, hogy felirattal néztem egy filmet - a színészi alakítások zseniálisak voltak. Tetszett, hogy a sorra következő interjúkat a rendező párhuzamba vonta egy bokszmeccs meneteivel. Hangulatában emlékeztetett a Rush-ra, amit előbb láttam Howard-tól. Úgy látszik nagyon elemében van az ilyen típusú életrajzi filmeknél, izgalmasra tudja megcsinálni, és kívülállók számára is érdekesé tenni.

2014-06-22 21:06:29 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] DrSzolon #20798

[off]
Nem 41 napja született, 41 napja regisztrált.

--
Áthelyezve a(z) Fehér isten topikból.

előzmény: hhgygy (#20796)

2014-06-12 18:39:56 Juno (2007) DrSzolon (5) #57

Én úgy éreztem, hogy ez a sugallat nagyon is benne volt a filmben. 16 évesen Juno személy szerint nem biztos hogy érzékelni tudja hogy milyen jó dolga van, és nem is mondja ki a filmben, de a végére nekem teljesen átjött az a hatás amit te hiányoltál.

OFF: Nevettem magamban, hogy talán a készítők nem nagyon szeretik a grunge műfajt. Az Alice in Chains póló össze lett festékezve, a soundgardenes pólót meg lehülyézték egy vita közepette. De legalább Mark szerint '93 volt a rock legjobb éve. :)

előzmény: Simpleton Larry (#56)

2014-04-20 23:22:36 Das Experiment (2001) / A kísérlet DrSzolon (4) #18

Érdekes film volt. Egy valódi kísérletet (ahogy a film alapját képezőt is) rég le kellett volna állítani, amikor a filmben még sehol sem tartottak. Azon kívül viszont nekem minden hihetőnek tűnt és nagyon összetettnek éreztem. Negatívumként emelném ki azonban a halálos német humort és a vágást. Ezek miatt le sem tagadhatná a film, hogy hol készült. A Die Welle c. filmhez tudnám kicsit hasonlítani.

Érdekes, hogy sokaknál az utolsó fél óra menti meg a filmet. Nálam fordítva volt. Nekem pont az tetszett, ahogyan a főszereplő összerakja a szöktetés tervét, mindennek utánajár, felkészül rá. A befejezésben nekem sok dolog nem tetszett, több volt benne a valószerűtlenség, mint amennyit el tudtam volna fogadni. Egyszer azért érdemes volt megnézni, de nem lesz maradandó élmény.

Nem lesz belőle olyan klasszikus, mint az első részből, viszont kihozták belőle amit lehetett. Jó karaktereket találtak ki, sok ötletes és vicces jelenettel. Nagyon tetszett ahogy az első rész három főszörnyének (Mike, Sully, Randall) személyisége és kapcsolata kialakul. A történetben nincs nagy újítás, és sok szájbarágós monológgal is ellátták a filmet, ami (ha jól emlékszem) az első részre nem volt jellemző.
Összevetve nem olyan mély és eredeti mint az első rész, de jókat lehet rajta nevetni. Érdemes minden pillanatára figyelni, mert ismerős arcok is feltűnhetnek.

2013-04-26 18:55:07 Teddy Bear (2012) / Teddy mackó DrSzolon (4) #8

Nem volt rossz, de tényleg sok ilyet láthattunk már, más variációban. Dennis viszont nagyon szerethető karakter. Az előzményként szolgáló rövidfilmet pedig érdemes megnézni, ahogy somogyireka írta, az nem a szerelmi szálra koncentrál. Jobban örültem volna, ha ennél a filmnél is így tesznek. Szerintem különlegesebb és érdekesebb az anya-fiú viszony, viszont itt kicsit háttérbe szorult. Minden esetre aranyos film, jó kikapcsolódásnak.

Nagyon szórakoztató, de ezen felül van mondanivalója. A film két erőssége az átvezető propagandavideók (Would you like to know more?) és a látvány - ez utóbbi még ma is teljesen élvezhető. Viszont hiába tudtam, hogy itt semmit sem szabad komolyan venni, némelyik jelenet túllőtt a célon, és a film szintjéhez képest giccsesebb/öncélúbb volt.
Ezek azonban csak kisebb zavaró tényezők, amik nem rontanak a hangulaton. Tökéletes kikapcsolódást nyújt a film, és egy kicsit gondolkodni is lehet utána.

Viszont mindenki legyen résen, ha a dvd-n magyar felirattal nézi a filmet. Sokszor semmit nem fordít le az eredeti szövegből, máskor olyan szarvashibák vannak benne, mint pl. Fall back!/Előre!. A történet szempontjából nem fontos, de nagyon zavaró.

I'm doing my part.

Először hármast adtam rá, de néhány nap múlva megváltozott a véleményem. Ha megpróbálom úgy nézni a filmet, mint egy bosnyák/horvát/szerb, aki ezt az egészet átélhette, akkor tényleg hátborzongató. Főleg az utolsó jelenet, ahol elgondolkozhatnak azon, hogy mit csináltak egymással az elmúlt évszázad alatt. Nem érdekes, hogy ki kezdte az öldöklést. Csak az számít, hogy hány élet kioltásához vezetett egymás kölcsönös gyűlölete.
Ahogy zéel is írta, én is örülök neki, hogy így nyúlnak hozzá a témához.

Sajnos magyar szinkronnal láttam, nagyon szívesen megnézném eredeti nyelven újra. Sokat dobhat az élvezeti értékén.

2012-11-29 20:50:42 Face/Off (1997) / Ál/arc DrSzolon (4) #25

Nekem az első 30 perc nagyon nem jött be. az első b-kategóriás akciójelenet, utána pedig az elég vontatott rész, amíg a műtét lezajlik. De utána nagyon beindul, izgalmas és érdekes ahogy "egymást" játssza el a két színész, az alapötletből a lehető legtöbbet hozták ki.

2012-10-12 19:08:59 Bumer (2003) / Bummer DrSzolon (4) #1

A Bumer négy orosz középkategóriás bűnözőről szól, akiknek - egyikük meggondolatlan tette miatt - menekülniük kell Moszkvából. A film elején ellopott BMW-vel (Bumer) utaznak Oroszországban, közben korrupt rendőrökkel és egyéb kellemetlen alakokkal találkoznak.
A film nem mutat sok újat, viszont nagyon hangulatos, köszönhetően a (nekünk) újfajta környezetnek és a filmzenének, amit Szergej Snurov szerzett. Nagyjából végig fenntartotta az érdeklődésemet, a befejezés pedig különösen jóra sikeredett.
Akit érdekelnek az újfajta orosz filmek és nem riad vissza attól, hogy nehezen lehet hozzájutni jó minőségű verzióhoz, annak csak ajánlani tudom!
(Én egy két részre vágott, néha eltolódott hangsávú változatot tudtam letölteni, és litvánok által rossz nyelvtannal megírt angol feliratot találtam hozzá - de ez csak hozzáadott a kelet-európai hangulathoz :))

2012-09-30 20:11:34 [JÁTÉK] DrSzolon #24335

4. Che Guevara: A motoros naplója?

2012-09-30 20:10:49 [JÁTÉK] DrSzolon #24333

8. Halálsoron?

2011-06-05 13:24:25 Mad Max (1979) DrSzolon (2) #14

Szerintetek az ajánlóban miért lövik le az első 75 perc eseményeit?

2010-09-14 18:04:25 [JÁTÉK] DrSzolon #19488

2. Börtönvonat Yumába (2007)?

2010-09-14 18:03:08 [JÁTÉK] DrSzolon #19487

1. Keresztapa 3.?

2010-09-05 20:05:04 [JÁTÉK] DrSzolon #19167

4. Éli könyve (bocsi)

2010-09-05 20:04:26 [JÁTÉK] DrSzolon #19162

4. Éli könyvei?

2010-09-05 20:02:55 [JÁTÉK] DrSzolon #19156

2. [Rec] ?

2010-09-05 20:01:50 [JÁTÉK] DrSzolon #19150

4. Az út (2009)?

A leggonoszabb Zordon, viszont a legfélelmetesebb a gonosz királyné. Tőle nagyon féltem :)

2010-08-31 19:44:25 The Book of Eli (2010) / Éli könyve DrSzolon (2) #77

Nekem nagyon nem tetszett. A "poszt-apokaliptikus világ", ami miatt felfigyeltem rá, nincs annyira eltalálva mint a The Road c. filmben. Ráadásul az eltúlzott akciójelenetekkel teljesen elrontották (számomra) a hangulatot. Lehetséges, hogy ha nem a The Road után, hanem előtte nézem meg, akkor jobban tetszett volna.

2010-05-14 16:48:19 Super Size Me (2004) DrSzolon (4) #13

Igen, ha egész életedben csak egy ételt eszel, tönkretesz. Viszont nem baracklekvárt esznek az emberek minden nap, hanem a mekis kaját - ezért forgattak erről filmet. Ha mindenki baracklekvárt enne, akkor arról csinálnának filmet. :)

Én is úgy gondolom, hogy az előző rész sokkal jobban fel volt építve a történet szempontjából. A finálé nélkül ötöst vagy négyest adtam volna rá, mert azt teljesen elrontották. Az utolsó percig nem is gondoltam, hogy ez a befejezés.

Tegnap véletlenül megnéztem megint... hát nem tudom, lehet, hogy nekem emelkedett meg az ingerküszöböm (biztos a GI Joe hatására...), de most jobban tetszett a film, és a trükkök is. Viszont változatlanul azt mondom, hogy Dakota Fanningot már az elején a tripodok elé kellett volna vetni.

2010-01-05 21:23:31 Walk the Line (2005) / A nyughatatlan DrSzolon (5) #35

Olyan fura volt a befejezés, nem is hittem el, hogy vége van. Még úgy néztem volna egy órát. :)

2009-11-22 21:00:31 [JÁTÉK] DrSzolon #15350

Holnap este 8-kor

2009-11-22 20:59:46 [JÁTÉK] DrSzolon #15348

Én tudom, hogy honnan tudja!
Elmúlt 9:)

előzmény: JeszKar (#15344)

2009-11-22 20:48:05 [JÁTÉK] DrSzolon #15337

Online is terjed a Hini?

előzmény: jesi (#15336)

2009-11-22 20:46:18 [JÁTÉK] DrSzolon #15333

Lehet, hogy nem alszik, meg nem is időutazik, hanem röhög rajtunk :)

2009-11-22 20:44:28 [JÁTÉK] DrSzolon #15329

Jellemző, hogy mikor tévedek ide úgy, hogy nincs megfejtve az összes kép - amikor még nincs is feladva.

2009-11-22 20:41:27 [JÁTÉK] DrSzolon #15323

Mindkettő megesik.

előzmény: pókmacska (#15322)

2009-11-20 21:00:56 Pánik (2008) DrSzolon (4) #16

Az elvárásaimat magasan túlteljesítette (kb. egy Argo szintű szánalmat vártam), de én sem voltam kibékülve Till Attila rendezésével...
Voltak nagyon jól eltalált pillanatok, a filmről alkotott véleményem pedig az idő haladtával fordult egyre jobb irányba - a legtöbb hasonló filmnél ez pont fordítva történik, az első 10-20 percben úgy érzem, hogy kifingott az egész. (Pl.: Szőke kóla)

2009-11-10 20:08:45 2012 (2009) DrSzolon (?) #56

Ez tényleg igaz, de még nem gondoltam bele. Most, hogy végigpörgetem a memóriámban a filmeket, amiket láttam tőle... Innentől kezdve ha szidom, ezt azért megemlítem. :)

előzmény: Olórin (#55)

A Death Race c. filmhez tudnám hasonlítani, kb. ugyanannyi értelem is volt benne, ám az annyival jobb volt, hogy nem próbáltak belevinni külső szálakat, hanem az akcióra koncentráltak. Abban a filmben az akciójelenetek is jobban sikerültek: A Gamerben úgy kapkodják a kamerát, hogy azt sem lehet tudni mi történik, semmit sem lehet kivenni a történésekből.

Tegnap megijedtem, mert sehol sem állt a "Madonna és a borravaló" de most örömmel látom, hogy második helyre jött fel. Nem gondoltam, hogy a Kersztapát megveri.

2009-09-26 22:40:14 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] DrSzolon #4916

Félreérted. Azt akartam közölni, hogy engem például ez érdekel, de most már utólag nézve, ahogy az előbb is írtam, rosszul fogalmaztam meg. Szerintem hagyjuk az egészet, nem a filmhez tartozik...

--
Áthelyezve a(z) District 9 topikból.

2009-09-26 22:13:19 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] DrSzolon #4914

Nem akartam, hogy ez jöjjön le, de ez esetben elnézést kérek.

--
Áthelyezve a(z) District 9 topikból.

előzmény: ronin07 (#4913)

2009-09-26 19:33:31 District 9 (2009) DrSzolon (4) #53

Engem a folytatásban jobban érdekel az, hogy a visszatérő rákok bosszút állnak-e az emberiségen (gondolom igen), mint az, hogy mi lesz a két főszereplő sorsa.

Amit még meg akartam jegyezni: nagyon ötletes lett a kampány, nem gondoljátok? Tele volt a mozi előtere az idegeneknek belépni tilos matricákkal, még egy beléptető kaput is felállítottak, ugyanezzel a szöveggel.

2009-09-26 19:20:52 [Filmet keresek] DrSzolon #768

Ez az, köszönöm! Már nem előszőr fordul elő velem, hogy egy filmet osztályozok, aztán valamiért megnyomom a vissza gombot a böngészőn, és törlődik az értékelés.

2009-09-26 18:29:56 [Filmet keresek] DrSzolon #766

Egy olyan filmet keresek, amit ezen a nyáron láttam, de teljesen elfelejtettem a címét. Egy repülő, ami fegyenceket szállít, lezuhan. A rabokat kimenekítik (a gép egy útra érkezik, majd belecsúszik a vízbe), de az egyikük megszökik, és a környező mocsárban bújkál egy ideig. A célja azt hiszem, hogy elkapjon valakit, aki gonosz :)
Előre is köszönöm.

A legjobban az lepett meg, hogy a végét nem a klasszikus "öt perces lövöldözés" jelenettel oldották meg.
Amellett, hogy vígjáték is, komolyan lehetett venni (a drámaibb részekbe nem vittek poént), nem estek át a ló túloldalára.

2009-09-26 18:13:26 Cloverfield (2008) DrSzolon (4) #32

A District 9 folytatásának felmerülése kapcsán újra elgondolkoztam azon, hogy a Cloverfield második része miről szólhatna: az előzmények helyett megnézhetnénk egy másik szemszögből az első rész történéseit, így el lehetne érni, hogy több információnk legyen a katasztrófáról, mégis fennmardna a bizonytalanság. Mondjuk egy katonai vezető története érdekes lenne.

2009-09-26 18:04:50 District 9 (2009) DrSzolon (4) #51

A véleményemet az egyik programmagazinból ollóztam össze: "alapötletében eredeti", később azonban már sok elhasznált ötlet jön. A másik az, hogy a végén "inkább megadja magát a lövöldözős, videojátékos izgalmaknak."

A nyilatkozatról: én most jobban örülnék egy olyan folytatásnak, ami tovább meséli az eseményeket. Az előzményekről elég tiszta képet kaptunk (kivéve persze azt, hogy hogyan került ide az űrhajó). Persze mindkét lehetőségben rejlenek jó pontok, amikre lehet építeni.

Pont ma mondtam egyik barátomnak, hogy kt-n még senki sem adott nézhetetlent a filmre. Erre fellépek a film adatlapjára és mit látok? Egy nézhetetlen. Kitől? ... :)

Én néha nem is tudom, hogy remake-et nézek, aztán meglepődöm, hogyha lehúzzák a kommentekben azok, akik már ismerik a történetet, úgyhogy az nekik nem jelent plusz élvezetet.

Nem csak az, hogy kotnyeles és sikoltozik, hanem makog, huhog, és hahog is. Meg fogom nézni angolul is, mert ez így kibírhatatlan volt.

2009-08-23 18:53:54 jesi

Mondom, összevonták a Filmmúzeummal, úgyhogy az Europa filmjei is ott mennek. Úgyhogy érdemes nézni a Filmmúzeum műsorát.

2009-08-25 16:59:35 [Milyen méretben kérsz KT-pólót?] DrSzolon #66

Szerintem fordítva kéne lennie, mert nekem van olyan pólóm, aminek a hátulján van iromány, és néha eléggé idegesít, hogy a hátamat nézik. Talán nem vagyok egyedül ezzel.

2009-08-22 10:58:48 [Milyen méretben kérsz KT-pólót?] DrSzolon #62

Lehetne itt az oldalon is egy csillagszámlálót beiktatni. Egy csillag/1000 film, egy ága egy csillagnak/200 film :)

Szerintem is így van, hiszen a végén elárulta a hazáját. Egy igazi "Zsidóvadász" úgy viselkedett volna, mint a tiszt, akit az elején baseball-ütővel gyilkolnak meg.

előzmény: Mviktorio (#158)

Na, ez egy jó kérdés, kiváncsi vagyok a válaszokra! Viszont az m1-et, az m2-t és a Dunát is be lehetett volna venni.

A Filmmúzeumot nézem a legtöbbet. Amikor megszűnt a Zone Europa, a Filmmúzeum kezdte el adni annak a filmjeit.

A "Khmmm..." arra vonatkozik, hogy kitalálhattam volna? :) Úgy érzem az rtlesek elég megbízhatatlanok, hogy egy dalt/verset (?) is levágjanak egy film végéről, ne csak a stáblistát, úgyhogy jogos volt a kérdésem. Persze lehet, hogy figyelmetlen vagyok.

előzmény: Paul Ricard (#14)

Ez a zárógondolat mikor volt? Én most néztem az rtl-en, és szokás szerint levágták a stáblistát, úgyhogy erről nem tudok.

előzmény: Paul Ricard (#11)

2009-08-19 21:01:17 [Milyen méretben kérsz KT-pólót?] DrSzolon #60

Jó ötlet a második kör a "speckó" igényekkel. Már gondolkozom a mintán :)

2009-08-18 11:11:45 [Felhasználónevek eredete] DrSzolon #155

Hetedik osztályban az akkori történelemtanárunk mindig rövidített. Amikor a görög történelmet vettük, amikor Drakón és Szolón következett. Felírta a táblára, de lecsapta Drakón nevének végét, így amikor ránéztünk a táblára, az állt ott: Dr. Szolón.

2009-08-18 11:06:06 [Feketelista] DrSzolon #13

Szóval azt meg lehet csinálni, hogy ezen a gépen, amin regisztráltam, regisztrál még a család is? Azért még nem jár kitiltás?

előzmény: cucu (#9)

2009-07-27 00:17:40 Ivan/

A másik, amit ilyenkor mondani szoktak, hogy most már 500 forintért is lehet venni fontos/híres/igényes filmeket is. Egyébként én a Szigorúan ellenőrzött vonatok-hoz 299 forintért jutottam hozzá.

2009-07-28 13:17:33 Control (2004) / Kísérlet DrSzolon (4) #2

Az nem az altató volt, amit azért kért mert nem tudott elaludni?

2009-06-27 14:10:19 Edison (2005) DrSzolon (3) #3

Megint a tipikus középszerű film. Nem elég jó, nem elég rossz, valószínűleg egy hónap múlva még a címét is elfelejtem, és csak halványan fog megmaradni, hogy miről szólt.

2009-05-23 20:05:07 Luther (2003) DrSzolon (4) #9

Azt mondta nem tudja, nem foglalkozik vele. :)

előzmény: DrSzolon (#8)

2009-05-19 22:06:21 Luther (2003) DrSzolon (4) #8

Wartburg vára Bölcs Frigyes szász választófejedelemé volt, és ő elég pénzzel rendelkezhetett, hogy vehessen a kukoricából. Ebből pedig az következik, hogy biztosan megkínálta Luthert egy kis puliszkával.

(Holnap megkérdezem a tanárunkat, hogy mit gondol a problémáról.)

előzmény: limupei (#7)

  • 1
  • 2