Dió

Tapasztalat: 3412 film
Kompetencia: 44 film
Súly: 4512
Regisztráció: 2004. november 7. (18 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 125 user

Bemutatkozás

Flickr oldalam

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Andrey Zvyagintsev, David Fincher, Erik Poppe, Giuseppe Tornatore, Joachim Trier, Michael Haneke, Robert Zemeckis, Susanne Bier

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Krakkó

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Flash
Flash - A Villám
3 2023-09-26 2,9
(140)
No One Will Save You
Nincs, aki megmentsen
2 2023-09-23 3,2
(39)
Lamp Life
Lámpaélet
3 2023-09-23 3,3
(22)
Larry
 
5 2023-09-22 4,3
(198)
Barbie
 
3 2023-09-21 3,5
(294)
Håp
Remény
4 2023-09-17 3,8
(31)
Revoir Paris
Párizsi emlékek
3 2023-09-14 3,3
(10)
Past Lives
Előző életek
5 2023-09-13 4,0
(25)
Aporia
 
4 2023-09-13 ?
(2)
Együtt kezdtük
 
3 2023-09-11 3,3
(96)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ok, meggyőztetek a "miért él egyedül" részt illetően, ezt elfogadom. A többit továbbra sem tudom (pláne az ilyen "hát pedig ez teljesen egyértelműen el volt magyarázva, csak én vagyok az értetlen" kommentek kíséretében, amik nálam nem hozzák meg a kedvet a vitához).

Azt értem, hogy a film megmutatja a vágyát, hogy elfogadottként és ténylegesen köztük élhessen - nem is ezzel volt a bajom lentebb. Hanem azzal, hogy a végén ő nem velük él, hanem egy rakás földönkívülivel, akik egy perccel ezelőtt az egész otthonát kiirtották, illetve akik őt is végig baszkurálták. Szóval ez neki miért okoz ekkora boldogságot?

Csak mert "zakkant"? Ez eleve a létező legolcsóbb megoldás lenne, de ezt félretéve sem mindegy mire gondoltok ezalatt a szó alatt, számomra ehhez ugyanis komplett pszichopatának kell lennie. Ha szerintetek az, ezt mivel mutatja be a film ennyire "egyértelműen"? Azzal, hogy lemakkettezi magának a várost, ahol mindenki utálja, meg tesznek egy utalást arra, hogy megmurdált az anyja? Az, hogy a baleset milyen hatással volt rá vagy nem volt rá, csak találgatás, mert erről egy morzsányi említés nem esik. Persze a számba rágniuk sem kell, de nekem ahogy és a film amelyik pontján ez be volt mutatva kevés ennek a karakternek a megértéséhez.

És az hol van elmagyarázva, hogy az idegenek miért kegyelmeztek meg neki?

"Végre boldogabb életet élhet, mégha kamu is"
Tehát csak azért, mert "szeretetre éhes", nekiáll aktívan elhitetni magával, hogy ezek az idegenek emberek, és az okoz neki boldogságot, hogy nekik integet és velük táncikál? Nem mellékesen azokkal az idegenekkel, akik lemészárolták az emberi fajt és őt is megpróbálták kifingatni? És mindezt ahelyett, hogy már a játékidő elején elköltözött volna a rokonaihoz vagy akárhová, ahelyett, hogy kvázi gyerekként egyedül éljen ebben a rozoga házban őt szó szerint köpködő és kiközösítő emberekkel körülvéve?

Láttam már cifrát filmen, de hogy valaki eztbe tudja kajálni, az nekem fennakad a tüdőmön...

előzmény: Ubul (#9)

Szeretném felvenni a The Society-t, mint minisorozatot. IMDB adatlap.

2019-ben kaszálta a Netflix egy évad után. Légyszi erősítsétek meg, hogy így mehet minisorozatnak, és már alkotom is az adatlapját.

2023-09-24 12:21:56 [Általános fórum] Dió #10011

Szerintem is egyedülálló a KT fóruma, és még sokáig így is legyen. Én is csak itt vagyok aktív, ezen kívül max youtube és fotós oldalak kommentjeit szoktam olvasni, de mindenhol több a személyeskedés, mint itt. Persze, itt is vannak néha a többséget felháborító személyek és kommentek, de ha valaki fórumozni jár, akkor ez a minimum, amit el kell fogadni, és emiatt nem kell háborogni, mert minden fórum tagjai az odakint járkáló populációból tevődnek össze. Szóval én is hálás vagyok, hogy a lehetőségekhez mérten ilyen remek közösség verődött össze, és nagyon nyálcsorogva nézem a KT talis fotókat, mivel én is szívesen elmennék, ha otthon laknék.

Az erős közösség mellett egyedülálló az is, hogy itt a film adatlapjára kattintva kiemeli a rendszer a legtöbb szavazattal rendelkező osztályzókat, akiken belül még kedvenceket is ki lehet emelni félkövérrel. Persze ha többezren osztályoznának minden filmet, ez a funkció elvesztené a coolságát, de ezzel a szűkebb, otthonosabb törzsközönséggel együtt ez egy zseniális dolog. És ennek köszönhetően lehetnek itt olyan remek dolgok is, mint a Vapiti, a képes játék (bár nekem a hangos játék sokkal jobban tetszik).

Nem utolsósorban pedig nagyon bejön, hogy nem túlbonyolított az oldal designja, és nem megy át félévente felesleges átalakításon, ahol minden gomb máshova kerül.

Hozzáteszem, nekem az is tetszik, ahogy a Youtube esetében kinéznek a kommentek. Lehet ugye őket likeolni, és aztán az oldal motorja minden videó alatt relevancia és népszerűség szerint rendezi a kommenteket, ami hasznos. Emellett ez teszi lehetővé azt is, hogy adott hozzászólásra érkező további kommentek az első hozzászólás alatt gyűljenek, amitől szerintem kicsit "rendezettebb" az egész. Persze ezt csak a példa kedvéért írom, nem azért, hogy ez itt átszabásra kerüljön. Bár a like funkció szerintem hozzáadásra kerülhetne, vagy valami olyasmi, ami segítene többszáz komment gyorsabb átnyálazásában a népszerűbb filmeknél. De ez sem létkérdés.

Amit viszont szerintem nem fog tudni elkerülni az oldal:
-A követés funkció inverzét, azaz a hanyagolás már olyan sokan kérték, hogy ebbe egyszer tényleg érdemes lenne szerintem belemélyedni.
-Sorozatok. Tudom, átmentünk már ezen párszor. De szerintem tényleg érdemes lenne lehetővé tenni a felhasználóknak, hogy feltöltsék kedvenceiket. Mi benne a rizikó?
1) Ha az oldal teleszemetelése, akkor először legyen lehetősége pilotként csak a törzsfelhasználóknak erre, akik remélhetőleg az oldalból való tiszteletükből normálisan oldanák meg a feladatot (normális tartalomleírás, képek, stb.).
2) Vagy ha a szerverköltségről van szó, akkor legyen ez csak úgy kivitelezhető, mint a Black mirrornál, hogy csak egyben lehet sorozatot felvinni, de nem lehet azt lebontani évadokra.
3) Ha az, amit páran mondtak múltkor, hogy az a jó a KT-ban, hogy itt csak filmek vannak, akkor a "csak filmes kommentek" funkcióra kattintva záródjanak ki a sorozatos kommentek is, hogy ne zavarják ezen felhasználók szemét.
Én amúgy több filmet nézek, mint sorozatot, de szerintem sok felhasználónak hiányoznak. De még ettől függetlenül is, annyira olyan irányba megy az egész, hogyha ez továbbra is így marad, félek olyan lesz a KT, mint a hetven éves nagymama, aki csakazértis mondja dacból, hogy márpedig nem kell a tablet meg az okostelefon, de aztán amikor a századik születésnapján csak beadja a derekát, akkor már olyan esetlenül és ártatlanul néz rá, mint a ma született bárány.

Persze nem ez a kommentem lényege, ezt most csak azért írtam még ide, mert előjöttek a fejlesztés ötletek is, és én ebben a témában múltkor nem írtam le a véleményemet. De a lényeg, hogy emellett is remek az oldal, és rispekt az adminoknak, hogy ezt önerejükből és szabadidejükből ilyen jól fent tudják tartani. Emlékeztetett is a diskurzus, hogy lökjek megint egy picit a kasszába, ha eljutok majd odáig.

Hát, ennek a forgatókönyvén még nyugodtan dolgozhattak volna.
Már az alap megágyazása sem tetszett. Nem értettem, miért él egy kvázi gyerek egyedül egy ekkora házban (végig az volt az érzésem, hogy valami furcsa Home Alone spinoffot nézek), és miért utálja őt mindenki. Amikor ugyanis konstans ezt használja a forgatókönyv akadályként arra, hogy a főhős segítséget kaphasson, akkor nem a 80., hanem kb a 10. percben kéne megmagyarázni az okát, ellenkező esetben ez végig csak bosszant és elidegeníti tőlem a filmet (és az sem könnyítette a helyzetet, hogy amikor végre jött a magyarázat, az is elég vékonykára sikeredett).

Aztán ahogy mentünk tovább, az sem segített, hogy ilyen nagy ívben szart bele a film a "ne told bele a szörnyet a kamera közepébe" horroralapszabályra, ezzel ugyanis teljesen kiölt belőle bárminemű feszültséget. Kb mint amikor a Covebantban végig a kamera előtt grasszáltak a xenomorphok. Arról nem is beszélve, hogy a CGI sem volt topon (ezek az idegenek számomra inkább voltak komikusak, mint horrorisztikusak - főleg abban a bizonyos fejszúrós jelenetben), ráadásul kicsit leszedáltra is sikeredtek (hogy féljek tőlük, ha egyszer egy sima felmosóronggyal vagy kézenharapással el lehet őket hessegetni). Ami pedig végleg kiölte belőle az izgalmat, az a fut-elkapja-megmenekül klisé ilyen repetitív használata volt, ahogy McCl@ne is írta lentebb. Az egyetlen, ami kiemelkedő volt, az a hanghatások (pacsi a sound effekteseknek).

Ezek miatt bár annyira nem kötött le, hogy ne nézzem végig a telefonomat, a végéig azért többé-kevésbé jól elvoltam vele, köszönhetően Kaitlyn Devernek és a végre 90 perces hossznak is. De az utolsó két perc, hát, az durván húzza le kettesre.
Most akkor miért is kegyelmeztek meg neki az alienek? És mi a pék faszáért lenne az neki jó, hogy önszántából, boldogan él velük tovább?
Ezt köszönöm, nem.

Ez a trailer és az eddigi kritikák elég bivalyak ahhoz, hogy lehessen végre egy tisztességes UFO-s film: trailer.

2023-09-14 06:36:52 Something in the Dirt (2022) Dió (1) #5

Ha egy rendező ennek az elemnek nem akarna húzóerőt szánni, akkor kétlem, hogy úgy építenék fel a plotot, hogy ez a fárasztó és értelmetlen sci-fi süketelés a játékidő ekkora részét tegye ki, és a suspense ekkora részéért legyen felelős. Pláne, hogy így a karaktereknek sem marad semmi tér, én így ugyanis semmiféle általad írt "épülést" nem láttam. Persze ez csak az én véleményem.

De még ha nem is állna fenn ez a probléma, a "szereplők egzisztenciális posványába való csontig hatolást" szerintem még akkor sem kéne két olyan szereplővel eladni, akik maguk is posványok (pláne, hogy rajtuk kívül senki más nincs a történetben), mert így semmi sem marad a filmben, ami nem dob ki magából. Ez a két loser számomra annyira üres, érdektelen és antipatikus, hogy még egy öt perces rövidfilmre se lett volna elég a karakterük, nem hogy egy megint túlhúzott két órás borefestre.

A rendezőpáros stílusát illető dicsszavakkal természetesen egyetértek, csak ez így egyetlen húzóelemnek nálam kevés. A Tenetek és más tudományos blöffilmek korában nálam ugyanis egy ilyennel már annyira ki tudják húzni a gyufát, hogy a kettest sem tudom neki megadni, még ha kicsit objektíven nézve túlzónak is hathat az egyesem.

előzmény: Rorschach (#4)

2023-09-13 14:02:38 Aporia (2023) Dió (4) #1

Bár a sci-fi része nem áll különösebben erős lábakon, és már sokszor látott klisékből van összetákolva, mivel szerencsére nem ezen van a hangsúly, hanem a főszereplő hármas egészen remekre írt thriller-drámáján, időmanipulálós filmek rajongóinak melegen ajánlott darab.

2023-09-13 14:02:09 Együtt kezdtük (2022) Dió (3) #13

Ennek a dramaturgiája olyan szinten egyezik meg a Barátok közt szintjével, hogyha még beleraknák Vilmos bácsit és Vilma nénit, egy az egyben elférne a dvd bónuszdiszkjén extraként, anélkül, hogy kilógna. De mivel van benne egy szépen felvett Balaton és egy Mosolygó Sára, akiről még remélem fogunk hallani, egyszeri szórakozásként, agyatlan kikapcsolódásra jó.

2023-09-13 11:17:24 Something in the Dirt (2022) Dió (1) #3

"Én például egy percig nem hiszem, és a nézése közben sem hittem, hogy a Something in the Dirt a kezdésben felskiccelt paranormális jelenség körül akart forogni."
Mármint hogy a rendezők nem ezt szánták a fő showelemnek, hanem a két főszereplő karakterdrámáját? De ezt miből vontad le?

előzmény: Rorschach (#2)

Összes komment...