Dió

Tapasztalat: 2713 film
Kompetencia: 7 film
Súly: 2888
Regisztráció: 2004. november 7. (14 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 107 user

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Andrej Zvjagincev, David Fincher, Erik Poppe, Giuseppe Tornatore, Joachim Trier, Michael Haneke, Robert Zemeckis, Susanne Bier

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Krakkó

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Gólyatábor
 
3 2019-05-26 3,4
(22)
The Mule
A csempész
4 2019-05-24 3,8
(136)
'71
 
3 2019-05-23 3,8
(93)
The LEGO Movie
A LEGO-kaland
4 2019-05-19 3,9
(510)
Glass
Üveg
2 2019-05-18 3,2
(210)
Dogman
Dogman - Kutyák királya
4 2019-05-17 3,9
(51)
Urok
A lecke
4 2019-05-17 3,9
(52)
John Wick: Chapter 2
John Wick: 2. felvonás
2 2019-05-15 3,3
(333)
Double Jeopardy
Kettős kockázat
3 2019-05-15 3,3
(173)
The Real McCoy
A tuti balhé
2 2019-05-12 2,8
(42)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-04-27 13:22:35 Alien: Harvest (2019) Dió (2) #4

Az eddigi kisfilmek egész vállalhatóak voltak, de ez egy az egyben hozza a Covenantot. Zéró sztori, meg annál is zéróbb karakterek, viszont basszunk bele random módon minél több hentelést, vért, illetve a franchise védjegyét adó facehuggert meg alient. Hogy a slasherkedésnek bármi tartalma, értelme vagy funkciója is legyen, az másodlagos. Ridley Scott would be proud!

Igen ez valóban nagy ajándék a filmtől, hogy ilyen kellemesen és nosztalgikusan felrázta a Queen rajongókat és visszatette a régről ismert slágereiket a polcra (el sem tudom képzelni, mekkorát kaszálhatnak most a jogtulajdonosok az ismételten kiadott zenékkel). Örömteljes, hogy legalább ennyit elért a Bohemian Rhapsody, mert ezt leszámítva egy újranézés után maga a film nálam is ment le kettesre. Ennyire klisés, giccses, dilettáns és gyerekes elbeszélésmóddal és konfliktuskezeléssel megáldott sztorit nézni szerintem ugyanis még úgy sem éri meg, hogy a zenei részek egyébként tényleg hatalmasat szólnak. Az, hogy a valós eseményeket milyen károsan és dramaturgiai szempontból indokolatlanul ferdíti, már csak hab a tortán.

2019-02-20 22:03:27 The House of Tomorrow (2017) Dió (4) #1

Hát, láttam már pár felnövéstörténetet, szóval spanyol viaszt nem vártam, és nem is kaptam, de saját keretein belül ez engem piszok jól elszórakoztatott. A hangulata remek, még a történetbe is szorult némi eredetiség, a Hereditaryból ismert, szívátültetett félőrültet játszó Alex Wolff alakítása pedig konkrétan az orcámat is leszakította. Erős négyes. Könnyed és mégis elgondolkodtató coming-of-age sztorikra szomjazóknak erősen javallott.

2019-02-15 21:15:25 Final Score (2018) / Végeredmény Dió (2) #3

Ha már Die Hard... Más dolog, amikor egy film inspirációt merít egy klasszikusból, meg más, amikor egy az egyben másolja annak a cselekményét.
1) Rosszfiúk megszállnak egy helyet, és szép lassan foglyul ejtenek egy rakás embert
2) Ellenük teljesen kikényszerítetlenül, gyakorlatilag "önként jelentkezve" lép fel a katonamúltú, magányos hős
3) Persze egy szerette is van a helyszínen, akitől elszakad a nagy harcolgatás közepette
4) Közben végig háttérből segíti a klasszikus anyámasszonykatonája-féle mezei munkás, aki rajta keresztül, egy véletlen folytán keveredett a képbe
5) Rosszfiúk közben lelövik/foglyul ejtik a helyi biztonságiakat, és rájuk fogják a fegyvert, hogy amikor betelefonálnak a rendőrök, azt mondassák velük, "itt minden rendben van"
6) Így a rendőrök azt hiszik, tényleg minden rendben van
7) Az önjelölt főhősnek ez nem tetszik, így megöli az egyik rosszfiút, és ledobja a tetőről, így jelezve a kintieknek, hogy hemzseg a hely a rosszfiúktól. Erre kint megérkeznek a rendőrök
8) Bent közben kiderül, hogy rosszfiú #1 (akit a főhős megölt és ledobott a tetőről) természetesen rosszfiú#2 hozzátartozója volt, így rosszfiú #2 begőzöl, és a főnöknek szánt "can I kill him" csatakiáltásokkal szegélyezve habzó szájjal végighisztizi és gyilkolja a filmet főhősünk után. Kettejük harca itt is a tetős jelenetben kulminálódik, ahonnan főhősünk amolyan Direhardosan meglép, hogy aztán a fináléban mégis kimúltassa szerencsétlen rosszfiú #2-t egy istenes bossfigtban
9) Főgonoszunknak nem tetszik, hogy hullanak az emberei főhősünk miatt, úgyhogy végül azzal hajtja őt magához, hogy megkeresi és túszul ejti a csámborgó hozzátartozóját

Szóval ez az "átfedés" már kicsit sok. Ez senkit sem zavart?
És ezek csak a főbbek voltak, de még sorolhatnám... Persze ha legalább színvonalas film lenne, talán kevésbé zavarna (valamennyire akkor is), de ehelyett egy baromságokkal teli szerencsétlenkedés az egész.

2019-02-15 18:27:33 Den skyldige (2018) / A bűnös Dió (5) #48

"Leírtam már, hogy számomra mi nem működött, ezt senki megcáfolni nem tudta teljes mértékben."
Szerintem pedig meg tudtuk - hogy te az érvelésünket és nézőpontunkat nem fogadtad el, az nem azt jelenti, hogy mi nem érveltünk. Ezt ne keverjük:) Mindegy, ha jól olvasom a 46-os kommentedet végül csak-csak közelednek az álláspontok.

előzmény: paksiendre (#35)

“Tehát nem dokumentum film és még csak nem is életrajzi film”
Akkor az életrajzi film besorolás biztosan tévedésből van felvéve minden főbb filmes oldalon?
Amúgy kategorizálást félretéve, ha egy biopic némileg meg akarja változtatni a valóságot, felőlem csinálja, ha jó szándék és dramaturgiailag indokolt, érthető funkció vezérli. Viszont ha azt ilyen ízléstelenül, degradálóan, egyoldalúan és károsan teszi, mint a Bohemian rhapsody, akkor ne lepődj meg, ha az páraknál kiveri a biztosítékot.

előzmény: Kempesbaba (#58)

2019-02-10 11:02:16 Zimna wojna (2018) / Hidegháború Dió (4) #4

"nem túl hosszú, mint manapság szinte minden második film"
Keresve sem találsz embert, aki egy ilyen állítással ennyire egyetértene, mint én:) És épp ezért sajnálom, hogy pont egy olyan filmet rövidítenek le így, ami a többi szennyel ellentétben végre megérdemelne egy hosszabb elbeszélésmódot is:( Ettől függetlenül a film így is remek, én szurkolni fogok neki az Oscaron.

előzmény: sleepingdancer (#3)

"Őszintén el vagyok keseredve, és nem értem a nagy hype okát."
Az, hogy egy zenekar filmje még egy ennyire középszerű filmfeldolgozással is így szarrá keresi magát, nálam inkább csak azt mutatja, hogy mennyire népszerű volt maga a Queen, mint zenekar; pláne, ha hozzáveszed, hogy a kritikusi oldalakon mennyire nem áll jól a film (metacriticen 50%-ot sem éri el és rottenen sincs sokkal fölötte).

előzmény: Fujimi (#50)

2019-02-10 10:52:10 [Tévésorozatok] Dió #3416

Tetszik, amit írsz, hogy mindegyik szál András lelki karakterfejlődéséhez hivatott valamit hozzátenni, még ha szerintem a két, általam lentebb említett gyengébb szál ezt a funkciót nem is látta el maradéktalanul (pláne a többihez mérten).

Ami a Laurás vonal elvarrását illeti: bár titokban annak szurkoltam, hogy legyen meg köztük a happy end, az odáig bemutatott, mindenben a korrektséget és a helyes utat kereső karakterhez ez valóban nem illett volna, úgyhogy végső soron passzolt az egészhez egy ilyen fájdalmas lezárás. Ettől függetlenül, odáig egyszerűen annyira aprólékosan mutatták be a két karakterben zajló lelki folyamatokat és járták körül gondolatban még az esetleges összejövésük minden kimenetelét is, hogy egy ilyen build-up minimális feloldozásaként legalább annyi pay-offot érdemelt volna a néző, hogy megmutatják, mi történt közöttük azután, hogy András kirohant a házból. Ezt egy az egyben kihagyták, és ez így nekem totál lóg a levegőben, elég sokat levonva az értékéből.

Én még csak az első évadon vagyok túl, de valóban, ha a második és a harmadik is ilyen jó lesz, akkor ez köröket fog verni az Aranyéletre (tekintve, hogy azt hogy elkúrták a végére). Köszi az infót a többi évadról, mindenképpen nekiugrok akkor:)

előzmény: dukyka (#3412)

2019-02-09 11:37:00 [Tévésorozatok] Dió #3411

TERÁPIA (magyar változat) - első évad

Erre nem számítottam, hogy van még olyan magyar sorozat, ami beéri az Aranyélet első évadát. Eszméletlenül jól megírt, egy helyiségben játszódó, 25 perces epizódokkal operáló sorozathoz képest egészen csavaros cucc, minőségi alakításokkal. Sajnos az 5 szál közül 2 (a házaspáré illetve az akrobata lányé) eléggé kilóg, mert nem sikerül belekötniük a fő történésekbe, és így nem értem a létjogosultságukat. Illetve az is nagyon fájt, hogy Laura szálát nem lehetett rendesen lezárni... iszonyat hanyag elvarrás volt ez. Ellenben odáig a Laurás cselekmény, illetve az iparmágnás szála, főként AZ az epizód annak az apjával, engem kilökött a székemből. Nem utolsósorban pedig a castingnak is megy egy dicshimnusz: Nagy Ervin, Marozsán Erika, legfőképpen pedig Mácsai Pál hatalmas választások ezekre a szerepekre.

Kérdés azokhoz, akik végignézték az összes évadot:
-Ez most komoly, hogy Laura szálát elvarrták ezzel, hogy a pszichológus kimenekült a lakásából az első évad végén, vagy lesz még folytatása a másodikban??
-A második évadot most kezdtem el nézni, és az első két epizódban bemutatott szálak (a felsővezető, aki személyében a pszichológus gondolom kap egy második esélyt, hogy a korábbi baklövést jóvátegye, illetve Péterfy Bori szála, aki gondolom jogi oldalról fog beszállni) már most telitalálat, és szervesen illeszkedik az első évadba és a fő konfliktusba, de a többi szál is fog?? Vagy megint tele lesz olyan szálakkal is, amik csak úgy lógnak majd a levegőben? Mert pl a harmadik epizódnál (az előző évadból megismert házaspár gyermeke) már most ez az érzésem.

Összes komment...