Dió

Tapasztalat: 2390 film
Kompetencia: 40 film
Súly: 3390
Regisztráció: 2004. november 7. (12 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 93 user

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Andrej Zvjagincev, David Fincher, Erik Poppe, Giuseppe Tornatore, Jeff Nichols, Joachim Trier, Michael Haneke, Robert Zemeckis, Susanne Bier

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Krakkó

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
While We're Young
A 40 az új 20
4 2017-10-17 3,1
(68)
The Light Between Oceans
Fény az óceán felett
4 2017-10-10 3,8
(37)
Okja
 
4 2017-10-03 3,7
(61)
Ballistic: Ecks vs. Sever
Ballistic - Robbanásig feltöltve
1 2017-09-21 1,9
(152)
Their Finest
 
4 2017-09-21 ?
(4)
American Honey
 
3 2017-09-21 3,6
(25)
King Arthur: Legend of the Sword
Arthur király: A kard legendája
3 2017-09-21 3,2
(211)
La La Land
Kaliforniai álom
3 2017-09-21 4,0
(427)
Wonder Woman
 
2 2017-09-15 3,4
(309)
Very Good Girls
 
3 2017-09-14 3,2
(14)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-10-17 13:04:56 Kút (2016) Dió (5) #30

Ezt olvasva szerintem Te magad sem érted, miért nem adtál rá ötöst:) A vége pedig természetesen nem nyálas:)

előzmény: tomside (#29)

Legnagyobb meglepetésemre egy igen izmos filmet láttam, igazából tegnap óta azon gondolkozok, hogy miért nem ötös. Nekem kb egészen a végéig működött, amíg a férfi főszereplő el nem kezdett mártírkodni. Nem igazán sikerült ugyanis motivációt szorítani amögé, hogy miért vállal magára még egy még nem történt gyilkosságot is. Itt kezdtem el félni attól is, hogy mi lesz a feleség reakciója, és igazából nem tudom hogy fejeztem volna be, de az biztos, hogy ezzel a verzióval a könnyebbik utat választották. Ami pedig ezután jön (fast forward 10 years, feleség halálos ágya, "jó ember voltál", majd még a felnőtté ért lányuk is persze beköszön), az már pedig egyértelműen egy totál felesleges túlnyújtás volt. Szóval szerintem nekem ezen a túlnyújtott, tearjerker finálén úszott el, és e kapcsán érdekelne, ha valaki olvasta a könyvet, hogy az is ugyanígy végződött? Mert nekem a vége egy jó alapanyag elhollywoodiasításának tűnt, de persze ha copy/paste, akkor nincs baj a filmmel (vagyis nem azzal van a baj).

2017-10-11 00:19:37 American Honey (2016) Dió (3) #4

Szerintem az égvilágon világon semmi sem indokolta, hogy ezt közel három órában kelljen elmesélni. Emellé a nagyobbik gondom a főhőssel volt: a "kimegyek a mosdóba egy percre" jelenettel nálam az egész karakter ment ki a kukába, mert szerintem érző ember ilyet nem csinál, vagy legalábbis nem így... innentől pedig nem vált a film előnyére, hogy három órán keresztül őt kellett néznem. Ezt leszámítva egy jó film (lett volna), mert ahogy Amerikának ezt a célvesztett, poros arcát megmutatta, az több mint szuper volt, Sheila Lebouf pedig remekelt.

előzmény: ryood (#3)

2017-10-11 00:11:47 Their Finest (2016) Dió (4) #1

Eleinte Gemma Aterton miatt néztem meg, de végül sokkal több bújt meg a filmben, mint hittem volna. Stílusos romantikus dráma remek korhangulattal és egy szintén remek Bill Nighyval. Csak a végét tekerték kicsit túl, nagyon zsepkendőszaggatásra gyúrtak és az már határeset volt, de még így is nézhető.

2017-09-15 15:17:31 [Tévésorozatok] Dió #3145

Köszi, ez így érthetőbb. Most már akkor csak az érdekelne azon részhez kapcsolódóan, mi szükség volt az űrsétára.

Ubul, én úgy emlékeztem, 60 perc... mindenesetre tuti hosszabb, mint a Carptenter film. :)

előzmény: agymosott09 (#3143)

2017-09-15 13:25:22 [Tévésorozatok] Dió #3142

Azért nem szerencsés összehasonlítani ebben a tekintetben egy Stranger thinget és egy The thinget, mert az egyik nyolc órás, a másik pedig kettő:) És az elvárásaimat amúgy nem csak a rászánt idő alakítja, hanem az is, hogy azért a Stranger thingben ennél fontosabb és több dolog maradt nyitva. De ebbe már ne menjünk bele, mert nem ma láttam (ha gondolod, elolvashatod a korábbi kommentemet).

Az nagyon könnyen lehet, hogy én is szerencsétlenül választottam. Persze ehhez azért nagyon pechesnek kell lennem, tekintve hogy korábban soha sem futottam bele ilyen sorozatokba (pláne, hogy én Lost előtti sorozatokról is beszéltem), most meg egyfolytában. Úgyhogy térjünk vissza erre 5 év múlva, de ne legyen majd igazam:) Mindenesetre mostanra az ilyen Westworld-féleségektől már elment a kedvem, de ha valaki tud adni Silicon valleyhez hasonló tippeket, azt megköszönném. A Suitson gondolkozok még, illetve a Scrubst kezdtem még el, és az is jópofa.

előzmény: MicaHiro (#3140)

2017-09-15 11:05:38 [Tévésorozatok] Dió #3139

Jó, úgy látom, ebből nem engedsz. :)

Akkor tessék:
"Elsősorban azt, hogy ez még mindig csak kettő"

A kedvedért most leültem megnézni, milyen sorozatokat láttam az elmúlt pár hónapban.
1) Twin Peaks: leírtam, amit gondolok
2) Leftovers: szintén, bár azt hozzá kell tennem, hogy három részig bírtam, onnantól pedig marhára nem érdekelt, épp az imént említett probléma miatt (bár az utána következő részekbe is bele-belenéztem, és sokkal jobb nem lett)
3) Stranger things: na, ezt IMÁDOM, de ez nem változtat semmit a tényen, hogy az utolsó részét ennek is telenyomták Cliffhangerekkel (kvázi mintegy biztosítás, hogy a következő évadot is elegen nézzék majd? elég olcsó húzás). Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy amikor befejeztem, beírtam pár kérdést ebbe a fórumba, hogy WTF, és senki sem volt képes épkézláb válaszokat adni rá. Illetve e kapcsán is tele volt az internet a "10 questions you might have after Stranger things" cikkezésekkel. x = Cliffhanger.
4) Westworld: szintén leírtam. Az, hogy "Nem értettem ami történik, de nem is érzem hogy utánaolvasásra késztetne, pláne hogy segített volna az utánaolvasás. Ott minden akkor vált világossá, amikor az írók akarták - szerintem későn", számomra pont a lentebbit támasztja alá (tehát ha jól értem, ez neked sem a kedvenced).
5) Narc. Ez átmegy a teszten, bár egyelőre ezt sem fejeztem be, de ezt más okokból.
6) Silicon valley. Az egyetlen most futó sorozat, amiért őszintén rajongok, és nagy ívben elkerüli a fentebbi sorozatok rákfenéjét.

Tehát a hatból ez négy.

Abban is Edwest12 mellé állnék, hogy ezt a lentebbi mondatot leírni (amit a #3138-ban idézett), szerintem is bántó, és konkrétan degradáló. Mindemellett igazatok van, hogy kicsit túltekertem az első hozzászólásomat: nem állt szándékomban "leegoistázni" Lynchet, csupán arra irányult a kommentem, hogy szerintem igenis létezik ilyen tendencia (lásd: hatból négy - vagy lehet csak nekem volt pechem?), és Lynch ezt durván meglovagolta. Én meg szépen belenyúltam, elpazarolva rá nem kevés időt, és ebből lett a kicsit felpaprikázott első komment.

Az egyetlen hozzátennivalóm ehhez már csak annyi, hogy ebből a vitából nekem az jön le, teljesen más szemmel nézzük a sorozatokat. :) Nekem a Silicon valley féle cuccok jönnek be. A Westword féle agymenésekkel az a bajom, hogy nem restek az írók száz perceken keresztül tekerni az ember agyát, mire végre értelmet engednek nyerni a látottaknak (ha egyáltalán engednek). Ilyen pedig szerintem régen NEM volt, legalábbis nem ilyen mértékben. Ennyi idő alatt én 5-6 játékfilmet meg tudnék nézni... Úgyhogy inkább azokra fogok szorítkozni. :)

előzmény: MicaHiro (#3137)

2017-09-15 10:28:11 [Tévésorozatok] Dió #3136

Mit szólsz pl a Leftovershez, amit pont alattunk írtak? Westworld? Csak hogy pont a legutoljára látottakat írjam.

előzmény: MicaHiro (#3135)

2017-09-15 07:43:42 [Tévésorozatok] Dió #3134

Az a különbség köztünk, hogy szerinted ezek a magyarázatok "biztos lábakon állnak", míg én egy nagy rakás totál zavarodott nézőt látok. Persze, én nem vagyok magyar facebook csoportokban, ahol nyomozói oklevél kell ahhoz, hogy egyáltalán leüljek egy film elé - én a barátaimmal beszéltem, akik ezek szerint hozzátok képest "átlag nézőnek" számítanak. Elfogadom, hogy ha valaki jó ebben az utánaolvasósdiban, akkor biztos ki lehet silabizálni ezt-azt, mert előbb-utóbb valaki biztos gyárt egy olyan magyarázatot erre meg arra, amit a rajongók logikát kántálva továbbvisznek majd. Ugyanakkor ez nem változtat azon, hogy ha Lynchet magát felébreszteném álmából, akkor szerintem ő sem tudná nekem egyértelműen elmagyarázni, hogy milyen írói szándék vezérelte, amikor Dougie-t fémgolyóvá zsugorította.

Szóval, ezzel az utolsó mondatodra is reflektálva, az a különbség a két tábor között, hogy nem mindegy, hogy gondolkoznom kell egy film után, vagy órákat utánaolvasnom. Mert én az elsőt még szeretem, az viszont nem tetszik, hogy manapság az ilyen sorozatok egy egyre jelentősebb része elé már csak akkor ülhetek le, ha egyben az utóbbi tábort is gazdagítom.

előzmény: dikalosz (#3132)

2017-09-13 21:37:03 [Tévésorozatok] Dió #3131

Köszönettel tartozok nektek, mert a lentebbi kommenteiteket olvasva berekesztem az új Twin peakset ott, ahol tartok (azaz az évad felénél), és hagyom a búsba.

A dolog ott kezdődik, hogy egyszerűen felháborítónak tartom, hogy manapság nem lehet anélkül sorozatot csinálni, hogy ne basznák tele az egészet cliffhangerekkel, kérdőjelekkel, megválaszolatlan szarságokkal, se-eleje-se-vége majomságokkal, stb. Nem értem, ez miért van... akkora a verseny a sorozatok között, hogy már csak ezzel lehet fenntartani a nézők figyelmét?

De a Twin peaks még itt sem áll meg. Nekem kezd úgy tűnni, hogy Lynch azt hiszi magáról, hogy ő egy szétrobbanthatatlan brand. És most függetlenül attól, hogy az -e, nekem ne feltételezze azt, hogy csak ezzel a branddel el lehet adni űrben sétáló, majd piros szobában, beszélő fák társaságában fémgolyóvá zsugorodó szereplőket, ősrobbanás után tojásokat rakó földönkívülieket, stb. Azt hittem, az évad előrehaladtával ezekre lesz magyarázat, de a kommentjeiteket látva nem éri meg tovább nézni. És nem arról van szó, hogy ne készültem volna fel ezekre, elvégre Twin peaksről van szó. Egy ideig nagyon tetszett a Dougie-s szál, baromi jók voltak a piros szoba visszafele beszélő "zombijai" (stb), és nem akartam mindenre magyarázatot. Ugyanakkor Lynch kezdi úgy túltolni benne ezt a cliffhangerekkel operáló egotripet, hogy nekem ez már sok.

Összes komment...