Regisztráció: 2008. február 13. (15 év, 1 hónap)
Nem:
5 | 2013-02-02 | 4,1 (81) |
Lo imposible A lehetetlen |
2 | 2013-02-02 | 3,5 (367) |
parás
Valaki magyarázza már el nekem, miért is élvezetes egy ilyen játékot játszani?
Annyi ilyet láttunk már, és mégis tudott újat nyújtani. Leginkább a Napfényhez hasonlítanám. Külön jó pont, hogy a robot nem volt gonosz, már a könyökömön jött ki. És imádtam a Gerty smiley face-eit.
Én a 90es évek B-filmjeinek vagyok nagy imádója.
Vörös függöny trilógia ala Baz Luhrmann
Rég szerettem volna megnézni ezt a filmet, mert tetszett az alapötlet, és jókat hallottam a könyvről. A csalódás felbecsülhetetlen volt: kaptam egy kliséktől és giccsektől hemzsegő rettenetesen hosszú nyáladzást, amiben minden szál happy end-be fullad.
De mégsem ez volt tömény utálatom legfőbb kiváltó oka, hanem a szereplők mozgatórugóinak teljes hiteltelensége. A legfőbb kérdéseim:
1.Melyik anya/barát mondaná azt a valóságban 3 héttel a szeretett személy halála után, hogy most már tovább kell lépned? Ha Holly 11 év házasság után idegösszeomlást kap, az sem lett volna meglepő. Mégis ez az egy mondat, ami a leggyakrabban visszhangzik a mellékszereplők szájából.
2.Tegyük fel, hogy meghal a férjed. Majd 3 héttel később a szülinapodra kapsz tőle egy levelet, amiben azt kéri, menj el bulizni. Elmennél? Vagy a feltépett sebeid miatt végigbőgnéd az éjszakát?
3.Miért pakolták bele az első jelenetbe a párkapcsolatok összes problémáját, ráadásul egy ilyen egymás nyakába ugrunk befejezéssel? Ezt a jelenetet bármelyikünk meg tudta volna írni, aki valaha is élt párkapcsolatban. Nem nyújtott semmi újat, semmi bájosat, és végig azon járt a fejem hogy: a lakás nem is kicsi, a lány karót nyelt, a pasi bunkó, ha nincs pénzük, miért van tele a lakás drága cuccokkal, satöbbi.
Emellett rohadtul nem értettem, a baráti támasz miért merül ki abban, hogy pasit akarnak szerezni Hollynak, és miért kell anyunak is bepasizni a végén? Miért nem tudunk meg semmit arról a betegségről, amin együtt mennek keresztül? Hollynak valószínűleg sokkal inkább tele van vele a feje, mint a szerelmük apró momentumaival. Tudom, hogy nem ezen volt a hangsúly, de én ettől éreztem a leghiteltelenebbnek. De akkor egy megtört nőt kellett volna a főszerepbe helyezni, és akkor már nem ugyanaz a történet, ugye? Úgy éreztem, a fiatal írónő érezte a határait, és ezárt nem vágott bele, hogy erről az oldalról is szemlélje a történetet. Így viszont nem alkotott maradandót. Maximum egy maradandó gondolatot: hogyan lehetett volna ezt a történetet okosabban elmesélni?
Az eddigi legzseniálisabb Pixar film. Bájos, ugyanakkor rendkívül elmés. Sokrétű, egyedi, magával ragadó. Maradandó.
Johnny Depp egyszerűen elképesztő pofákat vág! Olyan sok arcát láttam már, de ez volt a kedvencem!
Csak eredeti nyelven!
Miféle életszagúnak szánt dialógusok ezek? Mindjárt lekaparom a falat...