Regisztráció: 2008. február 9. (15 év, 7 hónap)
Nem: nem publikus
Rough Night Csajok hajnalig |
2 | 2017-10-02 | 2,1 (141) |
All Eyez on Me |
4 | 2017-09-13 | 3,1 (10) |
Amikor már azt hitted, hogy mindent láttál és, hogy manapság a filmgyártók már képtelen meglepetést okozni olyasmikkel, mint anno az EQUILIBRIUM, a MATRIX vagy egy MEMENTO, akkor jön kérem szépen egy ausztrál, szinte első filmes rendező és egyből valami olyat tesz le az asztalra, hogy az ütő is megáll mindenkiben.
Hozzá kell tenni azért, hogy az ausztrál filmezés, már nem egyszer hökkentette meg a filmipart, elég ha csak a MAD MAX sorozatra, és Mel Gibson karrierjére gondolunk vagy James Wan-ra és a Fűrész sorozatra.
A film igazi „HŰŰBAZMEG” moziélmény. Az a fajta, ami még a moziból kifelé jövet, hazafelé az úton, de még másnap a melóban is motoszkál a fejedben. Nagyon rég volt hasonló élményem, nem is emlékszem, mi váltott ki hasonló hatást bennem legutóbb.
A MATRIX-szal való példálózás nem volt egészen véletlen. Leigh Whannel ugyanis, aki írta és rendezte is a filmet, szerepelt a MATRIX kettőben és a Fűrészben is többek közt, ugyanis szoros barátságot ápol a Fűrész sorozat rendezőjével, James Wannal, a szintén ausztrál filmessel.
A film forgatókönyve és rendezése talán azért is tűnik annyira hibátlannak és gördülékenynek, mert ugyanaz írta és rendzete is a filmet, aminek következtében ugye nem volt szüksége kompromisszumokra.
Ami a főszereplőt illeti, Logan Marshall Green számomra ismeretlen színész, pedig rengeteg sok mindenben bóklászott már. Ettől függetlenül hibátlanul hozta a szerepet, hiszen nem kellett mást csinálnia, mint Ashton Kutchert játszania. Menet közben szinte el is felejtettem, hogy ki a főszereplő, folyamatosan Ashton Kutcherrel azonosítottam a színészt.
A filmben a többi szereplővel sem volt sehol gond, mindenki hozta a kötelezőt, igaz komolyabb kihívásokkal sem kellett szembenézniük.
A sztori már az elején nagyjából összerakható, de azért természetesen vannak nem várt fordulatok benne.
A film abszolúte átadja az utópikus future, már-már Bladerunnerbe hajló életérzését, ráadásul a CGI-re sem lehet panasz.
Ami pedig kimondottan feldobja a filmet és a rendező sajtjává is vált szerintem, az az akciókban használt „ansnitt”, vagyis a rögzített szelfibotszerű megjelenítés, amikor a főszereplő van a középpontban és minden más mozog körülötte. Mindezt természetesen hihetetlenül látványosan alkalmazva.
Egy szó, mint száz, új filmes szakembert ünnepelhetünk LEIGH WHANNEL személyében aki nagyon maradandót alkotott az UPGRADE c. filmjével. Már csak azt sajnálom, hogy a hazai mozikban nem nézhető.
A mindenségit.
Rég láttam ennyire "HŰBAZMEG" filmet.
Friss az élmény, nem találom a szavakat.
Leginkább talán a MÁTRIXHOZ és az EQUILIBRIUMHOZ tudnám hasonlítani a flasht, amit érzek.
Tipikusan a kijössz a moziból és kattog rajta az agyad film.
KÖTELEZŐ!
Valóban elképzelhető, hogy egy egykori színésznő, szellemi társra találva ilyesféle monológokban brillírozik.
Viszont nekem a vége valahogy üres.
Először is a caps lock miatt ne hisztizzetek, nem fáj, csak egy kicsit az elején ígérem.
Szóval gengszterzsaruk.
Butlernek jól áll a szerep, bár mondjuk egy russel crowe ugyanígy hozta volna.
A többi szereplő is lecserélhető teljes egészében, még a főgecit játszó gyerek is. Nem is nagyon látjuk őket több mindenben.
A sztori se nagyon hoz fordulatokat, minden a megszokott kerékvágásban, nincsen semmi nagyobb „hűbazmeg” fordulat az egészben, talán mondjuk az utolsó 5 percben. Az is csak azért, hogy folytathassák majd a filmet.
Ezentúl sok a teljesen fölösleges szál. Ezek főként a családi vonalak. Teljesen fölöslegesen mutatják be butler családját, ötvencent családját. Hót fölösleges. Vagy nem néztem, lehet hogy ötven pénzt tett bele és szerepelni is akart, fasz tudja. Mindenesetre kár volt.
Szóval ez is egy tipikus „direct-to-film+” film lett. Egynek jó, de lehet, hogy inkább híradót nézek mozi.
Az autópályás lövölde nem fos, meg mondjuk még azért az egy jelentért érdemes megnézni, amikor ötvencent lányát randira viszi a srác és ennyi. Több nincs benne
5/10
Épp a minap agyaltam azon, hogy a szokásos napi aerob (gyengébbek számára kardió) közben újra kellene néznem az egyik régi nagy kedvencemet, az "acéllövedék" c. Filmet.
De nem kellett. Mert, hogy clint eastwood megcsinálta a „párizsi vonatot”, aminek az első fele tulajdonképpen eléggé acéllövedéksere sikeredett.
Az öreg természetesen most is egy nagy amerika hőstörténethez nyúlt, mihez máshoz is nyúlt volna.
A film érdekessége azon túl, hogy a 87 éves clint papa 39-ik rendezése, hogy az igaz történet főszereplői saját magukat alakítják a filmben. Vagyis nem színészek, hanem a valós katonák játsszák el önnön magukat a filmben.
És ez ugye már eleve le is spojlerezi önmagát, hiszen, ha képesek voltak eljátszani magukat, akkor ugye nem igazán halhattak bele a sztoriba.mert, hogy akkor igencsak darabos lett volna a mozgásuk a felvételek során. És pedig nem.
Annak ellenére, hogy katonákról van szó, azt kell mondanom, hogy nem voltak annyira szarok, semmi barátok köztös baki nem volt, egészen beletanultak a szakmába a srácok, de természetesen több filmjük nem igazán várható, ami nem is baj. Sőt, talán ezt sem kellett volna erőltetni annyira.
Tipikus karakterépítés, a főhősök egymásra találása ami indítja a mozit, de rémesen unalmasan és hosszadalmasan. Az ezt követő európai utazgatás pedig felér egy travel channeles utikalaúzzal. Az unalmasabbak közül.
Ráadásul a baromi hosszú felvezetést egy roppant rövid akció jelenet zárja le a film végén. Vagyis egészen pontosan több, mint 1 óra telik el bármiféle akció nélkül.
Az időközben be-bevágott flashback jelenetek pedig csak összezavarják az egész sztorit.
Egy szó, mint száz, clint öregszik és tudni kellene a csúcson abbahagyni. Vagyis nem biztos, hogy annyira erőltetni kellene már neki ezt a rendezésesdit, úgy tűnik, hogy kezd kiégni vénségére.
Ezt a filmet ugyanis sem clint nevével, sem pedig azzal, hogy a főszereplők magukat alakítják, nem nagyon lehet eladni, de még csak megnézésre javasolni sem senkinek.
Lapos sztori, lapos film.
Akkor már inkább a „száguldó erőd” seagal mesterrel.
4/10
Sziasztok,
Banderas újdonságát szeretném kérni, ha lehet:
Köszi!
Alpárian szarfos, hullavonszlós szitkom szerű lowbudget film.
Úgy tűnik, minden csajos amcsi filmbe kell már egy feka csaj, meg egy alpári dagadt kurva.
Ezenfelül valószínűleg a producere a kokóbizniszben vannak, mert elég rendesen promózzák, hogy kokó nélkül nincs jó buli.
Scarlet Johanssonmeg nem is értem, mit keres benne
A szörfös Momoa rendesen bekokszolt. Végén még hihető főgeci lesz belőle.
Hugh Grant megöregedett, Simon Helbergről kiderült, hogy baromi jó színész, Streep pedig vitte a filmet.
Érdekes, hogy az Oscar-os filmek közül kettőben is játszott BIG BANG színész :)
Honnan tudhatod meg, hogy egy igazán elbaszott, műmájer divatbuzi/aranyásó spanod van a galeriben? Valaki, aki tutifix, hogy WISH-es Gucci kabátot, vagy Vuitton melegítőt fog kapni karácsonyra? Hát onnan, hogy odáig van a GUCCI filmért, sosem látott még ilyen jót, „Lady Gagának pedig minimum 1, de legalább kettő Oscar kijár az alakításáért!”
Amúgy meg egész utón hazafelé azon gondolkodtam, hogy ugyan vajon ki baszhatta el ezt a filmet?
A rendezés rendben volt. Jó-jó, nem Ridley Scott csúcspontja, de a témának megfelelő.
Ami a sztárokat illeti, Gaga már-már zavaróan és látványosan erőltetetten tolja túl a rámért aranyásó szerepet. Pont úgy, ahogy Leto meg a balfaszt. Adam Driver szerepét pedig tulajdonképpen bárki eljátszhatta volna a Barátok köztből vagy az Éjjel Nappal Budapestből. Egy szó, mint száz, ha valaki értékelhető, az nem más, mint a vén róka Pacino. Igen, ő dolgozik és el is viszi a hátán az egész filmet.
A legnagyobb talány számomra viszont az, hogy Salma Hayek ügynöke hogy fogadhatta el ezt a filmet és eleve hogy ajánlhatta ezt a szerepet a színésznőnek?
Ami a zenéket illeti, megint csak semmi extra. Korhű 80-90-es évek popzenéje.
Viszont ha a rendezés is jó volt, a szereposztás se nem szar se nem jó, akkor mi lehetett a gond? Hát a forgatókönyv! Ott van a kutya elásva! Számos bárgyú párbeszéd, csomó erőltetett vicceskedésnek szánt beszólás (főleg Letonak), és sorolhatnám.
Az viszont fix, hogy így Karácsony előtt hatalmasat szakít a filmmel a divatmárka. És a WISH is.
6/10