Gabesz

Tapasztalat: 418 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 418
Regisztráció: 2008. január 30. (16 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Mission: Impossible - Rogue Nation
Mission: Impossible: Titkos nemzet
2 2015-08-07 3,5
(508)
Prometheus
 
4 2012-06-14 3,4
(1082)
In Time
Lopott idő
2 2012-01-04 3,1
(821)
The Thing
A dolog
3 2011-10-28 3,2
(411)
Battle: Los Angeles
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
2 2011-03-21 2,4
(463)
The Box
A doboz
4 2010-07-18 3,0
(522)
Predator
A ragadozó
5 2010-06-14 4,1
(938)
Rambo
John Rambo
5 2010-06-13 3,5
(722)
U-571
 
4 2008-05-19 3,5
(226)
Running Scared
Halálos hajsza
4 2008-01-30 3,6
(201)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

A feleségem csak 2x aludt el a film alatt :)

előzmény: VVega (#14)

Volt szerencsém megtekinteni IMAX ban. Unalmas, érdektelen/fantáziátlan, kliséhalmaz. Akció film (?)- akció nélkül. Az eleje még jól indul (talán az bécsi jelent végéig), de aztán ellaposodik. A sorozat leggyengébb része (elég low cost a film). Na jó a 2. John Woo féle lassításos galambröptetős részt nem lehet alulmúlni.

Esetleg egy unalmas vasárnap délután a Film+ on elszórakoztatja az embert, de moziba teljesen fölösleges pénzt kidobni rá, (pedig én mozira sose sajnálom).

Vagy csak túl magasak lettek volna az elvárásaim? Lehet ha kicsit lenyugszom még javul a helyzet ...


Kicsit lenyugodtam. Lehet pont a MI alapkliséivel volt bajom? a mindig minden zárat nyitó kütyüvel, vagy az éppen szükséges dolgok mindig "kéznél levésével"
Enyhe "spoiler"!:

-kell pár tábla golyóálló üveg? meg egy kis altató gáz? nem gond ... a sarki zöldségesnél biztos van kéznél)

a szuperbiztonságos helyekre való bejutás elbagatellizálásával, (jaj édes istenem az egész erőműbe való bejutás/bohóckodás egy vicc volt).

A kedvencem mikor Hunt mutogatja a haverjának egy keresett személy hol merre járt a világban és ott mik történtek, de nem ám egy holmi kis Powerpoint ban amit épp két menekülés közben a kis laptopján tud szerkeszteni a reptéren vagy akárhol, á dehogy: 2 nagy képernyőn kivetített komplett megvágott videós prezentáción mutatja ami vagy 100X annyi helyet foglal el és semmivel se ad több információt.

Igen lehet az a bajom hogy míg az előző rész kicsit talán életszagúbb volt (?) ez nagyon elrugaszkodott volt (megint) vagy talán Jack Reacher rendezőjétől valami másra számítottam? ...

2012-01-04 13:54:26 In Time (2011) / Lopott idő Gabesz (2) #46

Sajnos "rávettek" hogy nézzem meg pedig eleget olvastam róla hogy mennyire gyenge, és valóban.

Ennyi égbekiáltó - és egyben az egész film alaptézisét romba döntő,- buta,logikátlanságot ... ehh.
kár érte.

2011-10-28 09:54:07 The Thing (2011) / A dolog Gabesz (3) #21

Tegnap este megnéztem moziban

miután túl estünk az első 5 perc megrázkódtatásain,

-ami leginkább abban merült ki hogy a mozigépész szart a vetítésre (Aréna) és a film kicsit meg volt nyomva azaz a képarány nem volt megfelelő így a felirat sem látszott, ezt jeleztük és pár perc múlva helyre állt a rend- (vajon mondjuk az USA-ban ilyen előfordulhatna?) Ezértaz hogy a norvégok miről beszélgettek a lánctalpas hójáróban azt most már örök rejtély marad :(

Amúgy a film "egész jól" kezdődött, bár engem kicsit zavart hogy gyorsan elértünk az első közvetlen akcióig, jót tett volna ha kicsit tovább húzzák a feltárást, vizsgálatot az elmélkedést, a "dolog" lassabban szivárog be (az ilyen sci-fikben nagyon szeretem a kezdeti elmélkedéseket a "miért"re "hogyan" okra adott fikciókat.)

Ez utána sajnos az átlagos ill sablonos jelzőket lehet leginkább felróni, bár itt ott van érdekes rész pl a kutató csoporton belül a "dolog" kiszűrése körüli feszültség -bár ez meg ugye szinte egy az egyben át van emelve a 82-es filmből szóval aki azt látta annak nem lesz ismeretlen -igaz ezt az egész filmre is mondhatnám :).

sok újat nem adott a film, és az "egyszer meg lehet nézni" kategóriából nem is fog kinőni de ilyen ínséges időkben egy fáradt nap után jó kikapcsolódás lehet, aki pedig nem látta az eredetit annak meg talán még izgalmasabb. Aki ismeri az előz filmet, annak végig "deja vu" ja lehet ...

Sajnos a legjobban az idegesített, hogy még mindig nem tudnak elszakadni attól a klisétől hogy ha valami ocsmány szörny támad akkor annak rohadt hangosnak kell lenni-e -erre talán még a moziban nem jól beállított hangerő/hangkép is rájátszik-, hogy az "ijesztési" faktor még nagyobb legyen, de csak a dobhártyám szakadt be.

6/10

2011-06-29 20:08:43 Super 8 (2011) Gabesz (?) #43

Vasárnap este egy spontán ötlettől vezérelve megnéztem. Tudtam hogy mostanában lesz a film de valahogy elkerülte a figyelmem és mikor láttam hogy már játsszák és az itteni kritikákon is fellelkesülve nosza megnéztem.

Felemás érzésekkel jöttem ki a moziból. Az eleje tényleg hozza azt a régi 80 as évekbeli sc-fi hangulatot, de valahogy a közepétől kezdett kicsit leülni a dolog sok volt az üres járat. Bár ez az érzés csak csak a film végén manifesztálódott, ugyanis a végén elmaradt a várva várt végső katarzis vagy valami monumentális megoldás, ha lett volna megbocsájtható lett volna a közepe. Nem is értem a rendezőt, annyi minden ki lehetett volna ebből még hozni erre a végét lezárták azzal hogy a "barlangos harmatgyenge jelenttel ekkor még mindig reméltem hogy fog történni valami csavar a történetben, aztán összeállt a "repcsi" és az idegen tovaszállt, én meg csak lestem hogy akkor most ezzel van vége a filmnek? Szóval kicsit csalódott vagyok mert jól indult de a végét összecsapták. 3-4 es között vacillálok.

A pufók (ifj rendező) srác szinkronhangja katasztrofális ...(bár lehet eredetiben is ilyen vékony a hangja?)

Nos valahol akkor mégis csak egyezik az ízlésünk mert pl tényleg mindkét általad említett filmet a kritikák ellenére is kedvelem, mindegyiket megnéztem jó párszor hiszen mondhatjuk azt: "hiánypótlóak"

Képlet (Knowing)ége
Amikor megállt a Föld (Keanu Reeves film)

És az Eredettel is pont így vagyok nagyon vártam és nagy csalódás lett főleg a végén látható vasárnap délutáni "B" Tv filmeket idéző akciójával...

most már értem mire gondolsz 80-as évekkel, bár a Rambo sorozat (pláne az 1 és a 4) nem olyan jó példa mert 100x jobba ennél ...

előzmény: Zoliz (#39)

hmmm ... biztos hogy ugyanazt a filmet néztük? :)

Na de viccet félretéve ez az a pont amikor már tényleg az egyéni ingerküszöb, tolerancia lép életbe és nincs értelme belemagyarázni a véleményünket,... mások vagyunk.

Hmmm nos
34 vagyok
milyen filmek ütöttek 80-as években?
azt hiszem te egyáltalán nem értetted miről beszéltem az űrlények széttrancsírozása közben ...

előzmény: Zoliz (#36)

Azt se felejtsük el hogy a leg alapabb dolgot a kommunikációt sem semmisítették meg a támadás előtt, végül is csak egy bolygót kell leigázni ... idegesítően gagyi átgondolatlan koncepció nélküli film. És tényleg az a legszörnyűbb hogy ennyi pénzből mennyivel jobbat vagy mennyi más jó sci-fit lehetett volna forgatni ?

előzmény: project640 (#30)

A német 20 mm esnek már csak a hangja is elég lett volna hogy az amcsik megadják magukat :)

Összes komment...