xjan

2019-08-11 10:18:08 Agitátorok (1969) xjan (5) #11

Nagyon jó film.

2015-07-26 20:49:35 Maggie (2015) / Maggie - Az átalakulás xjan (4) #10

Kellemes meglepetés volt ez a film, a legtöbben Schwarzenegger játékát emelik ki, ami tényleg figyelemre méltó, de az nem igaz, hogy a filmet ő "vitte volna a hátátn", a Maggie-t alakító Abigail Breslin játéka legalább ugyanilyen fontos volt, az operatőri munka pedig szintén nagyszerű. Külön öröm volt a film tempója, a vontatott részeket mindig sikerült egy éppen megfelelő mértékű feszültséggel oldani és lezárni. Ez egy jó film és Schwarzenegger életművében pedig egy igazi ékkő.

2013-10-06 10:49:41 Into the Wild (2007) / Út a vadonba xjan (4) #62

"Én rengeteget járok Bakonyba túrázni (1napos túrák,be a vadonba,nem a kijelölt túraútvonalon)"

A Bakony. Igen. Az már majdnem Alszka, csak egy ici-pici a különbség a kettő között. De tényleg. És még "vadon"-nak is nevezed azt ahol a legeldugottabb résztől is maximum 10 kilométerre van egy falu. Bravó.

előzmény: Korben (#61)

2013-01-27 10:58:15 Factotum (2005) / Tótumfaktum xjan (3) #6

Ha nem olvastál még Bukowski-tól semmit, akkor talán nem kéne ilyen markánsan véleményt formálnod, lehet, hogy nem ártana először elolvasni tőle ezt-azt...de hagyjuk, bocsánat, ez a te dolgod, csak én vagyok olyan őskövület, hogy csak akkor alkotok véleményt, ha valamit olvastam, láttam, hallottam...
Ez a film nem rossz, a rendezés sem - persze a kákán ott vannak azok a bizonyos csomók...de minek kötekedni? A regény pedig más, nagyon más, sokkal merészebb, alpáribb, pimaszabb, mocskosabb mint a film. A rendező ott hibázott, hogy Bukowski-t megpróbálta "szalonképessé" (wc illatosítóval befújatni a .....) tenni, ez a borzalmas ötlet sajnos sikerült is neki, de végülis, nem baj, mert így az a réteg is megismeri, aki nem olvas szépirodalmat és ez nagy pozitívum - márha megéri az efféle "misszió". Ezt nehéz eldönteni. A film, mint film egy erős közepes - szerintem.

előzmény: Daemiaen (#1)

2013-01-25 18:55:25 Route Irish (2010) / Halál sugárút xjan (2) #4

A főszereplő játéka néha jó, de legtöbbször elviselhetetlen, gyakorlatilag az egész filmben csak ordít, szinte minden érzelmet csak ordítással tudott kifejezni, vicces volt... maga a film története még jó is lehetett volna, de a körítésbe bevittek egyfajta dokumentarista személetmódot, ami viszont nem sikerült túl fényesen, mert elfogult lett és sivár, semmitmondó. Enélkül a rosszul elsült dokumentumfilm-szerű megközelítés nélkül 3-as lett volna, de így 4-es.

Ezt a filmet nem nagyon lehet leosztályozni :) annyira rossz, hogy az már zseniális, és perverz :) én legszívesebben nem adnék rá semmilyen osztályzatot, mert nem tudok. Épp most olvastam, hogy 2013 végére elkészül egy teljes estés film a Baywatch-ból, nah, remélem mindenkit felvillanyozott a hír. :) oksa, akkor ez itt, kap egy hármast, mert nem akar más lenni ez a film, mint ami: giccsparádé, eperszósszal. És ez a mai filmek közt óriási erénynek számít, mármint az, hogy nem próbál "mondanivalót" árasztani magából az amiben nincs semmi.

Ez a film volt számomra Tarantino eddigi egyetlen értékelhető munkája, de kifogyott a szusz, Dr. Schultz karakterét teljesen elrontották a végre és onnantól kezdve gyakorlatilag egy átlag alatti, majdnem B kategóriás akciófilm lett, és mégcsak öniróniát sem találni a végében, ezek ezt komolyan gondolták... Szörnyű... Kár érte, mert a film első fele nagyon jó volt.

Én annó többek közt emiatt a könyv miatt kezdtem futni, azóta több maratonon is túl vagyok, ezt a filmet a regény olvasása után évekkel néztem meg, kicsit tartottam tőle, de nem csalódtam, nagyon jó film. A kedvenc jelenetem az amikor az igazgató először engedi el Smith-t edzeni, az intézeten kívülre, és ahogyan szalad az erdőben, mezőn... :)

Remélem jó lesz az új rész, kíváncsian várom. Viszont nem értem azokat, akik amiatt sírnak, hogy "ez már nem ugyanaz", "ez már csak a pénzről szól" és hasonlók... A Star Trek mindig is a pénzről és a nézettségről IS szólt...aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy nem ismeri a sorozat történetét, vagy csak szimplán csúsztat. :) Najó, szépít :))) Én láttam majdnem az összes részt, a sorozatot is beleértve. Természetes, hogy a régi részeknek más a hangulatuk...ez épp olyan, mint például a Doctor Who, ott is más érzés, ha megnézel egy 20 évvel ezelőtti részt, de ez nem okvetlenül a film hibája, gyengesége (persze esetenként az is lehet, de ez főleg akkor szokott megtörténni, ha újra feldolgoznak egy filmet, pl. a Solaris tipikusan ilyen, a régi zseniális, az újabb erősen közepes giccsparádé...) hanem inkább a befogadó gyengesége, prekoncepciói és nosztalgiája :) Nekem az utolsó "teljes estés" Star Trek tetszett, ezt is várom, de abban egyetértek a fanyalgókkal, hogy jó lenne ha készülne egy új sorozat, egy igazi sorozat, nem csak film. :)

itt megnezheto, angol felirattal:

[link]

Trashfan :)))))) ezzel a hozzászólással megnevettettél :D

előzmény: Trashfan (#1)

2012-06-17 16:28:01 A vizsga (2011) xjan (4) #23

Kellemes csalódás volt ez a film.

2012-02-29 08:32:06 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] xjan #13619

Ismered: "Egyél szart. Egymilliárd légy nem tévedhet." hát...őket.

--
Áthelyezve a(z) Black Swan topikból.

előzmény: ChrisAdam (#279)

2012-02-19 19:54:07 Torzók (2001) xjan (4) #6

Ez egy nagyon jó film.

A filmhez tartozó idézetnél van egy kis hiba, ugyanis az ott szereplő mondatot "Barátkozz meg, kisfiam a gondolattal, hogy gyilkos vagy! Gyilkos." nem az igazgató mondja, hanem Csapó (Mácsai Pál).

Ez a film semmiképpen sem zseniális, még csak nem is jó, sem mint film-dráma, sem mint dokumentumfilm. Épp, hogy csak karcolgatja a valóságot, a drámai részek pedig szétcsúsztak benne, de a filmben vannak jó jelenetek, ez az egyetlen dolog ami megmenti attól, hogy nézhetetlen legyen, azoknak ajánlanám, akiknek nagyon sekély a tudása a korszakról - mint bevezető, érdeklődés felkeltő, mert végignézhető és elgondolkodtató lehet a számukra.

előzmény: victrace (#1)

2012-02-18 19:17:15 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] xjan #13469

Aha, szerintem is jobb lett volna 3D-s kiadásban egy pláza moziban...

--
Áthelyezve a(z) A részleg topikból.

előzmény: sleepingdancer (#1)

Teljesen igazad van, de naiv vagy, illúzióid vannak az emberekkel kapcsolatban. Nem érdemes hozzászólni az ilyen oldalakon, ahogyan a valós életben sem vitatkoznál olyan emberekkel, akiknek a Rambó zseniális, itt sem éri meg.

előzmény: reting1111 (#1)

Szerintem ez a szavazás nem korrekt...kellett volna egy olyan pont is, hogy "Nem, mert a film minősége nem a technikától függ, mert az csak eszköz". Ez így gyerekes, hőbörgés.

Te miről beszélsz? Megnéztem a filmjeidet, szerinted például a A nyolcadik utas: a halál, Vissza a jövőbe című filmek zseniálisak..., ezek után, hatalmas önbizalommal idejössz és ilyen dolgokat írsz, ahelyett, hogy inkább magadba néznél és elgondolkodnál azon, hogy lehetséges (esetleg), hogy nem ezzel a filmmel van a baj, hanem a te tudásszinteddel...de persze ez butaság, hogy is feltételezhettem ilyet.

előzmény: -senki- (#13)

Mviktorio bejelölte ezt a filmet rossznak, viszont szerinte a Batman és a Bolygó neve: halál zseniálisak. Így van. Tapsoljuk meg őt.

2011-07-21 07:59:31 Into the Wild (2007) / Út a vadonba xjan (4) #56

Tams: megnéztem mik a szerinted zseniális filmek... Szerinted az Avatar zseniális - többek között. Na most ezek után erről a filmről azt állítod, hogy merő közhely, az Avatar pedig zseniális? Ne haragudj, de szerintem ez téged minősít.

2010-09-17 07:29:56 Zerkalo (1975) / Tükör xjan (5) #9

a XX. század legjobb 5 filmjében benne van, ezek közt rangsor nincs, ez csak egyszerű felsorolás lehetne; ez a film mestermű és egyben mérce is, nagyon szigorú mérce.

Soha nem kommenteztem ezen az oldalon, mert hányok a közösségesditől, de ez amit írtál 2 perces röhögést okozott, köszönöm! :)

2009-08-17 13:15:13 [Milyen méretben kérsz KT-pólót?] xjan #59

nem tetszik, hogy a logóban ilyen fertelmes nagy betűkkel van kiírva az oldal címe, gyűlölöm a feliratokat, a vapiti tetszik, de a felirat lehetne ici-pici :) így sajnos nem érdekel a póló...

2008-04-14 08:59:49 Sorstalanság (2005) / Fateless xjan (2) #38

Ez a film egészen egyszerűen: rossz. A regény viszont jó, csupa olyan finom dolgot tartalmaz amit a film készítői észre sem vettek (nem figyelmtelenségből, hanem tudatlanságból?), egy téves értelmezés az egész - hiányzik belőle minden eredeti látásmód, ugyanakkor a regényt sem követi, egyszerűen semmibe veszi azokat a nüanszokat, melyek zseniálissá teszik. A színészek alakítása pedig nagyon hullámzó, leginkább egy teljes estés "Barátok közt" színvonalat képvisel, nagyon rossz játékok váltakoznak közepesen jó teljesítménnyel, de ami a lényeg: hiteltelen. Tudom ez szigorú kritika, de ha mást írnék, akkor hazudnék. Elnézést mindenkitől akinek esetleg tetszett a film!

Én nagyon tisztelem Tarr Bélát és sokra tartom a munkáit, de ez a film rossz. Leszámítva néhány jelenetet, ebben a filmben sikerült Tarrnak önmaga utánzatát elkészítenie, elcsúsztak a mértékek és ami varázslatos és gyönyörű volt nála az mesterkélt eszköztárrá vált. Nekem nagy csalódás volt ez a film. Sajnálom.

2008-03-03 09:14:04 Rabbits (2002) xjan (5) #2

Sztem az egyik legjobb film ami valaha készült. Nem véletlenül építette rá szervesen Lynch az Inland Empire-t.

Jó film, igen.

2008-03-03 09:01:28 Inland Empire (2006) xjan (5) #60

Nagyon jó és szép ez film.