Zipiano Montre

2013-04-06 19:08:18 On the Road (2012) / Úton Zipiano Montre (2) #15

Ebből a zseniális regényből irtó nagy baromság volt filmet készíteni, de jobb rendezéssel és színészi játékkal akár valami szórakoztató is kisülhetett volna belőle. Így csak egy borzasztó kínos keszekusza képeslap lett pár tehetségesnek tartott arccal és a költői Úttal.

Elsőre rögtön rávágtam volna a kettest, másodszorra, hogy rokon kisfiúval néztem, láttam, mennyire élvezi. Ez egy gyerekfilm, úgy is kell kezelni. A Fantasztikus Róka úr komolyabb alkotás.

Hatalmas nulla. Valahogy olyan volt, mintha épp csak hogy beleolvastam volna egy unalmas, érdektelen könyvbe, amiből legalább 100 oldal hiányzik.

A zsenialisnal kicsit jobb. Alig birtam ulve maradni kozben, iszonyat melysegeket es magassagokat eltem meg. Kilora megvett ez a film.

Eleg jo kis film, egy jelenet eroteljesen huzza felfele: Adrien Brody Dali-fele remeklese. Mar vagy otszor visszaneztem, ajanlanam Woody-nak (ha lenne ra eselyem), hogy Brody-val csinaljon egy Dali-komediat. Imadnam.

2011-10-30 19:36:30 Drive (2011) / Drive - Gázt! Zipiano Montre (5) #108

Reg volt velem ilyesmi. Utoljara kissrac koromban ereztem azt, hogy nem csak nezem a filmet, hanem ott vagyok a hos mellett. Ennel a filmnel ujra megtortent. Ott ultem a ficko mellett a kocsiban. Zsenialis kis film.

Nem ertelek titeket. Ennyi elegedetlenkedot. Teljesen franko film, nem kell tole vilagmegvalto dolgokat varni, kulonben sem tudja senki sem, mi tortenne, ha jonne egy idegen civilizacio. Meg az is lehet, hogy olyan kozhelyes dolgok hangoznanak el, mint: Vissza, soha! Ezt legalabbminden nacio tagja megertene, ha vallvetve kellene kuzdeni. Amugy egyszeru propagandafilm, talan par kolyok belebujik a katonaruhaba. Izgalmas volt, szorakoztato. Ilyen tipusu filmektol ez mar eleg jo.

Hu, de jo film. Ilyen jelenetek, kepek... Nagyon egyedi. Le a kalappal. Figyelni kell erre a fiatal rendezore.

Regota terveztem, most vegre megneztem. Erdemes volt. Vegigvigyorogtam. Persze nem tul melyenszanto, de szorakozasnak kituno.

2010-09-05 23:42:33 Iron Man 2 (2010) / Vasember 2. Zipiano Montre (2) #71

Ha jol gondolom, a stablista vegen Thor kalapacsa kerult elo a fold melyerol.

előzmény: Gabesz (#68)

2010-09-05 23:32:25 Iron Man 2 (2010) / Vasember 2. Zipiano Montre (2) #70

Ez a film egy igazi kozhely. Mint egy ocska kis jazz valami unalmas lebujban.

2010-07-25 19:49:32 Taxidermia (2006) Zipiano Montre (1) #114

Emlekszem, miutan ezt a filmet megneztem a moziban, dontottem el, hogy soha tobbet nem ulok be magyar filmre. Napokig haborogtam rajta. Ezt a filmet nem lehet muveszetnek nevezni, egyszeruen csak undorito es felhaborito. Utana elolvastam Parti-Nagy novellait, hogy valamennyire megertsem, miert kellett ilyet muvelni. Azota sem tudom.

Mindenképpen a 2009-es év egyik legjobbja. Lebilincselő hangulat, szerethető figurák, jó zene, egyedi látványvilág. Ezzel a filmmel nálam az eddig is egyik nagy kedvenc Wes Anderson odaért a csúcsra.

Egyik nagy kedvenc Godard-tól. Először csak a felétől láttam, és már akkor rengeteg irodalmi utalást fedeztem fel benne (pl. végig visz egy L. Ferdinand Celin-es vonalat). Azóta számtalanszor megnéztem, a párbeszédek az elmémbe égtek. Talán az egyik legjobb film, amiben Belmondo szerepelt, nagyon jól alakítja a közönyöst/bambát, annak ellenére, hogy a legtöbb filmjében erősen túlfűtött. Ajánlani tudom mindenkinek.