ipartelep

Tapasztalat: 655 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 730
Regisztráció: 2008. január 7. (9 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Bemutatkozás

blog: ipartelep.blog.hu

Régen... nagy filmbuzi voltam. Nem csak a gyakorlat (a filmnézés) érdekelt, hanem az elmélet is. Filmesztétika, egy csomó könyv a filmről, filmvilág, filmkultúra évfolyamai. Talán kicsit sznob is voltam, a magas filmművészet ugye... Ma már, hogy úgy mondjam, a filmesztétika kevésbé érdekel, hanem inkább a szórakozás.
Az évek során (amelyek évtizedek) nagyon sok filmet láttam persze, sokszorosát annak, amit itt egyáltalán osztályozni tudtam. És most már nem is érdekes, hogy osztályozzam őket.

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Astérix aux jeux olympiques
Asterix az olimpián
3 2017-07-19 2,4
(264)
Il gattopardo
A párduc
4 2017-07-19 4,0
(83)
The Colony
A kolónia
4 2017-07-16 2,5
(159)
Mama
 
4 2017-07-16 2,9
(225)
Life
Élet
4 2017-07-15 3,3
(235)
Kong: Skull Island
Kong: Koponya-sziget
3 2017-07-15 3,3
(253)
Nocturnal Animals
Éjszakai ragadozók
3 2017-07-11 4,1
(411)
El Dorado
Arany és vér
4 2017-07-02 ?
(7)
Good Will Hunting
 
4 2017-06-26 4,2
(1176)
Idiocracy
Hülyék paradicsoma
3 2017-06-17 3,3
(289)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez látványosnak ígérkezik, ill. biztosan nagyon az lesz. Csak ezek a tejfölösszájú szereplők... Ezekről még azt sem hiszem el, hogy egy puskát el tudnának sütni anélkül, hogy összeszarnák magukat. Besson régebben tökösebb szereplőket tudott válogatni.

Nekünk teljesen eltérő fogalmaink vannak a "jó film"-ről. Számomra egy önmagát sem komolyan vevő komolytalan film, az rossz film.

előzmény: BonnyJohnny (#9)

Kétségbe vagyok esve... Nem is: inkább kétségbeesetten, és egyre reményvesztettebben vadászom az egyik kedvenc témám, a posztapó filmjeit. Nézegetem a mindenféle műfaji best of-okat, és... És vagy láttam már őket (már nagyjából mindent láttam), vagy megnézem (ha egy kicsit is kecsegtető, amit lehet róla tudni előzetesen - ezért is fontosak az ilyen kritikai oldalak, mint ez), és rájövök, hogy pocsék szarok. Ez a film egy pocsék, szar film sajnos. Saját magát sem veszi komolyan (beszélő kutya, hát persze, az oviban vagyunk), a rendezője maradt volna színész, mert a rendezés nem megy neki. Nem is szidom tovább, mert minek, számomra is rossz hír, hogy ilyen rossz ez a film.

Hát ez egy nagyon értelmetlen film volt. Látványosan rosszul játszó színészekkel.

2017-06-10 14:17:40 Yes Man (2008) / Az igenember ipartelep (4) #29

Carrey egész jó volt a filmben, de én is Normant (Rhys Darby) bírtam a legjobban.

Egy észrevétel a főoldal szövegéhez: a film nem játszódhat 1967-ben, mivel a filmben szóban forgó Santana: Abraxas lemez 1970-es.

2017-05-13 22:42:05 The Revenant (2015) / A visszatérő ipartelep (4) #172

Az elején azt hittem, hogy ez egy viszonylag realista-naturalista film lesz. De onnantól kezdve, hogy a tapasztalt vezető (magyar hangja: Leonardo di Capribogyó) a vadon közepén elhagyatja velük a jól védhető dereglyét, hogy ahelyett, hogy azzal szépen, fáradság nélkül lecsorogjanak egészen New Orleansig, inkább sétáljanak egy nagyot ellenséges indián területen, szóval onnantól rájöttem, hogy ez egy fantasy film. Olyasmi, mint a gyűrűk ura. Fantasynak viszont nem rossz.

Szeretem a sci-fit, és a posztapó filmeket. Asszem, kb. már mindent láttam, amit érdemes látni, de éppen ezért, nagyon vadászom az újakat, ismeretleneket. És akkor itt van ez a film, ami sci-fi is (no nem úgy, mint a Solaris, nyilván), és posztapó is. És nem tudom rászánni magam, hogy megnézzem. Az okát is tudom ennek. Számomra valamiért nagyon taszító a főszereplő csaj, az a hogyishíjják... Jennifer Lawrence. Mint csaj, úgy persze nem az (szerintem mint meztelen modell, úgy tehetséges), de ha már bármilyen filmhelyzetben van, akkor elszállnak tőle az illúzióim. Amúgy is eléggé kényes vagyok a hitelességre, és főleg posztapóban szeretem a minél nagyobb naturalizmust, és természetességet, ezért számomra teljesen hiteltelenek, és nevetségesek ezek a harcos csajok. Annyira távol van a valóságtól, pontosabban a lehetséges valóságtól (hiszen ez fikció), és a realitásoktól az, amit szegényeknek csinálni kell ezekben a filmekben, hogy... hogy nem tudom megnézni.
Egy példa: most nézem a "Z, mint Zakariás" szintén posztapó filmet. Azzal nem lenne különösebb baj, de sajnos a rendezőnek támadt egy olyan ötlete, hogy az egyik férfi szereplővel fát vágat. És én itt halok bele ezekbe a filmekbe, gyakorlatilag az összes filmbe: a férfi színészek (a nőket hagyjuk) nem tudnak fát vágni. A helyzet az, hogy már a Bronson sem tudott fát vágni a Hét mesterlövészben, de az még nem volt nagyon feltűnő (csak nekem). De ezek a mai színészek, ezek botrányosan nem tudnak fát vágni. És nem tudják, hogy nem tudnak, és azt se tudják, hogy aki ért ehhez, az meg tudja. Elmondom, hogy miről van szó - van időnk, ugye? Szóval, a faszi egy kb 15-20 cm vastag fatörzset akart elvágni fejszével. A filmes helyzet olyan volt (egy farm), hogy biztosan volt a közelben kézifűrész (posztapó van, tehát áram nincs, a benzin is macera), de nem, ő nem fűrésszel áll neki, hanem fejszével. Na most, aki életében vágott már el kb 3 db fát, az tudja, hogy a fákat szálirányban hasítani viszonylag könnyű (a hasogatás ugye), de arra merőlegesen, hát úgy nehéz. És ha mégis azt kell csinálni fejszével, akkor annak megvan a technológiája, amit ha nem úgy csinálnak, akkor szívás lesz a műveletből, mert nem halad vele. Ez az eljárás pedig abból áll - nem egy nagy boszorkányság amúgy -, hogy nem merőlegesen kell csapkodni a fát, hanem kb. 45 fokban, két oldalról, ezzel egy egyre mélyülő ék alakot kell vágni a fába.
No hát, mint ebből sejthető, soha egyetlen egy filmben sem így vágják a fát. A legnagyszerűbb hollywoodi színészfejedelmek is mind merőlegesen csapkodják a fát - halálra bosszantva ezzel engem.
Ja, és hogy az Éhezők viadala ugye... A valóságban egy ilyen csaj mint ez a Lawrence, harcosnak teljesen alkalmatlan, viszont másra nagyon megfelel. Nem mondom meg mire, hiszen én nem vagyok hímsoviniszta, de valami egészen másra. Csak ne akarjon harcolni, - és persze fát vágni.

Csaxólok, hogy a Koyaanisqatsit a "zenés film" kategóriába besorolni, teljesen félrevezető.

A laikus (naiv, első bálozó) szemlélődőnek teljesen félrevezető lehet az itt hozzászólók véleménye. Ez egy történelmileg is viszonylag korrekt, jó film. Szinte naturalista módon korhű - ez azért eléggé fontos az ilyen filmeknél -, a dramaturgiájával sincs gond, a cselekménye is követhető. A részletekre is odafigyeltek, és hát összességében is egy szép, kalandos, akciódús film. Ilyenkor szokott jönni (reflexióként a kritikára) a "nem ugyanazt a filmet néztük" reakció. Ezt megelőzendő: ugyanazt, csak más szemmel. Nagyon más szemmel (és ésszel).

Összes komment...