Gasz András

Nagy csalódás! Egy jól összerakott trailer után. Fantáziatlan (sok esetben önmagát és az eddigi fő Marvel filmek főszereplőinek képességeit használják újra s utalnak vissza), iszonyat kapkodó az egész (egyszer a világ végén aztán hirtelen csak a másik végén vannak karaktereink). A sztorinak se fűle se farka, se igazi mondanivalója, Budapest is alig szerepelt végül. Az akciók izgalomtól mentesek. A kevesebb néha több! A CGI is nagyon sokszor erősen látszik, sokszor a film Halálos Iramban érzetet keltett (Talán a CSALÁD miatt is :) ) , Romanoff mindent nem csak hogy túl élt alig lett baja. S miért csak nőket képeznek ha 20-ból egy lehet majd özvegy? Mindjárt a lehetőségek felét törlik.... Egyszer nézős középszer Marvel lenne, ha nem lopkodna is még ezerszer látott Marveles elemeket. S utálom már hogy a mai Marvel filmek fele abból áll 80% ban, hogy csak utalgatnak az MCU univerzumra s közben elfelejtenek önálló lábakon álló filmet készíteni. Egyedül a fényképzés tetszett, olykor érdekesen oldották meg.

35%

A felújított változat kiadásakor, 4K -ban néztük újra pár éve moziban és ma is hatalmas élmény a film! Ez mutatja az igazi klasszikusokat!

2021-04-28 18:37:15 Mortal Kombat (2021) Gasz András (2) #26

A játékokban mind választható harcosok és harcolnak is valakikkel mindig. A régi filmekben is volt harcuk. Na nem egymással, hanem bárkivel, s legalább egyszer jó lett volna látni. Talán a 2. részben.

előzmény: XERADERIN3 (#25)

2021-04-25 15:12:41 Mortal Kombat (2021) Gasz András (2) #21

Scorpion és Sub-Zero miatt és az ő harcaik miatt, egyszer érdemes megnézni szerintem is. De tényleg nem fog évekig akár az emlékezetünkben maradni sajnos.

előzmény: oilboy (#20)

2021-04-24 19:14:27 Mortal Kombat (2021) Gasz András (2) #19

Igen kár hogy még az alapot se tudják hozni sokszor..... Az 1995 ös film tizedannyi pénzből jobbat ki tudott hozni persze az is sokszor volt B filmszerű.

előzmény: VVega (#18)

2021-04-24 10:33:21 Mortal Kombat (2021) Gasz András (2) #17

Nagy csalódás! Ennél koherensebb története, vágása, gárdája volt az 1995 ös résznek is! Csak kisebb költségvetéssel készült. A direktor mit tett hozzá? Semmit sajnos. Egyedül a Sub-Zero-s és a Scorpionos színész akik kiemelhetőek. S amilyen jól indult a film olyan lejtmenet volt utána a modern szálban..... S mennyivel többet meg tudtunk a 10 perccel rövidebb 1995 ös részben az MK világainak dolgairól és a karaktereiről mint itt. Itt van hogy fél mondat se hangzik el 1-1 karakterről vagy a Külső világról , a császárról stb..... Pedig a látvány itt már jobb egyes harci jelenetek (kezdés és zárás) szintén jól koreografáltak. Elszalasztott lehetőség majdnem az 1997 es 2. rész forgatókönyvének szintjén áll a film,. iszonyat kínos párbeszédekkel és egy totál erőltetett 8 éves szinten álló Kanoval. (Maga a színész jó lett volna ha nem dumál poénokat 2 percenként harcolni meg nem is tud igazán). A zene is egyszerre akar Zimmeri lenni és Junkie XL, mellette MK témákkal tarkított és olyan nagyon rossz egyveleggé válik. Ebben is egységesebb volt a régi rész. Shang Tsung és Raiden nem is harcol igazából. Sok fura dolog van a filmben.... Scorpion csak előtűnik egyszer a Pokolból. Nincs torna a filmben, miközben a játék egyik alapja, de azért itt is folyton emlegetik. Az Arcana képességek csak úgy a semmiből előtűnnek mikor megtalálják önmagukban őket :D , tényleg mint ha egy konzol játékot néznénk ala Jumanji 2-3. :D Goro felvezetése az 1995 ös részben is jobb.
Akik a játékokat nem ismerik azok csak nézhetnek mint borjú az új kapura 5 percenként. A vágások a harcok közt melyek párhuzamosan mennek is szintén kritikán aluli döntés.

35%

2021-04-04 15:31:12 Pieces of a Woman (2020) Gasz András (3) #45

A zenéje se volt rossz amúgy és akkor amikor megláttam hogy Howard Shore akkor már nem is csodálkoztam :) (Cronenberg filmek és Gyűrűk Ura , Hobbit trilógia)

Zhao szerintem megkapja a rendezői Oscart megérdemelten a jelöltek közül! A színésznői jelöltekből is Frances esélyes megérdemelten! Nagyon jó mondanivalók, csodás fényképezés és rendezés, nagyon jó hangulat és egy ilyen válságos időszakban a tematika is nagyon fontos. Sok ilyen eset van a valóságban is az USA-ban, így érdemes volt vele foglalkozni. Megható a film, néha picit vontatottabb, de ritkán éreztem csak ezt. Számomra a jelöltek közül ez érdemelné meg a legjobban a díjazást!

85%

2021-04-04 09:22:09 Pieces of a Woman (2020) Gasz András (3) #44

Nekem is tetszett a film, de még jobban tetszett volna, ha nincs agyon lassítva, tipikusan feleslegesen kitartott jelenetekkel (kedvencem az időpontok a híddal miért kellett kitartani 1-2 percig mindig?), olyan magyarosan művészien amit megszoktunk itthoni művészi lassúbb filmektől. Sokan mondták, nagyon hogy vontatott a Zack Snyder Justice League , hát ez ezerszer jobban. Sokszor éreztem a Saul fia stílusát rajta, a kamera használat módjával, a vágatlan jelenetekkel. Amúgy pedig Vanessa Kirby megérdemelte az Oscar jelölést, bár szerintem Frances fogja elvinni. Tetszettek az utalások, a motívumok az alma motívuma, a híd jelentése, a végén a bírósági jelenetnél az a mosoly! LeBeouf se volt oly rossz mint szokott sokszor. Színészileg nagyon rendben van a film, de a rendezés és a forgatókönyv, a jó alapötlet ellenére a megvalósítás terén, sajnos sokszor csalódás volt. Jó kérdés miért nincs magyar cím erre én is kíváncsi lennék. A szinkronja a filmnek nem rossz!

60%

Snyder azóta youtube interjúknak a folytatásra mosollyal a never say nevert mondta :). Gondolom csak a stúdiótól és a HBO MAX os siker esetétől függ. Nekem is a hossza volt rossz egy picit hiszen egy fél óra-1 óra mehetett volna szerintem és jobb koherensebb lett volna a film. Supermannel is elbántak picit az előző két filmben se volt ilyen kemény és erős soha. S emberibb volt még az Acélemberben is mint itt. Pedig az igazi képregényhű Superman a régi Reeve féle. De amúgy a látványvilága, a főtéma, a karakterke jobb kibontása, az utalgatások, a jobb CGI , a háttértörténetek, Steppenwolf motivációja főnöke s tartozása okán ezek tetszettek a 2017 es változathoz képest. A csapatdinamika is jobban működött itt.

75-80%

előzmény: BonnyJohnny (#25)

Oh igen azóta én is láttam egy s mást a sráccal kapcsolatban. Az már 5 éve volt lassan az a komment amire reagáltál :)

előzmény: The Cortez (#249)

https://www.youtube.com/watch?v=0oO-E_j--BQ
Végül jött is róla trailer az Ultimate edition feljavított változata. Lesz majd még Ultimate extended recut, final cut is? :D

előzmény: Xuja (#248)

A bővített változat viszi fel 4 esre igazából nálam. Sokkal egységesebb képet ad és betöm pár lyukat. De sajnos attól még a párbeszédek gyakran gagyik és a CGI se lett jobb. Elvileg idén jön egy remaster :D egyrészt 1:4:3 as képaránnyal IMAX jelenetekkel, bluray-re és 4K ra is ki fog jönni! A színpaletta tónusán is változatnak kíváncsi leszek, hogy így még jobb látványvilága lesz e.

Glenn Close nagyot alakít benne! A történet és a család is megfeleltethető napjainkban is akár. Egy nagy baj van a filmmel, a folyamat rángó kamera.... Utálom, ha beszélgetésekkor, s álló helyzetben azt kell néznem, hogy folyton le és fel megy, idegőrlő. S párszor le is ült a film. Pedig jó kis filmet lehetett volna ebből készíteni.

A Marriage story ezerszer jobb ennél tényleg. Dűnében félek nem lesz erős Zendaya.

Az előzetese jobban tetszett, nagy csalódás. Mind Dicaprio mind Driver főszereplésével láthattunk már ezerszer jobb veszekedős, párkapcsolatbéli problémákkal foglalkozó filmeket.
Unalmas túljátszott volt sokszor és művészieskedő is.

10/4

Ott voltam az élő koncerten, 2017-ben Budapesten! Élőben még durvább volt persze, de így is hatalmas élmény volt!

2020-12-31 23:20:51 Mank (2020) Gasz András (2) #7

Sokáig filóztam hogy 2-es vagy 3 -as, de végül 2-esre raktam. Régen volt számomra valami ennyire vontatott és művészieskedő. Emellett amiről konkrétan sokan várnák, hogy részletesebben szóljon, arról gyakran csak felületes. Fincher számomra olyan igazán szuper filmet a a Harcosok klubja és a Hetedik óta csak a Holtodiglannal és a Bejnjamin Buttonal (De ez is felemásan tetszett már) tett le. Egy ideje valahogy leszálló ágban érzem. :(

2020-12-26 16:34:43 Wonder Woman 1984 (2020) Gasz András (4) #2

Néhányan csalódtak a filmben ahogy láttam. Nekem pont hatalmas + meglepetés volt! Én a trailere alpaján annó 1 éve nem is vártam, sőt előre temettem. Az 1. film az elején pl vontatott volt a szigeten , a film végi csata pedig a Doomsdayeshez hasonló Batman v csatához képest (ahol mondjuk Wonder Woman szuper belépőt kapott!) kicsit rusholt, összecsapott volt felemás CGI-vel stb
Összességében nekem az 1. rész is tetszett amúgy, de ez még jobban!
80 as éveket majdnem olyan jól megfogta, behúzva a nézőt mintha mi is ott lennénk , mint tavaly Tarantino Volt egyszer egy Hollywooddal, a 60 as évekkel tette. Látványosabbak voltak az akciójelenetek amikből ugyan csak 3-4 volt, de azok téttel mentek (Fehér ház, végső fight) és jól koreografáltak voltak. A CGI-n néhol azért lehetett volna még dolgozni, de a vírus helyzetben nehezebben s lassabban lehet dolgozni sajnos home office-ból. S ez néha meglátszott. Pedro Pascal egyik legélvezetesebb alakítását nyújtotta Maxwell Lordként szerintem egykori karaktere Oberyn mellett (Trónok harca), itt érzelmek széles skáláját kellett bemutatnia, Kristen Wiig karaktere is egész meglepő lett, számomra előre leírtam hogy ez a vígjátékos színésznő mit akar? Aztán egész jó lett, sajnos a végén picit Gepárdként a forgatókönyv leegyszerűsítette a karakterét picit s keveset láthattuk. A humor is sokszor jelen volt a filmben csakúgy mint az előzőben is. Gal Gadot írták WW szerepét ez továbbra is látszik. Tetszett az is ahogy Superman 1-2-t visszaidézte a film zenében s képi világában is. (Film elején a mentések) Az amazon 'Exatlon Olimpia' is ötletes s látványos volt. Bár nem értem, hogy az előző részben már láthattuk a kis Diana-t s ott köze nem volt ahhoz, hogy ilyeneket is tud már!

Tetszett, hogy volt egy pozitív kicsengése a mostani járványra pont jól jött, tetszett a kívánság mesei elemének körüljárása, a mondanivalók. Tipikus 80 as évekbeli szuperhősfilm idéző volt, nem a mai átlagos szuperhős dara. S a végén tetszett a kis csavar, hogy a főgonosz karaktere kicsit más szemben láttatott mint általában. Míg Wiig és Gadot karaktere között jó kémia volt igazi barátnős beszélgetésekkel a film elején, viszont Chris Pine Trevorja valahogy nekem az előző részben jobban tetszett. Itt mesterkélt volt picit és önismétlő. De karaktere fontos volt a film ívét tekintve. A romantikus szálakból lehet én is kivágtam volna 10-15 percet. Hans Zimmer pedig végre 100% osan visszatért! .

Szerintem a jelenetekhez passzoló hol akciódús hol 80s feelinget adó zenét kreált, s WW karakterét is felemelte szintet ugrott a zene is általa a főtémában. Sokszor idézi John Williamst Superman 1978-1980 és John Powellt. (Vagy épp önmagát Gladiátor, Pearl Harbour). Szóval nekem bejött a film nagy meglepetés volt! A káoszt is jól megfogták van egy világvége érzés de nem a megszokott módon előhozva azt. A kívánság mesebeli fogalmát is szépen körüljárták, ezentúl vigyázzatok mit kívántok!
Annó tavaly év végén az előzetesét látva nem értettem mi akar ez lenni, mi ez? Most meg pozitívan csalódtam. Moziban akarom látni csak ezt kívánom! A látvány, a zene, a nagy totál csodajó fényképezés miatt érdemes lenne. Ja és IMAX-ben forgatták az akciójeleneteket! Teljes képernyő, részletesen, mint a Nolan filmekben. Ez is meglepett. Ahogy a film is. Szóval ajánlom! Aki szerette a Superman 1-2-t szerintem annak fog jobban tetszeni! (A sok visszautalás okán, az átlag emberek megmentései, Fehér házas rész, a repülős rész, a romantikázás, 80 as évek, a néhol Williams-es zene)

+Stáblista jelenet is van cameoval! Egy régen látott színész visszatérése

80%

A CGI néhol tényleg nem volt a legjobb de szerintem az alacsony bitráta miatt és még szemcsés is volt a kép 1080p-ben! Marvel filmeknél is sajnos sokszor ugyanez van lásd Avengers 4 vége a 'nagy' csatajelenet okádék lett 300 milliós büdzsével is. Miért van ez a DC és a Marvel filmeknél azt nem értem hullámzó a CGI

Egy Smiley maradt bent azt utálja a motor. Az előző 2 hozzászólást én nem tudom törölni?

2020-12-26 16:32:49 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gasz András #25576

A zárójel ad ki server 500 error-t?

--
Áthelyezve a(z) Wonder Woman 1984 topikból.

2020-12-26 16:31:27 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gasz András #25575

Néhányan csalódtak a filmben ahogy láttam. Nekem pont hatalmas + meglepetés volt! Én a trailere alpaján annó 1 éve nem is vártam, sőt előre temettem. Az 1. film az elején pl vontatott volt a szigeten , a film végi csata pedig a Doomsdayeshez hasonló Batman v csatához képest (ahol mondjuk Wonder Woman szuper belépőt kapott!) kicsit rusholt, összecsapott volt felemás CGI-vel stb
Összességében nekem az 1. rész is tetszett amúgy, de ez még jobban!
80 as éveket majdnem olyan jól megfogta, behúzva a nézőt mintha mi is ott lennénk , mint tavaly Tarantino Volt egyszer egy Hollywooddal, a 60 as évekkel tette. Látványosabbak voltak az akciójelenetek amikből ugyan csak 3-4 volt, de azok téttel mentek (Fehér ház, végső fight) és jól koreografáltak voltak. A CGI-n néhol azért lehetett volna még dolgozni, de a vírus helyzetben nehezebben s lassabban lehet dolgozni sajnos home office-ból. S ez néha meglátszott. Pedro Pascal egyik legélvezetesebb alakítását nyújtotta Maxwell Lordként szerintem egykori karaktere Oberyn mellett (Trónok harca), itt érzelmek széles skáláját kellett bemutatnia, Kristen Wiig karaktere is egész meglepő lett, számomra előre leírtam hogy ez a vígjátékos színésznő mit akar? Aztán egész jó lett, sajnos a végén picit Gepárdként a forgatókönyv leegyszerűsítette a karakterét picit s keveset láthattuk. A humor is sokszor jelen volt a filmben csakúgy mint az előzőben is. Gal Gadot írták WW szerepét ez továbbra is látszik. Tetszett az is ahogy Superman 1-2-t visszaidézte a film zenében s képi világában is. (Film elején a mentések) Az amazon 'Exatlon Olimpia' is ötletes s látványos volt. Bár nem értem, hogy az előző részben már láthattuk a kis Diana-t s ott köze nem volt ahhoz, hogy ilyeneket is tud már!

--
Áthelyezve a(z) Wonder Woman 1984 topikból.

A leakek alapján a további két rész érdekes vizekre evezett volna. Egyrészt betömte volna a lyukakat amiket ez a rész hagyott, s kérdésekre választ adott volna. (Arnie az 1. rész idején védelmezi Sarah-t, T 1000 es honnét jött stb). Másrészt ..... átalakulásáról is szólt volna hogyan miért stb. Emellett behozták volna a párhuzamos világok ötletét. S megtudtuk volna kiről mintázták a régi T 1000 est és Arnie T800 át a jövőben. A 3. részről sok minden infó már nem volt. De ez ígéretesebb lett volna mint a Dark Fate ne csináljunk semmit koncepciója. (kivétel az eleje ami meglepő húzás volt....)

előzmény: Ehun69 (#116)

Szerintem is vannak benne a régi részekre hajazó jelenetek, de jó hogy mégis nem egy az egyben egy a régi időkre visszautaló új rész csak vagy egy jaj, de öregek vagyunk már ehhez viccelkedés. Viszont sztoriban ez a legrosszabb rész, bár nem mintha eddig is Oscar díjas forgatókönyv lett volna, de nagyon erőltetett itt az egész szerintem s egyszerű és egysíkú. A főszereplők lányai tényleg túl tolják az új generációs Bill és Ted-et. Plusz Bill és Ted se lett sokkal okosabb az eltelt 29 év alatt! :D
Ez a rész részben ismétli az 1. s a 2. részt is a pokol visszatérésével és hogy visszamennek megint híres emberekért, de raktak bele új elemeket is, mondanivalókkal amik a közös zenélésről szólnak, vagy a családi élet fontos elemeiről.
Nekem felemás lett nagyon. Az 1-2. rész átgondoltabb egészt nyújt szerintem. De jó volt ezt is megnézni rockerek! :)

55%

2020-08-27 00:05:43 Tenet (2020) Gasz András (3) #67

Érdekes nálam a Dunkirk moziban még 4-es volt, tetszett, de itthon már láttam a negatívumait aztán hármasra raktam. S most kb e filmmel egál, bár szerintem ennél az is jobban tetszik ma is! Nem éreztem néha a feszültséget már és sokszor ha fogalmazhatok így unalmasnak hatott ami egy 100 perces háborús filmnél meglepő. S sokszor önismétlő volt pl. a repülős részek a végére szinte ásításra ösztönöztek. Pedig nagyon vártam őket főleg hogy rendben valóban felvett jelenetek voltak. Mondjuk, hozzátenném, hogy a témaválasztása predesztinálta hogy milyen lesz kb a film. Itt viszont tényleg egy katyvasszal állunk szembe, ahol Nolan, már mintha nem is akarta azt elérni, amit más filmjeiben elért számomra. Érzelmi faktor és látvány - Interstellar, Eredet : Izgalom, akció egyéni módra és elgondolkodtatás, Prestige - Rivalizálás és a sikerért mindent + dráma és misztikum. Ja s érdekes karakterek, szerethető egyedek, se voltak itt, vagy idézhető egy sorosok, dúdolható témák a zenében stb. Sajnálom mert az Eredetet, Csillagok között-et, Batmaneket, Tökéletes trükköt máig imádom. Ez a sok halandzsa, s a zagyva áltudományozás is itt már sok volt. Fordított antrópia? Ne filózzunk, érezzük a dolgokat? Pont Nolantól? Legközelebb csinálhatna szerintem egy horrort, egy klasszikus krimit, kalandfilmet, életrajzi filmet valami mást mint thrillert legfőképp pályája során. Talán egy stílusváltás hozna jót újra! Dunkirk is thrilleri háborús film. Bár nálam mondom 2-3. ára már sokkal kevésbé éreztette a feszültséget a felétől kb. amikor önismétlővé vált. De hát ez volt valójában is kb. ott, s nem adhatott többet, nem inverzálhatott! :D Branagh viszont mindkét filmben nagyot alakított!

Az autós üldözéses részek tényleg egész érdekesek, de ha már autós/motoros üldözések továbbra is az elmúlt 5 évből Mad Max Fury Road, Mission Impossible 5-6 a legjobbak.

A többi része a filmnek meg gyenge.

Inkább a Top of the Lake sorozatot ajánlom Mosstól mint ezt a cseszett gyenge forgatókönyvvel ellátott filmet.

Az alapötlettel nem lett volna gond, a megvalósítás és a forgatókönyv a nulla.

Akkor nem csak én voltam így egyedül azzal, hogy ez a film nagy csalódás lett. Az ébredő erőben is több ötlet, volt pedig az másolta nem egyszer az Új reményt. S a látványvilága is sokszor jobb volt úgy éreztem. (Pl Kylo megfogja a lézernyalábot vagy lefegyverezi Reyt a film közepén, Ezeréves Falcon üldözéses rész stb) Utolsó jedikre is igaz pl a jobb fényképezés és látványvilág számomra. (Kivétel a 'Monaco' s rész...) S ott legalább mertek újítani még ha olykor félresikerülve is. Itt pedig semmi.... De még epikus lezárásnak se mondanám, pedig a készítők a Király visszatérhez hasonlítgatták annó a premier előtt.

Kisebb spoilerek lehetnek!!!

Jumanji: A következő szint

Kb tök ugyanaz a minőség mint az előző rész. Erősen hullámzó teljesítménnyel. Közepén s a végén (végső harcnál) leül picit. Sok poén ütős volt de néhány meg gagyi. Mégis azt kell mondanom, hogy a közönség sokat nevetett rajta, főleg a fiatalok s, a gyerekek, s én is sokszor éreztem jól magam rajta. Sokszor sodró lendületű volt néha törte meg egy lassító jelenet. Ami meglepő manapság ennyi folytatásfilmnél ami manapság jön s mind buknak szinte. Az eleje s a vége kifejezetten tetszett a mondanivalókkal és a 2 színész nagy öreg is jó volt. Csak sajnos amikor túlerőltették a videójátékban már őket az már fájó volt, ahogy a távol keleti avatart is túltolták, vagy a majmos rész is már túl sok CGI volt . A legtöbb baj viszont azzal volt hogy újfent nem sok izgalom volt, pedig a kaland több itt talán mint az 1. részben mégse mertek picit se kockáztatni. A karakterek sorsa előre kiszámítható újra. Mégis volt egy jó hangulata , ami a mozis közönség hangulatán is érződött és a látvány egész jó volt, ha nem tolták túl. (pl Majmos) Volt 1-2 újítás a fura víz ugyebár aminek hatása volt. S voltak humoros összecsapások is. Vegyes érzéseim vannak, de ez a rész is jó volt. A folytatás érdekes lehet, hisz visszanyúlhat úgy néz ki az eredetihez.

70%

Kb. egyetértek veled, viszont a sztorija kb az 1-2. részé és a Rev 9 is egy T1-2-3 gonosz terminátor keverék gyakorlatilag. Sok újítás nincs benne és Dani nagyon gyorsan formálódik át arra amire. A film eleji cold opening hogy tetszett? :) Nekem is a 3. legjobb Terminátor film. A közepén leül és a CGI se annyira erős mindig azért. (S ne feledjük a fizikát meghazudtoló repülőn való akciójelenetet se). A zenében azért a credits, Dani témája és a vége jelenetnél nem értek egyet. Amúgy tényleg elég átlagos Junkie XL-től.

72%

előzmény: unrealnoise (#4)

Egyetértek hogy kicsit túl sok volt a feleslegesen megoldott cameo és flashback plusz a vége olyan semmilyen módon zárult és hirtelen. Vannak azért itt is emlékezetes feszültséggel teli jelenetek, de a komplexitás persze hogy sokkal jobb volt egy hosszú jól felépített sorozatban. A Better Call Saul nekem nagyon sokszor parodisztikus míg a BB-ben ritkán volt humoros jelenet de az se paródia volt hanem humor.

75%

2019-10-11 18:02:13 Dunkirk (2017) Gasz András (3) #102

Harmadjára néztem sajnos ez a film tényleg nem maradandó. Egyszerűen a megvalósítás módja és tematika okán. Doksifilmnek jobb lett volna szerintem mint ahogy Peter Jackson tette UHD-ban a feljavított 1. világháborúval. A téma nem eléggé filmes de a fényképezésért viszont megéri megnézni! Nem hiába volt sokaknak unalmas. Először engem is elkapott a moziban akkor asszem 85% ot adtam neki de ez sajnos egy 65% nál már nem több. A mozis hangok és kép sokat ad hozzá tény, de ha összevetjük Nolan korábbi filmjeivel szinte mind jobbak sokkal! Sokszori nézésre is sokat adnak! Sajnálom ezt. Nolan filmjeit pedig szeretem.

2019-05-01 19:59:33 Split (2016) / Széttörve Gasz András (3) #77

Másodszori nézésre nálam is gyengült! Mcavoy szuper továbbra is !

2019-03-26 22:04:08 Us (2019) / Mi Gasz András (3) #26

Hú ez nálam nagyon félrement, (lehet csak a nagy hype miatt is) csak a színészi szuper játék és kezdetben feszültséggel teli rendezés miatt adtam hármast. Mennyivel jobb volt a Tűnj el szerintem! A sok mondanivalót csak úgy rakosgatja a film ahogy a stílusokat, trash horror, thriller, dráma, fekete komédia. A sok szék közé esett a film emellett sokszor azt éreztem a dead island és a holtak hajnala keveredése egy kis egyedi ízzel. Még a zombis vírusos filmek jobb részében is volt mondanivaló ahogy most itt is de a megoldások, a megvalósítás nagyon sekélyes lett szerintem... Pont az ami miatt annyi elismerést kapott Peele a forg. könyv a sztori volt szerintem itt a leggyengébb. Az alapfelvetés ötlet nem rossz, a felütése a filmnek, ahogy indul, csak itt aztán a 40. perc után kb vége is az egésznek. A Boszorkánynál folyamatosan éreztem a feszültséget és hogy a film megy valahová s folyton valami mondanivalót bontott ki vagy utalást tett 1-1 dologra ami később kis lett bontva. Itt se kibontás, se végkifejlet igazán. Még az Annabelle 2 is jobban felépített volt pedig ott sok volt a jumpscare is.

50%

2019-01-22 15:54:05 The Favourite (2018) / A kedvenc Gasz András (2) #2

Az idei Oscar jelölések is elég viccesek a régmúlt idők Oscarjaihoz képest. Hol van most pl az Első ember????
Zene kategória megint dettó érdektelen mint jó pár éve.. Vicckategória lett.
Azért egy Bohém rapszódia ami pont nem a 'zseni" rendezés és forg. könyv miatt nézhető, vagy egy Fekete Párduc ami talán a 2-3. legrosszabb Marvel film szintén mit keres a listán?
Erre ez a pici kísérleti katyvasz műfajú film is jó sok jelölést kapott. Kosztümöst értem meg kb., s mást nem.

Másodszori megtekintésre jobban tetszett és könnyebben is érthető és apróságokra is figyeltem.
A többi ismerősömék elsőre se szidták sőt. Meg is lepődtem.
A szinkronnál van egy kis hiba a Mardekárnak nem a holló a címerállata! :D
S mindig történik valami kivétel amikor a szerelmi vontatás van. Nem unalmas na! A Bohém rapszódia pl az unalmas életrajzi-zenés filmek táborát gyarapította sajna.

Ettől még sajnos nagyon vontatott sokszor és szappanoperás...(szövegek, karakterek) A legnagyobb hibája ez meg az hogy amik vannak csavarok majd csak a 3-4. részben derül ki működnek e vagy se. Retcon...
Leta szála jó volt nekem bejött! Ott a hajónál is látszik hogy a lány nem tud arról hogy épp mi történik majd 5 perccel később, de akkor már hiába. Ha értitek. Spoiler nélkül.

Law és Depp tökéletes Dumbledore és Grindelwald, pedig tartottam tőlük!

Nagyon átkötő rész ez a nagy hibája még alig halad előre a sztori is. Inkább a karakterek hátterét ismerjük meg már amelyiknek volt idő. Állítólag 20-30 percet kivágtak!

75%

Én csak hétfőn nézem, de a legtöbben pont Depp-et (s Law-t) dicsérik, hogy végre nem ripacskodik annyit, de akkor mégis? :(

előzmény: BonnyJohnny (#1)

Én majdnem elaludtam rajta 2-szer is . Plusz nekem se jött be nagyon DDL karaktere. Ellenszenves és nem épp szimpatikus volt. A játéka se volt annyira erőteljes mint a 3 db Oscar díjas szerepekor. Pedig szerettem legtöbbször PTA munkáit. De ez most nagyon félrement.

2017-12-28 11:09:46 Breathe (2017) Gasz András (3) #1

Kicsit olyan átlagos angol életrajzi film lett. Hasonló volt olykor a Hawkins filmhez csak ott látszott hogy van már mögötte tapasztalat sok téren. Serkisnek pedig még ez az első rendezése. Mely picit csak rutinosan összeollózottnak tűnik innen onnan. Reméljük a következő filmje már ennél több lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=SQkygZdZ_Vk&t=335s


The Problem With The Battle of Five Armies
Peter Jackson admits he didn't know what he was doing and didn't have enough prep time. Footage from the Appendices 11 and 12. I do highly recommend you watch the Extended version if you were unsatisfied with the theatrical.

Ez érdekes. Jacksonnak csak ugye 1-1.5 éve volt az egész trilógiára előkészítésre míg a Gyűrűk Ura trilógiánál ez 3.5 év volt. Sőt sokan majd 4 et is mondtak korábban.

2017-07-27 15:28:23 Dunkirk (2017) Gasz András (3) #28

Említik is a filmben a gyűrűt, hogy a franciák még védik e. Nekem is nagyon tetszett pont a naturális szó szerinti látásmód, a szuper fényképezés miatt. Mintha mi is ott lettünk volna. Az arctalan ellenség miatt hisz a háború a félelem, a túlélés a lényeg, hasonlót sok más háborúban átélhettek. A bajtársiasság a haza fontossága, a Dunkirk-i szellem előtérbe kerülése (spirit) ahogy az angolok említik! Amit valamelyikötök említett, azt én is fájónak tartom, az éppen lassan süllyedő hajóban ezen vitatkozni.... Nem Nolan legjobb filmje, mert sok más filmjében igazán fontos egy-egy főbb szereplő játéka is, a sztori, a forgatókönyv, az érdekes karakterek, itt minbdez szerintem kimaradtak és maradt a kőkemény naturalizmus , pszichológiai harc, kőkemény fényképezés és IMAX látvány, realista technika (kevés CGI, valós Spitfire-ek, hajók stb), a jó színészgárda , és a Zimmeri ütős kísérő zene, megmaradt!

90%

előzmény: project640 (#14)

Nagy csalódás volt nekem. Sokszor mintha egy B filmet néztem volna a rendezés és egyes szörnyek kapcsán. Lehet hogy sokak számára a 2005-ös Kong nyálasabb s el van húzva tényleg, de kivételesen nem hiába kapott pár technikai Oscart. A súlyokkal tényleg vannak gondok mondjuk a dzsungeles harcoknál. A kidolgozás a mimika, animáció terén sokkal jobb viszont. S sokkal emberibb az egész. De lehet csak azért van ez nálam, mert én eleve a 33-ast láttam régen és azóta a 2005-öst többször, s nem ezt a szörny-trash vonalat. A sztori is annak ellenére, hogy remake, legalább létezik, ellentétben e sima szörnyfilmnél. A Godzilla is gyenge lett, de az akciókkal teli vége annak is jobban volt felvéve, s látványosabb is volt mint ez.

2017-05-27 20:23:36 Alien: Covenant (2017) Gasz András (3) #130

Hm érdekes volt! Prometheus és Alien 1 egyvelege. Sajnos mondjuk sok újsondság alig volt benne ellentétben a Prometheussal. A látvány meg a legénység azért ott volt! Néha voltak tipikus tini horrorokra jellemző dolgok pl hogy odarohan valakivehez valaki ahol tudhatná katonaként, hogy esetleg nem kéne... Az eredet/keletkezés kérdése itt is fontos volt csak már az Alienekre s nem az emberekre. Csodálkozom viszont, hogy a 4. nél is rosszabbnak tartják páran. Nálam az sokkal rosszabb, de mindnekinek más érzést ad egy film. 70%

2017-03-02 18:08:13 [Hamarosan a mozikban!] Gasz András #6156

https://www.youtube.com/watch?v=I_wPckpgNuk
PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES Official Trailer #3
Szóval ez egy esetleg 2 vagy 3 részes sorozat záró rész lesz?
Látványos. A készítők célja álltólag az első rész hangulatának visszahozása látványosabban. Remélem én is hogy jó lesz! Reménykeltő a trailer.

2017-02-26 09:00:22 A lovasíjász (2016) Gasz András (5) #18

https://www.youtube.com/watch?v=eadL7s7nWV0

Vallató rovat 44. adás - Interjú Kaszás Gézával, a Lovasíjász rendezőjével

Egy élmény volt elkészíteni! Köszönjük!

Igen elég fura volt. De elolvasva a spoileres részt engem is elgondolkodtatott.

előzmény: Tenebra (#223)

and when lois tells: ''It's his mother's name! It's his mother's name''; that expression in batman's face like ''oh my God, he was talking about his mother, he was fighting for his mother...what am i doing? i was blind for angry for i couldn't save my mother.....and now on my blindness, i was stopping to someone else to save his. ¿what have i become?''. man that moment always move me

Itt egy angol válasz a Martha rejtélyre...

Nekem jó kis pozitív meglepetés volt a film. Ami ugyan nem mentes a gicses, szirupos feleslegesen elnyújtott vallási részektől se.

A kiképzős részek egyszerre voltak humorosak és durvák. (Bár durvaságban messsze voltak a Acéllövedéktől pl)
A háborús részek me nem hiába kaptak 18+as karikát. Gibson továbbra is nagyon naturalista tud lenni csak itt nem volt ez túlzás, mint pl a Passióban. Régen láttam ennyire durva háborús filmet. Andrew Garfield még mindig nagyon kisfiús viszont és a kisfiús Pókemberes szinkron hangja valahogy nem illett a filmbe. Teresa Palmerbe pedig azt hiszem sokan beleszerettek újra. :) A végén jó volt látni az archív felvételeket a túlélőkkel folytatott visszaemlékezések kapcsán.

Jó kis filmes évzárás volt számomra.

80%

2016-12-31 11:07:42 Assassin's Creed (2016) Gasz András (3) #6

Szerintem se olyan rossz, mint ahogy lehordják, jónak se nevezhető persze. :) De pl a spanyol üldözős részek jól átadták a játék feelingjét. A fényképezés, a zene se volt olyan rossz hatású. A színészek is legalább valamit adtak ki magukból (más játékadaptációkhoz mérve) más kérdés messze voltak más filmjeikben látott színészi játékuktól.

Nagyon bevezető feelingje van mondjuk az egésznek.

A Fegyvertelen katona sokkal jobb választás volt, azt tegnap láttam moziban.

10/5

2016-12-17 18:58:28 Szürke senkik (2016) Gasz András (3) #2

Nálam a fényképezés és a színészi játék lepett meg! Viszont sokszor semmi se történt!.. :( FŐleg este picit elálmosodtam egy háborús filmen.

2016-08-24 15:51:19 [Hamarosan a mozikban!] Gasz András #6022

https://www.youtube.com/watch?v=NFB4eZSVgBE

Rings trailer . Samara visszatér! Hát más rendező jobb lett volna.

2016-08-21 14:56:20 Ben-Hur (2016) Gasz András (3) #52

Oh azt a véget tudnám én is feledni és, a súlytalanságát főleg a vallási Jézus szálnak meg a film közepének.

Mondanivalókban és párbeszédekben szerintem vert elég sok nyári blockbustert idén (Normál zsidó-zelóták-vs rómaiak ellentét, vagy a bosszúéhség hosszú távú negatív következményei), ami a lehúzó kritikák után meglepő. Látványban meg ütött szerintem idén, a Mad Maxhez hasonlóan sok kaszkadőr munka (magyarokkal is) és speciális effekt kevcesebb CGi-vel megoldott fogatverseny! A gálya csata is szuper volt, de az CGI értelemszerűen. A színészek is a trailerben látott B filmes tv-s színvonalnál jobbak voltak, de nem nyújtottak félig sem maradandót, középszert csak. Igaz szinkronnal néztem, és most egész jó volt a szinkron így teljes mértékben nem láthattam az alakításukat.
A rendezés felemás volt, mivel nehezen indult a film, a vége pedig röhejes egy zárás volt. A fényképezés néha meglepett a Zátonyhoz hasonlóan! A zene is jobb volt picit a középszernél.
Voltak idén ennél szarabb filmek is. Természetesen az eredeti közelébe se ér viszont.

60%

Nekem is hatalmas csalódás volt egyértelműen Tarantino legrosszabbja és legvontatottabb a leginkább túl beszélt filmje. :( Nagy kár érte. Iszonyat hosszú is. Ehhez képest a Hobbit rövidfilm volt. Westernből, A Dologból én nagyon keveset éreztem.

Kis SPOILER Valamit nem vágtam!

Azt nem értem hogy a 2 pincér és felszolgáló hogy került a szigetre és ha tudták a csavart miért maradtak stb? Ez nincs megmagyarázva. S kit szolgáltak ott?Egyébiránt szuper mini sorozat! Tele sorozat sztárgárdával!

Az 1. stratégiai részen alapult nagyrészt, (Medivh, Lothar Llane) de kibővítve már a nagy világgal melyet egyből egyben a WOW-ból hoztak át. ( Ironforge, Stormwind, Elwynn Forest látványvilága). Pár filmes újdonsággal persze. Tényleg a fő baj a vágó munkája aki Oscar díjas... Hát ennyit vágni minden jelentből kb 2-3 percet vágott.... A film játékideje még 2 óra sincs nagyon kevés emiatt sok karakter szála nincs lezárva se plusz nincsenek jól felvezetve. ahogy a világ se száz százalékig, hogy jól ismerjék meg a filmen keresztül a Warcraftot addig nem ismerők is.

De az orkok ábrázolása és jellemzése nagyon bejött végre a másik oldallal is foglalkoztak jobban nem csak a fényes páncél lovagokkal. Elsőre a tervekben az volt, hogy csak az emberek lesznek a középpontban. Jó hogy nem így lett. A látvány 5-ös! A rendezés is egész jól kézben tartaná, ha lenne rá idő is. :)
A színészek játékával azért már nem voltam megelégedve annyira főleg a mellékszereplőkkel. S voltak néha Marveles poénok is, amik nem is lettek bele, de voltak kacagásra késztető poénok is azért.

Nagyon hangulatos is volt számomra és a varázslatokat elég jól oldották meg picit máshogy, mint a mai filmekben szokásos.

65-70%

2016-05-28 20:30:21 [Filmzene] Gasz András #538

A Hans Zimmer koncert tényleg mennyei volt! A Gyűrűk Ura koncertre is tudtam volna szerezni olcsóbb jegyet. De pont szólt az ismerősöm. hogy lefújták.. :( Nagyot lepődtem. :( Negatívan.

2016-04-10 18:17:38 Colonia (2015) / A kolónia Gasz András (3) #1

Ezt mikor mutatják be? Emma Watson állítólag itt egész jól játszik.

http://batman-news.com/2016/04/08/zack-snyder-superman-powers-batman-v-superman/

Zack Snyder explains why Superman’s powers had limits in ‘Batman v Superman’ (video)

Snyder itt elmeséli miért nem hallotta meg Superman Martha kiáltását. :D Plusz egy kimaradt jelenetet is elmesél amiben kiderül, hogy miért nem figyeli mindig a problémákat és kezeli azokat Superman a városban és a körül.

http://24.hu/kultura/2016/03/31/hans-zimmer-vegeztem-a-szuperhosfilmekkel/

Hans Zimmer úgy néz ki felhagy a szuperhős filmek zenéinek készítésével.

Én úgy tudom csak szünetet tart az eredeti interjúban erre utalt.

https://www.youtube.com/watch?v=3XD-UMLLCGYSpoilerbe raktam a linket. Snyder a film végi dologról. Nolannal vitatkoztak ezen állítólag...

DC rajongóknak bejött a film ezért. Aki ismeri a képregényeket az állítólag jobban érthette a filmet. Egy magyar DC rajongó véleménye következik.


Szerintem ez egy mérvadó kritika, teljes mértékben egyetértek vele!!

! NÉHOL SPOILERT IS TARTALMAZHAT !
A külső:
A BvS egy olyan blockbuster, amely nem blockbuster. Egy látványfilm, amelynek nem a látvány a lényege.
A film valami egészen elképesztően kidolgozott, és szép, a vizuális effektek teljesen elképesztőek. Gondoljunk csak az epikus Doomsday elleni küzdelemre, ahol szinte belepréselődtem a székbe, olyan óriási erővel bírt a vizualitás. A kameraman remekül hozta a kötelezőt, a karakterek jókor voltak fókuszban - szó szerint -, és a nyers anyagra rápakolt színvilág és filterezés amely már mondhatni, hogy Snyder védjegye, szintén nagyon illett a film hangulatához. Technikailag tehát abszolút rendben van a dolog, de akkor miért is húzták le a kritikusok?
A belső:
Hiába a szép CGI, a szép képi világ, fényképezés és színkeverés, ha nincs megtöltve semmivel... Nos, ez a film nemhogy meg van töltve, de szinte felrobban a benne lévő értelemtől és tudatosságtól.
A kritikusok legnagyobb fegyverei a film ellen:
- Egymásra dobált, elnyújtott álomképek, víziók.
Tény, van benne egy pár ilyen jelenet, dehogy egymásra dobált, vagy elnyújtott lenne? Hát annak, akinek fogalma sincs a DC képregényeiről, karakterektől, előzményekről, valóban ezt az érzést keltheti. Minden víziónak, álomképnek jelentése, értelme van, amelyet nemcsak egy rajongó ismerete, de a film maga is bőven megválaszol. SPOILER! Gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor Batman víziójában Superman megöli őt, és a katonákat is. Superman ezt a mondatot mondja: "Elvetted tőlem őt, akit szerettem" Majd később a filmben Bruce barlangjában megjelenik Flash (amely egy az egyben a Flashpoint paradox című rajzfilmből van kiemelve, zseniálisan) és azt mondja Bruce-nak: "Ne engedd... (nem fejezem be, túl spoileres lenne)" Elképesztő.. Itt jön be a képbe, hogy ismerni kell a képregényeket, rajzfilmeket, filmeket, hogy értsd, átéld, és szeresd ezt a filmet.
- Nem értem Luthor indíttatásait Superman ellen!
Persze, hiszen csukott szemmel és füllel, illetve totális dilettantizmussal nézted végig... Luthor minden egyes mondata a Superman elleni dühéről árul el többet és többet... "ISTEN RÉSZREHAJLÓ! MIÉRT NEM VÉDETT MEG APÁM TENYERÉTŐL?" Tehát Lionel-től, aki istent játszott, terrorizálta és elnyomta Lex-et. Most ugyanezt látja hatványozottabban Superman-ben is. Ennyit a karakter motivációjáról.
Emellett sok hülyeségbe is belekötöttek a kritikusok:
- Miért vannak felesleges lassítások?
Körülbelül 3 darab van a filmben, mind rohadt jól áll neki...
- BATMAN EMBERT ÖL, ÍGY MILYEN ERKÖLCSI ALAPOKON JÖN LÉTRE A LIGA?!
Nos... Embert öl.. És? Kit érdekel? Ő nem egy tűzoltó vagy rendőr, nem őrangyal. Ő az, aki mindig is volt. Egy öntörvényű bíráskodó... Ezerszer jobb Batman mint a Nolan féle, és Affleck sokkal jobb Bruce Wayne mint Bale volt... Batman szinte félelmetes, horrorisztikus... Ahogyan én elképzeltem mindig is. Az árnyékban lapulva, rettegést kelt a bűnözőkben. Hisz Bruce-nak pont ez volt a célja annak idején... Hogy rettegjenek a bűnözők.
És hogy ezért egy-két rossz fiúnak meg kell halnia? Na bumm...
A színészek zseniálisak, Wonder Woman a sok hülyeséggel ellentétben nem lopja el a show-t, pont eleget van benne, de nincs túlzásba víve. Cavill tökéletes Superman, és elképesztően jól adja vissza egy Isteni rangon létező idegen vívódásait a saját lelkiismeretével, ego-jával, megfelelési kényszerével együtt. Eisenberg szintén kiemelkedő, a neurotikus, kezdődő őrület és félő kisgyermek között egyensúlyozó pszichopata. Belőle lesz még valaki, és ennek szimbolikája volt végén a hajvágás is...
Ez egy remek film, amelynek legnagyobb erőssége pont a legnagyobb gyengesége. Ha ez a film mindent a szánkba rágna, és mindenkinek egyformán szólna, akkor nem DC hanem Marvel film lenne. Ehhez a filmhez érteni kell, és minden mondatra pokolian figyelni. Vannak hibái, de nincs tökéletes film, főleg ebben a műfajban. Tehát ami erőssége, az a gyengesége is. Egy laikus beül, és sok helyen (például az óriási OMEGA jel, vagy FLASH felbukkanása a jövőből, vagy épp CYBORG megszületése) csak pislogni fog, hogy mi történik, amíg én, és sok hozzám, hasonló rajongó ezeknél a részeknél ökölbe zárja a kezét és ujjong.
Konklúzió:
Ha a Nagyfater elszabadulon, és a halálos irambanon szocializálódott valaki, akkor ne nézze meg, nem fog tetszeni neki.
Ez a film egy remekmű, amely a Watchmen sorsára jut, ugyanúgy meg nem értett gyöngyszem lesz.
Az összes eddigi képregényfilm közül (beleértve a Dark Knight trilógiát, és a Marvel filmeket is) az egyik legjobb alkotás, amely tökéletes, és stabil alappillére egy DC FILMES UNIVERZUMNAK!

Forrás: DC Filmes Univerzum - Rajongói oldal - Streky

:D

Egyébként mi van Zöld lámpással akkor ő nem lesz Liga tag?

előzmény: Rorschach (#92)Ez a nagy lehúzás azért túlzás erre a filmre, ha megnézitek ezt a képet. :D

Hm igazad lehet. Bár most hallottam hogy Luthor a végén is utal Darkseidre. Hogy felvette vele a kapcsolatot. Azt ott nagyon nem vágtam. Annyira nem ismerem az összes képregény számot. Elég sokra utaltak a filmben. Villám megjelenése a jövőből az egyik álomban is érdekes volt, de én sokat nem vágtam ugyan belőle.

előzmény: BalaKovesi (#84)

Ja hát igen persze. :D Amikor meg imádják akkor meg éltetik a kritikusokat. :D

Egy spoileres kérdés

Darkseid-ra hol volt utalás? Állítólag volt a következő részre. Plusz a börtönben a film végén Batman mitől volt pirosan villódzó vagy milyen, amikor Lex mellé ütött. Azt hittem először hogy Lexel lett valami amiért a trutyóba besétált. :D

Affleck is pozitív meglepetés volt. Eisenberg már inkább negatív de erről a szinkron is tehet ahogy olvastam. Idegesítő még az a sok lassítás az ajtó be és kilépéseknél.... Ez a film ezért inkább Snyderes film volt, mint a Acélember, amiben sok Nolani nyúlás is volt.

75% a film nálam kb.


Tenebra :
Hú, hát őt nem igazán kedvelem... :D

előzmény: Gasz András (#72)

https://uk.movies.yahoo.com/post/141606956421/henry-cavill-fan-response-to-batman-v-superman-is

Henry Cavill: Fan Response To Batman v Superman Is More Important Than The Reviews

A készítők válasza a kritikákra. Amy Adams is válaszol.

Nekem bejött a film az Acélember is és ez annál eseménydúsabb. Csináltam is egy videót róla miért tetszett s miért nem annyira. Voltak benne hibák az tény. De melyik Marvel filmben nincs ennyi vagy több? (Avengers 1.-et, Amcsi kapitány 2-t kivéve). Még a Galaxis őrzői vége is tartogat egy baklövést. Tetszett hogy kaptunk sok Sötét Lovag visszatér elemet is. Több a nyomozás , a kütyü és a sötétebb idősebb Batman. Nolannál is sötétebb hangulat és keményebb Batman. S végre egy jónak ígérkező Csodanő. Vágni lehetett volna belőle az igaz és minek volt 4 álomjelenet is? A DC változat remélem jobb lesz mint a Watchmennél vagy a Mennyei királyságnál, Gyűrűk Ura trilógia-nál is volt pl. Igaz az már majd 3 órás lesz...

2016-03-15 21:10:09 Calvary (2014) / Kálvária Gasz András (4) #34

Nálam is 2014 meglepetésfilmje volt!
Hamarosan én is újranézem.
85%

2016-02-20 20:30:49 A lovasíjász (2016) Gasz András (5) #5

Nekem hatalmas pozitív csalódás volt régen láttam ennyire jó doksi filmet, bár az előzetes képei már árulkodtak szuper operatőri munkáról, de azt nem gondoltam volna, hogy végig leköt majd a film. A zenéje, a természetessége, a mondanivalók, s a lovasíjász élet és tréning bemutatása nagyon tetszettek! A mozi tele volt, egy szalmaszálat se lehetett volna arrébb rakni.. :D 5-90 éves korig voltak nézők. A filmvégén pedig taps! :) Néhol talán túl harsongó volt a zene, és néhol túl sok a volt a lassításból, de ennél több baja ne legyen egy filmnek se! Kassai úrt pedig minden tisztelet megilleti, a látásmódját a tanítás, képzés mikéntjéről pl sokan átvehetnék, emellett a legnagyobb profi abban amit űz, ez nem kétséges.

90%

2016-02-15 00:01:16 [Megérdemelte-e az Oscart...] Gasz András #8876

Ez sajnos igaz. A sorozatok manapság jobbak mint a filmek zöme...

előzmény: limupei (#8875)

2016-01-18 23:00:20 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gasz András #21926

https://www.youtube.com/watch?v=SQ7qKKQrSBY

Watch THR's Full, Uncensored Director Roundtable With Quentin Tarantino, Ridley Scott and More

Érdemes ezt megnézni a filmrajongóknak! Sok minden kiderül a rendezőkről, a filmjeikről a gondolkodásmódjukról, problémáikról. A filmes világról alkotott véleményükről.

2016-01-12 23:37:28 A lovasíjász (2016) Gasz András (5) #1

https://www.youtube.com/watch?v=wIpR7f9S8Jg

Exkluzív - A Lovasíjász - Beszélgetés Kaszás Gézával

De szép az operatőri munka, érdekes lehet.

2016-01-07 21:55:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gasz András #21805

Csak érdekesképp írtam.


Faunhoz hasonló stílus persze jobban állt volna a sorozatnak a tinis stílusnál. Tényleg sorozatok külön lesznek fent a fórumon?

--
Áthelyezve a(z) El laberinto del fauno topikból.

előzmény: BonnyJohnny (#21803)

2016-01-06 21:06:53 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gasz András #21802

Holnap lesz a tévében is már mindjárt a Shannara Jövő Krónikája sorozat. Ott van egy régi ismerős is a színészek közt a Faunból. :D
Az egyik főszereplő hölgyemény pedig a főszereplő kislány a Faun labirintusából. Hogy megy az idő már 20 éves! … Nem gondoltam volna hogy itt folytatja.

Érdekesség, hogy a Hobbitból két színész is játszik benne. (Manu Benett – Azog , Jed Brophy – Nori törp). Gyűrűk Ura-ból meg hát John Rhys Davies alisa Gimli meg az InDiana Jones 1-3-ban is volt Sallah, plusz a Slidersben is volt.

--
Áthelyezve a(z) El laberinto del fauno topikból.

Jó téma jó színészek, de kérdem én miért kell ilyen egy helyben össze-vissza mozgó, ál dokumentarista rángatózó és zoomoló (jó hogy nem egy mai kapkodó kamerás akciószekvenciát látunk) kamerát használni végig a filmben??? Szemgolyó kifacsarodást okoz hosszú távon.... A rendezés is nagyon nagyon átlagos. Most ez a szezon tele van olyan filmekkel (Carol, Spotlight és ez is) melyekben a nagy kritikusi hype után csalódtam mert vagy a kameramunka, az unalmas vontatott forgatókönyv vagy a rendezés vagy a téma (Dán 'lány') nem jött be, de nagyon. A színészi játékok még egész jók, de a színészi játékok is messze vannak az elmúlt évektől. Sok-sok ismerősöm van most így ezzel a díjszezonnal.

Bizakodok még az Aljas nyolcasban és a Visszatérőben viszont.

Köszi, csak szoktam éves toplistákat csinálni igaz, még nem lenne végleges még vagy 10 filmet meg kéne néznem. :D

A toplistáknál most hol lehet új toplistát készíteni? Nem láttam rá gombot.

Egyébként most nagyon menő a trilógia készítés okán nem válaszolni sok-sok kérdésre, ami benne maradt a filmekben. Sw 7 előtt ilyen volt a Terminator Genisys is.

1. A birodalom visszavág
2. Egy új remény
3. A Sith-ek bosszúja
4. Az Ébredő erő
5. A jedi visszatér
6. A klónok támadása
7. Baljós árnyak

2015-12-24 19:57:58 [Megérdemelte-e az Oscart...] Gasz András #8558

Az Ébredő erő max technikai jelüléseket fog kapni. Ne feledjétek a Potter is hol állt pl Rottenen 98% ha jól emlékszem, az emberek is kedvelték hozott is 1.3 milliárdot és még talán csak 1 jelölést kapott pedig az széria záró is volt egyben.

A Max Max 4 tényleg nagyon jó filmvolt, viszont általában közönségfilmesebb filmeket nem szoktak így felismerni Oscaron, de reméljük most újra fel fogják. Pont azért mert nem az a hagyományos közönségfilm lett.

Sőt világszinten 1-2 nap alatt 250 millát hozott. .. Szóval a milliárd gyorsan meglesz. :D

No de akkor szerintetek Rey Luke lánya vagy sem?

HÚ most látszik a spoiler vagy sem? Mi ez az új rendszer?

Adam Driver is jól hozta ezt a fajta kettős figurát , hogy így mondjam..n A Ren rendről azért jó lett volna pár infó a filmben.... A spoiler tábla nálam most pirosat jelez. Ez mit takar?

Nálam csak az EP 4-5 és 3 veri.

Star Wars The Force Awakens: Is Snoke ACTUALLY Darth Plageuis!?
It seems like the theory about Supreme Leader Snoke being Darth Plageuis is actually strengthened in the Force Awakens, I noticed some VERY interesting stuff...

itt egy jó összefoglaló arról, hogy esetleg miért is Snoke Darth Plaqeuis igazából. Érdekes. Plusz egy kérdés. Akkor Luke lánya Rey vagy csak a tanítványa lesz? Vannak rá bőven utalások és párbeszédek. De nem 100% os.[/link]


Egy nagy lehetőség a spoilerben. 2 karakter egyezne?- :) Meg egy kérdés.

Na..... amikor elküldtem eltűnt amit írtam. Most nem ismétlem meg hosszan bár videóban részleteztem már. Jó lett ez a rész is de nem hibátlan. Sok a remake benne a 4-5. részből és sok háttérinfó karakterekről nincs feloldva megmagyarázva miért lett az aki Kylo pl konkrétan, akkor Leia-ék miért nem látták (tudtak meg róla ) azt a rohadt nagy fegyvert 20 évig stb). Leia és a robotok főleg a régiek keveset szerepelnek. Poe karaktere nem jött be. Az
új BB-8 robot szerencsére nem lett cukiság és Disney faktor. Finn is meglepett hisz nem volt idegesítő a karaktere és Boyega is egész jól hozta, 1-2 kivétellel amikor már túl sok volt a humor faktor túl tolták. A film fő meglepetése Rey azaz Daisy Ridley. 1. filmes hölgy és levert mindenkit a vászonról kivéve talán Fordot aki az öregek közül a legjobb volt és legtöbbször őt láthattuk közülük ebben a részben. A film tele volt poénnal, drámai jelentekkel és látványos űr csatákkal, üldözéses jelenetekkel és kardpárbajjal. (amiből mondjuk csak 1 igazán jó volt, mert több nem is volt benne kb :D) Misztikummal pl Snoke karaktere. Zenei témákban Williams picit takaréklángon volt megint. Kevés volt az j téma ,a régieket felemásan és alig használta. Az új témák viszont ütnek. (Rey és Snoke téma)

A sztori nem elég jól kidolgozott, viszont az jó, hogy a párbeszédek sokkal jobbak az 1-2-3. résznél.
(eredetiségben, meglepődésben stb)

85%

Várom a sok mindent megmagyarázó 8. részt.
Egyébként lesz Terminátor 6. is már biztos a producerek mondták ott is várjuk a válaszokat....

No megnéztem a bővített változatot. Jobb mint a mozis de nem oly sokkal, látszik, hogy még 10 percet kivágtak, mert ugye 30 perc lett volna pl lett volna egy szép Gandalf beszéd a film végén amin még állítólag P. J. is elsírta magát. Ezenkívül Bilbó elásott kincsei (a troll vacokban) se voltak benne. Warner Bros vágatta ki őket.

Kiderült, hogy a forgatás felénél döntötték el, hogy CGI-vel oldják meg az orkokat, méghozzá a Warner Bros döntése miatt. Ezért is lettek felemásak. Szar, hogy mindig a stúdió dirigál mindenben....

A Quantumnál jobb a másik 2 Daniel Craiges Bond viszont kenterbe veri még mindig. (Skyfall, Casino Royale) Jók voltak a régi filmekre való utalások és az előző Craig filmekre is, még a főcím is erre utalt a képi világában, na nem a nyávogásra gondoltam. A film kezdő képsorai viszont über látványosak és jó hogy egy kamerával vették fel és nem volt váltogatás csak a jelenetsor végén. Elég humoros is volt a film. Csak ez a sztori és forgatókönyv ne lenne így megoldva.
Picit talán hosszú is a volt a film elnyújtották.

75%

Igen, de ez a könyvben is így volt és nem értem miért vágták ki. Olyan hirtelen indult a csata. Elvileg van benne más több Galadriel és Beorn meg Gandalf és Bard pl temetés stb. Meg azok a részek, amik az első teaser trailerben voltak. Ha a könyvből merítenek akkor jobb lehet és nem saját kútfőből nyomnak bele új részeket.

http://thrandandy.tumblr.com/post/131143085022Egy bővített csatajelenet a Hobbit 3-ból, most volt a mozis premier, akik látták (mind rajongó persze) azt mondták sokkal jobb lett a film.

"Minas Tirith a valóságban? Pár lelkes építész eltökélte, hogy márpedig megépíti a Peter Jackson által megálmodott Minas Tirith városát életnagyságban! Persze, ha sikerül elegendő adományt összegyűjteniük."

[link]

Nem kicsit durva lenne!

Ez igaz. :) Bár Jackason azt mondta, hogy alapból is R ratedre tervezte, de a mozis változatnál nem tehette meg, gondolom a pénzbevétel esetleges csökkenése miatt.
Itthon mondjuk 16+-os lesz szerintem csak. Sokszor úgy van.

[link]
Hoppá ez durva R rated lesz a bővített változat? :D
'The Hobbit: Battle of the Five Armies' Extended Edition is Rated R | Rope of Silicon
The extended edition of The Hobbit: The Battle of the Five Armies lands an R rating from the MPAA.

2015-07-13 23:34:32 [In Memoriam...] Gasz András #1769

Ez az év nagyon rossz most még Omar Sharif és most meg egy újabb klasszis magyar hang is elment! :(

[link]

[link]

Várd meg a bővített változatot elvileg sok-sok új jelent lesz benne ami feljavíthatja legalábbis én reménykedek, mert azért nem lett egy Király visszatér.

előzmény: Olórin (#176)

Szerelők helyett szereplők természetesen. 10 az 22 ezt szépen elnéztem. :( Ősrégi billentyűzetem van, gépcsere lesz és billentyűzet csere amúgy is egy héten belül.

A film végén ha jól emlékszem, egyébként érdekes, hogy maguk a készítők is és Kyle Reese felveti, hogy együtt próbáljuk megkeresni a válaszokat a kérdésekre majd a következő részben. :D

előzmény: Gasz András (#34)

[link]
Általános nagy interjú.
A producerek válaszoltak pár kérdésre. Előjöttek a lukak is a sztoriban.
Itt egy hosszú interjú velük, de volt egy másik mely konkrétan a nyitva hagyott részekre összpontosít.

[link]
10 kérdés és 10 válasz.

Terminator: Genisys
Nekem bejött a film ritmusa. Nagyon pörgős volt, és az elején az első 20-30 percben jó nosztalgiafaktora is volt. Pont előtte néztem meg az 1. részt és nagyon hasonlóak voltak a jelenetek csak kicsit megcsavarták a benne lévő szereplőket. :) Nekem bejött Emilia Clarke játéka de tény nem Oscar szint, nem ér fel Linda Hamiltoné-hoz. De az ő karaktere más is az alternatív idősík miatt és amiatt hogy már 9 évesen mellé került Arnie és azóta ő a papusa. Máshogy is viselkedik más karaktert más jellemzőket kellett hoznia ezért Emilia Clarke-nak. Jai Courtney továbbra is bambán tud nézni, de a Die Hard 5 -höz képest talán fejlődött egy hangyányit. A film igazi sztárja Swarzi, aki szerintem hozza majdnem azt a minőséget, amit eddig megszoktunk tőle a Terminator filmekben. Sőt a 2. résznél sokkal jobb volt a játékba és a szövegei. A humor se volt annyira erőltetett mint a 3. részben, de volt pár félresikerült poén. Minden jelenet amiben benne volt valahogy jobb lett.
Jason Clarke nehezen lett fenyegető hatású de végül a film vége felé egyre félelmetesebb erejű lett és ár jobban érződött. Összességében azért nem ért fel Robert Patrick-hez. Az ereje mondjuk nagyobb volt a T3000-esnek valahogy mégse tudták teljesen kiaknázni, hogy igazán félelmet keltsenek mindig, csak néha sikerült ez.
A sztoriban lévő lyukak egyrészt a producerek miatt van hisz pár választ a 2. részre hagytak hogy talán azt is nézzék. Másrészt talán ötlettelenségben is voltak... :) De nagyon kel la filmre figyelni hogy mindenki mindent megértsen. Így is előjött pár kérdés. Ezeket a linkelt interjúban pedzegetik.
a zenéjét is sokan szidták de szerintem 80%-ban illetek a zenék a jeletekhez. Pár akciójelenetnél éreztem túl egyszerű, 'olcsó', túl agyonhasznált hangzást. Volt új főtéma és a régi 2. rész főtémáját, is 2-3-szor megidézték nagy zenekari hangszereléssel. A filém végén pedig a 2. rész főtémája egyben, teljes egészében hallható a stáblistánál csak robusztusabb kiadásban. Értitek. :D
Stáblista utáni jelenet nézte valaki? Hát nem volt hosszú, de folytatás várható. :)
John Connor karaktere bennetek milyen érzést keltett? Hogy oldották meg az átalakulását.? Talán már nem spoiler 2-3 trailer után. :)
Főleg a sztori egyes részein, 1-2 mellékszereplőn, (Jai-en kíóül alig kapott szerepet J. K. Simmons akit a 2. részre már tovább vinnének egyébként. ) no és a néha bugyuta párbeszédek és félrefordítások okán van. (pl I am old not obsolute, Öreg vagyok, de nem elavult kb, a filmben viszont öreg vagyok, de legalább vagyok. :D
Az ő karaktere egyébként kicsoda az 1. részből? Folyton utalnak rá.
Időutazásról :
Sok paradoxon volt de a legtöbb ilyen filmben mindig van.
Az viszont szerintem jó lett mint a Potter 3. részében hogy a jövőből jött utal a fiatal kori énjének vagyis fiatalkori önmagának ami jól jön majd a jövőben.

A 3-4. résznél szerintem jobb bőven, az 1-2. nél pedig nem. S tetszett hogy tényleg nem tudhattuk mi lesz a szerelőkkel, mert a sok időutazással és az alternatív idősíkkal szinte bármit megoldhatnak majd. Cameron mondta, hogy újraindította felfrissítette a Terminátor franchise-t ilyen szempontból igen talán.

A végén attól a bizonyos fejlesztésről mi a véleményetek ezt hogy hívják majd, mi lesz a neve? :)
A JW-nél jobb nosztalgia és jobb újítás faktorral élt szerintem.
Plusz a mai digitális modern korra is utalt. Kicsit néha gagyi módon, de legalább uralt az esetleges veszélyekre.


70-75%

De itt legalább 'csavaros' a sztori. :D Marvelnél nem mindig. Én ma nézem elvileg.

előzmény: banana (#24)

Bővített változatát láttátok? Szerintem jobb lett tőle a film ellentétben az 1. résznél. A harmadiknak várom már nagyon kiadták, hogy mik lesznek benne és plusz 30 perc új/bővített jelenet!

2015-06-29 19:32:36 [In Memoriam...] Gasz András #1763

James Horner még miket alkothatott volna! :( RIP!

2015-06-27 09:50:45 [Hamarosan a mozikban!] Gasz András #5737

Lol elnéztem Isten fia. nem Saul fia. :D

2015-06-26 20:15:09 [Hamarosan a mozikban!] Gasz András #5735

[link]

Terminator Genisys OST-01 Fate And Hope

Itt fent vannak a Terminator Genysis számok!

Hans Zimmer volt a zenei producer meg is látszik, de a régi téma is többször visszatér! A zenét pedig a játékokban (Assassin's Creed 3 és AC - Revelations, Beyond Two Souls,, stb) már ismert zeneszerző csinálta, de ő csinálta a Saul fia zenéjét is!

2015-04-26 19:40:48 [Box-Office] Gasz András #338

Igen pont akartam írni mindjárt lehagyja az 1.3 milliárdos Potter 7/2-pőt is! Ki gondolta volna mindezt. Azért itt tuti, hogy volt szerepe a tragikus esetnek is az előző részek bevételéhez képest. Walkernek sok rajongója volt. A film is a jobb Fast and Furious részek közé tartozik nemde? Én még nem láttam.