Gasz András

Tapasztalat: 3496 film
Kompetencia: 8 film
Súly: 3696
Regisztráció: 2007. december 30. (12 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 72 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Trial of the Chicago 7
A chicagói 7-ek tárgyalása
3 2020-11-21 4,2
(85)
Enola Holmes
 
2 2020-11-14 2,8
(120)
The Witches
Boszorkányok
2 2020-11-10 2,2
(17)
Rebecca
A Manderley-ház asszonya
2 2020-10-24 2,8
(55)
Mulan
 
2 2020-10-24 3,0
(57)
Bill & Ted Face the Music
 
3 2020-09-13 2,9
(31)
Tenet
 
3 2020-08-26 3,7
(209)
Chato's Land
Chato földje
3 2020-08-22 3,7
(75)
Capone
 
2 2020-05-27 2,5
(22)
Extraction
Tyler Rake: A kimenekítés
2 2020-04-30 3,0
(193)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-09-13 22:49:40 Bill & Ted Face the Music (2020) Gasz András (3) #8

Szerintem is vannak benne a régi részekre hajazó jelenetek, de jó hogy mégis nem egy az egyben egy a régi időkre visszautaló új rész csak vagy egy jaj, de öregek vagyunk már ehhez viccelkedés. Viszont sztoriban ez a legrosszabb rész, bár nem mintha eddig is Oscar díjas forgatókönyv lett volna, de nagyon erőltetett itt az egész szerintem s egyszerű és egysíkú. A főszereplők lányai tényleg túl tolják az új generációs Bill és Ted-et. Plusz Bill és Ted se lett sokkal okosabb az eltelt 29 év alatt! :D
Ez a rész részben ismétli az 1. s a 2. részt is a pokol visszatérésével és hogy visszamennek megint híres emberekért, de raktak bele új elemeket is, mondanivalókkal amik a közös zenélésről szólnak, vagy a családi élet fontos elemeiről.
Nekem felemás lett nagyon. Az 1-2. rész átgondoltabb egészt nyújt szerintem. De jó volt ezt is megnézni rockerek! :)

55%

2020-08-27 00:05:43 Tenet (2020) Gasz András (3) #67

Érdekes nálam a Dunkirk moziban még 4-es volt, tetszett, de itthon már láttam a negatívumait aztán hármasra raktam. S most kb e filmmel egál, bár szerintem ennél az is jobban tetszik ma is! Nem éreztem néha a feszültséget már és sokszor ha fogalmazhatok így unalmasnak hatott ami egy 100 perces háborús filmnél meglepő. S sokszor önismétlő volt pl. a repülős részek a végére szinte ásításra ösztönöztek. Pedig nagyon vártam őket főleg hogy rendben valóban felvett jelenetek voltak. Mondjuk, hozzátenném, hogy a témaválasztása predesztinálta hogy milyen lesz kb a film. Itt viszont tényleg egy katyvasszal állunk szembe, ahol Nolan, már mintha nem is akarta azt elérni, amit más filmjeiben elért számomra. Érzelmi faktor és látvány - Interstellar, Eredet : Izgalom, akció egyéni módra és elgondolkodtatás, Prestige - Rivalizálás és a sikerért mindent + dráma és misztikum. Ja s érdekes karakterek, szerethető egyedek, se voltak itt, vagy idézhető egy sorosok, dúdolható témák a zenében stb. Sajnálom mert az Eredetet, Csillagok között-et, Batmaneket, Tökéletes trükköt máig imádom. Ez a sok halandzsa, s a zagyva áltudományozás is itt már sok volt. Fordított antrópia? Ne filózzunk, érezzük a dolgokat? Pont Nolantól? Legközelebb csinálhatna szerintem egy horrort, egy klasszikus krimit, kalandfilmet, életrajzi filmet valami mást mint thrillert legfőképp pályája során. Talán egy stílusváltás hozna jót újra! Dunkirk is thrilleri háborús film. Bár nálam mondom 2-3. ára már sokkal kevésbé éreztette a feszültséget a felétől kb. amikor önismétlővé vált. De hát ez volt valójában is kb. ott, s nem adhatott többet, nem inverzálhatott! :D Branagh viszont mindkét filmben nagyot alakított!

Az autós üldözéses részek tényleg egész érdekesek, de ha már autós/motoros üldözések továbbra is az elmúlt 5 évből Mad Max Fury Road, Mission Impossible 5-6 a legjobbak.

A többi része a filmnek meg gyenge.

Inkább a Top of the Lake sorozatot ajánlom Mosstól mint ezt a cseszett gyenge forgatókönyvvel ellátott filmet.

Az alapötlettel nem lett volna gond, a megvalósítás és a forgatókönyv a nulla.

Akkor nem csak én voltam így egyedül azzal, hogy ez a film nagy csalódás lett. Az ébredő erőben is több ötlet, volt pedig az másolta nem egyszer az Új reményt. S a látványvilága is sokszor jobb volt úgy éreztem. (Pl Kylo megfogja a lézernyalábot vagy lefegyverezi Reyt a film közepén, Ezeréves Falcon üldözéses rész stb) Utolsó jedikre is igaz pl a jobb fényképezés és látványvilág számomra. (Kivétel a 'Monaco' s rész...) S ott legalább mertek újítani még ha olykor félresikerülve is. Itt pedig semmi.... De még epikus lezárásnak se mondanám, pedig a készítők a Király visszatérhez hasonlítgatták annó a premier előtt.

Kisebb spoilerek lehetnek!!!

Jumanji: A következő szint

Kb tök ugyanaz a minőség mint az előző rész. Erősen hullámzó teljesítménnyel. Közepén s a végén (végső harcnál) leül picit. Sok poén ütős volt de néhány meg gagyi. Mégis azt kell mondanom, hogy a közönség sokat nevetett rajta, főleg a fiatalok s, a gyerekek, s én is sokszor éreztem jól magam rajta. Sokszor sodró lendületű volt néha törte meg egy lassító jelenet. Ami meglepő manapság ennyi folytatásfilmnél ami manapság jön s mind buknak szinte. Az eleje s a vége kifejezetten tetszett a mondanivalókkal és a 2 színész nagy öreg is jó volt. Csak sajnos amikor túlerőltették a videójátékban már őket az már fájó volt, ahogy a távol keleti avatart is túltolták, vagy a majmos rész is már túl sok CGI volt . A legtöbb baj viszont azzal volt hogy újfent nem sok izgalom volt, pedig a kaland több itt talán mint az 1. részben mégse mertek picit se kockáztatni. A karakterek sorsa előre kiszámítható újra. Mégis volt egy jó hangulata , ami a mozis közönség hangulatán is érződött és a látvány egész jó volt, ha nem tolták túl. (pl Majmos) Volt 1-2 újítás a fura víz ugyebár aminek hatása volt. S voltak humoros összecsapások is. Vegyes érzéseim vannak, de ez a rész is jó volt. A folytatás érdekes lehet, hisz visszanyúlhat úgy néz ki az eredetihez.

70%

Kb. egyetértek veled, viszont a sztorija kb az 1-2. részé és a Rev 9 is egy T1-2-3 gonosz terminátor keverék gyakorlatilag. Sok újítás nincs benne és Dani nagyon gyorsan formálódik át arra amire. A film eleji cold opening hogy tetszett? :) Nekem is a 3. legjobb Terminátor film. A közepén leül és a CGI se annyira erős mindig azért. (S ne feledjük a fizikát meghazudtoló repülőn való akciójelenetet se). A zenében azért a credits, Dani témája és a vége jelenetnél nem értek egyet. Amúgy tényleg elég átlagos Junkie XL-től.

72%

előzmény: unrealnoise (#4)

Egyetértek hogy kicsit túl sok volt a feleslegesen megoldott cameo és flashback plusz a vége olyan semmilyen módon zárult és hirtelen. Vannak azért itt is emlékezetes feszültséggel teli jelenetek, de a komplexitás persze hogy sokkal jobb volt egy hosszú jól felépített sorozatban. A Better Call Saul nekem nagyon sokszor parodisztikus míg a BB-ben ritkán volt humoros jelenet de az se paródia volt hanem humor.

75%

2019-10-11 18:02:13 Dunkirk (2017) Gasz András (3) #102

Harmadjára néztem sajnos ez a film tényleg nem maradandó. Egyszerűen a megvalósítás módja és tematika okán. Doksifilmnek jobb lett volna szerintem mint ahogy Peter Jackson tette UHD-ban a feljavított 1. világháborúval. A téma nem eléggé filmes de a fényképezésért viszont megéri megnézni! Nem hiába volt sokaknak unalmas. Először engem is elkapott a moziban akkor asszem 85% ot adtam neki de ez sajnos egy 65% nál már nem több. A mozis hangok és kép sokat ad hozzá tény, de ha összevetjük Nolan korábbi filmjeivel szinte mind jobbak sokkal! Sokszori nézésre is sokat adnak! Sajnálom ezt. Nolan filmjeit pedig szeretem.

2019-05-01 19:59:33 Split (2016) / Széttörve Gasz András (3) #77

Másodszori nézésre nálam is gyengült! Mcavoy szuper továbbra is !

Összes komment...