Adam Taylor

Tapasztalat: 5213 film
Kompetencia: 144 film
Súly: 8813
Regisztráció: 2007. december 9. (16 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 33 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Somewhere in Queens
 
3 2024-03-17 ?
(3)
Los ojos de Julia
Julia's Eyes
3 2024-03-12 3,8
(106)
Ugetsu monogatari
Ugetsu története
3 2024-03-11 4,3
(56)
Kék Pelikan
Pelikan Blue
4 2024-03-11 ?
(3)
Ricky Stanicky
 
3 2024-03-10 3,2
(19)
American Symphony
 
3 2024-03-10 ?
(6)
The After
A múlt sebei
3 2024-03-10 ?
(5)
The Last Repair Shop
Az utolsó hangszerjavító műhely
5 2024-03-05 3,8
(10)
The Barber of Little Rock
 
3 2024-03-05 ?
(5)
The ABCs of Book Banning
 
3 2024-03-05 ?
(4)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Minden jelölt filmet és rövidfilmet sikerült megnéznem, úgyhogy íme a tippjeim estére, zárójelben hogy én minek/kinek örülnék:

LEGJOBB FILM: Oppenheimer (Oppenheimer)
LEGJOBB RENDEZŐ: Christopher Nolan - Oppenheimer (Christopher Nolan - Oppenheimer)
LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ: Emma Stone - Szegény párák (Emma Stone - Szegény párák)
LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ: Cillian Murphy - Oppenheimer (Cillian Murphy - Oppenheimer; Paul Giamatti - Téli szünet)
LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ: Da’Vine Joy Randolph - Téli szünet (Da’Vine Joy Randolph - Téli szünet)
LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ: Robert Downey Jr. - Oppenheimer (Robert Downey Jr. - Oppenheimer; Ryan Gosling - Barbie)
LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNY: Egy zuhanás anatómiája (Téli szünet)
LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV: American Fiction (American Fiction; Oppenheimer)
LEGJOBB NEMZETKÖZI FILM: Érdekvédelmi terület (Érdekvédelmi terület; Io Capitano)
LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM: Pókember - A Pókverzumon át (Pókember: A Pókverzumon át)
LEGJOBB DOKUMENTUMFILM: 20 nap Mariupolban (20 nap Mariupolban)
LEGJOBB OPERATŐR: Oppenheimer (Oppenheimer)
LEGJOBB VÁGÁS: Oppenheimer (Oppenheimer)
LEGJOBB KOSZTÜM: Barbie (Barbie)
LEGJOBB HAJ ÉS SMINK: Maestro (Maestro)
LEGJOBB HANG: Oppenheimer (Oppenheimer)
LEGJOBB VIZUÁLIS EFFEKTUSOK: Godzilla Minus One (Godzilla Minus One)
LEGJOBB LÁTVÁNYTERVEZÉS: Barbie (Szegény párák)
LEGJOBB BETÉTDAL: Barbie - What Was I Made For (Barbie - I'm Just Ken)
LEGJOBB FILMZENE: Oppenheimer (Oppenheimer)
LEGJOBB RÖVIDFILM: Henry Sugar csodálatos története (Henri Sugar csodálatos története)
LEGJOBB ANIMÁCIÓS RÖVIDFILM: War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko (War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko; Letter to a Pig)
LEGJOBB RÖVID DOKUMENTUMFILM: Az utolsó hangszerjavító műhely (Az utolsó hangszerjavító műhely)

Izgalom egy maroknyi kategóriában várható: a női főszereplőknél a SAG-győzelme után Gladstone-t várják a legtöbben az első helyre - de szerintem itt be fog kavarni az, hogy az Akadémiát az elmúlt években feldúsították külföldi tagokkal, nekik pedig sokkal kevésbé vonzó az, hogy megszülethet az első őslakos győztes. Itt egy remek elemzés arról, hogy amikor az elmúlt években nem a SAG-győztes nyerte az Oscart, akkor rendszerint az etnikumba tartozó (azaz afro-amerikai) maradt alul a fehér jelölttel szemben: https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/sag-awards-2024-analysis-significance-of-wins-1235835270/
A férfi főszereplő lehet kétesélyes, de az Oppenheimer-tarolás Murphynek szerintem behúzza a díjat. Az adaptált forgatókönyvnél lehet még meglepetés, az Oppenheimer javára. Ami feltűnt, hogy idén meglehetősen gyenge a rövid-felhozatal: az animációknál évek óta nem volt ilyen gyér a mezőny, ezért is nagy fájdalom hogy Buda Flóra Anna 27-e végül nem szerzett jelölést; a rövidfilmeknél nagyon magasan kiemelkedik a Wes Anderson-film (és könnyen lehet hogy ez minden idők legnézettebb rövidfilm-jelöltje is), de ha nem így lenne, akkor is elvinné a neve a kategóriát (lsd. tavaly Riz Ahmed győzelme); a rövid dokuknál pedig tényleg a Disney+-on nézhető Az utolsó hangszerjavító műszer az egyedüli említésre méltó. Beküldtem egy Narancsos cikket arról, mennyire megy a sírás az Akadémia konzervatív ágánál, hogy az egész estés dokumentumfilmeknél kizárólag külföldieket jelöltek - na itt ezzel szemben az 5-ből 3 jelölt is kizárólag az amerikaiakhoz szól, ráadásul nem is különösebben jól megcsinálva vagy maradandó módon. Ettől még lehet hogy az ABCs of Book Banning-et végül a címe sikerre viszi.

Sziasztok, szeretném kérni:
https://www.imdb.com/title/tt30458756/

Nagyon köszi!

Sziasztok, ezt a gyöngyszemet szeretném kérni:
https://www.imdb.com/title/tt1453253/

Köszi!

2024-01-29 10:46:15 The Kitchen (2023) Adam Taylor (2) #1

Egy vékony ötletre felhúzott unalmas és teljesen lapos film, amelyen szemmel láthatóan még saját szereplői is ásítoznak.

A főhősnő miatt az emlékezetesebb Shaw Brothers-filmek közé szokás sorolni, de azok közül amit eddig láttam, talán ez volt a leggyengébb.

A New York árnyainál nekem jobban tetszett, de még ez a korai Cassavetes is gyengécske lábakon áll. A korabeli kritikákat viszont nem értem a rossz színészi játékról, szerintem Bobby Darin és Stella Stevens is rendben volt.

Ha ez a film nem marokkói lenne - vagy épp egy igazságosabb világban élnénk - a főszerepeket alakító Lubna Azabal és Saleh Bakri a világ összes filmes díját elnyerték volna. Azok a tekintetek, azok a pillantások és sóhajok, az a gyönyörű, méltóságteljes kiállás - egyszerűen öröm nézni őket!

Remekül kezdődik a film, majd a közepe tájt leül, és egészen a végéig én is úgy gondolkodtam róla, mint alattam ChrisAdam... de az utolsó jelenet! Az egész szótlanul egymásra nézés, a feszültség, a testbeszéd... hátborzongatóan zseniális, csak emiatt az egy jelenet miatt képes lennék rányomni az ötöst - annyit mindenesetre elért a film, hogy az egész addig látottakat átértékeljem és más szemmel nézzek rá. Már most, egy nappal a megtekintés után érik egy újranézés, ami után lehet, hogy valóban felkúszik ötösre.

Rorschach lentebbijét pedig csak megerősíteném: szerintem épp ez a lényege annak, hogy töredékesen látjuk a kapcsolatukat, hogy szinte mindent balladai homály fed, és csak egy-egy vakumemória-szerű emlék villan be újra és újra. Hasonló ez ahhoz, amikor egy szakítás után depresszióba esik az ember: nem a másikat, hanem egy emléket siratunk, egy emlékképhez ragaszkodunk.

2023-12-27 19:44:14 The First Slam Dunk (2022) Adam Taylor (4) #1

A RottenTomatoes szerint 2023 legjobb filmje - ez szinte biztos hogy nincs így, de egy remekül sikerült, megkapó animáció. Amolyan anime-módra egy-egy passz, kosárra dobás vagy testcsel körül néha megáll a világ; fény derül a karakterek múltjára, nyűgére és nyilaira; miközben az edzők gondolatai is be-beszüremkednek. Nekem két órán keresztül ez egy picit teátrális, már-már operaszerű volt, de ha valaki a műfaj vagy a sport rajongója, az egészen biztosan kedvelni fogja. Én egyik se vagyok, de tudom értékelni.

Összes komment...