Kremy

  • 1
  • 2
  • ...
  • 4

Ez a film egy (nagyon jo) könyv alapjan keszült. Abban is ket ferfi van. Ha az egyikük nö lenne, nem lenne tul hiteles a dolog es ahogy mar mas is leirta elöttem, nem ugyanaz lenne a törtenet. Nem azert van benne ket ferfi mert ez majd hu de sok dijat fog hozni, hanem mert 1. ez igy hiteles 2. sorolj mar fel nekem legyszi fejböl 10 olyan filmet amiben ket ferfi szerelmee a föszerep. Nem hiszem, hogy menne. Es akkor sorolj fel par olyat ahol heterokrol van szo. Az egyszerübb lesz. Komolyan, ne akarjunk mar minden szerelmi törtenetet normalizalni hogy a heterok ne haborodjanak fel. Ez a film nagyon is fontos azoknak akik ferfikent egy ferfiba szeretnek bele.
Amugy meg a homofob nezeteid miatt valoszinüleg keptelen voltal ugy nezni a filmet mint ahogyan azok akik nyitottak es elfogadoak.

A filmröl: igazabol mar mindent leirtak elöttem. Nekem meghasadt a szivem közben es ilyet nagyon ritkan erzek a moziban ülve. A ket föszereplö eszvesztöen jo volt, ez a feszültseg ami köztük volt... zsenialis. A taj gyönyörü, minden kepnek megvolt a maga szerepe es a zene is passzolt. Nem mondom hogy hamarosan ujranezem mert nehez darab, ugyanakkor gyönyörü es nagyon fontos. 15 perccel rövidebb lehetett volna mindenesetre.

előzmény: TheDriver (#3)

2015-05-11 21:56:22 Nightcrawler (2014) / Éjjeli féreg Kremy (4) #69

Remek volt,nalam az utobbi ev legjobb 3 filmjeben benne van. Gyllenhaal zsenialisan alakitja a pszichopatat,leginkabb azt volt kenyelmetlen nezni,ahogy
a sracot manipulalja,akit felvett maga mellé.,ahogyan nem ismer semmilyen tarsadalmi elöirast es szamomra a legdurvabb jelenet az volt,amikor
a hazban kamerazta a halott csaladot es a földön fekvö pasas meg lelegzett,ö meg ment tovabb,majd amikor a hiradoban bemondtak,hhogy segiteni probalt,azert ment be,akkor elvigyorodott. ott libabörös lettem töle.

Engem vegig lekötött,mondjuk a zene hianyzott belöle,hozzaadhatott volna meg valamit..

Szocmunkaskent vegeztem,szoval olyan szemmel is neztem,engem sok helyen megfogott.
A forgatokönyv szerintem nagyszerü,a sztorik,amiket beleszöttek,fantasztikusak.

Az apja altal bantalmazott lany ,,gyerektörtenete" a legmeghatobb az összes közül,ennel jobban nem irhattak volna meg...

Vannak benne hibak,föleg szakmai szemmel,de ez a film nem doku,szoval ezekbe nem kötnek bele. Kicsit rövidnek tünt,jobban kidolgozhattak volna az amugy erdekes karaktereket,plusz fel orat siman el tudtam volna meg kepzelni.

2014-06-06 11:47:35 A Serious Man (2009) / Egy komoly ember Kremy (2) #32

Alapvetöen szeretem a Coen-filmeket,de ez legyözött... Egy ora elteltevel mar szenvedtem es megkönnyebbültem,amikor vege lett... Nekem nem kötötte le a figyelmemet es nevetni sem sikerült rajta,de lehet,hogy velem van a baj..

Mar volt szerencsem megnezni es eddig ez a kedvenc filmem iden (mondjuk ez nem nehez..) Egy ilyen nehez temat ennyire jol talalni nagy feladat,de megoldottak. Ugy ahogy a meghatarozasban is all: drama es vigjatek egyszerre,egyik szem sir,a masik meg szivböl nevet. Sajnalom,hogy ennyire kesön mutatjak be otthon,de erdemes kivarni!

Oh es meg valami: Jennifer Lawrence egeszen biztosan azert kap barmilyen dijat ezert az alakitasert,mert ö az aktualis trend Hollywoodban,mas okot egyszerüen nem latok ra.

Hatalmas csalodas. Tipikusan az a film,amit a szineszek adnak el,mert ha ök nem lennenek es ezzel együtt a dijesö sem,akkor a film fele ennyit sem erne. A sztori elbeszelese zavaros,kusza,izgalom lenyegeben nincs benne,engem Christian Bale jateka es Amy Adams dekoltazsa foglalt le leginkabb.Pedig nö vagyok.

2014-01-09 22:31:07 About Time (2013) / Időről időre Kremy (?) #19

Annyit tudok mondani,hogy aki megalkotta a Love Actually-t,az ebben a müfajban nagyot hibazni nem tud. Szellemes,szorakoztato,giccsmentes es valahol mindenkti megerint..

Nem nagyon latom a filmben azt,amit masok,ezert nem tetszett különösebben es nem is hagyott bennem melyebb nyomott. 2 oranyi elbeszeles,ami közben sokszor belefaradtam egyszerüen vagy untam es bele akartam tekerni. A vegen meg kikapcsoltam es felsohajtottam. Tiszteletem aze,aki megirta,de nem erzem,hogy sikerült volna mozgokepbe atültetni..

2013-12-18 10:16:33 Prisoners (2013) / Fogságban Kremy (3) #48

A sok jo osztalyzat mellett felek barmit is irni.... En nagyon untam,a felenel ki lehet talalni,mi lesz a vege,annyira pedig nem diktalja a tempot,hogy lekössön. A rendörseg hibainak szama akkora,hogy a fejemet fogtam neha,mar-mar idegesitöen terelik a törtenetet,ami a haromnegyedenel nem is erdekel.
A szineszek elviszik a hatukon, Jake Gyllenhall-nak adhatnanak több ilyen szerepet,nem all rosszul neki.

2013-12-13 18:07:55 Don Jon (2013) Kremy (3) #16

Imadom JGL-t,mint szineszt es most mar mint rendezöt is. A film ettöl függetlenül tenyleg csak ugy van,a sztorinak se eleje,se vege,viszont a karakterek helyen vannak es elsö probalkozasnak ez egyaltalan nem rossz. Remelem folytatja mindket palyat.

2013-10-27 18:38:34 The Artist (2011) / A némafilmes Kremy (?) #118

Igazabol a sztori miatt 4-es,elsöre is tul egyszerünek tünt,igy masodjara meg kifejezetten untam. Kar,mert a szineszek nagyszerüek es hatalmas teljesitmeny,hogy a mai ingergazdag vilagban egy nemafilm meg tudta allni a helyet. Szoval ilyen szempontbol le a kalappal. Berenice B. energiaja meg szetrobbantja a vasznat,öröm nezni.

Engem Bradley Cooper lepett meg,nem gondoltam volna,hogy tényleg ennyire jól hozza a karaktert. Lawrence alakításán nem csodálkozom,szerintem a szerep nem áll messze a személyiségétől,alapból kicsit kattant:) Ötösnek nem ötös,nem vágott annyira hanyatt,de kétségtelenül az egyik legeredetibb happy enddel végződő romantikus film az utóbbi éveket tekintve...

2013-01-29 12:35:12 Take This Waltz (2011) / Volt egy tánc Kremy (3) #9

A legelején lévő jelenetet imádom. Az egész maga pedig nem rossz,de hiányzik belőle valami..Nekem a házaspár bemutatása roppant erőltetett és vontatott volt,én egészen másképp bántam volna a karakterekkel.

2013-01-04 16:51:09 On the Road (2012) / Úton Kremy (4) #3

Remekül visszaadja a könyvet szerintem és a karaktereket is eltalálták, egyet kivéve. Stewart miatt négyes,talán nem is baj,hogy az ,,igazi Marylou" már nem élte meg a filmet...

2012-12-30 21:07:41 Les Misérables (2012) / A nyomorultak Kremy (3) #21

Sajnos majdnem elaludtam rajta párszor,Anne Hathaway magasztalását sem értem,az egészet nem értem. Fogalmam sincs,hogy lehet ezt a filmet élvezettel végignézni. (könyv,színház kipipálva)

Igen,ezeket vettem észre én is,nagyon gyenge logikai alapokon áll a film...Másrészt amennyi mindent bevallott meg elkövetett,már rég kicsinálták volna a való életben,nemhogy még alkukat kötögetnek vele...Persze,vannak az igazságszolgáltatásnak hibái,de még Amerikában sem ekkorák...

előzmény: Jereváni Rádió (#31)

A sztorival még nem is lenne baj,de nekem a karakterek rontották el az egészet. Mindenki antipatikus, Butler idegesítő és végig azt kívántam,dögölne már meg,de a többiek sem jelentősebbek. A tempó nekem lassú,egyszer nem izgultam azon,hogy akkor most mi lesz,mert rettenetesen kiszámítható minden.Másokkal,másként ez még akár egy jó film is lehetett volna.

Borzalmas forgatókönyv,össze-vissza ugráló,összecsapott jelenetek(a csók például tényleg ennyi lenne?) ,végletekig leegyszerűsített dialógusok,egy borzalmas,béna és nem mellesleg csúnya és esetlen (erre a szerepre) Kristen Stewart és egy Charlize Theron (egyébkén csodás ruhákban),aki miatt végignéztem.

2012-05-02 20:37:16 The Avengers (2012) / Bosszúállók Kremy (5) #118

A hosszú játékidő ellenére sem volt benne üresjárat, megtalálták a tökéletes Hulkot,a humor is a helyén volt,nem kell több.Sokkal jobb,mint az előző Marvel-mozik,nekem a Vasember elsőjével van egy szinten kb.( Cobie Smulders iszonyatosan béna volt viszont,de szerencsére nem kapott sok szerepet...)

Kínosan lassú a tempó,feleslegesen elnyújtott jelenetek garmadája van benne,ráadásul a kiválasztás/tréning után már nem is érdekel a harc,többek között azért,mert mellőz mindenféle izgalmat.A legnagyobb hibája mégis az,hogy kiszámítható,ez pedig 140 percben roppant kellemetlen...A romantikus szál egyszerüen béna és hiteltelen volt,nekem semmit nem tett hozzá.

Nagyon kedves kis film ez,habár néha giccsbe hajlik,de ez megbocsátható,mivel remek színészekkel van teletűzdelve,akiket öröm nézni játék közben.
Semmi formabontó nincs benne,egy könnyed romantikus vígjáték,mégis sikerül kiszakítania a valóságból két órára és szégyellnünk sem kell,hogy szerettük..
Személy szerint a a végére azt a chatablakos jelenetet nem tettem volna be,a víztükörben látszódó kézfogás éppen megfelelp zárókép lett volna.

2012-03-09 00:11:36 Shame (2011) / A szégyentelen Kremy (3) #29

A dalolós jelenet kiemelkedő,de van még pár ilyen (a TV előtti vita,a futósjelenet,stb.),de nekem nem állt össze és az utolsó fél órát rettentően untam,hatalmas hiányérzetem volt utána. Sokat gondolkodtam rajta,miért,fogalmam sincs,ez inkább érzelmi,mint racionális,körülírható dolog.

2012-03-03 21:24:30 Memento (2000) / Mementó Kremy (?) #45

Bennem teljesen ugyanez fogalmazódott meg. A végén mondja Teddy,hogy ahány város,annyi John G, tehát már volt egy pár. Nem értem,ennyire csak nem volt egy szimpla zsarunak hatalma a történések felett,kétlem,hogy mindent el tudott tussolni valahogy,még akkor is,ha bűnözőket tüntetett el Lenny ,,segítségével",akkor sem lehet a végtelenségig fedezni a gyilkosságokat.
Kétszer néztem meg,egyszer régebben,egyszer most,de számomra sajnos nem remekmű,csak egy érdekes rendezői megoldásokkal operáló krimi.

előzmény: ludmilla (#44)

Mivel láttam a svéd verziót,így akarva-akaratlanul is ahhoz mértem és így nagy csalódás volt. Ha önmagában nézem,akkor sem ér Rooney Mara alakítása Oscart,sem különösebb dícséretet. Teljesen átváltoztatták külsőleg,ez nem az ő érdeme,ezen felül meg csak hozta,amit elvártunk,nem győzött meg különösebben.
Ha hasonlítgatni akarok,azt kell mondjam,nem hozta azt a feszültséget,amit a svéd film,nekem ez hiányzott leginkább.

2012-02-20 20:09:36 The Iron Lady (2011) / A Vaslady Kremy (3) #27

Életrajzi műnek harmatgyenge. Nekem túlontúl csapongó volt,Meryl Streep elviszi a hátán,amúgy untam és nem valami maradandó élmény.

2012-01-21 19:57:25 Intouchables (2011) / Életrevalók Kremy (4) #6

Rám abszolút üdítően hatott,a kiszámíthatóság helyes meglátás,de nem zavart egyáltalán. Mondjuk talán a személyes élményeim miatt is többet adott a film,mint másoknak,de etől eltekintve sem érdemelne 3,5-nél rosszabbat. A zenét kiemelném még,passzolt egész végig.

2012-01-18 15:30:02 The Help (2011) / A segítség Kremy (4) #16

Igen,érdekel és valószínűleg amíg a jelenség létezik,márpedig létezik,addig fog is. Elég szomorú,hogy szerinted a rasszizmus ma már nem foglalkoztat senkit...

előzmény: frindli (#8)

A ,,futószalag utóíz" nagyon jó megfogalmazás és egyet is értek vele. Ugyanakkor szerintem jobban sikerült,mint az első rész,amely rettentő unalmas volt. Mégis,nekem az a legnagyobb bajom vele,hogy semmilyen,két nap múlva emlékezni sem fogok rá és félek,milyen lesz a 3. rész..Mert gondolom,lesz... A színészekre mondjuk nem panaszkodhat senki,annak külön örülök,hogy Noomi Rapace is kapott szerepet benne,felfedezhetné magának több rendező is.

2011-12-22 23:04:48 The Rum Diary (2011) / Rumnapló Kremy (3) #8

Nem volt elég tökös ez a film,ebbe bukott bele.Legalábbis nálam. Hiába szólt a ,,gazemberek" elleni harcról,semmi nem jött át belőle. A szerelmi szál,azaz annak hiánya csak hab volt a tortán. A gyönyörű táj,a falatnyi puerto-ricoi hangulat és a színészek miatt nézhető. Nélkülük simán csak rossz lenne.

2011-12-16 10:50:10 50/50 (2011) / Fifti-fifti Kremy (?) #5

Ez lett volna a célja az apa karakterének,igen,de én egyáltalán nem gondolom,hogy célt értek vele,erre céloztam,lóg a levegőben.

előzmény: BladesOrsi (#4)

2011-12-15 21:55:10 The Tree of Life (2011) / Az élet fája Kremy (2) #165

Biztosan velem van a gond (meg a mögöttem ülőkkel,akik a befejezés előtt távoztak..),de kínszenvedés volt végignézi...A felénél jött el a holtpont,vártam a csodát,de nem jött,a végén meg már minden perc fizikailag fájt..Persze,gyönyörűek a képek,remek a rendezés,de egyébként semmit,de semmit nem nyújtot,amit vártam volna...

2011-12-09 10:33:18 50/50 (2011) / Fifti-fifti Kremy (?) #3

Engem pont az egyszerűségével győzött meg a film,a befejezést,a tipikus hepiendet kivéve nincs benne hollywoodi giccs. Amiért nálam 4-es,az Seth Rogan karaktere. Értem én,hogy ő a laza csávó, akiről kiderül a végén,hogy vajból van a szíve és ő is aggódik a főszereplőért/spoiler],de ez nem jött át,nekem végig egy hatalmas taplónak tűnt és kifejezetten idegesített.Emellett az apa az,akit feleslegesnek tartok,nem fejtették ki eléggé,csak lóg a levegőben és sokszor a figyelmet tereli,nem megfogja. Én simán kihagytam volna.

Ezen kívül azonban minden stimmel,nekem a legkedvesebb jelenet az,amikor az anya megtudja,hogy beteg a fia és nekiáll csinálni egy bögre zöld teát,mert az csökkenti a rák esélyét.. Szóval ahogyan alattam is írták,nem ízléstelen,nem nyálas,szimplán szerethető. JGL meg még mindig az egyik legjobb fiatal színész.

2011-12-03 11:54:35 Isztambul (2011) Kremy (?) #1

Valaki tud valamit a bemutatóról?Állítólag jövő év,de hogy mikor?!

Igazság szerint mindig lekéstem erről a filmről,erre ma éppen beestem a moziba és végre sikerült elkapni. Az atmoszférája magával ragadott,noha soha nem jártam Párizsban és nem is vonzott igazán,már az első pár perc felkeltette iránta az érdeklődésemet,Woody A. gyönyörűen mutatja be a várost,akárcsak Barcelonát nem is olyan régen.
A 20-as évek karakterei közül Adriana és Fitzgeraldék lettek eltalálva szerintem leginkább,Hemingway elég erőltetett lett,még akkor is,ha amúgy a szívem csücske. Adrian Brody meg kár,hogy csak ennyi játékidőt kapott.
Amiért nekem hármas a film és ami végig iszonyatosan idegesített,az Owen Wilson. Nagyon rosszul állt neki ez a szerep,minden egyes alkalommal,amikor megszólalt,kirázott a hideg. Annyira természetellenesen adta az elvont írót,hogy fájt nézni. Nélküle négyes lenne,nekem sajnos így marad egy közepes,miatta nem tudnám újra megnézni.

2011-10-14 22:28:29 Biutiful (2010) Kremy (3) #47

Imádom Innáritu eddigi filmjeit,így túl nagy elvárásokkal ültem be a Bituifulra- Hogy mit kaptam? Nehéz összefoglalni. Nyomasztó hangulatot,gyönyörű zenét(aminek magyar vonatkozása is van amúgy),amire Gustavo Santaolalla neve előre garancia volt. És unalmat meg üresjáratokat. Néha majdnem elaludtam a székbe süppedve,néha meg azon járt az eszem,mit egyek mozi után. Egyáltalán nem kötött le,amit én személy szerint annak tulajdonítok,hogy el volt nyújtva. Jó pár jelenetet kivágtam volna belőle s rövidebb időtartamba sűrítettem volna az egészet,mert alapvetően nem volt rossz.
Ez megint csak olyan film számomra,hogy külön-külön minden jó:a színészek,a zene,a rendezés,de együtt nem áll össze.

Igazad van,hülyén fogalmaztam. Akkor úgy mondom,hogy törekszem arra,hogy ne azért adjak 5öst egy filmre,mert reprezentálják az aktuális érzelmeimet. Nyilván előfordul olyan,hogy nem sikerül,de azért többségében szokott.

előzmény: Umberto (#20)

2011-09-16 20:33:06 Drive (2011) / Drive - Gázt! Kremy (4) #24

Annyira szerettem volna ötöst adni és szeretni ezt a filmet,de nem megy..Nem fogott meg annyira,mint vártam és habár elképesztően gyönyörű jelenetek vannak benne és remek a zene is,valahogy nem éltem meg úgy,ahogyan előttem páran leírták. Újranézni pedig nem is tudnám,azaz nem akarnám.
Hármast azért nem adnék,mert tömve van jó színészekkel és karaktereikkel,Gosling remek,mint mindig és tudom,hogy ez egy jó film,de az érzelmeimet nem ragadta meg.

Az Igazából szerelmet kár volt felhozni ellenpontként,mert ott remekül működik a sok szál,itt meg még ez a pár sem.
Az érzelmeket pedig hiba belekeverni,lehet,hogyha szerelmes lennék vagy éppen most váltam volna el,átjött volna,de egy filmet nem az aktuális érzelmi állapotom szerint szoktam megítélni,hanem igyekszem objektíven...Így pedig kijöttem a moziból és egy közepes romantikus filmmel lettem gazdagabb...

előzmény: candice (#16)

Most nézem,hogy nem rakta be spoiler ablakba a karakteres részt,ha valaki javítaná,azt nagyon megköszönném,nem szándékos volt...

NAgy csalódás volt sajnos,a trailer,a sztori meg a színészgárda alapján többet vártam,habár utóbbira nem lehet panasz. Amikor kijöttem a teremből,az volt az első gondolatom,hogy ez a film összecsapott. És tényleg. Mintha túl sokat akartak volna egyszerre,túl sok a szál,a karakter és egy nagy,néha tú nyálas massza lesz belőle. Például Ryan Gosling karakterének változása kimarad,egyszer még szélhámos,aztán rögtön hősszerelmes,mindezt telefonon közli,látni nem látjuk...
Szóval örültem volna,ha kevesebb karakter több teret kap. A kissrác és a bébiszitter ,,kapcsolatát" például teljesen feleslegesnek érzem.
De a színészek elviszik a hátukon annyira,hogy nézhető legyen...

2011-07-01 21:25:28 Apacsok (2010) Kremy (?) #4

Ha valaki tudja,honnan lehet megszerezni a zenét,megosztaná?Nagyon hálás lennék,sehol nem találom:(

Már negyedszer láttam és még mindig ugyanolyan hatása van...Visszahozza az életkedvem,ha éppen elment egy kicsit. Ezért sokkal többnek érzem,mint könnyed szórakozásnak..
De akármennyire is szeretem,Alan Arkin Oscarját nem értem,Paul Dano-t is jelölhették volna ennyi erővel..

Ettől vagyunk különbözőek ;)

előzmény: limupei (#40)

Ezt egészen kulturáltan is meg lehet ám fogalmazni,érveket nem is várok...

előzmény: gerst (#22)

Jennifer Lawrence remek,ez kétségtelen,ugyanakkor a filmet az első kb háromnegyed óra után fájt végigszenvedni,nagyon régen untam ennyire valamit,összességében azért 2-es,mert sokkal többet vártam,de semmilyen hatással nem volt rám sem az említett atmoszféra,sem a zene,semmi. Még egyszer pedig képtelen lennék végignézni.

Ebből az következik,hogy én nem a Mammut egyik termében voltam. Erre okosabbat nem kifejezetten tudok írni...

előzmény: erahurka (#29)

2011-04-02 00:15:18 127 Hours (2010) / 127 óra Kremy (4) #52

Egyetértek abban,hogy jobb,mint a Gettómilliomos. A téma is nehezebb alapból,de remekül megcsinálták úgy,hogy kreatív és változatos legyen,a naturális jelenetek pedig összeszorítsák a gyomrunkat. James Francoról pedig kiderül,hogy tényleg nem teljesen normális,habár ez előnyére vált ennél a szerepnél..
Kétlem,hogy egy ilyen sztoriból többet ki lehetne hozni.

Nekem nagyon rövidnek tűnt a film,nem tudom,egyedül vagyok-e ezzel. Szinte éppen csak elkezdődött és hirtelen vége is lett,pedig néztem volna még...De adok neki még egy esélyt,hátha nem szalad annyira az idő..

,,Near the end of 1976, Amin officially declared himself "the uncrowned King of Scotland". A filmben is elmondja a sajtótájékoztatón..
Tudom,hogy 2007-ben kérdezted,de most jutottam el ide..:D

előzmény: -senki- (#4)

2011-02-27 16:10:48 Blue Valentine (2010) Kremy (4) #4

Az egyik legfájdalmasabb film,amit az utóbbi években láttam,ugyanakkor van benne valami megfoghatatlanul szép is. Többek között azért hatásos,mert igaz,mert ki tudja hány ilyen házasság van még a világban...
A színészeket csak dícsérni tudom,Michelle W. és Ryan G. kitűnő páros,nem akarom összehasolítgatni őket,ugyanolyan jók. Gosling a Half Nelsonban nyújtott szerintem hasonlóan nagy alakítást és azóta még tovább fejlődött.Sajnálom,hogy nem jelölték Oscarra,szerintem ott lenne a helye a jelöltek között,ha már például Eisenberg is ott van...

2011-02-27 11:20:03 True Grit (2010) / A félszemű Kremy (4) #81

Tudom,válaszoltak már,de igen,valóban 14 éves,1996-ban született...Ennyi idősen azért szép teljesítményt láthattunk tőle.

A filmről nem tudok túl sok újat mondani,mint az alattam levők. Jeff Bridges jó,dehát mikor nem,a Coen-filmek közül meg nem ez lett a legerősebb,a közepén pár percig unatkoztam,ez előző rendezéseiknél nem volt ilyen,ha jól emlékszem..
Matt Damon-t nem kedvelem különösebben,így kellemes csalódás volt a játéka,sokkal rosszabbra számítottam.
Egyetlen dolog zavart, hogy kicsit összecsapták a végét szvsz.

előzmény: Gasz András (#32)

Mókás,1 hete említettem,hogy nem tudom,miért nem láttam még,erre a legnagyobb meglepetésemre bemutatják,jó időzítés. Nem gondoltam volna,hogy valaha is eljut hozzánk,de jobb később,mint soha...Jövőre talán a Crazy heart is helyet kap:)

2011-02-21 18:54:09 Black Swan (2010) / Fekete hattyú Kremy (4) #187

Persze,nehéz meghúzni a határt a beteg és az egészséges, a stabil és instabil között.Nekem úgy tűnt,hogy Nina borderline személyiség,de lehet,hogy ez csak szakmai ártalom..:) Mindenesetre minden jegyét felfedeztem,annak ellenére,hogy még csak egyszer láttam a filmet. A hallucinációk pedig el voltak túlozva,nyilván a hatás kedvéért,a valóságban elég ritka az ilyen szintű pszichózis egy amúgy egészséges személynél.

előzmény: Bowman (#169)

2011-02-20 10:14:21 Black Swan (2010) / Fekete hattyú Kremy (4) #166

Nekem is volt egy erős katarzis érzésem a végén,utána percekig nem tudtam megszólalni kb,habár a többiek arcát elnézve ők sem. Ügyesen volt felépítve a feszültség,így egyetlen unalmas perce sem volt.
Az tetszett még,hogy a tévképzetek nem lettek túlbonyolítva,simán érthető volt,mi a valóság és mi nem.

Az,hogy Nina beteg-e,érdekes kérdés. Szerintem igen,miután a vakarászás alapból kényszerbetegség és már az elején sem tűnt lelkileg kiegyensúlyozottnak,emellett egészséges ember stresszes állapotban sem ölné meg magát ennyi idő leforgása alatt,legalábbis elég kicsi rá az esély.

Azon gondolkodtam közben,hogy Natalie Portman vajon azért vállalta el,mert komolyan gondolta vagy mert szemtelenül sok pénzt ajánlottak neki? Vagy mindkettő?

2011-02-09 22:06:18 The Wrestler (2008) / A pankrátor Kremy (?) #171

Nekem is gazdagítanom kell a 3asok táborát. Tavaly láttam először,akkor nagy csalódás volt. Most elővettem ismét és nem sokkal jobb a helyzet. Nekem nem ütött akkorát,mint D.A. többi filmje. Rourke persze nagyot alakít,de a színészeken kívül sok pozitívumot nem tudok felhozni a film mellett,a végére már kifejezetten untam..Azt is sajnálom,hogy a lányával való kapcsolatába nem tekinthettünk be jobban.

Valóban nincs benne meglepetés,mégis üt. Főleg az alakítások miatt,Colin Firth megérdemelné az Oscart,habár legszívesebben James Francoval megosztva adnám oda nekik...
Mondjuk amit nem annyira értek,az Helena Bonham Carter jelölése,szerintem nem alakított kimagaslóan,csak tette a dolgát...
Mindenki más remek,a színészi játék teszi olyanná ezt a filmet,amilyen,majdnem kifogástalan.Külön piros pont,hogy van benne humor,nem is akármilyen és nem lett túl rideg,túl komoly az egész.

Szerintem a személyes élményektől is függ,mint minden film. A vége pozitív,persze,de egyébként maga a sztori számomra végtelenül szomorú,pedig voltam már mindkét szereplő helyében.Talán pont ezért az. Ezért tetszik,mert nem szirupos giccs,hanem igazi,reális történet :)

előzmény: Kalti (#48)

Érdekes. Meglep a sok negatív vélemény. Én személy szerint végigröhögtem,meg az egész terem is velem együtt,pedig nem vagyok sem képregény,sem videojáték-geek,sem férfi,szóval valóban azért néztem végig,mert lekötött.

2010-12-27 10:17:11 Crazy Heart (2009) / Őrült szív Kremy (4) #8

Szerencsére tévedtél..:)

előzmény: Daywith (#2)

2010-12-21 22:37:41 TRON: Legacy (2010) / TRON: Örökség Kremy (3) #50

A párbeszédek kínosan bénák voltak.Értem én,hogy a látványra kell építeni egy ilyen filmet,de akkor is,ezek a három szavas mondatok meg kontrák,hihetetlenül untam egy idő után. A szinkron csapnivaló volt,a szétpixelezésnél röhögtem fel,hogy na ne már,ennyire nem kéne tükörfordítani...

Magyarázatnak még annyit,hogy a 2009-es véleményem óta megnéztem még párszor és 5ösre változott a véleményem is.Szóval az sem mindegy,milyen lelki állapotban ül neki az ember..

Igen,nekem is nagyon sokan mondták,hogy nem jó,mert szomorú...És? Akkor már nem is lehet valami jó szerelmi történet? Nem csak az nyújthat élményt,aminek happy end az eleje is és a vége is. Ez a film inkább a realitásról szól,amit lehet,hogy azok,akiknek nem volt még szerencséjük a szerelemhez,nem éltek át..Másra nem tudom fogni a nemtetszést és a lepontozást.

2010-12-10 11:26:57 Machete (2010) Kremy (?) #99

Hát én gyűlölöm a Kill Billt,ezt meg imádom:) Szóval nincs egyenes összefüggés a kettő között.

előzmény: urbkri (#97)

A könyv is és a film is tökéletes. Az egyetemen néztük újra a fiatal bűnelkövetőkkel kapcsolatban,így,hogy más szemmel is kielemeztük,még érdekesebb volt újranézni.

2010-11-29 17:19:07 Machete (2010) Kremy (?) #96

A Grindhouse R.R. egyetlen filmje,amit gyűlölök,és tartottam tőle,hogy ezt is fogom,de nem. Zseniális a maga nemében. Amúgy sok kritikában olvastam azt,hogy hosszú meg tele van üresjáratokkal. Próbáltam ilyeneket keresni benne,de nem találtam,engem végig szórakoztatott,és aki szerint sok benne a vér,az még elég kevés igazán véres dolgot látott életében...
Seagal mondjuk szerintem egy elég meglepő választás volt,számomra ő a film gyengepontja,a többi karakter meg telitalálat.Lohan pedig hát...Lohan...Nem kellett sokat színészkednie:)

2010-11-12 21:17:33 Due Date (2010) / Terhes társaság Kremy (3) #5

A felénél ki akartam menni,de egyrészt volt még popcornom,másrészt szerelmes vagyok Robert Downey Jr.-ba,így végigszenvedtem.De tényleg szenvedtem,talán kétszer nevettem fel. Downey is csak sínylődött ebben a borzalmasan megírt szerepben,egy normális karakter nem volt az egészben,teletöltötték felesleges dialógusokkal,rendes,nevettető poént meg keresve sem találni benne. Remélem,a Másnaposok 2. nem lesz ekkora csalódás..

2010-11-07 10:21:30 Iron Man 2 (2010) / Vasember 2. Kremy (4) #76

Azóta megnéztem még egyszer és fáj,hogy ilyen hülyeséget írtam..:D
Amúgy másodszor is ugyanolyan szórakoztató volt,mint elsőre,szóval nem kell azért elásni,jó ez.

előzmény: Olórin (#39)

2010-11-06 18:02:42 Due Date (2010) / Terhes társaság Kremy (3) #3

Érdekes vélemények. Nekem a trailer is baljós,ha ezek a legjobb poénok a filmben,akkor meg sem nézem.Mondjuk annyit már most tudok,hogy a szinkronos változatot kihagyom..

2010-11-03 21:03:22 Easy A (2010) / Könnyű nőcske Kremy (4) #2

Féltem tőle,hogy tipikus,olcsó poénos tinifilm lesz,mivel már kifelé járo a tinikorból,de nem az lett. Az elején a 16-os karika is megnyugtatott kicsit,bevallom..:D
A karaktereket 100%-ban eltalálták,Emma Stone nem a kedvencem,de ebben a szerepben imádtam. A poénok sem elcsépeltek és tanulsága is van a sztorinak,néhány ,,mai fiatallal" megnézetném..

2010-10-19 22:48:54 Kolorádó Kid (2009) Kremy (3) #18

Erről jut eszembe,kíváncsi leszek a nézőszámra,mert én délutáni időpontban egyedül,azaz egyedül voltam a teremben,ami már-már nekem volt kínos...

előzmény: zéel (#17)

2010-10-18 13:30:34 Kolorádó Kid (2009) Kremy (3) #10

A film végén feliratban megkapod a választ :) Ha leírnám, semmi értelme nem lenne megnézned,szal nem írom.

előzmény: sands (#5)

2010-10-18 13:28:17 Kolorádó Kid (2009) Kremy (3) #9

Látom,eléggé megoszlanak a vélemények. Én valahol a kettő között vagyok,ezért 3-as. Nekem pont a nyitás, az a noiros jelenet tűnik viccnek,meg ugye a vége,amin már tényleg csak néztem,hogy ezt miért. Nagy Zsolt személyes kedvencem,így őt nem tudom kritizálni,szerintem Fullajtár A. is jó volt,de a többi színész értékelhetetlen teljesítményt nyújtott.
Amiért tetszett, az az,hogy más szemszögből nyúlt a témához,mint az eddigi 56-os filmek. De magából az ötletből sokkal többet ki lehetett volna hozni.
A rengeteg káromkodás is idegesített,de lehet,hogy én vagyok túl szenzitív.

Nem túl bíztató ez az arány. Remélem valaki véleményt is fűz hozzá:)

2010-09-12 19:23:38 Mr. Nobody (2009) Kremy (4) #11

Jól látod a helyzetet..:) A barátaim 50%a nem bírta végigszenvedni,a másik fele meg ugyanazon a véleményen van mint én.De én személy szerint bírom az ilyen filmeket. Legalább van min vitázni.

előzmény: [: Azuroo andrew :] (#10)

2010-09-02 11:54:42 Mr. Nobody (2009) Kremy (4) #8

Semmit nem hallottam/olvastam a filmről,úgy néztem meg.Így az első 20 perc elég zavaros volt,de utána leesett,hogy mi a helyzet. És akkor merültem bele igazán. Ez egy remek hangulatú film arról,hogy a legapróbb döntéseink mennyire befolyásolják a történéseket.
Néhány szálat,pl a Marsosat teljesen feleslegesnek éreztem,anélkül 5ös lett volna,így 4es.
A soundtrack nekem különösen kedves,valszeg személyes okokból.

Maga a sztori,és amit át szeretne adni,az rendben van. Na de a kivitelezés. Érzésem szerint nyújtották,mint a rétestésztát,egy idő után már imádkoztam,hogy na,legyen vége,akkor pont jó,de nem. Beletekertem 1-2szer,pedig nagyon nem szokásom.
A díjözön sokkal inkább szól a témának,mint a filmnek.

Érdekes volt látni ezeketg a régi felvételeket. A koncert is nagyszerű a vendégekkel együtt,de nekem egy kicsit túl fegyelmezett,ezt a közönségre is értem. De a legnagyobb élő legendáknak tartom őket,szóval képtelen lennék nem szeretni ezt a filmet. Azt pedig őszinténm sajnálom,hogy élőben ki kellett hagynom őket:(

Nem bírtam végignézni,de nem is akarom,szégyenteljesen unalmas és érdektelen. Egyszerűen béna film,nem tudok rá mást mondani. Edward Norton miatt kezdtem bele,de nem is ő a film gyengesége...

2010-08-21 11:48:34 Bibliothéque Pascal (2010) Kremy (?) #30

Nem tudjátok esetleg,mikor lesz DVDn? NAgyon szeretném már megnézni,de nem találom sehol,moziban már nincs..Köszönöm!

2010-08-21 11:45:48 Off Hollywood (2007) Kremy (3) #34

A Tamarát alig bírtam végigszenvedni,így kétkedve álltam neki az Off Hollywoodnak,de mondhatni kellemeset csalódtam. Abban egyetértek,hogy ehhez a filmhez kell tudni,mit jelent lent lenni. Nekem személyesen volt ilyen,habár kevésbé durva élményem,mint a főhősnőnek,szóval pislogás nélkül néztem végig a futást a végefelé...
A bajom még mindig az a mostanában megjelent magyar filmek többségével,hogy nem tudnak végig lekötni. Ebben is voltak üresjáratok,amikbe néha bele is tekertem,mert feleslegesnek éreztem.
A színészek miatt viszont érdemes volt megnézni,de újra azt hiszem nem nézném.

2010-08-20 12:14:48 Overnight (2007) Kremy (2) #16

Életem egyik legunalmasabb 1,5 órája volt. Végig csak vártam,hogy történjen valami,de nem. Aztán jön a stáblista. Ha nem figyeltem véletlenül,akkor meg a fonalat is elvesztettem,hogy akkor ki,mit,hol. Az előző két Török-film kedvenc,de ezt nem kellett volna.

Pont erről beszélgettem az egyik barátommal tegnap a moziban,teljese igazad van. Az utóbbi időben hatványozottan. Most pl 3 film közül tudtam választani nagyvásznon,egyszerűen nincs semmi,csak az ilyen töltelékfilmek...

2010-08-01 18:55:00 Inception (2010) / Eredet Kremy (4) #251

Én is elnyújtottnak éreztem nagyon sok jelenetet. Emellett nekem nem ,,vágott oda" a házaspár története,inkább túlmagyarázott lett a végére.

A záró jelenettel kapcsolatban pedig minden lehetséges igazából,mivel ránk van bízva,hogy a pörgő kis totem megáll-e vagy sem,nem tudjuk. Az nekem is feltűnt,hogy a gyerekek mintha nem öregedtek volna,ugyanakkor megszólalt,hogy ,,mekkorát nőttetek!". Szóval nekem teljesen ambivalens a befejezés,nem tudom,hogy most álom-e vagy valóság..

2010-07-30 19:31:44 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Kremy #8476

Az Eredetre 3ast,erre meg 5öst adni..Hm. Oké,más múfaj,de azért az arányok érdekesek,na...

--
Áthelyezve a(z) Grown Ups topikból.

előzmény: carmine (#1)

2010-07-26 14:33:57 The Ghost Writer (2010) / Szellemíró Kremy (2) #16

Meglepett ez a sok jó vélemény,hogy őszinte legyek..Mivel tegnap a telt moziterem fejcsóválva távozott,többek között én is..
Amiben nagyot csalódtam,azok a színészek voltak.Kim Catrall nem tudom,hogy került oda,Brosnan semmi extrát nem hoz,Ewan McGregor meg tőle elég gyengét. A feleség meg irritált,habár lehet ez volt a cél.
A sztori lapos,kicsit össze-visszának tűnt,az izgalomnak meg a szikrája sem volt meg benne. Valahogy olyan érzésem van,hogy nagyon meg akarta mutatni,de belebukott. Csavart én nem fedeztem fel benne,zajlottak az események mindenféle fordulat nélkül aztán bumm,vége.

Gyengécske romantikus film,de a Simon Baker iránt tanúsított imádatom miatt végignéztem...:D Ha valakinek nincs jobb dolga vagy szerelmi bánatban szenved,egyszer nézhető.

2010-07-18 22:56:44 This Is England (2006) / Ez itt Anglia Kremy (?) #6

Amikor kezdett beindulni a film,akkor vettem észre,hogy 1:30nál tart..Az üzenetét értem,és rendben is van,de a megvalósítás rám nem volt nagy hatással.
Ami kiváló benne,az a zene és a színészek,de még így sem tudok rá 4est adni..Elég nagy csalódás volt.

Én csak akkor jöttem rá,hogy a film hosszú,amikor már fél órája ki akartam menni ,,oda"..:D
Amúgy nem tűnt fel. Nagyon nehezen kötnek le a thrillerek,de ez végig a hatása alatt tartott. Nekem a tetovált lány karaktere nem volt eléggé kidolgozott (nem olvastam a könyvet amúgy), kicsit hiányérzetem van vele kapcsolatban.
A fényképezés viszont nagyszerű szerintem,ugyanígy a több szál futtatása is ami a végére sajnos nem is tudom hogy mondjam,egyszerű lett,kicsit elkapkodott.
Az író és a lány viszonya is kaphatott volna több helyet,de akkor már 4 órás lett volna a film..
Összességében nagyon megérte megnézni,pedig nem is terveztem.

Borzalmas. Tele van bakikkal és másra nem jó,csak hogy röhögjünk egy jót a bénázáson. A végét meg nem értem. Mármint,hogy akkor mi van. De lehet én nem értem. Az Eden Lake jó még,ha valaki érdekel jó horror.

2010-06-22 16:38:29 Pocahontas (1995) Kremy (4) #13

5 éves voltam amikor kijött,állandóan ezt néztem,kazettám meg mesekönyvem is van..:) Nem adhatok 4esnél rosszabbat:)

2010-06-19 22:51:01 Toy Story 3 (2010) / Toy Story 3. Kremy (5) #25

Zseniális. Nem is féltem tőle,biztos voltam benne,hogy jó lesz. Megnevettetett és egy pillanatra sem unalmas. A kislányt pedig hihetetlenül aranyosra formálták.Tökéletes búcsú volt ez,aminél semmi szükség 3D-re,alapból sem kedvelem,de a Toy story főleg így az igazi.
Azért a kezdés erős volt: ,,Most aztán randevúzhatsz a törvénnyel",mondta Stohl András,de tudom,unalmas a stohlozás már.

Számomra nagyon nehéz volt követni,főleg úgy,hogy a bejátszott videókat nem fordították le a szinkronnál,így nem is értettem,mivan,amíg nem szedtem le még feliratot hozzá. Ez nem a film hibája,a film hibája az,hogy roppant unalmas és kusza.

2010-06-01 00:31:19 The Machinist (2004) / A gépész Kremy (4) #12

Igen,tényleg magasan. Az olyanokra adok 5öst amiket 10szer meg bírnék nézni egymás után.Meg ez valahogy érzés kérdése,vannak olyan filmek amiket örökérvényűnek tartok és valahogy szívhez szólnak,jó érzés őket újranézni,akkor is ha szomorúak vagy megrázóak. Másnak meg lehet,hogy semmit se jelentenek.:)

előzmény: whiteman 01 (#11)

Rádobnám az 1-est,de nem láttam,megnézni meg azt hiszem,vétek. A sorozat végén kellett volna abbahagyni.(habár én annak a sikerét sem igazán értettem) Oké,hogy kaszálnak vele,de nekem pofám nem lenne ilyen szemetet összehozni,mint amilyen az 1. rész is volt.

2010-05-31 16:11:17 The Machinist (2004) / A gépész Kremy (4) #10

Nekem az ilyen filmekben elég lassan esik le a lényeg,így valószínűleg jobban élveztem,mint azok,akik hamar rájöttek. Az egyik legjobb film, Bale pedig szinte felismerhetetlen,és nagyon durva,amit alakít. Az atmoszféra is nagyon ,,beteg",szóval eltalálták.

2010-05-29 16:31:00 From Hell (2001) / A pokolból Kremy (3) #12

Laposabb volt,mint amire számítottam,a horror besorolás erős túlzás. A látványt meg a korabeli környezetet nagyon eltalálták,a szerelmi szál viszont egy kicsit kidolgozatlan volt,habár nyilván nem ezt akarták a középpontba állítani. Erős közepes.(Egyéb észrevétel,hogy a végén jó a Manson-szám a stáblistánál:)

Okéoké,akkor tényleg nincs mentségem:D De örömmel látom,hogy a férfiakat sem lehet akármivel megvenni:Dp

Mentségemre legyen,hogy lány létemre nem értek annyira az akcióhoz és nem okoz akkroa örömet a sok bingbang.:) Úgy összességében ezt jobban elviseltem,mint a titánokat,de lehet,hogy tényleg Jake az oka:D

előzmény: Olórin (#39)

Az rosszabb mint ez. Ez nem annyira gagyi,hogy végigröhögöd.ezen csak néha röhögsz fel,a Titánok harcában viszont olyanok vannak,hogy szerintem vígjátéknak jobb lenne.

előzmény: Olórin (#4)

  • 1
  • 2
  • ...
  • 4