kdi

2024-03-16 12:54:11 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! kdi (4) #52

Akkor csak azért, hogy fokozzam a nemzetközi helyzetet, válaszolok. :) Filmes oldalon úgy írni bármilyen filmről véleményt, hogy nem nézed meg, egy elég furcsa perverzió szerintem. Legalább a minimális házimunkát illene elvégezni, mielőtt véleményt formálsz valamiről.

Ez egy közepes film, egyszer meg lehet tényleg nézni, és senki nem fog senki ezért másként szavazni.

előzmény: Rorschach (#51)

2024-03-16 09:10:01 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! kdi (4) #50

Petőfiről üzleti alapú filmet készíteni? Látom, hogy sorban állnak az osztrákok meg a kínaiak, hogy megnézzék. Lehet bennem a hiba de nem látom ezt. A kosztümös filmek meg drágák, ez a helyzet.

Legitim kérdés egy politikai weboldalon, hogy miért erre költöttek ezt a pénz. Csak éppen a kritikus tömeg egy filmes oldal, és itt a forgatókönyv, díszlet, színészi teljesítmény stb. a releváns szempont.

2024-03-16 08:47:14 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! kdi (4) #48

Egy átlagos film szerintem. A díszlet szerintem teljesen jó. A történet szó-szó. Onnan, hogy Petőfi meg március 15. a téma sok mindenben meg volt kötve a forgatókönyv író keze. Kb. akkor lehetett volna egy tényleg eredeti történetet csinálni, ha nem az agyon dokumentált és ismert márciusi ifjak a főhősök.

Viszont, minden hibájával együtt szerintem kicsit hiánypótló. Mint apa ha kellene egy 48-as filmet mondanom a kiskamasz fiamnak nagyjából ez lenne az. A márciusi hősök szimpatikusak és emberszerűek, egy mai gyerek biztos jobban tud azonosulni velük mint bármelyik korábbi hasonló témájú produkcióval.

Nemrég néztem meg a 14 milliárd HUF-ból forgatott The Three Musketeers: Milady-t és mivel az is egy kosztümős film azzal próbáltam magamban összevetni. A díszlet szvsz. ugyanolyan jó. Ott is van egy jól ismert történet, igazi történelmi szereplőkkel is, csak ugye ott nem a király és a környezete az igazi főszereplő. Nem hiszem, hogy bárki pattog azon, hogy az filmes Richeliu mennyire egyezik a valós Richeliuvel. A könyvet, és a történelmi tényeket is enyhén szólva nagy szabadsággal kezelik ott. Lehet nekünk se kellene ezeken rágódjunk.

2018-12-19 08:43:11 The Star (2017) / A csillag kdi (4) #2

Egy aranyos rajzfilm a kis Jézus születéséről. A történet az eseményekben résztvevő állatok szempontjából van elmesélve, a főhős pedig Mária és József szamara. A képi világ és a szöveg illeszkedik a ma trendbe, ennek megfelelően semmi kenetteljesség, inkább szórakoztatni akar. Szerintem kifejezetten jó arra, hogy felvezessük kisgyermekeknek a Mit ünneplünk Karácsonykor? kérdést.

Sziasztok. Utaltam egy kisebb osszeget a kaszaba, de nem lattom, hogy megerkezett volna. Kaphatnak valami visszajelzest?

Sziasztok!

Talan csak nekem nem vilagos, de amikor belepek akkor a kovetkezo uzenetet latom a lap tetejen:

A Kritikus Tömeg éves szerverköltsége 100 ezer forint. Ha csak 50 ember dönt úgy, hogy rászán évi 2000 forintot, akkor a szerver fennmarad. Itt láthatod, mennyi van a kasszában (illetve mennyi hiányzik belőle), és ha úgy érzed, belefér a büdzsédbe, kérjük, támogass minket: kb.4000HUF.

Ez most azt jelenti, hogy 4000HUF van meg a 100 000-bol vagy azt, hogy annyi hianyzik? Talan egyertelmubb lenne: X Forint hianyzik uzenet.

A Hula Girls c. filmnel van nehany szereplo akit jova kellene hagyni.

Tortenelmileg kifejezetten rossz film. A perirat alapan teljesen meghamisotottak Jeanne d'Arc alakjat, majdnem a vad mar a perben is tarthatatlan nezetei koszonnek vissza (legszembetunobb tevedes a kard es az erdo tulmisztifikalasa. Mindkettot Jeanne teljesen elvetett, es tagadt a per soran). Ocska pszichologizalo koritessel, sok szenzaciohajhasz veres jelenettel. Milla Jovovich jateka valoszinuleg megfelel a forgatokonyvnek de pont ezert tuljatszott. John Malkovich meg egy rosszul sikerult Hamletet alakitast nyujt.

2008-12-31 12:16:29 Volpone (2003) kdi (5) #1

A film Ben Jonhson klaszikus drámájának jól sikerült megfilmesítése.