Fekist

Tapasztalat: 2136 film
Kompetencia: 31 film
Súly: 2911
Regisztráció: 2007. október 20. (16 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Larry
 
4 2024-06-12 4,2
(239)
Chemi otakhi
A saját szobám
2 2024-06-12 ?
(3)
Hány az óra, Vekker úr?
 
5 2024-06-12 3,8
(69)
Eszterkönyv
 
3 2024-06-12 ?
(6)
Serenity
Vihar előtt
3 2024-06-12 2,6
(146)
The Devil's Advocate
Az ördög ügyvédje
5 2024-05-31 4,2
(1235)
LOLA
 
2 2024-05-31 3,2
(17)
Nirgendwo in Afrika
Hontalanul Afrikában
4 2024-05-31 3,8
(27)
Jadviga párnája
 
4 2024-05-31 3,4
(102)
La fiancée du pirate
A kalóz menyasszonya
4 2024-05-31 ?
(9)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

The Seed of the Sacred Fig
Szinopszis:
A politikai és társadalmi zavargások által megrázott Teheránban egy vizsgálóbíró, Iman, észreveszi, hogy eltűnt a fegyvere. Feleségét és lányait gyanúsítva drákói intézkedéseket foganatosít, amelyek még tovább növelik a családon belüli feszültségeket.

All We Imagine as Light
Szinopszis:
Prabha és Anu társbérletben élő ápolónők Mumbaiban. Prabha megszokott mindennapi élete felborul, amikor ajándékot kap férjétől, akit évek óta nem látott. Fiatal szobatársa, Anu, hiába keres egy nyugodt helyet a városban, ahol teljes intimitásban tölthetne egy kis időt vőlegényével. A két nő végül elutazik egy tengerparti üdülőhelyre, amelynek misztikus erdejében végre megvalósulhatnak álmaik és vágyaik.

Carve Her Name with Pride
Története:
London, 1940. Violette Bushell, az angol és francia gyökerekkel rendelkező lány összeismerkedik Étienne Szabóval, a francia Idegenlégió tisztjével. Egymásba szeretnek, és mielőtt a férfi visszatérne az afrikai hadszíntérre, összeházasodnak. Férje El Alameinnél meghal, Violette Szabó pedig a Különleges Műveletek Parancsnokságának (SOE) titkos ügynöke lesz. Kemény kiképzést követen csatlakozik az ejtőernyősökhöz. Az első franciaországi küldetése sikeres, a második során azonban Violette-et elfogják a németek, megkínozzák, de információkat nem tudnak kicsikarni belőle. Végül két ügynöktársával együtt egy németországi koncentrációs táborba deportálják, ahol tarkólövéssel végeznek vele.

Bocs. A most beküldött film magyar címének végéről lemaradt egy "s".
Helyesen: Fény a sötétben – Letizia Battaglia fotográfus

Silver Haze
Magyar címe: Ezüst köd
PORT.hu: https://port.hu/adatlap/film/mozi/ezust-kod-silver-haze/movie-254156
Enwiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Silver_Haze_(film)
Története:
Franky, a 23 éves kórházi nővér Kelet-Londonban él, nagy családjával. Gyerekkorában traumatikus eseményben volt része, amelynek során súlyosan megégett. A tettes megtalálásának és a bosszúvágy megszállottjaként képtelen komoly kapcsolatokat kialakítani. Egészen addig, amíg őrülten bele nem szeret Florence-be, az egyik betegébe. Együtt utaznak a tengerpartra, ahol Florence él nyitottabb, sokszínű családjával. Franky ott találja meg az érzelmi menedéket, amely lehetővé teszi számára, hogy szembenézzen keserű múltjával.

Gorge coeur ventre
Története:
Az állatok éjszaka érkeznek. Nyugtalanok, érzik vesztüket. Ellenállnak. Egy fiatalember hajnal előtt segíti át őket a halálba. Kutyája, Boston, a vágóhídban félelmetes világot fedez fel, aminek úgy tűnik, soha nem lesz vége.

Marinette

Magyar cím = Marinette, a focistanő
PORT.hu = https://port.hu/adatlap/film/mozi/marinette-a-focistano-marinette/movie-254048

Vinterbørn
Története:
Veszélyeztetett terhes, és komplikált szülésre készülő nők találkoznak egy kórház szülészeti osztályán. Eltérő életkorúak és származásúak, de a különbségek ellenére különleges kötődés alakul ki közöttük. Együtt élik át az érzelmi hullámvölgyeket, miközben mindannyian reménykedve és félelemmel várják gyermekeik születését.
A filmdráma a dán Dea Trie Moerch bestseller kisregényének adaptációja.

Magyar cím = Télen születtek

Moziforgalmazásba ugyan nem került, de ezzel a címmel vetítették az 1982. október 21–27. között, a Toldi Stúdió Moziban megtartott dán filmhét keretében. Lásd: Dán filmhét. In Filmévkönyv 1982: A magyar film egy éve. Budapest: Magyar Filmtudományi Intézet és Filmarchívum. 1983. 246. o.

Le retour
Története:
Khédidja egy gazdag párizsi családnál dolgozik, amely felajánlja neki: töltse gyerekeivel a nyarat Korzikán. Ez lehetőség ad számára, hogy lányaival, Jessicával és Farah-val visszatérjen a szigetre, amelyet tizenöt évvel korábban tragikus körülmények között hagytak el. Míg Khédidja az emlékeivel küszködik, a két tinédzser enged a nyár csábításainak: sorozatos csínytevéseket követnek el, váratlan találkozásokban van részük, és átélik első romantikus élményeiket. Ez az utazás arra is lehetőséget nyújt számukra, hogy felfedezzék családtörténetük egy rejtett részét.

Afganisztáni víg napjaim
Alternatív magyar cím = Az amerikai tudósító

A Viasat Film ezen a címen adta le.

Összes komment...