project640

Tapasztalat: 476 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 526
Regisztráció: 2007. október 18. (13 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1975
Lakhely: Szombathely

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Donbass
Donyeci történetek
5 2020-10-18 3,7
(23)
Back to the Future
Vissza a jövőbe
5 2020-08-14 4,3
(1738)
A Hidden Life
 
4 2020-04-17 3,9
(49)
Jojo Rabbit
Jojo Nyuszi
5 2020-01-24 4,0
(539)
Knives Out
Tőrbe ejtve
5 2020-01-10 4,1
(566)
The Two Popes
A két pápa
4 2019-12-26 4,1
(319)
Midway
 
4 2019-11-14 3,1
(108)
Joker
 
5 2019-10-10 4,2
(734)
Ad Astra
Ad Astra - Út a csillagokba
3 2019-09-25 3,1
(370)
Mara
Amikor lehunyod a szemed
4 2019-07-27 2,5
(55)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-11-14 09:39:19 Midway (2019) project640 (4) #6

Abszolút vállalható háborús film ... valóban nincs amolyan 'main story line' ... gyakorlatilag pearl-től midway-ig megyünk, egy-két hátországi jelenettel vegyítve. Több híres csatában is részt veszünk. Kisebb hibák, pontatlanságok vannak, de ez nem csorbítja a filmet. A Lexington elsüllyedése, a yorktown elsüllyeséde 'csak' amolyan háttért esemény ... ettől függetlenül az első film, ahol láthatjuk egy II. VHs anyahajó működését, pontosan megjelenített repülőgépek .... nagyon nagy érdeme a filmnek a japánok megjelenítése ... ámbár nem igazságos tőle, hogy Nagumo-t olyannak jeleníti meg, amilyen valójában nem volt. Minden harci-kedvelő embernek ajánlott.
és non-plusz ultra, hogy láthatjuk a hatalmas Yamato-t :-) .... és minden pátosz ellenére, midway-nél tényleg masszív túlerő ellen győztek az amerikaiak ... a csata (az én véleményem szerint) inkább egy hihetetlen pech-sorozaton csúszott el a japánoknak.

4-et adtam a filmre, mert abszolút visszaadta a rendező az alvásparalízist ... mintha ő maga is átélt volna ilyet ... az egyik legfélelelmetesebb dolog, amit ember megtapasztalhat ....

elképesztően igénytelen egy film :-( ... pedig nagyon vártam .... naív voltam, hogy vártam egy Vörös Októberhez hasonlót :-( ... reménytlenül gagyi CGI-ok, semmilyen story, 0 feszültség, röhejesen ábrázolt fegyverrendszerek ... kár volt 1 dollárt is kiadni ennek a rendezésére ... tettek volna inkább bele cápákat, és adták volna el sharknado X néven, és akkor még nézhető is lett volna :-)

PG-nek: ha a sheffield elsüllyesztésére gondolsz 82-ben, akkor az egy kicsit másként történt :-) ... elősször is a brit hajók nem voltak felszerlve CIWS rendszerű védelmi rendszerrel ... az exocet-et egyszerűen azért kapták be, mert az argentín támadó repülőt túl későn fedezték fel ... az exocet indítása és becsapódása közötti 10 sec egyszerűen nem volt elég bármilyen elhárításra, ... túl azon, hogy a brit hajó védelmi képessége eleve korlátozott volt egy exocet-el szemben

hááát, újból csalódtam a 'kritikákban', ugyanis azok miatt félve ültem be a filmre ... erre kaptam egy nagyon nagyon jó folytatást!!! Nem tökéletes, mint az első rész, de annak méltó folytatása, ... egy nyersebb, durvább, ridegebb változata ... semmi gond del Toro kissé érzékenységének a film közepén, .. mellesleg a jelbeszéd a film közepén nagyon odab*sz érzelmileg .... szuper jó film! senki ne ilyedjen meg, és dőljön be a sok kritikának .. nagyon megéri, nagyon jó folytatás .... és már rohadtul várom a folytatást, mert ott bizony pay back lesz :-)

pontosan meg nem latni, hogy mirol fog szolni a film, de amit nagyon fontos hangsulyozni
az elso resz a sicario volt, ami annyit jelent, hogy bergyilkos, a 2. resz soldado, ami katona ... es ez itt a lenyeg ... a mexikoi kartellek korabban profi bergyilkosokat hasznaltak, aztan szep lassan rajottek, hogy minek ha ott vannak a boven felaldozhato 'katonak', akiknek az eleteert nem kar ... a piszkos munkat (leszamolas, stb.) nem profi exkatona, exzsoldos sicario-k vegzik, hanem tucat 'soldado'-k .... lehet a film cime erre utal? meglatjuk ... en mar piszkosul varom, mert ez a sok marvel, agymentes film felelmetesen lehuzza az idei mozifelhozatalt :-(

előzmény: BonnyJohnny (#1)

pont ezt érzem én is .... ,hogy bizony-bizony mégegyszer meg kéne nézni ... ez egy jó film volt!!!!! ... nem úgy , mint a tejivós jedi ,ami valami rettenet volt!!

igen, közben átgoldoltam. igazatok van

előzmény: Kempesbaba (#22)

bocs, de miért gondolod, hogy Maul itt már a megölése után szerepel?

előzmény: Tenebra (#18)

hát elmentem rá úgy, hogy csak rosszat hallottam róla .... még a legelején megemlíteném, hogy számomra az előző star wars (a tejivós jedi) egy szar volt ... a rouge one viszont az volt, amire vártam, star wars, jó-rossz, de szomorúan elbukós (így volt fasza) ... mit kaptam a Solo-tól? hát azt, ami maga SOLO!!!! akció, csibészség, jó fej karakterek, akció, csibészség, még jobb fej. SZERETHETŐ karakterek, csubi szenzáció, Solo csibészes mosolya nagyon ott van ... és jófej, csibészes befejezés!!!!!
míg a rouge one sötét hangulatával fogott meg, ez üdítő humorjával, csibészségével .... egy dolog nem tetszett benne, de azt nem is értem, hogy mi a francak nem vágták ki belőle
a hatalmas űrszörnyet
csomó star wars-os utalás .... igen, igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy kevés a star wars benne ... na és!!!!
a végén pedig egy NAGY nyitott kérdés kicsoda Qi'ra?, hogy kerül a képbe Maul? de ez már nem Solo története :-)

2018-04-17 08:01:50 Nyeljubov (2017) / Szeretet nélkül project640 (5) #32

Sokan panaszkodnak arról, hogy erősnek érzik a végén az orosz melegítő feliratot ... meg, hogy Zjagincev megint politikai áthalással csinálta a filmet ... , mert a film nem csak Aljosáról, a szülökről, a társadalmi kiégésről szólt ... HANEM a orosz rendszer/társadalom egy nagyon is ismert bűnéről .... a döbbenetesen magas eltűnési ráta, és azokkal való foglalkozás!!!! Vegyük észre, hogy Zjagincev kettős kritikát fogalmaz meg filmében, emberi és társadalmi/politikai szinten!!!! Évi 150-200ezer eltűnés van Oroszországban, a hatóságok nem foglalkoznak vele .... bürokrácia, statisztikai széíptés, stb. miatt .... az eltűnt személyek többségét civil szervezetek (hasonlóan, mint nálunk, őket is sokszor külföldi ügynökként kezelik) keresik/kutatják. Vegyük észre, hogy minnél jobban egy ország elkanyarodik a demokráciától, annál inkább nem működnek a normális, állam által elvégzendő folyamatok. Gondoljunk csak a mi martfűi rémünkre, vagy az X polgártársra. Zjagincev filme szándékosan hozza be a rendszer bírálatát, és szándékosan van a végéna némán, lassú hóesésben, orosz feliratú melegítőben futó nő., .... és ne gondoljuk azt, hogy nálunk nem hasonló folyamatok kezdnek el kialakulni .... gondoljunk csak a szigetszentmiklósi esetre!!!! ... a film vége egyszerre az egyén kritikája, és az ország kritikája!!!!!

Összes komment...