imhouse

• 1
  • 2
2024-03-17 21:21:21 [Vapiti 2023] imhouse #88

Sziasztok, bár kommentekkel nem vagyok aktív, de örömmel csatlakozom 22-én. Hatkor kezdünk?

Ez a film egy kicsit benne él minden félrecsúszott nyakkendőmben és elvétett szavamban. Ezért ez nekem csak ötös lehet.

2014-08-18 16:47:43 Stoker (2013) / Vonzások imhouse (3) #35

Az operatőri munka miatt szerintem mindenkinek érdemes megnéznie, aki fogékony az emlékezetes képi megoldásokra. A sztori unalmas, a "jóistenmostmifogtörténni" hatást egyszer sem érte el nálam a film. Viszont rossz nem lehet, mert van valami, már-már beteges vonzalmam a szép, fiatal, és veszélyes lány karakterek felé. De sem, mert azok felé is.

2014-01-21 13:52:48 [Vapiti 2013] imhouse #65

Arany:

- A vadászat
- A nagy szépség
- Fogságban

Ötös is lehetett volna, ha a végén nem akar többet adni, mint amennyit kellene. Egyébként mély beszélgetések, feszült jelenetek, remek karakterek, hihetetlen színészi teljesítmények - tényleg kitűnő film.

Nagy kár az utolsó fél óráért, számomra egy örök kedvenc is lehetett volna belőle.

Egyelőre számomra ötös, a második még persze leronthatja. Itt-ott kicsit szájbarágós, mégis tök sok popkornmuvís fiatal pár 45 perc után kiment a moziból. A szexualitás annyira érdektelenné vált számomra a film közepére, sosem hittem volna, hogy nem fognak érdekelni a szexjelenetek; jobban érdekelt a lány maga. És a remeténk szimbólumai. És éljen a Shostakovich - Waltz 2, kicsit visszahozta Eyes wide shut-ot is. :)

Egy csomó embert felidegesített a film, nem tudták, mire készüljenek. Aki ismeri a stúdiót, tudja, hogy mire számíthat, én nem is vártam mást, csak zs kategóriás jeleneteket. Meg is kaptam, elég jót szórakoztam, az utolsó 20 percen könnyesre röhögtem magam. Szenzációs, hogy a bakikat elhiheted direkt merényleteknek is... :D Lényegében kitaláltak egy csomó ócska poént a témában, és megvalósították. Velem mondjuk nem volt nehéz dolguk, mert én az ócska cgi-n is röhögtem.

2013-07-22 09:33:05 Alpha Dog (2006) imhouse (3) #7

Borzasztóan szájbarágós, ciki jeleneteket és még cikibb párbeszédeket felvonultató propagandafilm. Már a felénél kikapcsoltam volna, ha nem érdekelt volna a történet megoldása. Ám erről nem a film tehet, inkább a sztori. A film végi, amúgy az addigiakhoz képest jól sikerült tetőpont és végkifejlet menti meg a filmet a kettestől.

Nagyon tetszett, az elején és a végén voltak apróbb gondjaim vele, de összességében a hangulata nagyon jó volt. Nem igazán szokott gondom lenni a filmek megértésével, de ebben most segíthetne valamelyikőtök.

Szóval, ő mit képzelt, mi volt a valóság? Volt egy szakasza a filmnek, amikor a befogadóra bízta, hogy eldöntse, mi valós, és mi a képzelgés, de végül kiderült, hogy minden valós. Jól értem? Mi volt ez a telefonos jelenet a végén? Újra kellene néznem...

2013-02-03 21:31:20 Gangster Squad (2013) / Gengszterosztag imhouse (4) #13

Egy felnőtt befejezéssel lehetett volna ez egy igazán jó gengszterfilm is. Így csak egy elég erős közepes, de inkább gyenge négyes, mert én azért jót szórakoztam.

Én könnyesre röhögtem magam a maszkos jeleneten. :) Azt ne feledd, hogy a Menyasszony film mindkét részében a bosszú volt a fő motiváció, Django vele szemben csak a feleségét szerette volna visszakapni. Ez nem bosszúvágy. Az csak a film végén születik meg, amikor látja, hogy hogyan bántak vele.

előzmény: Horváth Szabolcs (#68)

QT már sablonként használt narrációs eszközei még akkor is borzasztóan szórakoztatóak, ha 3-4 évente újra látjuk őket, más helyen, más időben. Annyira szeretnék egyszer újra négyest adni egy filmjére, de egyszerűen nem megy. Pokolian jót szórakoztam.

2013-01-06 22:42:58 Last Night (2010) / Tegnap éjjel imhouse (3) #19

Tetszett, tudtam azonosulni az érzésekkel, a hangulattal, elkapott a problematika. Azért nem négyes, mert a drámázni próbáló zenével szerintem kicsit túllőttek a célon.

2013-01-05 00:55:22 Jack Reacher (2012) imhouse (4) #3

Nagyon erős négyes, szinte már ötös. Imádtam, hogy sok esetben nem a sablonokra próbál építeni a film.

2012-11-26 12:26:13 Cloud Atlas (2012) / Felhőatlasz imhouse (5) #50

Mondanivalóban én is egy Coelho könyvhöz hasonlítanám, amiknek az értéke az én világlátásomban valóban nem egy Lao-Ce magasságú, de...

Számomra a film nem is ezért ötös. Hanem azért, mert ez a gondolat (még ha talán egyszerűcske is) gyönyörűen elevenedik meg a vásznon. 160 percig csak néztem a filmet, bámultam, a kapcsolódási pontok (egy kivételével) gyönyörűen ki vannak dolgozva, a fényképezés lenyűgöző, a hangulata pedig végig lebilincselt. Sokáig tudtam volna még nézni. Tetszettek a történetek, az elképzelt jövő, annak problematikája, a liftes jelenet, a jóslatok (az utolsó), a kihallgatásban végig ott lévő kérdőjel, ahogy a szálak lassan összeálltak, stb, stb... Ebben a filmben én ezt értékeltem. Mindent összetéve 80%. Lehet azért, mert semmit sem tudtam a filmről, úgy ültem be – de sosem szeretek előre elolvasni high concept-eket. Mea maxima culpa, de én csak beülök, és befogadok. :)

2012-11-23 22:08:52 Cloud Atlas (2012) / Felhőatlasz imhouse (5) #28

Ez esetben kevésbé nagy az öröm, de azért...

előzmény: Hannibal Lecter (#27)

2012-11-23 20:42:01 Cloud Atlas (2012) / Felhőatlasz imhouse (5) #25

Persze a moziból kifele jövet sokak arca egy nagy kérdőjel volt, de ez egy csöppet sem zavarta az én felkiáltójelem. : ]

2012-11-23 20:41:12 Cloud Atlas (2012) / Felhőatlasz imhouse (5) #24

Szerintem jó pár éve nem láttam moziban ennyire jó hollywoodi alkotást.

Szerintem aki megérti ennek a filmnek az igazi miértjét, és tudja a helyén kezelni, az csak ötöst adhat erre a filmre. Szerintem.

2012-08-29 15:16:16 Magic Mike (2012) imhouse (3) #7

Nem tudom, mi nektek ebben a profi, szerintem a táncokon kívül semmi sem kidolgozott ebben a filmben. Értem az ívet, felfogom a fejlődést, de a hibák sora nagyon hosszú.
10/5

A filmet számomra egy dolog tette élvezhetővé, hogy láttam benne olyan összefüggéseket, melyeket valóban csak egy rockzeneileg műveltebb ember ért meg. Párhuzamok a karakterek és bandák között, utalások albumokra stb... Viszont nem más ez, mint egy rocker High School Musical, sokszor majdnem elhánytam magam, de tényleg. Viszont az egyik jelenet bebizonyította számomra, hogy a filmkészítők sem szánták ezt véresen komolyra. Szerintem aki látja, tudja, melyikre gondolok. :)

2012-06-08 03:24:03 Prometheus (2012) imhouse (4) #37

Space Odyssey problémakör + Alien hangulatvilág. Sajnos talán pont az a baj, hogy a Prometheus mindkettőnek egyszerre akart méltó módon megfelelni. Kár.

2012-06-08 02:52:25 Prometheus (2012) imhouse (4) #36

Az utolsó egy perc számomra tökéletesen összefoglalja a filmet.

Az a szánalmasan nyálas, horror (?) filmhez egyáltalán nem méltó monológ a legvégén arról, hogy ezen a bolygón csak a halál van, és hogy ő megy tovább kutatni, nos... Ám pár másodperc múlva – azt azért tudnotok kell, hogy nem igazán figyeltem a megelőző eseményeket, a hypeot, és nem tudtam, hogy ez előzménymozi – amikor megszületett az Alien, megtapsoltam a rendezőt. Persze ha tudom, hogy előzményként is beszéltek róla, talán ez sem tetszik, túl közönségesnek találtam volna.

Valaki tök jól leírta lentebb: vagy több horror kellett volna, vagy több filozófia, vagy több akció. És mindenképp kevesebb hálivúd, plusz valaki kitalálhatná azt is, hogy miért fertőzte meg David az embert, mert ez semmivel nincs alátámasztva.

Csak Johnny Depp mentheti a filmet.
Ez a mondat mennyire fájt nekem! Valóban nem a régi Burton, de számomra így is felüdülés volt.

2012-05-04 13:38:27 Battleship (2012) / Csatahajó imhouse (3) #27

Olvasgatom a kommenteket, és nem értem, miért vártatok többet a filmtől, mint ami? Nem kellett itt Fellini mélységű gondolatokat várni, csak látványt, akciót, kikapcsolódást - én ezt meg is kaptam a filmtől. Tökéletesen kiszámítható volt, bevált recept alapján készült, nem kiemelkedő, de társai közt szerintem nézhető produkció. Mindenki tökéletesen tudta, mi lesz a vége.

Azért bevallom, az persze lehet, hogy az AC/DC miatt nem mentem ki a moziból. :)

2012-03-19 14:06:04 John Carter (2012) imhouse (2) #9

Kliséhegyek, váratlannak tűnni akaró várt fordulatok, unalmas, teljesen kiismerhető karakterek, két órányi hatásvadász erőlködés - katasztrófa. Egyedül a nő miatt nem nézhetetlen, a szemei miatt kettes... :)

Évek óta nem láttam ennyire rossz filmet moziban... Elkeserítő. :(

2010-04-12 14:18:01 The Man from Earth (2007) / Az őslakó imhouse (4) #58

Az utolsó jelenetért nagyon nagy kár...

2010-02-23 11:30:33 The Wolfman (2010) / Farkasember imhouse (2) #22

Bocsi, ez van, ha nem olvasom vissza küldés előtt a véleményem. Szóval elnézést a nyelvhelyességi hibákért. :)

2010-02-23 11:26:20 The Wolfman (2010) / Farkasember imhouse (2) #21

Pár remek megoldástól eltekintve harmatgyengének érzem, kétharmadánál meguntam, és azt éreztem bár vége lenne már. A sztori megoldása egyszerűen NEM érdekelt. :( A sztorival nem tudtam azonosulni, a karakterek számomra unalmasak voltak, félni a filmen pedig abszolúte nem sikerült. Mondhatni semmit nem ért el bennem a film azok közül a feladatok közül, amelyekre hivatott. Illetve egyet: kifizettem a mozijegyet.

Lehet, hogy én vagyok túlzottan ínyenc, de szerintem ez egy nagyon gyenge film volt.

2010-01-26 22:35:50 Halálkeringő (2010) imhouse (2) #29

Megszakad a szívem, minimum egy hármast adni szerettem volna neki – de a végekép még a hármast is összetörte. Egyedül azért nem sajnálom a jegy árát, mert magyar film.

Engem a végére szörnyen idegesíteni kezdtek, majd a legvégére már csak megmosolyogtattak a csavarok. Soknak éreztem. Elég erősen indított, de szerintem a befejezése eszméletlenül gyenge. Az első másfél óráért kap hármast. Nem értem nektek sokaknak mi tettszett...?! :S

Győzzetek meg! Ennyi ember nem tévedhet. Mi volt ebben olyan 4,44?!

2010-01-18 10:37:26 Sherlock Holmes (2009) imhouse (4) #48

Én is féltem a megtekintésétől, az alább olvasható vélemények által. Ehhez mérten pozitívan csalódtam, s ha a hwd-i jegyek által csak hármasra értékelném a filmet, Sherlock karaktere, megszólalásai, érvelése, boncolásai, verekedései simán dobnak egy jegyet a filmen – számomra. A Blöffhöz, vagy az A ravasz...-hoz nem fogható, ez nyilvánvaló, de én például sokkal jobbat szórakoztam rajta, mint a szomszédján, az Avataron.

Már ne is haragudj, de ha neked azok a jelenetek üresek és semmitmondóak, akkor ne is keresd a film értelmét.
A jel a megértésére a történet maga. A rímek és a szimmetriák, például. Vagy a szimbólumok, például. Vagy a képalkotás, például... Persze mindezek ilyen szintű felfogásához nem úgy kell nézni a filmet, ahogy Te próbáltad, úgy gondolom.
És tőlem tarthattok sznobnak, de úgy gondolom minden idők egyik legjobb filmje ez. Monumentális alkotás, hatalmas tartalommal, zseniális képi világgal, zenével stb...

előzmény: Rorschach (#24)

Bekapcsoltam a tévét, hátha. Fél éve először nagyjából. Megérte: láttam egy nézhetetlen, logikátlan, nem működő, összedőlő, kiszámítható kliséktől hemzsegő unalmas filmet. :D

Szerencse, hogy tudok nevetni ilyen dolgokon.

2010-01-06 23:16:18 Sherlock Holmes (2009) imhouse (4) #18

Én Ritchie-től a RockNRolla kettőt vártam. Róla írtak az egy végén, pont egy éve. Erre itt van ez...? Nem hiszem, hogy a tőle elvárt szintet ez a film képes lesz megütni. Lemaradtam valamiről?! Teljesen meglepődtem.

Persze ne ítélj elsőre...

2009-12-18 14:01:22 Avatar (2009) imhouse (4) #207

Számomra Lang karaktere nem volt közhelyes. Akkor lett volna közhelyes – ismétlem: szerintem –, ha nem érdekelte volna a békés, diplomáciai úton köthető megoldás. Lang karakterét ez érdekelte, 3 hónapot adott ennek kivitelezésére főhősünknek. Én bírtam a parancsnokot. És nem tudtam szurkolni a naviknak. :) Lényegében az utolsó 50 percben az volt az érzésem, hogy "küldjétek már el a kékséget békésen, vigyétek a naftát, adjátok el, aztán húzzatok a lével Malibúúúra, és mindenki jól jár".

előzmény: Zalaba Ferenc (#205)

2009-12-18 09:58:30 Avatar (2009) imhouse (4) #198

SPOILER lehet.

Drága társaim, úgy őszintén, volt olyasvalaki aki a Naviknak szurkolt a végső összecsapásban?! Nálam ezt a film egyáltalán nem tudta elérni. A "navi misén" pedig már csak nevetni tudtam. Talán túl sok komoly témájú filmet nézek...
Leírhatom részletesen is, ha szeretnétek.

2009-10-19 11:45:45 Oldeuboi (2003) / Oldboy imhouse (5) #57

Egyszerűen sokkot kaptam mikor visszautalt a Personara. A két arc egymásra vágva, amikor visszaemlékszik az ő bűnbeesésére.

Döbbenet. Zseniális.

2009-05-29 03:10:09 Psycho (1998) imhouse (1) #12

Az esélyt meg kell adni. :) Hitchez pedig fel kell(ene) nőni.

2009-05-28 12:53:00 Psycho (1998) imhouse (1) #8

Én személy szerint jókat nevettem rajta.

2009-05-19 15:21:53 The Island (2005) / A sziget imhouse (2) #8

Bőven van különbség menekülés és menekülés között. :)

2009-05-18 16:51:02 The Island (2005) / A sziget imhouse (2) #6

Köze nincsen a négyeshez, nálam. Pokoli erősen kezdett a film, arra gondoltam valami Ember gyermeke irányú filmmel lesz dolgom, de az ötvenedik perc után minden fokozatosan leépült. A végeképen már csak meghatódni sem tudtam. Inkább lehozott, de nem a történet, az a végére már lassan egy órája, hogy nem érdekelt.

2009-04-23 15:13:24 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] imhouse #1730

Alig várom, hogy megnézzem. :D Azt hiszem előtte megnézem az Űrodüsszeiát majd. :D

Áthelyezve a(z) Álom.net topikból.

2009-02-17 22:14:42 Novecento (1976) / Huszadik század imhouse (?) #1

Sziasztok!
Durva képkockát láttam a filmből.
(18)

Igaz ez?!

SPOILERVESZÉLY! Olyan béna próbálkozásnak tűnt a hidas jelenetnél egy-egy hatásvadászat, pl mikor a könyvelő lő, majd leüti fegyverrel a gengsztert, vagy mikor majdnem elütik a főhőst. Továbbá kicsit azt éreztem, hogy De Palma mindent bele akart tenni ebbe a filmjébe.

Teljesen el vagyok képedve, ugyan is szerintem a film gyengesége a zene! Vélemény?

2008-12-24 19:07:56 Kis Vuk (2008) imhouse (1) #181

Ez valami elképesztően szánalmas ismét.

Nem vártam tőle, hogy Kubrick nyomába érjen, nem is lehet. De a film a minimális elvárásaimat sem teljesítette, pusztán az Űrodüsszeia miatt nem nézhetetlen.
Számomra nagyon úgy tűnt, hogy csupán le akarnak húzni még pár millió dollárt Kubrick remekművéből.

Kíváncsi vagyok, mi lehetett Kubrick véleménye a filmről. Tudtok valamit?

2008-11-19 13:00:11 The Shining (1980) / Ragyogás imhouse (5) #33

Kubrick most biztosan forog a sírjában.
:D

előzmény: ujhelyiferike (#32)

2008-11-19 12:23:42 Valami Amerika 2. (2008) imhouse (4) #1

Mire számítotok?

Nektek nem volt erősen film noir érzésetek?
Alkony sugárút, film téma...:)

2008-09-02 22:18:29 Viridiana (1961) imhouse (5) #1

Tegnap este láttam. Elképesztő. Beleégette magát a filmes agyrészembe... Bizonyos beállítások örök emlékek.
Például az a fényképbeállás a vége fele. Te jó ég mikor megláttam, teljesen kirázott a hideg.
EZ igen!
Csak ajánlani tudom.

2008-07-27 18:05:50 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] imhouse #382

Jah, és jól értelmeztem hogy nála a Máltai sólyom színes?

2008-07-27 17:56:09 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] imhouse #381

Szerintem ne igazán magyarázzon valaki arról, hogy kinek milyen szerepe van a filmtörténelemben, ha Bergman nevét nem hallotta még.
Jugendlich nézhetsz bennünket madárnak, de nem vagyunk madarak. Te vagy inkább psycho, hidd el.

Egyszerűen abszurd amit írsz...

2008-07-25 03:25:22 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] imhouse #192

Ne haragudj, de ha ez a véleményed a filmről, azt kell mondanom nem értesz a mozgóképekhez.

Némi magyarázat: Hitchcock filmjeiben a színészektől aluljátszást várt el, a színészek tehát csak bábuk, a képek beszélnek helyettük...

előzmény: Jugendlich (#23)

2008-07-22 14:08:24 K-PAX (2001) / K-PAX - A belső bolygó imhouse (4) #20

Ha Prot csak a lelkét tudta utaztatni, a test ott maradt, akkor hogy ment el vele Bess teste ?!

2008-07-14 20:52:16 [Filmet keresek] imhouse #395

Senki sem tudja?:/

előzmény: imhouse (#389)

2008-07-14 10:13:08 [Filmet keresek] imhouse #389

Filmrajongó barátaim!
Egy filmet keresek, melyről információim igencsak korlátozottak... Adott egy gazdag idős férfi, akinek fiatal a felesége. De minden nap elfut előttük egy fiatal pasi és a nő idővel beleszeret a futó férfiba. Az idős férje meghal, s egy könyvben leírja, hogy tudja, hogy beleszeretett a fiatalabba, és hogy menjen hozzá nyugodtan.
Segítsetek!
Köszönöm!

Épp megy az RTL-en! Nézzétek, szörnyű! :)

2008-06-27 15:14:46 Léon (1994) / Léon, a profi imhouse (4) #8

Üdv! Ma néztem meg. Valaki leírná, hogy szerinte ez a film miért zseniális?! Köszönöm és várom!

2008-05-21 19:57:09 Delta (2008) imhouse (?) #1

[link]

Gerus!

Én nem így nézek egy ilyen filmet. Minden jelenet kezdetekkor megmondtam mi fog történni, de kikapcsolt. Így oké/elmegy.
Az ilyen filmekre nem azért ülök be, mert újat várok tőlük.

És azt hiszem, hogy Te sem.

2008-04-30 12:01:13 Kis Vuk (2008) imhouse (1) #83

szkata, megmagyaráznád szavazatod?
Kíváncsian várom!

btw boldog névnapot! :)

2008-04-05 08:10:33 Kis Vuk (2008) imhouse (1) #24

Ki a legény a csárdában, magam vagyok, hukk!
Akire én rákiáltok, azt sem mondja Vuk! :D

2008-04-04 10:58:00 U2 3D (2007) imhouse (?) #29

Daemiaen?!
Hármas? Mesélj!

2008-04-04 10:02:50 Bakkermann (Pékember) (2008) imhouse (?) #1

Mi a véleményetek?

2008-04-03 19:25:29 U2 3D (2007) imhouse (?) #27

Üdv!
Másfél órás, de azt hiszem a beugró drágább.

Üdv!

2008-03-28 16:47:22 U2 3D (2007) imhouse (?) #14

Én még egyiken sem voltam... Melyik a jobb?

2008-03-28 12:09:38 U2 3D (2007) imhouse (?) #9

Ma akartam felmenni megnézni, de sem az imaxben, sem a westendben nem találtam már rendes helyet.
Egyébként pedig aki nem ismeri el a U2-t, az meg sem érdemli, hogy ilyen élményben legyen része.

"U2? legalább Slayer lenne..."

Istenem... Már elnézést.

2008-03-23 20:12:19 Rounders (1998) / Pókerarcok imhouse (?) #1

Jó ez a film?
Imádok pókerezni, és azt mondták, feltétlen nézzem meg...

2008-03-21 08:57:13 Kill Bill: Vol. 1 (2003) / Kill Bill imhouse (5) #22

Tegnap ismét megnéztem. Zseniális! Nincs rá más szó...

Mi pedig mind dilettáns amatőrök vagyunk. Művérrel és alacsony költségvetéssel.
Sajnálom, hogy ez a véleményed. Szerintem te nem is akarod, hogy neked tetsszen ez a film.

Úgy őszintén? Neked mitől nem "sz*r" egy film?
És az Argo mondjuk miért zseniális?

Mindjárt a filmmúzeumon! Kötelező!

Kedves Largo!
Ha Eisenstein ma élne...Nem foghatsz fel így filmeket!

2008-03-17 18:25:19 The Shining (1980) / Ragyogás imhouse (5) #28

Stephen King nagyon örült, hogy kedvenc rendezője, Kubrick a Ragyogásból filmet készít. Annál elégedettlenebb volt viszont, mikor megnézte a filmet. Kubrick ugyanis majdhogynem átírta az egészet. Nagyvonalakban tartotta magát a történethez.
Sokkal hűbb a regényhez a King magánrendezője, Mick Garris által rendezett Ragyogás. Viszont Mick Garris mégsem Kubrick azért.
Az én véleményem az, hogy Kubrick egy kiváló filmet csinált, egy kiváló alapanyagból. Ha teljesen hű lett volna a regényhez, nem tudott volna ilyen filmet csinálni.

Igen, akkor mondta neki a pincér.
Egy kérdés: ha a szellemek Jack képzeletének kivetülései, hogyan nyitnak ajtót?

Dougie!
A Marienbad nagy közfelháborodást keltett! Akkor ők most találkoztak vagy sem?
Viszont igazad van: nem úgy botrányos, mint mondjuk a Cannibal Holocaust.

2008-03-17 17:43:02 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] imhouse #150

Szerintem az Amerikai pite JÓ film, a Tágra zárt szemek pedig ZSENIÁLIS. Az összehasonlítás pedig fölösleges és NEVETSÉGES.

(Én ha haverokkal filmezek, akiknél valószínűleg ez a film nézhetetlen, a pite pedig zseniális, mindig mondom nekik, mit vegyenek észre. Ebben a filmben például a kék és a vörös ellentétét, vagy éppen a varjút aki eljön az önfeláldozó lányért.)

Áthelyezve a(z) Eyes Wide Shut topikból.

2008-03-17 17:32:19 The Shining (1980) / Ragyogás imhouse (5) #26

Még valami. Ha csak azt nem értetted, hogy miért van a képen, akkor mondd meg nekem: ki nyitotta ki a kamraajtót?:)

2008-03-17 17:25:36 The Shining (1980) / Ragyogás imhouse (5) #25

"Mindig is maga volt itt a gondnok Jack!"
A könyvet pedig feltétlen olvasd el!
Üdv

Tavaly Marienbadban, A kaland. Ez a kettő hiányzik szerintem. Egyébként Cannibal Holocaust (mely rendezőjét én sem kímélném), és az Utolsó tangó. A listavezetőt még nem láttam, nagyon meg kell néznem?! :)

2008-03-14 21:02:39 Forrest Gump (1994) imhouse (5) #14

Azt olvastam egy filmes könyvben, hogy a Ponyvaregény a Forrest Gump fonákja. Szerintetek ezt mire érti az író?

2008-03-12 09:05:37 The Shining (1980) / Ragyogás imhouse (5) #22

Fogi! Azokat a sablonokat Mr. Stanley Kubrick alkotta. A film pedig zseniális. És nálam még mindig az utolso képráközelítős beállítások teszik fel a koronát a filmre!

2008-03-11 12:54:48 Pulp Fiction (1994) / Ponyvaregény imhouse (5) #25

Azt hiszem, egészen pontosan 247.

SPOILERVESZÉLY! AKI NEM LÁTTA, ne olvassa el soraimat.

Nos, nehezen tudom megemészteni a filmet.
Zseniálist semmiképp sem voksolok rá, mert egészen egyszerűen nem az. Elmegy filmnél viszont bőven jobb, úgyhogy a film szerintem JÓ. Hogy miért? Mert azt a filmbefogadás-érzést adta vissza, amit a 80-as évek B kategóriájú filmek adtak. Nem is akárhogy. Valóban az egésznek olyan hangulata volt, mintha egy 600x másolt kópia kazettát néznék. Komolyan vártam azt, hogy megáll a hang úgy egy percre. Amilyen pimasz ez a Tarantino gyerek, lazán kinézem belőle. Vagy a film utolsó 10 perce 1 szinkronhanggal fut le. Erre biztos rengetegen azt mondták volna, hogy zseniális, sokan azt, hogy mit képzel, én azt mondtam volna rá, hogy jó húzás. Eredeti.
A film viszont eredeti, ezt senki sem vitathatja. És a fentebb említett hangulat miatt nem nevezem a filmet rossznak. Ugyanis ezt összehozni is nehéz!
A felépítése viszont valóban remek: nagyon elaltat, várnád már a vért, de csak 40 perc mellébeszélés után kapod meg. De annál nagyobbat üt (Igaz, közel sem akkorát mint a mellbevágó mondat: "És mondd, Sophie, azt tudja, hogy a lánya él?"). Altat, felébreszt. Kegyetlenül. Közben végig ott érzed magad, nagyon átjön az életérzés.
A végén várnád, hogy ismét szemből beléjükmegy ezerrel, de nem, sőt szerepcsere is történik ugye... A film befejezése is üt, és ez végülis JÓ! Igazából azzal üt, hogy vége, Tarantino erre számított. Nem azzal, hogy hogyan van vége. Szerintem igazán kiszámítható volt.
Hirtelen ennyi, de úgyis újranézem, s talán változik a véleményem.

elnézést mindenkitől, de én mindre szavaztam, kivéve az utolso persze...

Nem elfelejteni, hogy ma este lesz az eRTéeLen! :)

2008-02-16 09:36:00 9½ randi (2008) imhouse (2) #31

Kihagytad az AXE-ot! Hiszen ha azzal fújod be magad, "egy sereg nő fog jönni veled ha hazaérsz"!

2008-02-14 16:21:48 Smultronstället (1957) / A nap vége imhouse (5) #3

Zseniális! Több, mint ötös! Elképesztő! Lenyűgöző! Elgondolkodtató! És mindemellett hihetetlenül profi! Tegnap láttam egy egyetemi vetítésen Szegeden, és egyik kedvenc filmemmé lépett elő. Mindenki NÉZZE MEG! Nagyon mély a lélektana, nagyon elgondolkodtat. Talán nem is úgy kellene élnünk, ahogy tesszük?
Igazából még emésztem a mondandóját. Ismétlem: mindenki nézze meg!

feltétlen nézzétek meg! egy film, amiben a terroristák karácsony este táncolni hívják a túszokat, és ők természetesen táncolnak.életem egyik legrosszabb filmje. :D

Najo, akkor segítek: a látszat, az szép. Ami alatta van, nos, az van a filmben.

Akinek nem tetszett, annak adok egy kulcsot a kezébe: a film címe. Vajon mi az amerikai szépség?

2008-01-22 20:27:40 Casting minden (2008) imhouse (?) #2

én csak a bemutatóját láttam valamelyik film előtt, de...látszott rajta hogy "csináljunkerrőlfilmetmertugyismegveszik"
a bemutatója is teljesen lehangolt.
na majd meglátjuk...

2008-01-17 10:40:48 Hard Candy (2005) / Cukorfalat imhouse (1) #9

Újranéztem a filmet. Mostmár még szörnyűbb mint amit eddig gondoltam róla. A vége röhejes, a közepe szintén, nagyon kisfiuknak és kislányoknak csinált hatásvadászat az egész. Ilyen téren kb mint a 13 kisértet: értékelhetetlen. Semmi nem tetszett benne. A kislány - valószínűleg hatásosnak vélt - szövegei szánalmasak, egyszerűen felbosszant még akkor is ha rágondolok, ahogy ráközelít az arcára a kamera, jelezvén ezzel most valami komolyat és mélyet mond, erre...
Ez egy értékelhetetlen film - nekem.

2008-01-08 12:14:45 Sátántangó (1994) imhouse (5) #2

a film hossza - úgy egyébként - 450 perc.

senkinek sincs véleménye erről a filmről?most néztem meg, sokkolt.

nem tartom magam divatfikázónak, más sem tart annak, de ez a film távol áll a "JÓ" fogalmától.a "borzalom" szerű poénokon nem tudtam nevetni - sőt, elég lehozó próbbálkozások voltak.végig kiszámítható, altató, szörnyű...

2007-12-28 15:27:43 Jurassic Park (1993) imhouse (5) #5

pedig a south park sokkal több annál, mint amit látsz a képernyőn! ;)

Nos, mégis inkább most.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem láttam az első részt. Ez részben jó, részben rossz. Így látom azt, mennyire akarnak hivatkozni az első részre - amely sokak szerint valóban zseniális. Szegeden töltöttem a hétvégét barátnőmmel, szombat esti programképp (végre elszakadva az itthoni kötelezettségektől), elmentünk a moziba, s megnéztük ezt a zseniális folytatásnak kikiáltott "alkotást". 20 perc telt el a filmből, mikor túl voltunk már pár poénon, amin érezni lehetett, hogy poénnak szánták, de a teremben senki sem nevetett. Már ekkor éreztem, szörnyű 90 perc jön. És az jött! Számoltam a poénokat, egyszer SEM nevettem fel!! Pedig nem úgy álltam hozzá, hogy most ez szörnyű, ugyanis én ajánlottam a filmet. Egy óra sem telt el a filmből, a barátnőm elaludt a vállamon.

És hogy mi volt zavaró? Talán az a baj, hogy sokat vártam a filmtől. Semmi ütős poén, szerintem erőltetett ötlet. Apropó, történet: szerintem a története is - mondjuk ki! - hülyeség! A poénok, illetve azok a beszólások amiket poénnak szántak, egyáltalán nem működtek, sőt nagyon kiszámíthatóak voltak. (Korda pl...)
Értetlenül állok tehát a film előtt. Szörnyű volt! Mindenképp megnézem az első részt, kiváncsi vagyok változik-e általa a véleményem.

Mégegyszer tehát: 3/10.

tökéletes?alig tudtam végignézni! hamarosan részletesebben.

3/10 - és csak azért 3, mert nem akartam rádobni egy "nézhetetlen"-t

• 1