Regisztráció: 2007. október 14. (16 év, 1 hónap)
Nem: nem publikus
Kingsman: The Secret Service Kingsman: A titkos szolgálat |
3 | 2015-08-14 | 3,7 (828) |
Almost Famous Majdnem híres |
4 | 2015-08-09 | 4,0 (520) |
Zseniális és gyönyörű.Nem kell, hogy kiderüljön kik is tették valójában, bár szinte biztos, hogy a gyerekek, sőt azt sem kell megtudni hova futott a nő a végén és miért nem jött vissza.A film mondanivalója, a briliáns színészi játékok, ennyi félelmetesen jó gyerek, gyönyörű képek és az embertelenség bemutatása annyira hat, hogy a történet lényegesen eltörpül ezekhez képest. A szerelmes pár finoman ellenpontozza a mocsok világot. Természetesen ez a világ uralkodik és benne léteznek még ilyen emberi dolgok is, a lényeg, hogy Haneke jól találja meg az arányokat.
Arra,h "a filmben sérült, lelkileg "nyomorék" emberek vannak ábrázolva"
"Ez a gyerekekre igaz lehet, de a felnőttekre nem." Már hogyne lenne igaz a felnőttekre? Nem nyomorék lelkileg az, aki erőszakolja lányát? Nem nyomorék lelkileg az, akit elhagy a felesége és viszi a gyereket is? Nem nyomorék lelkileg az, akinek menekülnie kell? Akinek megkínozzák a gyermekét? Aki félti a gyermekét...stb Szerintem itt mindenki sérült és nyomorék lelkileg.
Mindezek mellett életem egyik legzseniálisabb jelenete, amikor a két gyerek a konyhában a halálról beszél.
youtube-on elérhető.
Ajánlom mindenkinek a MAB című websorozatot.Nulla költségvetésből alkottak, a színészek ingyen vállalták. Érdemes rávetni néhány pillantást.
Arról, hogy "a történet egy vaskos nulla": Az első olyan Üvegtigris, amelynek van története,(legalábbis az eddigiekhez képest) mégpedig az, hogy a kisember akar magának egy jó napot és effektíve "világot jár", ami jelen esetben azt jelenti, hogy felszed egy nőt és felviszi Budapestre. A sztori konklúziója pedig az, hogy a gazdag emberek világa is ugyanolyan mocskos, embertelen,mint bárki másé. Szóval ez a film is megmaradt egy nagy társadalomkritikának, mint az eddigiek, csak több embertípust mutat be az előzőeknél.A film egészét tekintve azért nem sikerült ez olyan jól, mint az első kettő.
előzmény: Shakti (#20)
Kevés bizalommal indultam neki a megnézéséhez, jobb volt, mint amire számítottam, de nálam nem erősebb egy 2-esnél.
A mű első 40perce egy szépen kidolgozott dráma, az utána következő bő egy óra pedig a kegyetlen valóság és az embertelenné válás kiteljesedése.(ami elsősorban a kiképzés hatása) Én így értelmeztem.
10/7
ajánlom a filmet megnézésre és az oldalra való feltevésre: http://www.indavideo.hu/video/Neon
egyébként jó volt a tali,köszi azoknak akikkel beszéltem
Sziasztok! Én is mennék a találkozóra:)
Nem hiszem, hogy érthetetlen lett volna számomra.Egyszerűen unalmas, gyenge színészi teljesítményekkel.Winslet Oscarja nevetséges számomra...Ivannal padig maximálisan egyetértek.
előzmény: Szőke Dávid Sándor (#51)
Szerintem a vége jelenettel nagyon jól ellenpontozott a rendező.Ezt a hatást én nagyon szeretem. Ez pont, hogy bátor húzás volt, nem belefutni a "megszokottabb" befejezésbe. Nekem így sokkal erősebb volt.
előzmény: Golyo (#38)