Regisztráció: 2007. szeptember 24. (15 év, 6 hónap)
Nem:
A Few Good Men Egy becsületbeli ügy |
4 | 2014-03-02 | 3,9 (673) |
Dallas Buyers Club Mielőtt meghaltam |
4 | 2014-03-02 | 4,0 (739) |
Hát ha szereted a western-filmeket (márpedig - ahogy a hozzászólásokból olvasom - nagyon is!!!), akkor mindenképpen nézd meg, mert a film nem "csak jó", hanem szenzációs!! Az ember természetesen félve ül le egy western-film elé a XXI. század elején, mert igazság szerint nem sok elvárása van, meg hát a régi nagyok után úgy érzi, hogy sok újat nem tudnak mutatni. De bizony tudnak, másképp! Nagyon jók a színészek, de mindenek előtt és fölött ki kell emelnem - Ben Foster mellett - a két főszereplőt, Christian Bale-t és Russel Crowe-t....egyszerűen zseniálisak mindketten!!!! Mindenképpen dícsérni kell az operatőrt a csodálatos fényképezésért, a zeneszerzőt a gyönyörű zenéért és persze a rendezőt, aki ezt az egészet egy nagy egységgé összefogta úgy, hogy ne essen szét egy pillanatra sem!! Gyönyörű film, ha lehet ezt mondani egy westernre, ugyanakkor mégis "koszos", amit viszont mindenképpen kell mondani rá. Imádom, már kétszer láttam, nem tudok betelni vele és több ilyen western-t kellen csinálniuk, mindig is imádtam ezt a műfajt és hiányoltam is újabban (régi-újabban!!!) belőle a jó darabokat!!! Hát most itt van, élvezzük!!!!
előzmény: sartana (#35)
Ez nem véletlenűl a 3:10 to Yuma (James Mangold által rendezett) c. film vélemény topicja?? Gondoltam olvasok róla, hogy kinek hogy tetszett, aki már látta, erre John Wayne-ről szól az egész...a hozzászólások! Esetleg a Rio Bravo-nál....mondjuk, fiúk, nem? (Vagy lányok, ha vagytok, sorry!)
Ha a film nincs is olyan jó - legalábbis szerintem -, mint a Kiképzés, azért az tényleg egyértelmű, hogy Bale ugyan olyan szintű játékot tesz le elénk, mint Washington. Mindkettőt nagyon szeretem, de Bale számomra a legjobb, az összes mostani actor közül. Elhivatottsága, odaadása, precízitása, intelligenciája a színészetben és az iránt egyedülálló. Sok, Hollywood-i un. sztár csak tanulhat tőle.
Nem éppen idén, 2008. januárjában lesz a bemutató....sajnos csak akkor. Nagyon-nagyon ütősnek ígérkezik a két trailer alapján!!!
Megpróbáltatásainak csak egy része volt az, hogy lefogyott. Ugyanis úgy volt anno, hogy februárra befejezik a forgatást, de sajnos kiszállt az amerikai gyártó, vele a pénz is, bajban lettek, leállt a film. Viszont ott volt Bale, zörgő csontjaival, ami alig nyomott többet 50 kilónál, nem szedhette vissza a súlyát egészen addig, amíg be nem fejezik a forgatást. Közben a keresték az újabb gyártót, amit meg is találtak egy spanyol cég személyében (innen az, hogy "spanyol film" is), de a filmet júniusra fejezték be (!!!), ami annyit jelent, hogy Bale egészen addig nem szedhette vissza a kilóit, vagyis ráhúzott még négy hónapot. Azért ez nem mindegy, és azért ez az elhivatottság, azt hiszem!!! Imádom ezt a pasast, és nem csak ezért!! (Ezt egyébként a filmbeli színésztársa, Jennifer Jason Leigh mesélte egy interjúban, Bale viszont ott azt mesélte, hogy abban az időben teljesen elszigetelte magát, szinte mindentől, mindenkitől!)