Film-fan

Tapasztalat: 821 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 821
Regisztráció: 2007. szeptember 13. (15 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 3 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: Hajdúsámson

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken
3 2011-09-20 2,9
(651)
Priest
A pap - Háború a vámpírok ellen
3 2011-09-15 2,3
(326)
From Paris with Love
Párizsból szeretettel
4 2011-09-13 3,2
(385)
Fire and Ice
Tűz és jég
4 2011-09-13 3,7
(45)
Rango
 
4 2011-09-12 3,6
(571)
Cowboys & Aliens
Cowboyok és űrlények
3 2011-09-05 2,7
(427)
True Grit
A félszemű
4 2011-09-05 3,8
(799)
Üvegtigris 3.
 
4 2011-09-04 3,2
(585)
Üvegtigris 2.
 
3 2011-09-04 3,1
(983)
Üvegtigris
 
4 2011-09-04 3,7
(1320)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

És a pocsék szinkron se javít sokan a filmen... :-(

Akkor pontosítok a véleményemen: nem azt mondtam, hogy ez nem egy realista háborús film, hanem azt, hogy lehet olyat is csinálni, aminek mögöttes tartalma van. Azt elismerem, hogy a film igen naturalisztikusan ábrázolja a Mogadishuban történt összecsapásokat - erre utaltam, mikor azt mondtam, hogy darálják a katonákat egy órán keresztül. DE:
- számomra egy idő után követhetetlenné vált, hogy melyik katona mit csinál, kicsoda (talán az egyforma uniformis miatt - de a Ryan közlegényben is mindenkin egyenruha volt, mégis a rendező tudta megfelelően ábrázolni a katonák jellemét)
- másfelől azt senki sem tagadhatja, hogy a film tökéletes amcsi nézőpontból közelíti meg a megtörtént eseményeket: az afrikaiak mind rosszak, a hős jenkik meg - mint mindig - most is jönnek segíteni. Nem várom én el, hogy egy történelmileg teljesen hű filmet kapjunk, de tengerentúli barátainknak be kellene látniuk, hogy a világon akkor is folynak a dolgok a maguk medrében, hogy ők segítségnyújtás címén mindenbe beleavatkoznak. (Itt viszont elmehetnénk a politizálás irányába, de az nem célom...)
- hiányolom a film "lényegi mondanivalóját", mégha egy háborús-akciódrámáról is van szó
- annak ellenére, hogy Mogadishu bukta volt az USA számára, azért a filmet mégis átlengi a patrióta szellem.
Ez az én véleményem.

2008-01-11 22:18:47 Dark City (1998) Film-fan (5) #1

Egészen megdöbbentő látványvilágú és elgondolkoztató történettel rendelkező alkotás. Szerintem mindenki megtalálja benne a magáét: aki a látványt szereti, az a sötét tónusú, "dark" színvilágot; aki a misztikumot, az a nyomozás rejtélyét, majd a film végén a rejtély megdöbbentő megoldását; aki pedig a filozófiai mondanivalót, az is csemegézhet a sztorin. (Ne feledjük, hogy a film jóval a Mátrix keltkezése előtt készült, mégis hasonló kérdéseket vet fel az öndefiniálásról, a helyünkről a világban stb. Legalább egyszer nézzétek meg!

Szegény amcsik: a történet szerint vesztettek vagy 30 katonát (nem emlékszem pontosan), az afrikaiak meg kb. 1000-t.... Történet nuku, csak darálják a katonákat egy órán keresztül. Számomra hasonlóan értelmetlen film a Katonák voltunk. Egyetértek senki véleményével: lehet realista háborús filmet csinálni, aminek "mondanivalója" is van. De ez csak egy reklámfilm a U.S. Army-nak...

Szerintem a hosszúság a részletesség ára... A filmben törekedtek arra, hogy pontos képet fessenek az akkori társadalomról, viszonyokról, politikai intrikákról.

A KT ajánlására megnéztem a filmet. Mit is mondjak: ha az ember időben el tudja helyezni a filmet, akkor valóban láthatja, hogy Rodriguez a '90-es évek elején kis költségvetésből egy remek kis mozit dobott össze. Na persze az alacsony büdzsé itt-ott meglátszik a filmen, de ennek ellenére élvezhető alkotás. Sőt ha belegondolunk a - hangsúlyozom, kortárs filmekhez viszonyítva - a rendező elég kreatív darabot hozott létre: egyéni kamerakezelés, hangulat stb. Aki pedig szereti az El Mariachi-kultuszt, itt mélyebb betekintést nyerhet bele. Ennek ellenére nekem a Desperado jobban tetszik, talán azért mert azt már kicsit meglebbentette Hollywood szele... :-)

Egyetértek. Én egyáltalán nem vagyok oda a tinifilm-vígjáték kategóriért (az Amerikai-pite sorozat óta), de ez a film egy remekül kivitelezett, jó sztorival rendelkező, emlékezetes vígjáték. A szereplők is csodásak: Elisha Cuthbert gyönyörű, Emile Hirsch jól játszik, Timothy Olyphant pedig itt még tudja, hogyan kell szerethető rosszfiút játszani (később kezd el erőlködni a Die Hard 4.0-ban, meg a Hitman-ben). Ja és tényleg: a téma szex és szerelem, a főhősök mégse dugnak meg a konyhában egy pitét... :-) Hasonló remek alkotás az Eurotrip, ehhez a filmhez hasonlóan azt is ajánlom mindenkinek.

Hogyan tudott Brian De Palma ilyen filmet letenni az asztalra?

Az akciófilm-paródiák egyik remek darabja szerintem. Gyerekkorom egyik kedvenc alkotása volt, hányszor idéztünk fel belőle jeleneteket a haverokkal... Ráadásul nem is akármilyen sztárokkal, pl. az egyik főszereplő Samuel L. Jackson és akkor a cameokról még nem is beszéltem!
Mellesleg az ilyen alkotások filmismereti tesztnek sem utolsók: melyik filmből idéznek-parodizálnak ki jeleneteket...

Ahhoz képest jó a főszereplő, hogy annak idején a fiatal Lecter szerepére Maculay Culkin-t is meghallgatták!!! Reszkessetek betörők (nyomozók)! :-)

Összes komment...