Rituska

Tapasztalat: 941 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 941
Regisztráció: 2007. augusztus 11. (13 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 36 user

Bemutatkozás

instagram

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1981
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Midnight Express
Éjféli expressz
4 2020-08-25 4,1
(242)
Szakadék
 
5 2020-08-10 4,3
(22)
Es gilt das gesprochene Wort
Voltam, vagyok, leszek
5 2020-08-03 ?
(4)
Stille hjerte
Csendes szív
5 2020-07-30 3,7
(27)
Chugyeogja
Az üldöző
5 2020-07-30 4,3
(250)
Journal d'un curé de campagne
Egy falusi plébános naplója
4 2020-07-28 4,1
(89)
Under the Mountain
A hegy gyomrában
5 2020-07-22 4,0
(32)
Call Me by Your Name
Szólíts a neveden
5 2020-07-21 3,9
(313)
A zöld sárkány gyermekei
 
4 2020-07-19 3,5
(71)
Mary and Max
Mary és Max
5 2020-07-15 4,4
(435)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Sokféle gondolat kavarog bennem a film kapcsán. Nem olyan sokkoló, mint elődje, a Bebukottak, de mégis úgyanúgy megrázott. Annyira fájdalmas ez a feneketlen reménytelenség, ez a kilátástalanság. Szinte éreztem a dohos falak nyirkosságát, a csikkek bűzét és a sült hal illatát. Annyira közel mentek az alkotók, hogy annál közelebb talán már nincs is. Csak remélni tudom, hogy van valami szervezet, vagy alapítvány, aki segíti a fiatalkorú bűnözök beilleszkedését, mert önerőből ilyen előzményekkel, családi háttérrel és a súlyos bűnökkel a vállukon, hát mit mondjak...... hogy a fenébe is lehetne. Sehogy. Ez a végkifejlet olyan biztos volt, mint egy kémiai képlet az általános iskolás tankönyvekben. Végy egy nehezen kezelhető, rossz családi háttérrel rendelkező gyereket, egy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságot, néhány börtönévet és megkapod a végeredményt. A nyomort, a pszichiátriát, a visszaesést. Szörnyen szomorú ez az egész.

2020-06-24 19:04:47 Bebukottak (1985) Rituska (5) #26

Annyira letaglózó és súlyos, hogy képtelen voltam egyhuzamban megnézi. Sokkoló.
Ha valaki megkérdezné, hogy mi az első szó, ami a film megnézése után eszembe jut, az a POKOL.

2020-06-22 20:04:49 Ítéletlenül (1991) Rituska (5) #10

Nehéz szavakat találni Almási Tamás zsenialitására. De még nehezebb a filmben bemutatott igazságtalanságokra, szörnyűségekre. Csak miértek cikáznak a fejemben, és nézek bambán magam elé.
Csodálatra méltó az a szelídség ahogyan dolgozik a rendező, mindenféle divatos hatásvadász módszert hanyagol. Csak körbejárja az eseményeket, nem ítélkezik, semmi szájbarágás.
A írónő befejező monológja valóban nagyon erős, csatlakozom a többiekhez.
A gonoszságnak az az egyik ismérve, hogy ritkán koromfekete. Vannak benne szürke foltok, hogy összezavarják az embert. Mint a bántalmazó - bántalmazott viszonyban, ahol a végén az áldozat úgy összezavarodik, hogy ő kér bocsánatot.
A reakciók széles skálájának ábrázolása hátborzongatóan mesterien van megrendezve.
Én sem fogtam volna kezet Piroskával, pedig én alapvetően empatikus lélek vagyok. Van benne valami taszító. Semmi alázatot, vagy sajnálatot nem mutatott. A diktatúrákhoz tulajdonképpen sok Piroskára van szükség, ami úgy általában véve ezen a bolygón adott.....

Zseniális. Egyszerre sokkoló és gyönyörködtető. Én sem bírtam egyhuzamban végignézni, annyira tömény. Tele fájdalommal, miértekkel és olyan mély filozófiai kérdésekkel, amelyekre talán nincs is válasz.
Az anyagi javak hajszolása helyett fákat kéne ültetni, nem csak össztársadalmi szinten, egyénileg is. A növények, a természet szeretete és csodálata teremtő erő, nem elvesz, ad. Talán ez a kulcs egy jobb világ felé.
Salgado nemcsak elképesztően tehetséges fotós, de roppant szimpatikus ember is, szeretet és bölcsesség árad belőle. Jól felépített dokumentumfilm, mert a közepe felé úgy éreztem, hogy az emberi faj megérett a pusztulásra, de a végére valahogy felcsillan valamiféle reménysugár.
Kötelező darab.

előzmény: mimóza (#30)

2020-02-08 16:31:16 Hotel Mumbai (2018) Rituska (5) #12

Rám erős hatással volt a film. Vannak olyan élethelyzetek, amelyekre nem igazán lehet felkészülni (kivéve ha mondjuk valami elitkommandós kiképzésen vesz részt az ember, de az nem túl gyakori). Egy ilyen jellegű terrorista támadás, értelmetlen, ördögi vérengzés is ebbe a kategóriába tartozik szerintem.
A magassarkú - márványpadló eset egyébként nekem is feltűnt, de nem tartom kizártnak hogy ott, abban a helyzetben én is elkövettem volna, ha nem is ezt, valami hasonló hülyeséget.
Szóval itt nem hiszem hogy az áldozatok intelligenciájával volt baj, egyszerűen nem tudták megfelelően kezelni a helyzetet, hiszen nem is lehet az ilyesmit megfelelően kezelni.
Fájdalmas volt nézni az emberi őrület ilyen mértékű megnyilvánulását.
Egyébként bennem is maradt néhány tüske, de olyan filmre, ami könnyeket hoz ki belőlem, nem tudok nem ötöst adni.

2020-01-04 19:19:45 Nászutak (1970) Rituska (4) #1

Szívből ajánlom nektek ezt a rövidfilmet, ami most a filmarchívum jóvoltából még ingyenesen megnézhető. A "digózás" elég szépen kinőtte magát manapság, aranyásók voltak, vannak és valószínűleg lesznek is. Jó volt nézni, közvetlenek és nyitottak voltak az interjúalanyok, akár egy egészestés dokumentumfilm is lehetett volna belőle. Egyszerre szórakoztató, felkavaró és elgondolkoztató.

2019-12-29 13:06:13 Kölcsönlakás (2019) Rituska (1) #42

Kétségek nélküli karó. Nagyon nem is szeretnék ehhez semmit hozzáfűzni, felesleges. Felszínes, stílustalan, idegesítő. Pedig mostanában jóindulattal osztályzom, de erre akkor sem tudom rányomni a kettest.

Egész egyszerűen imádtam minden percét. Egy pofonegyszerű történet, gyönyörű dalokkal és egy utánozhatatlan szovjet hangulattal, ami engem teljesen magával ragadott.
Azt mindig is tudtam, hogy az orosz nők legendásan szépek, a Katyerinát megszemélyesítő színésznő különösen.
Alekszej Batalov. Ezt a nevet megjegyzem, rég láttam ilyen gyönyörű férfit a filmvásznon. Nem csak Katyerina szívét rabolta el, én is szerelmes lettem vele együtt. Micsoda arc, tekintet és kisugárzás.
Kicsit nyomoztam utána, és Fellini is elhívta magához vendégségbe. Leningrádban Mastroiannival voltak egy filmfesztiválon és az aláírásvadász lányok Batalovot rohamozták meg az olasz helyett, bár ez lehet, hogy csak legenda.

Aranyos kis retro-mozi.
A gagyi helyett inkább a "megmosolyogtató" szót használnám, bár valószínű azért, mert megboldogult Nagypapám kedvenc filmje volt, így némileg elfogult vagyok.
Az nem tudom feltűnt-e már valakinek rajtam kívül, hogy az egyik kocsmajelenetben, a sok cowboy kalap között feltűnik egy hirtelenkék baseball sapka:) Biztos véletlenül a fején felejtette az egyik szereplő.
Ennyit a német precizitásról :)

2019-12-21 23:34:31 Angi Vera (1979) Rituska (4) #11

Critixx igazából szinte szóról szóra leírta már a véleményemet. Nagyon erős és félelmetes rendszerkritika. Olyan az egész, mint egy tébolyult vallás agymosó tanfolyamának dokumentálása, beavatási szertartással és egyéb őrültségekkel. Kevés ijesztőbb dolgot tudok elképzelni a hatalmasra dagadt, elszánt szektáknál.
A diktatúrák egyik fő ősszetevője, azt hiszem.
Pásztor Erzsinek ebben a filmben is jól csúszik a konyak. Az igaz, hogy hogy csak egyet gurít le, de azt úgy csinálja, mint senki más:) Később Janka néniként tökéletesre fejleszti ezt a tudását.

Összes komment...