oscarmániás

Sivatagi képeskönyv tevékkel, bennszülött katonákkal, bajuszos Depardieu-vel. Hosszú film sok katonai vonulással, kevés csatajelenettel, felesleges párizsi résszel, halovány szerelmi szállal. A részletek érdekesek itt, úgy mint az erőd és a marokkói romok, a katonai élet a sivatagban.

Gyatra feliratozással láttam, mindenképpen egy jó minőséghez kell ragaszkodni, a szinkronos részletet megnéztem, meghallgattam, az valami frenetikus. Szinte biztosra veszem, hogy soha, de soha nem fogják tévében vetíteni. Mert annak ellenére, hogy a korszak elmúlt, a régi szereplők helyére rafináltabbak léptek, a globalizáció pedig egyre szorosabbra fonta polipcsápjait. A külső utcai felvételek a legjobbak, az emberrablás roppant érdekesre sikerült, a zene fantasztikus, a fogvatartás klausztrofóbiás hangulatát hiányolom, de a titkosszolgálat ténykedése kárpótol. A rendezés hamisítatlan Costa-Gavras minőség.

2019-03-14 09:35:42 Vexed (2016) oscarmániás (4) #1

Aki szeret a barátjával/barátnőjével éjszaka horrort nézni, ajánlom, mert aranyos :)
csak kb. 12 perc

2019-03-13 19:03:13 Chernobyl (2019) oscarmániás (?) #1
2019-03-12 08:56:49 My Baby Left Me (1995) oscarmániás (4) #2

Miután a rajzfilm begyűjtött egy Ezüst Medvét, megjelent az alkotóval egy interjú a '95 májusi Cinema Video Plus magazinban, ahonnan idéznék néhány gondolatot:
"[..] egy test hagyományos ábrázolását unalmasnak tartom, itt azt akartam a folytonos formaváltoztatással érzékeltetni, hogy a hangulatok, az érzelmek fejlődése testünkön is látszik.
[...] a Férfi nem kész arra, hogy megismerje a Nőt, csak élvezetekre hajt. Úgy gondolja, a szerelem egyenlő az élvezettel. Fel se merül benne, hogy a lány nem élvezi ugyanúgy ezt a dolgot.
[...] egyre vadabbá, sőt durvává válik kapcsolatuk.
[...] nem a történet volt a fontos, hanem a képek, a ritmus, vagyis a kifejezés módja....Mindenről szabad filmet csinálni, csak a formát kell jól megválasztani.
[...] A női testet egészében nem is látom, hanem a részleteit veszem észre. Ha szembe jön velem egy nő és jó a lába, egyáltalán nem érzem szükségét, hogy feljebb emeljem a tekintetem.
[...] Abszolút vizuális típus lévén, beindult a fantáziám Wahorn András zenéire. Nekiláttam a forgatókönyv megírásának. Aztán a Varga Stúdióban elkészítettem a Magyar Mozgókép Alapítvány támogatásával. "

Itt pedig következzék egy üzenet a Ruben Brandt rajongóinak a múltból, 1995-ből:
" Csinálnék játékfilmet, ötvözve animációt, dokumentumfilmet, pornórészleteket. Ötletem van temérdek."

De most már helyre állt a világ rendje :D

előzmény: ChrisAdam (#67)

Csak az olvassa el aki látta a filmet :
spoiler

2019-03-08 08:13:11 [Általános fórum] oscarmániás #7785

Boldog nőnapot a Hölgyeknek !

2019-03-07 08:37:56 Senso (1954) / Érzelem oscarmániás (3) #2

Ez egy régimódi, nagyon is régimódi romantikus dráma, kemény dilemmák által satuba szorított, színészi alakításában erotikát sem nélkülöző főszereplővel.

Ez a történet az európai hadszíntéren is játszódhatna akár. Egyetlen negatívuma a lassúság, ami az első harmadát jellemzi elsősorban, kell az a bizonyos késztetés hogy felvegye a néző a ritmust. A filmre vitt idegőrlő várakozás, a katonák egyik demoralizáló ellenfele. A Nobi erősen különbözik a megszokott háborús klasszikusoktól, viszont irgalmat nem ismerő jelenetekkel sokkol. A műfaj kedvelői és megrögzött pacifisták számára kötelező remekmű.

Igazán érdekes helyzet... Tarkovszkij és a stáb belefut egy peches helyzetbe, nem sikerül amit részletesen megterveztek, csalódott mindenki, és erről az eseményről kitűnő minőségű felvétel készül. Itt ennél a pontnál azt mondtam, ez a dokumentumfilm zseniális. Vége, megy az ötös. És most már megértem, elfogadom, sőt nem zavar a CGI és photosop széles körű alkalmazása. Mert ez a biztonságos és tisztességes, és mert olcsó és könnyű módszer, kell, az egyértelművé válik - sajnos, ez van. De szerencsére, ennél az alkotásnál másképpen alakulnak a dolgok . Tarkovszkij nem egy vásári bohóc, hogy a balszerencséjével érjen el sikert, mert ő egy művész, egy igazi Művész, Képíró. És a dokumentumfilmnek is van eleje-vége, meg veleje-tartalma, íve a történetnek, de nincs slusszpoén, így betonbiztos négyes. De ez igazságtalan (?).

2019-03-05 09:09:22 [In Memoriam...] oscarmániás #2417

Emlékezzünk:
Megalkuvó macskák (Macska-duett, 1979)
"Cuki macska vagy, jaaaajjjjj ... " - mondja Hofi :)
"Ne zavard a tanítást, ez a Kandúr-iskola ! "

előzmény: Danesz99 (#2415)

2019-03-04 12:49:49 [In Memoriam...] oscarmániás #2413

"Elment" a Prodigy frontembere
inmemoriam

Olyan emberről néznék meg szívesen, akit a világ nagy része rühel. Egy abszolút negatív karizmájú, önsorsrontó fazon, akit a zenei világ szűk része ismer, fanatikus rajongótábora miniatűr. pl.GG Allin, mert róla már hallottam.
Hasonló stílusban leforgatva, mint a Bronson.
A felsoroltak közül pedig csak a csúcskorszak, vagy egy kiemelkedő turnéjuk bemutatása lenne érdekes, pátosztól, gyerekkortól, betegség bemutatásától mentesen, bulizós hangulatban.

Nem hiszem el, hogy ez eddig kimaradt, nem hiszem el.......

A négyes hozzászólás nagyon-nagyon megérdemli a lájkot !

2019-02-25 13:34:00 Kitbull (2019) oscarmániás (4) #3

Megértem. De pont valami hasonló pajtulást láttam péntek éjjel a szomszédban, mikor hazaértem. JT pannó, szakadok a röhögéstől ;D

előzmény: Ugor (#2)

2019-02-25 12:34:18 Kitbull (2019) oscarmániás (4) #1

Aki kutyát macskát szeret : itten

2019-02-25 12:00:14 Weekends (2017) oscarmániás (5) #1
2019-02-25 09:00:03 [Megérdemelte-e az Oscart...] oscarmániás #11069

A díjak eloszlását nézve; akkor ez most a kompromisszumok éjszakája volt, ahonnan a legtöbb tombolajegyet vásárlók ( itt most: filmek ) mindegyike ajándékkal tért haza? :D

2019-02-23 10:33:01 Le corbeau (1943) / A holló oscarmániás (5) #3

Kicsit döcög mai szemmel, de zseniális !

2019-02-23 07:22:57 [Vapiti 2018] oscarmániás #117

Jó buli volt, örülök hogy ott lehettem. Legközelebb taxival jövök, hogy megkóstolhassam a helyi specialitásokat is ;)

Gondolom a filmsorozatra gondolsz, amire senki sem reagált, mert a cím nem ugrott be, talán nem is látta a többség...

előzmény: PG (#12800)

2019-02-20 18:40:24 [Vapiti 2018] oscarmániás #104

Végleges:
Legjobb film a plakátos
Legjobb jócsaj Lady Bird
Legjobb jófej Reynolds Woodcock
Különben pedig hajrá-hajrá ! :D

Milyen is ez a film? Nem vígjáték, ahogyan néhány helyen írják. De több és más mint egy krimi.
Felesleges magyarázkodások nélkül, lassan csordogálnak a több szálon futó, de megtervezetten összegabalyodó események, amiket itt-ott félbeszakít a mára már kordokumentumnak is beillő városbéli életkép. A műtárgyak (tányérok és festmény ) sorsa keresztezi a halandók ( bűnözők és köztiszteletben álló középosztálybeliek ) nem hétköznapi, szerelmet és vagyont hajhászó világát. Bár a szereplők a legtöbb esetben nem is tudnak a másik létezéséről, mégis közvetve, közvetlenül hatással vannak egymás életére. A vége kicsúcsosodhatna egy általános tanulságban, patetikus drámában, mégis az egész Möbius-szalagként bármikor újrakezdődhetne, folytatódhatna ott, ahol abbamarad.
Nagyon sok hasonló szerkezetű alkotás ismert, aki szereti, annak ez is tetszeni fog.

Giccsparádé a köbön, de ebben az egoista, önző világban jó nézni egy önzetlen, bátor emberről szóló nagyszerű történetet. Példaértékű, hogy fegyver nélkül is tökös vagány lehet egy vékony, szerény fiatalember. És ez a film egy fegyverbuzis társadalom patrióta mázzal összekent országában készülhetett el, a Mel Gibson irányítása alatt, szinte hihetetlen... Hiába, ez Amerika.

2019-02-16 13:27:20 [In Memoriam...] oscarmániás #2403

Óóóó. :(
Bruno Ganz sincs már közöttünk...

Ha fulladozol a giccsben és ellen-valentin napot szeretnél tartani, itt egy fekete-fehér kísérleti avantgárd rövidfilm a tót atyafiaktól :
hat percnyi

Jé, ilyen is van :
előzetes

2019-02-11 20:16:20 [Általános fórum] oscarmániás #7784

Nagyszerű lista :)

előzmény: zéel (#7783)

"Az első román játékfilm Leon Popescu földbirtokos és színháztulajdonos pénzén, állami támogatással és döntően francia technikával készül Románia függetlensége 35. évfordulójának évében, és az ünnepi parádéról készült dokumentum-felvételekkel fejeződik be. A cselekmény párhuzamosan futó két szálát egyrészt a nemes pátosszal megemelt történelmi események, másrészt Vasile Alecsandri ugyanezt a témát megéneklő, korabeli hazafias versciklusának népszínműszerű motívumai adják. E nemzetmítosz szemlélet- és ábrázolásmódjának hatása szinte a teljes román filmtörténeten végighúzódik." filmkultura.hu
Ugyanitt azt írják, hogy Grigore Brezenau a rendező. S így a port.hu-n is ez az info van róla. Csak érdekességképpen írtam :)

előzmény: Ugor (#1)

2019-02-09 13:00:30 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #24057

+1 :D

--
Áthelyezve a(z) Suspiria topikból.

előzmény: tomside (#24056)

A film 1945-ben készült, olyan is. Egy sikeres regény adaptációja egy profi francia rendező kezében. Itt-ott felismerni véltem a renoir-i filmek jellemzőit, de ez biztosan csak belelátás, akár John Ford is magáénak vallhatná. Patikamérlegen gondosan összerakott amerikai dráma; több drámai csúcspont (pl. kocsmai jelenet, revans a tanyán, a beteg gyerek) után elmúlik a hatás , a különböző szálakon elindult bonyodalmak (pl. az irigy szomszéd, a rámenős szajha, a szomszéd lány) a ködbe vesznek. Mindezek ellenére egyáltalán nem volt időpocsékolás megnézni.

2019-02-07 14:55:39 Saul fia (2015) / Son of Saul oscarmániás (5) #327

Szerintem erre limupei tudja a választ, szakavatott a témakörben. Én csak azt írtam, amit olvastam: úgy emlékszem boldogok voltak a kapott díjtól, nem hiányzott az Akadémia.
(No de számítanak a díjak? )

előzmény: budaik (#326)

Míg ezt a filmet néztem, az járt a fejemben, hogy Lynch. És igen : Bulgakov és Les quatre cents coups. Olyan az egész, mintha gerilla módszerrel forgatták volna - a jövendő nemzedékeknek. Egy időkapszula, amit az utódoknak kell megtalálni. Persze ez csak kombinálás, és csak az nézze meg, aki fogékony az ilyenre. Nincs robot, vámpír, pornó (nyomokban talán egy villanásnyi) ellenben fekete-fehér, sivár, szaggatott.

2019-02-07 14:15:43 Saul fia (2015) / Son of Saul oscarmániás (5) #325

Zányi Tamás és Erdély Mátyás, úgy olvastam akkoriban, a legmagasabb szakmai díjat kapták: szebben csillog az nekik, még ha nincs is az annyira agyonreklámozva.

előzmény: oscarmániás (#323)

2019-02-07 14:00:19 Saul fia (2015) / Son of Saul oscarmániás (5) #323

Kaptak díjat, értékesebbet, szakmai zsűritől.

előzmény: budaik (#322)

"váradipéter"t illeti a dicsőség. Van ott még más kincs is !

előzmény: zéel (#4)

2019-02-06 10:34:13 Becoming (2017) oscarmániás (4) #1

Aki szeret rácsodálkozni az Életre, az itt megnézheti:
https://forbiddenknowledgetv.net/becoming-by-jan-van-ijken/

Az operatőri munka vett le elsősorban a lábamról, meg a rendőrök ironikus ábrázolása. A cselekmény is pörgős, a krimi meglehetősen rövidebb a megszokottaktól, de ez a jó.

előzmény: zéel (#2)

Aki egy fasza krimit akar látni ,
itt

"Számomra rejtély,Bacall hogy került a filmbe."

Szerintem is rejtély. Gondolom, hogy elsüthessék az Afrika királynőjére utaló poénjukat.

előzmény: csabaga (#3)

2019-02-01 14:26:22 Sejtjeink (2002) oscarmániás (5) #4

Kőkemény dráma, megtekintése ajánlott !

2019-01-31 13:10:54 Az első busz előtt oscarmániás (3) #3

A kiscsaj teljesen olyan, mint az unokatesóm.
Én meg többek között az energiaital és a sör szagát utálom.
Na meg a vége borzasztó

2019-01-28 10:11:57 Micsoda cirkusz (1974) oscarmániás (?) #1

Egy igazi ritkaság a magyar film kedvelőinek :
itten még megnézhető

Szatirikus road-movie szimfónia - az egykoron népszerű városszimfóniák ( mint például ez ) után szabadon elnevezve. Az autók és tulajdonosaik viccesen összehangolt harmonikus kapcsolata, a füttyel kombinált melankolikus jazz muzsikával, mint aláfestő zene : ezek a legjobb jelenetek.

Holdutazás rakétával. Animált, ugri-bugris holdséta, mosolyt keltő makettek használata. Marx/Engels fizimiskájú tudós, aki a bőröndjébe könyveket pakol, a nyakkendőket a Földön hagyja. Minden lében kanál, lelkes úttörő pajtások, akik előtt nincs akadály. Akrobatikus súlytalanság imitálás az űrhajóban. Eizensteini frizurás vezető operatőr, és az elmaradhatatlan hitetlenkedő, gáncsot vető ál-elvtárs. Mindez némafilmként, futurisztikus aláfestő zenével, cirill feliratokkal:
itt egyelőre még látható.

A színes verzióra találtam rá. Talán, ha lehet így fogalmazni, de ez a legmókásabb falusi csendélet, amit eddig láttam.

2019-01-26 07:34:23 Subway (1985) / Metró oscarmániás (5) #7

Michel Galabru, mint morgós rendőr, Jean Reno a dobverőivel, Richard Bohringer azzal a sorozatgyilkos nézésével, hihetetlen milyen jól kitalálták a szerepeltetésüket .

előzmény: Sziez (#6)

2019-01-21 09:58:49 Fauve (2018) / A róka oscarmániás (5) #2

Kösz az ajánlást :)
Szíves figyelmedbe ajánlom ezt a filmet:
https://kritikustomeg.org/film/69108/a-caca-vadaszat-1964
itt meg lehet nézni:
https://www.youtube.com/watch?v=ii63R_TA3lA

előzmény: Ágó (#1)

2019-01-21 07:04:42 [Vapiti 2018] oscarmániás #27

Végleges:
Jakob Cedergren [Den skyldige / A bűnös] (mert egyedül elviszi az egész filmet)
Stan Lee [Avengers: Infinity War / Bosszúállók: Végtelen háború] (tiszteletből)
Michael Shannon (V) [The Shape of Water / A víz érintése] (ritka genya, sokat ment a film megítélésén a karakter)

Toni Collette [Hereditary / Örökség] (mert jól játszik)
Frances McDormand [Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Három óriásplakát Ebbing határában] (régi-régi nagy kedvenc)
Margot Robbie [I, Tonya / Én, Tonya] ( ellenállhatatlan a vigyora)

Busanhaeng / Vonat Busanba - Zombi expressz (mert ázsiai zombis)
The Babadook / A Babadook (a parázós atmoszféra miatt)
The Texas Chainsaw Massacre / A texasi láncfűrészes mészárlás (ha már lehet rá szavazni...)

Mi köszönjük :)

előzmény: Danesz99 (#12739)

Teljesen egyetértek a véleményeddel.
"Ez a film részletszép."
Pont ezért adtam rá ötöst. Láttam és látni fogok jobbat, de ezt szépen megcsinálták.
És már meg van kit jelölök férfi ezüst vapitire ;)

előzmény: Ugor (#123)

2019-01-16 17:41:34 Slit (2016) oscarmániás (3) #5

Volt egy időskori elhülyülésben szenvedő nőrokonom, aki azzal is fárasztotta a környezetét (egyedül élt a házában), hogy a boszorkányok mindig elpakolják, eldugják előle a késeket és az ollókat is. Meghökkentő volt ott a filmben az a kupac olló :)

előzmény: Ugor (#4)

2019-01-16 17:37:02 Searching (2018) / Keresés oscarmániás (3) #13

Én azért adtam rá hármast, mert másodszori nézésnél nem ütne. Valahogy végig az volt az érzésem, a jó ötletet, forgatókönyvet, szokatlan látásmódot és mindezt még keretbe foglalhatná még egy csavar!, átcsúsztatták egy biztonságos "mederbe". Abszurd dolog, de ha úgy alakul, jelölöm Vapitira ezt is, a hármas osztályzás ellenére.

2019-01-15 11:08:11 Sicc Meseországban (2002) oscarmániás (3) #1

Korrekt mesefilm kicsiknek, nosztalgiázó nagyoknak, Mikó István rajongóinak:
Mintha Micimackó mondana mesét a magyar gyerekeknek...

2019-01-15 07:04:26 Slit (2016) oscarmániás (3) #3

Annál a jelenetnél csak arra gondoltam, hogy mocskos az egész ház, koszos a fürdő, a csaj pedig a vizes lábával belelép a dzsuvába, ami lehet, hogy tele van üvegszilánkokkal is. PFújjj. A maszk jó ötlet.

előzmény: Ugor (#2)

Itt lehet nosztalgiázni:
:)

2019-01-14 10:40:56 Palincolni (2014) oscarmániás (4) #1

Hogy mit jelent palincolni?
Itt kiderül...

2019-01-13 13:38:21 [Vapiti 2018] oscarmániás #18

Még nem teljes, eddig ez van, nincs köztük a végső jelöltem, olyat próbáltam jelölni, akinek halvány esélye sincs, filmenként egy jelölt, marketing célból, figyelemfelkeltésnek:
Jakob Cedergren [Den skyldige / A bűnös]
Stan Lee [Avengers: Infinity War / Bosszúállók: Végtelen háború] (tiszteletből)
?
Toni Collette [Hereditary / Örökség]
Frances McDormand [Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Három óriásplakát Ebbing határában]
?
Busanhaeng / Vonat Busanba - Zombi expressz
The Babadook / A Babadook
?

2019-01-11 12:43:20 Skeleton Frolics (1937) oscarmániás (4) #1

A sötét éjjel csupa móka és buli az elhunytak számára.
Túlvilági tinci-tánci.

2019-01-11 12:06:53 Making Sausages (1897) oscarmániás (4) #1

Egy kis gyorstalpaló:
itt

Bár a néprajz és a népviselet távol van az érdeklődési körömtől, de a tizenkilenc éves srác lelkesedése, belülről áradó jóságos derűje, meg a nagymamához való szoros kötődése magával ragadott. Élmény volt, köszönöm a linket :)

2019-01-10 20:56:39 Cattle: The Cult (2018) oscarmániás (1) #5

Köszi az ajánlást :D

előzmény: St4nt0N (#3)

2019-01-10 20:07:40 Cattle: The Cult (2018) oscarmániás (1) #2

Ha jól sejtem (90%), hogy ez egy melltartó reklám :)

előzmény: Ugor (#1)

2019-01-10 11:07:51 Redl ezredes (1985) / Oberst Redl oscarmániás (5) #10

Redl ezredes a wiki-n
Hátha segít megkedveltetni vagy megértetni a filmet, a film elkészültének okát.

előzmény: dittike (#9)

Aki szereti a régi Pannóniás rajzfilmeket, az orosz meséket, az itt megnézheti:
2:1
oroszul tudók előnyben, a második mesére itt lehet osztályozni.

2019-01-03 16:13:30 [Szomszédok] oscarmániás #102

Ugye ? Én is úgy emlékszem .... Szerintem két ilyen "rácsodálkozó" eset lehetett.

előzmény: hhgygy (#101)

2019-01-03 11:01:16 [Szomszédok] oscarmániás #99

10/12, pont azt a kettő rontottam el, amiben a legbiztosabb voltam :(

előzmény: ChrisAdam (#98)

2019-01-02 07:15:47 [Általános fórum] oscarmániás #7750

Visszatekintve az évre, meglepően sok filmet sikerült megnéznem.
A kedvencek időrendi sorban:
Magány az erdőszélen
A ruha
Szelek szárnyán
Felvonó a vérpadra
Örök szolgaság (Bette Davis miatt)
Paisá
A múlt nélküli ember
Petra von Kant keserű könnyei
Táncos a sötétben
Mélyvörös (a zene miatt)
Solar Walk (van benne valami furcsa és megmagyarázhatatlan)
Alice a városokban
+ Testről és lélekről (remélem ötven év múlva is kedvencnek tartom )

"Mérei Ferenc (1909-1986), a magyar pszichológia egyik megteremtője filozófiát, szociológiát, pszichológiát és pedagógiát hallgatott, s meggyőződésévé vált, hogy a társadalom jobbá tételét a nevelés tökéletesítésével lehet elérni. Életútja három embernek is elég lett volna. Pszichológusból munkaszolgálatos, majd szovjet tiszt lett, s utána sorban intézet- és NÉKOSZ-vezető, Kossuth-díjas, állástalan, fordító, forradalmár, bebörtönzött. A Kádár-diktatúra enyhülésével párhuzamosan már egyre inkább tudós is lehetett. A társadalmi egyensúly letéteményeseinek a kis csoportokat tartotta.

„Nos, ettől volt ilyen nagyszerű a XX. század nagy vívmánya... És persze ezért kellett teljesen elpusztítani, merthogy ezt elpusztították..., nemcsak a Rákosi-rendszer..., mindenki elpusztítja. Mindenki, aki a hatalomra tör, annak ez a NÉKOSZ-féle képződmény az útjában áll. Tehát nincs hatalom, ahol egy ilyen csoport létezhet... Most ebből azt is tudjuk, hogy maga a csoport, a kis, emberi csoportosulások az egyetlen mód arra, hogy az ember szembeszálljon a hatalommal eredményesen. Mert minden más esetben a hatalom eltiporja a csoportokat. Mint, ahogy itten az ötvenes években minden emberi csoportosulást eltiportak.” (filmvilag.hu/xereses_frame.php?cikk_id=4965)

Mérei Ferenccel kevéssel halála előtt a Balázs Béla Stúdió égisze alatt Forgács Péter készített interjút. Visszaemlékezéseit gazdag dokumentumanyag illusztrálja, s Eric Satie zenéje festi alá."
Még pár napig itt látható.

2019-01-01 18:41:52 [Általános fórum] oscarmániás #7746

A https://kritikustomeg.org/film/84355/naked-zombie-girl-2014 tökéletes befejezés, ha már gyerekbarát a jelenkor éjféli tévéműsora szilveszterkor ;) , a Sámán Zolnay Páltól meg kitűnő felvezetés erre az évre :D

Igen, de Winston ezt visszaszívhatta suttyomban, hogy kedvezzen a cseh ellenállóknak és menekülteknek.... Nem tudom, csak spekuláltam.

előzmény: BonnyJohnny (#22)

Csak annyiban érdekel, hogy történetileg hű-e, vagy csak slendrián hozzáállás következménye. El tudom azt képzelni, hogy nem fogadták el Csehszlovákia szétdarabolását, megszállását, ezért nem módosítottak a hivatalos Európa térképen.

előzmény: hhgygy (#20)

Hát nem tudom, kikockáztam a felvételt, a szememet meresztgettem, erőteljesen ki volt húzva a határvonal, nekem nem tűnt úgy, de meg fogom nézni még egyszer. Úgy legyen, ahogy mondod :)

előzmény: hhgygy (#18)

2018-12-30 21:32:14 Az én városom (1959) oscarmániás (3) #1

Émelyítő szöveg hangzik el az '56-os események utáni fővárosi imázsfilmben.
Érdekesség, az egyik mozi ezt a filmet hirdeti :
Ketten a nagyvárosban.

2018-12-30 11:52:38 A mi szerelmeink (1990) oscarmániás (4) #2

Nem semmi riportok hangzanak el, igazi tabudöntögetés, vicces és egyben pirongató is. Komoly témák, hétköznapi arcok, meglepő képsorozatok. Vajon hogyan alakulhatott a szereplők sorsa a továbbiakban ?

2018-12-28 11:01:22 Hajrá, mozdony! (1972) oscarmániás (4) #1

Bár régen készült, de talán aktuálisabb, mint valaha .... ha értik mire gondolok...
https://vimeo.com/303740890

2018-12-27 14:35:13 Circus Maximus (1980) oscarmániás (3) #2

Egyik iskolapéldája annak, "miért rosszak a magyar filmek". Valami hihetetlen. Pedig jó a téma. Fantasztikusan jók a színészek: Major-Páger kettős zseniális, Gobbi Hilda pedig a legszebb orr-trombitát adta elő, amit valaha hallottam, láttam. A csavar még jóvá is tehetné az egészet, de aztán.... semmi. Ennyi? Mint a magyar filmek kb. ötven százalékánál. (Aztán csodálkoznak az alkotók, hogy egy generáció nő fel Terminátoron és Avatáron. Meg hogy lassan a Disney körül forog a filmuniverzum.)
Pedig olyan de olyan..., fantasztikusan megkomponált, felejthetetlen jeleneteket lehet látni, a popcornmozik gyorséttermis, C+C stílusához képest erőteljesen kimagaslókat. Mi hiányzik? Jó forgatókönyv? Ötlet? Alkotói szabadság? Vagy a sztárok agyonnyomták a jelenlétükkel az egész végeredményt? Nem volt pénz?
Ennek ellenére nem sajnálom ezt a másfél órát.

2018-12-24 18:27:27 A Pogány Madonna (1981) oscarmániás (4) #13

"Kardos doktor"..., szakadtam a röhögéstől :D

előzmény: Jereváni Rádió (#10)

2018-12-23 21:08:48 [Általános fórum] oscarmániás #7726

"Boldog Karácsonyt !" ;)

2018-12-21 10:08:37 [Általános fórum] oscarmániás #7723

Nem semmi válogatás! Van mit pótolnom :) Szép karácsonyi ajándék :)

előzmény: St4nt0N (#7722)

2018-12-17 07:50:58 [Általános fórum] oscarmániás #7721

Nap filmjéhez kedvcsináló:
Kelly's Heroes - Theme Song HD (Burning Bridges)
az egyik legjobb jelenet:
Kellys Heroes 1970 Tank Tunnel Attack
Donald Sutherland eszméletlen :)

2018-12-14 14:10:41 [Animáció] oscarmániás #276
2018-12-14 09:26:17 [Általános fórum] oscarmániás #7720

Most nem hiszem, hogy ezzel a módszerrel élek.

előzmény: hhgygy (#7719)

2018-12-13 20:46:56 [Általános fórum] oscarmániás #7718

Ez nagy királyság, eszembe nem jutott volna, működik másik címnél is köszi :)

előzmény: St4nt0N (#7717)

2018-12-13 19:53:36 [Általános fórum] oscarmániás #7716

Szoktam csemegézni, de túl gyorsan eltelik az a pár nap :P Nem baj, több kolbász mint nap :D

előzmény: St4nt0N (#7715)

2018-12-13 15:11:34 [Általános fórum] oscarmániás #7714

Kösz a választ.

előzmény: St4nt0N (#7713)

2018-12-13 09:07:46 [Általános fórum] oscarmániás #7712

Tudja valaki, lesz idén is NAVA/MNFA karácsonyi ajándék a filmbarátoknak?

2018-12-09 20:34:45 Wake up call (2014) oscarmániás (3) #2

Még mindig egy kopott nyomógombos nokiát használok, ennek ellenére a családban, csak nekem, ez már a hatodik mobilom....Három nagy műanyag tárolódobozt töltenek meg az lakatrészek, tartozékok, a számlákról és szerződésekről nem is beszélve...
Itt megtekinthető, így bronzvasárnap alkalmából

2018-12-07 20:41:55 My Baby Left Me (1995) oscarmániás (4) #1

A Ruben Brandt, valamint a groteszk, szürrealizmus és abszurd iránt fogékony filmbarátoknak ajánlott ez a szexuálisan túlfűtött freudi mese.
My Baby Left Me

Miután már kialakult egy közepes filmes vhs-gyűjteményem, a jószerencsém egy hipermarketbe vezetett, ahol rábukkantam az évtizede vágyott filmes kiadványokra: Robin Hood, Tűzszekerek, Dr Jekyll és Mr. Hyde, Lázadás a Bountyn, Grand Hotel, Hová lettél drága völgyünk, Nagy Ziegfeld, stb.stb. Kíváncsi voltam egy teljes oscar-díjas listára. A filmkatalógusra találtam először, de az teljesen hiányos volt, aztán eljutottam a KT-re, egy idő után regisztráltam, felcserélve a választott nevet a kigondolt jelszóval, aztán fejest vetettem magam az adatbázisba.
(Aztán később egy gyenge pillanatomban lenulláztam magam, kiszálltam egy kicsit de hát ez már az életem része, úgyhogy itten vagyok és maradok remélem még sokáig :))