oscarmániás

2022-09-24 08:28:00 [In Memoriam...] oscarmániás #3091

Emlékszem egy nagyon visszafogott, visszahúzódó osztálytársam választott példaképe volt, amiért Mildred Ratched...

2022-09-22 21:02:44 Díszmagyar (1949) oscarmániás (5) #2

"Totális állam - Totális kultúra"
"Akasszátok fel azt a vacakot!"
Szuper, tiszta, jelen :(

Régimódi, pöttyös regényes, beszólogatós, lovacskás mozi, mellőzve a Walt apánk giccsét. Erőteljes színészi jelenlét: az örök Mickey "Zsoké" Rooney, a '32-es! születésű Liz anyánk, a szenzációs Anne Revere - Donald Crisp páros, a hazudós ötéves hálás szerepében "kellemetlenkedő" Jackie 'Butch' Jenkins és a fiatal Angela "Gyilkos sorok " Lansbury. Kellemes délutáni kaland akár az egész családnak. Miért ne?

2022-09-22 11:07:00 Nem szoktam hazudni (1966) oscarmániás (4) #1

Fölötte nem köröznek a muslincák!
Egy alulértékelt remekmű. Voith-Fülöp-Tordai trió megállíthatatlan úthengerként legyőzhetetlen titánok, hatásuk napokig érezhető. Átélhető, megélhető.
A .... miatt nem zseniális, ...bb lehetett volna, de nem baj. Nagyon jó film, nagyon megkedveltem, a tartalomleírásokra vigyázni vigyázni!!! mert lelövik a végét. Még nálunk se a legjobb, lehet, hogy egy mondatra le kéne szűkíteni....

2022-09-20 19:31:36 [In Memoriam...] oscarmániás #3090

Az a fej, az a csontig hatoló kisugárzás! De jó, hogy felfedezték nekünk a filmesek!
https://www.youtube.com/watch?v=aihUivZNFFg

előzmény: Joeker81 (#3089)

Piedone nem pofozkodik, csupán gondterhelt arcokat vág. A "Rossz" nagy dilemma elé kerül: megállapodjon, vagy leléceljen a nagy dohánnyal? Az igazi gonosz azzal a temetkezési vállalkozós fejjel telitalálat, "színt" visz a produkcióba, kísértetieset.
Kissé hosszú a maga százhat percével, néha jól elpiszmognak kis ügyek kapcsán, máskor az volt az érzésem itt-ott megvágtak jeleneteket, a vége pedig kifulladni tetszik látszani. Ilyen felvezetés után elvárnánk egy Sam Peckinpah minőséget. Közepes szórakozás, indiánmentes.

2022-09-20 18:16:23 Robin Hood (1922) oscarmániás (3) #1

Csalódást okozott. A díszletre, kosztümre nincs panasz, a rosszak elég gonoszosak, D. Robin Hood Fairbanks adja a szokásos akrobatikát, de a film nagyon alul teljesít az akciójelenetekben. Az mindent elárul, hogy "Robin Hood" csak a film második felében jelenik meg.
Ebben a verzióban sokkal több szerep jut Oroszlánszívűnek és a keresztes hadjáratnak, Huntingdon gróf udvarolgatásának, a harisnyás erdei zsiványok meglehetősen háttérbe szorulnak, Little John udvari ember, a gróf bizalmasa, Lady Marian testőre.
A film első fele jobban teljesít, sajnos a másik fele a későbbi rajzfilmes utalásokat juttatta eszembe. Aki már lezártnak tekinti a Robin Hood mizériát, nyugodtan hanyagolhatja.

2022-09-17 17:40:03 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #26547

Akkor én kérek elnézést :)

előzmény: manuva (#26546)

2022-09-17 17:16:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #26545

"Azért probléma, mert vagy fehér történelmi karaktert cserélnek négerre, vagy kitalált fehér karaktert. Meghamisítják a történelmet, vagy az eredeti művet." :D:D
Franco Nero, Djoko Rosic, Gojko Mitic, Ben Kingsley, Jan Nowicki, soroljam még?? Ez ellen ki tudott kellőképpen tiltakozni? És akkor? Lett valami eredmény?
Bízzuk rá az alkotókra és a pénzeszsákokra. Akinek nem tetszik a trend, nézzen régi filmet, ami kielégíti az igényeit. Vagy doksit, annyi van mint csepp a tengerben.

Csak azért raktam offba, pont attól a hozzászólástól, mert onnantól kezdve már nem a filmről szólt a diskurzus. A kiskoboldra meg odafigyelünk (doktorkára is), különben meg a vélemény olyan mint az a bizonyos, mindenkinek van, lehet. Offba kerülni nem büntetés, és szerintem azért nem reagált senki korábban a bújtatott provokációra, mert nem kívánt áldozni zoo csemegére.

előzmény: SoZi (#14558)

A Patyomkin egyik utolsó matrózát körözik égen és földön, ám a titkosrendőrség egy galád vezéralakja rátalál egy kis utasszállító gőzhajón. Itt kezdődik a szájbarágós, propagandisztikus ifjúsági kalandfilm sztorija sok sok egyoldalúan ábrázolt figurával, nyakatekert manőverrel. Nem rossz annyira, bár bántó mai szemmel ez a férfiközpontú világábrázolás, egy-két érdekes dolog miatt (halárus, a gombozás, a főszereplő gyerekek idegesítő tikkelése, a némafilmeket idéző színészi játék) nem időpazarlás megtekinteni. Bolsevik zs-kategóriás.

2022-09-16 09:15:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #26541

Nem tudom miért ez még mindig a téma.
Az oldalunk látogatói nagy részének régi, scifis dilemmája, hogy: "álmodnak-e az androidok bárányokkal?"
Akkor miért ne képzelhetné el egy nyolc éves színes bőrű kislány feketébe Hófehérkét?
Miért kellene a főhősöket állandóan europid rasszban bemutatni?
Miért ragaszkodjunk az eredeti történeti hűséghez? A több szempont, megvilágítás, verzió csak gazdagít.
Shakespeare darabokat tilos Afrikában, vagy Ázsiában eljátszani?
Esküszöm, ez a mai világ tiszta bolondok háza.
Egyébként meg hol kötelező olyat nézni, ami nem tetszik?

--
Áthelyezve a(z) The Batman topikból.

Azta, ezt a "mikoros" slágerszámot de utáltam annak idején, köszi a zeneválasztást
Az első öt perc miatt mindenképpen, jó szívvel, felszabadultan. Sok ilyet (kábé) még
Az UFOs hidroglóbuszért pluszpont jár.

2022-09-09 21:23:41 A tér (2013) oscarmániás (5) #1

Azok az idők. Amikor egy horváto-i nyaraló kiverte a biztosítékot. (Azóta) Łevitézlett politikai üstökös, V.G. Meg az a sok kis színes a járókelőkkel. Nagyon fasza. :D
Gondolom összekapcsolódnak, nagyon turul. :]
Indavideón lehet élvezkedni ;)

2022-09-08 19:50:14 [In Memoriam...] oscarmániás #3075
2022-09-07 20:23:48 Berlinskaya Fuga (2009) oscarmániás (4) #1

Mi lehet ezzel a családdal, vajon biztonságban vannak ?

Ez lenne gondolom, és feltételezem hogy az első két részt egybegyúrták és úgy adták le itthon a tévében, talán húsvét örömére.
A 14546-os észrevétel már két éve (ha nem három) is téma volt. És nem változott semmi. De nem baj, szorgalmasan írogassátok össze a hibákat, észrevételeket, abba ne hagyjátok (!!), hogy magunk előtt lássuk, aztán majd egyszer sort kerítünk rá....

előzmény: deathcode (#14547)

A végső évekről semmit sem tudtam, hogy miért így történt. Alaposan félreismertem, emiatt szégyellem is magam.
Nagyon szép doku, ajánlom.

2022-09-01 21:16:05 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #26529

.

--
Áthelyezve a(z) In Memoriam... topikból.

2022-09-01 12:42:12 DIRT (2010) oscarmániás (4) #1

Bepöckölöm a friss hozzászólások közé, mert biztosan van aki szeret kerékpározni, és talán talán kíváncsi néhány fanatikus fiatalra, akik a szabadidő nem megszokott eltöltését választották:
Bukósisak, térdvédő, öveket becsatolni

A lenti link pompásan létezik. A film megtekintése regisztrációhoz kötött erotikus jellegét tekintve. Google fiókkal pikk-pakk mükszik....
Azoknak akik szeretik a Kusturica mozikat, szeretik az Illést, és nem veri ki a ragya, ha falusi, "telepi" helyszínek, karakterek előfordulnak....

előzmény: coles (#2)

2022-08-27 15:10:24 Nope (2022) / Nem oscarmániás (4) #14

:D és tényleg :)

előzmény: Danesz99 (#13)

Pont ilyen szeplős kiscsajért voltam oda meg vissza kilencedikig... Köszi Sean Baker :)
Na valami ilyen féle, a lecsúszó középosztályról, az elfogadott néphülyítésről, meg elsumákolt tabudolgokról kellene egyre bátrabb filmeket csinálni... Annyi de annyi téma van, le se kell hajolni érte. Csili-vili népi ópiumok, meg könnycsatornákat ingerlő hamisítványok helyett is.
ÁÁááá, nem érdekes, h.

2022-08-26 14:22:07 Snowbird (2016) oscarmániás (3) #2

Működő
Ha. Akinek bejött Frances nénénk lakókocsis filmje. Talán.

Jaroslava Schallerová 1956-os születésű, azért az nem egyszerű:O

A kísértetházas kliséket ügyesen kihasználó belevaló, vagány európai horror-kuriózum. Bár a vége meglehetősen kérdéses eredménnyel bír, dacára az autós jeleneteknek például, valamint így nem éppen kielégítő az összhatás a "kiéhezett" és sokat látott közönség számára; mégis egy nagyon jó szórakozást nyújtó családi horror-dráma. A legaranyosabb részek kimaradtak a magyar változatból (apuka tapétázó show-ja, az áruház játékosztályán játszódó jelenet).

2022-08-21 08:05:00 Abracadabra (1970) oscarmániás (2) #2

A szivárvány miatt itthon betiltanák, a varázslónak túl nagy az orra, ... viszont az nagyon aranyos, amikor a hullámzó tengeren ülnek az esernyőben hárman, háttal csak az egyforma fekete sziluettjük látszik, az nagyon bájos, kedves.
Nem jó, hanem rossz, Kanadában ezerszer jobb animációkat csináltak.

Egyszer használatos verekedős-nyomozós tucatfilm. De ha választani kéne, inkább ez, mint a Charlie angyalai. Itt nincs Charlie, szerencsére, viszont van gyöngéd érzelmekkel is rendelkező zsokésapkás napszemcsis bérgyilkos, meg halovány Brando/Corleone karikatúra, valamint a háttérben néha megjelenő városi panoráma tengeri öböllel. Carlsberg sörreklám, a szinkronban hallható Jackie Chan név, lövések előtt elvágódó többször hasznosítható klónellenfelek. Szokásos távol-keleti akciólimonádé, semmi több, de így jó.

Másfél óra. Ekkora idő áll rendelkezésre, hogy egy több országon átívelő kis létszámú terrorista sejt indítékát, tevékenységét, majd ennek megakadályozását, felszámolását kövessük a bizonytalan végkimenetelig. Tucatnyi szereplőt mozgat az alkotó stáb, szinte "izzadva" próbálják az irántuk szárba szökkenő szimpátiát a nézőkbe plántálni. Ennio Morricone muzsikája, Friedkin profizmusa, a még éppen "tomboló" hidegháború és a hírhedt Carlos akcióinak friss élménye ellenére ez csak a jövő filmesei számára elrettentő, ellen-mintapéldány marad.
Van magyar szinkron, pocsék munka, bár néhány hangnak nagyon megörültem. Az akciók "elég hitványak, de megteszik", sajnos egy hosszúra vágott sorozatepizód szintű a minőség. A zeneszerző rajongóinak ajánlható. Talán.
(Egy ős-Mission Impossible, csak kütyük és Tom nélkül.)

2022-08-17 16:45:10 Basic Training (1985) oscarmániás (2) #1

Érdekes szatírának indulna korrekt filmzenével, de aztán egy nagyon összetaknyolt romkom-kémes/titkosügynökös-nudizós kombináció lesz az eredmény. Tényleg a meztelenkedésen kívül semmi értékelhetőt nem lehet felfedezni benne.

2022-08-13 06:23:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #26520

.

--
Áthelyezve a(z) In Memoriam... topikból.

előzmény: Joeker81 (#3072)

2022-08-12 08:44:11 Janika (1949) oscarmániás (2) #3

" - Szín igazgató? Te? Hát mit értesz az üzlethez?
- Nálunk most a színháznak semmi köze az üzlethez. Mi olyan színházat szeretnénk csinálni, amilyenről mi álmodtunk egyszer."

Mintha pár éve hallottam volna, de ismerős....

Még csak tíz perc, de a mélység amibe betekintést nyújt szédítő...

2022-08-08 07:05:09 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] oscarmániás #26519

Gondolom ez egy közismert vicc csattanója akar lenni, nem? (Próbáltam értelmezni, de lássunk tisztán:...
Még mielőtt valaki feleslegesen megsértődik.)
:D

előzmény: Bicycle Repairman (#26518)

Mintha egy középszerű bűnügyi tévésorozat misztikummal agyonfojtott epizódja lenne. Nagyon gyenge, semmitérő kacat.

Melyik az?

előzmény: St4nt0N (#14505)

Ilyen szép kérésnek nehéz ellenállni, de statisztákat, meg nagyon mellékszereplőket, pláne rövidfilmnél (kivéve híresség cameoja) nem szeretünk feltenni és nem is lesz belőle rendszer. Azt meghagyjuk az imdb-nek. Szerintem. Ennek ellenére szívesen kibővítettem, remélem érdemes volt ;)

előzmény: thefacts (#14497)

Hát biztos, hogy nem az idő számít, és nem kell ezernyi filmet sem lepontozni hozzá. Szerintem Vinyo pár nap alatt törzstag lehetne, ha összeválogatná a kedvenc filmjeit ;)
Száz biztosan van.

előzmény: Raul (#14492)

Aki nem törzstag ne csodálkozzon...
Osztályozd le a kedvenc filmjeidet biztosan van 100-200 db, aztán közelebb kerülsz a lehetőséghez...
Legyél aktív, hasznos tagja a közösségnek :)
:)

előzmény: Vinyo (#14490)

https://kritikustomeg.org/film/15877/zombie-honeymoon-2004 Ezt egy kicsit át kellene fogalmazni, mert ez olyan ... tré lett. Mivel nem láttam a filmet, nem tudok ezzel mit kezdeni.
"A Zombie Honeymoon egy felfedezés arról, hogy meddig lehet tolni az igaz szerelem határait anélkül, hogy elérnénk egy töréspontot." Egykori irodalomtanárom felhajtana egy unikumot ennek olvastán....
Egyébként nagyon szépen köszönjük :)

előzmény: fempolip (#14488)

2022-07-31 20:06:37 [JÁTÉK] oscarmániás #50184

2. Tűz van babám?

Rendben. :)

előzmény: hhgygy (#14482)

Nem az a földön fetrengve hasfájósan röhögős, nem is olyan egyedi, mint az angol humor úgy általában, hanem kedélyes, családias, matinészerű, kivárós. Richard Benjamin szinte egymaga "viszi a boltot", de jól áll neki, azonban ez túl kevés, kellett volna még dolgozni bátrabban a történeten. Talán kevesebb szörnymaszk, inkább erősebb mellékszereplők pörgős egysorosokkal? Talán egy felújítás sem ártana, ilyen horrorfilm-áztatta korszakban....

2022-07-19 16:13:32 Macabro (1980) / Hátborzongató oscarmániás (5) #1

Az jár jól ezzel a filmmel, aki nem olvas utána, nem kattint az imdb-re és a kulcsszavakra.
Biztosan "erős", felkavaró hatású sokak számára, ám a profiknak, de lehet a haladóknak is ez csak egy tötymörgés, nulla eredetiséggel. Nekem tetszett, valószínűleg, mert nem voltak magas elvárásaim.

2022-07-17 20:12:25 [JÁTÉK] oscarmániás #49955

Tűkön ülünk, be kell vennem az altatómat, hogy nyugodtan átaludjam az éccakát :))) Hajrá hajrá )

előzmény: ryood (#49954)

Akkor így maradjon?

előzmény: St4nt0N (#14462)

Erre gondolsz?

előzmény: bambula (#1404)

2022-07-14 13:44:42 Dangerous (2021) / Veszélyes oscarmániás (?) #4

Bruce Willis- úgy hallom/olvasom "beteg". Nicolas Cage- láttam mostanában egy korai filmjét, szerintem semmit nem változott, jó időben jó filmek, alkotók és szerepek találták meg. Mel Gibson- gondolom ő ausztrál gyüttmönt és közben pária lett a jelenben.
Ne bántsuk őket, örüljünk hogy a fénykorukban nőhettünk föl :)

előzmény: Anonnim (#3)

2022-07-14 13:13:03 [JÁTÉK] oscarmániás #49928

5. A hetedik kör ?

2022-07-14 13:08:41 [JÁTÉK] oscarmániás #49927

6. Papírrepülők?

Jó itt, vagy elküldöd nekem privátba.

előzmény: fempolip (#14454)

Azért nem kell heteket várni.
A vaktában pontozgatók miatt lett láthatatlan a korábbi funkció. (Pedig ötletnek és marketing szempontjából nem volt rossz, egyfajta filmes ajánlóként is működött számomra. pl sok rövidfilmet ennek hatására néztem meg)
Az logikus lenne, ha valakinek a kérését töröljük, akkor kapjon választ is a miértre.

előzmény: Dió (#14451)

Miután Klaus Nosferatu Kinski összetaperolta a megcs.cs.részésre kiválasztott szereplőket, a stábot kiebrudalta a városból Velence reklám- és turisztikai bizottsága és lecsukták a nyersanyag beszerzésével felelős gazdasági igazgatót sikkasztásért. A statiszták java része -akik ott laktak/laknak- nem járultak hozzá hogy ország-világ megismerhesse észak-olasz fizimiskájukat. (Ezért minden Mihályt elrejtettek....) Aki az elmúlt húsz évben járt a városban, lehet nem hisz a szemének.... Tesztvetítéskor energiaitalokat szolgáltak föl import vámpírok, a kijáratnál izmos pacsirták lökték vissza a végefőcím előtt távozó vérszemmel szenvedő alanyokat...

Aki szereti a hagyományostól eltérő vámpíros történetmesélést és a lassan kibontakozó filmes atmoszférát, kedvelni fogja, de csak HD minőségben. Nem csodálom most már, hogy annak idején Coppola óriási marketinget kapott, és hogy pár év múlva az Interview with the Vampire is olyan nagy sikerű lett. Kellett az újítás, nagyon elfáradhatott a vérszívós mítosz.

Ok. Szereplőt tucc tőteni, Bonny? :)

előzmény: BonnyJohnny (#14442)

2022-07-04 16:13:03 [JÁTÉK] oscarmániás #49674

Támogatom.

előzmény: ryood (#49670)

2022-07-04 15:24:08 [JÁTÉK] oscarmániás #49669

Egyébként nagyon királyak ezek a feladványok !! :D

2022-07-04 15:23:29 [JÁTÉK] oscarmániás #49668

6. Z világháború?

2022-07-03 20:56:00 Tauw (1970) oscarmániás (4) #1

Nem kicsit szájbarágós, oktató jellege agyonnyomja a zsenit, de a szociálisan érzékenyektől így is kicsalhatja a bekezdésnyi elemzést, annyi minden belefért a 26 percbe. ;)
Tauw
Populisták, rasszisták se bánják meg:(

Óriási sztárparádé. Elpocsékolva a tehetségük. Hihetetlen hogy ezeket a szerepeket nem másnak adták. Meg jó pár logikai balfogás: éjszaka trükkösen elbújnak, majd másnap maszk nélkül szemtanúkat hagynak maguk után, pl. A csapat tagjainak kiválasztására sok időt elvesztegetnek. Jó volt nézni, ahogy Jim Brown csicskáztatja őket, de a végét meg gyarló módon összemaszatolták. Tényleg csak rajongóknak, meg aki oda-vissza van a hatvanas évekért, annak jó lesz.

Okkult dolog szertartások nélkül, izgi nyomozósdi frappáns lezárással. Egyáltalán nem rossz filmecske, a próbát kiállja.

Ritka rosszul elpazarolt film. Pedig volna benne spiritusz, de a végtelenségig túlnyújtották, és nem váltják valóra ígéreteiket. Pedig a kijelölt karakterek nem lennének rosszak: az idióta család, a szecskázásra való fiatalok a gyerekkori traumával együtt élő sráccal, a flúgos helybéliek a nimfomán anyukával, a csaló horgásszal, a nagyra nőtt hobbittal, a nyomozni képtelen hekusokkal, a hallókészülékes bácsival mind mind sokat érő szerepek, de a színészek nagyon rosszul alakítanak, ki tudja már miért sikerült így. A pecabotos öldöklés, a végén meg a párbaj, vagy a darálás, a pecás csalás nagyon is frankó, de olyan vacak összhatást kelt, hogy azt már nézni is fáj.
Pedig a táj csodaszép...

2022-07-02 15:29:03 Deadbeat (1977) / Tomcats oscarmániás (3) #1

Szokásos cucc, ígéretes, a készítők kihozták belőle, amit lehetett, csodás '70-es évek környezete, stb. stb.
Ami különlegessé teszi, az a jó érzékkel összeválogatott szereplőgárda, a szemétládák különösen tenyérbemászóak, amilyennek lenni kell.

Egy leszbikus "James Bondra" tenném a voksomat, érdekes lenne mit hoznának ki a karakterből...
Szerintem teljesen mindegy, ki nyeri a szerepet, a sármos J.B. szerintem kerüljön háttérbe, inkább fújják föl egy merev gondolkozású terminátorrá, a filmet így vágják 85 percesre (!!!!), akár videóklipes, akár erőteljesen sötét hangulatú, akassza meg a kukoricát és a nácsót a mohó (t)orkokon. Egy próbát mindenképpen megérne, mit veszítenének? A gyerek közönséget? Ugyan, ugyan.

2022-06-30 21:45:22 Phantasm (1979) / Agyrém oscarmániás (5) #5

Qva jó ez a film!

2022-06-29 17:28:05 Humongous (1982) / Dog Island oscarmániás (4) #1

Két baj van ezzel a filmmel.
1. A magas elvárás, amit nem elégít ki. 2. A közelmúltbeli tinihorrorok negatívuma itt már fellelhető.
Viszont a maga szerény eszközeivel folyamatosan emeli a feszültséget, és én nem találtam benne üresjáratot, valamint ahogy fogyatkozik a szereplőgárda úgy egyre jobban erősödnek a film erényei.
Szerintem egy nagyon is alulértékelt, elfelejtett, meg nem értett műről van szó.

Igazán pozitív csalódás. Semmi extra, csak amit egy akciófilmtől elvárhatunk, elvárunk. Egyenletesen pörög, és a vége is azt hozza, ami tetszetős. Lehet hogy az alaphelyzet, a vietkong fogságból kiszabadulósdi ún. "tizenkettő egy tucat", mégse lehet unatkozni rajta. Jóféle, nem túlnyújtott, ajánlható, giccsmentes.

A helyszín, a környezet pompázatos, nagyon izgalmas lehetőségeket rejt, amiket nem sikerült kiaknázni. A szereplők, a színészek rendben vannak, a zene felejtős, a történet meg gyenge, nagyon gyenge kidolgozású. Inkább thriller, mint horror, csak kezdőknek ajánlott, bár lehet, hogy az edzett, tapasztalt rajongók is találnak benne valami különlegeset.

Hasznos észrevétel, köszkösz:)

előzmény: HejjaX (#14439)

Csajos akciófilm motorral, rendőri és boltos karikatúrával, lagymatag csavarral és izgalommal, erőlködően gonosz Landauval, felejthető zenével, vagyis ez a rövidre szabott művecske ötvözi az évtized akciómozis nyűgét és erényét.

Cowboyos film indiánok és banditák nélkül. Nem olyan "újhullámos", újkori, mint a (állítólag?!) Young Guns által elkezdődött, fiatalokat is megszólítani igyekvő stílus, sem nem ódivatú, mint pl. Clint vagy John filmjei, de messze van az izzadt és vérszagú európai remekművektől is. Nem rendkívüli, a milliószámra feldolgozott ismerős alaptörténet nem váltja meg a Vadnyugatot. De miért is érdemes és kihagyhatatlan?
- Kirk kettős szerepben. - A táj meseszép és fantasztikusan gyönyörű és... csodálatos. - Nem csak szőke hölgyeké a lovon érkező herceg. - Lovak, lovak, lovak. - És még több táltos paripa. - Nem utolsó sorban pedig jóhiszemű, naiv világú, ezért feltöltő erővel bíró filmköltemény.
Itt nem szabad lentebb adni, a kép- és hangminőséggel szemben támasztott igényekhez ragaszkodni kell.

A színészek átlagéletkorának megfelelő tempójú, titokkal súlyosbított rémdráma menetben közben elfonnyadó ijesztgetéssel. A stáblista elárul mindent, mit lehet várni a filmtől. Korrekt családi borzongatósdi nagyobbacska gyerekekkel, Kékfényen megedződött nagyszülőkkel.

Valóban a zene abszolút nem illik ehhez a filmhez, de passzol a nyolcvanas évek ízlésvilágához. Az látszik, hogy a háborús jeleneteken dolgozgattak, a repülős akciókat sem csapják össze pár másodperc alatt. De ez az időutazásos vonal nagyon tré, csak a kihasznált vicces szituációk javítanak, teszik elviselhetőbbé a történetet.
Köszi az infót, segít helyre tenni a látottakat :)

előzmény: critixx (#2)

Ez történik, ha koncepció nélkül, előkóstolást mellőzve mindenfélét belehajigálnak egy fazékba, majd az egészet leöntik valamilyen cukros sziruppal. Aztán vagy ízlik, vagy ehetetlen, s félő hogy fertőzést okoz.

2022-06-24 12:45:28 Roar (1981) oscarmániás (5) #1

Tippi Hedren döglött varjak után nagytestű ragadozók között, most a lányával együtt. Igazi családi kaland rengeteg kacagással, kevesebb vérrel. Noel Marshall mint rendező és színész elképesztő dolgot vitt a vászonra, mint magánember pedig .... hát, arra nincsenek szavak!

Aranyos, bájos, nagyon cuki. Ha bizonyos filmalkotásokra kajahasonlatként a gyorséttermi egységesített menükre gondolunk, akkor erre a képzeletünkben élő parasztreggeli illik inkább. Kellett már, mint a falat kenyér :)
18 karikás!

2022-06-23 17:10:17 Ruckus (1980) oscarmániás (4) #1

A Rejtő Jenő figuráihoz hasonlító mókamesterek és a korszak átlagos kaszkadőr mutatványai nélkül elég silány lenne ez a Rambo-Sommersby-Smokey koktél. Inkább vígjáték, mint thriller, hamis felvizezése a vietnámi háborús traumának, ennek ellenére üdítő szórakozást tudott nyújtani. És Linda Blair nem vetkőzik.

Van erotika, de az csak a kötelező adag, aki többre vágyik, másik filmet keressen, pl. Hasfalmaetsző

előzmény: Xuja (#2)

Aki betegesen irtózik a patkányoktól, ki ne maradjon belőle! Tolonc módra kiöltözött trógercsapat, westernfilmekre is emlékeztető szétkorhadt díszlet, ottfelejtett eszközök sugallata, szinte érezni a bepállott levegőt, a már kötelező félhomály , de mindezek ellenére egy tartalmas másfél órát lehet kifogni. Egyáltalán nem rossz a végeredmény.

És mekkora kincs, hogy dokumentálták a kádári világ egyeduralkodó tévécsatornájának a mechanizmusát is.
[Nem emlékszem, hogy korosztályomból bárki is emlegette volna ezt a filmet annak idején. Bruce Lee (így kiejtve, ahogy le van írva) Arnie, Sly, western+kalóz+ stb., Kellett az azóta elhíresült Jedi visszatér plakát szóróanyag, amiből mindenkinek jutott legalább kettő az iskolában, de Luke-Han-Leia-"Kard Fater/Dárt Vödör" bezzeg semmi. A ferdeszeműek ugribugrija elnyomta mélyre a dzsedilázat, legalább is vidéken, itt az alvégen.]

előzmény: BonnyJohnny (#97)

Csillagok háborúja 1984.12.25 legelső MTV adás
Ez régen annyira de annyira jellemző volt. (És nem igazság, hogy négy évesen nem láthattam...)

2022-06-23 08:29:20 Taxi Girl (1977) / Taxisofőrnő oscarmániás (2) #4

Egykori hittantanárom hívta föl a figyelmet Edwige jelenségre, és hogy mi végzősök végleg lejöjjünk a '90-es évek bájairól, a lejátszóba került az Il ladrone.... de ez már nem ebben az évezredben történt
Szóval "érdemes", nem bánom meg a 90 percet ?

előzmény: budaik (#3)

2022-06-22 18:24:51 Damnation Alley (1977) oscarmániás (3) #1

'77-es film, ezt figyelembe kell venni, ha a logikátlanságok, a kalandfilmes vonal, meg a gyengébb trükkök bántják az elkényeztetett nézőt. Számomra az első percek voltak hátborzongatóak: ilyen egyszerű, ennyi lehet az egész? A csótányos rész lehetett volna több, abban volt még szufla, a vizes rész meg mehetett volna a lecsóba.
(Az ilyen "nukuláris" témák mindig aktuálisak maradnak, úgy látszik...)

2022-06-21 10:51:21 Földiek (2017) oscarmániás (4) #6

Nem találtam. Szokás szerint.
Viszont ez hangulatilag hasonló, másFÉL PERC
ffaa

előzmény: macready (#5)

2022-06-21 07:42:11 [JÁTÉK] oscarmániás #49482

Lájkolom ezt a játékot (is) :)

A zsékategóriás lövöldözős filmek között egy csoda. Időutazók által összepuffantott LOST paródia. Itt aztán sosem fogy ki a lőszer, és mesterkommandós titkos énje bárkiből kibontakozhat!

2022-06-19 21:12:37 [JÁTÉK] oscarmániás #49455

5. Mulholland Drive?

Az egyik legjobb bevezetése van a filmnek, a karatézó kölyökkel. Ezt a szintet tartja is végig, nincs leülve a sztori, sokszor fel lehet szisszenni, de nem megbotránkoztató. A vége kijózanító pofon, a színészek zseniálisak. Agnès Varda rajongói elégedettek lehetnek, minőségi munkát láthatnak.

Max von Sydow jó, rá nem lehet panasz.
Tulajdonképpen mesefilm, felnőtteknek, egy bizonyos kor után, keresőknek, megtalálóknak, vagy ki tudja, ... Zanussi rajongóknak? Ha a rendezőnek ez a technikája, szerintem oké, de több jelenet annyira mesterkélt volt, mintha magyar filmet láttam volna, magyar rendező és színészek által előadott érzelmi kitöréseket. Na meg aztán annyira, de annyira valószínűtlen az egész történet.
Azt elhiszem, hogy '92-ben figyelmet felkeltő módon sodródhatott a néző ezzel a filmmel, s abban is biztos vagyok, hogy többekre volt nagyon is pozitív hatással. De ez most csak egy közepes kamaradráma, pár jelképpel: mint pl. a halál előtt álló főszereplő tekintete és a folyóparton kikötött himbálódzó csónak, csak Kharón, a révész nem állt még a helyén.

2022-06-18 11:06:22 Suburra (2015) oscarmániás (4) #16

Egy kegyelem négyes, mert csili-vilin tolták az arcomba a nagy semmit. Meg mert olyan, mintha egy évados sorozatot vágtak volna tévéfilmre, ez +1 . . Így viszont a karaktereket kihasználatlanul hagyták, a legjobb húzásukat meg elpocsékolták már az elején. Hatásvadász zene, nézőt lekenyerező b*dás, tiszta gáz befejezés. Pfuj. Még jó hogy európai, szerencsére.

2022-06-17 20:25:14 [Általános fórum] oscarmániás #9642

Nem értek ezzel egyet teljesen, volt lehetősége a kiadóknak kihasználni a magas árrést a kezdetekben, ehelyett a főáramlati filmeket nyomatták ezerrel, majd a turkálóba juttatva értéktelenné tették a fogyasztók szemében. Kisebb cégek szerencsére ráálltak a minőségi kiadásra, de sajnos elkéstek vele. A kiadók védelmében még leírom, hogy a korhatár besorolás komoly figyelmet, megfontoltságot vár el a döntéshozóktól, és hát a kiadási oldal nem szállhat el az egekbe, szoros konkurenciaversenyben. Nem adhatnak ki mindent.
Ilyen értelemben a különlegességekre vadászóknak egy igazi aranybánya a letöltési lehetőség, ahol a világon szétszórt rajongók megtalálják egymást ízlésben. És szerintem komoly megmentői a kultúra félretolt, elhanyagolt részletének, pláne hogy beigazolódnak a pletykák hogy utólagosan csonkítanak, változtatnak a filmeken. Arra emlékszik valaki, hogy tervbe vették a Tom és Jerry epizódok "füstmentesítését?" És ha a győz a PC, akkor a szemet bántó, ostoba rasszista jeleneteket is eltüntetik örökre? Ilyen értelemben jó, hogy közkinccsé válik a régen volt filmművészet, ahol már nem az alkotókat lopjuk meg, hanem megakadályozzuk, hogy kapzsi vízfejek zsebe dagadjon.
Persze az is igaz, hogy profit nélkül a képminőség helyreállítása, vagy oktatóvideók, alámagyarázó kommentárok elkészülte álom marad csupán....

előzmény: fempolip (#9636)

Zenével, gyerekkel, jól kiválasztott mumussal a szart is el lehet adni... Sikerült, meglepő módon sikerült.

Az alapötlet zseni, a megvalósítás horrorjeleneteit tekintve a végletekig óvatos, inkább a hangulatot fokozza, a feszültséget építi, szép lezárást kanyarít a végére. Mindenképpen ajánlható.

Hihetetlenül béna film és még csak nem is vicces.

2022-06-13 15:50:49 Asphalt (1929) / Aszfalt oscarmániás (4) #1

Pofonegyszerű bűnügyi melodráma egy rámenős vamppal, meg egy energikus kopóval. A jól bejáratott rabló-pandúr románc klisé egyik ősi darabja, néző figyelmét lekötő eset ma is, hála a rezgő pilláknak és a kígyóként ama bizonyos férfinyak köré fonódó karoknak.