revkri

2023-03-05 20:39:59 [Diplomafilm készítés] revkri #1

Kedves KT tagok!

Ezen szemeszterben egyetemi tanulmányaim a végéhez közelednek (Eszterházy - Mozgókép) és a vizsgafeladatom egy fikciós rövidfilm. Szeretném itt is jelezni, hogy stáb és szereplő/statiszta keresésben vagyok. Régi tag vagyok már és sok értékes és hozzáértő véleményt/elemzést olvastam itt, gondoltam hátha találok itt is lelkes, energikus embereket, akiknek lenne kedve és ideje csatlakozni a projektemhez.
Április második felében szeretném forgatni a nagyobbik részét és májusban pedig pótforgatások és utómunka.

Műfaját tekintve horror-szatíra. Az irányvonal (naiv álmodozás) Romero és Raimi remekei (a Dead filmek :D). De szívemnek kedves John Waters, Kevin Smith vagy Godard filmkészítési módszerei is (és filmjei is). És a South Park maró humora.

A rendező és író szerepét magam töltöm be (valamint a praktikus effekteken is én ügyködöm), de szívesen veszek miden ötletet, meglátást, segítséget. A többi pozíció nyitott és szívesen várok bárminemű tapasztalattal vagy forgatási tapasztalattal nem rendelkezőt is csak legyen elhivatott és lelkes.

Amire nagyon szükségem van stáb oldalon: operatőr, világosító, hangrögzítő és/vagy hangkeverő, vágó, rendező-asszisztens, koordinátor, scriptes, smink- maszk, ezermester, kreatív barkácsoló, bárki autóval, aki tud segíteni hurcibálni az eszközöket és a szereplőket :)
És persze szereplők/statiszták minden mennyiségben. Statisztákra kortól, nemtől függetlenül szükségünk lesz. Várunk idősebbeket, gyerekeket, fiúkat-lányokat és mindenki mást :)
Mivel ez egy teljesen önköltséges projekt, ezért fizetést nem tudok sajnos felajánlani (maximum nagyon minimálisat), de jó hangulatot, étkezést és hosszútávú együttműködést (akkor is, ha majd a az NFI-t ostromoljuk) és barátságot egy filmőrülttel igen. Persze anyagköltséget (smink,- maszk, egyéb eszköz) és üzemanyag árat fizetek.
A filmet Budapesten és közvetlen környékén forgatjuk. (Fót, Dunakeszi stb.)
Felszerelésem van bőven, persze így is szükség lesz majd pár dolgot bérelni. Amivel rendelkezem:
kamera (Panasonic MFT), lencsék, monitor, videó rögzítő, hangrögzítő, lámpák, LED lámpák, akkumulátorok, drón.

Ha lenne kedved csatlakozni/kipróbálni magad kérlek jelezd itt vagy emailben is elérsz a külön erre létrehozott: fartfilmsbp@gmail.com címen.

2022-03-27 18:55:18 Licorice Pizza (2021) revkri (5) #5

Szerintem a film nem "egyenetlen" se nem unalmas vagy üresjáratos. PTA-t a Magnólia utántól látványosan egyre kevésbé érdekli a klasszikus értelembe vett történetmesélés, a drámai ívek vagy dramaturgiai csúcspontok. A karakter a minden, és a karakterek közötti viszonyok vagy a karakter egy adott korhoz való viszonya, egy témához való viszonya. Vagy egy zsáner megközelítése más szemszögből.
Ez a film egy nagyon aranyos tini-coming of age újragondolás PTA módra, a maga humorával, fantasztikus kórkép és jellemrajz a fiatalságról, az útkeresésről, az elvárásokról, a szerelemről. Tele lendülettel, érzelemmel és bizonytalansággal. Rég szerettem egy filmben így elveszni és rég eset rosszul, hogy közben párszor eszembe jutott, hogy mindjárt vége lesz én meg mehetek vissza a hömpölygő tömegbe, be a munkahelyemre.
Kiváló rendezés, vagány filmzene, nagyon szép fényképezés (imádtam a sziluettes beállításokat) és nagyon hiteles alakítások.
Alig várom, hogy újra nézzem.

There will be blood-ra ment a szavazat (nem szeretem a magyar cím választást.) Két okból: talán a kedvenc filmem. Nyílván a befejezésnek is köze van ahhoz, hogy akkora hatást gyakorolt rám annó. A másik az, hogy még senki sem szavazott rá :) úgy éreztem ezt nem hagyhatom. Egyébként erős lista. Sok-sok ikonikus pillanat. Persze még nekem is eszembe jutott megannyi.

Nem érzek blöff szagot, mert szerintem Kaufman nem blöfföl.
Ha ez egy Aronofsky film véleményei közt hangzik el, elismerően tapsolok (kivéve a Pankrátornál.)

Kaufman azonban egy fontos filmet alkotott szerintem. Valami különlegeset ebben a nagyon sivár, a középszerben lubickoló medencében.
Kaufman folyamatosan adja a házifeladatot a nézőinek (Oklahoma! musical története, A hatás alatt álló nő, Pauline Kael, A csontkutya című vers, David Foster Wallace személye és munkássága, Az It's cold outside című nóta körüli 2016-os "botrány", A csodálatos elme befejezése, az álombalett, a Lonely Room Jake előadásában, a Fiatal Lány személyiségei, a takarító egyenruha az alagsorban stb.) Referencia és még több referencia, mely segít közelebb kerülni a célhoz. Nem passzív befogadást, hanem aktív részvételt vár el. Nem szórakoztatni akar, hanem elgondolkodtatni. Az már rajtad áll, hogy elvégzed-e a feladatot vagy megnézed, legyintesz egyet és azt mondod "csak most még zavarba ejtőbb, még kuszább, még több a direkt érthetetlenség"
Azt mondod "ugyanazt a témát pörgeti, mint eddig." Egy interjúban mondta, hogy nem kívánja ismételni magát, de egy meghatározott háttérrel rendelkező személy egy meghatározott korban (mint minden ember) így ezeknek a specifikumoknak a problémái foglalkoztatják, de minden erejével azon van, hogy ne legyen kétszer ugyan olyan. Szerintem ezt abszolválja is. A Synedoche-ban már elénk tárult a 100% Kaufman, ami sokkal nyomasztóbb, reménytelenebb volt, mint amikor Gondry vagy Jonze interpretálta a szavait. A humor meg volt, de sokkal sötétebb volt, mint korábban. Az Anomalisában dettó, de mégis máshogy volt egtisztencialista horror, mint korábban Caden sztorija. Itt pedig Lynchesebb, mint (néha) Lynch maga. Van valami sötét és baljós hangulat, ami folyamatosan rátelepszik a filmre. Különösen az első felére. Lynch-csel ellentétben - aki (esetenként) csak néhány fontosabb darabot add a kirakósból ahhoz, hogy legyen némi fogalmad mi van a nagy képen, de tuti biztos nem lehetsz - Kaufman minden darabot átad nekünk. A film nem érthetetlen, sem nem öncélú. Nagyon is világos. A narratíva sem olyan zavarba ejtő, ha figyelsz és megnézed még legalább egyszer-kétszer. És az alap még akkor is világos, ha a referenciapontokkal nem vagy tisztában, az csak segít még jobban elmélyülni a témákban és a karakterekben. Az már a rétegződést segíti.
Amiket írsz: "Ez a film Kaufmannak készült, nem nekünk"; "Ugyanazt a témát pörgeti, mint eddig" ez igaz a szerzői filmekre. Kaufman nem mainstream alkotó, hanem igazi klasszikus szerzői filmes. (Már az volt, mikor még "csak" írója volt a filmeknek, nevezzünk meg még egy olyan írót, aki akkora név, mint ő volt íróként, talán Sorkin, aki így hirtelen eszembe jut.) Mint, Lynch, Bergman, Antonioni stb. akik valahol mind hasonló témákat dolgoznak/dolgoztak fel újra és újra (identitás, emberi kapcsolatok, kommunikáció, elidegenedés stb.) és elsősorban maguknak készültek a filmek, akár terápiás céllal (pl.: Bergman) Ezek a művészek (általában) valami nagyon személyeset mesélnek el. valamit, ami nagyon közel áll hozzájuk, ami nagyon foglalkoztatja őket. Lelkük legféltettebb részéből kínálnak egy darabot. Ezért elsősorban magukhoz kell hűnek lenniük. Kaufman le is nyilatkozta valamikor 2011 körül: elsősorban neki kell hogy megfeleljen. Persze ha tetszik más embereknek is az nagyon jó. Akarja, hogy tetsszen másoknak is, de mivel ez egy darab saját magából - őszintén, mezítelenül, ezért a legfontosabb, hogy saját magához hű legyen.
Szerintem Kaufman korunk legfontosabb filmesévé vált, nem ezzel a filmmel, de ez egy újabb ékes bizonyítéka annak, hogy mekkora zseni és, hogy mennyire szükség van az ilyen mélyebb filmesekre ezekben a kulturálisan szürke, lapos időkben. Néha még kapunk egy PTA filmet, és van Eggers meg Aster, hébe-hóba egy-egy eltévedt mestermű (A Ghost Story, Under the silver lake), de nem igazán a nagy művészek korát éljük. Sokkal inkább a lapos középszerét. Ezért igyekszem nagy becsben tartani az olyan kreatív alkotókat, mint Charlie. Remélem tőbb munkáját tudja "vászonra vinni" (VOD-ra, mindegy csak legyen) a következő években.

előzmény: ifj. Ó. Posszum (#8)

Hihetetlen mit alkotott Kaufman! Nem szokásom elragadtatni magam úton-útfélen, de ez egy olyan film, ami maximum 20-25 évente jön ki. És a csávónak ez már nem az első ilyen erős filmje (20 év alatt.)
Nagyon sok téma, erős hangulat, nagyon brutális mondani való. Olyan témát/témákat beszél ki, amit nem nagyon szoktak mostanság. Kaufman filmje számomra tökéletes. Kiváló színészek, nagyszerű stílus. Minden mondat, minden képkocka és vágás a mondanivalót szolgálja. Nagyon összeszedett mű (nem úgy, mint az írásom :) )
Rengeteg réteg. Megnézése után egy csomó kérdés marad az emberben, amire az arra fogékony elkezdhet kutakodni. (Megnéztem az Oklahoma!-t, utánanéztem a Baby it's cold outside mizériának 4 évvel ezelőttről stb.). Kaufman azt kéri tőlünk, hogy gondolkodjunk. Ez a film a művészet eredeti célját szolgálja: érzelmeket, gondolatokat ébreszt, és arra kér hogy ne csak passzívan fogad be a csini képeket.
Halom mindenhol, hogy a "csonka" év miatt most itt van Nolan esélye a nagy díjakra, hát nem utáltam a Tenet-et, de nem is szerettem. Oké film. Viszont itt van Charlie, aki elképesztő filmet hozott (megint.) Persze Netflix és nincs mozis bemutató, szóval so long mr. Kaufman!
Remélem, hogy legalább ismét hagyják rendszeresen dolgozni az olcsó kis filmjein.

Baromi szórakoztató, állandóan képes meglepni valamivel és egy igazi szerelmeslevél a filmkészítéshez. A film harmadik harmadában már konkrétan megállás nélkül röhögtem. Nagyon kellemes meglepetés.
Annyit tudtam róla, hogy japán film és zombik és hogy jó. 15 perc után kicsit furcsának tűnt a film és nem voltam benne biztos, hogy akarom folytatni, de folytattuk és nem bántuk meg. Nagyon rafinált film.

2019-07-24 17:04:54 Midsommar (2019) / Fehér éjszakák revkri (3) #11

Érdekes kis film volt ez. Semmiképpen sem mestermű vagy formabontó, de még a rendező első filmjéhez képest is gyengébb, meg jelentősen hosszabb is. Megelevenedik benne Jodorowsky világa (el topo, the holy mountain), a giallo filmek hangulata, a slasher filmek minden kliséje és még aktualizált is benne az alkotó (a tolerancia problematika, tudatmodosító szerek, párkapcsolati nehézségek és a bosszú). A film előtt a nagy kérdés bennem az volt, hogy a kiváló első filmje után kiderül, hogy egy alkotóval van dolgunk vagy vesz egy shyamalani csavart és kibukik a kóklerség. Nos a film nem lett olyan erős, mint az Örökség, de Aster bizonyította, hogy kompetens filmes alkotó. A film után a nagy kérdésem az volt, hogy ez a film, hogy a csudába talált finanszírozót és terjesztőt. Annyira nem a mai piacra van szabva. Jól jelezte a mai közönség elvárásait egy horror filmmel kapcsolatban az, hogy az utolsó fél órában többször is hangosan röhögtek, de valaki szuszogással jelezte, hogy a maga részéről inkább átalussza a lassan építkező hangulatteremtést (meg a továbbiakat is). Sajnálatos, hogy már csak a zsigeri (instant) reakciókra apelláló jump scare az ami "félelmet" vált ki a nézőből és egy valóban félelmetes szituáció és kőkemény vérengzés csak röhögésre jó (a bizarr már nem elég konkrét). Ez még akkor is fura, ha ugyan a filmben van humor, különösen a karakterek és reakciójukat tekintve, ami egyértelműen utal és karikírozza a slasher filmek szereplőit. Na mindegy. A filmet mindenképpen megéri megtekinteni, annak aki valami - a mai kínálathoz képest - szokatlanra vágyik és nem bánja a lassú építkezést és történetvezetést, szereti a fent említett filmek hangulatát és szívesen veszi ha azoknak szereplőiből/fordulataiból viccet és áldozatot csinálnak. Sok jó alapanyag került a filmbe, azonban hosszabb lett, mint amennyi benne volt. De semmiképpen sem öncélú. UI.: barátomnak meg is jegyeztem a film közepe felé, hogy eddig ez a legjobb Jancsó Miklós film amit valaha láttam. Végre itt nem nettó öncéluság a sok tánc/meztelenség. És minő véletlen, hogy idehaza forgatták (ezt is), talán Miki bácsi szelleme be is köszönt.

Ízlés kérdése, de szerintem, ennél még Adam Sandler is sokkal szórakoztatóbb, pedig az is pusztít, de rendesen. Nem találom szórakoztatónak az olyan filmeket, amikben megspórolják a történetet, a karaktereket, de a végén megkínálnak politikai propagandával ráadásul abból is a nagyon direkt, szájbarágós silány verzióból. A jó Spike meg sem próbált úgy tenni, mintha filmet akart volna készíteni. Tuti, hogy itt meg volt a film vége és készített hozzá 2 és fél óra alibit, hogy lehessen díjakra jelölni. Szívesen elolvasnám, hogy mit találtál szórakoztatónak ebben a filmben a személyeskedés helyett. Szerintem ez a film nélkülözte a mozgóképes alkotások alapjait (karakterfejlődés, struktúra, történetvezetés, feszültség teremtés, dráma, kreativitás stb.), valamint tele van ostoba logikai hibával. Ebben még annyi sem volt mint egy hétköznapi twitter üzenetben.
Mi értelme volt a film elején annak, hogy a feka zsaru elmegy a gyűlésre, azon kívül, hogy megismerkedik az afró csajjal, akivel egy súlytalan és felesleges szál indul el?
Miért nem nyomoznak tovább a párducok után, mikor nyíltan fegyverkezésre szólítja fel a népet a speaker?
Miért kezdenek a klán ellen nyomozni?
Mi értelme van annak, hogy a feka zsaru beszél a klánnal telefonon?

előzmény: nightrace (#18)

És ez legjobb forgatókönyvet nyert? Már tavaly is ki voltam bukva a Get Out-on, de abban legalább történt valami, voltak benne karakterek, motivációk. Ennél semmilyenebb filmet is ritkán látni. Spike-nak volt egy két kiváló műve, meg jó néhány felejthető is, de ez a történés, karakter és feszültség mentes kivitelezés váratlanul ért.
A film vége borzalmas. A jó öreg Spike megint megpróbálta előhúzni a régen jól működő (Do the right thing, 25th hour) "arcodba tolom a zigazsságot" pillanatot, csak ezúttal teljesen súlytalan lett, köszönhetően annak, hogy előtte nem kínált semmit 2 és fél (!) órán keresztül. És akkor még primadonna módjára besérül mikor a Zöld Könyv nyeri a nagydíjat? Az ezerszer élvezhetőbb volt pedig az is egy nagyon gyenge film lett. Nem értem a hisztit, az hogy anno hanyagolták a Do the right thing-et nagy tüskét hagyhatott benne. De úgy néz ki ez egy járható út, kihisztizni az oszkárt ala Leo DiCaprio vagy Scorsese, bár ott nem volt hiszti csak furcsa volt, hogy egy elég középszerű munkáért nyert díjat, csak úgy mint Morricone.
Pedig idén is voltak kifejezetten jól sikerült darabok, amiket még mertek jelölni is (Vice, The Favourite)
Na mindegy is. #OscarSoLibtard részemről. Ez a film meg egy modern kínzóeszköz. Filmnek látszó tárgyal elkövetett súlyos szellemi csapás. Unalmas és sértő 10/10

2019-03-04 13:10:42 Vice (2018) / Alelnök revkri (5) #11

Elképesztő erejű film. Természetesen a benne szereplő dolgokat nem szabad kész tényként kezelni, hisz csekély kézzel fogható személyes információ áll a rendelkezésre, és erre a rendező maga hívja fel a figyelmet (nagyon bölcsen). Ez egy film, ami valós eseményekre épül, de erősen dramatizált.
A stílusa fantasztikusan szórakoztató és nézőbarát. Egyszerre emlékeztetett a fénykorában lévő Fincher (F.C.) frissességére, de még inkább az elemében lévő Oliver Stone brutális kreativitására és ambiciózusságára (JFK; N.B.K.). Ez a film nagyon gyorsan bekerült a szűk kedvenceim közé.
Az író-rendező kiválóan keveri a kártyákat az egész játékidő alatt és a friss, lendületes stílusa végig fenntartja az ember érdeklődését, miközben egy viszonylagosan száraz történelmi témát mutat be, amiből egy spielbergi (mostanában) dögunalmas alkotás is kisülhetne, de a direktor nem szégyenlősködik, és nem esik avítt művészpózok csapdájába sem. Kiválóan használja a technika által nyújtott lehetőségeket és a keze alatt lévő első osztályú színészeket. Bale zseniális, de ez nála úgy tűnik az alapbeállítás, Adams is parádés, ahogy Rockwell és Carell is nagyszerű munkát végez a rövid játékidő alatt. De tényleg, mindenki egytől-egyig kiemelhető.
Kiemelkedő munkát végez az operatőr, a világosító a már említett színészek. De csak úgy mint Stone JFK-ánál, itt is hatalmas kredit jár a vágónak: Hank Corwin-nak. Fantasztikus munka! Talán nem is véletlen, hogy McKay pont Stone egykori vágóját kérte fel a feladatra. Hatalmas pacsi.
Így utólag egyszerre értem és állok teljes zavarban az akadémia és a komplett díjszezon előtt. Az akadémia nem szereti díjazni a friss és rendhagyó filmeket, de ha egy döntnök, aki elvileg szakembere a filmnek, tagja az akadémiának, nem ismeri fel ennek a filmnek a nagyságát, az adja vissza a tagságát. De persze ugyanúgy nem ismerték fel Fincher erejét vagy Stonét a fentebb említett alkotásaik bemutatásakor, pedig mind fantasztikus mérföldkövek a modern amerikai filmgyártásban.
De persze tudom a választ, a lobbi és a propaganda. Talán valamelyik akadémia tagnak a film nézése közben végig futott a fejében, hogy pont ugyanazok a politikai ármánykodások és érdek képviseletek működnek a Hollywoodi stúdiók irodáin belül is, mint a Fehér Ház legjobban őrzött szobáiban. Csak a tét talán más. Nem kisebb, nem nagyobb: más. Egyszer erről is készíthetne McKay egy hasonló szellemű filmet. Tartok tőle nem fog. Neki még túl sok a vesztenivalója. Talán az a baj, hogy a film nem volt elég baloldali? Pedig nagyon is az volt csak elfelejtette a végén leköpni Cheneyt és a komplett Bush kabinetet. Pedig kaptak eleget, pont azt, ami ki is járt nekik.
McKay számomra ott veszi fel a fonalat, ahol Stone azt eldobta a Nixon után. Elkészítette a saját Wall Street-ét (The Big Short) és most a saját JFK-ét is, ha a saját Natural Born Killer-e jön, akkor már veszem is a jegyem a filmre.
A film érdeme, hogy nem áll bele kőkeményen a neo-kon kormányba, nem ment fel és nem is kövez meg senkit. Egy parádésan szórakoztató filmet készít egy nagyon kemény és komoly témáról, van benne politika- és társadalomkritika is bőven. Rengeteg öntudatos, filmből kikacsintós pillanat. Nagyon eredeti narráció és formanyelvi megoldások.
Érdemes várni a kredit közepéig, mert ott McKay kicsit kiosztja az amerikai közvéleményt is, nagyon humoros, de mindezt úgy, hogy nem kíván rosszindulatú lenni. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor meg fogom nézni. Írom ezt úgy, hogy egyébként a konzervatív eszmével szimpatizálok. Tényleg nagyon jó film. Megkockáztatom: egy fontos film. Egy nagyszerű alkotó, kiváló műve.
PS: Nem gondoltam volna, hogy Ron Burgundy után egyszer a mennybe magasztalom McKay-t. Vannak még csodák :)

2018-03-05 09:43:57 [Megérdemelte-e az Oscart...] revkri #10573

Szívemből szóltál, ami a víz érintését illeti. Rettenetesen nagy blöff volt. Del Toro tuti biztosra ment idén. Semmit nem bízott a véletlenre. Kinyalta az akadémia és Meryl Streep ülepét, azzal, hogy az általuk propagált perverz, rasszista szélsőséges ballib véleményt állította a disney mesék színvonalát mélyen alulmúló filmjének középpontjába. Ezt még becsomagolta a mindig hálás 60-as évek látványába, mert lássuk be, sok célt nem szolgált az hogy a filmet ebbe, az amúgy, nagyon érdekes és izgalmas történelmi pillanatba rakta (szabadságjogi mozgalmak, rakétaválság, hidegháború stb.), de csecse díszletek közé helyezhette és elragadó kosztümöket aggathatott a másfél dimenziós karaktereire. Kész is a best pic contender film a'la 2010's. Szánalmas. Ez a túltolt aktuálpolitikázás azt a kevés értékét is kiradírozza az alkotásnak. A Moonlight egy fokkal legalább eredetibb akart lenni, akart valamit, még ha az is sokszor nevetségesen hazug volt, de legalább film volt. Az akadémia most Del Toro-t felhasználva a saját ülepét nyalta fényesre. Eddig nem értettem, hogy az az ember, aki megalkotta a fantasztikus faun-t, hogy volt képes egy Hellboy vagy egy Pacific Rim szintű förmedvényre. A kérdés most már az, hogy aki képes volt a Víz érintésére, a P.R-re és a Hellboyra, hogy tudta kipréselni magából a csodálatos Faunt?
De nem csak a Vízi izével volt gondom. Ott volt a Get Out féle blödli. Hogy a csudába jelölhették azt a filmet bármire is? Nemhogy még díjazzák is egy igen is, nagyon fontos kategóriában. A Mad Max technikai jelöléseit megértettem (nagyon is), a legjobb filmet már a legkevésbé sem. Ugyanez a helyzet a Dunkirk-kel. Na de a Get Out? Könyörgöm! A film egy B kategóriás direct-to-DVD film színvonalát sem nagyon éri el. Hasonló filmeket lehetett kikukázni a nagy műszaki áruházlánc szemeteskukáiba ömlesztve 299-ért, hogy aztán pár sör és némi burgonyaszirom társaságában nagyokat hahotázva szörnyülködjünk trash-estéken. Félelmetesen gagyi volt. De ugye jól volt tálalva. Belenyomták az USA-ban mindig kellő bűntudatot generálni képes feka témát és már ott is voltak a jelölések. Meg egy díj. Nem is akármelyik, hanem egy fontos kreatív kategóriában. A best pic és director mellett a legfontosabb (Szerintem).
Ez az álnok politikai kurzus elérte, hogy azok a filmek legyenek fontosak és kimagaslóak, melyek nem rendelkeznek univerzális mondanivalóval, csak az viheti valamire is, ami az aktuális (szélső balos) ügyeket instant kiszolgálja. A Három óriásplakát is politizált, de mennyivel ízlésesebben, mint a fenti két film és közben nem feledkezett meg valami egyetemesről sem (pofára is estek a készítők). Mellesleg filmként is jobban funkcionált.
Az én favoritom idén még sem ez volt (ellentétben szinte mindenkivel) hanem a Fantomszál, aminek már a jelölései is megleptek, hiszen PTA egy kivételes, egyedi filmes zseni, őket meg az akadémia szereti rendszeresen hanyagolni (Kubrick, Welles, Lynch stb.) A filmnek valós mondanivalója van, technikailag is mesteri, művészi igénnyel készített alkotás: nesze neki a kosztüm díj! De így most ez a film is csatlakozhat, az Apokalipszis Most-hoz, a 2001 Űrodüsszeia-hoz, a Mullholland Drive-hoz, a Psycho-hoz, a There Will Be Blood-hoz, a Taxisofőrhőz, a Volt egyszer egy vadnyugathoz, A Harcosok Klubjához, A John Malkovich menethez stb. - azt hiszem érthető, mit akartam mondani. A Fantomszálat 20 év múlva is meg lehet majd tekinteni és egy másik politikai klímában is érthető, afelett álló alkotás lesz. Ez nem igaz viszont a Víz érintésére (vagy a moonlight-ra vagy a get out-ra), amiről meg már a szezon után két héttel a kutya nem fog beszélni. Mondjuk így belegondolva a Fantomszálról sem. Mert azt meg alig nézik meg.
Ha ez így fog folytatódni hamarosan készülhetünk az Asylum project oscar várományos filmjeire vagy a Brazzers is előrukkolhat egy igényes díszletbe helyezett interracial filmmel. Biztos az univerzum bölcse képében tetszelgő Streep kisasszony felállva tapsolna, mutatva a követendő fényt a "suttyó tömegnek". Ha JCVD vagy Seagal most élnék fénykorukat és szétcsapnának a dél-texasi örök suttyók közt hogy megmentsék a mindig nemes lelkű csikánó és afro-amerikai honfitársaikat, már biztos hozzájuk vágtak volna pár szobrocskát. Kb itt tartunk most, vagy már itt sem.

A Testről és lélekről nem nyerése miatt sem fogok álmatlanul forgolódni. Bár (még) nem láttam a kategória többi jelöltjét, sem a díjazott filmet, de azt majdnem biztosan kimerem jelenteni, így látatlanba, hogy sokkal rosszabbak nem lehettek, Enyedi Ildikó álművész parasztvakításánál. Borzalom volt minden egyes perce. Az (itt is) agyon hype-olt Borbély Alexandra Robotzsaruból merített alakításával együtt.
Viszont ami pozitívum, hogy Deakins papa végre megkapta az elsőt, abból a minimum 10-ből, ami már járt neki. Nagyon örültem, és annak is hogy nem kezdett alávaló hálálkodásba, hanem karakteréhez méltó lezserséggel fogadta. Mr Oldman-nek is nagyon örültem, bár már neki is korában kijárt volna. Ja és a program végi Jetski-s poén is ült, bár Jimmy Kimmel halovány volt, azért egy jó Matt Damon poénra futotta.
Na ennyi. 'Aszem kellően kidühöngtem magam egy teljesen felesleges ceremónia miatt. Pedig megfogadtam pár éve, hogy soha többet nem nézem meg, de mivel majdnem az összes nagy díjvárományost láttam már és ott volt PTA is, gondoltam: miért ne? Hátha csoda történik. :)

előzmény: ChrisAdam (#10568)

Úgy érzem hozzá kell szólnom, hiszen "számon lettek kérve" az ötösök :)
Igazából nem tudnám leírni, hogy miért lett 5-ös, számomra. Gondolkodtam a 4-esen, de egy darabig még a hármason is.
A történethez hozzátartozik az is, hogy két részletben néztem meg, mert a barátnőm kikapcsoltatta velem az ominózus piteevés után, hogy neki ennyi elég volt :)
És ott én is úgy éreztem, hogy a film céltalan és átlépi az öncélúság küszöbét, de valamiért nem hagyott nyugodni a kíváncsiság, hogy hová fut ki. Alapvetően én szeretem az ilyen mélabús hangulatú és tempójú filmeket. Bennem is felmerült hogy ez egy sokkal szélesebb körben elismert rövidfilm lett volna és az első fele alapján bőven elég is lett volna az a fél óra játékidő neki.
Aztán ma ott folytattam, ahol tegnap abbahagytuk (immár egyedül) és valahogy onnan elkezdett működni (nekem). Alapvetően annyit tudtam róla, hogy láttam a neten a posztert és hogy Rooney Mara játszik benne, akit kedvelek is.
Teljesen megértem az egyeseket és a ketteseket is. Engem valahogy érzelmileg/hangulatilag telibetalált a film második fele és mikor a vége főcím peregni kezdett úgy álltam fel, hogy ez nagyon ott volt. Így hirtelen felindulásból rávágtam az ötöst. Tetszett a koncepció, ahogy a készítő játszik az idővel, ahogy ugrál benne a szellem viszonylag random (hisz aki nem él annak az idő sem úgy halad, talán nem is lineárisan, vagy egyszerre van több időben is stb. Lehetett volna még randomabb, de akkor valószínűleg még több nézőt idegenít el). Láttam benne sok mindent (lehet olyat is ami ott sincs, nem tudom), de ebből az évből nagyon kevés filmnél tudtam felállni ilyen elégedetten a székből. Lehet hogy ez a jelenleg pusztító minőségi aszály eredménye is. Mindenesetre szeretem mikor egy film (már-már punk módra) szembe megy az uralkodó trendekkel és ez a film minden értelemben ezt tette. Néha ez a fogyaszthatóság határára sodorta, de örülök hogy mert rizikózni.
Továbbá ami még tetszett az a gyász bemutatása. Az egyedül lét, a csendes szenvedés. Nem viszi túlzásba, nem mutat sokat, pont annyit amennyit kell. Nem csöppen el. De ez a téma lehet azért érintett most jobban meg mert nem rég vesztettem el egy nagyon közeli családtagomat.
Nekem tetszett ez a lepedős megoldás is. Ilyen modern mesei ábrázolás. Meg a teljesen felesleges két lyuk a szeme helyén. Azon én jót mulattam. Szerintem vicces volt.
És köszi az infót, hogy tényleg az Affleck volt a lepedő alatt. Ezen nagyot nevettem. Micsoda pénzpazarlás napi díjat fizetni egy A kategóriás sztárnak ezért. Kb. mint Tom Hardyt fizetni a Dunkirkben.
Nem gondolom, hogy a szellem öngyilkos akart lenni. Szerintem a rendező csak a szellem (érzelem/energia) szabadulási vágyát akarta vizuálisan megjeleníteni. Elege lett az örök bolyongásból.
Mindent összevetve nekem kellemes élmény volt a film (kifejezetten a második fele). Lehet hogy ha máskor nézem meg csak hármas, lehet ha tegnap egyben csak négyes, de ma valamiért úgy éreztem ötöst kell rá adnom. :)

P.T.A. toronymagasan! És nem csak az Andersonok közül! :) Egyszerűen egy zseni

I'm Not There
South Park - Nagyobb, hosszabb, vágatlan
És a Kispál búcsúkoncert film a Napozz Holddal

Szerintem egy igazán remek film. Pláne a mostani amerikai felhozatalból. A film negatívuma hogy ebből a három kis történetből akár három egész estés fimet is lehetett volna csinálni. Lassabb történetvezetéssel és a karakterek bővebb kibontásával. Vagy ha megtoldották volna a hosszát. Így elég szűkös a játékidő, ezért néha kicsit szájbarágósnak tűnik és összecsapottnak. De mindezek ellenére nagyon tetszett. Tényleg felüdülés látni egy klasszikusabb típusú, hatásvadász mentes, szép, lineáris, komoly hangvételű filmet sorsokról a sok szuperhős meg apokalipszis alkotás közepette. A színészek kiválóak. Nem különben az operatőr és a zene. A rendezés is csak tényleg ereszthették volna bővebbre a sztorit. Többször is meg lesz nézve. Remélhetőleg előbb-utóbb a magyar vásznakon is.
8/10

2013-03-30 11:14:05 Holy Motors (2012) revkri (1) #17

Háááááááát. Itt több helyen is szóba került a blöff szó. Hát ez az! Jó nagy! Kezet foghat a Forrással. Rettenetesen fájdalmas élmény volt végigszenvedni moziban. A Titanic az Avatar és a Hídember nézése közben volt ilyen szintű fájdalmam. Sicc! Pedig én szerettem a művész filmeket és az se zavar ha nincs a számba rágva a mondanivaló vagy ha a történet nem lineáris. Hogy mást ne mondjak a kedvenc rendezőm David Lynch és ha megkérdezik, egy kis hezitálás után, de azt szoktam mondani a kedvenc filmem a Mulholland Drive. De ez a film egy nagy SEMMI volt. Két óra kidobott idő. Cimborám említette ezt a filmet még valamikor az év elején, hogy érdemes lesz megnézni mert valahol olvasta, hogy "Lynchies". Hát még csak távolról nézve sem. Köszönő viszonyban sincs a mester még "gyengébb" műveivel sem. Ez egy förtelem! Tényleg átverve éreztem magam a film végén. Elképzeltem, ahogy a rendező ott ül valahol a Riviérán konyakozva és egy vastag szivart szívva röhög azt a (valószínűleg azért nem töménytelen mennyiségű) pénzt számolva amit ezekből a szegény szerencsétlenekből kasszírozott ki.

Történet semmi. Mondanivaló zéró. Csinált pár olyan beállítást amivel eladta ezt valami "nagyon elvont" művészfilmnek. Hangulatilag is zéró. Se katarzis se feszültség. Nem volt ez több, mint egy rossz exploitation movie. Itt a mi tárcánkra ment a rendező szórakozása és cserébe csak egy pofont kaptunk az arcunkba. Zéel-el tökéletesen egyet értek. És nekem is eszembe jutott a filmről az általa említett idézet, és a végén egy másik is egy zenekartól, így hangzik:
"Tudom, hozott anyagból kotyvasztod a masszát,
A bűvészek meg összeb****ák
A mozsarukban a Poljotot."
Ez a film egy átverés!

2013-03-05 20:07:24 The Master (2012) revkri (5) #38

Ott a pont :)

előzmény: ChrisAdam (#37)

2013-03-04 22:48:36 The Master (2012) revkri (5) #35

Igen valószínűleg így lesz. Nem az a könnyed másfél órás kikapcsolódás Ben Stillerrel, vagy akárkivel, ami után csak úgy kapkodnának a nagy mozihálózatok, Egy-két nagy teremszámmal rendelkezőbe még talán beteszik művész díszpintynek, valamelyik wc melletti eldugott terembe, de az se túl sanszos. Nagyobb érdeklődésre még akkor lenne esélye ha nyert volna néhány Oscart, de látványosan hanyagolva volt a film, kivéve színész fronton. Sajnos PTAnak még akkora híre sincs idehaza, mint a Coenéknek. Ez van, de legalább ott van a művész mozi :)

előzmény: ChrisAdam (#31)

2013-03-04 22:36:07 The Master (2012) revkri (5) #34

Nem tudok elképzelni olyan kiváló szinkron teljesítményt, ami ne vonna le abból az extra magas szintű színészi játékból. Pláne Phoenix-éből.

előzmény: zéel (#30)

2013-03-04 20:14:03 The Master (2012) revkri (5) #29

Alig várom a bemutatót! :D
Megnéztem már párszor, nem is reménykedtem már magyar premierben, de moziban is megfogom ... párszor :)

2013-02-24 18:49:59 The Master (2012) revkri (5) #19

Így igaz Amy Adams fantasztikus benne és abszolút nem a tőle várható/megszokott szerepben tündököl. Remélem ő is és a szerepében szintén lubickoló Hoffman is bezsebeli a járandóságát. Phoenix szerintem alul marad (most kivételesen igazságtalanul) DDl-al szemben, bár ne legyen igazam.
Én két napja néztem meg a filmet, de folyamatosan pörögnek a jelenetek a fejemben, nem hagynak nyugodni. Nagyon erős filmes élmény. Az biztos hogy nem egyszerű, újra is kell majd néznem párszor.

És az hogy mind PTA-t mind a filmet, a tényleg zseniális forgatókönyvről, fényképezésről és zenéről nem is beszélve, így hanyagolja az akadémia az szégyen rájuk nézve. Ennyire nem veszik észre hogy mekkora kincs hever előttük? 2008-ban nem haragudtam mert akkor a Coenék zsebelték be a már régóta jól megérdemeltjüket, ráadásul egy igencsak erős filmjükkel, de idén!?
Mit kell még ennek a szegény direktornak letennie az asztalra? Hatalmas tehetségét nálam már ott bebizonyította hogy csinált egy remek filmet Adam Sandlerrel a főszerepben. Azért az már valami :)

előzmény: BonnyJohnny (#17)

2013-02-23 20:55:47 The Master (2012) revkri (5) #15

MESTERMŰ!!!
Csak azért sajnálom, hogy megnéztem mert most 4-5 évig megint nem fogok látni semmi hasonlóan zseniálisat. Paul Thomas Anderson egész egyszerűen kimagaslik a ma is aktív amerikai rendezők közül, generációjából pedig magasan a legjobb. Más kávéház! Egyedül Aronofsky az akinek sikerült látótávolságba kerülnie, de neki is csak az utóbbi 2 filmjével. Kegyetlen hangulata van PTA filmjeinek! Színészei rendszerint remekelnek. A fényképezés és a zene is egészen kiváló.
Joaquin Phoenix elementáris a filmben. Én nagy fanja vagyok Day-Lewisnak és el voltam ragadtatva a Lincoln megformálásától, de Phoenixnek idén nem lehetne ellenfele!
Az hogy PTA-t és a filmet nem is jelölték Oscarra, az már meg sem lep, egy ilyen témával nem lehet "fontos" filmes díjat nyerni, sajnos ilyen korlátolt az akadémia, majd a Nyomorultak tarol :)
Mindenesetre a filmet ajánlani tudom, igaz inkább csak az ínyenceknek.

Számomra is eddig az év legnagyobb film élménye. Ritka az amikor valamit kétszer nézek meg moziban, de ezt muszáj voltam. Csillagos ötös. A fanyalgókat én se értem. Biztos azok akik előre elítélték a filmet, mert ez "fészbúkfilm". De hát még ez sem tetszhet mindenkinek.

Tegnap néztem meg premier előtt. Nagyon jó film volt. Minden elvárásomnak megfelelt(Fincher, Sorkin). Végig pörgős a tempója, nem ül le a film. A rendező a színészekből és a történetből is kihozott szerintem mindent. Trent Reznor zenéi is nagyon illetek a filmhez. Egyszer-kétszer mikor nagyon bele melegetek a számtech programozásba akkor elvesztettem a fonalat, de ettől eltekintve ha rendesen odafigyel az ember az elejétől nem lesz problémája a történettel. A párbeszédek iszonyúan pörgősek, ahogy azt Sorkintól már megszokhattuk, és egy két jelenetben felfedezni véltem a 90-es évek Fincherét is(a facemash ötlete, evezős) nem mintha bajom lenne a mostani "klasszicizáltabb" Fincherrel. Szóval mindent egybevetve kaptunk egy nagyon igényesen elkészített igazi mostani generációról szóló filmet.

2010-07-22 19:59:29 Inception (2010) / Eredet revkri (4) #36

Na munka után jobb dolgom nem lévén én is megtekintettem a filmet. A hype engem aztán nem nagyon befolyásolt egy trailert nem láttam a filmről csak a tartalmát olvastam el itt az oldalon, meg azt tudtam, hogy Nolan a rendező, meg a szereplőket.
Hát a film engem teljesen elvarázsolt a teremben, pedig nem vagyok egy nagy akciófilm buzi. A két és félóra játékidő szinte elillant. A film egész végig nem ül le, és fantasztikusan gyors tempót diktál. Roppant ötletes, jól átgondolt, nagy látvány világgal rendelkező, nagyon pörgős film. Egy percre nem tudtam levenni a szemem a vászonról, mintha a szemeim odatapadtak volna. Szinte el se tudom képzelni, hogy akármelyik néző ne találjon a fimben valamit, ami megfogja őt. Kivéve persze azokat akik csak a francia új hullám alkotásait képesek elismerni filmművészeti alkotásként:) De persze ez csak vicc, hiszen látom már az eddigi szavazók között se volt mindenki úgy elragadtatva a filmtől mint én. de hát ez van. Mindenesetre én pokolian jól szórakoztam a filmen, és más vágyam nem is volt.
Egy jó kis történet egy látványos pörgős akciófilmbe ágyazva. Tényleg csak ajánlani tudom annak aki jól akar szórakozni, unatkozni szerintem nem fog.

2008-08-10 11:50:34 The Dark Knight (2008) / A sötét lovag revkri (5) #768

Huhh, na sikerült átrágnom magam a hozzászólásokon. Ez akár lehetne Olimpiai verseny szám is :) Visszakanyarodok a filmhez kicsit ha nem baj, bár isten ments, hogy vitákat zavarjak meg:)

Tegnap este néztem meg másodszor a filmet, és valószínűleg nem utoljára.
Az elején kezdve: én kimaradtam ebből a média hype dologból (apróbb híreket leszámítva), a film premier dátuma is csak a múlt héten tudatosult bennem. Nem vagyok igazán akció film rajongó. Moziba is ritkán, szinte csak arra a filmre megyek el amivel tudom, hogy nem lövök bakot.
És ezzel a filmmel nagyon nem lőttem mellé. Média hype ide-média hype oda ez a film nagyon ott van. Nem hogy az év egyik legjobb filmje ( a No country és a There will be blood mellet), hanem nálam(!) a "minden idők" listáján is igazán előkelő helyet fog szerezni.

Ilyen közel filmet a hibátlanhoz kötve hiszem hogy láttam (A Nagy Lebowski jut még eszembe, vele vagyok még így, hogy úgy érzem nem tudom megunni egy percét se). Nem rövid film, mégis egy percig se tudtam levenni a szemem a vászonról, sőt még pislogni is félve mertem. Tökéletes a tempója. A rendező kiváló vegyészként megfelelően adagolja az izgalmat, a lelkizést és a humort. A film igen erőteljesen drámai, és maga mögött hagyja a popcorn mozi titulust, úgy hogy lehet pár néző észre se veszi hogy ez már nem csak egy szokásos képregény-akció dirr-durr mozi. Utoljára a Faun labirintusánál voltam így, amikor azt hittem láttok egy jó kis filmet valami mese világgal, erre kisétáltam onnan életem egyik legjobb filmélményével, egy csodálatos dráma után.

Szóval a rendező kiváló. A forgatókönyv is részben az ő érdeme, és az is hibátlan. A színészek. A színészekről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Bale (én se hittem hogy ezt kimondom valaha) a legjobb Batman ezidáig, szerintem. Oldman, Caine és Freeman hozza a tőle elvártat vagyis a legjobbat. Aaron Eckhart, szerintem tökéletes választás volt Harvey Dent szerepére, és valószínűleg sokkal nagyobb visszhang lenne körülötte is, ha valaki nem rabolta volna el a showt mindenkitől. Én azt hittem már idén láttam azt a színészi alakítást ami eddig mindent überelt amit valaha láttam és fog is még nagyon sokáig, természetesen Daniel Day-Lewis-ra gondolok a There will be blood-ban, erre tessék Heath Ledger olyan Jokert tesz le az asztalra amit el se hittem. Mármint tisztában voltam vele, hogy nem akármilyen színész, de amit itt Jokerként nyújt az tényleg a színész mesterség csúcsa. Alig vártam, hogy képernyőn legyen többször is kirázott a hideg a játékától ami nagyon ritka nálam, és mindig onnan tudom, hogy épp valami nagyon különlegeset láttok. Szóval hogy a nagyon sajnálatos halála miatt ajnározzák a játékát meg a filmet is az egy nagy hülyeség. Tökéletes munkát végzet, tényleg elhittem hogy most Joker van a képernyőn és nem Heath Ledger aki színészkedik, úgy mint anno hogy az ott tényleg Daniel Plainview és nem DD-Lewis.

Szóval Nolannak tényleg sikerült az amit nem hittem volna. A Begins-szel kiemelte Batmant a romok közül, a Dark Knight-al pedig visszahelyezte legfényesebb aranykorába. Jó és leszűrhető mondani valók, nagyszerű arányérzék, tökéletes tempó, nagyszerű látvány, kiváló színészek plusz egy már most örök klasszikus alakítás. Nem hinném, de remélem hogy ez a film a nagy díjak főbb kategóriájában is aratni fog, mert megérdemelné. Nagyon. Ahogy Ledger is egy Oscart.
Szóval a megtekintés javallott, sokkal többet nyerhet vele az ember mint veszthet.

10/10

Húha egy párnak rá kellet keresnem az "Életművére" hogy képben legyek, és meg kell mondjam fel vagyok háborodva a sok szavazat nélkül hagyott "színésznő" láttán.
Bármelyikük lehet az új Streep. Miss Hiltonból pl. simán kinézem.:)
Na jó ez gyenge volt.

Azért a Kill Bill-nek is lehetett volna simán fordítani egy tuti bukó címet. Bár mondjuk a rendező miatt semmi kép se lett volna bukta. De a legvadabb álmaiban sem merem elképzelni hogy milyen "jó" címet adhattak volna neki.

Gilliam-zseni
Lynch-nem kevésbé
Gondry-t imádom
Fincher-nagyon jó

Őket emelném ki így hirtelen. Nem akarom folytatni a sort. Inkább egyet hozzátennék:
Tarr Béla

2008-03-20 02:04:27 [A legidegesítőbb horror klisé,...] revkri #19

Az hogy az összes ilyen filmből háromnál több folytatás készül:)

Amúgy tényleg mind jó, vagyis idegesítő:)

Jim Carrey (Egy makulátlan elme örök ragyogása)

Most hirtelen ez jut először eszembe, ami nagyon fájt.

Steve Carell. Egyértelműen! A filmjei se rosszak (Sőt, a Család kicsi kincse az zseniális), de amit a The Office című TV sorozatban művel az egyszerűen utánozhatatlan. Mivel Magyarországon nem megy (ugyan miért is, de azt rebesgetik hogy a Viasat elkezdi) ezért netről lehet csekkolni, és ajánlom mindenkinek aki szereti a komédiát mesterfokon, és Steve Carell-t.

A filmből leginkább Aaron Sorkin írása jön le a legjobban. És én nagyrészt miatta néztem meg. Az Elnök emberei és a Színfalak mögött sorozataival engem már megvett kilóra, de a becsületbeli ügy sem volt rossz. Egyértelműen benne van az írói Top 3-ban, Charlie Kaufman és a Coen tesók mellet. Bár nem olvastam a scriptet, de nem hinném hogy abban csak ennyi lett volna. Mondom az alapstílus megvan (szakmáskodás, szúrós poénok) de mégis üres és semmilyen lett a sztori. Van egy olyan érzésem hogy bele lett nyúlva. A színészek közül tényleg csak a mindig zseniális Hoffmant lehet kiemelni, aki a legtöbbet itt is kihozza. Hanks üres, Roberts dettó. A rendezés is szerintem gyenge. A vége, ami a jelen helyzetre utal, az vicces és jó. Szóval Sorkin, Hoffman meg a vége miatt kap egy közepeset.
Tényleg valami fontosabbat és jót vártam ettől filmtől, már csak az író miatt is, nagy csalódás lett. Kár.

Fantasztikus film. Az a baj vele hogy nem annyi Oscart kapott mint amennyit érdemelt volna. Bár ez a díj mondjuk már rég elvesztette a jelentését, mindegy. Mindenesetre azt megfigyeltem hogy ami a legjobb forgatókönyv díjat kapja az általában az év legjobb filmje (pl: tavaly a makulátlan elme ...). Meg az tetszik amikor egy rendező végre hajlandó felfedezni. Azaz egy alapvetően komikus színésznek komoly és fontos szerepet adni. Steve Carell szenzációs. Akárcsak Carrey tavaly. De ha valaki Carell-t szeretné látni komikusként brillírozni töltsön le a NET-en az Office nevű sorozatból. Nem fogja megbánni. Kis hazánkban sajnos nem megy. Bár ez annyira nem lep meg. Mindenesetre a film 100%

Mert tényleg készült folytatás: Távol És Mégis Közel címmel.

2007-11-15 17:36:34 Sátántangó (1994) revkri (5) #1

Semmi vélemény. Nahát a jó filmekről ezek szerint tényleg keveset kell beszélni. Mindenesetre nekem a kedvencem lett. És megnézésében sokat köszönhetek az oldalnak. Víg Mihály alakítására szavakat se találok. Milyóta láttam a filmet jobban elmerültem a 80-as évek underground zenéjében. (Balaton és Víg Mihály, ugye) Mindenkinek nagyon ajánlom aki szereti a jó filmeket. Senkit ne rémisszen meg a film hossza megéri végig nézni. Zseniális.

2007-10-13 23:09:00 Eraserhead (1977) / Radírfej revkri (5) #6

Minden bizonnyal a legjobb debütáló film. Imádom.
Olyan hangulata van, hogy arra szavak sincsenek.
Lynch miatt kezdtem fel figyelni a művész(értékes) filmekre.
Ez pedig, nekem, egyértelműen a legjobb filmje.
200%

Életem legmeghatározóbb filmje, és pont.

Tényleg zseniális ez a film. Egyszerűen jól érzem magam miközben nézem. Jarmusch nagyon tud valamit.

Minden bizonnyal az egyik legjobb film amit valaha láttam. Tényleg fölösleges idézgetni, mert akkor az egész filmnek a szövegét ide lehetne bigyeszteni.

ZSENIÁLIS.Igen nagy betűkel.Gondry korunk egyik legnagyszerűbb filmese(talán az egyik jelzőcske nem is kéne oda).Imádom a filmjeit.Nem mennék bele hosszabb írásba, inkább mindenki nézze meg és tudni fogja mit lehetne ide írni.

Sajnos manapság egyre kevésbé éri meg még csak belehallgatni is a magyar szinkronba. Szomorú. Pedig egykoron...

Steve Carrel-t imádom, de a filmtől tartok.
Ezért még nem is néztem meg.
The Office forever

Van egy pár közülük a felsorolásban. De a Salo mit keres itt? Jó hogy durva de mégis nagyon fontos film.Azt végig kell nézni.Mert az van bemutatva ami a világban zajlik.

Passió 2, Uwe Boll rendezhetne valami zombis agyhalál filmet.Bár az egyház biztos még jobban berágna a Krisztus mint zombi dolgon.

Hogy lehet különbséget tenni zseniális és zseniális között? Mindegyik becses darabját képzi gyűjteményemnek repülő cirkusszal egyetemben.

Apokalipszis egyértelműen!

Ezek közül bármelyik többet ér mondjuk 10/4-nél?

A Francia new wawe zseniális. Az Angol meg a legkreatívabb nemzet.Nehéz.

A Spangol és a Kótyagos Szerelem szerintem nem rosszak, átlagban limonádé filmek, de néha meg lehet nézni őket. Kivéve a Csontdarálót.