revkri

Tapasztalat: 1141 film
Kompetencia: 14 film
Súly: 1491
Regisztráció: 2007. július 24. (10 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 5 user

Bemutatkozás

Nagy film őrült vagyok.
Az első meghatározó filmélményem (inkább sorozat) a Twin Peaks volt valamikor első osztályos koromban. Lenyűgözött a hangulata. Onnantól tudatosan kerestem a gyengén felszerelt videótékában és a gyér választékkal bíró televíziók műsorain a David Lynch nevet. Kisebb-nagyobb sikerrel. Persze nagyon megfogott a kor nagy blockbusterre a Jurrasic Park is és Stevens Spielberg neve is a kedvencek közé került (azóta már kiesett, David viszont megmaradt).
A másik nagy gyerek-korakamasz kori kedvencem Oliver Stone és a Született Gyilkosok lett. Mesterien eltalált korrajz és a legerősebb film (a Hálózat mellett) ami a médiát és az érték vesztett pop kultúrát mutatja be erős kritikai attitűddel. Stone korai munkáit ma is nagyon szeretem időről időre elővenni, az újabbakat már nem annyira.
Szeretem a társadalom kritikus filmeket. Legyen az szatíra vagy dráma.
Bergman szeretette meg velem a lassú, inkább az emberi lelket vizsgálni igyekvő filmeket.
A mai rendezők közül Paul Thomas Anderson az egyértelmű favoritom. Nagyszerű stílusa van és kiválóan képes karaktereket építeni csak úgy mint a másik nagy kedence(i)m a Coen tesók. A Fargo havas képei szintén fiatal koromban égtek bele a tudatomba.
Ha filmekkel kéne összefoglalnom magam (márpedig ez egy ilyen oldal) akkor valahogy így nézne, ki. (persze ez néha szokott változni, kicsit hangulat függő is, de ez egy viszonylag stabil váz, amire mindig támaszkodhatom, szigorúan sorrend nélkül)
2001 Űrodüsszeia; Annie Hall; Harcosok Klubja; Mulholland Drive; There will be blood; Fargo; Született gyilkosok; Volt egyszer egy vadnyugat; Hivatali Patkányok; Idétlen időkig;

Ja és szabad időmben írok is. Mármint scripteket (nem Java) hanem filmekét. de nem professzionálisan. És forgatunk is önköltséges filmeket. Próbálkozom, hátha sikerül egyszer ... :)

Kedvencek

Rendezők: David Lynch, Ingmar Bergman, Oliver Stone, Paul Thomas Anderson
Színészek: Christian Bale, Mark Ruffalo, Richard Burton
Műfajok: dráma, életrajzi film, szatíra
Országok: amerikai, svéd
Korszakok: 60's; 90's

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1986
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Snatched
Ó, anyám!
2 2017-10-23 2,4
(45)
Rough Night
Csajok hajnalig
1 2017-10-22 2,3
(63)
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
3 2017-10-15 4,1
(188)
Blue Valentine
 
5 2017-10-12 4,0
(500)
Cet obscur objet du désir
A vágy titokzatos tárgya
5 2017-10-06 4,4
(242)
The Beguiled
Csábítás
3 2017-10-01 3,3
(48)
A Dog's Purpose
Egy kutya négy élete
4 2017-09-25 3,4
(72)
District 9
 
4 2017-09-17 3,9
(1062)
It
Az
4 2017-09-17 3,8
(212)
Bridesmaids
Koszorúslányok
1 2017-09-16 2,8
(364)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

P.T.A. toronymagasan! És nem csak az Andersonok közül! :) Egyszerűen egy zseni

I'm Not There
South Park - Nagyobb, hosszabb, vágatlan
És a Kispál búcsúkoncert film a Napozz Holddal

Szerintem egy igazán remek film. Pláne a mostani amerikai felhozatalból. A film negatívuma hogy ebből a három kis történetből akár három egész estés fimet is lehetett volna csinálni. Lassabb történetvezetéssel és a karakterek bővebb kibontásával. Vagy ha megtoldották volna a hosszát. Így elég szűkös a játékidő, ezért néha kicsit szájbarágósnak tűnik és összecsapottnak. De mindezek ellenére nagyon tetszett. Tényleg felüdülés látni egy klasszikusabb típusú, hatásvadász mentes, szép, lineáris, komoly hangvételű filmet sorsokról a sok szuperhős meg apokalipszis alkotás közepette. A színészek kiválóak. Nem különben az operatőr és a zene. A rendezés is csak tényleg ereszthették volna bővebbre a sztorit. Többször is meg lesz nézve. Remélhetőleg előbb-utóbb a magyar vásznakon is.
8/10

2013-03-30 11:14:05 Holy Motors (2012) revkri (1) #17

Háááááááát. Itt több helyen is szóba került a blöff szó. Hát ez az! Jó nagy! Kezet foghat a Forrással. Rettenetesen fájdalmas élmény volt végigszenvedni moziban. A Titanic az Avatar és a Hídember nézése közben volt ilyen szintű fájdalmam. Sicc! Pedig én szerettem a művész filmeket és az se zavar ha nincs a számba rágva a mondanivaló vagy ha a történet nem lineáris. Hogy mást ne mondjak a kedvenc rendezőm David Lynch és ha megkérdezik, egy kis hezitálás után, de azt szoktam mondani a kedvenc filmem a Mulholland Drive. De ez a film egy nagy SEMMI volt. Két óra kidobott idő. Cimborám említette ezt a filmet még valamikor az év elején, hogy érdemes lesz megnézni mert valahol olvasta, hogy "Lynchies". Hát még csak távolról nézve sem. Köszönő viszonyban sincs a mester még "gyengébb" műveivel sem. Ez egy förtelem! Tényleg átverve éreztem magam a film végén. Elképzeltem, ahogy a rendező ott ül valahol a Riviérán konyakozva és egy vastag szivart szívva röhög azt a (valószínűleg azért nem töménytelen mennyiségű) pénzt számolva amit ezekből a szegény szerencsétlenekből kasszírozott ki.

Történet semmi. Mondanivaló zéró. Csinált pár olyan beállítást amivel eladta ezt valami "nagyon elvont" művészfilmnek. Hangulatilag is zéró. Se katarzis se feszültség. Nem volt ez több, mint egy rossz exploitation movie. Itt a mi tárcánkra ment a rendező szórakozása és cserébe csak egy pofont kaptunk az arcunkba. Zéel-el tökéletesen egyet értek. És nekem is eszembe jutott a filmről az általa említett idézet, és a végén egy másik is egy zenekartól, így hangzik:
"Tudom, hozott anyagból kotyvasztod a masszát,
A bűvészek meg összeb****ák
A mozsarukban a Poljotot."
Ez a film egy átverés!

2013-03-05 20:07:24 The Master (2012) revkri (5) #38

Ott a pont :)

előzmény: ChrisAdam (#37)

2013-03-04 22:48:36 The Master (2012) revkri (5) #35

Igen valószínűleg így lesz. Nem az a könnyed másfél órás kikapcsolódás Ben Stillerrel, vagy akárkivel, ami után csak úgy kapkodnának a nagy mozihálózatok, Egy-két nagy teremszámmal rendelkezőbe még talán beteszik művész díszpintynek, valamelyik wc melletti eldugott terembe, de az se túl sanszos. Nagyobb érdeklődésre még akkor lenne esélye ha nyert volna néhány Oscart, de látványosan hanyagolva volt a film, kivéve színész fronton. Sajnos PTAnak még akkora híre sincs idehaza, mint a Coenéknek. Ez van, de legalább ott van a művész mozi :)

előzmény: ChrisAdam (#31)

2013-03-04 22:36:07 The Master (2012) revkri (5) #34

Nem tudok elképzelni olyan kiváló szinkron teljesítményt, ami ne vonna le abból az extra magas szintű színészi játékból. Pláne Phoenix-éből.

előzmény: zéel (#30)

2013-03-04 20:14:03 The Master (2012) revkri (5) #29

Alig várom a bemutatót! :D
Megnéztem már párszor, nem is reménykedtem már magyar premierben, de moziban is megfogom ... párszor :)

2013-02-24 18:49:59 The Master (2012) revkri (5) #19

Így igaz Amy Adams fantasztikus benne és abszolút nem a tőle várható/megszokott szerepben tündököl. Remélem ő is és a szerepében szintén lubickoló Hoffman is bezsebeli a járandóságát. Phoenix szerintem alul marad (most kivételesen igazságtalanul) DDl-al szemben, bár ne legyen igazam.
Én két napja néztem meg a filmet, de folyamatosan pörögnek a jelenetek a fejemben, nem hagynak nyugodni. Nagyon erős filmes élmény. Az biztos hogy nem egyszerű, újra is kell majd néznem párszor.

És az hogy mind PTA-t mind a filmet, a tényleg zseniális forgatókönyvről, fényképezésről és zenéről nem is beszélve, így hanyagolja az akadémia az szégyen rájuk nézve. Ennyire nem veszik észre hogy mekkora kincs hever előttük? 2008-ban nem haragudtam mert akkor a Coenék zsebelték be a már régóta jól megérdemeltjüket, ráadásul egy igencsak erős filmjükkel, de idén!?
Mit kell még ennek a szegény direktornak letennie az asztalra? Hatalmas tehetségét nálam már ott bebizonyította hogy csinált egy remek filmet Adam Sandlerrel a főszerepben. Azért az már valami :)

előzmény: BonnyJohnny (#17)

2013-02-23 20:55:47 The Master (2012) revkri (5) #15

MESTERMŰ!!!
Csak azért sajnálom, hogy megnéztem mert most 4-5 évig megint nem fogok látni semmi hasonlóan zseniálisat. Paul Thomas Anderson egész egyszerűen kimagaslik a ma is aktív amerikai rendezők közül, generációjából pedig magasan a legjobb. Más kávéház! Egyedül Aronofsky az akinek sikerült látótávolságba kerülnie, de neki is csak az utóbbi 2 filmjével. Kegyetlen hangulata van PTA filmjeinek! Színészei rendszerint remekelnek. A fényképezés és a zene is egészen kiváló.
Joaquin Phoenix elementáris a filmben. Én nagy fanja vagyok Day-Lewisnak és el voltam ragadtatva a Lincoln megformálásától, de Phoenixnek idén nem lehetne ellenfele!
Az hogy PTA-t és a filmet nem is jelölték Oscarra, az már meg sem lep, egy ilyen témával nem lehet "fontos" filmes díjat nyerni, sajnos ilyen korlátolt az akadémia, majd a Nyomorultak tarol :)
Mindenesetre a filmet ajánlani tudom, igaz inkább csak az ínyenceknek.

Összes komment...