Regisztráció: 2007. július 13. (16 év, 2 hónap)
Kedvencek
Old Idő |
3 | 2023-09-07 | 2,7 (255) |
Verdens verste menneske A világ legrosszabb embere |
4 | 2023-09-07 | 3,9 (309) |
Nem tudom megmondani miért néztem meg sokszor, mi tetszik benne, de valamiért nálam nagyon működik ez a film.
Közepes (is lehetett volna, ha nincs benne annyi erőltetett véletlen)
A maga korában jó volt, legalább is úgy élt az emlékeimben, hogy egy nagyon jó thriller. Közel 30 év után újranézve a történet elképesztően naiv, de a sötét noir hangulat miatt nézhető.
aki egy klisékkel teli sorozatgyilkosos thrillert nézne, akkor ez egynek jó, végül is nem nézhetetlen, csak ha ennél valamire többre számít valaki.
Akkoriban egy egyszeri kikapcsolódásnak megfelelő volt, de újranézve egy kínszenvedés volt, annyira gagyi. Vannak filmek, amiket nem szabad újranézni.
Meglepően ismeretlen alkotás. Nem az a tipikus háborús film, az egésznek van egy pesszimista hangulata, néhány brutális jeleneten meghökkentem, nem ilyesmire számítottam. Érdemes megnézni, jó film, de nem árt felkészülni rá lelkileg!
A negatív kritikák miatt több mint 20 évig vártam a megtekintéssel, pedig az elsőt nagyon szeretem. Mostanában viszont viszonylag sok blues zenét hallgatok, úgyhogy gondoltam megpróbálkozom vele. A kritikák részben jogosak voltak: a történet ötlettelen a poénok pedig erőltetettek. A zenék viszont nagyon jók és körülbelül a film felét kiteszik, úgyhogy kicsit bánom, hogy nem néztem meg előbb.
Ez annyira b kategóriás, hogy már majdnem a 80-as/90-es években éreztem magam. Tipikusan az a film, aminek egyes jeleneteinél nem tudok dönteni, hogy viccnek gondolták vagy komolyan. Szerintem direkt nem vették komolyan, de nem merték olyan lazára venni, mint például a Golyózáporban-t. Mondjuk már az alapszituációból is sejthető volt, hogy sok életszerűséget nem szabad várni: "gengszterek elől egy plázába menekülő kislányt kell megvédenie az ott éjszakai műszakban dolgozó néhány biztonsági őrnek. A biztonsági őrök élén egy épp az első munkanapját kezdő veterán katona. A gengszterek mindenre elszántak, hogy elkapják a kislányt és kifogyhatatlan mennyiségű bérgyilkost küldenek..."
El lehet rá bambulni. A vége viszont a 80-as évek legesleggagyibb B filmjeit juttatta eszembe.
Egy karácsonykor, többnyire éjszaka játszódó nézhető hangulatos bűnügyi filmként élt az emlékeimben, de most újranézve szinte szenvedés volt, annyira életszerűtlenek a döntések, motivációk, érzelmek...