jorgecosta

  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
2016-01-16 10:06:03 The Revenant (2015) / A visszatérő jorgecosta (5) #22

rég láttam ilyen bátor és jó filmet. tisztelgés herzog, kuroszava (egy az egyben van egy jelenet a derszu uzalából), tarkovszkij (andrej rubljov, vizes, lovas jelenetek) előtt. nem gondoltam volna, hogy erre valaki ad pénzt a 21. században.

2013-11-14 18:15:46 Trance (2013) / Transz jorgecosta (2) #48

hosszú idő óta magasan a legszarabb, de még éppen föl nem állok a tévé elől film.

az megvan, mikor az elején egy bézbólütős ember szétveri a monitorokat rablás közben? na kábé annyi értelme van a filmnek is.

nem tudom nem elmondani minden filmjénél, de nem hiszem el, hogy ő csinálta a trainspottingot is.

2013-10-29 13:05:16 [Kritikus kód] jorgecosta #42

1 ok, gondoltam persze, és ez így rendben is van akkor. sajnos pythonba én nem nagyon tudok kommitolni :S

2 persze, nem kötelező api kifele, de attól még nem jobb a jelenlegi fórum urlje úgy, hogy
a, /forum/186?reply=34432
b, /forum/186/reply/34442
c, /forum/kritikus_kod
stb.
?

mégiscsak rugalmasabb maradna az api, ha ugyanarról az urlről content-type-ot állítva kérhetnék htmlt, jsont vagy akár xmlt, és ha egyelőre nem is lenne más, mint html, a lehetőség megmarad, és veszteni való meg nincs. a html amúgy is csak egy megjelenítési forma, a jelenlegi példánál maradva a fórum tartalma a resource.
ugyanakkor nem tudom, hogy ez mekkora effort a kiválaszott frameworkkel. play-jel, spring mvc-vel egyáltalán nem lenne az, tuti van pythonos action based webes framework is, nem?
ebben a restes világban van némi tapasztalatom, ha mégis ilyen irányban indulnál el, tudok segíteni pár kérdésben. remélem amúgy, hogy érthető, amit mondok, nem a natív appra akartam kihegyezni a kérdést!

3 igen, ezt mondom, uxra kell rágyúrni, a többi már részletkérdés. css bármikor módosítható, a szerkezet kissé időigényesebb.

előzmény: cucu (#32)

2013-10-28 15:45:09 [Kritikus kód] jorgecosta #27

1 ez a pythonos stack nem határolja be nagyon a fejlesztők számát? mekkora a hazai python-közösség? sajnos én inkább a jvm-világban vagyok otthon, mostanában play! framework scala/java. milyen szempont döntött a python mellett?
2 a kiválaszott framework, megoldás mennyire restful? egy tisztán restful apihoz talán könnyebb új klienst írni: android, ios stb., hogy más előnyről ne is szóljunk elsőre.
3 sztem a UI kicsit idejét múlt. főleg a szerkezet, de maga a színvilág, dizájn is felülvizsgálatra szorul, utóbbi talán ízlés kérdése, de az elsőnek illik követnie az aktuális trendeket.

a hozzászólásokat elnézve két dologról beszélünk:
1 feature requestek
2 alkalmazás újraírása

a kettőt el kellene választani egymástól, mert akit az 1-es érdekel, azt a 2-es nem, a 2-essel kapcsolatos dolgokba csak beleszemetel. ráadásul a githubon mindenki nyithat feature requestet, bár azt elismerem, hogy csak ezért talán nem fog regelni az, aki nem ismeri az oldalt.

BVSC kilóg nagyon, értelmetlenné teszi az utolsó opciót.

2013-07-22 00:38:16 [Ki lenne a legjobb Wonder Woman?] jorgecosta #14

whoopy goldberg

a furcsa, hogy ahhoz képest, amit a kosaras naplójában láttam tőle, nem fejlődött. de az nagyon korrekt volt annyi idősen.

csak a pontosság kedvéért: van a normál film és van a kardozós-baszós-pattogatott kukoricás. művész, művészi nincs :P

A keresztapa az egyetlen könyv, amely filmben jobban tetszett.

egyet kell értenem, és bár az alpok-jelenet nélkül is található rajt fogás, az nálam nagyon kilóg.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2013-02-20 01:56:51 Flight (2012) / Kényszerleszállás jorgecosta (3) #44

totális középszerűség, amit a befejezés megkoronáz, a mellékszál kezelése kidomborít.
valamit viszont nem értek. az egyik alkoholteszt-eredményt végülis megsemmisítették, ami a pilótáé (0,24), a csajnál viszont kimutatott 0,17-et. akkor végülis ivott a csaj (is). miért feketítené be akkor, ha egyszer fekete?

sokadszorra az az érzésem, hogy tarantino a kisujjából rázna elő egy tökéletes veszternt, háborús filmet, bármit, amihez nyúl, de ő nem ilyen. neki az elbagatellizálás a csúcs, és ebben a nemtörődömségben van a zsenialitása.
a baj, hogy nézőként ez nekem nem elég.

@yuriko: ebben az esetben honnan jött a korábbi lista? mert ez alapján nem sok értelme van.

ne haragudjatok, kedves fanyalgók, de kit érdekel az akkori vagy mindenkori román valóság? ugyanazt a filmet néztétek?

2012-09-17 00:25:12 Tillsammans (2000) / Együtt jorgecosta (5) #6

a felszínen lehet, de a film valójában nem erről szól. nem mond egyértelműen ítéletet felettük, és pont ez a lényeg, hogy nem lehet ítéletet mondani se egyik, se másik emberről.

előzmény: Szívtiproimi (#4)

2012-09-05 22:35:13 Vicky Cristina Barcelona (2008) jorgecosta (3) #72

két napja gondolkodom rajta, hogy megbocsájtsam-e, hogy megint a felső osztályból jönnek a szereplők. nos, nem tudom. annyira nem here and now, amit ez az ember csinál, hogy elképesztő... nem is értem, miről szól a film, mit akar mondani, és legfőképpen kinek. a szórakoztatáson és önismétlésen kívül rendkívül irritáló még a szájbarágás is.
nyilván penelopé személye garantálja, hogy 3-as alá ne menjünk, így ennyi az annyi.

2012-09-02 21:21:52 Grizzly Man (2005) / Medvebarát jorgecosta (5) #5

ugyanakkor herzog többször elmondja, hogy hol nem ért egyet vele. nem is próbál objektív lenni, így is hiteles a bemutató.

előzmény: neeskens (#3)

2012-06-30 23:27:42 Hodejegerne (2011) / Fejvadászok jorgecosta (2) #5

hát én ilyen naiv és együgyű filmet rég láttam, kb. a feléig pedig jól szórakoztam.
a végén egész korrektül kinőtt a srác haja!

a főfőnökön én besírtam a nevetéstől :) nem hittem el, hogy erre is képes. de ott van az említett Birodalom, ami megint más műfaj, és abban is ütős (vagy hát szerintetek abban igen).
von trier mellett kaurismäki elfér, de a korai filmjeit író és rendező aronofsky is, na meg anders thomas jensen nagyon szórakoztató.
PTA-t meg ideje megismerni.

adrien brody pár percéért önmagában megéri megnézni a filmet. említésre méltó még owen wilson is mint woody allen - azt gondoltam volna, ez csak saját magának sikerülhet.
valóban szájbarágós, valóban "erőltetett" szövegekkel, közönséges történettel, karakterekkel teli, de ő már csak ilyen :) úgy készít filmet, hogy önmagát karikírozza tulajdonképpen, mintha szégyenlené saját műveltségét, megmutatja, hogy mi másra lehetne képes, de persze más irányt választ. hiányzik az agyának egy része.

abszolút? az a bajom, hogy ez egy jó színész, több jó alakítással ;]

teller-wigner-szilárd nagyjából hasonló téma.

2012-05-06 22:59:28 Shame (2011) / A szégyentelen jorgecosta (5) #39

én pont úgy éreztem, hogy mindennek ellenére nem változik benne semmi.

előzmény: cucu (#37)

2012-05-06 19:57:31 Persepolis (2007) jorgecosta (4) #21

nem egészen, törvényileg is tilos bizonyos kisebbségek kivételével.

előzmény: limupei (#13)

2012-05-04 22:40:07 Hunger (2008) / Éhség jorgecosta (5) #31

mindkét filmjét idén láttam, és ez az a kettő, ami idén a legtöbb hatást gyakorolta rám.
ugyanakkor értem a hatásvadász jelzőt, ami tökéletesen levezethető a #9-es hozzászólásból: a valamilyen szempontrendszer szerint hatásvadászat ellenpontja, tehát a nézőpont tükrözésével ugyanúgy hatásvadásszá válik ez is. a megoldás talán a szürkeség lenne, a beállás a sorba, de - az én szerencsémre legalábbis - steve mcqueen nem ezt választja.
a takarítós jelenet legelején drukkoltam, hogy ne szúrja el, mutassa végig, ám igazán nem is hittem benne, és tessék! és akkor még a finom szimbólumokról szó sem volt...
az viszont lehetetlen, hogy az egész történelmi folyamatot ebből értsük meg. továbbá a cigarettázó börtönőr nem gonosz, külön kiemeli a film az ő semilyenségét! kiket látunk a filmben? embereket! nincs megmagyarázva az éhségsztrájk miértje? hát hogy lehet ezt megmagyarázni? és miről beszél a papnak?

inkább az utolsó pont az érdekes.

2012-05-01 17:03:35 Coriolanus (2011) jorgecosta (4) #1

erőteljes darab. formanyelve ugyan nem új, de a megvalósítás tökéletes. fiennes, butler, vanessa redgrave, brian cox mind-mind jól játszanak.

antonioni. fellini egy ripacs :)

2012-03-27 00:13:15 Shame (2011) / A szégyentelen jorgecosta (5) #33

én ezt a hepiendes megjegyzésedet nem értem sajnos :(
a film végére még talán kilátástalanabb helyzetben van brandon, mint az elején.
továbbá a neandervölgyis meglátásod abszolút talál:
lelki deformációjának (mondjuk így) egyértelmű szimbóluma.

nekem nagyon átjött a film, nem nehéz azonosulni a főszereplővel, már a legelső, vizelős jelenetektől kezdve. igencsak férfifilm, teljesen más lehet női szemmel.

előzmény: somogyireka (#19)

nem látom azokat a csatornákat, amelyekből hitelesen tájékozódhatna az átlagember irán felől. atomfegyverek, keményvonalas iszlám - ez a kettő dominál a médiában. ehhez képest a filmben a nő válni akar, ami már önmagában is kérdéseket vet fel. fontos eszköz a film, ha nem is a reménytelen kretének ellen :)

előzmény: limupei (#27)

azt gondolnám, hogy nem rossz ötlet felhívni arra a figyelmet, hogy abban az országban is élnek másképp gondolkodók, amit ez a film például bizonyít is.
(kicsit korán okoskodtam, mert a cím nem angol átirat, hanem a perzsa latinbetűs változata)

előzmény: limupei (#25)

érdekes, mert nekem épp az volt az érzésem, hogy ez a film csak irániként érhetett el sikert (sőt, a jelenlegi feszült helyzetben borítékolható volt az oscar).
sajnos nem tegnap láttam, de valamennyire emlékszem azért, és nem igazán értettem, hogy mi köze az elválásnak meg a másik konfliktusnak egymáshoz, illetve, hogy a címből következő szál miért szorul háttérbe.
számomra eltúlzott drámaisága is, épp olyan, amire szívesen nyom hollywood is 5-öst.
(amúgy szerintem a cím hibás, habár nem vagyok perzsaszakértő, de valami olyasmi lenne magyarra átírva, hogy dzsodai-je náder az szimin, míg a fenti cím az angol átirat)

2012-02-26 11:05:08 The Descendants (2011) / Utódok jorgecosta (3) #17

pont annyira érdekes a film, hogy ne érezzem elfecséreltnek a játékidejét. amúgy kár, hogy truman seriffnek olyan kevés szövege volt :)

a werckmeister harmóniák alighanem az egyik legkiemelkedőbb magyar film, ami valaha készült. a taxidermia emellett egy kellemes meglepetés legföljebb.

2012-02-07 00:02:47 The Iron Lady (2011) / A Vaslady jorgecosta (3) #16

annyiban egészíteném ki, hogy elvennék két nevet :) erre a filmre a kutya nem volna kíváncsi a főszereplő nélkül.

előzmény: limupei (#14)

*kockáztassa vagy feltűnik és ébreszt :)

azt nem értem, hogy az hogy van, hogy a kislány pár hete van a csapattal, lefekszik az elnökjelölttel, ezt követően hamar rájön, hogy teherbe esett, de nem pánikol, inkább lazán összefekszik egy másik arccal is. innentől kezd csak aggódni. az elnök nyilván amatőr, de amit neki nem, az eddig vérprofi goslingnak szabad, nem érdekes, hogy ezzel esetleg a csapatnál feszültség lehet, nem tud csomót kötni a kukacára. még egy: a lány túl fiatal (meg ugye szegény családból való), ezért nincs a számláján 2 ezer dollár, fél millió forint, ezért valahonnan szereznie kell. sajnos senkit nem ismer apán kívül, de egy fél barátja sincs, aki maradt volna középsuliból, se baj, mert gosling segít neki. ha jól értettem, kivesz a partkasszából egy kis pénzt, de külön szól, hogy ezt ne számolják el. természetesen ez egy jelentéktelen összeg, de miért kockáztatja meg egyáltlán, hogy esetleg feltűnjön a hiány, vagy kérdéseket ébresszen a kasszás arcban? miért nem megy el az első ATM-ig, és veszi le a saját számlájáról, ha ő olyan vérprofi? miért kell a személyes ügyeit a szakmával összekeverni? vagy ezt mind félreértettem?

2012-01-29 12:10:13 Melancholia (2011) / Melankólia jorgecosta (4) #29

tudja valaki,
miért a 19-es lyuknál kezd el szakadni a jégeső?

2012-01-27 19:34:05 The Big Sleep (1946) / Hosszú álom jorgecosta (5) #18

anélkül, hogy egy öt éves hozzászólásoddal szembesítenélek megjegyezném, hogy a lóversenyes utalások sokkal inkább általánosan nő-férfi viszonyra vonatkoznak, továbbá számomra egyáltalán nem tűntek eredetinek.
nálam nem a dialógusok viszik a filmet, hanem a cselekmény. azért arra még kíváncsi lennék, hogy hol faulkneri a szöveg, és hol a többieké :)

előzmény: Cesare Gonzago (#1)

2012-01-27 19:30:21 The Big Sleep (1946) / Hosszú álom jorgecosta (5) #17

remek film, néhol azonban zavarba ejtően kusza - de ahogy látom, nem csak nekem tűnt annak :] mindenképp érdemes többször is megnézni, aztán majd csak letisztul a kép.

ha nem is almát naranccsal, de legalább citrommal hasonlítunk, ha mondjuk a maffiózokat meg az elit alakulatot vetjük össze. utóbbinál teljesen hiányzik a céltalan időtöltés érzés, amit a twin peaks olyan jól megragadott :)

tőlem akármekkorát szólhatott a 70-es években, de szerintem a többség szerint is :) mindenesetre arra jó a kérdés, hogy utánanézzük, aztán esetleg meg, ha érdemes.

oks, értem, de szerintem ez félrevezető.
egy felhasználó azt gondolja, hogy a mégsem gomb azt jelenti, hogy mégsem akarom a fészbúkon megosztani, hiszen nem is a kritikustomeg ablakában nyomott mégsemet, hanem a fészbúkéban. legalábbis eddig ezt tapasztalhatta más weboldalaknál, és Kalti is ezt a viselkedést írta le.
ettől függetlenül a Szerinted? melletti ikon jó ötlet.

előzmény: cucu (#8370)

sőt, rákötöm a szavazat linkjére, ami eddig volt, és utána hívom meg a fészbúkot, ha esetleg a másik nem megy.

előzmény: jorgecosta (#8367)

miért? cancelnél nem lehet visszahívni javascriptet?

előzmény: limupei (#8366)

most hallok először erről a drive-ról, ez a szeptemberi szuperprodukció?

2011-09-15 01:12:10 Le samouraï (1967) / A szamuráj jorgecosta (5) #8

szerb antal odaszúrt joyce-nak is az ulyssesért, meg merte tenni ezek szerint máskor is.
mindenki modoros lehet. bergman, tarkovszkij, melville, akárki. 20 év múlva talán nekem is az lesz, addig próbálok magamban még értékelni.

előzmény: puttancsospeti (#5)

radírfej, kék bársony, lost highway, mulholland drv, inland empire - ezekről becsukott szemmel és befogott füllel 100 év múlva is bárki megmondja, hogy ki a rendező. minimális túlzással :)

mennyei napok nagy hatással volt rám, a sivár vidéket meg ahogy elnézem, kötelező beszereznem. az őrület határánra szinte nem is emlékszem, nem lehet, hogy azt látták a legtöbben? :P

2011-09-13 23:56:02 Match Point (2005) jorgecosta (4) #17

sokáig gondolkodtam azon, hogy mi az, ami annyira ismerős volt ebben a filmben, de beugrott. a dosztojevszkijre való "rávezetés" nagyon egyértelmű, de mondok jobbat: nem ennek szánja woody allen, sokkal inkább tisztelgésnek. ami ott lappang, és talán kevésbé szembetűnő (főleg a nem amerikai közönségnek), az theodore dreiser amerikai tragédiája, aminek tulajdonképpen tökéletes filmre viteléről van szó, a karaktereken sem sokat kellett variálni. megfogja az eredetit, majd arrébb tolja az egészet 70-80 évvel.

2011-09-01 22:07:12 Funny Games (2007) jorgecosta (?) #35

egy barátomnak úgy mondta haneke, hogy a pénz mellett még azért is vállalta ezt a verziót, mert szeretett volna a választott színészekkel dolgozni, ráadásul szakmai kihívásnak is tekintette, hogy pontosan ugyanúgy forgassa le. pár perc különbség van azért a kettő közt (ki tudja, honnan), és ezt elég nagy kudarcként élte meg.

előzmény: limupei (#24)

csatlakoznék. annyit azért még hozzátennék, hogy a zene nálam abszolút nincs a helyén. mintha más filmet nézett volna annak szerzője. helyenként a kevesebb (sőt, a semmi) több, ehhez képest átlagos lövöldőzősre lett tervezve.

előzmény: VVega (#13)

gyalog galopp? a nyúlon túl?! "sajnos" a mátrikszot nem láttam, így a shrek.

a vágás néhol kissé furcsa volt, viszont technikailag nem is tudnék másba belekötni. a fényképezés nagyszerű, főleg a már említett kitartott képek.
ez valóban egy életérzés film, egy megerősítő film, amit átérezhet az ember, de ebből megtanulni, tapasztalni semmit nem fog az idegen (vö. cat man, seriff, bézbólütő), de valószínűéleg nem is volt ez az alkotók célja.

nem rossz film. hangulatában hozza, amit egy júniusi vasárnap estétől várni lehet.
viszont a magyar címet egyszerűen nem értem. minek kicserélni kiejtés szerintire? ha cirill átirat lenne, teljesen világos, ha meg fordítanám, akkor kolumbia cirkusz (fordítanám, höhö). de ennél nagyobb problémám soha ne legyen.

2011-05-18 00:47:36 [Szlogeníró pályázat] jorgecosta #83

KT - káté.

a kánikulai délutánról talán érdemtelenül beszélnek kevesebbet mind lumet, mind al pacino kapcsán, no meg ott van még john cazale is. feledhetetlen.

azért érdekes, amit mondasz, mert nekem pont azok a részek tettek hozzá a hangulathoz, amikről beszélsz :)

előzmény: w.e.g.a. (#3)

kosztümös-kardozósnak egyértelműen adja magát '48, annál korábbi időt pedig csak keretként tudok elképzelni, fő témaként nehezen.
az elsőhöz viszont rengeteg pénzre lenne szükség egy igényes mozihoz, annyit pedig csak egy őrült költene rá megtérülés nélkül :S

1 tojás
2 tyúk
3 csillagok háborúja

2011-02-24 01:46:32 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] jorgecosta #9876

én nem értem a felháborodást. ha a trailert vágási hibának vesszük, minden szava rendben van - már ha objektíven kezeljük ezt a denevérmajmot persze :)

2011-02-23 15:44:06 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] jorgecosta #9862

2011-02-16 10:09:01 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4658

CAS
Legjobb hang: Eredet

ACE EDDIE
Legjobb vágás (dráma): A közösségi háló
Legjobb vágás (musical/vígjáték): The Kids Are All Right
Legjobb vágás (animáció): Toy Story 3

CDG
Legjobb kosztümtervezés (jelenben játszódó): "Díva" – Michael Kaplan
Legjobb kosztümtervezés (múltban játszódó): "A király beszéde" – Jenny Beavan
Legjoibb kosztümtervezés (fantasy): "Alice Csodaországban" – Colleen Atwood

2011-02-16 10:07:15 True Grit (2010) / A félszemű jorgecosta (4) #53

talán a baj az, hogy egyes különálló jelenetek viszik a hátukon a mozit, nem a massza :S

2011-02-16 01:34:06 Haevnen (2010) / Egy jobb világ jorgecosta (3) #5

nem igazán értem, hogy két fő szál hogy kapcsolódik össze, habár ez még nem is baj.
kap egy négyest, de annyira kiszámítható az egész film... sem anders thomas jensen, sem susanne bier nem képes váratlant húzni, csináltak egy egész európában fogyasztható kis filmet. hasonló érzés tölt el, mint almodóvarral kapcsolatban: először a legnagyobb, a harmadik után meg untat.
nem tudom, mennyire szándékos, de a kapcsolatok eléggé felszínt kapargatva kerülnek bemutatásra, cserébe viszont apa-fiú, apa-anya, apa mint a falka idősebb hímje-másik fiú, fiú-fiú, meg még sorolhatnám mennyi indul el, és nem jut mélyre igazán. és akkor még csak a viszonyokról van szó, de a karakterekről külön nem.
najó, a végére átgondolva kap egy közepest, lehet, jobb lett volna a gyermeket az első kérdés után leültetni.

2011-02-10 09:51:30 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4551

kösz, nem is vettem észre, oda csak bemásoltam valamit - rossz sorból :)
javítanám erre:
Legjobb eredeti filmzene: Alice Csodaországban

előzmény: Vektor (#4547)

2011-02-08 13:01:17 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4546

ASC
Legjobb operatőr: Roger Deakins, ASC (A félszemű)

BAFTA
Legjobb film: A király beszéde
Legjobb brit film: A király beszéde
Legjobb idegen nyelvű film: Szemekbe zárt titkok
Legjobb animációs film: Toy Story 3
Legjobb rendező: Darren Aronofsky - habár ez billeg nolan származása miatt :)
Legjobb női főszereplő: Natalie Portman
Legjobb férfi főszereplő: Colin Firth
Legjobb női mellékszereplő: Barbara Hershey
Legjobb férfi mellékszereplő: Geoffray Rush
Legjobb eredeti forgatókönyv: Eredet
Legjobb adaptált forgatókönyv: A közösségi háló
Legjobb operatőr: A félszemű
Legjobb vágás: A közösségi háló
Legjobb művészeti rendezés: Alice Csodaországban
Legjobb kosztümtervezés: A király beszéde
Legjobb eredeti filmzene: Alice Csodaországban
Legjobb hang: Fekete hattyú
Legjobb képi effektusok: Alice Csodaországban
Legjobb smink/maszk: Alice Csodaországban
Rising Star Award: Tom Hardy

őt [link] és őt [link] össze lehetne vonni!

2011-02-02 11:04:52 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4473

WGA
Legjobb eredeti forgatókönyv: Eredet
Legjobb adaptált forgatókönyv: A közösség háló

USC Scripter
Legjobb adaptáció: A közösség háló

illetve a fészbúk, jáj, hol a szerkesztés gomb? :)

előzmény: jorgecosta (#119)

vagy a filmnek óriási ingyen reklám a film ;]

előzmény: diablo3 (#118)

2011-01-26 21:50:49 True Grit (2010) / A félszemű jorgecosta (4) #31

miért? én abszolút éreztem a levegőben az okfejtés végét, sőt, egy ideig azt hittem, ez lesz a coenes meghökkentés a filmben.
jeff bridges és az említett operatőr miatt érdemes megnézni a filmet (az előbbi minden filmjére áll ez), de amúgy ez sem a fargo vagy lebowski sajnos :-/

előzmény: rth (#30)

2011-01-26 13:53:31 Life of Brian (1979) / Brian élete jorgecosta (5) #29

"Menj egyenesen, fordulj balra, és fogj egy keresztet! Kövi!"

előzmény: simijohnny (#28)

2011-01-23 14:39:16 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4251

DGA
Legjobb rendező: Darren Aronofsky (Fekete hattyú)
Legjobb rendező (dokumentumfilm): Davis Guggenheim (Waiting for "Superman")

SAG
Legjobb női főszereplő: Natalie Portman (Fekete hattyú)
Legjobb férfi főszereplő: Colin Firth (A király beszéde)
Legjobb női mellékszereplő: Helena Bonham Carter (A király beszéde)
Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale (The Fighter)
Legjobb színészgárda: Fekete hattyú
Legjobb kaszkadőrök: Inception

2011-01-20 21:53:41 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4227

Legjobb producer (film): The Social Network
Legjobb producer (animációs film): Toy Story 3
Legjobb producer (dokumentumfilm): Waiting for 'Superman'

szerintem ez annyira nem meglepő, pár éve nem nagyon lehetett még hitchcockhoz sem hozzájutni. lassú net, tévében semmi, dvd pénzbe kerül, ha jól tudom oktatásban sem szerepel még komolyan film :( innentől de sica abszolút esélytelen sajnos.

2011-01-16 18:03:48 [Megérdemelte-e az Oscart...] jorgecosta #4026

Legjobb film (dráma): A közösségi háló
Legjobb film (vígjáték): The Kids Are All Right
Legjobb animációs film: Toy Story 3
Legjobb idegen nyelvű film: Biutiful
Legjobb rendező: David Fincher
Legjobb női főszereplő (dráma): Natalie Portman
Legjobb női főszereplő (vígjáték): Annette Bening
Legjobb férfi főszereplő (dráma): Jesse Eisenberg
Legjobb férfi főszereplő (vígjáték): Johnny Depp (Alice)
Legjobb női mellékszereplő: Helena Bonham Carter
Legjobb férfi mellékszereplő: Christian Bale
Legjobb forgatókönyv: A közösségi háló
Legjobb eredeti filmzene: Eredet
Legjobb betétdal: You Haven't Seen The Last of Me

2011-01-12 10:04:32 Antichrist (2009) / Antikrisztus jorgecosta (3) #53

próbáltam végigfutni a hozzászólásokat, hátha nem értettem meg valamit. de nem.
a film hangulata megnyerő, a képi világ és hanghatások tökéletesek, a vízcsobogás, madárcsicsergés (és annak hiánya), hullámjáték, remegés láttán még andrej is csettintett volna. talán kicsit váratlanul is ért lars von triertől.
viszont a mondanivaló nem túl összetett, se nem túl bonyolultan megfejthető, allegóriáról szinte túlzás beszélni, annyira direkt az egész. néha öncélú a brutalitás.
dafoe - mint mindig - tökéletes, viszont gainsbourg túl játsza szerepét.
összességében 3 km celluloidpazarlás egy ilyen rendezőtől, főleg _a_ rendezőnek ajánlva.

kellemes kis film, meglepetések nélkül. azt viszont nem igazán értem, hogy fog eljutni "klasszikus" szintig, nem tudom elképzelni, hogy elővegyük 30 év múlva.
a dialógusok, színészek jók, fincher a kisujjából kirázta a filmet, jó volna végre, ha újra megerőltetné magát, és valami frisset hozna, mert ezt a filmet nem ugyanaz az ember alkotta, mint a harcosok klubját.

kicsit szigorúnak érzem az emberileg nulla vádakat zuckkal kapcsolatban, nekem sokkal inkább a #19-ben idézett moskovitz kijelentése jött át: egyszerűen más dimenzióban mozog. ha már mindenképp seggfejet kell találnunk, sean parker igazán tökéletes választás :)

viszont valamit még senki nem vett észre, de legalábbis nem említett, és eme apróság miatt kap fincher mégis +1 pontot a film 80. percében zuck a kamerába dobja a sört, megidézve luis bunuel elhagyottak c. filmjének egyetlen szürreális elemét, amit egyszerűen nem tudok véletlennek hinni.

jogos. de akkor a filmkészítők célja is ennyi lett volna? egy könnyed remake-et csinálni?

előzmény: BonnyJohnny (#23)

meg talán lehetetlen is megfogni: itt hiányzik a "have not", de meg sem próbálták beleszőni.
ettől függetlenül nem rossz film ez, de pl. az említett casablanca után valahogy semmi pluszt nem kaptam.

előzmény: Hannibal Lecter (#21)

bogart hozza a kötelezőt, viszont jobban örültem volna, ha ragaszkodnak a hozott anyaghoz. míg hemingway műve egyáltalán nem játékos, úgy a filmből nagyon könnyed matiné lett.

2011-01-04 09:38:02 [Vapiti 2010] jorgecosta #47

1 revans
2 szemekbe zárt titkok
3 a fehér szalag

férfi ezüst:
1 ricardo darín
2 nicolas cage
3 michael stuhlbarg

női ezüst:
-

2010-12-28 02:28:53 Black Swan (2010) / Fekete hattyú jorgecosta (4) #68

na és akkor egy bónusz kérdés, amit nem értettem: mennyire tökéletes képzelgés lilly?

2010-12-28 02:18:06 Black Swan (2010) / Fekete hattyú jorgecosta (4) #67

lám kanada és mekszikó között is készülhet fogyasztható film!
de nem tökéletes.
tetszett a kamerakezelés, de a sok közeli, a tükrök használata egy idő után nekem túlságosan erőltetett, szájbarágós már-már. és valóban, adrenalinból is lehetne kevesebb, nem értem teljesen a feszültségkeltés célját (lár púr lárnak érzem).
a főszállal kapcsolatban _senki_ kispojlerezett része teljes egészében fedi az én véleményemet is, valahogy az irányokkal van baj, nem belülről jön, ráadásul nem is elég egyenletesen az átalakulás.
és még egy: az említett erotikus jelenetek még a karakter fejlődésének ellenére sem vesztenek semmit hatásvadász mivoltukból.
szóval ha ezeket orvosolja aronofsky, akkor talán meg tud állni a nolani lejtőn, de ilyen ikszmenektől már most áll a szőr a hátamon.
viszont natalie portmant megdícsérném, sikerült jól hoznia élete első komoly, felnőtt szerepét.

70-80 - főleg a 70-esek hangulata utánozhatatlan számomra

nem igazán tudok dönteni az első két lehetőség közt.

elképesztően bizarr film, tele klasszikus mivanmimiérttörtént részekkel.

ebben a filmben a díszletek hiányának egyik célja, hogy a film befogadását megkönnyítse :)

előzmény: Caararuuku (#135)

2010-10-20 09:46:58 Kolorádó Kid (2009) jorgecosta (2) #20

pedig a szecskás beszólás nálam meg épp felfelé tolta két tizeddel is a jegyet :]

előzmény: Kremy (#9)

2010-10-17 12:19:02 Kolorádó Kid (2009) jorgecosta (2) #7

kovács zsolt, csányi 2-2 perce egészen zseniális, nagy zsolt is nagyon tetszett, de a többiek egész hiteltelenül játszottak...
ahogy többen is említik, a film első fele, fél órája ígéretes, aztán folyamatos zuhanásba kezd, hogy végül a legutolsó jelenet feltegye a pontot az "i"-re.
emellett érdemes számolni, hogy mikor a felügyelő diktál, hány billentyűt üt le a gépírónő :] amatőrizmus.

2010-10-04 21:12:13 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] jorgecosta #8848

az állomásfőnök rémlik a törpéről, de ott meg mintha nem lenne szerelem.

előzmény: sajo001 (#8847)

Catherine Deneuve

2010-10-01 11:12:44 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] jorgecosta #8840

csak belpolitika számít offnak?

--
Áthelyezve a(z) Comandante topikból.

2010-09-26 22:55:30 Der Räuber (2010) / A bankrabló jorgecosta (5) #1

egy újabb hihetetlen dráma a szomszédból, a legelső perctől az utolsó képsorokig (ablaktörlő) tökéletes.

2010-09-19 21:50:28 Mammoth (2009) / Mamut jorgecosta (3) #5

a zenék közül jó párat magam is kedvelek, de néhány jelenetben kifejezetten hatásvadász az egész.

előzmény: zéel (#4)

  • 1
  • 2
  • ...
  • 4