Chiro

Tapasztalat: 3 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 3
Regisztráció: 2004. július 5. (18 év, 1 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Il buono, il brutto, il cattivo
A Jó, a Rossz és a Csúf
5 4,6
(1031)
Troy
Trója
5 3,2
(1346)
Ének a csodaszarvasról
 
5 3,4
(65)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2004-07-05 10:32:30 Troy (2004) / Trója Chiro (5) #11

limupei!

Párisz tényleg megöli Akhilleuszt, de már az Iliász után, úgy gondolom, hogy ezt dramaturgiailag be kellett tenni a filmbe. Az Iliászban nincs benne a trójai faló sem, de ez kihagyhatatlan, a pontos adaptáció ezen lyukak miatt filmen eléggé nézhetetlen lenne, ebben nem látok semmi hibát. Agamemnón megölése sajnos elég Hollywood-ízű dolog volt, de megbocsátható. Nagyon tetszik, hogy a színészi játéknagy nagyobb tér jutott, mint a Gyűrűk urában, de hát az alapanagy is sokkal jobb. Nagyon fontosnak tartom, hogy filmre adaptálják a világirodalmat/történelmet, mert a srácok kezdenek nagyon elbutulni.

Leslie:

Az isteneket szerintem ki kellett hagyni, mert a rendező célja éppen az volt (és ez nagyon sokszor tetten érhető), hogy a nézőt berántsa az események sodrába. Érezzük, hogy ott vagyunk a csatában, a büdös-koszos táborban, együtt aggódunk Hektórért, rettegünk Akhilleusztól és Ménelaosztól, stb. Az istenek bevitelével a görög mitológiában nem hívő néző kívülről figyelné az eseményeket. Ez így volt jó, hidd el, te sem élvezted volna istenekkel a filmet.

azazell0!

De igen. Hiszen maga az egész eredeti mítoszkör is sugallja, hogy Párisz egy szerencsés nyikhaj, aki a nagy hősökhöz - Akhilleusz, Ajax, Hektór - nem mérhető. Az eredeti eposban nincs olyan hatalmas romantika Heléna és Parisz között, tényleg csak jókat kúrnak, aminek ez a vége. Az újdonság, hogy ez a nő mert a saját pinájára hallgatni - a női emancipáció első megjelenése.

Összes komment...