osi

• 2
  • ...
  • 7
2019-07-02 16:52:44 Toy Story 3 (2010) / Toy Story 3. osi (5) #113

Nem éreznek fizikai fájdalmat.
Ugyanakkor a sérülésektől próbálják óvni magukat hiszen a sérült játék a polcra kerül, nem jászanak vele, legrosszabb esetben ki is dobják.

előzmény: Dangar (#112)

2019-01-22 23:40:07 Galveston (2018) osi (4) #4

Ben Foster korszakának legalulértékeltebb színésze... A Galveston-t is az ő játéka húzza fel a középszerből!

2016-11-25 20:18:41 Hell or High Water (2016) / A préri urai osi (5) #8

Külön úton menekülni? Egy rommá lőtt autóval, aminek a színét, típusát is leadták a rendőrségnek? Esélytelen volt mindkettőnek meglógni... Legkésőbb a közúti ellenőrzéskor megbuktatta volna mindkettőjüket a priusza miatt. Kiszállíttatták volna őket az autóból, egyből fény derült volna a lőtt sebre és az autóban is megtalálták volna az elrabolt pénzt!

előzmény: Dió (#1)

2016-11-24 01:18:00 Imperium (2016) / Impérium osi (3) #4

A felütés ezt ígéri: "A fehérek felsőbbrendűségét hirdető alvilági mozgalom tagjaként nem csak az "ellenséget", de önmagát is le kell győznie."
Sajnos utóbbi küzdelemből nem sok minden jött át a képernyőn, előbbi pedig elég közhelyesre sikeredett.
Több moralizálást vártam volna a főhőstől, egy-két erőltetett kiborulás helyett... A gonoszok is erőtlenek, így maga a film is érdektelenségbe fullad félúton.

ennek a filmnek a tartalomleírása erősen spoileres, a film 95%-át elmeséli.
Szerencsésebb lenne így:
A szabotőr nem más, mint a jámbor mozitulajdonos Verloc, aki fiatal feleségével és annak kisöccsével él. A mozit figyelni kezdi egy fiatal nyomozó, aki zöldségkereskedőnek adja ki magát s udvarolgat a feleségnek. A dolgok akkor bonyolódnak meg igazán, amikor a megfigyelt Verloc újabb megbízatást kap...

2016-01-28 01:11:53 The Revenant (2015) / A visszatérő osi (5) #86

"DiCaprio-nak messze nem ez a legjobb alakítása, ha ezért kapja meg az Oscart, az csak azért lesz, mert most már tényleg megérdemlné, de nem ezért a filmért kellene/kellett volna megkapnia"

Többen írtak már hasonló megállapítást, nem konkrétan Neked szegezem, csak már kikívánkozik...

Ennek semmi értelme...
Hol van az leírva, hogy az Oscar-t egy színész/rendező/stb. életművének legjobb alkotásáért kell odaítélni?
Az Akadémia az adott év általuk legjobbnak vélt teljesítményét díjazza az egyes kategóriákban. Egy gyengébb mezőnyben egy átlagos teljesítmény is arathat, egy erősben meg egy átlagon felüli is elvérezhet.

Ha a főszereplő kategóriát nézzük, a következő színészek verték el Leo-t:
Jamie Foxx -- Ray {"Ray Charles"} vs. The Aviator
Forest Whitaker -- The Last King of Scotland vs. Blood Diamond
Matthew McConaughey -- Dallas Buyers Club vs. The Wolf of Wall Street

Mindhárom izmos alakítás volt, rengeteg szervezet díjazta őket. Minimum kérdéses, hogy "megérdemelte" volna helyettük DiCaprio, annak ellenére, hogy Ő is nagyon jó volt.

Idén DiCaprio tűnik a befutónak, megérdemelten.
Kit érdekel, hogy a Wolf Street farkasában jobb volt-e, vagy sem? Az tavaly volt, ez már egy másik bajnokság, más ellenfelekkel...

előzmény: kocz (#81)

2014-10-11 13:45:02 Gone Girl (2014) / Holtodiglan osi (5) #20

A nyomozóknak volt mankó:
Így jutottak az irodába a férjjel és találták meg a szerető bugyiját, majd az apa házában a naplót a kazánba rejtve.

előzmény: mkata85 (#17)

Érdekesség, hogy a közelünkben (Soponya, Székesfehérvártól délre) zuhant le egy amerikai gép, a falusiak sokáig emlegették, mert életükben akkor láttak először "fekete ember"-t.

előzmény: project640 (#1)

2011-11-06 20:30:32 [JÁTÉK] osi #23958

6. A kárhozat útja?

Toy Story fanatikusként van választásom? Zseniális... :)

Nem éreztem fenyegetve a szereplőket, így számomra a feszültség is elmaradt. Az alapötlet ígéretes volt, bár a ziccereket kihagyták, még így is kiemeli az átlag romantikus filmek sorából.

2011-07-20 23:44:49 Sucker Punch (2011) / Álomháború osi (2) #86

Filmnek rossz, videoklippnek jó lenne, csak ahhoz meg hosszú...

2011-01-20 00:39:27 Black Swan (2010) / Fekete hattyú osi (5) #125

Sokan skizofréniáról írnak a filmmel kapcsolatban. Szerintem Lilly nem Nina személyiségének egy darabja, hanem valós személy. Például mikor Nina Thomas után szalad és kéri, hogy ne Lilly legyen a beugrója, hanem valaki más, Thomas nem azt kérdezi, hogy ki a franc az a Lilly, hanem azt mondja, hogy Lilly a legjobb választás...

2010-09-27 09:40:36 [JÁTÉK] osi #19777

5. Kapj el, ha tudsz?

2010-09-19 23:08:06 [JÁTÉK] osi #19606

7. A híd túl messze van vagy Az angliai csata?

2010-07-26 00:15:07 Inception (2010) / Eredet osi (5) #126

"Szerntem az álmok nem kellően szürreálisak és túlzottan egyszerűek túlzottan vonatkoznak az álmokra a fizika és a valóság törvényei..."

Szerintem azért, mert az "építész" direkt ilyenre tervezi, ugyanis az a cél, hogy ne derüljön ki az áldozat számára, hogy nem a valóságban van.

előzmény: emil1 (#56)

John McClane, Tyler Durden, Gollam befért volna nálam a top10 -be

Még egyszer meg kell néznem, hogy betapasszam a szétdaraboltság keltette hézagokat, de ez már így is ötös. Más fórumon többen is fanyalogtak az akciójelenetek mennyisége, milyensége okán... Nekem teljesen arányosnak tűnt a sorozat, kaptunk kemény csatákat, szép emberi drámákat és betekintést egy az európaitól teljesen eltérő terepviszonyokon, más felfogásban harcoló nemzet ellen vívott háború mindennapjaiba.

2010-03-31 23:22:12 Papillon (1973) / Pillangó osi (5) #34

Miért, nincs benne a 250-ben? Pff...

előzmény: acidphase (#33)

Teljes mértékben így van...

előzmény: Daemiaen (#1)

2010-03-07 10:00:25 Apocalypto (2006) osi (5) #52

Ezt a tényt is illet volna ;)

előzmény: Cesare Gonzago (#51)

Nagyon szeretem Hitchcock humorát. A záró képsorok hatalmasak.
Szerelmes főhőseink egymáshoz bújnak a hálókabinban, majd vágás és azt látjuk, hogy a vonat bemegy az alagútba :D

Megindító sporttörténelmi pillanat egy briliáns politikus életrajzának vékony szeletén keresztül bemutatva. Példabeszéd a megbocsátás nagyságáról és a sport embereket összehozó erejéről. Nem egy mélyenszántó mű, de ha sportfilmként tekintek rá, bőven felfelé lóg ki a sorból mondanivalóját tekintve. Szimplán életrajzi filmnek elég sekélyes lenne, de úgy érzem Mandela alakja inkább eszköz volt a filmben, mint kulcsfigura.

2010-01-26 22:31:38 Rear Window (1954) / Hátsó ablak osi (5) #40

A film zenéje itt most annyira nem fogott meg és a feszültség érzet, az izgalom is csak a film végén éreztette hatását

A filmhez nem készült zene, csak a külső zajokkal operál a mester. A néha felcsendülő dallamok a szomszédok hangszereiből, lejátszóiból szólnak.

előzmény: Gasz András (#39)

Tucat amerikai háborús mozi a II. VH-s Észak-Afrikai hadszíntérről, a Tobruk melletti harcokról. Szokásos téma: katona vagy ember dilemma, lehetetlen küldetés, hazafias szirup.
Akinek ez bejön, annak nyugodtan ajánlható 90 perces szórakozás.

2010-01-10 23:17:48 Eurotrip (2004) / Eurotúra osi (1) #20

Az iróniát valahogy nem sikerült kiéreznem a filmből, sőt nem is vagyok benne biztos, hogy amit sokan annak vélnek, azt az alkotók is annak szánták-e. Mindenesetre egyszer sem nevettem a filmen, ellenben 2-szer mosolyogtam.

2010-01-10 22:49:11 Gallipoli (1981) osi (4) #6

A Vaskereszt a '40-es években játszódik ;)
A zenei aláfestés helyenként az én fülemet is bántotta, viszont a cselekmény arányaival egyáltalán nem volt gondom.
A háborúból bőven elég volt ennyi, a lövészárok-hadviselésnél unalmasabb filmtéma nem nagyon van a háborús filmek berkein belül. Az eddig látottak közül (pl. A dicsőség ösvényei, Fegyverszünet karácsonyra, Gallipoli, Nyugaton a helyzet változatlan) nem is nagyon emlékszem olyan I. VH-s filmre ahol a harcokat domborították volna ki. A II. VH-ig jelentős fejlődésen ment keresztül a hadtudomány, főleg a motorizáltságnak köszönhetően, így a csaták is "látványosabbak" lettek, hálásabb filmtémát nyújtanak, ami meg is mutatkozik a filmfeldolgozások arányain a két világháború között.

előzmény: Gasz András (#3)

2010-01-04 23:01:56 Moon (2009) / Hold osi (5) #59

Nekem nem volt nyilvánvaló, hogy az igazi Sam még életben van. A monitoron nem volt látható, hang alapján pedig nem tudtam beazonosítani. A végén a rádiós híradó részletben volt valami utalás a meggyilkolására. Szerintem a lányát már más nevelte fel.

előzmény: szigiri (#57)

2010-01-03 21:19:08 Moon (2009) / Hold osi (5) #54

Kiemelném még a remek díszletet és a hátborzongató zenét, ami már már horrorisztikus sejtelmességet áraszt. Sam Rockwell pedig A halálsoron után ismét nagyot domborít.

2010-01-03 21:14:49 Moon (2009) / Hold osi (5) #53

Különösen tetszett, hogy nem a bejáratott film végi csattanóval operál a film, hanem már a film közepén Gerty felfedi a talányt, s míg odáig a megoldáson agyaltunk, onnantól a főhős megmeneküléséért szorítunk.

2009-12-26 23:14:29 Avatar (2009) osi (5) #565

Én túl nagy mondanivalót nem erőltetnék bele a filmbe. Adott egy izgalmas történet, amit zökkenők és logikai buktatók nélkül szép ívben levezényel a rendező. Köréépít egy egyedi világot, ami teljesen elvarázsol és megtámogatja olyan vizualitással, hogy tátva marad az ember szája. Engem Cameron kilóra megvett. Lehet, hogy 10 év múlva már eszembe nem jut betenni a lejátszómba, de akkor ott a moziszékben, a film végén csak csettintettem egyet és alig birtam kiszakadni a világból, ami magába szippantott.
Az identitásváltás folyamatának bemutatása különösen tetszett, nemhiába, A farkasokkal táncoló az egyik kedvenc filmem.

A film mondanivalója (maga a nagybetűs tolerancia) a gyermeki nézőponton keresztül kevésbé tűnik didaktikusnak, sulykolónak. Egy gyermeket tényleg meg kell tanítani, hogy elfogadja a szegényebbet, a fogyatékost, a más bőrszínt. Ha más megvilágításból közelítettek volna a történet felé, lehet csak egy tucat tanmese kerekedett volna ki a filmből. Így viszont egy nagyon bájos, de mégis komoly témát feszegető filmtörténeti remekmű született.

előzmény: osi (#8)

2009-12-24 19:07:31 [Általános fórum] osi #1260

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

2009-12-20 20:39:14 The Third Man (1949) / A harmadik ember osi (4) #28

Valóban szokatlan, nem is nagyon sikerült megbarátkoznom vele. Maga a film sem nyújtott számomra kiemelkedőt, de erényeit kár lenne vitatni.

előzmény: Cesare Gonzago (#19)

2009-12-14 21:31:44 [DVD topic] osi #766

Székesfehérvári Media Markt:
Indiana Jones és a Kristálykoponya Királysága (2 lemez) 990 ft
Kung Fu Panda 990 ft
Vasember (2 lemez) 990 ft

+ még sok más, ami nem maradt meg a fejemben...

2009-12-14 21:23:58 [JÁTÉK] osi #16363

B5 - Jamie Foxx - A királyság?

2009-12-14 21:22:10 [JÁTÉK] osi #16361

B1 - Eva Green - Mennyei királyság?

2009-12-14 21:17:30 [JÁTÉK] osi #16354

B2 - Paul Newman - A nagy balhé :)

2009-12-14 21:05:45 [JÁTÉK] osi #16341

B1 - Robin Hood a tolvajok fejedelme - Mary Elizabeth Mastrantonio

A remekül adagolt feszültség végig a képernyőhöz szegezett. A megfelelő pillanatban érkező fordulatok segítették átlökni a cselekményt a közeledő holtpontokon, így az nem válhatott unalmassá. Ennek ellenére úgy érzem kicsit elnyújtott a játékidő. Az alakítások közül Nicholson-ét emelném ki, a flegmán büszke ezredes alakját szinte rá szabták. A többiek elvárás szerint teljesítettek.

2009-11-22 19:47:54 Public Enemies (2009) / Közellenségek osi (4) #116

"én speciál egyáltalán nem éreztem át Dilinger és Billie kapcsolatát"

Semmi izzás nem volt köztük, semmivel sincs alátámasztva a kapcsolatuk, csak úgy egyszerűen belehabarodnak egymásba és utána a végletekig kitartanak egymás mellett. Az ő száluk a film egyik gyengepontja.
A másik a látványvilág. Ezek a steril képek egyszerűen összeegyeztethetetlenek a 30-as évek légkörével. Lehet csak megszokásból, de az én szemem kívánja a szűrőt, a sárgás-barnás képi világot. A kamerakezeléssel kapcsolatban felemásak az érzéseim, az akciók pergők, mozgalmasak voltak, helyenként lenyűgözőek, de sokszor követhetetlenek.
Purvis karaktere véleményem szerint elég vékonyra sikerült, nem igazán kerültünk hozzá közelebb, így maradt egy elbukó antihősünk a kiélezett macska-egér játszma helyett.
Díszletekben, jelmezekben, a használati tárgyakban nagyot domborít a film, jár a csillagos ötös az elkövetőknek.
Összességében csalódás a film, de a műfaj iránti rajongásom és az 1-2 zseniális jelenet elgyengít, ezért nyomok rá egy négyest.

előzmény: k3pl3r (#114)

Az első mondatban leírtakról nincs szó a filmben. A második mondatban leírtakra van utalás, de az előzmények ismeretének hiányában kicsit zagyvaságnak tűntek ezek a monológok.
Így már minden érthető.

előzmény: limupei (#6)

Nem tartom jó dolognak ilyen brutális, beteg dolgok filmre vitelét, hogy megtörtént esetet dolgoz fel, méginkább fokozza az undort bennem. Ha legalább megpróbálna a film magyarázatot adni, hogy az emberek mitől vállnak állattá, akkor lenne értelme számomra a filmnek, de így csak öncélú kegyetlenkedések egymásra pakolt (még csak nem is épített) halmaza a film.

2009-11-18 02:10:33 [Megérdemelte-e az Oscart...] osi #2764

Hát a betétdalok alatt én is szenvedek, de legalább van mit fikáznunk a díjátadó alatt. Mennyivel jobb lenne ha azt az időt például a jelölt operatőrök legszebb beállításaiból összevágott klipekkel töltenék ki, az adott film zenéjének aláfestésével...

előzmény: Brumi (#2747)

5. Híd a Kwai folyón?

2009-11-15 21:39:39 [JÁTÉK] osi #15199

3. Vágy és vezeklés?

2009-10-28 20:50:45 Miracle at St. Anna (2008) osi (3) #1

Nagyon jól indul, hidegvérű gyilkosság, rejtélyes szobor, a kávét kiborító olasz uriember, csupa kesze-kusza, ám annál izgalmasabb, titokzatosabb történés. Majd éles váltás és már ropognak is a fegyverek, a háborúban vagyunk...
Sajnos a film a közepe felé lelassul, kezd terjengőssé válni, mélyenszántó gondolatokat próbálnak beleerőltetni, ahelyett, hogy feszesen továbbvinnék a pergő krimiszálat és lezavarnák a filmet 1,5 órában, vagy a hőseinknek kanyarítanának hátteret, de ha azt nem is, legalább egy kis árnyékot. A vége pedig katarzis helyett, csak egy fintort vált ki, két okból is. Ugyanis az áldozat kilétére és az indítékokra már fél órával korábban fény derült, az utolsó jelenet meg úgy ahogy van tömény giccs...

Pixar rajongóként nem tudok dönteni, nálam mindegyik 9-10/10...

2009-10-12 16:45:50 The Purple Plain (1954) / Bíborsivatag osi (3) #1

Minden ízében átlagos háborús mozi, szinte nulla akcióval. A főhős lelki vívódásai és annak kihatása az eseményekre áll a középpontban.

2009-10-05 14:03:00 [Megérdemelte-e az Oscart...] osi #2698

Tudni, hogy a Shutter Island bemutatóját 2009. októberéről miért tolták ki 2010. februárjára?
Lesz esetleg valamilyen szűkebb körű bemutató előtte, vagy egyáltalán nem is kívánják indítani a készítők az Oscar-ért folyó küzdelemben?

2009-10-05 13:20:10 [Könyvajánló] osi #116

DENNIS LEHANE: Vihar- sziget

A Scorsese film előzetese annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy képtelen voltam várni a film megjelenéséig, hogy megismerjem a történetet.
Mivel a Titokzatos folyó és a Hideg nyomon is nagyon tetszett a képernyőn keresztül, úgy gondoltam most a könyvet is abszolválom.

Egy szóval letehetetlen. Nagyon izgalmas, fordulatos, főleg az álomjeleneteknél horrorisztikus. A mű olvasása során egy baljós köd ereszkedik az emberre, ami a filmváltozat trailer-ének a megtekintése közben is átérezhető.

S lévén filmes oldalon vagyok, egy-két gondolat a Scorsese filmmel kapcsolatban, szigorúan a trailer és a meglévő információk alapján:
- a könyv hangulatát nagyon megfogták a készítők
- az egyes szereplőkhöz megfelelő színészeket társítottak, mind kisugárzás, mind képesség alapján
- a 2,5 órás filmidő elegendő kell, hogy legyen a cselekmény részletes, érthető levezénylésére és a karakterek is megfelelő mélységet kaphatnak (lévén a könyv csak 280 oldal)

Hogy milyen filmet várok?
A kínai negyed a Száll a kakukk fészkére és a Ragyogás keresztezését...
Jól hangzik, nemde?

2009-09-29 11:09:03 A Bug's Life (1998) / Egy bogár élete osi (5) #4

Tetszik a western párhuzam a történetben. A sáskák a gonosz banditák, a hangyák a szorgos parasztok és megérkeznek közéjük a védelmező idegenek.
Szerintem a készítők nagy rajongói lehetnek a Hét mesterlövésznek.

2009-09-28 22:26:20 A Bug's Life (1998) / Egy bogár élete osi (5) #2

Talán a leggyengébb Pixar film, de még így is zseniális. Kedves karakterek, izgalmas történet, jó póénok, jókor, jó helyen, korához mérten szép animáció.
Nemrég néztem újra a Wall-E-t, fantasztikus, hogy mennyit fejlődött 10 év alatt a technika.

2009-09-20 23:14:16 [JÁTÉK] osi #13498

2. Harry Potter és az Azkabani fogoly?

2009-09-19 08:21:56 The Pianist (2002) / A zongorista osi (4) #38

Felvetésedre reagálva:
Szerintem a német a zsidón segített, nem a művészen.
Polanski nem volt elég bátor, diplomatikus akart maradni. Jó és rossz lengyel karaktert is rakott a filmbe. Így nemcsak rossz, de jó németet is kellett...

előzmény: inigo (#26)

2009-09-19 08:18:29 The Pianist (2002) / A zongorista osi (4) #37

Ő nem akart megalkudni, sem küzdeni, csak túlélni. Teljesen átlagos reakció egy átlagembertől. Semmiképpen nem nevezném antihősnek, a kollaborálás végett lehetne az, de annál több bátorság volt benne, ahhoz viszont kevés, hogy a felkelés hősévé váljon. Szimplán kivárta a háború végét, és megpróbálta ott folytatni az életét, ahol abbahagyta a háború kitörésekor.

előzmény: inigo (#24)

2009-09-16 08:53:36 [JÁTÉK] osi #13286

1. A tengeralattjáró?

2009-09-13 21:26:21 [JÁTÉK] osi #13247

10. Az ember gyermeke?

2009-09-13 21:25:25 [JÁTÉK] osi #13246

1. A Pogány Madonna?

2009-09-09 07:14:47 Les femmes de l'ombre (2008) / Kémnők osi (3) #2

Leginkább a forgatókönyvvel volt bajom. Abszolút középszer. Sablon karakterek, sablon háttértörténettel, sablon fordulatokkal, sokszor feleslegesen ábrázolt erőszakkal. Az egész annyira elidegenít, hogy a végén az ember képtelen átélni a katarzist. A díszletek és a képi megvalósítás teljesen korrekt, nagy kár a fentebb felsorolt hibákért...

Hát ez az, hogy koromfekete a lelke, ebben az értelemben statikus. Ahogy a lottóárus kisfiúval bánik... Sajnálja tőle azt a néhány pesót. Már akkor is kapzsi volt F. C. Dobbs.

Szerintem akkor csak szimplán elkeseredett volt. Nem volt pénze, azért nem adott a lottóárus gyereknek (meg aztán nagyon idegesítő is volt a gyerek). A nyereményből viszont egyből odaadta a részét a fiúnak, és a társaival is nagyvonalú volt mikor nem az induló tőke arányában tervezte szétosztani a majdani nyereséget.

előzmény: Cesare Gonzago (#14)

A karakterek mellett nagyon tetszett, ahogy a film az arany, a gazdagság által kiváltott őrületet ábrázolta. Ahogy a kincs és az összezártság gyanakvást, kapzsiságot majd a végén őrületet vált ki az emberekből. Olyan lappangó tulajdonságokat, amik más esetben életük végéig a felszínre sem törtek volna.

2009-09-07 06:51:35 [JÁTÉK] osi #13087

4. Pókember vagy Pókember 2 vagy Pókember 3?

2009-09-06 20:05:11 [JÁTÉK] osi #13026

3. Acéllövedék?

2009-09-06 20:02:37 [JÁTÉK] osi #13017

5. Ördöggerinc?

2009-09-06 20:01:19 [JÁTÉK] osi #13007

4. Végső állomás vagy Végső állomás2?

2009-09-06 20:00:28 [JÁTÉK] osi #13002

2. A 40 éves szűz

2009-09-02 23:03:47 Rio Lobo (1970) osi (4) #6

Mármint a többi western filmje, amiket még nem láttam.

előzmény: osi (#5)

2009-09-02 23:02:01 Rio Lobo (1970) osi (4) #5

A vonatrablós nyitány tényleg erős kezdés volt, de a végére visszatért a film folyása a jól kivájt mederbe. Úgy érzem Hawks többi filmje már nem fog nekem újat mutatni. Át kell eveznem más vizekre...

előzmény: Cesare Gonzago (#4)

Mondjuk Leo Getz igazi kis segdugasz, elhiszem, hogy egyeseket iritálhat:)

2009-08-29 15:17:52 [DVD topic] osi #714

Nekem többnyire az újabb megjelenések hiányoznak csak (sötét lovag, benjamin button, hetedik, gran torino). Ezek gondolom az új forgalmazónál is megjelennek majd a palettán. Nem szeretnék most ész nélkül bevásárolni, hogy szeptemberben meg majd itt-ott feltűnjenek a joglejárt cuccok pár száz forintokért. Kivárásra játszok.
Lehet pár klasszikusról le fogok csúszni, de maximum majd beszerzem külföldről őket, magyar felirattal.

(Joe Pesci karaktere pl. már túl idegesítő és miért pont ő)

Mert minden idők egyik legjobb karakterszínésze.
Alakítson gengsztert, betörőt, lúzert vagy egy bokszoló testvérét, ő mindig zseniális...

előzmény: Gasz András (#1)

2009-08-26 00:15:11 The Third Man (1949) / A harmadik ember osi (4) #27

jelen esetben mit jelent az h zs kategorias a kiadas?

Igénytelen borító, állóképes menü (2! menüponttal: angol, magyar).
Ebből következően:
jelenetválasztási lehetőség a menüből:-
felirat:-
extra:-
A képarány 4:3-as, a film korának megfelelő minőségű.

előzmény: acidphase (#25)

2009-08-25 17:45:14 The Third Man (1949) / A harmadik ember osi (4) #22

A Tescoban megvettem 199 ft-ért DVD-n. Kíváncsi vagyok rá... Ráfizetés mindenesetre biztosan nem lesz.

2009-08-17 13:25:35 [DVD topic] osi #684

Bin-jip - Lopakodó lelkek 2 lemezes, mágneszáras díszdoboz (BONTATLAN) 4000 ft-ért eladó! Bolti ár: 6000 ft.

2009-08-10 23:12:28 Patton (1970) / A tábornok osi (5) #25

Első nézésre nekem is csak jó filmnek tűnt. A hosszúságával volt bajom, de be kell látnom a karakter részletes bemutatásához és a fontos események felsorakoztatásához elengedhetetlen a több mint 2,5 órás filmidő.
Megismerjük Patton-t mint embert, aki szinte csak a katonaéletnek él, családjával nem túl szoros a viszonya, Istennel annál inkább. Szókimondó, mocskosszájú, ezért legalább olyan rossz politikus, mint amennyire jó a hadászatban. Egy letűnt kor embere, aki ha megfelelő helyen és időben születik, a legnagyobb harcosok egyike lehetett volna. Vagy az is volt? Az ő lelke lakozott az összes nagy harcos lelke helyén évezredeken át? Ő hitt ebben. De saját korában már nem juthatott neki babér, bár elért eredményeit megbecsülték, de még ellenfelei közt is nagyobb tisztelet övezte, mint a szövetségesek vezérkarában.
George C. Scott alakítása lehengerlő, szinte életre kelti a nagy tábornokot. A film történelmi tablónak sem utolsó, tényszerűen bemutatja a háború Patton-t is érintő szeleteit.

Haláláról nem volt szó a filmben. Még a háború végén, '45 telén autóbalesetet szenved és később kórházban hal meg. Egyes források szerint már majdnem felépült, mikor nagy hirtelen eltávozott az élők sorából. Az amerikai kémszolgálat kiszolgáltatta a KGB elődjének számító NKVD-nek, akik megmérgezték. Így már nem veszélyeztethette az amerikai-orosz viszonyt a háború után.

2009-08-08 11:24:52 Nevada Smith (1966) osi (5) #6

Martin Landau és Arthur Kennedy karaktere is menekül (ki az utcára, illetve a vízbe), de csak azért, hogy jobb pozícióba kerülve végezhessen a főhőssel.
A Karl Malden által alakított Fitch a pénzt is hátrahagyva az életéért fut, még megvetendőbbé téve a figurát. Viszont ahogyan megpróbálja lebuktatni Nevada Smith-t az igazán aljas és ravasz.

Nekem nehéz ezeket a tulajdonságokat belelátni Karl Maldenbe. Lee Van Cleef-et jobban el tudnám képzelni egy ilyen szerepre, neki úgyis "kígyófeje" van:)

2009-08-07 01:08:59 Nevada Smith (1966) osi (5) #4

Valóban zseniális film, a közepén egy kis Pillangó utánérzéssel. Egyedül Karl Malden karaktere lógott ki a filmből. Elvileg ő volt a főnöke a bandának, mégis benne éreztem a legkevesebb hidegvért, gonoszságot. Talán ravaszságban múlta felül másik két társát.

Köszi. Igyekszem megnézni, jól hangzik.

előzmény: Cesare Gonzago (#21)

A nagy szökés, a hét mesterlövész... Műfajában mindegyik a legjobb 5-ben van nálam.

előzmény: puttancsospeti (#13)

Szerintem ez is a feszültség fokozásának egyik lehetséges eszköze. Végig távolabbról, kívülállóként, "tehetetlenül" szemléljük, ahogyan a főhőst egyre csak körbeveszi a veszély.

Egy másik gondolat: érdekes volt a számomra csak nagy öregekként ismert Ernest Borgnine-t és Lee Marvin-t ilyen fiatalon látni. Nem kaptak egy bonyolult szerepet, de sikerült nagyon utálatosnak lenniük.

előzmény: Cesare Gonzago (#5)

Ez a film egy westernbe oltott thriller. A helyszín egy poros kisváros a vadnyugaton, ahol a kis közösség csendesen éli mindennapjait, a külvilágtól elzártan. Egyszer csak megáll a vonat és leszáll a titokzatos idegen, nem tudjuk ki ő és mit akar, de mindenki ellenszenvvel viseltet iránta, akadályozza célja elérésében. Ahogy haladunk a cselekménnyel, egyre világosabb, a város szörnyű titkok őrzője.

A feszültségforrások folyamatos felmerülése és kioltása a székhez szegezi a nézőt. A rövid játékidő (kb. 80 perc) csak előnyére válik a filmnek a feszes cselekményvezetést teszi lehetővé.

"Utólag belegondolva: egy valami azért még hiányzik nekem a filmből. Itt arra gondolok, hogy a pálfordulás pontos időpontját nem tudom behatárolni."

Szerintem nincsen pálfordulás, emberek nem változnak meg egyik pillanatról a másikra. A változás egy hosszú folyamat, aminek állomásait mutatja a film. Az első lépés a jobbá válás útján viszont az az esemény lehetett.

előzmény: Livcsy (#5)

2009-07-30 13:04:53 Red River (1948) / Vörös folyó osi (5) #7

A befejezés szeintem is elég suta lett, de azon kívül minden mozzanata zseniális.

előzmény: Paul Ricard (#6)

2009-07-23 10:15:48 Chisum (1970) osi (5) #2

A Rio Bravo topicjában ajánlottad a filmet, köszönet érte. Valóban remek kis western mozi. Egyenlőre csak 9/10, de ha nem A 73-as winchesterrel nézem egy napon, biztos a max pontszám.

2009-07-22 12:51:16 Winchester '73 (1950) / A 73-as winchester osi (5) #3

A film elején, mikor írták még nem hittem el, de ez a film tényleg egy puskáról szól. Összeköti a szereplőket, a háttérből mozgatja a szálakat és végig vezeti a cselekményt. Az út során találkozunk a vadnyugat összes szereplőjével (seriff, indián, katona, táncosnő, fegyverkereskedő, bandita, stb.) míg elérkezünk a végső leszámolásig, ahol a fegyver, a nő és a bosszúvágy is a legjobb helyre kerülhet.

Közben kis keresgélés után erre a blogbejegyzésre bukkantam:

Russel Crowe-val tárgyalásokat folytatnak a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán folytatásával kapcsolatban. A 2003-ban bemutatott film Patrick O'Brian 20 részből álló Aubrey-Maturin könyvsorozatának egyik regényén alapult. A második felvonáshoz ezen sorozat 11. könyvét használták fel, aminek a címe The Reverse Of The Medal, a forgatókönyv pedig már el is készült.

A Kapitány és katona 150 millióba került és világszerte hozott összesen 212 milliót (Amerikában csak 94-et), ami nem számít jó eredménynek. 2003-ban már szóba került egy esetleges folytatás, 2005-ben Peter Weir (a film rendezője) azonban azt mondta nem hiszi, hogy összejön a sequel.

[link]

Tegnap néztem újra DVD-n, át is osztályoztam gyorsan 4-esről 5-ösre.
Csak pozitívumok maradtak meg bennem:
- egy nagyon jól játszó Crowe, Bettany páros
- gyönyörű operatőri munka
- izgalmas történet, érdekes karakterek, alapos betekintés egy hajó legénységének életébe
- brutálisan jó DTS hangsáv

Annak idején pletykáltak egy esetleges folytatásról. Ha jól emlékszem a film alapjául szolgáló könyv folytatásait kívánták megfilmesíteni. Erről van valakinek információja?

2009-07-19 09:01:16 [DVD topic] osi #668

Tescoban 1190 ft a 2 lemezes A nyughatatlan. Pofátlanul olcsó, nagyon megéri...

2009-07-19 00:44:49 El Dorado (1966) osi (5) #3

Egyik jobb, mint a másik. A karakterek nekem is az El Dorado-ban tetszettek jobban, de a Rio Bravo humora, főleg Walter Brennan-nak köszönhetően jobban megfogott.
Az El Dorado-hoz köthető minden idők egyik legjobb főcíme, az a dal és a képek... akit nem szippant magába a hangulata, annak nem csörgedezik cowboy vér az ereiben.

Teljesen egyetértek a "sokat markol, keveset fog" észrevétellel. Tényleg annyi mindenbe belekap, hogy van amire csak 1-2 perc, meg a narráció futja. Viszont az epikus hangulat engem kicsit jobban elkapott, én 4-est adtam rá. Örvendetes volt annyi színészlegendát egy filmben látni, bár Fondát például elsőre fel sem ismertem azzal a fizimiskával :)

előzmény: Olórin (#1)

2009-07-15 23:22:22 Analyze This (1999) / Csak egy kis pánik osi (4) #3

Nagy rajongója vagyok a maffiafilmeknek. Féltem, hogy nem fogom venni a lapot, pláne De Niro előadásában. De semmi gond nem volt, végignevettem a filmet.

2009-07-10 15:01:40 Kill Bill: Vol. 1 (2003) / Kill Bill osi (5) #45

"My name is Buck, and I came here to fuck!"

Azért így jobban hangzik...

előzmény: puttancsospeti (#44)

2009-07-09 20:21:39 Rio Bravo (1959) osi (5) #53

Azt tudtam, hogy a Rio folyót jelent, ezért is csodálkoztam, mert a filmben csak egy kis patakot látni. Ezekszerint a város a Bravo folyó völgyében lehet, és arról kapta a nevét.

Walter Brennan minden szerepében nagyon jó.

A közeljövőben több jelentős John Wayne western-t pótolni fogok, úgy néztem, szerepel jópárban Walter Brennan is, aminek felettébb örülök.

délutánra terveztem be magamnak ezt a filmet kikapcsolódás gyanánt

Én is délutáni szieszta gyanánt választottam. E között és a Pillangó között vacilláltam, de jól döntöttem, a Pillangó lehet sok lett volna mára...

előzmény: Cesare Gonzago (#52)

2009-07-09 19:49:23 Rio Bravo (1959) osi (5) #51

Köszönöm, biztos elsikkadt felette a figyelmem.

előzmény: Paul Ricard (#50)

• 1
  • 2