kery

  • 1
  • 2
2010-01-11 11:48:30 Pandorum (2009) kery (5) #12

A mutációt az összes utasnak beadott alkalmazkodást megkönnyítő enzim okozta sok száz év alatt, több generáción át. Én úgy értelmeztem, hogy Payton ámokfutása és újrahibernálása után nagyon sok idő (mondjuk 800 év) telt el. Időközben az űrhajó automatikus vezérléssel a Tanis-ra érkezett és leszállt/lezuhant. Sok kérdés felmerül még itt is de az nem is baj.Tessék fantáziálni.

miért csináltak vígjátékot egy scifi-ből?
miért kell telerakni felesleges és lényegtelen jelenetekkel (pl.: egyetem, anya parádé)
miért kell ennyire közelről mutatni a robotok harcát?
miért kell rángatni a kamerát?
csalódás
néhány jó jelenet azért akad

Kicsit rövidre sikerült, és a harcoknál kicsit zavaró volt a rángó kamera.

Délutáni matiné meglehetősen gyenge CGI-vel. A 3D miatt viszont érdemes megnézni.

Sajnos ebben a filmben a misztikum kifullad egy pedofil pap látomásaiban. A történet immár a "valóságra" épül. Illegális szervkereskedel van. Őssejt kísérletek vannak. A hírek szerint az oroszok valóban végeztek kutyákon fej transzplantációt, és ebben a csúnya világban simán elhiszem, hogy már embereken is csináltak ilyesmit. Csalódottságom abban gyökerezik, hogy egy sci-fi filmre váltottam jegyet és messze menően nem azt kaptam. Ha ezt a történetet egy sima krimiként tálalják valami más címen, akkor talán kevésbé lennék mérges, de film akkor sem lenne értékesebb.

Felháborító, hogy mivel akarnak megetetni minket 2008-ban. Egy sima NCIS epizód izgalmasabb.
Szánalmas, ahogy egy harmatgyenge történetet felcímkéznek egy X-Files matricával hogy lehúzzák a jónépet. Valahol olyan besorolást is olvastam miszerint ez egy Sci-fi/Horror. No persze.
Inkább Botrány.

Nagyon idegesítő volt Keaton ripacskodása. A történet roppant klisés, felesleges mellékszálakkal (pl.: a lélekdokihoz járó tag esete).

20 éve egyszerűbb volt izgalmas és egyedi kaland történetekkel előrukkolni. Ma már!!!?? Szinte mindenféle téma feldolgozásra került valamilyen formában, minőségben. Sokaknak biztos nem tetszik az UFO-s téma, de hát mi más tetszene? Mi olyat találnánk ami részben vagy egészben nem hasonlítható máshoz? A túlzások / lehetetlen dolgok jellemzőek ezekre a filmekre - bár tény, hogy az atomrobbantós-hűtős részt ki lehetett volna hagyni - így ezeket különösebb fejcsóválás nélkül elfogadom.
A leggyengébb rész, de még így is sokkal jobb mint a mostanában gyártott utánzások.

számomra kb másfél óra után unalmassá vált.

- elnézést a félregépelések miatt...

Kudarc.Minden téren.
A 86 perc alatt sajnos nem láttam egyetlen valamirevaló "csatajelenetet" a kedvenc lényeim között. A túl sötét helyszínek és a kapkodó kamera miatt egyszerűen követhetetlenek voltak ezek a részek. Érthetetlen számomra miért kell a szűkös játékidőből teljesen felesleges jeleneteket bevágni (pl: kiscsaj vs pizzásfiú)..
A történetben igen sok a logikai bukfenc, több helyen az Alien/Predator univerzumok szabályait is felrúgják.
Kezdjük az elején. Az AVP1 végén egy teljesen más kinézetű/méretű űrhajón távoztak a Predátorok, és bizony nem hárman négyen voltak rajta. Amikor az alien kijön a prediből, már eléggé eltávolodtak a Földtől, de semmi baj az predalien röpke pár perc alatt teljesen kifejlődik és lerendezi a legénységet, és valahogy visszaesnek drága bolygónkra. Kriminális.
Hol van a többi Predátor? Valami félrenéztem? Miért csak 1 predi jön? Nem úgy tűnik mint ha vadászni akarna, inkább problémamegoldóként érkezik, eltűntetni a nyomokat? Nem lett volna logikusabb legalább egy tucatnyian jönni?
Az első gyilkolások után és később amikor már a nemzeti gárda is megjelenik, reaktor leállás sem látni a média képviselőit. Ami ugyebár széleskörű odafigyelést jelentene. Elég abszúrd, hogy igazi indok nélkül atomot dobjanak egy városra. Ez a rész teljesen kidolgozatlan. Ha arra gondolunk, hogy a Weiland-Yutani van benne a témába, nos akkor is melléfogás a bombás sztori, hiszen a cég mindig is arról volt híres, hogy megszerezni akarka magának a technikát, lényeket és nem elpusztítani. Miféle azaporodást hajtott végre a Predalien? Emriókat tud termelni és terhesnő detektora van? Ez sem passzol a képbe. áááááááá.
Ezt a filmet csakis a többi fényében lehet vizsgálni és bizony a követelményeknek nem felel meg. Sajnos

2008-01-23 17:25:16 Gwoemul (2006) / A gazdatest kery (4) #2

Remek kis film. Ajánlom mindenkinek.

2008-01-18 18:34:14 Saw IV (2007) / Fűrész IV. kery (2) #1

Hát ez a rész már igencsak szánalmasra sikeredett. Számomra semmi újdonságot nem nyújtott és bizony többször elvesztettem a fonalat az időben és térben történő csapongásban.
A kínzások kevésbé ötletesek és brutálisak - nem mintha ez lenne a legfontosabb. Úgy érzem a témát a trilógia keretein belül kellett volna hagyni. Így már erősen vesztett a korábbi "varázsából". Minek ebből 6 rész? A boncolási jelenet azért jó volt :)

2008-01-10 12:44:24 Transformers (2007) kery (4) #68

A robotok poénkodása, rap-elése valóban rontja az összképet...

2008-01-10 12:27:18 I Am Legend (2007) / Legenda vagyok kery (4) #13

"Tényleg furcsa a kigyúrt testű fizikus, de Schwarzenegger még hihetetlenebb lett volna."
Nos ne felejtsük el, hogy nem csak tudós hanem katona is, ami indokolhatja a jó fizikumot és a fegyverrel való bánásmód képességét.
Én úgy érzem, hogy a vége sem lett túl sablonos. Az lenne, ha főhősünk is megúszta volna és a nagy harcok közepette még a lánnyal is összejön és karöltve mentik meg a világot.

előzmény: wayage (#11)

Ez a rész már nem hozott annyi izgalmat és érdekességet. A talányok, rejtvények száma is csökkent.

Sok újdonsággal nem szolgált. A probléma valós, globális és nem csak a gyorséttermeket érinti. Ami pozitív, hogy trendi arcok is képviselik a témát. (pl.: Avril kisasszony) így talán az Őt bálványként imádóknál jobban célba ér a mondanivaló. A DVD extrákon van pár jó stuff: Meatrix néven. Jópofa rajzfilm ami összefoglalja a problémát.

2007-10-31 12:05:20 Perfect Stranger (2007) / Vadidegen kery (2) #3

Izgalomtól mentes harmatgyenge történet. Hihetetlen unalmasak az ilyen jellegű csavarok a filmekben. A nő indítéka a gyilkolásra elég gyenge lábakon áll.

1 óra 17 percig családi film...majd bő fél óra minden feszültségtől mentes lagymatag erőlködés.
Az összevissza felcsendülő zongorataktusok melyek a rémísztgetést, feszültségkeltést volt hivatott előidézni inkább csak kacajt tudott kicsalni tőlünk. Ajánlom kerüljétek el ezt az "alkotást". A történet olyan halovány, hogy magam is csodálkozom miért is vettem ki a tékából.....kár ezért a majd 2 óráért....

2007-07-18 16:50:45 Sublime (2007) / Kórház a pokolban kery (1) #1

1. Ez nem Horror!
2. Ez nem thriller!
3. 1 minutumot se szánjatok rá! Felesleges, időpocséklás!

2007-07-12 12:14:08 Transformers (2007) kery (4) #55

Kegyetlen vizuális és audio élmény. Aki szereti az ilyen High-tech-robot témákat annak tetszeni fog. A történet elég egyszerű, de nem is vártam többet. 1-2 résznél kicsit zavaróan gyors volt a kameramozgás de fátylat rá.

ultragagyi. tekerem tekerem 1xcsak kiveszem...
EJECT 4ever

A sok felesleges és érdektelen dialógus helyett inkább még egy női brancs kellett volna akit Kurt kicsinál.

2007-06-14 15:49:52 Pulse (2006) / Mezsgye kery (1) #3

Hogy egy barátomat idézzem: "Kár az áramért!"

Lehet, hogy Scorsese megérdemelte...de a Tégla nem.

2007-06-11 11:09:26 Babel (2006) / Bábel kery (4) #15

Érdemes megnézni a DVD extrát. Érdekes a majdnem 90 perces verkfilm...

elég gyakran kínos

2007-04-19 12:56:35 The Departed (2006) / A tégla kery (3) #35

A történet jó, de nekem nagyon nem tetszett a vágás és a zene. Gyakran oda nem illőnek éreztem a zenei aláfestést. Az biztos, hogy Oscar-t nem érdemelt. A rendező kapott volna inkább valamilyen életműdíjat.

Környezet órán vetíteni kellene az iskolákban...no persze szükség lenne arra, hogy szinkronizálva legyen, hisz majd 90 percen át olvasni a néhol igen gyors feliratokat....hát...sokan biztos inkább amőbáznának a pad alatt. Nézzétek és cselekedjetek!

2007-04-09 22:30:14 300 (2006) kery (5) #32

Remek képek, szuper hangok...nagyszerű látvány és hatás...

Számomra kellemes szórakozást nyújtott. Hugh Grant számomra nem igazán nagy színész. Szerintem inkább magát adja a filmjeiben...de az éppenséggel az adott szituációban tetszik. Drewt meg kifejezetten bírom. Kis természetes mókamiki, aranyos és jó nézni Őt a vásznon...Nem vártam többett a filmtől...így nem is csalódtam.

Félelem valóban nincs, izgalom meg csak annyi amennyi a Barátok közt-ben miszerint összejön-e a két tini vagy sem. 1-2 horror szinten jobb jelenet azért akadt Fejszétlövés, újjleharapás, combfúrás, de mindez persze édeskevés. Nem tudunk meg semmit a gonosz fószerről. Vajon ki ő? Mi motiválja? A furgonos népség nem rossz ötlet, de róluk sem tudunk meg semmit.. "Főhősünk" több esetben abszolút nem életszerűen reagál (persze honnan tudnánk mi az életszerű egy ilyen szituációban?...de azért sejthető mi nem az) Szerintem is elmenekülhetne. A víziók meg csak még kuszábbá teszik az egészet Rossz...Rossz...Rossz... Bezzeg a Halálos kitérő! Az igen! Az szupi. Inkább azt nézzétek meg ha ilyen stílusra vágytok.

2007-03-13 14:16:04 S.O.S. szerelem! (2007) kery (2) #16

Mónika nótázgatása roppant idegesítő volt. Nem értem miért kellett stúdió hangzásúra keverni!!?? semmi eredetiség, valósághűség nem volt így benne.
A film kb 3/4-énél teljesen szétesett az egész...a vágások katasztrófálisak lettek...max 1x megleshető..de inkább DVD-n egy unalmas estén..

Csalódás. Hogy mire fel kapott a nagypapi oscart!!!????

2007-02-21 20:51:33 The Sentinel (2006) / A testőr kery (3) #2

A kamera mozgás és képvágás néha elég furcsa volt.

2007-02-19 11:40:12 Ging chaat goo si (1985) / Rendőrsztori kery (5) #1

Nagy örömömre végre megjelent a trilógia DVD-n. Újra megnézve ismét csak azt tudom mondani, hogy ZSENIÁLIS! A csúcsformában lévő Jackie egyszerűen remekel. A verekedések, kaszkadőr mutatványok hihetetlen kidolgozottak. 20 év után merem állítani megállja a helyét a mai hasonló akciófilmek között..Sőt...mivel itt nicsenek még egymásra halmozott digitális trükkök varázslatosabb is. Persze van benne 1-2 ma már bárgyúnak mondható poén...de bőven belefér. Hejj de jó volt annak idején a Hunyadi moziban megnézni.

2007-02-19 11:32:59 Syriana (2005) / Sziriána kery (5) #6

A téma igencsak foglalkoztat mostanában...így triplán hatott a film. Azon ritka USA filmek egyike amely próbál más szemszögből tekinteni a Közel-keletre. Clooney itt nem a szokásos zsúrfiú szerepet adja..így számomra pozitív csalódást jelentett a játéka. Egy biztos...akció nincs, izgalom nincs...aki ilyesmit vár csalódni fog. Van viszont elgondolkodtató téma (nyílván sokan unják már és mindent tudnak róla) amit többnyire nem közhelyekkel tálalnak. A 3 szálon futó cselekmény miatt erősen kell koncentrálni, hogy képben maradhassunk.

2007-02-19 11:24:51 The New World (2005) / Az új világ kery (1) #19

Nyitott vagyok én mindenre...de ez....silány.
A kezdésnél megérkező hajók méretaránya bosszantóan rossz. Néhol már szimpla játék fapuskát véltem felfedezni a katonák kezében...de lépjünk túl ezen. A filmzene rossz. Nem maga a zene, hanem ahogy rákeverték. Sok helyen oda nem illő...unalomig ismételt taktusok. Inkább hatott harmadrangú természetfilmnek. A fényképek persze szépek, no de ez nem visz el egy filmet. Nekem ez itt kevés volt. A Narráció semmitmondó. Nagyot akar mondani, de lényegét tekintve kevés. Amint látom van akit megfogott ez az alkotás..engem viszint nagyon nem. Én sajnálom leginkább, de van ez így.

2007-02-12 15:52:34 San wa (2005) / A mítosz kery (4) #1

Két film ez én mondom két film...
Egyrészt egy modernkori rész. Amolyan Istenek fegyverzete gyengébb kiadásban.
Másrészt egy kosztümös kalandfilm ami fantasy-ba torkollik. Ha eltekintünk az itt-ott gyengébb effetktektől egész jó kis Jackie filmet kapunk. <SPOILER> Teljesen meglepett pl amikor Jackie - mint tábornok - szétkaszaból egy fél századot és a végén a buksija...ejjj ritka kemény jelenetek kedvenc harcművészemtől. Tetszett... No és a ragadós gumiszallagos jelenet...egyszerűen kiváló! </SPOILER> No persze Jackie a kedvenc...így amit mástól kevésbé fogadnék el...azt tőle igen...mert élvezem nézni.

Szerintem kicsit rövidebbre kellett volna vágni...

2007-01-22 12:05:18 Deja Vu (2006) / Déjà Vu kery (4) #10

Érzek benne némi logikai bukfencet...de még meg kell majd nézni 1x a tisztánlátás végett.

2007-01-13 16:50:41 The Omen (2006) / Ómen kery (2) #6

Szerintem aki életében nem látta az eredetit, annak is 0 Ft-os ez a film.

2007-01-13 16:49:55 The Omen (2006) / Ómen kery (2) #5

Nem kéne folytatniuk...

2007-01-08 18:59:35 The Detonator (2006) / A detonátor kery (1) #1

Mi történt Wesley Snipes-al? Minek készít "ZS" kategóriás filemeket? Mi végre?
A történet egyszerűen nulla. Most a Nemzetbiztonság mindent megélt szuperügynökének bőrét öltötte magára. Nőcit menekít miközben nyomában a Román maffia. Harmatos és felesleges flashbackek villannak fel időnként, ami a főhős lelkét próbálja feltárni...eredménytelenül. Kb 20 perec után az "Eject"-re tévedt a kezem...
Lehet, hogy már a lőtéri kutya sem akarja normális filmben szerepeltetni Wesley pajtit, de akkor meg miért nem lép le a színről? Úgy legalább nem tépázná cefetre a valaha szebb napokat élt karrierjének emlékét. Hogy lesz-e visszatéré? Az utsó 3 filmet nézve...nem!

2007-01-05 09:49:46 Saw III (2006) / Fűrész III. kery (4) #1

Elmebeteg, de zseniális... akkor is ha nem hat újdonságként. Gömbölyödik a történet.

A történet reálisabb mint az előző részekben, de úgy is mondhatnám, hogy nincs igazán története...
2 dolog miatt érdekes számomra:
- Japánban játszódik
- Jók az autós jelenetek. Mitsubishi rulez! :)

Mint akció film, bőven elmarad az előzőktől.

A kivitelezés miatt talán a fiatalabb korosztályt is leköti majd.

2006-09-27 15:43:21 Inside Man (2006) / A belső ember kery (3) #3

Lapos. Így egyszerűen.

2006-09-21 14:32:31 Click (2006) / Távkapcs kery (4) #3

Kellemesen szórakoztató film. Sandler ugyan javarészt most is a szokásos játékát hozza, amely alapján bizony csak "karakter" színészként tudom jellemezni. A drámai rész valóban új egy kicsit, de a szinkronhang miatt (kíváncsi vagyok az eredetire), nem lett elég megható. A nem épp világújdonság mondanivalót azért érdemes megszívlelni!

2006-09-14 09:33:35 Hostel (2005) / Motel kery (3) #9

Az első fél-háromnegyed óra inkább az Amerikai Pitére hasonlít. Unalmas és irreális. Ha ezt egy amcsi sréc nézni abszolút téves elképzelései lehetnek erről a régióról. Viszont amikor elérkezünk a gyárba, már kezd érdekes lenni a film. Vannak benne nagyon jó kis bizarrrr jelenetek.

Jópofa történet, kicsit alacsonyabb költségvetés mint kellett volna. Ha pár millát még rááldoznak az effektekre akkor biza nagyobbat szólt volna. 1x mindenképp érdemes meglesni.

Remek kis film, de valahogy úgy érzem csak 1x nézhető. Nem igazán tudom hova tenni ezt az alkotást. A képek és a kamerabeállítások nagyszerűek.

2006-09-05 09:37:10 [DVD topic] kery #159

Ponyvaregény 950HUF az M5 Auchan-ban.

2006-06-19 14:44:49 [DVD topic] kery #143

Eltévedtem? Ez nem a DVD topic? Máshol plííz.

2006-06-12 17:30:40 Death Tunnel (2005) / A halál alagútja kery (1) #1

Gondoltuk borzongunk 1 kicsit...nem sikerült. Kb a 10 percben rájöttem, hogy ez nem volt jó választás. Össze vissza ugrálnak időben-térben követhetetlenné téve az eseményket. A hatás vadász vágás gagyiba torkollot. A kliséket más filmekből szinte egy az egyben átvették...félelem nélküli borzalom

A DVD tékás azt mondotta, hogy könnyezett a nevetéstől. Ejha.. Nekünk még csak a szánk széle sem görbült felfelé...így erőteljes Eject gomb pöccentést követtem el... :(
Vincent csávesz roppant mód idegesített, egyszerűetn nem tudtam megbarátkozni sem vele, sem a témával. A dialógusok értelmetlenek. Egyedül a jó öreg Christopher Walken az akit jó volt látni..

2006-05-08 13:48:36 8MM 2 (2005) / 8MM 2. kery (2) #1

Azért ennél rosszabbra számítottam. Le kell szögezni, hogy hiba volt erre a címre keresztelni ezt az alkotást. Azt hiszem emiatt sokan már látatlanul lepontozták – velem az élen…de végül is…láttam már ennél pocsékabb filmet is.
Nem titkolom, hogy nagy szerepe van a „pozitívabb” véleményem kialakulásában annak, hogy kis hazánkban zajlanak az események.
Az egész történet és a végkifejlet persze egyáltalán nem gyakorol nagy hatást – sőt inkább semmilyet sem – az emberre. Felejtős. Ja, persze Görög – nemvetkőzőmlesenkielőtt – Zitáról ne feledkezzünk meg. Akit izgat, mit takar a szövet…itt láthat valamit…na elárulom. Nem sokat.

2006-05-03 17:20:40 Crash (2004) / Ütközések kery (5) #4

Valamiért nem vágytam arra megnézzem. Aztán mégis kezembe került és csalódtam. Pozitívan. Elgondolkodtató és felrázó. Eszembe juttatva, hogy nincs globális megoldás ezekre a problémákra. Ilyen az ember. És ilyen is marad. Mindörökre.

2006-05-03 17:10:36 Elizabethtown (2005) kery (1) #2

Borzadáj! Langymeleg csapongás, normális történetvezetés nélkül. A jelenetek egyszerűen idegesítőek. Nevetséges. Gondoltam végiggyötröm magam rajtam, de nem sikerült...

Néhány "extrém" jelenet mint pl, a körintás lövöldözés érdekesen hat, de összhatásban valahogy furcsa az egész. Egy kicsit kapkodónak érzem. Bizonyos jeleneteket feleslegesen részletez, míg másokat elnagyol. A karakterek egymás közti viszonyával sem tudok mit kezdeni. Kicsit természetellenesnek tűnik. Krimi vonal meg gyakorlatilag nincs - bár gondolom nem is volt cél.

Számomra eleinte Nicol bűbájos mivolta tartotta fenn az érdeklődésemet, de ez bizony elég hamar kevésnek bizonyult és vált nézhetetlenné számomra. Pláccs...

<SPOILER>Véleményem szerint a lények inkább ősemberek leszármazottai, akik valami oknál fogva réges rég lentragadtak és egy saját koloniát alakítottak ki, a hosszú idő alatt alkalmazkodva a környezethez. A hajas egyébként Nő volt, így a szaporodás lehetősége is adott.
</SPOILER>

előzmény: Dió (#17)

2006-03-23 16:55:06 [Filmet keresek] kery #32

Ez lesz az! Király vagy. Köszi....

előzmény: limupei (#30)

2006-03-22 13:17:37 [DVD topic] kery #105

Haha...a Netpiacon látok 2190 HUF-ért!

előzmény: Dió (#75)

2006-03-22 11:41:38 [Filmet keresek] kery #29

Üdv. Még anno a narrátoros VHS korszakban láttam többször egy filmet. Semmi konkrét adatom nincs, csak a sztori és pár jelenet. Elfognak emberek az utcán, egy táborba viszik őket (sárga egyenzubbonyt kapnak) és hajtóvadászatot rendeznek. Az üldőzők között van egy szörnyfej forma alak is. Valaki esetleg?

2006-03-20 10:32:18 [DVD topic] kery #104

Az emlékmás megjelent (és még néhol kapható) a Legendák klubja sorozatban (1990 HUF)

2006-03-10 09:47:27 [DVD topic] kery #98

Mivel a hírek szerint az Universal kiszállt a Magyar DVD üzletből érdemes a még kapható kiadványaira rástartolni. pl.: Gladiator extra, 12 majom. Ki tudja mikor jelennek meg újra... :(

2006-03-03 10:57:26 [DVD topic] kery #97

Kispesti Saturn:
Sok-sok DVD 1490 HUF:
ÁL/ARC, Csillagközi invázió, Perl H. stb..
Érdemes körbenézni...

2006-03-03 10:52:33 [Általános fórum] kery #174

Érdekes régi magazin borítókat lehet meglesni az alábbi oldalon:
photoplaymagazine

Hát miután a Szakasz és a Remény Rabjai is nézhetetlenek számára, úgy gondolom, csak szimplán szórakozik. Ez kicsit olyan mint anno az SW 3-at jóval a megjelenése előtt két figura bejelölte nézhetetlennek...szerencsére törölték a szavazatokat.

Gondolkodtam, hogy itt vagy a fórumban tegyem fel a kérdést, de végül is így jobbnak láttam. A legérdekesebb film kategóriában is ezt veszik alapul, nem? Talán a DVD-n lesz majd rendezői komment és kiderül...

előzmény: Dió (#8)

A kritikátokat olvasva nyugodt szívvel invitáltam meg a filmre néhány barátomat. Nem csalódtam. Kellemes frásszal telt a bő másfél óra.
<SPOILER> Első nézés után nem egészen tiszta számomra a film vége. Sarah leányka végül is csak halucinált az eséstől fogva, vagy mi? </SPOILER>

2006-02-24 12:50:57 [DVD topic] kery #96

Az Intercomos legendák klubja sorozat régebbi példányai is kaphatók lesznek Márciustól korlátozott példányszámban! Érdemes figyelni a boltok polcait!

Nincs? Valaki?

előzmény: kery (#204)

Ajánlom figyelmetekbe Markovics Tamást. Nagyon tehetséges.
Szinronhangok

2006-02-23 15:56:57 [Vélemény filmekről!] kery #11

Tegnap láttam a TV-ben a Charlie Angyalai előzetesét...már el is felejtettem mekkora katasztrófális nézhetetlen maszlag..Phö.

2006-02-23 15:51:17 [Most láttam...] kery #21

Anno Fehérváron néztük meg az óriásmajomról szóló fantazmagóriát. A film élvezeti értékét nagyban rontotta a 3 sorral mögöttünk elterpeszkedő két család. Már az elején furcsáltuk, hogy egy ilyen filmre (3 órás szörnyeteges lődözős múvi) elhoznak 5 év körüli porontyokat, de hát a modern kor ugye, gyorsan nőnek a gyerekek. Aztán alig telt el 20 perc - folyamatos vihorászás, duruzsolás hátul - arra leszünk figyelmesek, hogy időnként puffanó hangok szűrődnek át a film effektjein. Hátrasandítva sikerült a hang forrását azonosítani: A kedves apuka a kiürült pop-cornos dobozt a kölke fejébe passzírozta, megpaskolta és jókat derültek. !!! Legalább egy 10-es for-next ciklust elő is adott a hős apa, egyre jobban szétcincálva az idegeinket. A vetítés alatt persze ismétlődően ki-be járkáltak WC, Büfé stb. Kretén népség! Kretén szülő! Milyen lesz a kölke? Na milyen? K***én! Next Generation Rulez!

2006-02-21 14:45:23 Seven (1995) / Hetedik kery (5) #5

Nincs mese! A csúcs a témában! Mikor jön már ki a szinkronos DVD!!!!???

Kedves barátommal elterveztük, hogy végigjárjuk a "poklok birodalmát", amolyan Hellraiseres módra.
Immár elérkeztünk a második részhez. Kérdés, hogy mit is vártunk? Nos, egyféle kellemes zaftos CGI mentes, bélforgató horrort a 80-as 90-es évek színvonalán. Rendelkezve azzal a képességgel, miszerint nem a mai igények, elvárások szerint bíráljuk az alkotást, volt esélye a filmnek!
De csak volt, mivel a 8 részes sorozat második epizódja roppant kretén és követhetetlen. Jelen rész főleg a „túloldalon” játszódik, mely egy labirintusszerű építményként vizualizálódik. Az első részből több karakter is visszatér próbálva ezzel a folytonosság látszatát fenntartani, sajnos kevés sikerrel. Leginkább zavaró számunkra, hogy nem értjük a karakterek tetteinek indítékát. A „szörny hierarchia” átláthatatlanná vált, a fő gonosz kiléte kérdéses és a célok szintén kétségesek. Részletekbe inkább nem bocsátkozok, az talán inkább egy fórumba illik. Ami lényeg. A technikai megvalósítás gyengébb lett, bár van 1-2 jó design. A történetvezetés időben és térben egyaránt katasztrofális. A „színészi” teljesítmények szóra sem érdemesek. Izgalom nulla. Horror szinten gyenge. A fel felbukkanó érzelmi/szexuális kapcsolatok nevetségesek (A pokolból visszatérő bőr nélküli nőszeméllyel pár perc alatt bensőséges kapcsolatot alakít ki a „még” humán karakter. Pfőőő)
Gyakorlatilag nézhetetlen. (attól eltekintve, hogy mi megtettük).
Immár egyfajta extrém kíváncsiság lappang bennünk mit fognak művelni a következő 6 részben, amelyek közt van új keletű is (2004, 2005).
Meglássuk.

Voltam anno annyira bölcs, hogy már a trailer-ből levontam a konzekvenciát és nem néztem meg moziban a folytatást annak ellenére, hogy az első rész jópofa volt. A kölcsönkért DVD kb. 20 perc után távozott a lejátszóból. Irreális értelmetlen kretén maszlag...Időt sem szabad rá szánni!

2006-02-16 15:25:44 Hellraiser (1987) / Kísértetház kery (3) #1

Tegnap ismét megnéztem sok-sok év után (gyak semmire sem emlékeztem már).
A technikai rész egész jó (1987), kivétel a vége felé a Cenobitákat eltüntető sárga fény...brááá.
A Cenobiták mint karakterek nagyon jól ki vannak találva. Mai szemmel nézve tele van nevetséges jelenettel, a szereplők reakciója néha elég abszurd. Az áldozatok kiszipolyozását mutathatták volna rendesen...:)
Annak ajánlatos, aki igazi retro horrora vágyik.

Hello,
Hol van infó arról, hogy a user property-k miként változnak és pontosan mit takarnak? Súly, kompetencia stb.
Köszi

2006-02-16 15:13:36 [Vapiti 2005] kery #48

Azt lehet tudni, hogy az előző két Vapitinál hányan szavaztak? Mekkor volt a növekedés?

2006-02-15 17:15:21 [Vapiti 2005] kery #44

Üdv. A Vapiti statisztikák hol/mikor lesznek elérhetőek? Kíváncsi vagyok a számokra, arányokra.

2006-02-10 12:23:35 [DVD topic] kery #95

Sajna már én sem találtam belőle. Lemaradtam róla! :(

előzmény: Dió (#75)

2006-02-10 12:22:10 [DVD topic] kery #94

Budaörsi MadarasTeszkó:
1450 HUF-ért:
Deep Impact Extra kiadás (Sz),
Holtak hajnala - rendezői változat
meg még egy jópár ez az amire már nem emlékezem

Határozottan kellemes.

2006-01-26 10:23:09 Üvegtigris 2. (2006) kery (3) #16

Kicsit olyan, mintha az első rész kibővült volna +2 órával, s így bizony már néhol unalmasnak találtam. Nem volt sok újdonság, sem poénok, sem események terén. A második felére már kezdett leülni a múvi.

Talán lehetne 30 perces részekkel egy sorozatot készíteni, ahol nyomon követhető lenne a karakterek története. :)

2005-12-20 14:47:54 [Havonta kb. hányszor mész moziba?] kery #29

A 7végén SzFVáron néztük meg a King-Kong-ot. 16h előtt-re vettünk jegyet, de semmivel sem volt olcsóbb! :(

előzmény: crayne (#23)

2005-12-20 14:42:49 [DVD topic] kery #60

Utoljára a Népligeti Buszállomás alsó szintjén lévő Relay-ben láttam! Sajna egyelőre én sem vettem meg, remélem Pénteken lesz még belőle...

előzmény: Dió (#56)

2005-12-13 10:27:38 [DVD topic] kery #55

Indiana Jones: 9500 HUF Saturn - Europark

2005-12-06 13:57:31 [DVD topic] kery #45

Indiana Jones Trilogia 11e HUF

Nagyon sok mindenben hasonlít az Indiana Jones-ra, csak épp gyengébb kivitelben. De azért egy álmos délután megnézhető a TV-ben.

2005-11-24 11:43:01 The Final Cut (2004) / Vágott verzió kery (4) #1

A dvd borító ismertetője alapján választottuk.Nem csalódtunk. Érdekes, elmélkedős fantazmagória. Jó megoldásokkal, kitűnő szereplőkkel. Nincs elnyújtva, nem válik unalmassá. Igaz Dvd gyűjteményemet nem fogja gazdagítani, mivel nem érzem többször megnézendőnek. Tessék lássék!

2005-11-23 10:49:15 [Havonta kb. hányszor mész moziba?] kery #18

Tegnap voltunk akciós napon a HMPLX-ben, és lám már az akciós árat is emelték 750-re...:(

2005-11-22 09:32:10 [Havonta kb. hányszor mész moziba?] kery #13

Az árak kezdenek egyre jobban elvadulni. Gyakorlatilag egy kisebb vagyon, ha valaki kiegészítőket (kólakukicsipsz) is igényel. Az utóbbi időben ráálltunk az akciós napokra, akkor fél áron lehet szórakázni. Az extra jó filmekre meg nem sajnálom. Ha moziünnep körüli árak lennének, nem sok üres szék lenne a termekben...szerintem akkor is megérné és meglenne a bevétel...Sajnos erre a változásra nem sok remény van

2005-11-15 10:06:41 [DVD topic] kery #43

12 MAJOM - Szinkronizáltan!!!! VÉGRE!!!

2005-11-15 10:06:20 [DVD topic] kery #42

Kill Bill 1. illetve 2. : 1334 HUF/db Székesfehérvár MediaM

Elég kretén, de azért van 1-2 jó pillanat. Az alternatív befejezés jópofa...

  • 1
  • 2