tzoli

Köszi szépen előre is!

előzmény: cucu (#12171)

Sziasztok! Egyszer régebben már feltettem ezt a kérdést, de nem kaptam választ: Szeretném megkérdezni, hogy a "Hasonlók"-nál miért nem naprakészek az adatok, illetve, miért nem követik az új osztályzatokat (közös filmek száma, százalékos hasonlóság)? Nekem úgy tűnik, ezek az adatok jó ideje nem változnak, pedig azért leosztályzok jó néhány filmet, s ezek között több is van, amely másokkal közös. Számomra ez az egyik legjobb opció a Kritikus Tömegen, nagyon sok általam nem ismert kincsre, jó filmre találtam már rá a hozzám hasonló ízlésűek ítéletei alapján.

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy a "Hasonlók"-nál mennyire naprakészek az adatok, illetve, hogy ezek követik-e az új osztályzatokat (közös filmek száma, százalékos hasonlóság)? Nekem úgy tűnik, ezek az adatok jó ideje nem változnak, pedig azért leosztályzok jó néhány filmet, s ezek között több is lehet, amely másokkal közös.

2015-09-18 10:57:37 [Kritikus kód] tzoli #927

Látom, már többen is kérték: a százalékos hasonlóság, a hasonlók nekem is nagyon hiányzik. Én mindig ez alapján választottam ki a kedvenceim (minimum 500 közös film és min. kb. 2/3-os hasonlóság), és ezt rendszeresen aktualizáltam is. A "szerintem szerinted" mellett ez is egy jó iránymutató volt ahhoz, hogy egy adott filmet érdemes-e megnéznem, több olyan kedvencre, gyöngyszemre is rátaláltam, amit egyébként nem biztos, hogy megnéztem volna, pedig nagyon betaláltak.

2014-05-30 01:52:53 Carrie (2013) tzoli (3) #61

Nincs vele semmi baj, azon kívül, hogy egy totál felesleges remake.

Nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik Rejtő regény ütőképes legyen nagyvásznon is, Rejtőt olvasni kell. Egyébként a Vesztegzár a Grand Hotelben c. regényből már készült adaptáció 1963-ban Meztelen diplomata címmel. A Három testőr Afrikában című próbálkozásról inkább ne beszéljünk...

Nem szavazok. nem tudok dönteni :)

2011-01-18 13:08:28 Dorian Gray (2009) tzoli (4) #8

...hogy legyen egy ellentétes vélemény is: Ritkán írok filmkritikát, a szabadidőmet a legtöbbször más tölti ki :), ezért lehet, hogy nem leszek túl összeszedett, de úgy döntöttem pár gondolatot én is leírok a filmmel kapcsolatban. Előrebocsátom, hogy szeretem Oscar Wilde műveit. Gyönyörű, örökérvényű meséit, amelyek nem csak gyerekeknek szólnak, s regényeit is, amelyek nem csak kora embereiről szólnak. Ugyan a film sok tekintetben jelentősen megváltoztatja az eredeti regény menetét, de lényegét, mondanivalóját - legalábbis számomra – megőrizte. A történet frissességét mutatja, hogy korunkról is szól: a mai világ mindenhonnan ezt sugallja: vedd el, amit akarsz, törtess át másokon, nem kell tekintettel lenned senkire, csak te számítasz, (ahogy a reklám is mondja: „mert megérdemled”), légy fiatal, mert csak ez számít (ugye ti is láttatok már csitrinek kinéző 50 év körüli színésznőket?), és végül add el a lelked...S ezzel el is jutottunk az arcképhez: mindannyian őrzünk egy képet, egy lelket magunkban, amely igazán megmutatja, hogy milyenek vagyunk valójában. Milyenre alakítottuk? Megőriztük szépnek, vagy rejtegetnivaló szörnyeteg lett?
A mondanivalót remekül egészíti ki a hangulat , a remek képek, a korabeli London, a sötétebb thrilleresebb részek, a látvány és a filmzene is.

2009-11-28 22:52:42 Koccanás (2009) tzoli (2) #6

Én a győri színház előadását láttam, az után ez egy kifejezetten idegesítő, öncélú alkotás. Pedig az alapanyag kiváló, de így élvezhetetlen. Egy kicsit gondolkodtam, hogy szimplán nézhetetlen, vagy csak rossz; hát rezeg a léc...

Részemről vadPINGvin hárommal lentebbi hozzászólásánál a voks, az meg fenn nem szerepel, úgy hogy ezt passzolom.

2008-11-12 16:14:55 Vanilla Sky (2001) / Vanília égbolt tzoli (3) #11

Fel van tüntetve!! Nézd meg a film műfaja alatti sort a főcímnél ! :)

előzmény: whiteman 01 (#10)

2008-11-11 11:53:08 Vanilla Sky (2001) / Vanília égbolt tzoli (3) #7

A kérdésedre reagálva: véleményem szerint az eredeti tükrében ez csak közepes próbálkozás. Nem is értem miért kellett 4 évvel az első után leforgatni.

előzmény: whiteman 01 (#6)

2008-10-29 09:54:28 Saw (2004) / Fűrész tzoli (3) #25

Sokáig gondolkodtam a film értékelésén, mert igazából egy jól kitalált eredeti történet, de több logikátlanság pl.: amikor a doki nyújtózkodik a csörgő telefonért mindent kipróbál, csak a keze ügyében levő fűrészt nem, amivel simán elérhetné, de utána egyből eszébe jut, hogy másra :) használja. A végső csavar tényleg ütős, de vajon ki tudna így órákig mozdulatlanul feküdni, és utána szépen felállni? miatt inkább az erős közepes felé billen a mérleg.

2008-10-09 16:49:52 [Egy filmet megérne...!!!] tzoli #17

Ken Follett: A katedrális - az egyik legjobb történelmi regény, amit olvastam

2008-09-17 21:58:09 [Havonta kb. hányszor mész moziba?] tzoli #87

Család, gyerekek és munka mellett nekem ez csak így jön össze... Egyetemista éveim alatt szerintem a havi 10-12 film biztos megvolt.

előzmény: tzoli (#86)

2008-09-17 21:53:25 [Havonta kb. hányszor mész moziba?] tzoli #86

Havi átlagban cca 0,5-1 között. A többit általában dvd-n pótolom.

2008-09-02 16:25:36 [Filmet keresek] tzoli #431

Nekem is lenne egy film, amit keresek:
A filmet 1988-1994 között láttam moziban. Sem a cím, se egy színész neve nem maradt meg bennem. A történet nagyvonalakban: A történet elején megölnek egy nőt, és bizonyítékul levágják az ujját. Aztán a film azzal folytatódik, hogy egy meghallgatáson színésznőt keresnek. Ki is választanak valakit, akinek el kell utazni valahová egy Isten háta mögötti helyre, ahol aztán leesik a hó és a külvilágtól teljesen elzártan marad a megbízóival (akik közül a főnök - ha jól emlékszem - tolókocsiban ül). Egy idő után rájön, hogy fogoly, az egyik reggel arra ébred, hogy éjszaka leműtötték az ujját és kiderül, arra akarják felhasználni, hogy egy videófelvételen helyettesítse a film elején meggyilkolt nőt, bizonyítva, hogy nem halt meg...
Nem rémlik esetleg valakinek?

Úgy értettem, hogy nálunk mellőzött ( a moziban azért nem tudtam megnézni, mert érdeklődés híján elmaradt az az előadás amire mentem, és a filmet már vissza is küldték.)

előzmény: mina (#3)

Egy méltatlanul mellőzött film, amely nem a háború szörnyűségei, a véres csaták, kiforduló belek és leszakadó végtagok bemutatásával mesél a háborúk értelmetlenségéről, hanem épp ellenkezőleg: a bármely oldalról a lövészárkokba küldött egyszerű emberek bemutatásával. Én ugyan nem karácsonykor láttam a filmet, de a film varázsát mégis át tudtam élni: a sok szép jelenet, a kiválóan felépített karakterek, a jól teljesítő színészek és a nagyszerűen megválasztott dalok és zenék mellett - véleményem szerint - Christian Carion a giccs csapdáit is sikeresen elkerülte. Az ellenségek barátkozása nem látványos összeborulás, hanem óvatos tapogatózás, némi bizalmatlansággal átszőtt közeledés, amelyet még az egyes katonák személyes érzelmei - pl. a skót katona bosszúvágya - is finoman árnyalnak.

8/10

Sokat gondolkoztam a film értékelésén. A cselekmény meglehetősen lassan indul be, a film első felében a mindenki mindenkit átvág - ugyan teljes mértékben követhető volt, de - egy kissé idegesítő, s még Jack Sparrow sem volt az igazi. A többszörözött Sparrow először még elment - ráfoghatjuk a magány miatti megkattanásra, de a későbbiek már rettentő kínosak voltak. Bár akadtak humoros jelenetek, de ezekből jócskán visszavettek a korábbiakhoz képest.A látványvilág viszont fantasztikus. Aztán a szereplők szerencsére magukra találnak, a film második felére a cselekmény is meglódul, hogy egy székbeszögező fináléban csúcsosodjon ki. Will és Elizabeth sorsának alakulása meglehetősen bátor döntés volt, ami lehet, hogy egy kissé szembemegy az elvárásokkal, de nekem épp ezért tetszett. Sparrow végső jelenete ugyan új kalandok felé kacsintgat, de ez felfogható egy csattanónak is, még a maga nyitottságában sem érzem, hogy emiatt nem lenne lezárt a trilógia. Összeségében inkább pozitív filmélmény volt, ezért mégiscsak inkább: 4/5

2007-06-06 08:53:03 Cars (2006) / Verdák tzoli (3) #42

Erős Amerika-érzés, kiváló megvalósítás, de minden eredetiséget nélkülöző forgatókönyv. Mondhatnám úgy is, hogy Doc Hollywood - Michael J. Fox helyett egy autóval... (6/10)

2007-02-15 10:15:45 The Departed (2006) / A tégla tzoli (3) #31

Egy jó közepes film. Talán ha nem láttam volna a Szigorúan piszkos ügyeket, akkor jobban tetszett volna.

2007-01-26 11:25:20 As You Like It (2006) / Ahogy tetszik tzoli (3) #2

Az értékeléseddel sajnos egyet kell értenem.Bár én Kenneth Branaghnak több Shakespeare-adaptációját is nagyon szeretem (Hamlet, Sok hűhó semmiért, V. Henrik), itt - a kiváló alapanyag ellenére nagyon felemás film született. A japán helyszínekkel és a színészek legtöbbjével általában nem volt bajom, sőt egyes jeleneteknél még egész apró biztató szikrákat is fel lehetett fedezni, de az már nagyobb bajom volt, hogy hiába a szép helyszínek, ha egy pillanatra nem tudom elhinni, hogy ezek az emberek ott élnek, léteznek (pl.: az elüldözött herceg piknikező társaságáról soha nem jutott volna eszembe, hogy ők már ki tudja mióta ott élnek az erdőben...) Mintha egy üres színpadon bóklászó társulatot láttam volna. Egyszóval hiányzott az élet a darabból.
Jóindulattal: 5/10

előzmény: Daemiaen (#1)