peeeet

Tapasztalat: 1990 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 2015
Regisztráció: 2007. január 3. (17 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Star Wars: The Force Awakens
Star Wars: Az ébredő Erő
1 2015-12-29 3,5
(933)
It Follows
Valami követ
2 2015-07-06 3,5
(436)
The Crucible
A salemi boszorkányok
3 2015-05-15 3,7
(157)
The SpongeBob SquarePants Movie
Spongyabob - A mozifilm
4 2015-05-15 3,6
(263)
The World's End
Világvége
3 2015-05-15 3,5
(448)
Get Shorty
Szóljatok a köpcösnek!
3 2015-05-15 3,6
(432)
The Wolf of Wall Street
A Wall Street farkasa
3 2015-05-15 4,0
(1224)
Airplane!
 
5 2015-05-15 4,0
(768)
Taken 3
Elrabolva 3.
2 2015-05-15 2,5
(315)
The Imitation Game
Kódjátszma
3 2015-05-15 3,9
(795)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Majd 1 hete ment először magyar szinkronnal a mozikban az új rész, rögtön az első előadásra jegyet is váltottunk.
Kétfajta hozzáállás létezik a Torrente filmekhez : vagy valami megmagyarázhatatlan nagy vígjátékot vár valaki, és akkor könnyen csalódhat vagy Torrente rajongóként ismeri az előző részek minden kockáját és rajongóként össze tudja a részeket hasonlítani.
Tény, hogy nem egyformák a Torrente filmek, viszont a 2. rész ami talán a legnagyobb kultusszá vált, ha most megnézzük, kb ugyanolyan és ugyanannyi poént tartalmaz mint a 3. vagy a 4. vagy az új rész. Segura poénjai ismétlődnek, sőt vannak kötelező elemek (pl a "verjük ki"-jelenet), mégis egy picit mindig más csomagolásban jelennek meg és ettől működnek újra és újra.
Az új rész pár dologban változott, megpróbálom spoiler mentesen leírni az újdonságokat.
Rögtön szembetűnő, hogy a Mesternek nem sikerült hoznia a formát, közel sem azt a Torrentét látjuk mint az első 3 részben, sőt a 4. részhez képest is karcsúbb lett, ami részben érthető, hiszen így is komoly egészségügyi határokat feszeget Segura, másrészt a történet is indokolja. Semmiképp ne számítsunk az első 3 rész küllemére.
A másik nagy változás, természetesen a Torrentét körbevevő "csapat", ami minden részben változik, a film egyik védjegye lett a Torrentét imádó/tisztelő/követő/rajongó/megismerő/ gyépések serege. Ezek a figurák sokszor már a megjelenéssel is kiváltanak egy "attttyaúúúúúúristen"-t , sokszor érdekesebbek mint az őket irányító, jellemzően kihasználó főszereplő.
Nekem minden részben mély döbbenet ült ki az arcomra, hogy honnan lehet ennyi gnóm, fogyatékos, idiótát összeszedni? Ráadásul egyre többet. No persze visszatér néhány régi karakter - ez az előző részekre is jellemző volt - illetve szokás szerint belecsöppen a történetbe egy fél tucat új személy, akiket mint kiderült Segura egy TV show keretein belül egy vetélkedővel választott ki. Két új hölgy is a csapat tagja lesz, illetve ami egy nagyon merész húzás volt, Segura visszahozta a történetbe Kukót (Cuco), a 2. rész joker gyépését, viszont más színész alakítja most a figurát.
Itt gondolom sokan felhörrennek, hiszen Kukó egy "mindent vivő lap" volt és az őt megformáló színész a 2. részben felejthetetlen alakítást hozott anno. Hát bizony nehéz erről spoilermentesen írni, annyit mondok csak, hogy az új Kukó nem ér fel a régivel, de nem is lesz csalódás. Más színész, más szinkronhang és így kicsit más a karakter, átvéve pár régi jellegzetességet(pl testtartás :) ).
Az újakról rengeteget lehetne írni, de ezt inkább látni kell! (mindenki készüljön fel az eddigi legkeményebb karakterarzenálra, amin kifeküdtem az a "gázszakértő"(óriási poén a filmben) és a testvére (a "mindenes") :) )
A magyar szinkron kötelező -nem is értem, hogyan lehet kritizálni a filmet úgy, hogy nem szinkronnal nézte valaki, mikor tudjuk, hogy a magyar szinkron kb 40-50% pluszt ad a filmhez - Segura is elismerte, hogy Torrente magyarul sokkal jobb mint spanyolul!
Összegezve: nem mondanám se rosszabbnak se jobbnak az eddigi részeknél, ez is egy tipikus Torrente film, aki szereti és azért szereti amilyen, az nem fog csalódni. Nem kell többet várni, nem kell mást várni, és akkor kapunk egy szórakoztató filmet, a régi klasszikus poénokkal, szereplőkkel, El Fary emlékével :) ,most kicsivel kevesebb gusztustalansággal, több gyépéssel, na meg magával a Mesterrel.
Nekem még pár rész beleférne, ha lesz biztosan megnézem azokat is!

2014-08-25 12:39:52 Godzilla (2014) peeeet (1) #79

A felíratok megváltásként jöttek a végén ...
1 perc nem volt, amikor bármelyik szereplőért izgultam volna, annyira érdektelen és jellegtelen karakterek voltak. A történet, Godzilla ide-oda, kultusz ide-oda : HÜLYESÉG. Nem is,: BAROMSÁG.
A Noé és az Amerika kapitány 2 után, reméltem , hogy végre látok valami szórakoztatót, de sajnos tévedtem, ez is legalább akkora büntetés mint az előző kettő.
A 3D jelen esetben: FOS!
A film sötét, kontraszttalan, néha 1-1 világosabb jelenet -persze esővel meg köddel - ócska megoldásokkal.
Nagyon vártam, egyáltalán nem várom a következő részt!

Szalonna Karcsi mint gonosz náci? haggyukmáááááá fájdalmasan fos film.

2010-02-08 17:23:43 Avatar (2009) peeeet (3) #768

A Filmet két pontocskára értékelem. A 2 pontot természetesen a 3D kapja főleg(akinek nem volt még ilyen élménye próbálja ki mindenképp),így az első fél óra gyorsan el is röppen mivel mindenre rácsodálkozunk ami térben érzékelhető.Fél óra után a friss hatáshoz hozzászokva végre figyelhető a film.Nem nézhetetlen,mindent meg lehet tekinteni egyszer,viszont mint sci-fi bűnrossz.Ha ehhez tizenx év kellett akkor itt nagy baj van. Amennyiben a sztori megvolt 15 éve és a 3D-re vártunk...kár volt.Nagyon sajnálom.A lehető legjobb indulattal ültem be,a 3D is új volt,a műfajért rajongok.Előzetesen informálódtam erről-arról.olvasgattam a véleményeket,lehetőleg kerülve a spoilereket.Nem kellett volna ennyire vigyáznom,gyakorlatilag óvodás gyerekek fantáziája secperc alatt összerakja az Avatar 1-2-3...ki tudja hány lesz még a nagy siker után.?Fájdalmasan ötlettelen volt a világ kidolgozása. Sokan írták hogy a Star Wars filmek élővilága,lényei járművei stb,kanyarban sincsenek az avatarhoz képest...nos :megismertünk (láttunk pár perc erejéig) kb 7 féle állatszerűséget+egy esőerdőbe beágyazott fluoreszkáló gomba komposztot valamint a navikat.Már elnézést (nem SW vs Avatar vitát szeretnék)de a 77-es Star Wars IV.-ben a Mos Eisley kantinban kategóriákkal több lény van mint itt az egész filmben.na hagyjuk is...
A Toy Story 3-nak is biztosan lesz legalább ennyire furmányos története az biztos!
Sokan jönnek itt a film végi csatajelenettel....hát ...ha azt nézem hogy robban-lángol-eldől akkor szép-szép,de valójában mire eljutottunk eddig már marhára nem érdekelt.Meg ugye milyen sci-fi az ami attól jó ,hogy a végén fúúú milyen csata van.? Ma az összes ilyen jellegű filmet ezért forgatják,hogy a végén valakik összecsapjanak valakikkel.Na de ennyire bárgyú történetben egy ilyen jelenet is olyan amilyen.
Próbáltam elfogadni :megismerni a navikat.felületesen kaptam valamit,sokkal bővebben ki lehetett volna aknázni a lehetőségeket.
Néha felvillant valami:jó volt a sejtszintű kapcsolódás gondolata,a kommunikáció...de sajnos kevés,kevés,kevés!
Nem,nem kellett volna hosszabbra tervezni,a klisék helyett kellett volna bemutatni részletesebben a dolgokat,bár lehet ezen is kár agyalni mert ugye most egy minden egyediségtől mentes sztorit próbálok itt mentegetni,képzeletben tunningolgatni...
A filmről mégsem beszélek le senkit,ahány ember annyiféleképpen éli meg,ezt tiszteletben is tartom,a 3D-t ki kell próbálni,magam részéről pedig bizakodva várok valami olyan alkotást ami a fantázia birodalmába valahogy egészen máshogy repít el,nem csak a világító lila gombákkal és egy nagyon buta történettel...

2008-10-17 17:51:26 Jack Brooks: Monster Slayer (2007) peeeet (1) #1

ez az a film,amiért kár az áramot pazarolni. a "minek?" kategória. akció-semmiképp,horrornak nem lehet komolyan venni,vígjáték? ...aki ezen nevet ...maximum kínjában.

2008-03-14 15:42:29 À l'intérieur (2007) / A betolakodó peeeet (4) #1

A film 4 pontot kapott nálam,de mindenkinek felhívom a figyelmét,csak az erős idegzetű horror rajongóknak ajánlom a megtekintését.Senki ne várjon nagy történetet,csavaros szálakat,cselekményt.Ez a film egy kevés szereplős,többnyire 1 helyszínen játszódó rendkívül véres horror.Az igazi ereje a filmnek,a jelenetek brutalitása,direktsége.Kíméletlenül mutat mindent a kamera,nincsenek utalások,hogy itt most valaki megsérült,meghalt -nagyon élethű minden,sokszor felkavaró még az erős idegzetűeknek is.Francia alkotásról van szó,magam sem gondoltam,hogy a horror kategóriában létezik ilyen film,ami látszólag egyszerű,érdektelen és mégis a maga 80-90 percében egy brutális ,felkavaró,sokkoló hatalmas vérfürdőt ad a műfaj rajongóinak.

Összes komment...