vadPINGvin

2020-10-26 20:21:17 [JÁTÉK] vadPINGvin #44368

2. V for Vendetta

Sose értettem a kaiju stílust. Lehet a japánokban van valami mögöttes tartalom, de olyan randák, hogy nem lehet nézni. Az amerikai amit eddig láttam az mind teljesen értelmelten volt, és még értékelhető akció sem akadt, már ha értékelhető egyáltalán, hogy két a méreteiből adódóan mozgástra szinte képtelen szörny ölelgeti egymást. Itt most végre egészen fun és változatos volt a dolog, így igyekeztem csak a látványt értékelni, mivel másféle elvárásaim eleve nem lehettek. A látvány rendben. :)

Nem kellett volna annyi jót hallanom róla. Ha csak úgy random leülök elé, hogy valami kisköltségvetésű ausztrál cucc, szódával elment volna. Persze akkor meg nem ülök le elé.
A jövőkép technikai része fogott meg az elején, de gyorsan elfogyott a költségvetésnek az a része és elhagyták mielőtt kibontakozhatott volna. Aztán belebonyolódtak a semmibe. Már a kísérletnek sincs semmi értelme, de a végkifejlejet is fizikai lehetetlenség, a közben lévő "minden és mindeki nagyon nepukkadt, de azért persze high-tech" meg elismerem, hogy tud érdekesen kinézni, de ennyiben ki is merülnek a lehetőségei.
Az AI irányította fickó, aki régi csehszlovák sci-fi sorozatokat megszégyenítő robotmozgást végez sem adott sokat a film komolyságához, annak ellenére, hogy helyenként egészen rendben volt a kamera az akcióknál, de ezen akciók majdnem teljes hiánya is erős negatívum, mert így volt idő a "történetre" figyelni. A vécéknél zajló öt másodperces harc (ennyinek éreztem legalábbis) sem tudott brutaliásával lenyűgözni.

2017-12-14 23:41:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #23406

"Hogyan definiálod egy vélemény helyességét? "
és
"Hajrá, prezentáld az objektív kritériumrendszered :)"

Van valóságtartalma. Szeretek egy csomó gyenge filmet, de tudom, hogy gyenge csak nem zavar. Itt sem zavarna, hogy gyenge ha szeretném, de akkor is tudnám, hogy gyenge. Pechemre nem szeretem. Utálok egy adag zseniális filmet. Tudom, hogy jók, de nekem nem jönnek be. A véleményem, nem változtat a minőségen.

"Mennyivel butább az SW-világ, mint mondjuk a Predátoré, a Terminátoré, a Múmiáé vagy Bourne-é?"

Itt sokkal fontosabb lenne a logika, mert ez SF-nek akar kinézni. Ott mindig fontos! Pl az első Predator egy akciófilm, SF vonallal. Logika mellékes. De egy általam imádott Serenity is tele van logikai hibákkal. Elfogadom, de nem állítom, hogy maga a csoda és a kánon és mindenkinek úgy kellene csinálnia, mert nem igaz. Minden más úgy jó benne ahogy van, de az nem jelenti azt, hogy ezt elnézem neki. Itt nem tudom miért kellene. Terminátor logikája teljesen értékelhetetlen. De a film azért nagyon jó. Akciófilmnek szintén, nem sci-finek.

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Last Jedi topikból.

előzmény: MicaHiro (#23400)

2017-12-14 23:26:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #23401

Általában rossz rendezés, nem létező forgatókönyv, pocsék színészek (az újabbakban végre jobbnál jobbak), szörnyű párbeszédek, meg úgy minden ami miatt kb te is utálnád a filmeket (olvastam jónéhány kritikádat), de itt az mind csodás mert Star Wars és ennek ilyennek kell lennie. Nem vagy objektív. Más filmeknél sokkal inkább az vagy. De belátom, hogy nem láthatod be. Erről írtam. Egy nagy család részesei lehettek. Mi meg nem. :)

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Last Jedi topikból.

előzmény: Olórin (#23397)

2017-12-14 23:12:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #23395

Igazából a kissé negatívabb vélemény lenne a helyes, de ebben az univerzumban rég nem az értelem, hanem a hozzá főzött érzelmek vezérlik a véleményeket. Objektíven nézve nagyon gyenge az egész széria, csak szinte senki nem nézi objektíven. Egyfajta vallás lett belőle és mint olyan a saját tagjai lennének igazán jogosultak a kritizálásra, de pont ő nem képesek rá többé. Mi kívülállók meg csak csodálkozunk, hogy mire fel ez a cécó és hol vannak azok a csavarok és izgalmak amiket a rajongó újságírók által elkövetett kritikákban olvastunk. Egy belsős gondolom elalél a gyönyörtől amikor a legendás karakterek valami újabb legendásat csinálnak, de kívülállók számára az teljes mértékben értékelhetetlen, mert kb minden más filmben kiröhögne ugyanazért egy hasonló karaktert mindkét oldal.
Mindkettőnek igaza van, csak az egyik esetlegesen az értelmet keresi a másik a vakhitet. Nem összeegyeztethető.

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Last Jedi topikból.

előzmény: MicaHiro (#23389)

Nem élveztem túlzottan ezt sem, de azért mondjuk a 77-eshez képest kifejezetten komoly darab lett. Sajnos nem képesek kiírni belőle a világegyetem legkínosabb és legértelmetlenebb karakterét így ebben is el kell néha viselni C3PO-t (Jar Jar egy csoda volt hozzá képest), de azt leszámítva csak fejlődött a sztori és a karakterkezelés. A Lucas szint mondjuk nem izzaszt meg senkit aki látott már forgatókönyvet. Vagy könyvet. :)
A legrosszabb része a logika lett, mert néhol bepróbálkoztak vele és sehogy sem passzol ebbe az univerzumba. Többségében hanyagolták is inkább. Pl olyan van, sajnos akár a Star Trekben is, hogy a sehová sem tartó csali hajót minimum egy admirálisnak kell vezetnie a biztos halálba, mert ugye az ő életben maradása pont nem fontos a szervezet számára, de ha nagy nehezen végre rájönnek a fénysebesség fölé gyorsuló hajó pusztító hatására, nem kínos az kissé, hogy KILENC filmig tartott??? Aztán mivel gondolom az ugrásokra töménytelen energia kell és még van egyre, a létfenntartást leszámítva mire kellene még az az energia, ha már csúcssebességgel megy a hajó? Lassulna? A világűrben??? Aztán ha épp eldöntöm, hogy kivégzek egy Jedi növendéket, biztosan a legzajosabb lehetséges fegyvert kell a füléhez tartanom??? :)
Luke viszont végre egészen emberinek hat. Annyi év alatt csak ragadt valami Hamillra. Lehet a Joker szinkronok volt rá jó hatással. Kedveltem. Először. Még mindig pocsékul van megírva, de akkor is.

Az előzetes kritikák alapján sokkal többet vártam, főleg valami újszerűt a történetben, mindhiába, de szódával azért elmegy a Rey-Ben kapcsolat miatt. Izzik a levegő körülöttük és nem csak a CGI miatt. Jó lenne valamiben együtt látni őket ahol nem a rajongók mondanák meg mit tehetnek és meddig mehetnek el.

2017-06-20 11:34:53 Power Rangers (2017) vadPINGvin (2) #5

Anno rosszul voltam a sorozat látványától is, de ha ilyen lett volna, szerintem 8-10 éves koromban kifejezetten élveztem volna a csehszlovák sci-fi sorozatok mellett. Szóval 100 millióból, 2017-ben összehoztak valamit ami 30 éve elment volna fantasztikus sorozatokra kiéhezett kiskorúak között. Viszont aki rajongott a teljesen nézhetetlen eredeti showért (mindegy melyik verzió) az akár élvezheti is, hisz rosszabb nem lett.

2016-09-05 12:05:34 [Hamarosan a mozikban!] vadPINGvin #6036

USS Indianapolis: Men of Courage (Nicolas Cage)

"Cápák és torpedók.
Az első atombombát szállító amerikai hajót egy japán tengeralattjáró hajó elsüllyeszti. Az életben maradt tengerészeket senki sem keresi, senki sem bukkan rájuk, csak a cápák.
Cápák és torpedók.
Hát persze, hogy a VICO filmje." :)

Mit is várhatunk a Minions csapatától? Tom és Jerrys egyszerűségű poénokat ötéves gyerekeknek és igénytelen felnőtteknek címezve. A jópofa előzetesek alapján akár többet is, de az előzetesek általában csalókák. A csodás Zootopia (Zootropolis) is csak kiemeli a hiányosságokat, hisz nemrég láttuk hogyan lehet ezt jól csinálni, ötlethegyekkel, történettel, szeretni való karakterekkel. Nem így.

Ja és volt egy Minion rövidfilm is előtte, de a reklámok szórakoztatóbbak voltak.

Kötelező táncok.
Az egész film, de a pasodoble bemutatása a legemlékezetesebb.

Amikor először meghallottam a dalt, hánytam egy sort, aztán gyorsan kikapcsoltam. Két nappal később olvastam, hogy ez lett az első Bond-dal ami a toplisták élén kezdett. Na, akkor nem velem van a gond, az ízlésem még mindig kifogástalan. :D

előzmény: Olórin (#10)

1. Vesper nyomába se érhet.
2. Vesper a nyomába se érhet.
Nem annyira bonyolult a magyar nyelv. :)

előzmény: tomside (#2)

Mendes előző variációja sem kápráztatott el, bár elismerem az is a jobbik fajtából volt. Ez is. De megint semmi forradalom.
A Casino Royale szinte mindenben új irányba haladó Bondja megöregedett és egy még mindig modern, de egyfolytában a régieket idéző, ezért a kelleténél kaotikusabb és értelmetlenebb változattal búcsúzik. Nem is tudom még hová tenni, mert bár a sztori úgy a legjobb, ha nem figyelünk oda, a film mégis elejétől végig jól és izgalmasan van megcsinálva. Igazából csak fogtak néhány bevált helyszínt (Egzotikus karnevál, Alpok, Sivatag, Olaszország, London) és a modern lelkiző családfakutató Bondot és végigcsináltattak vele csak úgy a látvány miatt néhány leginkább talán Roger Moore-hoz passzoló elszállt akciójelenetet. Persze kicsit pörgősebben. :)

Monica mind a három percben amikor látjuk nagyon öreg és ronda, amihez nem vagyok Bond filmekben szokva, Léa viszont egészen aranyos, csak hiányzik a forgatókönyvből minden amitől ennyire szenvedélyes és főleg Bond számára érdekes lehetne, valami rejtélyes módon mégis az. Vesper nyomába sem érhet...
Naomi Harris mindkettőt lazán zsebre tehetné, csak szokás szerint elfelejtik kihasználni a jelenlétét, a következő Bond meg nem biztos, hogy igényt tart majd a szolgálataira. Pech.
Waltz pontosan ugyanazt adja amit megszokhattunk tőle, de ebben a helyzetben azt hiszem inkább a karakter predesztinálta Waltzot, mint fordítva, úgyhogy rá nem panaszkodom.

Személy szerint azt sem bánom, ha albínó indián nő lesz a következő Bond, csak annyit kérek, hogy az első filmet Martin Campbell rendezze és MINDEN TÖKÉLETESEN RENDBEN LESZ. :)


Csendben teszem hozzá, hogy nem vagyok nagy rajongója sem szakértője a szériának, úgyhogy ilyenféle embereknek egészen ellentétes véleménye lehet. Meg mindenki másnak. :)

2015-05-19 02:01:13 Gam-si-ja-deul (2013) / Cold Eyes vadPINGvin (3) #1

Nagyon hangulatos bűnügyi mozi jobbnál jobb karakterekkel és érdekes alapszituációval, amiből szinte csak egy kerek történet hiányzik. Van néhány nagyon jó adrenalinos akció, ami nem igazán áll össze egésszé és a befejezés is csak úgy van...
Nem szeretem a hollywoodi szájbarágós történetmesélést, de amilyen szinten itt mindenki homályban marad, az maximum akkor megbocsájtható, ha sorozatpilotot nézek.

Az IP-címes infót pedig végképp nem értem. Ha az minden amit a résztvevők egy akcióról kapnak, akkor honnan tudják mit kell csinálni? Ha nem, akkor meg minek?

Az elsőt nem lehet überelni. Természetesen nem is sikerült nekik, mégsincs hiányérzetem. Whedon kezd kiszámítható lenni, de a poénjai akkor is működnek ha már épp várod őket. Néha úgy tűnik túl sokat vállalt a film a még nagyobb még látványosabb jelenetekkel, ami pl a bevezető akciónál nem kicsit kínos, de amikor a végén épp kezdenék igazán túlzásba vinni, akkor már szájtátva bámulod a gigantikus akcióorgiát. Kicsit sok lett a szereplő is akivel foglalkozni kell, pl Tony Stark túl depresszív is lett a nagy igyekezetben, Quicksilver pedig abszolút felejthető, de Natasha nem volt még ilyen őszinte, Hawkeye sem volt még ilyen jó arc, és Scarlet Witch...
"I'm your number one fan." <3

Nick Fury pedig megint lenyúlta a legjobb mondatokat. :)

Az extended version mindenképp kötelező lesz. 180-200 perc körül volt Whedon első vágása.

ui: Néhány hónapja volt róla szó, hogy ez lesz az első film a sorozatból aminek nincs semmilyen extra jelenet a végén, a stáblista után. Ha valaki elszalasztotta a hírt, most szóltam. :)

2015-04-17 21:56:03 Child 44 (2015) / A 44. gyermek vadPINGvin (?) #2

Szinkronnal is orosz akcentussal beszél mindenki? Már az előzetes is kínszenvedés volt emiatt. El sem tudom képzelni milyen lehet két órán keresztül azt hallgatni...

Közben kerestem szinkronos előzetest, az normálisan beszél. Ha a filmben is ugyanaz van, akkor hosszú évek óta itt az első film amit szinkronnal akarok látni. :)

2015-04-13 17:13:35 [Kritikus kód] vadPINGvin #143

Nem is terveztem szétspamelni ilyen apróság miatt az egész témát, csak egészen mellesleg érdeklődtem és sehogy nem volt logikus a magyarázat, addig meg nehéz leállnom amíg így van. Bármilyen témában. :)
De már befogom. :)

előzmény: Ugor (#132)

2015-04-13 16:25:19 [Kritikus kód] vadPINGvin #131

"Ha valaki valahol ötezerrel több szavazatot kap"
Itt van a kutya elásva.

Nem kap. A film kap, amiben őt kb senki észre sem vette. Ezért hibás a rendszer.

előzmény: Ugor (#128)

2015-04-13 15:31:00 [Kritikus kód] vadPINGvin #127

Akkor azt hiszem ez nem is lesz szükséges az új változaton.
Most, hogy végre tudom mit jelent, két kattintással kiderült, hogy nem működik.
Hacsak nem azt akarjátok mondani, hogy egy Dileep Rao vagy Ruben Santiago-Hudson "nagyobb" és ismertebb színész mint mondjuk egy Miles Teller. :)

előzmény: cucu (#125)

2015-04-13 15:13:59 [Kritikus kód] vadPINGvin #124

Ok. Gondolom van rá igény, ha létezik. De majd az új oldalon ez esetleg ki lehetne valahol írva. Jobb ha átláthatóbb mi micsoda.

előzmény: Ugor (#122)

2015-04-13 15:04:27 [Kritikus kód] vadPINGvin #121

Köszi. Erre az életben nem jöttem volna rá. És mire jó?

2015-04-13 14:51:52 [Kritikus kód] vadPINGvin #118

Az tény, hogy csak akkor vesznek észre, ha nagyon extrémeket írsz. Egy ideje el is szoktam tőle szinte teljesen, mert mivel nem vagyok a belső kör tagja, általában úgy megy tovább mindenféle kommunikáció mintha a hozzászólásom nem is jelent volna meg. :)
Pontozgatok, követem az infókat, olvasgatok, de inkább csak kritikákat, nem vitákat, mert azoknak többnyire a harmadik hozzászólástól már semmi értelmük, és csak akkor szólalok meg, ha nagyon muszáj. Anno voltam egy találkozón is (megjegyzem nem tízperces túra volt az odaút), ahol a kemény mag beszélgetett önmagával, a többiek meg kissé távolabb üldögéltek bánatosan, senkit nem érdekelve. Aztán inkább nagyon gyorsan elhúztam moziba. District 9 ment. Jó csere volt. :)
Szóval én sem tudom elképzelni, hogy a designcsere sok stabil felhasználót eredményezne.

előzmény: Ugor (#114)

2015-04-13 14:51:27 [Kritikus kód] vadPINGvin #117

Azt tudom. A színészekre gondoltam. :)

előzmény: Ubul (#116)

2015-04-13 14:37:51 [Kritikus kód] vadPINGvin #115

Azt hiszem nem jutott még eszembe a "meg akarom szerezni" gomb használata. Nekem nem fog hiányozni.
A Vapiti színezésnek se láttam értelmét, de mivel eleve nem foglalkoztat túlzottan a Vapiti, gondoltam másoknál igény lehet rá.
Viszont sose tudtam rájönni miért van az adatlapokon vastagabbal írva néhány név. Anno kerestem valami infót róla, de nem találtam. Ilyesmi tényleg lehetne majd átláthatóbb, ha egyáltalán szükség van rá.
Ami leginkább zavar, az az "Ezt a filmet még nem mutatták be.". Először is egyfolytában észben kell tartanom mi az amit fél éve láttam, de azóta sincs engedélyezve, hogy majd ne maradjon ki, másodszor meg, ha eszembe is jut, minden más filmnél vissza tudom követni mikor láttam, a szavazatok dátuma alapján. Azoknál ez a lehetőség kiesett...

2015-04-13 12:05:33 [Kritikus kód] vadPINGvin #109

Ezek a képes filmbemutatók teljesen rendben vannak. Szerintem mehetne bejelentkezett változatban is. Ha itt nem olvasok róluk, sose tudom meg hogy léteznek. :)

PTA vígjátékot rendezett. Mondja az előzetes. Fel is röhögtem néhányszor, az első órát pedig elégedett vigyorral bámultam, hogy, "Na igen. A hetvenes évek..." De a hetvenes évek végig csak erőltetett másolat marad és a vígjáték is elveszik útközben. Érdekesmód a legszórakoztatóbbnak kinéző filmjéről süt leginkább, hogy a kritikusoknak, vagy esetleg csakis önmagának készítette. Eszébe juthatott volna a néző is néha, akivel a csodás színészek, karakterek, párbeszédek és hangulat ellenére nem találja a közös nevezőt. A két és fél órás játékidő sem segít.

Csak 8 milliót hozott az USA-ban, máshol, pl úgy tudom Magyarországon is, be sem merik mutatni. Nem csodálom. Filmklubokat leszámítva eladhatatlan.

Nem lepődnék meg, ha az Amerikai Vécépucolók Szövetsége fejéből pattant volna ki az ötlet, mint toborzófilm. Annak nem is rossz. Minden másnak nagyon.
Redmayne remélem az Oscarja előtt megkapja ezért a Málnát, mert ha valaki minden egyes jelenetével ilyen kiemelkedően kínos tud lenni egy ennyire különlegesen kínos filmben, az illik értékelni. :)

Ja és bizonyított tény, hogy ha valakinek a génjei kereszteződnek valahogyan egy farkaséval, onnantól trikóallergiája lesz és csak félmeztelenül lesz hajlandó mászkálni. Channing Tatum, Taylor Lautner... Kettőből kettő. :)

Az előző rész sem a realizmusáról és a logikájáról volt híres, de itt aztán tényleg mindenkinek elgurult a gyógyszere. Persze ha az ember fel van készülve a stílusra, akkor ez inkább szórakoztató mint zavaró. :)
Ha majd valami fölösleges dolgot akarok venni és lesz egy 3D monitorom, ez lehet a tesztfilmem, mert így is térhatásúbb volt mint a legtöbb film szemüveggel. Ami persze csak azon az áron történhetett meg, hogy amikor bármi akciónak nevezhető jelenet előfordul (kb a film 70-80 szálaléka), már repül is a berendezés összes tárgya a kamera felé. Ez természetesen a második óra végére már rendesen fárasztó, de még mindig látványos. :)

Gyengébb mint a Fantomlángok , Andy Lau is hiányzott kissé, az összhatás viszont még mindig teljesen rendben van.

2015-01-15 18:41:25 [Megérdemelte-e az Oscart...] vadPINGvin #7812

Amikor a Lego Moviet néztem, már a moziban felmerült bennem, hogy na ez se kaphat animációs Oscart. Anno talán a Team America sem volt jelölhető (mondjuk én eleve esetleg Málnára), mert néhány jelenetben "live action" módszerrel voltak mozgatva a bábok, nem kockáról kockára felvéve. Az már kizáróok. Akkor itt a vége miatt termézetes, hogy nem lehetett.
Esetleg a legjobb film kategóriában indulhatott volna.

Látványos befejezés, ahogy illik. Sajnos, ahogy arrafelé illik, úgyhogy a vége inkább nagyszabású és kaotikus, mint értelmes (pl a lángoló kard nagyon nem kellett), de hát japán filmnél mit várjon az ember. :)
Az előző résznél leginkább túl sok minden történt egyszerre és alig lehetett belegyömöszölni a játékidőbe, itt meg fogalmam sincs hogy lehetett 134 perc, mert én max 90 pernyi filmet láttam, csak valahogy elhúzódott. Nem rossz ez így sem, de a közel zseniális első fele után hagyott némi rossz szájízt maga után, annak ellenére, hogy itt is jól szórakoztam.

Nem árt tudni, hogy a mai zakkant hollywoodi divatot követi, vagyis csak egy fél sztori fért bele a két és negyed órába.
Viszont erre az első félre egy fél rossz szót se tudok mondani. Aki tudja kicsoda Hitokiri Battószai, az a maximumot várhatja mi adható a témában.
Megjegyzem nem vagyok rajongója az anime sorozatnak (nem a minősége, hanem a sorozatallergiám miatt), de a filmekben mindig nagyon élvezem a karakter kettősségét. Mármint leginkább a nézőét e fura esetben.
Kevés olyan film van ahol ennyire várom, hogy a főszereplő végre megöljön valakit és közben egyfolytában szurkolok, hogy ne tegye. Van erre egy akkora végletekig kihegyezett jelenet ebben a filmben, hogy vetíteném egyetemeken. Pszichológia szakon. :)

Egyik sem. Talán még a Paddington ami leginkább, de jobb hónapban az se rúghatna labdába.

2014-12-21 21:40:39 [Hamarosan a mozikban!] vadPINGvin #5615

Kill Me Three Times

Simon Pegg új filmje.

Nincs mit pontozni rajta. Persze nyomtam egy közepeset, mert elvoltam vele, de ez olyan mint sorozatpilot szerint eldönteni milyen lesz a széria.
Lehet hogy majd lesz értelme, lehet hogy majd kidolgozzák a karaktereket, lehet, hogy csodás sztori kerekedik belőle, de eddig csak épphogy elkezdődött valami. Nem láttam egy egész filmet. Nem tudom mi az amit láttam. Majd két rész múlva...

Micsoda elpocsékolt lehetőség...
Kevesebb Müller Péterrel ez akkora mozi lehetett volna. Így nem lett.

2014-11-04 19:04:19 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #20996

Lehet, hogy már feltette valaki a kérdést, de azon gondolkodom, hogy ha Thor a kalapácsát ráteszi egy asztalra akkor az asztal sem mozdítható többé?

Elelmélkedhettek még néhány oldalon keresztül a témáról, de személy szerint nem látom értelmét.
Esélyed nincs, hogy megtudd mitől annyira jó. Egyszerűen nem vagy vele kompatibilis. Én sem vagyok egy csomó filmmel. Igyekszem nem foglalkozni velük. Ne foglalkozz vele. :)
Az összes magyarázat fölösleges. Magyaráztál már viccet valakinek aki nem értette mi benne a humoros? Az ugyanilyen fölösleges. Ha nincs meg elsőre, nincs az a magyarázat, ha megvolt elsőre akkor meg nem értheted, hogyan lehet ezt nem érteni. Ezért nem értik a többiek bajod vele.

Nem rossz benne a humor sem, ezt azzal bizonyítanám, hogy tudtommal csak intelligens emberek szeretik a filmet, én legalábbis nem találkoztam még az ellenkezőjével és még a filmkritikusok is rajonganak érte. Ami persze nem zárja ki, hogy legalább ennyire intelligens emberek ne utálhatnák ugyanígy, de kizárja, hogy rossz legyen. Lehet nem szeretni, mint mindent. Én is utálok jó néhány filmtörténeti klasszikust. Tudom kezelni. Te ezt nem szereted. Nem te vagy a célközönség.

Talán ha tíz embert követek az oldalon, akinek az írásai alapján adok a véleményére. Kivétel nélkül mind zseniálisat adott rá. Azt hiszem nincs még egy ilyen film az oldalon. MI VAGYUNK A CÉLKÖZÖNSÉG!!! :D

előzmény: blazserbozso (#99)

Nem láttam a Once-t, meg nem is rajongok a zenés filmekért, de ez nagyon bejött. Azt nem igazán értem egyeseknek miért hiányzik belőle a romantikus szál. Tele van romantikával, csak nem a szokásos nyálas hollywoodi stílusban és én ezt nem rónám fel neki. A zene nem épp zsánerem, de itt nagyon jó, a karakterek kellemesen életszagúak, New York rég volt ilyen csodás, Keira egyszerűen imádni való...
Nem egy filmtörténeti mérföldkő, de nem tudom nem szeretni.

Nem láttam még igazán kimagaslóan jó filmet tőle. Talán a Carlito a legjobbja, de a Snake Eyes néhány jelenetét élveztem leginkább. A Scarface iránti tömeges rajongást meg sosem értettem...

Mártix - Újratöltve. Se addig sem azóta nem aludtam el filmen moziban. Ott reklámok szerint a film csúcspontjánál kiütött az unalom. :)

Sorozatgyilkos vadászik a legnagyobb harcművészekre. Több klasszikus filmes sorozatgyilkostól is lett véve ötlet, de természetesen nem a csavaros sztorin esetleg a meglepetésen van a lényeg, hanem harcokon.
Donnie nem viszi túlzásba, bár bemutatkozásképp kioszt 17 embert, aztán inkább csak segít a nyomozásban egészen a végső csatáig, de Baoqiang Wang gyors és brutális párharcokkal kedveskedik a nézőknek változatos helyszíneken.
Mellesleg a film különleges tiszteletadás a kung-fu filmek nagyjainak. Szinte minden epizódszerepben egy színész, vagy egy rendező, vagy egy koreográfus. Mindet nem ismerem persze és csak a végén lévő képes stáblistán vettem észre, de egy-két név azért még nekem is mondott valamit. :)

Ha szőrszálat akarnék hasogatni, akkor mondhatnám, hogy ez még nem jelent semmit :), de a krimi eleve nem a kedvenc műfajom, úgyhogy inkább elhiszem. Lehet, hogy csak pechem volt két gyenge sztorijával.

előzmény: Olórin (#2)

Nagyon hasonlít a regényeredetire. Pontosan ezt nem olvastam, de az a Scudder regény amit elfogyasztottam szintén ugyanilyen hangulatú volt. Nagyon nyomasztó New York-i alvilág, ex-alkoholista ex-zsaruval a nyomában, meg minden. És pont ugyanennyire volt felejthető és ugyanennyire izgatott hogy mi is lesz a következő regényben (vagy filmben, de a bevételek alapján az nem lesz). Semennyire.
Persze nem rossz a film, Neeson is a kisujjából kiráz egy ilyen karaktert és a többiek is kifejezetten ügyesen átlagosak, egyszerűen csak Block Scudder sztorijaiban nincs elég spiritusz. Ha valaki olvasta mindet, esetleg cáfoljon meg, de nálam eddig kettőből kettő.

2014-08-20 11:00:19 Coherence (2013) vadPINGvin (4) #4

Nem a klasszikus mindfuck.
A szereplőknek (egyik sem lángelme) többet kell filózni azon, hogy mi is van, mint a nézőnek. Maga a csavar nem túl érdekes, aztán a csavarok a csavarral sokkal inkább, de a nézőt mindez hidegen hagyja, mert nem is életbevágó a probléma, meg nem igazán lehet azonosulni egyik szereplővel sem. Túl sokan vannak túl gyengén kidolgozva és a legtöbben nem is viselkednek értelmesen.
Nem igazán tud megrázni, hogy egy ismeretlen és idegesítő alak esetleg lecserélődött egy más színű fénnyel rendelkező önmagára. Nincs semmi bajom egyik színnel sem. :)
Szóval érdekes ötlet, gyengécske megvalósítás, de azért kb a film felétől egészen kellemes szórakozás.

2014-07-09 00:40:22 Sabotage (2014) / Szabotázs vadPINGvin (2) #10

Messze nem a legrosszabb Skip Woods szkript, de persze mindenki mástól gyalázatos lenne. Nála csak olyan átlag. :)

W.S. természetesen.
Brad egy filmjét sem bírtam végignézni, Wes filmjeit nagyon tudnám szeretni, de nekem hiányoznak a csodásan hibbant karakterek mellől a történetek, PT viszont tényleg zseniális, de számomra max egyszer nézhető filmeket készít, nem igazán nekem való történetekkel.
Ezekkel ellentétben pl az Event Horizon-t bármikor elővehetem (bármikor elő is szoktam) és kettő kivételével minden filmjét láttam, ha a legtöbb nézése közben szenvedtem is mint a kutya. Amelyik épp szenved. :)
Persze úgy könnyű nézettséget elérni, hogy zombikat gyilkoló Millákkal rakja tele a filmjei nagy többségét. Annak meg nem tudok ellenállni. :D

Úgy tippelem Miyazaki utolsó filmje, a "Szél támad" lehetett az, csak sajnos még mindig nem sikerült megnézni.
Ezek között is akad néhány egészen kellemes, de semmi maradandó.

Ez a képeskönyv teljesen jó ötlet, majd Blu-ray képekből össze lehetne állítani egy képregényt. Csodás lenne. Így mozgásban sajnos nagyon nem volt az.

előzmény: somogyireka (#20)

Úgy képzeltem olyan lesz mint az előző rész, csak változatosabb helyszínekkel, nagyobb szabású akciókkal, de Evans közben megtanult filmet is rendezni, nem csak akciót. Csodás kamera, tökéletes zeneválogatás, parádés díszletek, jobbnál jobb karakterek. Az akciójelenetekhez meg csak annyit, hogy John Woo fénykorában Tarantinoval karöltve talán el tudott volna képzelni valami hasonlót, de mindketten visszarettentek volna saját kegyetlenségüktől. :)


10/10 de úgy, hogy minden tizes akciófilmtől (nem volt sok) el kell venni egy-egy pontot ezek után.

ui.
Ha egyszer Chuck Norris, Hulk és egy bolygónyi Alien útját állja Rama barátunknak, úgy veri ki belőlük a sz@rt, hogy a végére biztosan megsajnáljátok az Alieneket is. :)

ui. 2
A kalapácsokról ezek után biztosan nem az Oldboy fog beugrani.

Gyenge kézikamerás akciószösszenet, ami pont azt adja amit az előzetes ígért, vagyis nem igazán lehet benne csalódni. Gina Carano férjét keresve nagyon morcosan agyonver egy fél szigetet. Ennyi.
És persze az agyonverős részt kifejezetten jól csinálja. :)

Pókembert és Supermant. Egyikkel sem láttam még igazán jó filmet és amíg nem esnek át valami egészen forradalmi karakterfelvarráson, addig nem is tudom ezt elképzelni.

Megjegyzem, nem ismerem a képregényeket és nem is tervezek velük megismerkedni, vagyis, hivatalosan csak a filmes változatukat utálom az említett hősöknek. :)

A fantasztikus négyesből az két-három filmkocka ami felrémlik nem alapjaiban volt rossz, csak megvalósításában, vagyis alapszinten rendezni képes egyén akár nézhetővé is varázsolhat egy rebootot.

Erről sokat lehetne elmélkedni... Itt és most viszont csak szócséplés. Vedd úgy, hogy itt sem voltam.

Mindketten úgy lettek sikeresek, hogy milliókat szórakoztattak és mindketten nagyon jók (voltak) benne, tehát megérdemelték a sikert. Ha valami díjról lenne szó, hogy megérdemelték-e vagy valami más konkrét, ott lehet osztályozni mindenkinek ízlése szerint, de sikerért mindketten megdolgoztak. Arra esetleg irigykedhetnék, de nem osztályozhatom.

Mellesleg az egyik számomra sokkal szimpatikusabb dolgokat hozott létre, mint említettem is, de az egy másik kérdés lenne.

Én személy szerint szinte bármelyik Cameron filmért odaadnám majdnem az egész Spielberg filmográfiát. Az Aliens-ért még néhány másik rendező életművét is csatolnám. :)

Ezzel nem a fura kérdésre válaszoltam, de arra nem igazán lehet...

2014-04-02 21:47:10 [Hamarosan a mozikban!] vadPINGvin #5460

A hüllően jelzővel(?) nem tudok mit kezdeni, de szuperhős dögös csaj. Ráadásul Scarlett. Hol a gond? Amikor épp kazah társadalmi drámát akarok nézni, akkor nem ideális, de amikor majd szuperhős dögös Scarlettet, akkor ez épp tökéletes választás lesz. :)
Persze kb ez az újkori agyhalott Besson lesz, vagyis túl sok extrát nem remélhetünk.

előzmény: ChrisAdam (#5459)

2014-04-02 19:19:01 [Hamarosan a mozikban!] vadPINGvin #5455

Lucy trailer

Luc Besson

Scarlett Johansson
Morgan Freeman

meglatjuk maradt-e meg valami a regi Bessonbol...

Only Lovers Left Alive, Transcendence és ha még nem láttam volna akkor Captain America :)

Kik ezek a nempeterwellerek egyáltalán? :)

2014-03-30 18:34:13 Sabotage (2014) / Szabotázs vadPINGvin (2) #6

$5,330,000 a bemutató hétvégéjén. Hetedik hely egy nem túl erős mezőnyben...
Ettől anno a Piszkos alku is többet hozott, ráadásul harminc évvel ezelőtti dollárban, pedig az aztán tényleg nézhetetlen volt.
Arnold jelenléte nekem már az előzetesben is zavaró volt kissé, de most hogy utánaolvastam, lehet, hogy nem minden az ő hibája. A bevétel persze az övé, mert ő az a húzónév aki lassan inkább elriassza a tömeget, de a kritikusoknál más (is) lehet a gond. Csak annyit mondok: Skip Woods :)

2014-03-12 20:24:22 Need for Speed (2014) vadPINGvin (3) #3

Teljesen átlagos, vagy az alatti sztori, síkhülye és lehetetlen karakterek, pocsék alakítások. Egész idő alatt olyan érzésem volt, mintha valami Need for Speed rész átvezető videóit és persze a versenyeket (valódi Hot Pursuit) bámulnám a játékban.
Na, most nem tudom, hogy ez egy Need for Speed filmnél baj-e...
Ami miatt biztosan többször meg lesz nézve, az a sok-sok autócsoda és a tömény benzingőz ami árad a vászonról, de mindenekelőtt Imogen Poots (Valerie!!!) jelenléte.
Film 4/10 Need for Speed adaptáció 9/10

Talán az egyetlen problémája, hogy gyerekkoromban csak hírből ismertem a terméket, vagyis nem tud bennem olyan érzéseket kelteni, mint amiket szándékozott, "ám ez a vágtázó tempójú, villódzó, nagyon trendi elmesélés-technika" utat talált a szívemhez.

Megjegyzem, a végén nincs semmi pluszjelenet, ha valaki várná, csak Batman saját készítésű dala a sötétségről és az "Everything is awesome" unplugged változata hallható. Leteszteltem. :)

2014-01-07 14:33:47 [In Memoriam...] vadPINGvin #1411

106 éves korában elhunyt Run Run Shaw


Megjegyzem számomra meglepőbb az az infó, hogy még élt.

Az L. A. Confidential nagyon jól sikerült, de nem kedvelem a Curtis Hanson filmeket.

A Vörös Október természetesen, csak az nem igazán Jack Ryan film, hanem Connerynek köszönhetően Ramius kapitány filmje. :)
Ezt leszámítva hidegen hagynak a Ryan filmek.

2013-12-15 19:41:32 [In Memoriam...] vadPINGvin #1384

Meghalt Peter O'Toole

[link]

2013-12-06 19:49:17 [Hamarosan a mozikban!] vadPINGvin #5375

Érdekes ötlet alternatív világot írni egy alternatív világhoz...
Az eddigi tetszett. Az alternatív meg majd kiderül két év múlva. :)

2013-11-25 18:55:19 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #19509

Mit lehet ezen nem érteni? Nem "nekem", hanem ez bizony egy vallási reklám. Mivel mosóporreklámok sincsenek az oldalon nem értem ez miért kivétel. Megjegyzem egy mosópormárkáról sem tudok amelyik nevében embereket öltek volna, vagy butítanának engedelmes, önálló gondolkodásra képtelen rabszolgává nap mint nap a világban. Talán az ellen nem is tiltakoznék ennyire...

--
Áthelyezve a(z) Falling Plates topikból.

előzmény: ChrisAdam (#19491)

2013-11-25 12:44:58 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #19486

Azt én is hiányoltam, hogy a reklám nem említi meg a szektát amelyik pénzelte. Igy aztan az ember eltévelyedhet és pl protestáns lesz katolikus helyett... Mondjuk Észak-Írországban ez nem kis probléme lenne. :)
És én sem ismerek ilyeneket, de a youtube keresője segítségemre sietett.

critixx ez egy csoda. mindjárt kérem is az oldalra, csak még az adatokat keresem. Jehova fent van az IMDB-n? :)

--
Áthelyezve a(z) Falling Plates topikból.

előzmény: BonnyJohnny (#19484)

2013-11-25 12:25:00 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #19483

Egy hasonló hangulatú "amerikai dráma" a filmművészet rajongóinak. :) [link]

--
Áthelyezve a(z) Falling Plates topikból.

2013-11-25 12:20:20 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #19481

Azannya! Már vallásos reklámok is felkerülhetnek? Hozhatok valami mormont, vagy scientológiásat? Az okés, hogy valakinek pont ez a sztori kell, hogy jobban érezze magát, de ha látott már filmeket is és reklámokat is az életében, akkor is fel kell ismernie, hogy ez nem film, ha épp ő a pápa...

"amerikai dráma" WTF!?!?!?

--
Áthelyezve a(z) Falling Plates topikból.

Majdnem az "egyiket sem" lett, mert messziről kerülöm ezt a fajta "humort", de közben észrevettem a listán a Lankadatlant. Nem egy klasszikus, de azon nagyon jól szórakoztam.

Nathan Fillion miatt mindenképp megérte. Az a pillanat amikor az elkaszált sorozatot emlegeti, az fenomenális! :D

Másképp kb ugyanaz a szint mint az előző, csak ezt kevesebbszer akartam közben kikapcsolni, talán mert már eleve tudtam milyen szintet várhatok. Azért még mindig fájdalmas a forgatókönyvírók (gondolom a regények írójának is) tömény debilitása.

2013-11-05 17:47:49 2 Guns (2013) / 2 kaliber vadPINGvin (3) #6

Semmi nincs benne ami miatt látni kellene, de semmi olyan sincs ami miatt kerülni illene. Az a teljesen átlagos film, ami talán a szereposztásnak köszönhetően nem lett kifejezetten unalmas.
Kormákur nem lesz a kedvenc rendezőm.

1. megőrzi
2. nem öntelt bunkó, de néha nem bántam volna. most romantikus bunkó
3. acsarkodás
:)

persze csak magánvélemény. imdb-n 7.8, vagyis a nagy többség szerint csodás a film :)

Utánanéztem ki is ez az Alan Taylor. Nem lett volna logikus újra azt a címet adnia amit egy régebbi filmjének, de a témája hasonló lehet. A címe "Bored to Death". Közel jártam hozzá. Minél t˜öbb csilli-villi harc vagy rohangászás annál unalmasabb az amúgy sem túl érdekes sztori. Az első film leggyengébb része is a tömény gicss Asgard, ezért semmiképp nem tartom jó ötletnek, hogy most a film fele ott játszódik. Persze az egészen segíthetett volna, ha valaki ír egy érdekes (és) vagy értelmes sztorit, de erre már nem futotta a költségvetésből. Az egész filmben megint csak Lokinak van néhány jó perce, a többiek csak megpróbálják még kínosabbá tenni filmbéli jelenlétüket. Natalie sem kivétel sajnos...

Odin meg ugyanolyan undok dög, mint az első részben volt. Békeszerető ember vagyok, de ahányszor a főisten megszólal, mindig reménykedem, hogy Loki talán elvágja végre a torkát. :)

Nem humoros, a legkevésbé sem értelmes, és nem szórakoztató.

A sztriptíz kellemes, bár szintén teljesen értelmetlen és a végén lévő forgatási jelenetekből vagy kettő tényleg jó. A legutolsó az nagyon.

2013-10-29 11:39:41 Ender's Game (2013) / Végjáték vadPINGvin (3) #4

Valamivel meg kell próbálniuk eladni. Mivel nincs akkora aktív rajongótábor mögötte mint pl a Twilight mozik mögött, névtelen senkikre csak a hardcore Végjáték rajongók ülnének be. Egy Harrison Ford, Ben Kingsley vagy pl a filmben alig látszó, de Oscar-jelölt Abigail Breslin felemlegetése kedvet csinálhat még néhány embernek. De nem az a hibája, hogy túl jó színészeket válogattak bele, inkább az, hogy az idő szűkössége miatt nem tudtak igazán mit kezdeni velük. A sztori eleve jobban passzolna egy tíz részes tévésorozathoz mint egy darab mozifilmhez.

előzmény: Rorschach (#3)

2013-10-29 11:20:58 [In Memoriam...] vadPINGvin #1368

85 éves korában elhunyt Luigi Magni, a Legyetek jók, ha tudtok rendezője.

http://hvg.hu/kultura/20131029_Meghalt_a_Legyetek_jok_ha_tudtok_rendezoj

2013-10-27 22:47:04 Ender's Game (2013) / Végjáték vadPINGvin (3) #1

Soha nem tudjuk meg miért is rettegett annyira Ender Petertől, miért szereti annyira Valentinet, milyen érzés harmadiknak és kicsinek lenni, nem tudunk meg semmit a Földi helyzetről, ami létrehozza Démosztenészt és Locket (róluk említés se esik), nem tudjuk meg a sok fura gyerek akivel összefut miért lesz mind stratégia zseni, nem tudunk meg semmit Petráról, annak ellenére hogy ő az egyetlen aki látszik is néha a csapatból, és nagyon keveset tudunk meg Andrew Wigginről, azt a keveset is inkább a furán összecsapott befejezésben, mint a filmben. Nem tudunk meg szinte semmit az iskoláról, a Sárkány hadtestről (egy csata van összesen), Bonzo Madridról...
Kapunk viszont egy technikailag nagyon szépen megcsinált filmet, látványos edzéssel zéró gravitáción és csodás űrcsatákat a vizsgákon.
Érdekelne mit raknak belőle össze olyanok, akik nem olvasták a könyvet...

2013-10-08 00:17:27 [In Memoriam...] vadPINGvin #1365

68 éves korában elhunyt Patrice Chéreau, az Intimitás és a Margot királyné rendezője.

http://variety.com/2013/film/news/french-helmer-patrice-chereau-dies-at-68-1200703302/

A legtöbb filmjét nem láttam, de amiben láttam abban nem volt humoros. Ha nem vígjátékokban játszana egyfolytában, akkor ez nem zavarna annyira. :)

2013-09-18 19:54:30 After Earth (2013) / A Föld után vadPINGvin (1) #18

Shyamalan az új Uwe Boll.

A Trópusi vihar zseniális szórakozás, de a Zoolander beteg stílusát is kedvelem, vagyis igazából a rendezései a legjobbak.

50 első randi. Ott majdnem megbocsájtottam halivúdnak, hogy valami tévedésből kifolyólag évek óta színészként alkalmazzák a pasast.

Marisa Miller alakítása az egyetlen ami érne valamit a filmben, ha kicsivel nagyobb teret kapott volna.
És ezzel azt hiszem mindent elmondtam. :)

2013-09-14 14:10:01 Mr. Nobody (2009) vadPINGvin (5) #29

November elsején amerikai mozipremier...
Nincs ez kicsit elkésve? :)

2013-09-06 11:27:18 Riddick (2013) vadPINGvin (2) #5

A terveimmel ellentétben megnéztem moziban, mert nem adtak semmi mást ami érdekelhetett volna. Jó nem volt, de hogy adjak "rossz" szavazatot valamire aminél kb ez volt az elvárás? Értelmetlen történet, pocsék látvány, lehetetlen fizika, bár azt számolhatom az értelmetlen történethez...
Riddicknek sajnos a harmadik részre elfogytak az igazán jó beszólásai és látványosan öregebb (szül. 1967) mint a kb tőle kicsivel fiatalabb Johns (1975), fiával egyidős apja (1972),de a zúzás szerencsére még megy.
Katee sem fiatalodott az utóbbi években, mégis nagyon kellemes élmény volt, a síkhülye karaktere ellenére.
Remélem siker lesz, mert ezzel ellentétben a folytatás az kifejezetten érdekelne.
Bármennyire is utálom a második rész történetét és az egész Necromonger vonalat, most megnézném, ahogy Richard B. és Dahl együtt szétrugdossák Vaako seggét. :)

A nagymester nálam csalódás. A kevésbé művészi változat sokkal jobb film volt.
Riddick, mint olvastam még rosszabb lett, mint az előzetesek alapján várni lehetett, az pedig nem semmi.
A nagy füzet érdekelne még, de errefelé nem adják, plusz valami híroldalon egy állat úgy írt róla, hogy elmesélte kockáról kockára, spolier figyelmeztetés nélkül. Szóval már "láttam"... :(

Szóval marad a Rush. Eleve nagyon vártam,de az eddigi kritikák alapján még jobb lett. :)

Anno moziban ott voltam éjfélkor a világpremier napján és NAGYON élveztem. Most megpróbáltam újranézni de 5 perc után után mindig tekernem kellett, mert fárasztott. Franc érti...

Na most elég volt. Ez 2013-ban egy nagy költségvetésű sci-fi!? Vérprofi vizuális megvalósítás, de ezt egy Transfomers moziról is elmondhatom. Ez a történet ez Hollywoodban komolyan vehető? A legelfeledettebb SF folyóirat leggyengébb novellájában több ötletnek és kevesebb logikai hibának kellett lennie, hogy ne sajnálják rá a papírt.
Elismerem, régen se volt minden film Alien, vagy Terminator, de hogy csak Spacehunterek készüljenek éveken keresztül...

Hozzáteszem, hogy átlagos SF kinézetű akciómozi lehetett volna belőle, ha a vágó néha megengedte volna hogy lássuk mi történik. Így az se.

Van valami lényegi különbség a moziváltozat (115 perc) és az extended (124 perc) között? Amennyiben látta valaki mindkettőt...

2013-08-20 14:57:26 Kick-Ass 2 (2013) / Kick-Ass 2. vadPINGvin (4) #11

A képregényekkel az a gondom, hogy túl sok bennük a kép. Már nem könyvek, de még nem filmek. :)
Szóval fogalmam sincs az eredeti mű lényegéről. Ebben a részben mindenesetre elég sokat foglalkoznak a szuperhős-lét működésképtelenségével, de a forgatókönyvíró és rendező Wadlow vagy nem társadalmi drámát akart csinálni, vagy csak nem sikerült neki.
Akinél nem az az elsődleges cél, hogy láthasson egy tinicsajt aki nagyon randán beszél, miközben látványosan nagy élvezettel rosszfiúk végtagjait amputálja az lehet hogy nem fog maximálisan szórakozni. :)

A Hét Mesterlövésze...
Úgy látom ez valami rádióműsor volt. A "kérdés" alapján nem is baj, ha nem ismertem. :)