vadPINGvin

Tapasztalat: 3875 film
Kompetencia: 19 film
Súly: 4350
Regisztráció: 2006. december 3. (17 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 46 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1975
Lakhely: Outer Space

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Damsel
A hercegnő és a sárkány
3 2024-03-08 2,8
(52)
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
3 2024-03-03 4,3
(177)
Argylle
Argylle - A szuperkém
1 2024-02-01 2,5
(36)
Kimitachi wa dô ikiru ka
A fiú és a szürke gém
4 2024-02-01 4,2
(73)
American Fiction
Amerikai irodalom
4 2024-01-22 3,8
(62)
Poor Things
Szegény párák
5 2024-01-14 4,2
(195)
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Indiana Jones és a sors tárcsája
2 2024-01-01 3,1
(252)
Aquaman and the Lost Kingdom
Aquaman és az elveszett királyság
2 2023-12-22 2,4
(79)
Rebel Moon: A Child of Fire
Rebel Moon: 1. rész - A tűz gyermeke
1 2023-12-22 2,4
(90)
Godzilla Minus One
Gojira -1.0
4 2023-12-15 3,8
(16)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-10-26 20:21:17 [JÁTÉK] vadPINGvin #44368

2. V for Vendetta

Sose értettem a kaiju stílust. Lehet a japánokban van valami mögöttes tartalom, de olyan randák, hogy nem lehet nézni. Az amerikai amit eddig láttam az mind teljesen értelmelten volt, és még értékelhető akció sem akadt, már ha értékelhető egyáltalán, hogy két a méreteiből adódóan mozgástra szinte képtelen szörny ölelgeti egymást. Itt most végre egészen fun és változatos volt a dolog, így igyekeztem csak a látványt értékelni, mivel másféle elvárásaim eleve nem lehettek. A látvány rendben. :)

Nem kellett volna annyi jót hallanom róla. Ha csak úgy random leülök elé, hogy valami kisköltségvetésű ausztrál cucc, szódával elment volna. Persze akkor meg nem ülök le elé.
A jövőkép technikai része fogott meg az elején, de gyorsan elfogyott a költségvetésnek az a része és elhagyták mielőtt kibontakozhatott volna. Aztán belebonyolódtak a semmibe. Már a kísérletnek sincs semmi értelme, de a végkifejlejet is fizikai lehetetlenség, a közben lévő "minden és mindeki nagyon nepukkadt, de azért persze high-tech" meg elismerem, hogy tud érdekesen kinézni, de ennyiben ki is merülnek a lehetőségei.
Az AI irányította fickó, aki régi csehszlovák sci-fi sorozatokat megszégyenítő robotmozgást végez sem adott sokat a film komolyságához, annak ellenére, hogy helyenként egészen rendben volt a kamera az akcióknál, de ezen akciók majdnem teljes hiánya is erős negatívum, mert így volt idő a "történetre" figyelni. A vécéknél zajló öt másodperces harc (ennyinek éreztem legalábbis) sem tudott brutaliásával lenyűgözni.

2017-12-14 23:41:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #23526

"Hogyan definiálod egy vélemény helyességét? "
és
"Hajrá, prezentáld az objektív kritériumrendszered :)"

Van valóságtartalma. Szeretek egy csomó gyenge filmet, de tudom, hogy gyenge csak nem zavar. Itt sem zavarna, hogy gyenge ha szeretném, de akkor is tudnám, hogy gyenge. Pechemre nem szeretem. Utálok egy adag zseniális filmet. Tudom, hogy jók, de nekem nem jönnek be. A véleményem, nem változtat a minőségen.

"Mennyivel butább az SW-világ, mint mondjuk a Predátoré, a Terminátoré, a Múmiáé vagy Bourne-é?"

Itt sokkal fontosabb lenne a logika, mert ez SF-nek akar kinézni. Ott mindig fontos! Pl az első Predator egy akciófilm, SF vonallal. Logika mellékes. De egy általam imádott Serenity is tele van logikai hibákkal. Elfogadom, de nem állítom, hogy maga a csoda és a kánon és mindenkinek úgy kellene csinálnia, mert nem igaz. Minden más úgy jó benne ahogy van, de az nem jelenti azt, hogy ezt elnézem neki. Itt nem tudom miért kellene. Terminátor logikája teljesen értékelhetetlen. De a film azért nagyon jó. Akciófilmnek szintén, nem sci-finek.

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Last Jedi topikból.

előzmény: MicaHiro (#23520)

2017-12-14 23:26:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #23521

Általában rossz rendezés, nem létező forgatókönyv, pocsék színészek (az újabbakban végre jobbnál jobbak), szörnyű párbeszédek, meg úgy minden ami miatt kb te is utálnád a filmeket (olvastam jónéhány kritikádat), de itt az mind csodás mert Star Wars és ennek ilyennek kell lennie. Nem vagy objektív. Más filmeknél sokkal inkább az vagy. De belátom, hogy nem láthatod be. Erről írtam. Egy nagy család részesei lehettek. Mi meg nem. :)

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Last Jedi topikból.

előzmény: Olórin (#23517)

2017-12-14 23:12:42 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] vadPINGvin #23515

Igazából a kissé negatívabb vélemény lenne a helyes, de ebben az univerzumban rég nem az értelem, hanem a hozzá főzött érzelmek vezérlik a véleményeket. Objektíven nézve nagyon gyenge az egész széria, csak szinte senki nem nézi objektíven. Egyfajta vallás lett belőle és mint olyan a saját tagjai lennének igazán jogosultak a kritizálásra, de pont ő nem képesek rá többé. Mi kívülállók meg csak csodálkozunk, hogy mire fel ez a cécó és hol vannak azok a csavarok és izgalmak amiket a rajongó újságírók által elkövetett kritikákban olvastunk. Egy belsős gondolom elalél a gyönyörtől amikor a legendás karakterek valami újabb legendásat csinálnak, de kívülállók számára az teljes mértékben értékelhetetlen, mert kb minden más filmben kiröhögne ugyanazért egy hasonló karaktert mindkét oldal.
Mindkettőnek igaza van, csak az egyik esetlegesen az értelmet keresi a másik a vakhitet. Nem összeegyeztethető.

--
Áthelyezve a(z) Star Wars: The Last Jedi topikból.

előzmény: MicaHiro (#23509)

Nem élveztem túlzottan ezt sem, de azért mondjuk a 77-eshez képest kifejezetten komoly darab lett. Sajnos nem képesek kiírni belőle a világegyetem legkínosabb és legértelmetlenebb karakterét így ebben is el kell néha viselni C3PO-t (Jar Jar egy csoda volt hozzá képest), de azt leszámítva csak fejlődött a sztori és a karakterkezelés. A Lucas szint mondjuk nem izzaszt meg senkit aki látott már forgatókönyvet. Vagy könyvet. :)
A legrosszabb része a logika lett, mert néhol bepróbálkoztak vele és sehogy sem passzol ebbe az univerzumba. Többségében hanyagolták is inkább. Pl olyan van, sajnos akár a Star Trekben is, hogy a sehová sem tartó csali hajót minimum egy admirálisnak kell vezetnie a biztos halálba, mert ugye az ő életben maradása pont nem fontos a szervezet számára, de ha nagy nehezen végre rájönnek a fénysebesség fölé gyorsuló hajó pusztító hatására, nem kínos az kissé, hogy KILENC filmig tartott??? Aztán mivel gondolom az ugrásokra töménytelen energia kell és még van egyre, a létfenntartást leszámítva mire kellene még az az energia, ha már csúcssebességgel megy a hajó? Lassulna? A világűrben??? Aztán ha épp eldöntöm, hogy kivégzek egy Jedi növendéket, biztosan a legzajosabb lehetséges fegyvert kell a füléhez tartanom??? :)
Luke viszont végre egészen emberinek hat. Annyi év alatt csak ragadt valami Hamillra. Lehet a Joker szinkronok volt rá jó hatással. Kedveltem. Először. Még mindig pocsékul van megírva, de akkor is.

Az előzetes kritikák alapján sokkal többet vártam, főleg valami újszerűt a történetben, mindhiába, de szódával azért elmegy a Rey-Ben kapcsolat miatt. Izzik a levegő körülöttük és nem csak a CGI miatt. Jó lenne valamiben együtt látni őket ahol nem a rajongók mondanák meg mit tehetnek és meddig mehetnek el.

2017-06-20 11:34:53 Power Rangers (2017) vadPINGvin (2) #5

Anno rosszul voltam a sorozat látványától is, de ha ilyen lett volna, szerintem 8-10 éves koromban kifejezetten élveztem volna a csehszlovák sci-fi sorozatok mellett. Szóval 100 millióból, 2017-ben összehoztak valamit ami 30 éve elment volna fantasztikus sorozatokra kiéhezett kiskorúak között. Viszont aki rajongott a teljesen nézhetetlen eredeti showért (mindegy melyik verzió) az akár élvezheti is, hisz rosszabb nem lett.

2016-09-05 12:05:34 [Hamarosan a mozikban!] vadPINGvin #6036

USS Indianapolis: Men of Courage (Nicolas Cage)

"Cápák és torpedók.
Az első atombombát szállító amerikai hajót egy japán tengeralattjáró hajó elsüllyeszti. Az életben maradt tengerészeket senki sem keresi, senki sem bukkan rájuk, csak a cápák.
Cápák és torpedók.
Hát persze, hogy a VICO filmje." :)

Mit is várhatunk a Minions csapatától? Tom és Jerrys egyszerűségű poénokat ötéves gyerekeknek és igénytelen felnőtteknek címezve. A jópofa előzetesek alapján akár többet is, de az előzetesek általában csalókák. A csodás Zootopia (Zootropolis) is csak kiemeli a hiányosságokat, hisz nemrég láttuk hogyan lehet ezt jól csinálni, ötlethegyekkel, történettel, szeretni való karakterekkel. Nem így.

Ja és volt egy Minion rövidfilm is előtte, de a reklámok szórakoztatóbbak voltak.

Összes komment...