[: Azuroo andrew :]

Tapasztalat: 5573 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 5598
Regisztráció: 2006. október 12. (16 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 64 user

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, David Fincher, Stanley Kubrick
Műfajok: krimi, sci-fi, thriller
Országok: amerikai, angol, argentin, francia, magyar, német, osztrák, spanyol

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Guardians of the Galaxy Vol. 3
A galaxis őrzői: 3. rész
3 2023-05-06 3,9
(112)
Az éjszakám a nappalod
 
2 2023-04-17 2,7
(33)
Vámmentes házasság
Tullivapaa avioliitto
3 2023-04-15 3,6
(37)
Utazás a koponyám körül
 
4 2023-03-19 3,8
(90)
The Unbearable Weight of Massive Talent
A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya
2 2023-02-03 3,5
(121)
L'alpagueur
A fejvadász
3 2023-01-20 3,6
(41)
Glass Onion: A Knives Out Mystery
Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
3 2023-01-15 3,3
(367)
Az unoka
The Grandson
3 2023-01-06 3,4
(187)
Wrath of Man
Egy igazán dühös ember
3 2023-01-03 3,4
(315)
Runner Runner
Vakszerencse
2 2023-01-02 2,8
(144)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Az biztos, hogy maradandó élmény, én szeretném újra először látni! :)))

David Fincher Játsz/ma (1997) című filmjében az egyik karakter nagyon hasonlóan fogalmaz a játékban való részvétele kapcsán ;-) . És nekünk a nézőknek is az első megtekintés élménye lesz a legerősebb bizony a Midsommar és - a műfaj persze más - a Játsz/ma esetében is.

előzmény: mimóza (#168)

A magyar címe "Az ikertestvér". Időről időre fut a hazai mozicsatornákon is ezzel a címmel.

Egyetértek veled, ez a megoldás valóban nem a legszerencsésebb, ráadásul nem is az idézett jelenet az egyetlen amikor az angol nyelv magyarul hangzik el (pl. balatoni jelenet).

Az, hogy mennyire volt más tekintetben is "gazdaságos" a budget némileg azért számomra kétséges, bizonyos külső jelenetek valóban Londonban lettek felvéve és itthon is több külső (vidéki) helyszínen forgattak, tehát nem tudták le mondjuk egy-egy londoni vagy balatoni vágóképpel vagy kizárólag belsős jelenetekkel.

Amely azonban kétségtelen pozitívum: Vukán György zenéje - mint oly sok film vagy sorozat esetben - most is kiváló.

előzmény: hhgygy (#1)

A stáblista alatt látható jelenet (szintén fekete fehérben felvéve, ahogy a film többi jelenete) finoman szólva se szokványos megoldás, megmondom őszintén nehéz lenne állást foglalom, hogy a járókelők be voltak e avatva (és ha igen milyen mértékben, esetleg volt e közöttük jól dirigált statiszta).


A filmről amúgy Olórin írt remek recenziót a geekz felületen (itt linkelve van a cikkek között), az alábbi két megjegyzés különösen tetszett:

"élő lelkiismerete, Freytag és bestiális oldalának megtestesítője, Kipinski egész biztosan" + "Tudják, vagy legalábbis sejtik, hogy Herold csak egy szélhámos, de kapóra jön nekik a parancslánc illúziója"

Kipinskiben én is egészen biztos vagyok, a rendező ebben talán segíti is nézőt két nagyon konkrét snittel: Látjuk, ahogy kiszúrja egyből a nadrág hosszának anomáliáját, majd egy snittet az arról, ahogy mindezt konstatálja, illetve amikor vontatják a 6 kerekű járművet ő nyíltan mer szembeszegülni és megkérdőjelezni "ad hoc felettesét")

2016-11-13 15:09:42 Arrival (2016) / Érkezés [: Azuroo andrew :] (4) #21

A katonák egy kisebb csoportja (még talán neve is van az osztagnak a filmben), akikre későbbi utal is az egyik orvos: "túl sokat néztek tv-t"

előzmény: sokol (#19)

2016-09-13 20:44:24 Time Lapse (2014) [: Azuroo andrew :] (5) #9

A 2007-es Los cronocrímenes óta keresetem, kutattam egy low budget időutazós sci-fi-t, és bár a Time Lapse nem ér a spanyol film közelébe, de így is elképesztően kellemes meglepetés, érdemes lesz figyelni Bradley King-re aki most a Occam's Razor munkacímet viselő projekten dolgozik. Remélem, hogy Nacho Vigalondotól (ő a remek Los cronocrímenes készítője) eltérően felfelé fog ívelni a karrierje.

# asd - Szerintem jól gondolod, az indította el a folyamatot (bepánikolt, ahogy el is hangzik az egyik dialógusban) persze az is felmerült bennem ennek kapcsán, hogy ha ő tudott képet készíteni bármikor, miért nem készített még többet annak érdekében, hogy bebizonyosodjon a jövője ilyen fatális végéről.

előzmény: asd (#8)

Ha Pakula így fejezte volna be valóban szerencsésebb lett volt a vége, e helyett Bonnie Bedelia hajánál fogva előrántott beismerő vallomását látjuk, akinek története több ponton finoman szólna is hiteltelen. Pedig a Presumed Innocent első felének dramaturgiai alaphelyzete nagyon jó, ráadásul elég sokáig képes bizonytalanságban tartani a nézőt.

előzmény: Ivan/ (#2)

Ezra Edelman minisorozata minden várakozásomat felülmúlta, az igen pozitív kritikai fogadtatása is teljesen megérdemelt (érdemes egy-egy pillantást vetni az Metacritic, a Rotten Tomatoes és az imdb lapjára)

Annak ellenére, hogy a témával foglalkozó legtöbb korábbi dokumentumfilmet már láttam, a 464 perce bizony tartogatott eddig nem annyira ismert archív anyagokat (nem az A&E "The Hidden Tapes" képeire gondolok). Történelmileg igen aprólékos, rengeteg korabeli filmanyaggal igyekszik bemutatni a város fekete lakosságának és LAPD problematikus viszonyát a főbb botrányok, túlkapások bemutatásával több évtizedre visszamenőleg.

Az egyetlen kritikai megjegyzésem talán az volna - még úgy is, hogy ESPN filmről van szó - , hogy az első 1,5 - 2 óra sportkarrieres felvezetést valamennyire redukálni lehetett volna és helyette többet foglalkozni az 1996-2007 közötti időszakkal (főleg a polgári peres tárgyalás hátterével, részleteivel, résztvevőivel illetve a Las Vegas-i események előtti törvénysértésekkel, kicsit részletesebben OJ személyiségnek transzformálódásával)

Sajnálatos, hogy Christopher Darden és Robert Shapiro nem állt kötélnek, ugyanakkor Mark Fuhrman, Tom Lange vagy az "álomcsapat" kevesebbet hivatkozott/sztárolt jogásza Carl E. Douglas meglepően őszinte.

10/9,5

Kedves szerkesztők! Szeretném kérni Ezra Edelman zseniális minisorozatát felvételre http://www.imdb.com/title/tt5275892/

https://en.wikipedia.org/wiki/O.J.:_Made_in_America

Köszönöm!

Érdekesség:

http://mensaros.hu/orokseg.php?pid=55

"A televízió tulajdonképpen csábíthatott volna bennünket a filmszerű megoldásra, a látványosságra"

Összes komment...