Regisztráció: 2006. október 5. (17 év, 2 hónap)
Bemutatkozás
Letterboxd
Rate Your Music
Serializd
Kedvencek
Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Alfonso Cuarón, Alfred Hitchcock, Andrey Zvyagintsev, Billy Wilder, Bong Joon-ho, Buster Keaton, Charles Chaplin, David Fincher, David Lynch, Friedrich Wilhelm Murnau, Fritz Lang, Jim Jarmusch, Joel Coen, Kim Ki-duk, Luis Buñuel, Martin Scorsese, Miyazaki Hayao, Nicolas Winding Refn, Park Chan-wook, Paul Thomas Anderson, Paul Verhoeven, Quentin Tarantino, Richard Linklater, Robert Eggers, Sam Peckinpah, Sergio Leone, Shindô Kaneto, Sidney Lumet, Stanley Kubrick, Tarr Béla, William Wyler
Színészek: Alain Delon, Benedict Cumberbatch, Bette Davis, Brad Pitt, Catherine Deneuve, Elizabeth Taylor, Gregory Peck, Henry Fonda, Humphrey Bogart, James Cagney, James Stewart, Jessica Chastain, Joan Crawford, Joaquin Phoenix, Kate Winslet, Klaus Kinski, Lauren Bacall, Mads Mikkelsen, Marlene Dietrich, Marlon Brando, Mia Goth, Mifune Toshirô, Monica Vitti, Paul Newman, Tom Hardy, Vivien Leigh
Műfajok: animáció, anime, film noir, horror, sci-fi, western
Országok: ausztrál, dán, dél-koreai, japán, német
Nem:
Meru |
4 | 2023-11-15 | 4,0 (21) |
The Killer A gyilkos |
4 | 2023-11-12 | 3,4 (170) |
Három filmet nem láttam még az opciók közül, de azok közül amiket már megnéztem a Marnie-t és A játéknak végét raknám fel legkevésbé a listára.
Badalamenti, Morricone, Greenwood, Glass, Vangelis
Itt nézhető. Abszurd, disztópikus, fekete komikus animáció macskákkal.
A Free Solo testvérfilmje, Alex Honnold interjúalany is benne. Marc-André Leclerc kötél nélküli mászása a jeges hegyoldalon lélegzetelállító.
72 évesen elhunyt Robbie Coltrane, a Harry Potter-filmek Hagridja. Nyugodjék békében.
+1 Interstellar
kőrisfa koporsó kérésére:
KT-s tagok 2022-es Oscar-tippjei
Adam Taylor, ChYga, kőrisfa koporsó, macready és a saját Oscar jóslatom.
Köszönet kőrisfa koporsónak az összeállításért.
Listáról: Philip Glass, Angelo Badalamenti, Clint Mansell, Max Richter
Listán kívülről: Vangelis, Mica Levi, Jonny Greenwood, Víg Mihály
Mintha Lynch és Svankmajer rendezett volna egy pszichológiai horror musicalt. Súlyos trip.
Itt nézhető.
Itt megtekinthető.