slozi

Tapasztalat: 3717 film
Kompetencia: 60 film
Súly: 5217
Regisztráció: 2006. szeptember 18. (17 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 15 user

Kedvencek

Rendezők: Charles Chaplin, Darren Aronofsky, James Cameron, Quentin Tarantino, Sergio Leone, Stanley Kubrick, Steven Spielberg
Műfajok: akciófilm, sci-fi

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Drive-Away Dolls
Szökevény csajok
3 2024-03-16 ?
(8)
Most vagy soha!
Now or Never!
2 2024-03-14 2,3
(33)
Barfly
Törzsvendég
4 2024-03-10 3,8
(60)
Road House
Országúti diszkó
2 2024-03-09 3,2
(208)
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
4 2024-03-08 4,3
(177)
RoboCop 2
Robotzsaru 2.
2 2024-03-03 2,8
(327)
All of Us Strangers
 
4 2024-02-25 4,0
(13)
Navalny
Navalnij
5 2024-02-23 4,0
(62)
Madame Web
 
3 2024-02-23 2,0
(24)
Wonka
 
4 2024-02-18 3,5
(105)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nem jellemző rám, hogy ilyet csinálok, de most úgy nyomtam rá a House of Cardsra, hogy tulajdonképp nem is láttam az utolsó évadot. Az okokat talán nem kell nagyon magyaráznom. Ha valaha megnézem, az csakis a perverz kíváncsiságom számlájára lesz írható.

2016-11-26 10:15:43 Money Monster (2016) / Pénzes cápa slozi (3) #8

Az arrogáns médiagecit élő műsorban látogatja meg az igazában megingathatatlan, ostoba mélyproli. Az arrogáns médiageci úgy tűnik az erkölcsöt hírből sem ismeri, azt azonban nem lehet mondani, hogy ez mentené a mélyprolit, aki persze agymosott, korlátolt, befolyásolt, de azt a 60,000 dollárt bizony mégiscsak ő, ha végső kétségbeesésében, ha végtelen naivitásában is, de egyedül ő vitte a tőzsdekaszinóra. Az arrogáns médiageci aztán a cselemény során abszolút megalapozatlanul lényegül át együttérző stockholm-szindrómás segítővé, a mélyproliról meg kiderül, hogy ostobaságával együtt is, azért mégiscsak ártatlan és szerethető valaki. A film egyszerűségének kurva nagy bizonyítéka, hogy az értékpapír-piac abszolút kritikájaként indított sztoriban, bár nem lenne muszáj neki, mégiscsak megnevez egy mumust, a főgonosz személyét a rendszer helyett egyetlen álnok csaló főgeciben jelöli ki. Azért mindezzel együtt, a maga szintjén - de szigorúan ott és ott is fenntartásokkal - kimondottan nézhető portéka Jodie Foster filmje, de a kritikailag majdnem földbe göngyölt előző mozi, a The Beaver sokkalta de sokkal jobb volt. Mondjuk, ha nem az újkori nagy gazdasági válság tízéves árnyékában kerül moziba, talán senki nem kívánja belelátni az aktualitásokat és akkor a szájíz is jobb lenne a végén, objektíve viszont akkor se lenne több butácska betonközepesnél.

2016-07-17 10:20:27 Remember (2015) / Emlékezz! slozi (4) #1

Érdekes pszichológiai kérdés, hogy vajon hogyan lehet feldolgozni olyan ember elleni bűnöket, amiket valaki haláltáborokban követhetett (és követett) el. Atom Egoyan filmjének válasza nagyjából az, hogy sehogy. Egyébként erős dráma a Remember, kifogásom vele szemben mindösszesen annyi, hogy jobban tudnám szeretni (és jobban is állt volna neki), ha cselekményében végig következetesen megtartja a rá nagy részében jellemző egyszerűséget és nem próbál felesleges bűvészmutatványokkal hatást fokozni. Sajnos ez a befejezés többet vett el, mint amennyit adott.

Én úgy látom a probléma sokak számára onnan ered, hogy a trailerek kissé fals elvárásokat szültek, ez az ötödik rész ugyanis, a helyett, hogy a negyedik részre hajazó akcióőrület lenne, tartja magát a franchise azon jellegzetességéhez, hogy megint egész más stílust, filmtípust, arculatot képvisel, mint a korábbi részek. Sokkal inkább kurva jól megcsinált, szofisztikált, a megtévesztést már-már mesteri fokon űző kémfilmként próbál érvényesülni, mint echte akciómoziként. Ha ily módon kellene elhelyeznem, a Titkos nemzet olyan, mintha a negyedik rész akciódús természetét keverné az első rész hangulatával. Ez a kevercs pedig nekem olyan szinten működött, hogy még a hétvégén muszáj lesz újráznom belőle.

2015-03-06 10:04:53 Chappie (2015) slozi (3) #8

Az Elysiumnál ambíciózusabb, de összképét tekintve egyenetlenebb is. Ami azt illeti, borzasztóan indul, bizonyos gyermekbetegségeit később sem növi ki, a végére mégis összeáll... nos valamivé, valamiféle élménnyé mindenképp. Sajnos témáit és karaktereit illetően bántóan leegyszerűsítő, felszínes és következetlen, azt viszont nem mondhatom, hogy mindezen hibái ellenére a végére ne tudott volna valamilyen szinten mégis a közelembe férkőzni és a maga gyermeteg módján érdekes gondolatokat indukálni az amúgy tényleg slendrián módon kezelt, bután elővezetett témáiban. Product placementet illetően viszont sajnos átbukik az ízlésesség határán. Az a Vodacom torony...

2015-02-01 10:18:28 Blackhat (2015) slozi (2) #7

Enyhén szólva nem záporoznak a kommentek és a szavazatok, úgy fest ez a film tényleg a kutyát sem érdekli. Nem is csoda. Igazság szerint, ha megfeszítenek se látom az okát annak, vajon Mann mit látott ebben az egészben. Mert most vagy arról van szó, hogy ő értett és rendezett félre egy eredendően remek forgatókönyvet, vagy ebben a szkriptben már papíron se volt semmi érdekes. Kezdjük például azzal, hogy cyber-terrorizmus esetén egy láthatatlan mumusról beszélünk. Igaz ez persze bármelyik krimire is, hiszen a gyilkos személye az ügy felgöngyölítéséig homályban marad, a cyber-terrorizmus mumusának láthatatlansága azonban mégis más egy kicsit. Korlátlansággal bír abban a tekintetben, hogy hatalmas karjaival bárhonnan bárhová elér, hisz az újvilág, az internet épp arról szól, hogy az egyén információtól, társas kapcsolattól, meg úgy egyáltalán mindentől, bármitől való távolsága kattintásnyi közelségre zsugorodik. A kocka-terrorista pedig, ha úgy akarja, az egész említett újvilágot tudja ártó szándékának kiszolgáltatottjává tenni. Azért ha kicsit belegondolsz, ez kurvára félelmetes, egy cyber-terrorizmussal foglalkozó filmnek pedig erre az érzésre, a fenyegetettség bármelyik sarkon ott ólálkodó árnyékára illene ráugrani. Tudtommal nem tette még meg egyik témát pedzegető film se, és most a Blackhat se, de olyannyira se, hogy a Blackhat a probléma ezen vetületét illetően füle botját se mozdítja. A filmmel nem ez a legnagyobb baj, de ami miatt mégsem túl szerencsés a helyzet, az az, hogy így a film érdemeit a pozitív oldalnak kellene felmutatni, de amit a pozitív oldal látnivalóként fel tud mutatni, az kimerül a semmilyen karakterekben, a semmiből előrángatott, bármiféle érzelmi megalapozottságot nélkülöző, csakhogylegyen jellegű szerelmi szálban, meg rövidre vágott, kibontatlan, zavaróan felvezető jelleget árasztó jelenetekben. A sztori is csak olyan, amilyen, a film egyéb részeit jellemző dágványos posvány hatását kelti, a legócskább film+-os b-filmek olcsó kliséiből építi fel magát, ráadásul azt is úúuuunalmasan, hoooossssszan, csak hogy még inkább süssön a filmből a feleslegesség érzete. Teljesen sematikus és korszerűtlen thriller ez, ami témájának aktualitását tekintve különösen fájó ellentmondást szül és jó nagy kihagyott ziccerré avatja a filmet. Michael Mann tűzpárbajt rendezni még mindig tud, a cselekményben elpotyogtatott kevés akció nemcsak hogy jó, de még némi kreatív eredetiséget is fel tud mutatni, az IT-háttérrel való aprólékos bíbelődésre fordított idő is meglátszik, csak sajnos ilyen végtermékkel kár volt érte. Összecsapott munkának éppen nem nevezném, de feleslegesnek…, annak nagyon.

Ha valaki szuperhős-filmet akar... Hát tessék, itt egy.

A film kapcsán sok helyen megy arról a hozsánna, hogy milyen jó már az, hogy egy, egyébként rohadt jó, szerelmes tiniregény adaptációját nem vonták be a szokásos amcsifilmes giccsel. Nos, ez azért maximum csak félig igaz. Tompítják azért a regény stílusát, általában nem nagyon, épp csak annyira, hogy észrevehesd, azért mégis csak egy hollywoodi tinifilmet nézel, vannak viszont ennek a filmnek olyan pontjai, és ráadásul a legkritikusabb pontjai, például a lezárás, amiket nézve egyenesen az volt az érzésem, hogy fogták a könyv kérdéses lapjait, jól megkenték őket nyállal, és úgy ahogy van megpróbálták feltapasztani a vászonra az egészet, de nem jött össze, mert a nyúlós-ragadós nyálon lecsúszott onnan minden. Minek mindig mindent alázenélni...??? Minek flashback-montázzsal emlékeztetni a nézőt arra, ami fél órája történt a filmben? Minek mindent, ami jó így elszúrni? A regény számtalan frappánsan megfogalmazott, és baromi ügyesen fiatalos hangneműre hangszerelt életigazságából sikerült azért átmenteni valamit, noha a sablonra metszett előadásmód azokon is jócskán tompít, de ez végeredményben így is csak majdnem-tucat romantikus dráma lett. Lehetett volna több is, de a helyenként ízléstelen rendezés elvágta a lehetőségeit.

Én is amolyan majdnem-filmeknek látom a Marvel filmjeit, mert azzal együtt, hogy általában elfelejtik/nem tudják/nincs igényük normálisan megírni őket, mindig van legalább egy dolog, amit kifejezetten jól csinálnak. Elég, ha átfutom az itt fent sorakozó címeket; legtöbbször a főgonosz zavaros és/vagy sablonos motivációja (hogy az Avengersben maga Loki se tudja mit miért csinál, az tuti, de józan paraszt logika szerint a Vasember 3 Guy Pierce se hiszem, hogy komolyan gondolhatja, amit pedig tök komolyan gondol a filmben), meg az egykaptafa cselekmény simán hazavághatná ezeket a filmeket, de nem, mert ugyanakkor ott van a Vasember első részében a főhős születésének klasszikus narratívával megvalósított, baromi ügyes bemutatása, az Avengers kifogástalanul működő csapatdinamikája, a Vasember 3-nak az a váratlanul pimasz húzása, vagy a Kapitány 2 enyhén paranoid hangulata. Nekem A galaxis őrzői is ugyanezt a felemás élményt nyújtotta. Egyfelől vacaknak éreztem: nem láttam mást, mint viccesnek szánt, jófejkedő hősöket ide-oda csapódni egy már megint baromi sablonos, de a tőlem tök távol álló karakterek miatt még a szokásosnál is unalmasabb cselekményben. Aztán viszont rá kellett jönnöm, hogy basszus, ez a film akár egyetlen jelenettel képes közegbe hozni a karaktereit, és úgy lopja fél perc alatt a közelembe őket, hogy észre se veszem. Komolyan mondom, a végére bírtam Groot-ot, de még Rocket-ot is, pedig az elején még a pokol legmélyére kívántam őket. Kurva Marvel... Ha lenyűgözniük csak ritkán sikerül is, azért kétségtelen, hogy tudnak valamit.

előzmény: SoZi (#45)

2014-07-19 12:03:22 [Filmet keresek] slozi #1682

Egy ismerősöm keres egy filmet. Én nem tudtam segíteni neki, hátha valakinek ismerős lesz: egy kissrác segít megszülni egy anyának egy kocsi hátsó ülésén, és annyira megtetszik neki a baba, hogy eldönti, ha felnő, ő lesz élete párja. Aztán felnő, és ő lesz tényleg. Olyan beteg az ötlet, hogy ha valaki megfejti, én is tuti megnézem. Valaki? Ötlet?

Összes komment...