Golyo

Tapasztalat: 1028 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 1053
Regisztráció: 2006. szeptember 8. (17 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Darjeeling Limited
Utazás Darjeelingbe
4 2023-04-07 3,6
(414)
The French Dispatch
A Francia Kiadás
3 2023-04-07 3,4
(186)
The Parallax View
A Parallax-terv
5 2023-03-06 3,8
(105)
2001: A Space Odyssey
2001: Űrodüsszeia
5 2021-12-29 4,2
(1075)
The Conversation
Magánbeszélgetés
4 2021-12-29 4,1
(342)
Retfærdighedens ryttere
Az igazság bajnokai
4 2021-12-27 4,1
(369)
Smiley's People
 
4 2021-12-23 ?
(3)
Contratiempo
Láthatatlan vendég
5 2021-02-01 4,2
(266)
The Cincinnati Kid
A Cincinnati Kölyök
4 2020-12-10 4,0
(94)
The Snowman
Hóember
1 2020-06-05 2,5
(207)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Szerintem nyilvánvaló, hogy az öreg nem a film tanulságát mondja, hanem csak a szerepéhez illő szöveget. Hatalmas mázlija volt. Számomra a tanulsága az lenne, hogy hiába érzed az ellenfél rezdüléseit, és olvasod jól a kártyát, ilyen bukás kódolva van a játékba. Aki pedig a hasonló vereségek után nem tud felállni, az gyenge pókeres.
Maga az 5 lapos stud meg rég kiment a divatból, de az adott korban (30-as évek) sokan játszották.

előzmény: dikalosz (#16)

2020-06-06 00:15:23 The Snowman (2017) / Hóember Golyo (1) #36

Ez valami elképesztően rettenetesen szar volt. Olvastam a könyvet, és néztem sokat, hogy mit miért változtattak, ugyanakkor szerintem ez a sztori, így ahogy a filmben volt, teljesen érthetetlen.
Mi volt a kutya Harry lakásában az elején, és később hova lett? Mi volt a szerepe a gyógyszernek, egyáltalán milyen gyógyszer volt, mire volt jó? És miért baj, hogy Mathias írta fel Harrynek, Rakel miért mérges miatta? A gyilkos eredet történetét miért kellett megváltoztatni? Ebből tényleg elfelejtettek leforgatni elég sok mindent amellett, hogy az égvilágon mindent átírtak benne lényegesen rosszabbra, mint az eredeti sztoriban. A 40. perctől kizárólag a kíváncsiság vitt tovább. Elképesztő, hogy ezt sikerült összehozni egy ilyen alapanyagból.

Ez valami fájdalmasan borzasztóan rossz volt.

Nem volt szívem 1-est adni rá, leginkább a régi szép emlékek miatt, de te itt most meggyőztél, köszi! Ha egy film 80%-ban olyan érzést vált ki belőled, hogy konkrétan nem hiszed el, hogy ez a talicska híg fos a generációnk legnagyobb mozis sorozatának a lezárása, akkor ott valami nagyon, de nagyon komoly gond van. Leginkább a forgatókönyvvel, vagyis annak hiányával. Mindenki jobban járt volna, ha lövöldözésen és kardozáson kívül semmi más nincs benne. Patetikus lezárás helyett, (ami talán a cél lehetett, de ez csak tipp) kaptunk egy szánalomra méltó lezárást, ami helyenként próbál böködni az orrával, hiszen a gyerekkorod a fénykard, az X-szárnyúak, az Ezeréves Sólyom, De ebből a filmből hiányzik a lélek. Egyetlen emlékezetes pillanat nem jut eszembe, pedig fél órája láttam. Mármint, de, vannak emlékek, csak azokat egyszerűen nem tudom hova tenni, és ezeket Rorshach remekül összefoglalta.
- még több csillagrombolóra gumipókozott szuperfegyver, még több felrobbanó bolygó. Amúgy ha egy darab antennát kilövünk, nem tudják a hajók, merre van a feflelé - és ez a filmben így el is hangzik. De az antennát nem lehet csak úgy kilőni, lovaglás után, a földről kell kilőni. A kurva anyádat, aki ezt kitaláltad, remélem, ezután csak szénbányában kapsz munkát.
- Finn-nek meg kellett volna halnia az előző részben (így kevésbé lett volna égő elfelejteni Rose-t), ennek ellenére a fekete hősünk mellé most egy ázsiai helyett találunk egy új, fekete nőt, hajrá PC subplot... Komolyan nem értem, hogyhogy senki nem ekézi a stúdiót a "mi nem vagyunk ám rasszista, pénzéhes férgek, nesze itt van egy token színesbőrű mellékszál" hozzáállás miatt, gusztustalan. Semmit nem ad hozzá, vádaskodás elleni pajzsnak van csak jelen.
- a film első húsz percében tizenöt bolygón járunk hogy aztán nekiálljunk és keressünk valami szart ami eljuttat egy faszihoz aki elmondja hogy hova menjünk és ott mit keressünk hogy elmehessünk a célunkra. Ciki, nem ciki, kérdezném kellett a mellettem ülőtől egy idő után, hogy mi történik a vásznon, mert ez a katyvasz kiégette az összes relém nettó fél óra után. Ha nincs történeted egy két órás filmre, akkor bazmeg nem kell nekiállni túlcsavarni a semmit, hanem szedd össze magad, vesd máglyára, amit eddig összeszenvedtél és kezdd elölről, te hhhülye.
- a fan service csomó helyen nem zavart. Tetszeni sem kifejezetten tetszett, de most szimplán elment mellettem Lando, a híres mondatok újrázása, meg a többiek. Han Solo (mennyit fizethettek ezért a két percért, úristen) és a zárás amúgy egy jó filmben tetszett is volna, viszont mikor porgokat és ewokokat láttam, kis híján elpattant egy ér az agyamban.
- még mielőtt elfelejtem: a világ szégyene, hogy nincs olyan fénykard-harc, amire holnap még emlékeznék. A trilógia záró részében, baszd meg, nincs egy látványos párbaj, mert ahhoz kreativitás is kell, nem csak videokártyák, úgyhogy marad a csillagrombolók közti lövöldözés.
...
Itt szeretnék megállni egy percre, hogy nyomatékosítsam, az utolsó fél óra sith nagycsarnoki ármánykodása a legbrutálisabb koporsószög, amit valaha láttam, annyira szürreális, odakent nonszensz, amilyen ezidáig nem létezett. Pedig még idén volt a Trónok harca S8, szóval vannak relatíve friss jelentkezők a trónbitorlásra. Felvont szemöldökkel néztem, mi zajlik, mert nem értettem. Miért lenne gonosz Rey, ha megöli a gonoszt? Mi változik csak azért, mert segít Rennek győzni? Eddig is a jók oldalán állt, most is. Mi az a templom? Kik a csuklyás templomi kóristák? A sith az egy vallás? Nem egy nyelv? Vagy egy egész kultúra? Ők az űrnáci faj, hogy aki arra a bolygóra születik és azon a nyelven beszél, az sith, automatikusan erőérzékeny és automatikusan népirtó akar lenni ha nagy lesz, karácsonyra meg halálcsillagot kér öt éves korától? A jediket értem. Hébe-hóba születnek erőérzékeny gyerekek, akiket ha a rend megtalál, összetoboroz és kiképez kardforgató, űrpap-mágusnak, ez tiszta sor. De most akkor a sithek nem azok, akiket ugyanígy összetoboroztak, csak a demagóg propagandával meggyőzték arról, hogy gyilkolni jó és adtak a kezükbe egy piros fénykardot? Ez hirtelen egy bolygóhoz kötött szekta, akiknek az utolsó EVÖR képviselője Palpatine és benne van mindenki ereje és különben is, ott klónozzák Snoke-ot lombikban a csuklyás minyonok. Amikor a negyven éves eposzt lezáró végső összecsapásoddal nem az a legnagyobb baj, hogy súlytalan, nem elég kreatív, nincs megkoreografálva, hanem az, hogy szó szerint nem értem, mi zajlik előttem a vásznon, akkor menj el inkább Hallmark-filmeket rendezni, baszd meg.

Ez történik sajnos, amikor a pénzügyesek meg a marketingesek nekiállnak filmet csinálni. Örülnék egy bátrabb jövőnek, és nagyon remélem, hogy ebből a filmből a későbbiekben majd fordulópontként beszélhetünk, mert nagyon nem látom, hova van még innen lejjebb.

előzmény: Rorschach (#128)

2019-06-16 20:05:42 The Square (2017) / A négyzet Golyo (3) #37

Sok jó ötlet, de széteső történet. Kár érte.

Kérdezte valaki lejjebb, hogy mi az üzenet, de igazából senki nem írta meg eddig. Érdekelne másé is.
Szerintem: borzasztó igazságtalanságok vannak a világban, de a tetején lenni azt jelenti, hogy olyan döntéseket hozol meg, amik lentről nézve embertelennek tűnnek, de ez kell a túléléshez. Például apró kis gyerekek biorobotnak, akiket rendszeresen cserélni kell, mert tönkremennek. De ezt ugye megszülik neked hátul, csak el kell venni tőlük.

Kinek tűnt fel még, hogy a moziban az elején a sráccal az Enter the Void-ot nézik?

A közepe a filmnek szerintem is leült, az egy erősebb mínusz. Azt pedig nem akarom tudni, hogy mi kell ahhoz, hogy ennyire beteg törzset találjon ki valaki. A végén a most inkább menjünk rész nekem nagyobbat ütött, mint bármi korábban.

2017-01-14 01:48:01 Prisoners (2013) / Fogságban Golyo (4) #121

Milyen szerencse, hogy méreggel akarta megölni a kiscsajt a spiné, ha csak levegőt nyom a vénába, már az is elég lett volna jó eséllyel.
Ami meg azt a kérdést illeti, hogy ki meddig menne el, hasonló helyzetben, mint Keller, ezt jobb nem megtudni. Tartok tőle, hogy akik itt kritizálják a szereplőt, hasonlóan működnének.

2014-12-26 00:21:00 A Most Wanted Man (2014) / Az üldözött Golyo (5) #12

Régebben láttam, de az az emlék, hogy az PSH által vezetett csapat nem közvetlenül a német titkosszolgálat része, hanem egy újabb csapat, amit a 2001-es terrortámadások után létrehoztak a németek. Nincs közvetlen alá- és felérendeltség.

előzmény: ender1112 (#6)

Összes komment...