Magnificat

  • 1
  • 2

Javier Bardem kinézete (pláne haja) és pár jól sikerült viccet leszámítva szvsz elég kis béna volt.

Nagyon kellemes volt :) 8.5/10

2017-02-05 21:18:01 Arrival (2016) / Érkezés Magnificat (?) #180

Hát nem is tudom. A film első kétharmadáig nem volt különösebben semmi gondom a filmmel, látványos, elgondolkodtató, hangulatos volt számomra. A végén viszont kissé már magam sem tudtam hogy most mi van, amit alapvetően nem szeretek. Mindig megkérdőjelezem hogy most én vagyok a hülye hogy nem értek mindent, vagy csak nincs elég utalás számomra, vagy csak mások magyaráznak bele saját ismereten alapuló dolgokat a filmbe magyarázatként, ami nem volt a filmben. Az itt zajlott párbeszéd/vita sok érdekes vonulatra rámutatott (jóval többre mint maga a film), Viszont emiatt számomra vegyes a kép. A film első kétharmada tetszett. A harmadik harmada meg contact-ba (imádom) és interstellarba (elmegy) öntött prometheus (rühellem) ízű lett.

Legyen most egy gyenge 7/10, aztán majd ha egyszer újranézem vagy kibeszélem ismerősökkel, meglátjuk hogy erősödik vagy leesik 6-ra.

2015-12-22 03:40:01 Inside Out (2015) / Agymanók Magnificat (5) #50

Kisebb értelmetlenségei (vagy csak én nem értettem, pl leomló hosszútávú emlékek) ellenére a tökéletes mesefilm gyereknek és felnőttnek egyaránt. Olyannyira, hogy most már kíváncsi lennék még 2-3 részre, a tini korszakra, a korai és későbbi felnőtt korra és dilemmáira :) Bámulatos a pixar szimbolizmusa.

Noha voltak olyan részek benne amiket butaságnak tartok (ránézve pár hullámra, majd pont binárisra kódolt morzéra fog bárki is gondolni, pláne hogy pár vonalból max 1-2 számjegyet ha le lehet kódolnim ls a robottól is fogtam a fejem), ugyanakkor sok olyan dolgot mutattak be remekül, ami amúgy elgondolkodtató (idő relativitása zseniálisan nyomasztóan lett bemutatva, szingularitás formája is remek és látványos).
Emellett még látványos is, bár zavaró volt számomra hogy váltogatja a képarányokat.

Összességében messze nem tökéletes, de ha összegzem magamban a jó és rossz dolgokat, a hangulatos és fejfogós megoldásokat, nálam simán jár a 8/10, erős négyes.

Emellett az utóbbi téma kapcsán, szerintem ezt a filmet nem lehet 10 perc alapján megítélni, és 1-est is csak akkor adnék egy filmre, ha több mint a felét láttam, mégsem élveztem egyetlen percét sem. 1%-nyi mintából nem lehet az egészre véve mérvadó véleményt mondani, ehhez egész egyszerűen több adatra van szükség. Nálam filmek, játékok esetén ez kb a fele, tehát ha már félig elvittem, érzem azt hogy jogosan mondhatok véleményt.

2015-12-12 23:36:06 Jurassic World (2015) Magnificat (4) #91

Számomra nem kellemetlen módon mutatott tiszteletet az első rész iránt, bár a főszereplő ettől még nem lesz számomra akcióhős, csak vígjáték karakter (de annak nagyon jó). Szóval nagyon kellemeset csalódtam.

Kiváló film kiváló szereplőkkel és kiváló színészi játékkal. Egy percre nem éreztem hogy mesterkélt lenne.

egyszerűen rabja lettem Sarah Polley-nak. a játéka, a finomsága tökéletesen szinkronban van Tim Robbins zsenialitásával. 4 és 5 között vacilálva mégis 5 felé billent a mérleg.

Nekem tetszett :) A színészek szuperek, noha nem tudom eldönteni hogy Ms Lawrence játéka ért-e oscar-t, mivel nem láttam a többit, de nagyon megragadó volt, ráadásul Cooper játéka is messze jobb volt mint számítottam rá. Mindenesetre nálam Jennifer játéka vitte a filmet, de azért nem a rajongás szintjére :)
8/10

Nagyon teteszett :) És valahol a lelkem mélyén mindhárom felet megértettem (pedig ezt egy ilyen filmnél ritkán érik el nálam, konkrétan nem emlékszem most egy ilyenre sem)

Michelle Williamsről pedig nem is gondoltam volna, hogy ennyire tud játszani.
Agyam eldobom.

Sarah Polley meg... hát egy kegyetlen dög :) De ezt már tudtuk :)

Az előző résznél egy hangyányit kevésbé tetszett, úgyhogy ez most csak egy erős négyes :)

2014-01-05 05:13:04 Carrie (2013) Magnificat (4) #29

Nekem bejött a színészi alakítás, különösen Julianne Moore-é, úgyhogy simán jár a négyes. Nekem jobban bejött mint az eredeti ( bár ez egyedi :) ), még ha a vége nem is volt valami jó.

Végre. Igaz sok a klisé benne, de végre sikerült lelkem mélyén borzongatnia egy kicsit, amire már jó ideje vártam (és egy paranormális jelenséges film sem volt elérni nálam ezt az elmúlt években).
Mondjuk addig volt igazán para, amíg nem mutattak semmit, max egy kezet, úgyhogy megtartottam volna azt a vonulatot végig a filmen, így számomra a vége kissé ellaposodott, de mindegy :) A színészek nagyon jók voltak, különösen egy-két kislány. Hát azok szívbemarkolóan játszották a halálra rémült gyerek szerepét.

Az elején ötöst akartam rá adni, de a közepe-vége miatt inkább mégis marad az erős négyes :)

8/10

2014-01-01 16:28:31 Red (2010) Magnificat (4) #30

Egynek teljesen rendben van :) négyes alá :)

7/10

2014-01-01 05:10:49 The Wolverine (2013) / Farkas Magnificat (3) #48

szvsz az eddigi leggyengébb x-men variáns, de még azért megkapja a 3-ast tőlem, épphogy. túl sok a kínlódás benne, amitől sok helyen elég vontatottá válik, és az én ízlésemnek kevés benne a mutáns :) Még azzal a kevéssel is marha unalmas volt az összecsapás.

5/10

A kategóriájában még mindig nagyon szórakoztató film, bár nekem is kicsit kevésbé tetszett, mint az első rész, ennek ellenére még tartom ugyanazt a pontot :) Zseniális hogy mennyi ember képes gyanítom potom pénzért résztvenni ilyen ökörködésben (nem csak a színészek, hanem pl Elon Musk is :) ).
Plusz nagyon bírom hogy visszatérnek arcok a Rodriguez filmekből, mint pl az Avellan ikrek, Tom Savini, stb. Olyan lehet ez mint egy lökött család, végigröhöghették a forgatást :)

Igaz, ez már a harmadik hozzászólásom, de még mindig hihetetlen ez a film... Az, a jelenet, ahol elhangzik hogy "ölelj meg... nem tudlak..." az szívszorító. Külön plusz pont a magyar fordításért is, ugyanis ez magyarul is eszméletlen (lehet Depp játéka még a magyar szinkronon is átüt, de (talán, ahogy látom) Lippai László hangjának puhasága és tökéletes ide)

A Winona Ryder és Johnny Depp közötti kémia pedig... hát igen :) És a színészi játék is... Számomra ez volt Depp egyik csúcsa. Danny Elfman zenéje pedig varázslatos (nincs rá jobb szó)

Sarrah Polley valami hihetetlen. egyszerűen imádom ezt a filmet... minden mozdulata igazi, valódi, minden arckifejezése... brilliáns. Az egyik leghitelesebb színésznőnek tartom, és az egyik legkevésbé elismertnek is...

2013-07-23 22:23:21 Evil Dead (2013) / Gonosz halott Magnificat (4) #35

meglepő de sokkal rosszabbra számítottam :) Igaz hogy nincs sok köze az eredetihez, de valahogy nem zavart... úgyhogy most jószívű leszek és felfele kerekítek :) 6.5-7/10

2013-07-12 22:52:17 Year One (2009) / A kezdet kezdete Magnificat (4) #7

simán jókat nevettem rajta, többet nem is vártam :) pedig nem vagyok a hasonló poénok híve az esetek 95%-ában...

zseniális film... és anno volt szerencsém élőben nézni amikor a világvetítés ment a youtube-on...

2013-07-12 22:17:08 Pacific Rim (2013) / Tűzgyűrű Magnificat (2) #71

iszonyat sablon, iszonyat NGE ripoff (minden szempontból, de még az utolsó késig), és még egyszer iszonyat sablon... talán csak a nácis "hallottad ezt? áhh, semmi, menjünk tovább" sablont hagyták ki... a harci jelenetekből meg már megint alig lehetett látni valamit... a szörnyek talán jól néztek ki, amennyit a sok törmelék és füst között lehetett látni belőlük. Jah, és tele volt felesleges és értelmetlen jelenetekkel is... A szereplők... a néger fickó gyakorlatilag ugyanaz amit a legtöbbször látunk tőle, a SOA-s fickónak tényleg csak ennyi arca van amit a sorozatban láttunk, egyedül a japán lányban volt valami, ami engem nagyon megfogott (a kinézete, a játéka és a magyar szinkronja együtt)

úgyhogy részemről 3/10 (engem csak látvánnyal nem lehet lenyűgözni). de legalább a transformers nem ugrott be egyszer sem, ennyi jó volt benne... pedig tényleg nem vártam semmit a filmtől, de sikerült alulmúlnia...

Csodálatos film :) Nagy kedvencem :)

Nekem valahol félúton van az oké/elmegy és a jó között, mert sokkal de sokkal többet vártam tőle. Imádom a 25. évfordulós musical-t, itt is kívülről fújtam kb a dalszövegeket, ugyanakkor az érzelmi töltettel nekem erős gondjaim voltak itt-ott a filmben... Crowe mint Javert szerintem telitalálat, a Thénardier páros is olyan amilyennek lennie kell, Jackman viszont határozott csalódás volt számomra Valjean szerepében. Samantha Barks jó volt (bár nem olyan kiemelkedően jó mint a 25-ben), a többiek meg szódával elmentek, kivéve Enjolras, aki egy fakó senki volt, nem pedig karizmatikus vezető...

számomra 70% körül van

2013-01-06 22:34:39 Dredd (2012) Magnificat (2) #32

Ez a lassítás valami röhej... már a 300-ban sem tetszett hogy mindent ki kellett lassítani, bár ott legalább látványos volt... itt a végén konkrétan 2 percig (!!! 120 másodperc, amit sosem kapok vissza !!!) zuhan a nő... legalább 10 percet csaltak ezzel a filmben, ha nem többet...

A világa sem tetszett, a Dredd képregényekből nekem egy futurisztikusabb világ rémlett, ez meg konkrétan egy lerobbant Bronx kb...

Szóval a legörbülő száj végig valami pofátlanul idióta (szerencsétlen Stallone nem tehetett róla, de utánozni minek kell), a dialógusok zérók (pláne a "várj"-os monológ, meg a "Judgement time"). Volt itt-ott olyan érzésem, hogy nah, itt akár egy kis csavar is lehetne, aztán eszembe jutott, hogy ez nem az a film... éééés nem is volt benne csavar...

Szóval azt gondoltam hogy a film 0 mondanivalóval fog bírni (ezt az alap műtől sem vártam el, nem is kaptam), sejtettem mire számítsak, és azt a keveset jórészt meg is kaptam... volna, ha ezekkel a baromságokkal nem rontják le az amúgy alapvetően működő agyatlan akciófilm mechanikát...

40%

2012-06-15 08:15:09 Prometheus (2012) Magnificat (2) #163

ez a hivatalos interjúrészlet a movies.com-ról Scottal:

Movies.com: You throw religion and spirituality into the equation for Prometheus, though, and it almost acts as a hand grenade. We had heard it was scripted that the Engineers were targeting our planet for destruction because we had crucified one of their representatives, and that Jesus Christ might have been an alien. Was that ever considered?

RS: We definitely did, and then we thought it was a little too on the nose. But if you look at it as an “our children are misbehaving down there” scenario, there are moments where it looks like we’ve gone out of control, running around with armor and skirts, which of course would be the Roman Empire. And they were given a long run. A thousand years before their disintegration actually started to happen. And you can say, “Lets’ send down one more of our emissaries to see if he can stop it. Guess what? They crucified him.

előzmény: ChrisAdam (#162)

2012-06-09 00:55:13 Prometheus (2012) Magnificat (2) #56

életem egyik legnagyobb filmes csalódása... nem csak hogy borzasztó baromságok vannak benne, de még különösebben látványosnak sem volt látványos (pedig 3d-ben néztük)... alapvetően csak annyit vártam volna el tőle, hogy legyen benne pár kissé hátborzongató pillanat, ami felér a trailerhez, illetve hogy úgy általánosan kellemes időtöltés legyen. Azt nem vártam, hogy kapcsolódni fog az alienekhez, szóval nem érhet az a vád, hogy túl sokat vártam volna tőle, de még ezt is keményen alulmúlta, de nem csak nekem, hanem mindannyiunknak, akik megnézték a filmet (5-en voltunk).
3/10

Teljesen korrekt mese két zseniális szereplővel (Pascal és Maximus)... nem életem legjobb meséje, de kellemes időtöltés volt...

azt hiszem tökéletesen egyetértek ezzel az összegzéssel :D

előzmény: gerbence (#37)

Egy átkozott közepes film, épp hogy nem untam, de semmi igazán pozitívat sem nyújtott... a képregény-filmek közül számomra a rosszabbak között van...
5/10

mást keresünk a filmekben...

előzmény: Xaxofon (#21)

egyre jobban idegesít a film, a "patriotizmus" mikor az autobotok az amcsiknak intézik a piszkos ügyeiket, csernobil, de a legidegesítőbbek a robotok formái... kezdetekben csak az idegesítő ugribugri kémrobot volt idegesítő, a több elment, de itt ez betetőzik az afrikai megatronnal (csuklyástól), a keselyű-robottal, a mini hajas robottal, stb... átkozott gáz...

kellemes x-men film, ettől is kevesebbet vártam, így pozitív csalódás volt, sokkal jobban tetszett a wolverine-nál. jó karakterek (Mystique különösen dögös volt :D). Darvint sajnáltam, ő szimpi volt. No meg Azazel :) régi kedvenc :) Szóval jók voltak a karakterek, a történettel sem volt gondom, jó volt képernyőn látni a képregényes kedvenceimet :)

az év meglepetése számomra...
nem szerettem az alapművet, de meg kell hagyni ezt nagyon összerakták... a CG pazar (de nem tolakodóan), a karakterek is jók, és a történet is... vacilláltam a jó és a zseniális között, de a jelenlegi átlag miatt zseniális lett belőle.
9/10

ez bennem is felmerült a film közben... de mivel bírtam a csávót, ám legyen... :)

amúgy kicsit keveselltem az igazán jó kocsit és versenyt...

előzmény: szakmunkás (#41)

alapvetően szórakoztató mű pár olyan dolgon kívül, ami már nálam is kiverte a biztosítékot (a széf kábele, stb), de sosem gondoltam hogy ezt fogom valaha mondani, nagyon jót tett The Rock szereplése a filmnek. Igazi medveként rohangált, bírtam nagyon... amúgy egynek korrekt kategória,
5/10

2010-12-28 21:58:03 Saw 3D (2010) / Fűrész 3D Magnificat (1) #28

kész, ez nézhetetlen... én megpróbáltam...

2010-12-28 21:55:11 Saw 3D (2010) / Fűrész 3D Magnificat (1) #27

bár már az is sokat elárul, hogy a film felénél inkább ide gépelek... :)

2010-12-28 21:50:40 Saw 3D (2010) / Fűrész 3D Magnificat (1) #25

a felénél járok, de már erősen gondolkodom a kikapcsolásán... az első még nagyon tetszett, utána a 2-3 már erősen romlott, a 4-5 már csak darálás volt... az 5-ben vagy a 6-ban (már összemosódnak a részek) úgy tűnt, hogy talán egy kicsit mégis javul, megjelent 1-2 történeti dolog meg az érzés, hogy talán mégsem csak a darálásról szól a film, de ez a 7. már megint csak arról szól (eddig)... szóval 1 vagy 2, még nem döntöttem el...

2010-12-27 16:51:23 13 (2010) / A 13-as Magnificat (3) #3

voltak benne nyomasztó pillanatok, de úgy összességében nem vágott hanyatt... 6/10

2010-12-27 16:48:25 Stardust (2007) / Csillagpor Magnificat (5) #41

gyönyörű mese, pedig nem vagyok nagy fanja ezeknek... egyszerűen végig mosolyogtam rajta, kedves, aranyos, vicces... :) az utóbbi 10 év számomra legjobb meséje (vagy 20 :D)

külön kedvenc rész:
Amikor "lebukik" De Niro a legénysége előtt, és az egyikőjük azt mondja, hogy mindig tudtuk, hogy langyi... :D az a mozdulat, ahogy hátrateszik a többiek :D

szóval 10/10

jah, a verekedés közbeni kameramozgás (Remegés) idegesített

meglepetésemre egész korrekt kis filmet kaptam... nálam 6/10

2010-12-19 20:31:53 Despicable Me (2010) / Gru Magnificat (4) #7

szerintem kellemes kis mese volt, a látványvilága pedig külön tetszett... persze Coffin hatását lehet rajta látni nagyon, de ezért is szeretem :)

semmi, nagy betűs semmi... 1-2 jelenet (pl lábbal kihúzás) miatt kap csak 2-est...

na a vége már nagyon mátrix... az "architect" + golyó kikerülős verekedés... hihetetlen...

azért másoltak a silent hill játékokból is (legalábbis nekem ez a nagydarab monsta egy az egyben pyramidhead :) ). Meg ááááááááátkozott sok lassítás (rühellem az ilyen sokat), mátrixos jelenetek... mintha nem találta volna a saját stílusát, amit még talán az első részben lehetett érezni (és hogy ez mennyire olyan, mint a játék, ki-ki maga döntse el magában)

2010-10-15 21:26:31 Armageddon (1998) Magnificat (5) #82

A szikla mellett ennek a filmnek tetszett egyébként még nagyon az operatőri munkája... ANNNYIRA kemények, és epikusak (sokak számára gondolom túlontúl is azok, ezáltal átlendülhetett a vicces kategóriába), hogy hihetetlen... Az olyan mondatok pedig, hogy
"Ő Dr. Ronald Quincy, a kutatási osztály feje. A legokosabb ember a földön. Talán érdemes hallgatni rá"
Ezektől mindig kiráz a hideg :D

2010-09-26 23:41:40 Predators (2010) / Ragadozók Magnificat (3) #57

jah, amúgy a CG sok helyen tényleg elég béna volt, különösen a tűznél...

2010-09-26 23:39:44 Machete (2010) Magnificat (4) #56

egy picit jobbat vártam, de nagyjából hozta amit akartam... B film, ledarált emberekkel és kemény hősökkel :D
8/10

2010-09-26 23:29:46 Predators (2010) / Ragadozók Magnificat (3) #56

egy megnézésre teljesen okés, nem váltotta meg a stílust, számomra nem ért fel az első résszel, de nem bántam egy percig sem, hogy megnéztem. Jobb, mint vártam... Bár nekem Adrian Brody továbbra sem egy rambo alkat, szóval az ő személyét néhol igen csak mosollyal fogadtam, de a többi maga nem volt rossz...
6/10

2010-09-14 20:40:31 Armageddon (1998) Magnificat (5) #71

nem is értem, miért volt ez nálam közepes... olyan zseniális, mint a szél! :D minél többször látom, annál jobban bírom :D

zseniális film, máig imádom minden percét :)

olyan szinten dögunalom, hogy a 60-70%-ánál kikapcsoltam... horrornak meg egy vicc

a hangulat, a zene, az operatőri munka, a színészi játék, stb... nálam mindig elérik, hogy beleérezzem a helyzetbe magam, és izguljak... a világa és az ötlete is remek...
Külön kedvencem a :
hangulat az elején és a mesterlövészes tizedeléses jelenet...

sokáig 4-est adtam a filmre, de sokadik megnézése után azt kell hogy mondjam, hogy imádom ezt a filmet :D úgyhogy javult ötösre :D

sokáig 4-est adtam a filmre, de sokadik megnézése után azt kell hogy mondjam, hogy imádom ezt a filmet :D úgyhogy javult ötösre :D

hát ez jó értelemben vett rossz :D

nem sok dolgot vártam a filmtől, ennek ellenére kellemesen szórakoztatott, és a vérszomjamat is megfelelően oltotta :) a kellemes meglepetés miatt
7.5/10

mondjuk azzal nem értek egyet, hogy a film erényeiként lent írva sokszor az van hangoztatva, hogy mit nem rontott el, hogy nem ment bele ebbe-abba...

nah most láttam... Hát számomra semmiképp sem lett az év filmje, de valóban jó feszült volt a hangulata, az operatőri munka is remek, bár a színészi játéktól nem estem hanyatt... A sztoriban "nem láttam meg a végtelent" (Conan után szabadon :D) 7/10

leszámítva azokat a defekteket (pl ak47), amiket úgyis minden filmben ellőnek (Dramaturgiai okokból), szerintem egy teljesen korrekt film volt, jobbat kaptam, mint vártam volna... 7,5-8/10

2010-01-07 20:30:29 Avatar (2009) Magnificat (5) #676

nah most második nézésre már nem ütött akkorát, de még mindig nagyon élveztem... nem tudom, a szemüvegem, vagy az agyam tette, de sokkal nehezebben szoktam most meg a 3d-t, a film harmadáig-feléig úgy éreztem, mintha kettős látásom lenne... mindenesetre a többit hasonlóan élveztem, mint a multkor, így még mindig tartom a 9/10-emet (zseniális alja)

2009-12-28 21:21:34 Avatar (2009) Magnificat (5) #577

most jöttem róla... döbbenetes élmény volt... noha a 3d néhol kissé zavaró (ugye a szem fókuszálna valami közelire, de a kamera nem teszi, ez a probléma általában nem merül fel normál filmeknél), illetve úgy éreztem néha, mintha egy olyan mesekönyvet látnék, amit amikor kinyituni, "kinyílik" 3d-sen (mintha a filmben is néha csak 4-5, egyébként síkban lévő kép között csináltak térkülönbséget). Mindezek ellenére az animációktól, főként az arcanimoktól pofám leszakadt, annyira szuperek, és maga a látvány is tátott szájat eredményezett az elejétől a végéig... sablonokat ugyan felfedeztem bőven, de érdekes módon egy pillanatig sem zavart, szerintem eszméletlen mód össze lett így is rakva a film...
a hibái miatt:
9/10

2009-12-21 23:47:11 Dracula (1992) / Drakula Magnificat (5) #20

sokadszorra is megnézve, még mindig A drakula film...

2009-12-07 11:24:04 Push (2009) / Az energia Magnificat (3) #7

szerintem sem rossz annyira a film, sőt én Dakota Fanningot is bírtam benne... Az ötleteket nem tartottam rossznak, de egy átlag mezei "szuperes" film, semmi több... Egy zh utáni, kikapcsolódó kajálás mellé teljesen jó volt :)

2009-11-22 22:44:02 Saw VI (2009) / Fűrész VI. Magnificat (4) #22

szerintem sem volt vészes, igazából jobban bejött, mint a 3-5... Az első tetszett, a második szódával elment, a 3-adiktól kezdett értelmetlen gyilkolászás lenni, de mostanában mintha visszatértek volna a fordulatos történésekhez... 4-es alja (6,5-7/10), de szerintem egyáltalán nem rossz...

még az első részt is alulmúlta. iszonyat gagyi dialógusok, még rosszabb "poénok", a látvány a CG-hez szokott szememnek egy négyes (a district 9-ban nem is lehetett szinte észrevenni, hogy a lények nem a háttér elemei, itt azért bőven ki lehetett). A kameramozgás számomra kissé emészthetőbb volt az első részhez képest, legalább nem forgott a gyormom a jelenetek után a 10 centiről mutatok minden attitűd miatt (volt az már 20 centi is). És még mindig halálom a fél órán át átalakuló robot esete, pl az elején...
4/10

2009-05-23 01:17:39 Star Trek (2009) Magnificat (4) #67

Sosem voltam Trek-es, így nem is vártam valami jó filmet ebből sem. Ennek ellenére azt kell hogy mondjam, hogy tetszett... A közelharci jelenetek mostanában jellemzően borzasztó fényképezésétől eltekintve minden elvárásomat felülmúlta, óranézés nélkül végigültem és figyeltem a filmet, sodróttam vele a végéig. Egy pillanatig sem untatott, nem fogtam a fejem tőle, és kellemes érzéssel jöttem ki a moziból... Megérte az árát (mégha többet nem is ért volna).
8/10

Noha nézhetetlen, de olyan dolgokat tartalmazott, amire nem tudtam 1-est adni (ettől még nézhetetlen maradt). Ilyen pl, hogy az első olyan zombis film, ahol már komolyan a zombiknak drukkoltam :) Az is hihetetlen, hogy végre nem minden zombi volt teljesen sík hülye, voltak jó ötleteik, sőt meglátásom szerint okosabbak voltak mint az emberek (nem volt nehéz :D). Ezt leszámítva hihetetlen rossz film, csak ajánlani tudom :D
2/10

sosem történt még olyan, hogy ne tudjak végignézni egy Segal filmet, de ezt képtelen voltam, ez elég sokat elárul... 1/10

2009-03-25 23:39:48 Doomsday (2008) / Végítélet Magnificat (3) #13

bár az tény, hogy össze-vissza lett dobálva az ötlet, és a vége egy bugatti reklám, de a 3 akkor is jár neki tőlem :P

2009-03-25 23:10:05 Doomsday (2008) / Végítélet Magnificat (3) #12

szeretem a viszonylag értelem nélküli, C kategóriás zombis/vírusos látványosabb féle akciófilmeket, ez pedig pont az, se nem rosszabb, se nem jobb... 3-as :D

2009-01-29 23:53:57 [Rec] (2007) Magnificat (4) #15

jah, [rec] vs Cloverfieldnél az utóbbi kiütéssel nyert nálam... Sokkal inkább el tudtam merülni benne

2009-01-29 23:52:16 [Rec] (2007) Magnificat (4) #14

Noha néhol nekem leült a film, illetve "túlzsúfolt", tömény volt az akció itt-ott, emiatt veszített az erejéből, de a vége mindenért kárpótolt. 1-2x sikerült csak megijesztenie, de akkor keményen... nem nyomasztott túlságosan a hangulata, noha azt vártam volna el, de mindenképp kellemes volt, annak ellenére, hogy többet vártam... igazán 3 és 4 közé tenném, de azért ez nem egy hármas...
6,5/10

2009-01-24 00:10:36 The Mist (2007) / A köd Magnificat (5) #62

Jah, amúgy az utóbbi idők egyik legmegrázóbb horrorja volt számomra...

2009-01-24 00:10:12 The Mist (2007) / A köd Magnificat (5) #61

A szám egyébként Dead Can Dance: Host of the Seraphim... És az eredeti klipp is igen sokkoló... de ide is nagyon illett...

előzmény: Olórin (#44)

basszus, ilyen jó trailer után hogy lehetett ilyen filmet kiadni?... pár ötlet és hangulatfoszlány miatt 4/10

2008-11-12 23:48:51 Saw V (2008) / Fűrész V. Magnificat (3) #3

Hát... csavar az van benne, ennek ellenére unalmasnak találtam a 80%-áig, de legalább nem éreztem azt, hogy csak öldökölni akarnak, mint anno a 3-ban éreztem... egynek okés, de ezt sem nézem meg valószínűleg többet... 5/10

2008-10-18 00:28:00 House of Wax (2005) / Viasztestek Magnificat (3) #8

jah, a viasz nekem is nagyon bejött... ez is emelt rajta...

2008-10-18 00:21:03 House of Wax (2005) / Viasztestek Magnificat (3) #7

gyenge hármas, történetileg semmi, de a látványvilága, meg egy-két ötlete miatt nem olyan vészes...

5/10

jah, és downey magyar szövege mellett sem szabad csak úgy elmenni, az ő beszólásai voltak számomra a film humorjainak a fele... Meg kell nézni angolul is, biztos úgy is marha sokat fogok nevetni :D

előzmény: Magnificat (#21)

csak annyit mondok, hogy az ál-trailerekkel elkezdve, olyan filmet kaptam, amikor ugyan nem folyamatosan röhögtem, de igen gyakran, akkor viszont átnevettem 2-3 másik poént :D
9/10

Hmm... Most néztük meg a moziünnep keretében (erre tartalékoltunk). Az első kb 40%-ban nem igazán nyűgözött le, nem fogott meg igazán semmi... aztán jött a kemény rész, érdekfeszítő és figyelem-fenntartó (már ha van ilyen szó :D). A végére megintcsak leült nekem egy kicsit... Ledger rendkívülit játszott benne, amikor Rachelt fenyegette késsel, akkor nem arra gondoltam, hogy Joker gonosz, hanem hogy Ledgernek elment az esze, becsavarodott... :D Szóval ez igen kérem... A többiek szerintem közelébe se értek (na jó, nem voltak annyira messze, de akkor is...)

8.5/10 (nekem közelebb a jóhoz, mint a zseniálishoz)

hát sajna nem éri el számomra az első rész hangulatát, élményét, ennek ellenére vállalható mű... a 490 Ft-os moziünnepes jegyárat megérte...
5/10

2008-09-22 22:07:42 Postal (2007) Magnificat (1) #6

nem kellett volna ebből a játékból filmet csinálni... játékban a történések annyira nem bosszantóak, mint magában a filmben, ez lehet Boll "stílusa" is... ami jót el tudok róla mondani, hogy valóban hasonlít a játékra, de ne beszéljünk itt filmművészetről... :S

egy szar film pár jó jelenettel, belecsöpögtetve egy olyan világba, ami viszont noha nem teljesen egyedi, de semmiképp sem tucatvilág... A világa (első vh + sci-fi) miatt 3-as nekem a film, a többi kb 1,5-2-re lenne elég...

egynek jó...

borzasztó volt...

az első részt bírtam (jó, hangulatos tömegtrash), a második már nagyon rossz volt, de ez alulmúlta... 2 estén át tartott, mire végigküzdöttem...

2008-09-02 18:12:59 Hancock (2008) Magnificat (3) #24

nem volt rossz, a vége nem tetszett... 6/10

2008-06-25 22:56:17 Kung Fu Panda (2008) Magnificat (4) #4

kellemes filmet vártam, kellemest is kaptam...

2008-06-16 21:19:37 Ultraviolet (2006) / Ultraviola Magnificat (2) #6

a film maga szar, a történet szar, de nekem nagyon bejött a látványvilága, ezekkel a "színekkel", a lila hajjal, színváltós öltözékekkel, meg alakuló fegyverekke... ezért nem nézhetetlen...

2008-06-12 22:59:18 Aladdin (1992) Magnificat (5) #16

örök kedvenc, és klasszikus

2008-06-12 22:58:29 Hercules (1997) / Herkules Magnificat (5) #9

legjobb rajzfilmek egyike...

egyébként istenem de japán film... néha a játékaik jutottak az eszembe... azért a japánok rulz :D

trash-ek trash-e :)
nem is tudom, milyen ez a film, ilyen akció-komikumnak tűnik japán módra, ergo nem semmi mennyiésgű vér folyik el, szinte már neveséges módon... azért nem bántam meg, hogy megnéztem :D

2008-06-05 18:12:54 Superhero Movie (2008) Magnificat (3) #4

egynek elment, jókat nevettem, de soha többé :)

most jöttünk róla, és egyértelműen pozitívan csalódtam, rosszabbra számítottam. ha nem vitték volna el a végét (meg az egész történet alapját) olyan irányba, amilyenbe vitték (ET), akkor lazán zseniális lehetett volna nekem, de így "csak" jó :) A jó öreg Indy még mindig Indy, a grimaszaival együtt :) Beszólások nagyon ott voltak, nem voltak erőltetettek (kedvencem:
Várjatok, talán leér a lábam!)
A színészek közül a nagyöregek (Indy és Marion), valamint Cate Blanchett is egyértelműen hozták a magas minőséget, Cate játéka különösen tetszett (mármint külön az, hogy nagyon tartózkodó játéka volt, és csak a szemével is olyanokat átkozódott, hogy egy kocsis becsületére vált volna). Egy-két rész kicsit sok volt már nekem, de számomra egyáltalán nem az utolsó helyen áll az Indiana Jones filmek között, és ez mindenképp dícséretére válik!
8/10

szerintem teljesen vállalható film, egyszer jó megnézni, onnantól meg majd kb egy év múlva legközelebb :) Eleinte ódzkodtam Olyphant-tól, mint hitman, de végülis nem volt rossz választás (a mimika hiánya és a mozgása pedig szerintem egyértelműen jó volt, kellemesen játékszerű).

"Templomban nem tapsolunk, még ha az orosz elnök beszél is, akkor sem. Ortodox templomban meg pláne nem."
Ilyeneken elbuknak a jobb filmek is, nem tudom miért kirívó hiba... Igen, tudom, a végén a Hind is a rakétavetőjéből is gépfegyverrel lőtt, de nem érdekelt különösebben... Ez nem az a film...
Összességében szerintem a játékadaptációk felső szegmensében tanyázik, és egy átlagos, egyszer nézős akciófilm... 6/10

  • 1
  • 2