DarkVenom

Tapasztalat: 221 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 221
Regisztráció: 2006. május 21. (17 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 1 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Friday the 13th: The Final Chapter
Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet
5 2,9
(143)
Friday the 13th Part 2
Péntek 13. - II. rész
4 3,1
(178)
Friday the 13th: A New Beginning
Péntek 13. - V. rész: Az újrakezdés
3 2,6
(134)
Gremlins 2: The New Batch
Szörnyecskék 2.: Az új falka
5 3,0
(320)
Gremlins
Szörnyecskék
5 3,4
(565)
Stacy
Stacy: Iskolás zombilányok támadása
2 2,8
(12)
Cry_Wolf
Cry_Wolf - Kiálts farkast!
4 3,0
(62)
Cabin Fever
Kabinláz
5 3,0
(221)
The Descent
The Descent - A barlang
5 3,5
(582)
Madhouse
Őrültekháza
3 2,9
(93)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Én úgy gondolom, a város leégésekor egy purgatórium keletkezett, ahová a bűnösök kerültek (de élve), ahol félelemben és kilátástalan körülményekk között kell élniük, amíg Alessa a saját világában (sötét világ, ahol ő az úr) erőre kap, amely világban biztonságban van, és elrettent/elpusztít mindenkit, aki odakerül (szörnyek). A kettéosztott én bűnös fele tudja, hogy a jóság, hiába hogy "kimenekítették", vissza fog térni gyökereihez, így segítve őt abban, hogy az ő és a purgatóriumi világ összekapcsolódjon. Ezt a segítséget a végén Rose adja meg azzal, hogy magába fogadja Alessát, így átkerülhet a ködös világba és elpusztíthatja.

"minden fan azzal jön, hogy milyen zseniális a törétnete."

Denevérbabona, vakbuzgóság. A játéksorozatnak valóban zseniális a története, a filmmé inkább egy összeollózott, kérdőjelekkel és banalitásokkal megszórt valami (persze az eredeti ismeretében). Nekem csak látványban és hangulatban hozta az igazi Silent Hill-érzést, történetileg sok kívánnivalót hagy maga után.

előzmény: Olórin (#381)

Azt is mondták, hogy semmi vérnyom, stb. Ha meghalt volna, legalább valami nyom lett volna a kocsiban rá.

előzmény: Olórin (#378)

Tom, más teória: Cybil amiatt kerülhetett át a másik világba, hogy Rose-t megvédje, és nem Alessát. Így már talán logikusabb...

Elnézést az előbbiekért. Maradjunk annyiban, amit te is mondtál, hogy mindenkinek megvan a maga értelmezése. ne akarjuk rátukmálni saját meggyőződésünket a másikra.

És még valami: Cybil halála? Megölni a halottat egy halott világban? LOL.Szegény rendőrnő nagyon is élt. Persze, jöhet a kifacsart magyarázat, hogy jelképesen elpusztították a lelkét, de ez már a film belemagyarázása egy teóriába.

Legközelebb ne ragadj ki állításokat, mert én összehasonlítom a játékkal a filmet, nem abból kiindulva akarom megmagyarázni. A lényeg az, hogy ami az eredetiben értelmes volt és logikus, itt szimpla kiragadott és összerakosgatott motívumok sora, amik az eredeti ismeretében nevetségesek, összefüggéstelenek, egy laikus számára meg bizony érthetetlenek.

A köd világa egyfajta purgatórium, amiben a gyülekezet be van zárva. Nem halottak, de most a kaján fogsz fennakadni?
Cybil, mint védelmező: ha tényleg láttad a filmet, láthattad, hogy Alessa a ködös világban (azaz, Sharon) nem halhatatlan, kizárólag a gonosz én. Sharonnak igenis kell a védelem.

"A játékban is ez volt a lényege, a szörnyek csak ott jöttek elő"

Erre írtam, hogy NEM csak az alternatív, hanem a ködös világban is ott voltak a szörnyek.
A ködös világ Alessa erejéből született, de NEM ebben él a valódi,megégett Alessa. Ő az alternatív világbaN él, mint láthatod a filmben.
Alessának azért kell Rose, mert ő (hogy miért, azt én sem tudom) nem tud átlépni a ködös világba bosszút állni, csak a saját dimenziójában, amivé a végén a templom is átváltozik.
Ha a te bosszú-halott teóriád érvényesülne, akkor tényleg ott a kérdés: a holttestek merre vannak? Metafizikailag átlépnek egy halott világba, az egy dolog.
Az egyetlen, ami a filmben ezzel a bosszú dologban nem tetszik, az az, hogy itt mindkét világot Alessa teremtette, akkor miért nem tud a ködösben bosszút állni? A játékban legalább volt értelme annak, hogy a ködös az Samael világa, meg a Cult-é, és Alessa el akarta rejteni magát Dahlia elől, ezért az alternatív világ,de itt semmi értelme.

A #369-esre ment. Elnézést.

előzmény: Dió (#368)

Inkább azt mondanám, hogy az eredeti játékalap hangulatát ez hozza talán a legjobban, valamint a látványvilága is ennek a filmnek a leghasonlóbb az originálhoz.

előzmény: Dió (#361)

Összes komment...