Jereváni Rádió

Tapasztalat: 2800 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 2900
Regisztráció: 2006. május 17. (10 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 93 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Andrzej Wajda, Billy Wilder, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Giuseppe Tornatore, Huszárik Zoltán, Ingmar Bergman, Jiří Menzel, Milos Forman, Miyazaki Hayao, Sidney Lumet, Wong Kar-Wai, Woody Allen

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Felmegyek a miniszterhez
 
4 2017-01-15 4,1
(50)
Aragosta a colazione
Languszta reggelire
4 2017-01-15 3,6
(20)
Spoorloos
Nyomtalanul
4 2017-01-10 4,2
(166)
Hype!
 
4 2017-01-07 ?
(7)
Wishful Drinking
Vágyivászat
4 2017-01-07 4,1
(10)
Seven Psychopaths
A hét pszichopata és a si-cu
3 2017-01-03 3,7
(609)
How the Grinch Stole Christmas
A Grincs
3 2017-01-02 3,0
(708)
In Bruges
Erőszakik
4 2017-01-01 4,3
(1150)
The Secret Life of Pets
A kis kedvencek titkos élete
4 2017-01-01 3,4
(253)
Akahige
Rőtszakállú
5 2016-12-27 4,4
(43)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Annyi bizonyos, hogy a téeszesítés nem ment olyan derűsen, mint ahogy itt ábrázolva van, mégis Bán Frigyes és csapata olyan bűbáj filmet alkotott, hogy nem tudom propaganda filmnek titulálni. A sztori kellően fordulatos, a poénok finoman ülnek, a karakterek kidolgozottak. Páger Antal mindent visz: ízig-vérig hozza a ravasz parasztot, parádés alakítás. Már miatta is érdemes megnézni a filmet.

előzmény: tractorking (#1)

Valóban néhol átesik a blődli oldalára, már ami a filmbéli Enrico szerencsétlenkedéseit illeti, de a film maga bájos a bugyuta humorával.

előzmény: Ugor (#1)

Nem harsány, hanem szívet melengető humor ez, mélyen átitatott öniróniával.

Jóval gyengébb, mint az In Bruges volt. Csalódás.

Az első harmada egy kiváló kamaradráma Toshiro Mifune lehengerlő alakításával, aztán jön egy logikailag kikezdhetetlen, pontos és izgalmas krimi, majd jön a vége, hogy maga a nagybetűs Gonosz belecsapjon az arcunkba. Mert bár megnyugtató volt, hogy a srácot a végén úgy kapták el, hogy halálbüntetést kapjon a tettéért, de ott marad bennünk a nyugtalanság érzése: mindez azért történt, mert volt egy felettébb okos és kitartó nyomozócsoport, ami minden egyes pici szálat felgöngyölített, ez azért sajnos felettébb ritka eset; plusz a még szörnyűbb, nem azért csinálta a srác, mert a részvényesek felbérelték, még csak nem is a pénz miatt, hanem egyszerű irigységből és az irigységből eredő gonoszságból. És ez az, ami még ijesztőbb.

Ezen kívül számomra volt a sztorinak egy elvontabb síkja is, mi van, ha az egész történet a Hübriszről és a Nemezisről szól? A Hübrisz az, amikor Gondo elkezd spekulálni, mindent, de mindent egy lapra tesz fel. Ne feledjük, 50 millió yent tudott jelzálogkölcsönre összeszedni, és ebből is csak a megszerezni kívánt részvények árának egyharmadát tudta előteremteni. A maradék 100 milliót pedig majd abból, ha ő lesz a cég ura, a megtermelt nyereségből fogja visszafizetni. Felettébb kockázatos vállalkozás, amely a hiúságból ered, és ez neki a bűnbeesés. A Nemezis pedig a gyerekrablás: az, hogy ez pont egybeesik a részvények vásárlásával, az pusztán a véletlen műve, a baj nem jár egyedül, ahogy ismerjük. Gondo bekerül egy spirálba, csak a rossz és a rosszabb döntés közül választhat, megméretődik, átmegy az erkölcsi vizsgán - nagy nehezen! - , mégis tönkremegy.

Azt hittem irtó szar lesz, de b**sza meg, ez egy jó film!

Egészen elképesztően brutálisan nagy thriller! Gyakorlatilag egy ötven évvel ezelőtti filmről beszélünk!!!

10*/10

Újranézést követően ötös szintre kúszott fel a film. A lényeg: NEM vígjáték. Egy jó szándékú, senkit megbántani nem akaró, kissé szerencsétlen figura férfivá válásának története.

Semmi különös, csak a szokásos Billy Wilder-féle remek vígjáték, nagyszerű fordulatokkal. Shirley MacLaine és Jack Lemmon igencsak jó formában játszottak, Lord X pedig fizimiskájában nagyon hasonlított Wavra professzorra (Latinovits Zoltán) a 141 perc a Befejezetlen mondatból..., lehet, hogy Fábri Zoltán ismerte ezt a filmet? :)

2016-11-30 05:51:16 Fedora (1978) Jereváni Rádió (4) #2

Az Alkony sugárúthoz hasonlóan ismét egy letűnt díva áll a középpontban, de míg a Sunset blvd. jobb film, a Fedora viszont még súlyosabb témát boncolgat. Tetszett, hogy olyan a szerkesztése, mint Hitchcock Szédülésénél, a film kb. kétharmadánál-háromnegyedénél ugyan lelövik a poént, viszont utána megkapod a teljes háttérsztorit hozzá, és így az eredmény még szívszorítóbb lett. Ha ma csinálnák meg, tuti, hogy az alkotók feláldoznák a drámát a csavarért. Summa summarum jó film a Fedora, a kései Billy Wilder életműhöz pont illett egy ilyen film a sok vígjáték mellé.

Összes komment...