Jereváni Rádió

Tapasztalat: 2835 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 2860
Regisztráció: 2006. május 17. (10 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 96 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Andrzej Wajda, Billy Wilder, Fábri Zoltán, Federico Fellini, Giuseppe Tornatore, Huszárik Zoltán, Ingmar Bergman, Jiří Menzel, Milos Forman, Miyazaki Hayao, Sidney Lumet, Wong Kar-Wai, Woody Allen

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Hitler: The Rise of Evil
Hitler - A Sátán felemelkedése
2 2017-03-26 3,7
(87)
Dobogó kövek
 
1 2017-03-19 2,1
(48)
The Man Who Would Be King
Aki király akart lenni
3 2017-03-18 4,1
(125)
Trois couleurs: Bleu
Három szín: Kék
1 2017-03-16 4,1
(240)
Cookie's Fortune
Cuki hagyatéka
2 2017-03-15 3,5
(88)
Gosford Park
 
2 2017-03-12 3,6
(235)
Unforgiven
Nincs bocsánat
5 2017-03-12 4,4
(625)
Don't Say a Word
Ne szólj száj
3 2017-03-12 3,2
(291)
Lion
Oroszlán
3 2017-03-04 3,7
(89)
House Calls
Várlak nálad vacsorára
4 2017-03-03 3,5
(41)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kínszenvedés volt végignézni.

Értem én, hogy kedves akart lenni, meg amolyan aranyosan bolond, de ez akkor is unalmasra sikerült.

2017-03-13 06:31:33 Gosford Park (2001) Jereváni Rádió (2) #9

Hiába a komplett sztárparádé (Michael Gambon, Charles Dance, Helen Mirren, Clive Owen, stb.), hiába szemkápráztató és ebből a szempontból hálás téma a harmincas évekbeli brit arisztokrácia korhű megidézése (lásd még Napok romjai), Altman filmje végtelenül unalmas. Mire a gyilkosság megoldásához érünk, annyi ásítás zajlik a nézőben, hogy senkit sem érdekel, hogy ki és miért ölte meg a házigazdát.

2017-03-05 08:06:43 Lion (2016) / Oroszlán Jereváni Rádió (3) #15

Az operatőri munka jó. A szereplők jól játszottak. A zene nem kiemelkedő, de passzol a filmhez. A történet adott. Mégsem bír kikecmeregni a közepes csapdájából. Hogy miért? Szerintem ennek két oka lehet. Egyrészt, nem írták meg jól a forgatókönyvet, elvileg minden lényeges elem a sztoriban fel van mondva - abban nincs hiba - , mégis úgy érzem, egy csomó lelki mozgatórugót nem mutattak be a filmben, ha már a nyomozást nem lehetett jobban bemutatni minthogy a főszereplő a Google Earth programot nézi folyamatosan. Több olyan dialógus kellett volna, mint amikor Dev Patel és Nicole Kidman a könnyeikkel küszködve beszélnek egymással. A másik ok talán még durvább. Lehet azért nem írták meg jobban a forgatókönyvet, mert nem lehetett jobban megírni. Hogy egyszerűen tényleg ennyi volt a sztori, és akkor sajnálom, de kimondom: ez a történet - minden szomorúsága, sajnálata, és meghatottsága ellenére - nem ér meg egy kétórás filmet. Egyszerűen ebben a sztoriban nincs meg egy kétórás játékidőre elegendő filmanyag. A Spektrumon és a National Geographicon egy kb. egy órás dokumentumfilmként tökre működne, mozifilmként nem. A megható és könnyfakasztó befejezése ellenére sem (ennek azért jórészt szerepe van annak is, hogy a legvégén bemutatják a történet igazi szereplőit). Sajnálom. Ez egy közepes.

Abszolút kellemes vígjáték. Walter Matthau tökéletes volt a fanyar humorú orvos szerepére, ehhez persze nagyon sokat dob Gera Zoltán mesteri szinkronja. A film magyar címe pedig sokkal jobb, mint az eredeti angol.

Dögunalmas film, egyedül Halle Berry-n lepődtem meg. Azt hittem, hogy kb. 18-20 évesen játszott a filmben, erre kiderült hogy 1998-ban már 32 (!) éves volt!

20 éves film, 82 szavazat, még sincs egy vélemény sem. A rendező eme filmjével kapcsolatban nem lehet figyelmen kívül hagyni a két évvel ezelőtti Las Vegas, végállomást. Bevallom, nekem az sem tetszett, de elismerem, hogy fontos film, van mondanivalója, és bírt egy sajátos hangulattal, ami egyedivé tette a művet. Most elvileg ugyanezek a stílusjegyek köszönnek vissza, a vágás, a néhol elmosódott operatőri munka és a fülledt erotikus jazz zene (ugyancsak a rendező munkája) miatt, de ez most itt édeskevés volt. A sztori annyira kőegyszerű, hogy hihetetlen, tökéletes egyenes vonalú egyenletes történet, magyarul semmi különös. Annak normális kidolgozásához úgy látszik a rendező nem ért, ilyen történethez nem elég a hangulati elemek, a jazzes vibrálás, ide konkrét párbeszédeket kellett volna kidolgozni (például Max és Mimi házasságának válságát, azt hogy legalább Max részéről mutassák be, hogy ez nem csak egy egyéjszakás kaland volt).

A filmmel kapcsolatban pedig nem lehet nem megemlíteni, hogy olyan az egész szereplő gárda, mint egy kilencvenes évekbeli Benetton-reklámkampány, tudod, van benne fekete, tejfehér szőke fehér, ázsiai származású, meg egy meleg karakter a szeressük egymást gyerekek jegyében, csak ez éppen a filmhez semmit sem ad, kötelező PC liberális elemek a Clinton éra delelőjén. Funkciója nincs, de attól még demonstrálunk, és szájbarágós módon magyarázza nekünk Wesley Snipes - bele a kamerába - , hogy attól, hogy van egy meleg barátja, akivel korábban rengeteg időt töltöttek együtt, ő maga még nem homokos (bár Robert Downey Jr. azért pedzegeti neki, hogy esetleg mégis a másik ligában játszik), de ennek sincsen a történet szempontjából semmi értelme/funkciója. Egy szó mint száz, nagyon unalmas film a One Night Stand, még a rendező két évvel korábban készült filmjéhez sem ér fel.

Szerencsére itt nem olyan volt a helyzet, mint a Vágy villamosánál Vivien Leigh esetében, akinél nem lehet tudni, hogy mikor csak játszotta a bomlott elméjűt és mikor nem. Burton és Taylor azonban biztos, hogy a saját kapcsolatukból is vettek elemeket - ez persze semmit nem von le az érdemeikből - , tény, hogy a viszonyuk két zátonyra futott házasságban végződő, alkoholban tocsogó, héja-nász volt. A Jelenetek egy házasságbólt nem lehet e témában kihagyni, a svéd mester műve talán azért nagyobb jelentőségű, mert több korszakot ölel fel, nagyobb ívű a történet. Apropó Bergman: a Laterna Magica című könyvében a hajnali 3 és 6 közötti napszakot tartotta a "farkasok órájának", amikor a démonok rohamozzák az elmét. A Nem félünk a farkastól-ban is így van, kb. hajnali 2-nél kezdődik a cselekmény, és a filmbéli kb. egy óra múlva kezd elszabadulni a pokol.

előzmény: ChrisAdam (#50)

Átlagos dolgozat Deray-től, semmi különös sajnos.

Gyerekként konkrétan beszartam tőle, amikor elkezdtek nyálkásodni Wilbeforce-ék.

előzmény: Edwest12 (#1)

Összes komment...