Regisztráció: 2023. január 6. (1 év, 8 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Akira Kurosawa, Anders Thomas Jensen, Ingmar Bergman, Jim Jarmusch, Martin McDonagh, Miyazaki Hayao, Nicolas Winding Refn, Park Chan-wook, Takahata Isao, Thomas Vinterberg, Wes Anderson, Yorgos Lanthimos
Színészek: Al Pacino, Colin Farrell, Frances McDormand, James McAvoy, Kállai Ferenc, Latinovits Zoltán, Mads Mikkelsen, Min-sik Choi, Olivia Colman, Őze Lajos, Ralph Fiennes, Szong Gangho / Song Kang-ho, Tilda Swinton, Toni Collette, Willem Dafoe
Műfajok: animáció, anime, dráma, horror, szatíra, thriller
Országok: angol, dán, dél-koreai, francia, japán, magyar, olasz, svéd
Nem:
Isten hozta, őrnagy úr! |
5 | 2024-04-30 | 4,4 (770) |
4. Dunkirk
3. Only lovers left alive
Ehhez most végig kellett pörgetni a Chan-wook bosszú trilógia meg 2 Kim Jee-woon film soundtrackjét. Szöveges segítség nélkül nem jöttem volna rá.
7. Keserédes élet, Jang Young-gyu
Nekem a 7-es és a 10-es tuti nem lesz meg, az 5-össel kapcsolatban voltak ötletek a fejemben de a legutóbbi részlet teljesen elbizontalanított. Ezzel együtt továbbra is nagyon ismerősen hangzik.
8. Le Samourai, Francois de Roubaix
Bár egyet általában nem értek vele, alapvetően el tudom fogadni ha valakit egy filmnél zavar a kötelezőnek vélt "etnikai kvóta casting". Azonban az ilyen kritika szerintem akkor állja meg a helyét ha a sztori alapján indokolatlan egy adott etnikai csoporthoz tartozó színész beválasztasa illetve ha a színészi játék színvonala sem megfelelő.
Itt egyiket sem érzem validnak, a történetben szerepet kapnak ugyanis az eltérő etnikumú családtagok közti kulturális különbségek, emellett én a színészi játék minőségét sem kifogásoltam különösebben.
Hát úgy tűnik ez egy igazán szerencsés kör volt nekem mert pont az imént fejeztem be az alábbi mestermű megtekintését:
8. Le Samourai
Szerencsém volt, mindkét OST-t (de főleg a Ghost in the Shell-t) rongyosra hallgattam már. Az 5-ös iszonyatosan ismerős de egyszerűen nem jövök rá, pedig az országban szinte biztos vagyok.
6. City of God