osbehemot

Regisztráció: 2022. december 17. (1 év, 10 hónap)

Nem: ?

Ne nézz vissza!
2 2022-12-22 3,8
(215)

Összes szavazat...

Alapvetően ki nem állhatom az aberrált vagy szadista filmeket. Nem is nézek ilyeneket, bár párat sikerült sajnos látnom, mint a Fűrész, Motel, Eden Lake és hasonló szutykok, de alapvetően kerülöm az ilyesmit, mert szerintem beteges, és rám borzasztó hatással van.

Kivételt csak akkor szoktam tenni, ha egy érdekes, tehetséges alkotó filmjéről van szó, de akkor se szívesen. Pasolinit pedig annak tartom, vannak nagyon jó filmjei, de úgy érzem, a Salo elkészültére megkeseredett, és túlságosan meggyűlölte korát. Megértem a fogyasztói társadalom iránti ellenszenvét, de attól még nem lesz olyan pokoli, mint ez a film. Ahogy a hatalom bemutatására se jó módszer, amit csinál, mert a végén már nem a hatalom bűneit látjuk, hanem csak szodomizált, szarral etett, megalázott, megkínzott embereket. Akkor se tetszene a film, ha nem érezném öncélúnak, feleslegesnek nagyjából az egészet, mert egyszerűen az ilyen művészi eszközök, a szadizmus, aberrációk mutogatása engem taszít, nem vagyok képes értékelni egy ilyen alkotást.

De itt még olyan mértékű gondolatiságot se láttam a filmben, ami mentené valamennyire. Talán csak az maradt meg, hogy páran lázadtak, vagy beárulták egymást, ez mutat meg valamit a hatalom mechanizmusáról, de az, hogy szart esznek, perverz történeteket mesélnek, embereket kíznoznak stb., szerintem nem rejt mélyebb üzenetet.

Annak ellenére, hogy miket mutogatnak, képileg szépen meg van csinálva a film, ez a kevés erényeinek egyike, illetve Morricone zenéje is tetszett, az megint nagyszerű. A négy urat játszó színészt lehetne még megemlíteni, elismerem, hogy hatásosak voltak mind külsőleg, mind játék szempontjából. A szakállasról pl. simán elhinném, hogy egy aberrált állat csak a kinézete alapján.

De mindent összevetve szrintem ez a rendező legrosszabb, sőt, egyetlen rossz filmje.

2022-12-28 19:06:11 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] osbehemot #26893

Ez tényleg buta dolog lenne, de én ezt nem mondtam. Csak azt, hogy valami érdekes módon a kisebbségek többség rovására elkövetett bűncselekményeiről nem divatos manapság filmet csinálni (igazából a hírekben beszámolni se), de ha fordítva van egy eset, abból rögtön. És mindezt még díjözönnel is jutalmazzák, ha egyébként művészileg nulla a végeredmény, akkor is.

előzmény: St4nt0N (#26892)

2022-12-28 18:44:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] osbehemot #26891

Kivéve, hogy sehol nem játszanák, és utolsó rasszistának neveznének, kizárva a filmet és engem is a társadalomból.

előzmény: St4nt0N (#26890)

2022-12-28 18:32:53 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] osbehemot #26889

Az öregezésről mikor készítenek filmet? És főleg: az mikor kap majd díjakat? Pláne, ha ilyen színvonaltalan lesz.

Áthelyezve a(z) Csak a szél topikból.

Dehát a finálé pont illeszkedik a feminizmus ideológiájába: a nő mindig csak áldozat lehet.

előzmény: caulfield (#58)

Szokásos ZS-kategóriás horror, ahol értelme nincs semminek, klisé klisé hátán, és a szereplők minden logikát nélkülözve viselkednek. Sok vér, darabolás persze van benne, mert az kell. Az ilyen szutykokat legyártani is kár. Egyetlen pozitívum, hogy a főszereplő csaj jól néz ki, de ennyi.

2022-12-27 21:17:54 Joy Ride (2001) / Kéjutazás osbehemot (2) #3

Ez egy elég átlagos országútas thriller. Igaz, a három főszereplő elég irritáló, és a hangulatra se mondanám, hogy hozza az elvártat. Eleinte még van feszültség, de a végére egyre kevésbé tudott érdekelni. Láttam már sokkal jobbat is. Ha valaki igazán jót akar látni ebben a műfajban, az inkább az 1986-os Országút fantomját nézze meg, esetleg a Spielberg-féle Párbajt.

Nézd, ha egy film hiteles akar lenni, akkor nem állíthat be (szinte) mindenkit negatívnak.

előzmény: marcilu (#56)

Fájdalmas. Akkoriban kezdtek a vígjátékok ilyen retardáltak lenni.

2022-12-26 17:43:09 Knock Knock (2015) / Kopp-kopp osbehemot (3) #62

Véletlenül futottam bele ebbe a filmbe a TV-ben, és először azt hittem, valami régebbi film, mivel se idióta kézikamerás "dokumentarista" műmájerkedés nem volt benne, se agyonszínezve nem volt stb. Aztán persze leesett, hogy ez egy újabb film. Egész jó kis thriller-horror lehetett volna belőle, ha a végén nem viszik el az idiotizmus irányába. Kár érte.

Összes komment...