uri_laszlo

Tapasztalat: 1 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1
Regisztráció: 2022. október 1. (1 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
True Lies
Két tűz között
3 2022-10-01 3,7
(740)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

James Cameron 'True Lies' (magyarul: True Lies – Két tűz között) című filmjét gyerekkoromban láttam először (legalább 10 évvel korábban), és akkor nagyon tetszett.
Emlékszem arra, hogy mennyire tetszett az a koncepció, hogy a kémként dolgozó férj, akinek a felesége és lánya nem tudnak semmit se a munkájáról, amikor megtudja azt, hogy a felesége lehetséges, hogy megcsalja, kezébe veszi az irányítást, és a munkájának köszönhetően minden eszközt bevet (természetesen törvénytelenül), hogy utánajárjon, mi folyik pontosan a felesége és a szélhámos között (aki kémnek adja ki magát). Ahogy kibontakozik ez a történetszál, szerintem teljesen megállja a helyét. A forgatókönyv és a rendezés a filmnek ennek a része alatt üdítő, szórakoztató és teljesen leköti a nézőt, nincs unalmas vagy elnyújtott filmjelenet, ami kirántaná a nézőt a film sodrásából. Arnold Schwarzenegger (a férj, Harry), Jamie Lee Curtis (a feleség, Helen), Bill Paxton (a szélhámos), illetve Tom Arnold (Harry munkatársa) nagyon jól teljesítenek.
A szomorú hír azonban az, hogy ez mindössze a film játékidejének csupán a felét öleli fel. Nem hiába nem emlékszem a gyerekkoromból a film többi elemére - az emberi agy már csak ilyen, a jó dolgokat megjegyzi, a rosszakat igyekszik kitörölni. Annak ellenére, hogy a filmben akad kettő-három jó akciójelenet (kiemelném a lovas üldözést, ami számomra kiállta az idő próbáját - még most is nagyon élvezhető), a film bohókás hangvétele már-már átmegy paródiába, és ez által a film másik része nincs igazán összhangban a korábban említett másik felével. A film ebben a felében is van pár jó, kissé ostoba poén, pár jól kigondolt és megszerkesztett jelenet, de legtöbbször szemforgató jelenetek követik egymást. Így nem csoda, ha a néző a film második felében gyakran rápillant az órájára, hogy megtudja, ugyan mennyi idő maradt hátra ebből a filmből.
Végeredményben a film "kettős" élményt ad a nézőnek: Mintha 2 filmet nézett volna meg 1 film játéideje alatt - Egy jó romantikus akció-komédiát, és egy kissé unalmas és parodisztikus B-kategóriás akciófilmet jó vizuális effektusokkal.
Megéri megnézni, de megértem azokat, akik a második felénél odébb állnak.
Számomra: 6/10
(az első fele 8/10, a második fele 4/10)

Összes komment...