fempolip

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5

Most már értem! Köszönöm az információt.
így viszont azért nem tetszik, mert ahhoz ismerni kell komplett sorozatokat. (Gondolom más filmeknél is lehet ilyen)
De ez van.

előzmény: Gruden Gergo (#17)

Egyetlen részhez volt szerencsém, mivel nem érdekel annyira a szuperhősös világ, főleg nem a sorozatok, ezért a trailert láttam. Majd ismerősnél a gyerek mellé leültem pár percre. Ennyi a tapasztalatom.

előzmény: Gruden Gergo (#15)

Az, hogy a horror a leginkább zsiger félelmet jelent, az ismeretlentől. (Nagyon, nagyon le egyszerűsítve egy mondatban.) És itt bizony ismeretlen van. Emellett azért a megjelenítés és a cselekmény is tartalmaz horror elemeket. Persze mindez nagyon, nagyon finoman adagolva, hogy észre se lehessen venni. Valamint fel sem lehet tüntetni, nagy portálokon, mert sok anyuka-apuka eltiltaná az alkotástól az alig 14-29 év közötti fiát esetleg lányát.

Megpróbálok sorban haladni, és nem össze vissza. Az első 15 perc olyan szinten érdektelen volt számomra, hogy nem is emlékszem rá. A közepe érdekes, a vége pedig kifejezetten tetszett. Bruce jelenetei (a stáblista utáni is) fergeteges utalás volt.
Csak sajnos az a gondolatom, hogy az igazi élét, amit mondjuk Sam bácsi csinált volna, ki kellett csorbítani, hiszen mégis csak Marvel és Disney. Itt látszik, hogy számomra is lenne bennük potenciál csak kiherélik az alkotásaikat, hogy egy image-nek megfeleljen. Szóval, az első negyedóráról nagyjából nem is tudok mit írni 1-1 jelenet maradt meg. A lény jól nézett ki, az egyel több Strange pedig remek húzás volt. Majd lassan a közepe fele, már elkezdett fáradni a szemem és az agyam, az eszméletlen vágásoktól (nem is annyira a mennyiségétől) és a folyamatos akciótól. Pedig akkor kezdett csak beindulni a mozi. A helyszínek nagyon szépek, látványosak voltak. (Ó, ha egyszer lehetne valami időutazós/hurkos, lényes horrort megcsinálni így, hogy ne csak a világlegyőző lény az egy pajtában bujkálva megdögöljön pár tinédzsertől...) a vége pedig egy 10 percnyi Evil Dead koppintás. Iszonyú jó volt látványban.
De hogy ne csak pozitív legyek, mert sajnos olyan gyorsan fogom elfelejteni, mint egy nagy vasútállomásán az elhaladt vonatok számát, 30 perc után...
Mert ez bizony nem lett emlékezetes, de lenginkább olyan súlytalan, hogy a nyári limonádé filmek, vagy a cukormázas romantikus menopauza közepén járó nőknek készülő karácsonyi filmek is komoly drámák ehhez képest.
Lehet, értenem kellene néhány utalást, egyéb filmekből (Nem a másik univerzumban létező szuperhős csapatra gondolok) mert bizony Scarlet Witch olyan indítéktalan, hogy az már fáj. Ráadásul olyan eszméletlenül ordítóan logikátlan, hogy néhány mondat után 2 percig elvesztettem a filmet, hogy gondolkozzak rajta. Persze “emberi” döntések születtek ott is, csakhogy elvileg ők jobban átgondolják a dolgokat, és gyorsabban, jobb döntéseket hoznak. Mivel koncentrálnak. Ezért -is- tudnak ugrálni világokban.
Ami feltette az i-re a pontot az pedig az -már most elfelejtettem a nevét, pedig tegnap néztem meg, mert kettő napja már elérhető digi formában- a lagymatag, megúszós szöveg, amitől meg lehetett volna menteni nagyjából másfél órát a filmben: A bízz magadban mondat. Hogy ennyi elég összeszedni magad, és képes leszel mindenre. Ami a kislánynak nem ment évekig, az itt 14 másodperc alatt 3 mondat után igen. Szóval ez k..ra megúszós történetmesélés. Nincs karakterfejlődés, nincs megdicsőülés, csak meló.
Ahogy a filmnem sincs súlya, és úgy dobálja, olyan érzéketlenül a pozitív mellékszereplőket, mint más a használt papírzsepit. Semmi gond ma sokan meghalnak, jó ügyért vesztették életüket. Kb. rövidebb ideig foglalkozott bármelyik pillanatban az alkotás bármelyik mellék karakterrel, míg én legépeltem ezt az utolsó pár sort.

Még néhány mellékág a pozitív oldalon a nagy lehúzás után, hogy legyen miért mégis megnézni: A zombi Strange szerintem kicsit béna, de az ötlet nagyon tetszik. A négy őrző lény a végén szintén, bár kb. egy guruló kőtömböt is nehezebben állított volna meg Csen mester. Bruce pedig jutalomvégjátékban köszön el, mindenkitől, és a saját életútjától, ami Ash-el kezdődött, Ash-el végződött.
Sam mert valami mást csinálni, de a keze meg volt kötve. Kicsit skizofrén lett az alkotás, ki is lóg a palettából.
Nekem jó lenne újra úgy látni, hogy horrort rendez. Ezek után valami nagy költségvetéssel, kötetlenül. Szép álom. A multiverzum és az egyéb szuperhősök világa pedig úgy látom, ha nem is a végéhez közeledik, halványul. Mi jön ezután? Remélem az, hogy még több jobb mozit élvezhetünk majd.

Köszönöm a válaszokat. Azt hittem hogy valamilyen algoritmussal van kiszámolva egy aktivitási átlag. :D

Sziasztok, a Kompetencia hogy van kiszámolva?
Mert mintha elszabadult volna.
Kerestem az oldalon valamit most ér pár órája, és akkor még csak 41 vagy 42 volt. Most 2 hozzászólás és 3 csillagozás után már 44 a Kompetenciám.

2022-06-23 16:40:53 A Quiet Place (2018) / Hang nélkül fempolip (4) #87

Ennyi sok hozzászólás, véleményezés után, mit is írhatnék?
Nem olvastam el a hozzászólások nagy részét.
Talán annyi hogy vannak benne hibák, de nem láttam még teljesen tökéletes alkotást ahol minden logikus lett volna. Sokszor én is felrovom ezt, de azután elgondolkodom, tényleg ettől lett nézhetetlen?
Ha meg is akasztotta a filmet, vagy furcsán néztem, nem volt olyan érzésem mintha a Szájkosaras kosaras, vagy a Csimpánz a pácban és hasonlóan ostoba kaliberű filmet néztem volna.
A sok negatívum ellenére magasabb pontszámot adok, mert ha vannak is hasonló alkotások, akkor sem olyan elcsépelt a téma.

Az első rész gyengeségeivel, sőt egyenesen vicces hibáival is szerettem. Izgalmas, új és valami más volt. Itt a második részben kicsit a helyben topogást érzem, vagy mondhatjuk úgy is nem akartak annyi új dolgot belevinni. Lehet már megvan-megvolt a tervezett összeállás a Cloverfield filmekkel. Esetleg a 3. részre is akartak menteni valamit, de túl sok sikerült. Persze ezt mind csak én találgatom.
Néhol megmaradt a viccesen gagyi, de azért egész jól működő lényes vonal. A helyszínek szépek, a színészek is elég jók. Pozitívan értékelem az alkotást, bár néhol rosszabb mint az első rész.

Hajszállal, de talán ez lett a legjobb nekem. Szerencsére nem estek abba a csapdába, hogy önmagának mond ellen. (persze úgy könnyebb ha a 3 rész egyben készül és nem mondjuk egy évtized alatt)
Szórakoztató volt az egész alkotás. Nem éreztem üres járatot. Ahogy a másik kettő esetében is a zenék megfelelően retró hangulatot árasztottak. Akár tetszett, akár nem, ide illett.
Kerek lett a sztori is. És biztos nem fogják nyúzni hogy még készüljön.
Nem nagyon tudok negatjv kritikát megfogalmazni, mert az egész azaz mindhárom rész a totális nosztalgiáról szól. Ráadásul mai kinézettel, designal. Korrekt költségből.

És igen, itt az 5 csillagos. nem kult, nem a csúcspont, de annyira retró, annyira cool hogy nálam megérdemli a maximumot.
Hullámzik az alkotás, aki nagyon picit túljátszott. De csak addig ül le, addig van unalmas rész ameddig kell, hogy sokkal jobban hazavágjon. Kicsit hatásvadász, de sok olyan amit ez a film majmol, sem volt más.
Összességében semmi nem 100% vagy akár 90, de nem is tudok belekötni.
Retró élmény, fanoknak.

Az hogy a Netflix 3 részben gondolkodott egyszerre, már az alapötlete is retró. Ahogy a filmek mindegyike is.
Ez a 90-es éveket célozta meg. És nekem ez a leggyengébb.
Mivel a Tudom mit tettél, Sikoly filmek sem igazán a kedvenceim. Konkrét lopások vannak ezen és hasonló alkotásokból. De mégis valahogy működött. Ugyan nincs kidolgozva, nagyon a látványra megy. De mégis azt érzem hogy van egy minősége. És nem annyira béna benne semmi, mint a mostani legtöbb moziba beadott nagy költségvetésű horrornál. Jönnek a következők, amik nálam jobban beváltak...

2022-06-22 16:23:10 [Tévésorozatok] fempolip #4108

Elindult nem olyan régen a The Boys 3. évaddal. Most már az 5. résznél tartok.

Aki nem ismerné: Amazonos széria, Garth Ennis és Darick Robertson azonos nevű képregénye alapján az éberek névadó csapatát követi, miközben küzdenek a nagyhatalommal rendelkező személyekkel, akik visszaélnek képességeikkel.

Mivel nem nagyon vagyok képregény fan, talán négyet olvastam a Nils Holgerssonal együtt, ezért akik itt már abbahagyná az olvasást, megjegyez, ez valami más.
A képregényt nem ismerem. De hogy mennyire antikorrekt, mennyire gyűlölhető és egyben szerethető talán ez a 3. évad mutatja eddig legjobban.
Az első inkább csak olyan Bad Ass bevezető volt, szereplők ismertetése, és gondolom a helyzet felmérése mennyire és mire van igény.
A 2. évadban már kaptam mindent. Sajnos egy kis nácizást, hogy onnan jött ez a csúnya szer is. Nekem kicsit fárasztó hatmilliomodszorra is ezt látni, de ha nem nácik akkor oroszok, vagy arab terroristák, kisebb királyságok diktátorai

Azért tartom kiemelkedőnek mert nem csak a kötelező kemény tökű főhősök, cukik, világmegmentők és az összes ismert kedvelt, vagy gyűlölt klisé jött össze. (Megjegyzem, lehet hogy a DC, Marvel jó sok sorozatot eltalált a klasszikus vagy új esetleg oldalágon behozott hőseivel, de a mondanivaló túl kevés. Persze már amibe belenéztem. Egy kaptafára készülnek.
Ellenben itt mindennek a kifigurázása történik. De nem olyan sok a poén benne. Inkább dramatikus.
És a mondanivaló is ott van. Akár epizódonként is.

Nekem a történet felkeltette az érdeklődésemet. A rengeteg hiba ellenére abszolút élvezhető volt.
Lassan épült fel az egész alkotás, de a vége elég durvára sikerült.
Viszonylag fordulatos, néhol fura megoldásokat alkalmazó alkotás.

2022-06-21 19:21:33 Circle (2015) fempolip (5) #12

Nagyon erős alkotás, Aminek a lényege a mondanivaló. És ezt bizony a nézőre bízza. Itt tényleg nem igazán éreztem azt, hogy befolyásolni akar.
Viszont a vége sajnos nekem nem teljesen illik oda. Végig olyan feszült, amit rég láttam már. Azt is keveset.

Bevallom én ezt kisgyerekként jobban szerettem, mint most felnőtt fejjel. Bár így is egy remek mozi, de nekem van egy meseszerű vonala. Persze lehet, csak én látom bele.

Ettől még egy kitűnő alkotás, főleg farkasember témában.

2022-06-20 22:12:29 Gone (2007) / Bele a semmibe fempolip (3) #2

Elég jól össze lett rakva látványban a film, a színészek is jók. Az átlag fölé emeli így az alkotást. Van benne feszültség, még ha nem is olyan sok. Pozitív csalódás volt, de azért nem fogom sokszor megnézni.

Ha nem véleményezitek, elmegy mellettem ez a film. jgy köszönöm nektek, sikerült megnéznem. Nem volt egyszerű. A beszerzése.
Ráadásul, a kezdő képsorok a 2000 évek tipikus művészfilmjeit juttatta eszembe. És éppen hogy csak adtam neki esélyt tovább. Sajnos az első home video után, rövid ideig marad a nagy semmi bemutatása. Itt leírtam. A panelekből, kopirozással készülő filmek közé, amit nem értek, és nem fogok szeretni.
Ma szerencsére valahogy túljutott ezen a rendező, és bemutatja a várost, embereket, szituációkat. Hol előrébb hol hátrébb tolva. Hogy onnan az egy csillagból felfusson nálam az öt csillagig.
A teljesen esztelen, értelmetlenségektől, polgárpukkasztáson át a totális káoszig. Hogy kijöjjön belőle az élet menete. Nem tudom hogy a fordítás volt-e kicsit kockás, vagy pedig a kedves emberek voltak ennyire tanulatlan, ostoba fogalomzavarosak..de akár így akár úgy hibátlan lett. Ahogy a vége is.
Zseniális, még úgy is hogy az első percek (a film címétől számítva) nekem borzalmasak voltak. Nehéz, életszerű, abszolút nem éreztem a ripacskodást,amin főként el szoktak csúszni ezek a filmek.

2022-06-19 14:27:40 Trapped Ashes (2006) fempolip (4) #2

Kifejezetten érdekes alkotás, olyan mintha egy rossz trip lenne. De el tudom képzelni rémálomnak is, ahol minden megtörténhet, minden formában. Érződik rajta a Japán behatás. Mert elég torz „élményeket” is látni. Aki szereti, a világtól nagyon elrugaszkodott mozikat annak nagyon tudom ajánlani. Nekem határozottan pozitív a véleményem!

Az előzetes nekem elég sokat ígért. Viszont így egyben a film, ami nem éri el az egy óra 40 percet, túl kapkodós. Sőt a történet egyenesen lassú. És nem a jó értelemben sajnos. Az arcoskodás ezen felső szintje, ahol már van néhány jelenet kifejezetten rosszul érzem magam közben. Tudom, hogy ez egy új trend és a régebbről indult szivatást pörgették a csúcsra, de nekem nem jött be. Ellenben a tűz egész jól néz ki, a szereplők jól alakítanak. Szóval nekem egy nagyon gyenge közepes. Egyszer megérte.

2022-06-19 14:17:15 Wake Wood (2010) fempolip (4) #2

Minden jelenete ismerős valahonnan. Nincs különösebben egyedi pillanata. De sikerült ezt a füzért úgy egymás mögé vagy egymásba fűzni hogy egy élvezhető, kifejezetten jól nézhető alkotás legyen. Szerintem megéri megnézni.

2022-06-18 19:16:58 Gau ngao gau (2006) / Dog Bite Dog fempolip (4) #3

Ázsiai mozi, és nem a klasszikus szellemes sztori. Legtöbb esetben minimalista volt. Ami érdekessé tette. Sőt biztos, hogy ez volt egy fő szempont. Viszont a játékidő túl hosszúra nyúlt, de a drámai jelleg elég jól ki volt emelve.

Ez egy hatalmas kedvenc nálam. A Demons filmek után/mellett itt is igazi démonokat kaptam, ráadásul a vérengzősebb fajtából. A zene is passzol. A sikoltozó lányok/fiuk pedig teszik, amit tenni kell. Ezt a filmet úgy szeretem, ahogy van.

2022-06-18 05:06:23 [Általános fórum] fempolip #9645

Egyetértek veled. Főként ott hogy teljesen értelmetlenül kivágtak jeleneteket. A korai időkben pedig abszolút igénytelen kiadások is kijöttek. Az Evil Dead 6 különböző kiadást élt meg nagyon gyorsan. A borítókon 3-4 különböző hosszósággal. (Persze az is lehet hogy nem mind volt más, csak úgy nagyjából kiszámolták.) De az igaz hogy több hosszósággal volt elérhető. És persze az extrák mennyisége. Egy Trailer az minden csak nem extra. De 2003 környékén kisebb könyvekben adták ki az újdonságokat vagy az első megjelenéseket.
A hatalmas robbanás, és a könnyű másolhatóság, valamint az internet brutális terjedése (nem hogy van, hanem a teljesítménye) és szabályozatlansága arra csábította az embereket hogy vigyék ingyen. Évekkel később szankcionálták komolyabban, ami mai napig él. De úgy veszem észre hogy nem a letöltés tűnt el, inkább a nagy oldalak szűntek meg. A bizonytalanokra pedig nem kattintanak.
Persze a különlegességek, ritkaságok egyre könnyebben beszerezhetők, az olyan kiadóktól akik kb egy szobában működnek. Ráadásul a mediabookok tényleg gyönyörűek. Ezzel a piac igényei most vannak kiszolgálva, de ahogy te is írod, elkéstek. Hogy melyik volt melyikre hatással, szerintem nehéz megmondani.
Ellenben alig 3 hónapja buktam el egy megrendelést egy kis kiadótól. Ami valószínű csak hamis profil volt. Szóval megjelentek ezen a téren is a csalók.
Nem is mondjuk a legextrémebbekre gondoltam, hanem arra hogy a mai legnagyobb bevételt generáló, mindenféle ínyencséggel megjelenő, moziba kerülő filmekért is megy a könyörgés, hogy lehet online megnézni. Ahogy ismerősöm mondja "lehetőleg tegnapra".

előzmény: oscarmániás (#9642)

2022-06-17 17:00:23 [Általános fórum] fempolip #9636

Hölgyek, Urak.
Én nagyon szomorú vagyok hogy a legjobb "streaming" szolgáltatók a kalóz oldalak.
Épp pár hete beszélgettem egy barátommal, aki fel volt háborodva, hogy vannak olyan Facebook oldalak ahol már konkrétan az oldalt is belinkelik hogy hol lehet adott filmet megnézni.
A szimpla ajánló oldalak, ahol tilos linket kérni pedig elsorvadnak. Sőt még a kérők vannak felháborodva, mert az elvileg jár.
Igy persze hogy nem adják ki még a klasszikusok nagy részét sem, vagy csak ritkán. A kisebb alkotásokról pedig nem is beszélve.
Jól tudom a Disney nem is forgalmaz filmeket, kivonult Magyarországról?
Nekem szomorú, mert ezzel én (mi) a nézők, fogyasztók (esetleg gyűjtők) is meg vagyunk károsítva.
Persze nem olyan régen kijött a Krull VHS edition formában (Példaként), és megannyi hasonló. De egy megjelenik 10 000 másik pedig soha.
Én örülnék ha visszaszorulnának ezek a csatornák.
Az Amazon, Netflix és társai pedig rotációs formában pörgetik a filmeket, ráadásul biztos hogy változni fog az ő helyzetük is. Reklámokkal, hirdetésekkel, ki tudja mivel. És ha nem lesz kereslet mondjuk egy korai Clint Eastwood filmre akkor kiveszik. És megint nem lesz elérhető kb sehol.
(A film kb szinte mindenre behelyettesíthető)

2022-06-17 10:02:34 Ju-on: The Grudge (2003) / A harag fempolip (5) #9

Tipikus japán alkotás, ami a hiedelemviláguk iszonyú kis töredékéből ad bepillantást. Nagyon nehéz elkapni nekem azt az érzést, ahogy ők megélik, hogy az őseik stb. szellemei mindenütt ott vannak. És persze vannak ilyen ártó szellemek is.
A film nekem gyenge, de 5 csillag. Remek hangulatkeltő, helyenként érdekes.

Jó néhány egykoron híres színészt sikerült erre a filmre megnyerni. Amit én nem veszek rossz néven. Legalább, nem no name idegesítő boot-ok rohangálnak össze vissza.A film nem egy kapkodó tempós pörgős akció horror mozi. Inkább olyan lassan gördülő thriller-horror.Különösebb meglepetést nem okoz, de nem is rossz.

2022-06-16 14:47:16 Halloween II (1981) / Halloween 2. fempolip (5) #16

Egy jó folytatás a klasszikus, sőt űberklasszikus elsőhöz.
Én kedvelem ezt a mozit, sőt szeretem, bár kicsit a kortársai (Freddy/Jason) mellett egy picit lemaradt a sorozat. Persze nem nagyon. Ettől függetlenül nekem mindenhol rendben van az alkotás.

Elsőre kifejezetten idegesített a film. Gondolom fáradt voltam. De a gyerekeket nagyon nem szerettem.
Valamiért másodszor is megnéztem, és látható 4 csillag.
A többit már leírták részletesen itt a többiek.

2022-06-15 13:03:36 Demonic (2021) / Démoni fempolip (3) #6

Tech-horror? És nem a klasszikus akció/sci-fi vonalon? Máris érdekesnek tűnik.
A kilencvenes évek végén, kétezres évek elején volt elég menő így foglalkozni vele.
Valamint pár nyolcvanas mű is eszembe jutott bár ott teljesen más irányban, és túl távoli vízió volt. Most kb. mintha egy játékba építenénk a karakterünk, olyan a megjelenés. Szóval ígéretes volt.
Aztán azért klisék sorakoztak, talán túl sokszor is.
Úgy éreztem sokkal többet ki lehetett volna hozni, és efelé is mutatott a mű, mert azért elég nagy neveket is lehetett olvasni az alkotás kapcsán. Vagy mégsem kapták meg az összegeket, vagy ennyire megdrágult az elkészítés, esetleg a rendező, író stb. hozzászokott, már hogy hollywoodi mércével kell számolni.
Szóval éreztem a hiányt.

Ennyi negatív után viszont jöjjön a pozitívum.

Nekem tetszett. Akár mennyire sablonos, mégis hoz új színt a mozik közé. Kellemes látvány volt, érdekes megoldásokkal. A színészek is rendben voltak. Bár a főszereplő kicsit élettelenre sikerült. De ez már csak azért is, hogy mindenki azonosulni tudjon, vele gondolom.

2022-06-15 13:01:59 Spontaneous (2020) / Spontán fempolip (3) #3

Fiatalos relative menő szövegek, és cselekmény. Nem mondom, hogy nem értem teljesen, inkább nem vagyok benne. Ahogy a készítőket is éreztem, hogy megbicsaklottak 1-2 helyen és vagy kigondoltak valamit, vagy megkérdezték az éppen iskolás gyerekeiket néhány reakcióról.

A jó poén összességében, hogy tényleg lehetséges az, hogy a horrorfilmek, a híradó, és megannyi újság után feltörő Youtube/Facebook stb. portálokon felnövő generációknak tényleg ad-e egyáltalán horror alkotás olyat, amitől félni/meghökkeni stb. fognak?
Ez nagy kérdés, én a magam 38 évével ezt szűrtem le. És visszagondoltam, hogy milyen voltam 14-16 évesen. Mennyire más világot beszéltek akkor a most korombeli emberek. Az öregebbekről nem is beszélve. Aztán a technika, hogy fejlődött…
De vissza a filmhez. Néhol vicces, kicsit véres, mondanivaló is akad.
Délutáni matinénak jó!

2022-06-15 12:29:56 Morbius (2022) fempolip (2) #7

Hogy minek tartom? Egy hatalmas kihagyott ziccernek. Ellenben nem szégyenteljes borzalom. Nem, nem lett kedvencem, nem is tetszett. Inkább úgy elszáguldott mellettem, érdektelenül.
A világépítés, problémák és a többiről nem beszélek, kapott elég reklámot. Már mindenkinek elege lehet belőle.
Amit megemlítenék az a negatív kampány hadjárat. Nem nézek trailert, kevés filmnek olvasok utána. De ez a film, amit kapott, és az, hogy milyen mennyiségben jött felém negatív kritika, az már szégyenérzettel töltött el. Főleg úgy, hogy amikor elkezdődött a gyalázása, még moziban sem! volt.
Hogy most ennyire beépültek volna az internet részeibe a fizetett tollforgatók, vloggerek és a többi kritikus azt nem tudom, de egyre feltűnőbb az esemény. És persze a birkák pedig egyből bégetnek utána.
Nem, tényleg nem jó film a Morbius. De nem is annyira borzalmas, mint amennyire sokan leírták. Persze legtöbb, előzetesből, és kiszivárgott hírekből építkezett. Mire kijött a film az emberekbe beleivódott, hogy nem lehet megszeretni.
A film töredezett, hanyag forgatókönyvvel, rendezéssel ellátott, sablonos, helyenként nem annyira feltűnően gagyi. Horrorhoz képest visszafogott. Semmilyen területen sem érzem a horror faktort, sem vér, sem gore, sem félelemkeltés stb. Ugye, amitől, bármelyik opciótól lenne horror a horror.
A szereplők közt nincs kémia különösebben. Talán a baráti viszont ápoló főgonosz és a főhős között van valami kapocs, de magyarázat nélkül átkapcsol a barát főgonoszba. Azaz történet megúszás.
A film első negyede viszont korrekt felvezetés. Színészek között nem találtam nekem szimpatikusat, akiért izgultam volna. A csapongások pedig majdnem meg is zavartak, hiszen, ha nem annyira érdekes az alkotás az ember nem figyel annyira oda.
Szóval egyszer, kicsit nehezebben, de meg lehet nézni.
Persze az is igaz, hogy nem én vagyok a legnagyobb rajongója a szuperhős moziknak. De van kivétel, igaz az már egy másik halmazba, a képregényhalmazba tehető. Hellboy és Sin City...

2022-06-14 20:31:58 Interceptor (2022) / Az elfogás fempolip (1) #3

Mi volt ez a pusztító trash propaganda?
Úgy érzem hogy ez nem hogy segítene a nők megítélésének, hanem egyenesen porig alázza azt.
Az előttem szóló kettő személynek teljesen igazat adok. Egy pont kivételével.
Tökéletesen gagyi, lövöldözős, harmadvonalas akciófilm. Amit lehetne szeretne, hacsak nem..
És itt jön számomra a kiegészítés:
Az hogy női főhős van, aki legyőzi a kötelező elemként ott tébláboló harcművészt, izomkolosszust, másik női ellenfelet, stb. nem gond.
Amivel nekem problémán van az a liba tömő erőszakosságú propaganda. (Ha ez is volt a cél, hogy plusz pénzt kaparjanak össze, szégyelljék magukat.)
A főszereplőt többszörösen megkörnyékezi, fogdossa a főnöke. Katonatársai a feljelentés után lenézik, megvetik, fenyegetik stb.
A bázison az áruló fehér férfi is kb sztereotip. Az elnök nő, a vezérkar kb 80 százalékban nem fehér.
És még lehetne sorolni. Ami még mindig emészthető lenne, ha nem lennének brutálisan izzadságszagúra feltornászva. Kínos a vergődés, az amúgy is vacak látványt, történetet pedig olyan szinten törik meg mint a Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood filmben, mikor kiszól a filmből a postás egy dramatikus monológ után hogy: Üzeneeeeet!!!.
Igen, a nyolcvanas éveket akarja megidézni, abból is a trasht. Csak egyvalami hiányzik belőle, az pedig a lazasága, az önnön paródiája, a komolyan vehetetlensége. Mert itt bizony komolyan tolják.
Ezért nekem egy iszonyú nagy egyes.

2022-06-14 10:53:55 Hustle (2022) / Mindent egy lapra fempolip (3) #2

Kellemes alkotás volt, még ha nem is sokszor nevettem el magam.
Benne volt az a plusz, ami miatt élvezni lehetett, és talán még izgulni is.
Sandler nem volt mindig maximálisan beleélve a szerepbe, de nem is volt rossz.
A színésznő nekem inkább a rosszabb kategória. Ráadásul itt nem működött a közös játék együtt a főszereplővel. Szerencsére nem volt sok közös pontjuk.
A tényleges játékosok sztárokat én nem ismerem, nem tudom ki szerepelt a filmben. Szóval nekem bárkit odarakhattak volna. Ha volt benne, akkor szintén nem szerepeltek rosszul.
A történet közel tucat, nem sok újdonság volt.
Fáradt nap után, könnyed szórakozás.

2022-06-14 09:11:51 Mosquito (1995) / Moszkítók fempolip (4) #6

Remek szórakozás volt megnézni. Nem tudom miért, de mindig van egy olyan érzésem, hogy a klasszikus Jurassic Park 1 hangulatát hozza néhol. Persze nem szabad komolyan venni magát a filmet sem. Inkább csak egy remek szórakozás, néhány gusztustalan jelenettel.

Remek kis mozi egy kevés kaland beütéssel. Jó szórakozás, ami nem terhel meg túlságosan. Nem volt nagy kedvencem, de hogy megnéztem újra, sokkal magasabbra került az értékrendemben. A korába beleillik. Teljesen nyolcvanas évek. Na és persze Wes Craven.

2022-06-14 09:10:00 Skeleton Crew (2009) fempolip (3) #2

A borító alapján érdekesnek tűnt. Sajnos nem az. A finnek nem voltak horror hatalom, de kiadtak pár remek alkotást már. Sajnos ez egy kis költségvetésű semmi. Teljesen átlag. Néhol unalmas is.

2022-06-13 08:35:11 [Könyvajánló] fempolip #390

Kazuo Ishiguro
Noktürnök

Hogy miért ajánlom? Nem azért mert annyira csodálatosnak érzem. Esetleg összeszedettnek.
Vagy a fantasztikus történeteiért...

Hanem azért mert..
Nem tudom a történeteit, részleteit elfelejteni. Elég egyszerűen, de változatosan írja meg a rövid -de egyazon téma köré épülő- öt szösszenetét.
Finom és kimért. Nem váltja meg a világot, mégis olyan mintha megismernénk valakit, vagy akár egy helyszínt.
Könnyen fogyasztható de gondolkodásra késztet.
2 éve olvastam talán, és ismétlem, nem a kedvencem, mai napig eszembe jut és elmerengek rajta.
Mi ez a jelzés ha nem az hogy valami klassz dolog született?

2022-06-13 08:25:19 May (2002) / Frankenstein játékai fempolip (4) #4

Lassan, kimérten csordogáló mű, amiben a drámai oldal kidomborítása nagyon jól sikerült. Szerencsére ebben nagy segítség a főszereplő hölgy is. Persze nem zseniális, de abszolút közvetít érzelmeket. Ami jelen esetben nagyon fontos volt.
Amik nekem tetszettek azok a sötét elemek. És ebből bőven volt.
A cselekmény kibontakozása, és a vége nem igazán ad megkönnyebbülést.
A vége...azért pedig 100%-ban megéri megnézni. Kegyetlen.

Remek, egyben elég realisztikus ábrázolás. Nem a könnyedebb popkornmozik közül való. A színészek jók, a történet is megfelelő. Nekem igazi meglepetés volt.Végig volt benne feszültség, ami így abszolút erősebbé tette az alkotást.

2022-06-12 17:46:59 The Dentist (1996) / Dr. Halál fempolip (3) #4

Nem vagyok oda ezért a filmért különösebben. A téma jó, a film sem rossz, de a fogászat téma nem nekem való. Az alap sztori érdekes, hiszen akkor még tombolt az erotikus thriller láz. Gondolom erre építették fel az ötletet. Nem rossz alkotás, de nem nekem való.

Az ördögűző 2 után talán a leggyűlöltebb alkotás, ami folytatás. Tudom, hogy nem is annak készült, ami, de nem bírtam elfogadni. Ez nem a film hibája. Hanem hogy rettenetesen vártam és mikor beszereztem, csalódás volt. Önmagában nem lenne különösen gond ezzel a mozival. Lassan azért kezdem megbocsátani és elfogadni. De persze köze sincs az igazi főhősünkhöz.

2022-06-12 17:43:52 La chiesa (1989) / Démonok temploma fempolip (5) #5

Abszolút szuper alkotás. Olyan ízzel, hangulattal, amihez az Olaszok tudtak hozzányúlni. Összességében persze nem annyira egyedi hogy minden felett áll, de a részleteiben kiváló film. Garantált libabőrös jelenetekkel, amikből Magyarországon forgattak nagyon sokat. Az előttem szólók bőven kifejtették a részleteit, én sem tudok mást hozzátenni.
Csak annyit hogy jár az 5 csillag.

2022-06-12 17:38:08 Candyman (2021) / Kampókéz fempolip (3) #11

Nem mondom, hogy vártam, de egy kis izgalom volt bennem. Megnéztem. Vegyesek az érzéseim, int minden újraforgatott mozinál.
Elsőre a legnagyobb negatív dolog, ami miatt nem is tetszik a mozi: Nincs lelke!
Ez a dráma már egy általános dráma, amit mindenki átélhet. Ne pedig egyedire szabott, mint az eredeti. Az szólt valamiről, ráadásul működött a két főszereplő kémiája.
Itt ez már nincs is meg. Hiszen teljesen más az alap történet.
Sajnos ezért nem is tudom szeretni az alkotást, ami viszont nem lenne rossz. Hiszen, most jönnek a pozitívumok:
Szépen van fényképezve, a vérengzések változatosak, jól kivitelezettek, a látvány remek, hangulatot is ad helyenként a mozi, elég erőset is! (Ami a modern újragondolásokból nagyon hiányzik, csak lepörög a mozi és ennyi.)
A színészek nagy része remek, sőt néhol nagyon megnyerő. A film hosszával sem lenne gond, van mit mesélni. Nem fullad unalomba.
A végére: ha nem létezne az eredeti, (a kettő folytatással) és így kellene néznem, akkor egy néhol átérezhetően dramatikus mozit láttam volna, de sok lélek nélkül.
Nem mondom, hogy meg fogom nézni valaha is, hisz minek, ha van eredeti.
És úgyis rengeteg horror jön ki hónapról hónapra.
De ismétlem, ha nem létezne a klasszikus, nem lenne ez olyan rossz mozi.
Nálam beállt pont középre a feldolgozások között. Nem éri el Az őrültek, Az stb szintjét (sajnos nem is tudok hirtelen többet mondani, biztos van még 1-2 de szűk a lista)
De nem is borzalmasan rossz mint a többi újra feldolgozás.

2022-06-11 13:29:28 Ten Violent Women (1982) fempolip (5) #3

Nekem a vágatlan verzió van meg, persze lehet hogy én vagyok elfogult (sőt biztos) az ilyen hulladékokkal szemben. Visszaolvasva tényleg kicsit túllőttem hogy mennyire erőszakos. Hiszen 10 évvel korábban is készültek hasonlók. Még nyíltabban bemutatva az erőszakot. Szerintem a kritikám előtt láthattam pont a filmet (valószínű egyben néhány szuperhősös, vagy gyerekeknek szóló animációval együtt)
De nekem mai napig nem von le az értékéből. Én szeretem.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

Az első rész kultusza után hamar követelték (fura ez a követelés nekem...) a rajongók hogy kell folytatás. Meg is érkezett, és nem olyan sokban marad el az elsőtől. Sőt, újabb érdekességek kerültek a filmbe. A szereplőkről többet lehet megtudni. Persze nem megy át kamaradrámába. Hamar elindul a hajsza. Tökéletes kiegészítése volt az elsőnek.

2003-ban nagyot robbant nekem ez az alkotás, és a mai napig nagy kedvencem lett. Idézhető dialógusok (kivétel mondjuk templomban...), olyan karakterek akiket meg lehet jegyezni, nagy adag természetes(-nek tűnő) mocskosság, valamint apróbb összefűzése itt-ott látott elemeknek. Közepesen beteg ábrázolásban, de épp csak annyira hogy a cool faktor elvigye a szélesebb közönségnek. Kb. mint Zombie zenéje.
Nem sok üzenetet hordoz, de popkornmozinak tökéletes.

Nagyon, nagyon erős film is lehetett volna. Kiváló jelenetek, az összhatása jó, a kép gyönyörű. De mégis azt éreztem, hogy valami hiányzik. Úgy az egység, az egész filmben. Nagyon sokszor megbicsaklik, nem tudja mit is akar közölni, egy szellemes sztorit vagy egy drámát. Nagyon sajnálom, mert az ötlet nagyon erős is lehetett volna. Nem érzem azt, hogy meg kellene néznem még egyszer.

A Netflix egy kisebb hanyatlást követően úgy érzem visszatalált a közönség igényeihez valamilyen szinten. Itt egy újabb remek szórakozás. Bár a látvány, színvilág nem tér el a többitől, és persze bőven vannak utalások, nyúlások így is nagyon élvezetes volt nézni. Így egy újabb 2021-es művel lettem gazdagabb, amit biztos, hogy még meg fogok nézni.
Nincsenek nagy csavarok, nem is egy hihetetlenül egyedi, de tökéletes kikapcsolódás volt számomra.

2022-06-09 18:53:58 Rogue (2020) fempolip (2) #4

Most sikerült elkapnom ezt a filmet. Kicsit le kellett nyugodnom. Olyan érzés volt nézni mint mikor kiesik a kedvenc csapatom/versenyzőm valamelyik sporteseményről. Ami amúgy is unalmas, és lefizetett szaga van...

Talán pozitívval kezdeném mert van!:
Az első pár perc, hogy hogyan viselkednek az állatokkal, valamint kb. az a mondat hogy: kipusztulnak az állatok, mi lesz akkor..- áhh hagyd majd kapunk fizetésemelést..
Na az valamiért ha nem is lesokkolt, de számomra tökéletes volt. -ezért is kettő teljes csillag! És ez egészen addig működött ameddig a CGI oroszlán meg nem jelent..

Hogy onnantól megkezdődjön a pokoljárás...

Negatív rész (csak erős idegzettel):
Mi volt az a CGI moslék? Egy A kategóriához nagyon közel álló filmben ilyen borzalmat....
És ezt többször megismételni. Ha az Asylum kap egy kis pénzt, esküszöm jobbat csinálnak!!!!!!!
Majd sorban haladva... Megan cicis jótest Fox.. (de most komolyan, ki tudta eddig komolyan venni? írt valaki is valamit arról hogy hogy játszik, és nem a testéről???) Örülök hogy az elején felöltözött, de persze aztán kell a testre simuló ruha hogy a férfiak(nők) a képernyőre ragadjanak, mert amúgy akkora senki ebben a filmben (is) hogy ha nem lenne ott, úgy érezném, többen lennének a színészek. A szája nyitva... amikor pedig beszél akkor olyan mintha a 80-as évekből ollóztak volna össze szövegeket. Férfiaktól.
A történet beindulása: Pörgés az van. De annyira klisés hogy abban a pillanatban csettintettem hogy az az adott szereplő meg fog halni. És ez történt, ahogy elhagyta a száját a klisémondat, meghalt.
Még a klisépakolás el is menne, de...
Amikor M. Dudikoff rosszabb filmjeit idéző bénaságok vannak... ehh. Komoly team akik össze is szoktak bevetéseken, nem tudják legyőzni a sokkal gyengébb fegyverzettel rendelkező tapasztalatlan, bérharcosokat. (Ha ez fricska akart lenni az iszonyú gyenge US Army-nak akkor elnézést!) Autóval rohannak, egy relatív jó fedezékben kb elvéreznek, mikor az emberrablók kb nyílt terepen támadnak. Halál röhej. Totál nyolcvanas évek bé oldal. 2020-ban inkább ciki.
Majd az ordítóan 20 centis vízbe ugrani a szikláról..a "hatalmas" sodrásba pedig majdnem belefulladnak. A krokodil pedig a klisésikoltozó mellékszínésznő halálával vigasztalódik, szintén 20 centis vízben. Ahol észre sem veszik.
-Előrehaladtam: Aki volt katona, tudja, fegyvert NEM DOBUNK EL, NEM HAGYUNK HÁTRA!-
Majd a közép-vége rész még kicsit unalmas is lesz. A halál kiszámítható vég pedig egy akkora ostoba húzással ér véget, ami a mostani rossz befejezéseket is felül/alul múlja.
Komolyan egy fegyvertelen nőre inkább emel fegyvert, vagy próbálja lelőni, mint a sebzett oroszlánt? Mikor simán lőhetne addigi s míg az kisétál a helyéről?.... Köszönöm, agyvérzés.Végszó: Bevallom talán én néztem rossz szemmel, de úgy érzem hogy itt nem trash-t kellett volna látnom. Nem érzem magam vágóhídi libának hogy minden sz*rral tömni kell. Szeretem a trash filmeket, nagyon is. De azért legyen különbség aközött hogy valami 100 000 dollárból vagy 1 millióból esetleg 10ből készül. Tippre ez jóval több volt.
Szóval kicsit unom már azt hogy a szuperprodukciók (vagy azok szoros árnyékában, a lepattanóra figyelve) minősíthetetlen ostoba filmekkel akarnak elkápráztatni. Van az a költséghatár, a készülés okai és egyéb opció amin megszűröm. Lehet én tévedtem és ez egy nagy zsé kategória ami annak is készült. De nem hiszem.

2022-06-09 17:12:56 Great White (2021) / A nagy fehér fempolip (3) #8

A plakát alapján vártam, bár nem tudtam róla. De aztán…Még a cápás bakikkal van a legkisebb gondom. Sajnos. Mivel egy kis költségvetésű filmnek néztem hiába a nagy logo az elején. Biztos csak a kamerákat kapták kölcsön a cégtől, minden mást úgy kellett összeszedni. A légi felvételek, helyszínek, Natgeo szépségűek. Gyönyörű felvételek. De a többi? El tudom képzelni, hogy bementek hollywoodi bárba és elkiabálták magukat, ki akar főszereplő, forgatókönyvíró stb. Lenni? Az akció jelenetek még épphogy rendben vannak. Nekem ez így kevés volt. Én a cápának drukkoltam, vagy akár egy planktonnak is. Némafilmként lehet többet ért volna.

2022-06-09 17:10:13 Meet the Feebles (1989) fempolip (4) #3

Ez a film valami elképesztő. Teljesen elborult. Nagyon kevés bábfilm van ami tetszik. Plusz ott a musical jelző. Szerintem Jackson itt megvalósította az összes addigi hülyeségét ami a fejében volt. Ma már nem lehetne kiadni ezt az biztos.

Szuper, köszönöm. :) Keresem is hol lehet megvásárolni!

előzmény: sllrrrply (#12)

Nem szeretem a footballt, nem is tudok róla sokat. De Maradona, Pelé, Beckenbauer mellett (tudomásom szerint ők -jóval- később footballoztak, mint a jelöltem. Puskás. Az ő neve mindig felmerül.
Az ő bajnoki szerepléséről szívesen megnéznék egy filmet. Mitől volt jobb mint akkor bárki? Több országban is szeretik. Miért? Nem az ő játékosuk volt.Ráadásul footballban ez ritka, hiszen szinte minden ország kitermelte a legendáit. (Még ha nem is követem, biztos vagyok benne, hiszen a világ legnagyobb, szinte mindenki által játszható játéka/sportja.)
Olyan érzés róla hallani, mint a Formula 1-ből Fangio, a zenének Beethoven vagy Galilei a csillagászoknak.
Nem szeretem az életrajzi filmeket különösebben, mert elrontják. Ha még él az illető akkor nem lehet rosszat mondani róla. (Queen tagjai pl. Freddy bulizott rosszalkodott, meghalt. Többiek ha a filmből indulunk ki akkor este 8 órakor már aludtak...na persze...) Vagy felhasználja valaki az érdekeinek, politikai nyomás, erkölcsi stb. stb.
Amiért mégis megnézem, az az hogy ha tényleg legenda valaki és -rossz film ellenére is- érdeklődést vált ki felőlem akkor utána keresek.

Szóval ezért is szavazok Puskásra.

2022-06-08 21:05:54 The Gravedancers (2006) fempolip (5) #5

Nem tudom miért, de az egyik abszolút titkos favoritom, imádom minden percét. Pedig tudom, hogy közel sem tökéletes. Talán az hogy nem hajlik át nagyon rossz trash-be, de azért táplálkozik belőle. Könnyen végigfut az alkotás. Nincs üres járat. Nem kell sokat gondolkodni sem. Para faktor nem sok akad. Bár lehet hogy ez inkább tapasztaltságomnak volt köszönhető akkor is.
Az After Dark Horrorfest-es összesből ez a legjobb alkotás nekem.

A rejtélyes feladványokon kívül semmi érdekes, tucat szellemes film. Annyi, hogy igényesen elkészítették. A színészek az átlag felett vannak nekem. Igaz ez nekem ez kevés a jó szórakozáshoz. Egyszer nézhető.

Az egyik legjobb rész nekem. Tudom, hogy eléggé egyedül vagyok vele. Valamiért ez tetszik. Talán mert sivatagban játszódó poszt-apokaliptikus mozi. Egyedi kocsikkal. Nevezhetnénk ezt a filmet 2-3 másikból összevágott nyúlásnak is. Hatalmas Trash élmény. Semmi nem jó, de mégis működik.

2022-06-07 15:21:59 [Általános fórum] fempolip #9612

"Lássuk be, nem vagyunk egyformák, ebből kifolyólag nem lehet mindenkitől elvárni ugyanolyan színvonalú hozzászólásokat." Pontosan. A friss élményekhez azért többet szoktam írni. A nagy kedvenceim kielemzése pedig van hogy kettő oldalas. Arról leszoktam, mert sokszor a terjedelem túl hosszú volt. De van/volt olyan magazin ahol pl maga a kritikus is elintézte a filmet 2 tömör mondattal.

"Nálad akkor még nehezítettebb is a terep, bár nem jött volna le, hogy nem anyanyelvi a magyarod :)"
Magyarországon születtem, de óvodába már nem Magyarországon jártam. 5. osztályban kerültem vissza az országba. De mivel nem tudtam beilleszkedni, ezért hamar vissza is mentünk. Szerencsém, nagyon gyorsan tanulok, hátrányom nagyon gyorsan felejtek.
Majd még éltem Magyarországon pár évet, de mivel iskoláimat nem igazán fogadták el, ezért nem túl előnyös helyeken dolgoztam. (Kivétel a Grave, de az is ausztriai kirendeltség alatt volt.)
Nem túl sok idő után azóta újra külföldön élek. Igaz nem otthon.

Mivel tetszik az ország és itt tudok segíteni is esetleg, ezért tanulok folyamatosan. Ráadásul a gyakorlás sokkal többet segít.

Nem azért írtam le hogy szánalmat, feloldozást, dicsőítést vagy bármi egyebet, de előnyt (vagy hátrányt) szerezzek vele. Csak gondoltam kicsit bemutatkozom.
És ha bárkinek tudok segíteni, megtalál privátban. (Filmek, zene, újságok, játékok beszerzése pl. -Nincs boltom, de van pár ember akinek rendszeresen beszerzek, nem reklámot akartam, és nincs is hasznom belőle-)

előzmény: Ubul (#9610)

2022-06-07 15:08:16 [Általános fórum] fempolip #9611

Nincs probléma :)
Hozzászoktam, hogy magyaráznom kell, hogy azért nem értem néha mert nem ez az anyanyelvem. Mivel a nevem viszont Magyar. Igaz, hogy felvett. (De az hosszú történet és itt úgysem úgy szerepelek.)

előzmény: Xuja (#9609)

Nem tudom miért volt a magyar névváltás, de nem szerencsés mivel nem olyan rég volt már egy hasonló tini túlélő mozi. Valahogy ez nem akar összejönni.

De mindegy is. A film maga érdekesen alakul, bár a felhalmozott látványt, kreációt, trükköt egy kisebb ország költségvetése nem tudná fedezni abban biztos, vagyok.

Ezen túllépve mindenből többet kapok, mint az előző mozinál. Erre sem tudom mondani, hogy rossz, inkább olyan más. Az izgalom helyét viszont átvette a látvány. Ennek nem teljesen örültem.

Mikor kijött a második rész csodálkoztam, mivel nem tudtam az elsőről, így gyorsan beszereztem azt. És megnéztem. (Biztos a címét összekevertem a Stallone mozival)

És örülök, hogy megnéztem. Persze aki látott már egy Kocka és hasonló filmet, keverve egy kevés Fűrésszel azt nem éri meglepetés. De, mivel jól szórakoztam, így mindenképpen tudom ajánlani. Nem emelkedik ki a tömegből, de mégis kellemes volt nézni, így erősebb az átlagnál.

2022-06-07 08:48:17 [Általános fórum] fempolip #9608

Rendben, ez lesz a cél.

előzmény: Dió (#9606)

2022-06-07 08:47:31 [Általános fórum] fempolip #9607

Igen, pontosan. Emlékszem :)
Lazítok akkor! :)

előzmény: Ugor (#9605)

2022-06-06 21:37:51 [Általános fórum] fempolip #9604

Sziasztok, nem találtam ezzel kapcsolatos témát a szabályzatban hogy mennyit, és milyen gyorsan lehet kommentelni.
Gondoltan ilyen filmekre is van igény, és hogy hozzá is szóljon valaki.
Ha túl sok akkor elnézést.
Nyugodtan írhattok ilyenkor privátban is.
Néha jól rá tudok fókuszálni egy témára.

A sebességről annyit hogy, másoltam a véleményem.

"De amikor az illető úgy ír, mintha egy harmadikos dobna össze egy fogalmazást sebtében házi feladat gyanánt, az tényleg zavaró."
Itt tényleg hibáztam, írhattam volna újakat. Ugyanis nem magyar az anyanyelvem, azok a hozzászólások pedig úgy három-kettő évesek. Akkor kezdtem magyar oldalakon is megjelenni, valamint egy ózdi skipe-os tanárt felfogadni. Mára mer elérem nagyjából a hatodik-hetedikes szintet. A szókincsemen bőven bővíteni kell még.


Több egyazon üzenetet viszont nem emlékszem hogy küldtem volna.

ízlésről pedig nem vitatkozom, mert nem illik.

2022-06-05 16:29:16 Halloween (2007) fempolip (5) #10

Idővel most már közel klasszikussá vált ez az alkotás. Pár év kellett hozzá. Igaz nekem a nagyok közül talán Michael az egyik leggyengébb, köszönhetően a sokadik részek gyenge minőségének. Rob valami olyat tudott mutatni, ami méltó a feldolgozásra. És látható is, hiszen talán az egyik legélénkebben élő figura. Készülnek az újabb alkotások hozzá.

Nézhető darab, vannak jobbak és rosszabbak is a szériában. Amennyiben nem létezne az első kettő, ezek már el is lettek volna felejtve.

Az előző rész is nagyon jó lett, talán a 3-4. helyen van nálam az összest összevetve.
De itt most olyan mozi élményt kaptam, hogy gondolkodnom kell. Persze klasszikus a második rész, és a Rob féle verzió is. De az, amikor ezt úgy oda tudom tenni az eredeti mellé, és gondolkodom, ott már tényleg valami jót csináltak számomra. Persze friss a mozi utáni hangulatom, sőt moziban sem voltam mostanában, főleg nem ilyen minőségiben. Egyelőre, csak jót tudok írni róla. Tudom nem sok, de nagyjából most szabadultam a moziból..
Nálam az év horrorja?

A pihenő és Curtis visszatérése jót tett a sorozatnak, és egyre jobb a véleményem erről a részről. Persze nem kell csodát várni az akkori kornak éppen megfelelt. Azért én már többször megnéztem.

A sorozat 3. leggyengébb tagja. (A legpocsékabb, a 3. ami nem is kötődik a karakterhez, második pedig a 6. rész.) Ismerve az első kettőt, ez kritikán alul van majdnem. Olyan igazi semmilyen. De azért van annyira rossz hogy élvezhető legyen.

2022-06-05 16:24:26 Halloween II (2009) fempolip (3) #16

Volt olyan időszakom mikor ez a rész nem is érdekelt. Most sem tudok annyira lelkesedni érte, de nem hagy hidegen. Nekem nem elég emlékezetes. Sok mindenben tudok belekötni a filmmel kapcsolatban. És azután mégis ott vagyok hogy már többször megnéztem...

Szerintem remek szórakozás, kellően véres is. Semmi újat nem hoz, inkább csak látszik, hogy európai. Nekem tetszett.

2022-06-05 16:20:25 Kaidan (2007) / Kísértetjárás fempolip (4) #3

Érdekes mozi, ami inkább a történettel lep meg. Kicsit kisebb költségvetésűnek érzem a mozit, mint a szokásos mozik. De ennyi belefér, főleg, hogy a halálnemek változatosak. ÉS összességében is érdekes az alkotás.

2022-06-05 16:19:44 Hypnotic (2021) / Hipnózisban fempolip (3) #4

Érdekesnek tűnt, az ötlet sem volt rossz, sőt nagyon is kihasználatlan a terület.
Pedig adja magát. De nálam nem működött a mozi. Nem volt elég izgalmas, inkább csak úgy megtörtént.

Kicsit 30 Days of Night, de van benne Qarantine/Rec és néhány alkotás.
Nem egyedi, nem különösebben új. Azért hoz újdonságot, de inkább érdekességet.
Nekem ez pont elég is volt.

Ez a film csak egyre zseniálisabb lesz. Nem csodálkozom azon, ha egy ilyen klausztrofóbiás filmet nehéz elkészíteni. Kell hozzá ötlet, jó látásmód és valamennyi színészi tehetség is. Én nagyon szeretem.

Tökéletesen folytatódik az az elborultság ami az elsőben jellemezte. Zseniális.

2022-06-05 16:13:54 Malignant (2021) / Eleven kór fempolip (5) #20

Elég jól sikerült mozi, mindenképpen ajánlom. Összességében minden a helyén van. Nem nagyon tudok belekötni semmibe. De ez most pozitív értékelés. Jól szórakoztam. Eddig négyes volt. De inkább feljebb emelem.

Vegyes volt nálam a fogadtatás. Persze elég nagy szemét, de a jobbik fajtából. Szóval élvezhető.

2022-06-05 16:10:03 Død snø (2009) / Náci zombik fempolip (5) #36

Hihetetlenül jó mozi számomra, vicces, akció dús, zombis, igényes. Na és persze nácik, kik is állhatnának e mögött. Minden pillanata élvezhető, szórakoztató. Nem is kell ennél több.

Minden percében zseniális alkotás. Mind az öt részét szeretem, de itt mos csak az elsőről van szó. Remek a szereposztás, a zombik, a történet. És az félelmetessé teszi, hogy tényleg nem állnak meg egy fejlövéstől. Hihetetlen hangulata van a mozinak.

Egy nagyon kedvelt sor eleddig utolsó darabja. Nem tudom elfogulatlanul nézni ezt az alkotást. És szerencsére mindeddig hozott új szint is az elég egyszerű történetbe. Itt is sikerült egy plusz adalékot hozzáadni. Csodálkoztam is, hogy eddig nem volt kihangsúlyozva Texas. Ahol tényleg még a 99 éves nagyinál is van egy akkora puska, mint a Schwarzenegger filmekben.

Viszont sok dologban itt nem értek egyet, ezt inkább kihagyom, mert lehet, van, akinek nem is tűnik fel. A történet egyszerűbb, mint eddig, a színészek is szerényebbek. A száraz vidék és úgy összességében Texas kis szeletének bemutatása tetszett. Valamint jó volt, hogy nem csak erre fókuszált, mutatott az egész országból híreket, részleteket. Ami még érdekesebbé tette.

Abszolút a leggyengébb rész, és van bennem egy tüske a témát illetően, de nézhető vállalható mozi.

Várok még egy következőt is.

Közepes kikapcsolódás, főként tinik/fiatalok számára. Pár durvább jelenetet leszámítva ez egy Cool akarok lenni szerű film. Mindennek menőnek kell mutatkozni. Ez nem hátrány, nekem most tetszett. A főszereplő helyébe nagyon könnyű beilleszteni mindenkinek magát. Néhol sablonos, néhol semmibe vezető szál. Ez van.A sok sablon szellemes/démonos semmitmondó moziknál már csak ezért is jobb. Nem tökéletes, de egyszeri kikapcsolódásnak megfelel.

Ugyan elmarad a klasszikus első kettő résztől, de így is egy nagyon jó G. I. Joes mozit kaptam, nem sok mondanivalóval, de sok tölténnyel. És ebből a fajtából eddig kevés volt. Így ez is elég jó helyen van nálam. Jó lenne, ha ebből készülne egy új rész vagy reboot.

2022-06-05 16:02:46 Puppet Master: Axis of Evil (2010) fempolip (4) #1

Kedvelem a sorozatot, jó fajta báb horror. Érdekes, hogy elég sok van belőle és nem csak erre a sorozatra gondolok. Nézőpont kérdése, de nálam ez a rész egész jól meg lett csinálva.

Szerencsére nem csak szerintem zseniális. Sokan felfedezték maguknak a mozit, és ma is élvezhető. Holott már a modern látványvilág köröket ver rá. De olyan az egész mozi, ami egy stílust határozott meg. Rengetegen merítettek belőle. Lehetne még fokozni kire, mire, hogy volt hatással, de felesleges. Úgy tökéletes, ahogy van. Az, hogy tartalommal/szatírával is rendelkezik, olyan szintre emeli magát, amit nem lehet megugrani.

Újabb Netflixes mozi, bár ez azért nem lett olyan jó.
Kezdik a színeket kicsit túlhasználni, tudom biztos olcsóbb így, egy beállítással, de egy idő után unalmas lesz. Valamint a film sem hoz sok újat, a szellemes mozik között. Nem mondom, hogy rossz volt, ötlet is akadt, egyszerűen láttam már jobbat.

Remek kis országúti harc, bár sok jóval jobb létezik ebben a műfajban.
Igaz nekem Sean Ben sem szimpatikus különösen. Az akciójelenetek jók, a vágások is. De nem annyira megragadó, mint a Rutger Hauer féle verzió. Jobb, mint az átlag, és azért is vettem meg, mert szeretem az ilyen autós üldözős mozikat.

2022-06-05 15:57:44 Seance (2021) / Szeánsz fempolip (3) #1

Tini horrorokat idéző közeg, szellemekkel. Szerencsére nem csak ennyi, érdekesebb csavarokkal tűzdelt mozi. Persze nem egy újabb alapmű, azért élvezhető.
A színészek nem mindig a legjobbak, helyenként unalmas a mozi.

2022-06-05 15:57:03 Wolf (1994) / Farkas fempolip (5) #10

Jack Nicholson. Elég ezt a nevet olvasnom, máris tudom, hogy a színésszel nem lesz gondom. A mozi is remek. Jó kellemes szórakozás. Egy kicsit klasszikus mozi, kicsit visszanyúlik a régihez, de mint a kilencvenes évek elején, nyolcvanas évek végén a klasszikus szörnymoziknál, itt is próbáltak valami mást is belevinni. (Mintha most ugyan ez lenne, eddig elég nagy buktákkal.) Úgy gondolom picit el lett felejtve ez az alkotás, pedig megéri megnézni.

2022-06-05 15:54:26 Scream 4 (2011) / Sikoly 4. fempolip (2) #25

Az első rész kivételével nekem érdektelen a sor. Azt sem különösebben szerettem, csak a beszólásokat a műfajnak. Itt viszont már nem sok érdekelt. Talán a következő rész?

2022-06-05 15:52:35 The Burning (1981) / Az erdei fantom fempolip (5) #8

Ez a borzalmas magyar cím, nem tudom hova tenni. Hihetetlen fárasztó. Miből gondolták ezt ki? Hogy jött ez ide? Na, mind egy, szerencsére nem kell ezt olvasnom. Úgy emlékszem Magyarországon ennek nagy volt a kultusza. VHS korszakban. Gyerekként láttam ezt is, valami borzalom igénytelen minőségben. Tetszett. Persze hogy jó volt, hiszen azért kellően beteg alkotás a korhoz képest. Az akkorihoz, nem a mostanihoz.

2022-06-05 15:51:35 Gurotesuku (2009) / Grotesque fempolip (5) #11

A legbetegebb alkotások közé tartozik. És érdekes ezt ismerik az egyik legtöbben az ilyen filmek közül. Gondolom egy jól beindított hisztéria övezi ahogy a Szerb filmet és társait. Mert ezen kívül vannak még nagy nevek/filmek. Hasonló minőségben, de mégsem ismeri szinte senki.

A film beteg, groteszk, brutális, kegyetlen. Zseniális! Szerintem ezzel így le is tudom zárni.

2022-06-05 15:49:08 Wrong Turn 5 (2012) fempolip (4) #5

Itt tényleg csak a darabolás van. Idegesítő szereplők, történet, ami eddig volt az is elhalt. Aki csak darabolást akar nézni, vagy házibuliban háttérnek jó. Mivel mind a család mind a történetük megvan már valamilyen szinten, így inkább befizettem volna egy másik sztorira.
De valahogy mégis néha előveszem, hogy megnézzem.

Lejtmenet, vagy inkább zuhanás kezdete a minőségben. Itt még van pár érdekesség, minimális újítás. Még nézhetőnek tartom.

Itt már kicsit engedni kell az elvárásokból, de még mindig élvezhető mozi. Hiszen aki erre a szériára ül be, az nem egy agyalós drámát akar látni. (Ettől még lehet minőségi, de ezzel itt még nincs baj. Az majd később jön.)

Egy jó folytatás, emlékezetes pillanatokkal. Bőven az átlag felett. Néha még jobb pillanata is volt, mint az elsőnek.

2022-06-05 15:45:52 Wrong Turn (2003) / Halálos kitérő fempolip (5) #13

Az első rész nagyon jó alkotás, remek szórakozás. Kitűnik a tömegből.
Minden percében egy remek film. Viszont nem tudom mondani, hogy a személyes kedvenceim között ott, van. Mármint az abszolút listában. De többször láttam már.

Fulchi film! Szóval nekem tökéletes. Aki nem ismeri még a Mestert sem, az is kezdheti ezzel a mozival. Talán az egyik legismertebb alkotása. Persze itt nem szabad Zombilendes zombikat, Átok háza szerű szellemeket és hasonló teremtményeket várni. Mármint kidolgozásra. Ez nem az a kategória. Sokkal több lélekkel, trükkel, mint pénzel.

Ez már nem tökéletes, pedig S.S. Wilson visszatért. Igazából minden rendben van ezzel a mozival. Ráadásul ismét egy Gunner-t kapunk főszereplőnek. Ami a poén az egészben, hogy ugyan úgy Michael Gross játssza el a karaktert. Nekem ez a rész már nem hibátlan, és régen is láttam, ideje elővenni a komplett sorozatot.

Egy még egy remek szórakozás. Nálam még ez is telitalálat. Csak ezután indul meg a lassú lejtmenet. Örülök, hogy Gunnerrel folytatódik a történet, mert új szint visz a sztoriba. Egy fegyvermániás olyan lények ellen, amik emberre vadásznak. Persze itt már több a vígjáték elem. Nekem így is kitűnő.

z a rész is teljesen rendben van, sőt egy zseniális folytatás, kár, hogy Bacon nélkül. Amikor az egyet megnézem, nagyjából ez következik utána. Nem tudom megunni.

Nagyon jó sci-fi. Persze más kategória, mint az Alien, de nekem régi kedvenc. Kihagyhatatlan.
Fiatalkorom meghatározó horrorjai közt van.

  • 1
  • 2
  • ...
  • 5