fempolip

2024-07-19 11:08:51 The Fall Guy (2024) / A kaszkadőr fempolip (3) #12

A moziplakátra húztam a szám, megint egy film a filmes szakmáról..vagy azzal a körítéssel. Akadt néhány az elmúlt időben. (Mást nem is tudtam a filmről)
De mivel ez is csak egy film, hát meg kell nézni.
Az első 45 perc óriási pozitív csalódás, remekül építkezik, hogy azután 10 perc alatt totál érdektelenségbe fulladjon és enyhén kusza, erőltetett sztorival, meg feleslegesen húzott akcióval. Ami jobb ha leült volna így olyan kicsit tingli-tangli jelenetek voltak mivel a pörgés egy szintté vált és állandósult. A következő negyed óra után azonban mikor ténylegesen elindult a sztori, és volt némi pihenő, újra magasabb fokozatba kapcsolva jöttek a jobb jelenetek, elég jó párosítások.
A vége pedig remek volt, a plusz poénon pedig elmosolyodtam.
Abszolút vágtam volna az alkotásból vagy 20 percet, és 1 óra 40 feszes, nem túl bonyolult, de nagyon is élvezhető filmként aposztrofáltam...volna.
Így viszont egyszer nézhető lett, hiába a jó alakítás, a remek látvány.
A KISS-t pedig nem kell százszor berakni, vagy ha igen, volt és van is több jó száma nem csak az az egy. A végére kicsit lefárasztott még ha kedvelem is.
Így ez egy erős közepes film.
Bár ha belegondolok, jobb mint közepes. Csak nem fogyasztom újra.

Csupán azért négyes mert ott az eredeti. Elnagyolt, de sztorival rendelkező remek vígjáték egy csepp de nem elhanyagolható drámával. De nekem ott a Forró rágógumi, mint közelebbi, valóságosabb és persze eredeti! Meglepő de minden ugyan az itt.
Egysorosok, csajozás, bulik...
Talán a hollywoodybbra vett, nem olyan naturális látásmód és picit hullámzóbb terelgetőbb hangulat mellett az American Graffiti jutott még eszembe.
Igaz egyik sem érhet nyomába az Animal House-nak.. Nálam az a Best of the Best ebben a témában.
De jelenleg elindított bennem egy lavinát, az ilyen lazítós, kevés felelősséggel járó léhűtés és végtelen csajozás/buli témában egy újrázást, szóval Porky's 1-2-3, Sixten Candlees, Valley Girl, Little Darlings, Summer Lovers, Fast Times at Ridgemont High...bekészítve a lejátszóba..
Mire a másodvonal megérkezett a Hardbodies és társai képében már ki is merült a téma, de soha nem merült feledésbe.
Az unokái még szórakoztattak, Amerikai pite képében, de mára tényleg lecsengett. Igaz úgy érzem mintha a fesztelen kalandozás (könnyed valós téma beleszövésével) ki is ment volna a divatból, és legtöbb vígjátékban csak a végtelen feszengést, a kínosan abszurd, kellemetlen szituációkat vagy pedig a kényszeresen lazaságot tudják hozni.

Nekem marad az eredeti, ha pedig lejátszottam akkor jöhet ez.

Most fejeztem be, és hatása alatt csak annyit tudok írni, így olvasva az itteni hozzászólásokat hogy Rorschachnak van igaza amit az első sorban legépelt. Azaz hogy én is most jöttem rá hogy szeretem a szériát.
És valami olyan minőséget viszonylagos egyediséget hordoz mindegyik rész, és nem csak egy film hogy valami fantasztikus.
Mivel nem évről évre jönnek ki, hanem épp már el is felejti az ember a dömpingben, olyan jó esik megnézni egy újabb adagot. Itt az ideje visszanéznem egyben az összeset.

2024-07-11 08:22:52 Late Night with the Devil (2023) fempolip (4) #3

Már az első képkockák odaszegeztek a képernyő elé és a dokumentalista stílussal felkeltették a kíváncsiságomat. Majd az egész Talk-Show jellege fantasztikusan eltalált és felépített volt. Teljesen olyan volt ez az alkotás mintha a hetvenes évek elején készült volna. Egy picit lopva az angol gótikus horrorokból vagy akár az Omenből, főként hangulatot. Vagy Olasz giallós pillanatokat. Persze lehet csak nekem tünt így, mert azok nagyon is elkülönültek, itt viszont egyben adják át az egészet. Amilyen lassan felépül, de mégis ott van az hogy mikor történik már valami..nos a várakozás izgalma..ha nem is a legteljesebb, mindenképpen erős. A vége kicsit fura lett nekem, ezt betudhatom talán annak hogy pár giallo és klasszikus angol, spanyol alkotás is furcsa lezárot kapott anno. Nekem ez nem lett zseniális.
Azért kicsit értetlenül állok ezen film elött, mert bár nem új a kezdeményezés, 2-3 éve folyamatosan ontják ki ezeket a stílusu alkotásokat, viszont ilyen téren, ennyire retro módban furcsa volt látni filmet. Megvannak már errea klasszikusok, hacsak nem fiataloknak akarták bemutatni a horror nagy évtizedét, akik úgysem néznek vissza, mert az gagyi, unalmas már nekik.
A végeredmény így is pozitív, sőt remek. Nekem kifejezetten élvezetes volt, biztos meg fogom még nézni!

Majdnem elfelejtettem..a színészek remekül hozák amit kell de nekem David Dastmalchian egyenesen fergeteges volt ahogy érezte az 50 évvel ezelötti Showrunner karaktert.

2024-07-10 13:23:23 Tarot (2024) / A halálkártya fempolip (1) #4

Kíváncsi vagyok meddig lehet még a horror fanokat behülyíteni ilyen gagyiságokkal. Mikor lesz az a pont, ahol már az átlag, aki nem is horror fan csak szeretne borzongani, szóval ő is feláll, vagy már be sem megy az alkotásra.
Mert ez a film a mozinéző totális hülyének nézése. Csupa kliséhalmaz, unalmas, jump scare bűz, tipikus trendi színek, vágások..
Hulladék. Minek is néztem végig?....Ja igen, mert szeretem a horrorokat..
De már unom, hogy sokadszorra is negatív kritikám van egy filmről.

2024-07-10 13:12:55 Immaculate (2024) / Szeplőtlen fempolip (3) #12

Nem tudom, hogy álljak hozzá.. Gondolkodom..
Így inkább ott kezdeném hogy ez a film egy kis tudathasadásban szenved. Vagy pedig mindenből meríteni akartak, hogy a moziba minél több ember bemenjen. Nos, itt a hiba talán. Ugyanis egy emészthető ebből is, abból is kapkodó, de mégis megalkuvó alkotás lett. Ennyire azért ne számítson a bevétel, mert az emberek ráunnak hamar..
Lehetett volna egy tisztességes látvány, tisztességes sztori, és úgy igazán 18+..
Sok helyen meg akarta úszni a komoly munkát, vagy inkább a végső döntéshozók sikálták el, hogy legyen gyengébb?
Mert potenciál, és a film második felétől elhagyott rettentő gagyi jump scare, az azt felváltó gore már úgy ahogy működik. Bár kicsit kilóg onnan. Lehet pont a felvezetés miatt...
Maga a film valami elképesztő hangulatos, látványban korrekt lenne, ha nem kötötték volna meg a rendező kezét.
Így is kicsit átlag fölé nő, a hangulatos jelenetek, a szereplők profizmusa és nála a gore miatt, de sajnos nem az, amit megannyiszor újra fogok nézni, inkább csak olyan modern világra ráhúzható, könnyen eldobható..

Rendkívüli hulladék, amiben az a szépséghiba, hogy komolyan gondolja magát. Mert különben az esztelen kliséhalmazban a vérgőzös jelenetek jók, a látvány korrekt és ha nem is egy felpörgetett, túlpörgetett mozi, így is van egy ritmusa. A sztori minimális jellege ellenére is flekeltette az érdeklődésem, amolyan mi lesz még itt??? A megannyi cápás horror közül nekem abszolút pozitív mert tényleg beleraktak egy csomó dolgot ami miatt nézhető, és lehet lazítani filmnézés közben. Mert a legnagyobb baj hogy lehet komoly, lehet Sharknado, dráma, akció, horror..de ha felejtető akkor érdemtelen a megtekintésre.
Komolykodásra pedig ott a Jaws...
Nem mondom hogy előveszem ezt olyan sokszor, mert dömping van bármiféle filmből, de nem is fogom elfelejteni az biztos.

2024-07-09 14:14:53 The Watchers (2024) / A figyelők fempolip (3) #3

Le sem tagadhatná hogy apja-lánya film.

Megismételték ugyan azt amit az elsőben. Érdekesebb lett? Nem! Izgalmasabb? Nem!
De a név kötelez és sokan csak ezért megnézték.
Talán a trükkök és a kosztümök fejlődtek valamit.
A darabolás miatt közepes, és a sok még inkább alulfizetett produkcióhoz képest a minősége jobb.
Amennyiben nyereséges, jön a harmadik. És ha igen akkor remélem tényleg egy karaktert faragnak a főszereplőkből, valamint azt hogy NE SAJNÁLJÁK A VÉRT ÉS A DARABOLÁST!!!!!!!!!!!!

Nem számítottam rá hogy tényleg elkészül ez a rész. Annyi éven keresztül húzták, és folyamatosan hirdették hogy na most érkezik. És most itt van.
A nosztalgia, a csapat, néhány cool poén miatt közepes. Épp csak vastag jóindulattal.
Egyszer végignéztem, de marad a klasszikus három rész.
Ez meg túl öreg, rettentően fáradt, kusza, néhol értelmetlen, és kivágtam volna 20 percet a filmből.

Így visszaolvasva, igazad van, túlreagáltam és túl magasra tettem a lécet a filmnek fontosságában. És lehet hogy Lengyelországon kívül nem nézték meg sokan.
Meg kellene nézen még egyszer, de valahogy 2 percet is jobban sajnálok rá az életemből. Mert amúgy meg elfelejtettem már hogy létezik.
Viszonyítva egyszerre lehet (és az is) kéros a fiatalabb generációra ez, a tv, és az infuencerek világa is. (Főként hogy ha botoxot, sorsolnak ki 12-16 évesek között..) de ismétlem már nem tudok relevánsan visszaemlékezni rá, így függőben hagyom a film leértékelését.
Az viszont jó hogy 18+
Könyvek is lehetnek persze extrém hatással Szodoma és Szerb film mellett, de mondjuk Sade márki könyvét veszem alapul, akkor ott van indok, okítás, konklúzió, ahogy a kettő filmben is. Csak nem 10 évesen kell megismertetni gyerekekkel.
Ebben a filmben, mindezeket nem találtam meg. (úgy emlékszem)

előzmény: Channá (#3)

2024-06-27 16:43:39 Poor Things (2023) / Szegény párák fempolip (3) #29

Több hét után is nagyon vegyesek az érzéseim. Az biztos hogy a megvalósítása okán, nem hiszem hogy meg fogom nézni még egyszer. Hiába a zseniális sztori, az annál is zseniálisabb színészi játék (Stone mindenhol jó, imádom!) a viszonylag még mindig megbotránkoztató külső.. de egyszerűen, nem az a film ami engem leköt.

Apropó...még mindig nem találom a miértjét annak hogy péniszek erdeje van bizonyos filmekben az utóbbi pár évben..de női nemi szerv csak...bundában, vagy inkább csak az intim szőrzet..
Megbotránkoztatunk, de csak annyira amennyire szabad...??? hmmm

Szóval nem az én filmem, de elismerem hogy egy jól sikerült darab.

Nem, kicsit későbbi, de az első elvileg elveszett. The Gulf Between 1917-ből.
Viszont ez volt az első próbálkozás amit kézzel festettek: Annabelle Serpentine Dance 1895
Viszont elvileg a világ első horrorfilmje ez! :)

előzmény: chaplinfann (#2)

Kettő óriáisi hibája volt számomra ennek a filmnek. Az egyik az hogy nem tudott lekötni az egész mű. Itt lehet bennem volt a hiba. Se nem elég sejtelmes, drámai vagy épp hangulatban baljóslatú. Néhol még TV filmnek is éreztem picit. A másik pedig a hossza. Túl lett nyújtva, nem kicsit. Szerintem 20 perc mínusz, jobban állt volna az alkotásnak. Ha mindenképpen hasonlítani kellene akkor természetes hogy az Omen filmek adják hozzá az alapot, valamint az ördögűzős alkotások. Mindkettőben vannak sokkal jobbak. Persze nem lehet várni egy újabb Damien-t, de ott volt példának hogy kell felépíteni egy filmet hogy teljesen para legyen az élmény!
Annak örültem hogy nem pakolták tele jump scare jelenetekkel. Bill Nighy és Charles Dance nagyon jók voltak, tökéletes támogató karakterek. A főszereplő pedig hozta a kötelező minimumot.
Épp csak hármas, mert egyszer végig lehetett nézni, de lehet később ez leminősül kettesre.

2024-06-04 10:27:45 Star Virgin (1988) fempolip (4) #1

Ez a film valami elképesztő trash vizuális élményben részesít. Muppet Show találkozik az ötvenes évesk gumiszörny áradatával. Miközben cuki főszereplőnk végigrohan valami eszeveszett jelmezben az egész fimen.
Nincs nagyon üresjárat, izgalmas, már amennyire lehet egy ilyen filmben izgulni főszereplőért. Semmi komoly de mégis olyan..elborult, hogy ehhez egyszerre fogyaszt az ember rántott bordát, fagyival.

Azért nem mindegy ki, és hova költözik, mert hatalmas eltérések vannak fizetésekben, megélhetésben is.
Ráadásul (barátnőm állítása szerint -valamint az ő barátnője szerint is-) bőven vannak akik hazaérve sajnos ferdítenek a valóságon a fizetést, megélhetést nézve.

előzmény: PG (#18)

2024-05-31 10:27:52 Barbaque (2021) / Some Like It Rare fempolip (4) #1

Delicatessen és az amerikai gyorsfogyasztás enyhén trash horrorvígjátékai már megelőzték ez a francia filmet, viszont olyan könnyedséggel, lazasággal teszik mindenzt hogy nem tudtam nem szeretni.
Franciaország a konyhaművészet egyik fellegvára. Így nem is áll távol tőlük.
A sztori minimál, a vizuális téma jó, a szereplők teszik amit kell. Kellemes hangulattal, laza vacsora melletti huncutságnak tökéletes!

Bon appétit.

2024-05-31 08:52:05 Atlas (2024) fempolip (2) #6

Azért itt a sikerességet is megkérdőjelezném. Amit ugye Streaming esetén elég nehéz követni.
De tippren nem a legolcsóbb film volt ez.
Bár tény hogy a spanyol nyelv és hogy JLo puerto rico-i sok spanyol ajkú nézőt hozhatott és talán előfizetőt is.
És feltehetőleg neked van igazad, mivel nem egyedülálló anomália hogy olyan film mint a Halálos iramban széria még mindig többet hoz mint a legtöbb mozifilm, pedig az aztán tényleg nem egy művészi alkotás.

előzmény: drav (#4)

2024-05-30 09:08:11 Atlas (2024) fempolip (2) #3

Hisztiszkifi..
Ez ismét hogy jött ki hogy jó lesz?
Amúgy csak én figyeltem meg hogy J-Lo feneke majden annyit szerepel a filmben mint bármely másik ember arca összesen?
Borzalmas, de idei évben láttam már rosszabat is.

Az egyik legrosszabb film amit valaha láttam. Ebben semmi nincs de tényleg semmi. De még ez sem pozitívum, mert lehet a kiüresedést bemutatni. Ez egyszerűen nulla. Megkockáztatom, sőt biztos vagyok benne hogy a top 50 legrosszabb alkotás között ott van amit valaha láttam!
Az egész téma érdekes lenne, sőt, nagyon is érdekfeszítő. De sajnos semmi.
Akkor gondoltam trashként állok neki..de még úgy sem működik, mert úgy is unalmas.

Az egyik legunalmasabb semmitmondó dokufilm amit valaha láttam.
Nem kaptam semmi információt, leginkább olyan volt mint egy unalmas bulvár magazin sokadik oldala.
Nincs kezdés, dráma befejezés. Csak elkezdődik valahol és véget ér.
Felszines az egész.
A szereplők kifejezetten unszimpatikusak és ők is felszínesek. Nem vártam sokat ettől a világtól, mert ez is csak be van csomagolva egy olyan keretbe hogy milyen nehéz volt...és de csodás a gazdagok élete.
Tucat, tucat, tucat annak is unalmas. Ha már ilyenről akarok tudni akkor tényleg fizetnék érte és leülnék beszélgetni egy modellel..szerintem olcsón meg is lenne.

2024-05-25 13:13:24 [Filmet keresek] fempolip #3270

Akkor még ez a tippem esetleg..Ridicule (1996)

előzmény: BonnyJohnny (#3269)

2024-05-25 12:37:52 [Filmet keresek] fempolip #3268

The Favourite 2018 esetleg?

előzmény: BonnyJohnny (#3267)

2024-05-22 13:24:37 Ferrari (2023) fempolip (4) #8

Megadtam a négy csillagot, de csak azért mert nincs olyan hogy három és fél.
Ez a film jó lenne, ha bizonyos részleteiben részletgazdagabb lenne. Ferrari életőből kapunk ízelítőt.. a versenyből is de igazán egyikből sem.
Az olasz virtus helyenként felüti a fejét, erről nézés közben eszembe jutott hogy Renato De Maria nemrég leforgatott egy filmet Rapiniamo il Duce címmel..amerikanizált volt, de ott volt benne az olasz virtus, az élet, a pezsgés. Nos ez nélkülözte azt. Vagy inkább csak pillanataiban hozta.
De az a pár pillanat olyan volt ami tényleg megérte hogy megnézzem a filmet, hiába tudtam mi a vége, libabőrös voltam.
Viszont az üröm az örömben...miért kellett újra venni a motorhangokat? Steril lett mint Hollywood..Nehogy már egy Mercedes 300 SL vagy egy Abarth Fiat Zagato 850-es ugyan olyan hangot adjon ki mint azok a Ferrari autók, a Maseratiról nem is szólva. Sőt aki egy kicsit jobban szereti a veteránokat és hallott már ilyen Ferrarikat élőben, még az is hall nem kevés eltérést motorhangban!!!!!!!!!!!!! (Most el is gondolkoztam, ne adjak ezért három csillagot a négy helyett..)
A CGI is kevés sokszor.
Egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
A véleményem pedig változtatom, bár tudom az oldalt nem fogják neves hollywoody írók/rendezők elolvasni, főként nem az én irásom..és Magyarul..DE! a négy csillag inkább annak jár hogy autós, meg olasz meg Ferrari meg ilyenek...

És ez az a film, amit Godzilla X Kong nem tudott hozni..Azaz az emberi karaktereket, drámákat és egy kis megmondós tanulságot.
Nem versenyeztetni akarom a kettőt, csak ami abból kimaradt azért nem lett ötös.. ez.. ugyan itt ott megbicsaklik, főleg CGI terén.. és vannak sutaságok, de az első és igazi Gojira film mellé, éppen csak mögé fel lehet sorakoztatni!
Nekem minden megvan benne ami kell egy kapcsolódási ponthoz és még ott a szörny is!
Bár lett volna még rá pár millió Jen hogy amit befejezetlennek, kidolgozatlannak éreztem azt véghez is vigyék.. na majd a Gojira 2.0!

Akcióorgia a köbön, látványorgia és szörnyparádé. Mit is várhatna még a rajongó ettől? Talán hogy az ekarakterek ne legyenek olyan primitíven ábrázolva mint Középfölde..vagyis izé..köztesföld..tudomisén..utolsó bogara.
Épp ezért csak négyes, minden másban hozza azt amit kell. Azokkal az ember nélküli pillanatokkal szerintem hosszú időre megvett.Várom a következőt, talán jobb embersztorival.

Ez mi volt? Az első percek rutinbol megoldott halálos veszélyekkel teli Kémkölykök/Bigyó felügyelő/ és millió ezekhez hasonló kínosan humortalan, gyerekfilmjeinek akciómozzanatai után egy totál unalomba fulladó családi matiné mozit sikerült kihányni a mozivászonra?
Semmi súly, semmi érdekes pillanat..semmi gyakorlatilag.
Hogy lett egy enyhény horror sztoriris vígjátékból ez a ...valami?
Borzalom.
És még a régi öregek is itt vannak..
Óriási csalódás, és hiába a régi csapat és még "valaki" még a kettest sincs humorom megadni miattuk.
Nagyon, nagyon le vagyok sújtva.

2024-05-02 08:54:16 Madame Web (2024) fempolip (1) #15

Ennyire eltévedni, mint ez a film és ha úgy vesszük a Sony Venom bis Morbius egyre inkább lagymatagabb szint nélküléségét, majd pedig ezt kidobni ...ráadásul moziba.. nem is értem igazán. Mit gondoltak? Mert nem nyeretlen, pályakezdők dolgoznak vagy egy brutális diktatúra ahol Aladeen (The Dictator) eldönti hogy 27 oscar nyertes valamint minden rekordot megdöntő bevétellel kell rendelkezzen ezért még a szamarakat is befizetik a mozikba..
Szóval mire kimegy egy alkotás rengeteg kézen átfut..és ezt sikerült?
Mert ez semmi!
Imádom a trash mozikat, van egy feeling, vagy csak lehet nevetni... itt még az sincs. Halál unalom, sehova nem tartó személyiségek, zéró dráma, a legleharcoltabb szuperhős klisé is csak nyomokban, az akció nulla kb., izgalom még csak nyomokban sincs.
A párbeszédek laposak, kémia zéró.
Ebben a filmben nem működik semmi. Azt gondoltam a Venom 2 negatív viszhangja valamint a Morbius fogadtatása talán a marketingcsapatot figyelmezeteti...
Vagy annyit vártak hogy majd a nők..? Hogy a női nemmel pakolják tele és a kislányok tolongani fognak póki ruciban a moziba mint a Barbinál?
Ha nem akartam akkor is belefutottam negatív kritikákba hogy mert nőkkel volt tele, meg már megint a gender meg hasonló baromságok...(Aliennél, Kill Billnél nem volt ilyen gond..vagy Halloween... khömmm)
Szóval hogy csak csajok...bár csak ez lett volna a filmnek a legnagyobb "baja". Mert akkor én még élvezhettem volna a filmet.
Csak hogy még egyet belerúgjak: Dakota valami istentelen unalmas..(itt is).

Megpróbáltam még egyszer megnézni, mert elsőre nem is sikerült.
Egyszerűen ez egy sterilizált hulladékkupac. Kettő csillagból inkább leveszek egyet...

Rákerestem, talán így jobban meg tudom fogalmazni hogy kompetencia nem frissül, illetve mikor fog nullázódni?
Szoktam nézegetni a pirossal jelölt évszámos alkotásokat, tetszik hogy ki van emelve, találtam 1-2 jót már pont az oldal ajánlása(?) okán.

előzmény: Ubul (#15321)

2024-04-26 12:39:03 Lisa Frankenstein (2024) fempolip (4) #1

Csodálkozom hogy 15 szavazat és nulla hozzászólás. Még egy totál unalmas filmnél oké. De itt nem csupa kettest, hármast kapott ez az 100% retro film.
Az első részénél nem is tudtam mit kezdek el nézni, csak kellett egy reggeli lazítás. Gondoltam háttérben elmegy majd. Azután valahogy odaragadtam a képernyőhöz mert bár nem a legményebb karakterek és rézelmek tobzódtak, de voltak ilyen fokú képződmények.
Egy kicsit visszaugorva az időben, szerintem a nyolcvanas évek közepétől "tomboló" és kilencvenes évek legelején extrém gyorsan kifulladó tini horror vígjátékok között is jónak számítana ugyanis azok reinkarnációja? talán...
Majd hogy összekapcsoljam az utolsó kettő mondatom, karakterek! végre karakterek!! Rengeteg új filmnél nincsenek elkülöníthető ...karakterek..csak hogy ezta szót elcsépelve ismételjem.
De nem kell itt valami világmegváltásra gondolni, egyszerűen biztosan beütött pluszban a retro, a gyerekkorom kedvenceinek újrázása..és persze easter eggek is vannak. A főszereplő meg karakteresen Johnny Depp..mármint fiatalkori..de az újkori zombi stílusa is megvan..hahaha
Elsőre, az első negyed óra majdnem el is riasztott, és azt gondoltam hogy ha lenne egy kislányom, na akkor ez talán már neki való lenne...De a végére ez a gondolat újra eszembe jutott és jót nevettem mert hogy a finálé fele, minden csak nem kislánynak való.
Humoros, könnyed, horrort szinte nélkülöző kellemes alkotás.

Sziasztok, olyan kérdésem lenne amit keresés után sem találtam meg. Mikor vált át az oldal a friss 2024-es filmekre, vagy mikor szokott ez megtörténni?
Köszi!

2024-04-24 13:21:20 [DVD topic] fempolip #1244

Sziasztok, néhány film még megvan, illetve listáztam ki a gyűjteményemből, vagy vásároltam olyant amit szimplán csak megnéztem de eladnám.
A lista elég hosszú, de úgy gondolom így elég korrekt. Ritkaságok, szinte elérhetetlen darabok ugyan úgy vannak benne mint tucatfilmek. Magyar vonatkozást így összesen 2 film a Tudom mit tettél..1-2 tartalmaz. (Feliratot)
Főként horror, de van dráma, akció, vígjáték stb. Képeket tudok küldeni! Bármi kérdés van, jöhet.

Hartbox:

Sportkill 2007Red Edition 01 Kleine Hartbox (Horror/Thriller) Deusch/Englisch 12 Euro
Demonium 2001 Red Edition 02 Kleine Hartbox (Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 12 Euro
The Slayer 1982 Red Edition 04 Kleine Hartbox (Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 12 Euro
Tokyo Psycho 2004 Red Edition 05 Kleine Hartbox (Horror) Deutsch/Japanisch) 12 Euro
Zombie Reanimation 2009 Red Edition 06 Kleine Hartbox (Action/Horror/Komödie) Deutsch 12 Euro
Manhattan Baby 1982 Red Edition 07 Kleine Hartbox (Horror) Deutsch/Englisch 12 Euro
Hügel der blutigen Augen/The Hills Have Eyes 1977 Red Edition 11 Kleine Hartbox (Horror) Deutsch/Englisch 12 Euro
Klischee 2009 Red Edition 14 Kleine Hartbox Uncut (Krimi/Horror) Deutsch 12 Euro
Die Armee der Finsternis/Army of Darkness 1992 Red Edition 18 Kleine Hartbox (Horror/Komödie) Deutsch 12 Euro
Sisters Form Hell/Rosenkavalier 1997 Red Edition 22 Kleine Hartbox (Krimi/Thriller/Horror) Deutsch/Englisch 12 Euro
Bad Boys Bad Toys 2007 Red Edition 26 Kleine Hartbox (Action/Komödie/Horror) Deutsch 12 Euro
XTRO 1983 Red Edition 33 Kleine Hartbox (Sci-fi/Horror) Deutsch/Englisch 12 Euro
Kiss My Blood 1998 Red Edition 36 Kleine Hartbox (Komödie/Horror) Deutsch 12 Euro
Loft 1985 Red Edition 38 Kleine Hartbox (Krimi/Drama/Horror) Deutsch/Englisch 12 Euro
Nutten Killer 2001 Red Edition 39 Kleine Hartbox (Horror) Deutsch 12 Euro
Henker des Shogun/Shogun Assassin 1980 Red Edition 43 Kleine Hartbox (Action/Abenteuer) Deutsch 12 Euro

Eaten Alive-Tobe Hoper 1976 Kleine Hartbox (Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 12 Euro
Madhouse/There Was a Little Girl 1981 Kleine Hartbox OVP (Horror) Deutsch/Englisch 12 Euro
Evil Dead Trap 2 1992 Kleine Hartbox OVP Limited Edition 500 Stk. (Horror/Drama) Deutsch/Japanisch 12 Euro
Mondo Cane Teil V 1993 Kleine Hartbox (Shockumentary/Horror) Deutsch/Englisch 10 Euro
Final Hour 1995 Kleine Hartbox Gore Classic 3 Uncut Version (Horror/Thriller) Deutsch 12 Euro

Zwei Wilde Companeros/¡Viva la muerte... tua! 1971 Kleine Hartbox Western Collection (Western/Action/Komödie) 12 Euro
Blaubart die Bestie/Bluebeard 1972 Kleine Hartbox OVP (Krimi/Drama/Thriller) 12 Euro
Asphalt Katze/ Colpo in canna/Loaded Guns 1975 Kleine Hartbox (Action/Krimi/Komödie) Deutsch/Englisch/Italienisch 12 Euro
Yeosu daetalok/Straflager er Geschäneten/The Women’s Great Escape 1976 Kleine Hartbox Exploitation Classics Full Uncut Version OVP (Drama/Thriller/Exploitation) Deutsch/Mandarin 15 Euro
Nawa deka/Tokyo Decadence III/The Bondage Master 1998 Kleine Hartbox Blue Edition (Drama/Komödie) Deutsch 12 Euro
The Pet 2006 Kleine Hartbox Blue Edition (Drama/Thriller) Deutsch/Englisch 14 Euro
Er#tic Blue 2006 Kleine Hatbox (Drama/Er#ticfilme) Deutsch 12 Euro

Horror:

Vampyr-Carl Theodor Dreyer’s 1932 (Fantasy/Horror) Englisch (Asian! Edition) 6 Euro
Mondo Cane 1962 Extended Version OVP (Shockumentary/Horror) Englisch/Deutsch 10 Euro
I Dring Your Blood 1970 Englisch (Horror) 10 Euro
Masters of Grindhouse Now Playing Vol. 1- The Swingin’ Stewardesses 1971, Ilsa the Wicked Warden 1977 UNCUT Special Edition (Horror/Drama/Komödie/Fantasy) Englisch/Deutsch 15 Euro
Il paese del sesso selvaggio/Last Cannibal/Mondo Cannibale-Umberto Lenzi 1972 (Horror/Abenteuer) (Asien! Edition) Englisch 12 Euro
Terror Circus/Nightmare Circus/Caged Women II 1973 Astro Edition (Horror) Deutsch 8 Euro
The Asphyx 1973 25th Edition Deutsch/Englisch (Horror/Sci-fi/Fantasy) 5 Euro
Let Sleeping Corpses Lie 1974 (Horror) (Asien! Edition) English 12 Euro
L’ossessa/ The Eerie Midnight Horror Show 1974 Englisch (Horror) 8 Euro
Vampyres-Daughters of Dracula 1974 (Horror) Englisch 8 Euro
Gatti rossi in un labirinto di vetro/Labyrinth des Schreckens-Umberto Lenzi’s 1975 Marketing Film Deutsch/Englisch (Horror/Krimi) 6 Euro
Audrey Rose Horror Cult Uncut 1977 (Drama/Fantasy/Horror) Deutsch/Englisch 5 Euro
California Axe Massacre/Lisa, Lisa 1977 Red Edition (Horror) Deutsch 8 Euro
Emanuelle in America/Brutal Nights-Joe D’amato 1977 Astro Edition Limited Collectors Edition Stron Uncut! (Drama/Exploitation/Horror) Deutsch 15 Euro
Ultimo Mondo Cannibale-Ruggero Deodato 1977(Abenteuer/Horror) (Asien! Edition) Englisch 12 Euro
La montagna del dio cannibale/Slave of the Cannibal God 1978 OVP Widescreen Edition Englisch (Horror/Abenteuer) 12 Euro
Summer of Fear 1978 (Horror/Thriller) Englisch/French 8 Euro
The Toolbox Murders 1978 (Horror/Thriller/Drama) Englisch 6 Euro


Die Hölle der lebenden Toten/Virus 1980 (Horror/Sci-fi/Thriller) Deutsch 4 Euro
Dynastie Dracula 1980 Astro Edition (Horror/Thriller) Deutsch 8 Euro
Mangiati Vivi!/Eaten Alive- Umberto Lenzi 1980 (Abenteuer/Horror) (Asien!Edition) Englisch 12 Euro
Nightmare City-Umberto Lenzi 1980 (Horror/Thriller/Krimi) (Asien! Edition) Englisch 12 Euro
Rana-The Legend of Shadow Lake 1980 Horror Line Vol. 6 (Horror/Abenteuer/Sci-fi) Deutsch/Englisch 10 Euro
The Night of the Hunted-Jean Rollin 1980 Special Edition (Horror/Drama) Englisch/French 12 Euro
Bloody Moon-Jesus Franco 1981 (Horror/Thriller) Deutsch 10 Euro
Madman 1981 (Horror/Thriller) Englisch 5 Euro
The Beyond-Lucio Fulci 1981 Remastered Edition (Horror) Englisch 8 Euro
The Prowler (Horror/Thriller) Englisch 8 Euro
The Boogey Man 2 1983 Neue version (Horror) Deutsch 5 Euro
Igor and the Lunatics TROMA 1985 Director’s Cut (Horror) Englisch/Deutsch 8 Euro
Monster in the Closet Troma 1986 Deutsch/Englisch (Horror/Komödie) 12 Euro
Nachtschicht/Graveyard Shift 1986 Deutsch/Englisch (Horror) 8 Euro
Revenge-Blood Cult II 1986 Astro Edition (Horror) Englisch/Deutsch 8 Euro
Munchies 1987 Deutsch/Englisch (Horror/Fantasy/Komödie)10 Euro
Dr. Hackenstein TROMA 1988 (Komödie/Horror/Sci-fi) Deutsch/Englisch 6 Euro
Evil Dead Trap 1988 (Horror) Deutsch 8 Euro
Per Sempre/The Ogre (Lamberto Bava) 1988 Deutsch (Horror) 8 Euro
Sodoma’s Ghost-Lucio Fulci’s 1988 Englisch/Dutch/French (Horror) 8 Euro
Touch of Death-Lucio Fulci’s 1988 Englisch/French/Italian (Horror/Krimi) 8 Euro
Blue Vengeance 1989 Dragon Edition Uncut (Horror/Action/Krimi) Englisch/Deutsch 10 Euro Phantom of the Opera (Robert Englund) 1989 Ungeschnitten Fassung Englisch/Deutsch (Horror/Drama) 8 Euro


Bloodmoon 1990 (Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 6 Euro
The Guardian/Das Kindermädchen 1990 Deutsch/Englisch (Horror/Drama/Fantasy) 7 Euro
976-Evil 2 1991 Deutsch/Englisch (Horror) 8 Euro
Zombie 90-Extreme Pestilence/Zombie ‘09 1991 Special Edition (Horror/Sci-fi) Deutsch/Englisch 15 Euro
Baby Blood II/The Unborn II 1994 (Horror/Sci-Fi) Deutsch 8 Euro
Bedlam/Beyond Bedlam Ungeschnittene Fassung 1994 (Horror/Komödie) Deutsch 8 Euro
Killer Tongue 1996 Red Edition (Horror/Sci-fi/Komödie) Deutsch 8 Euro
Senrei/Baptism of Blood 1996 Englisch (Horror/Krimi/Drama) 10 Euro
Blade 1998 Ungeschnitte Version (Action/Horror/Sci-fi) Englisch/Deutsch 2 Euro
Das Phantom der Oper (Dario Argento’s) 1998 Deutsch/Englisch (Horror) 3 Euro
Project Genesis 1998 Astro OVP Limited Edition 333 Deutsch (Horror/Sci-fi) 10 Euro
Talisman 1998 (Full Moon) Ungekürzte Fassung Deutsch (Horror) 6 Euro
Urban Legend/Düstere legenden 1998 (Horror/Thriller) Deutsch/English 2 Euro
Sturm der Jahrhunderts-Stephen King 2 Disc Edition 1999 (Horror/Drama/Fantasy) Deutsch/Englisch 3 Euro
Anthropophagous 2000 1999 Red Edition (Horror) Deutsch 8 Euro


Die unwiderlegbare Wahrheit über Dämonen/ The Irrefutable Truth About Demons 2000 Marketing Film Edition (Horror/Thriller/Fantasy) Deutsch/Englisch 6 Euro
Urban Legend 2/Düstere legenden 2 2000 (Horror) Deutsch/English 2 Euro
Trash Tapes OVP (Horror) Deutsch 10 Euro
Cradle of Fear Dragon Edition Papierbox (Horror) Deutsch/Englisch 8 Euro
Blade II 2002 (Action/Horror/Sci-fi) Englisch/Deutsch 2 Euro
Blood Feast 2- All U Can Eat 2002 Uncut Englisch (Horror) 8 Euro
Insaniac 2002 Englisch (Horror) 8 Euro
New Blood 2002 Director’s Cut (Ungeschnittene Fassung) Deutsch (Horror) 5 Euro
Tomie-Forbidden Fruit 2002 Deutsch (Horror) 6 Euro
Graveyard Alive 2003 Deutsch/Englisch (Horror) 8 Euro
Blade III-Trinity 2004 Steelbox 2-Disc Extended Version (Action/Horror/Sci-fi) 2 Euro
Ginger Snaps 3 2004 OVP (Drama/Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 4 Euro
Near Death 2004 Film 2000 Shock Horror Collection (Horror/Fantasy/Thriller) Englisch 8 Euro
Toolbox Murders 2004 (Horror/Thriller) Englisch 6 Euro
Reincarnation 2005 Tartan Asia Extreme Englisch (Horror) 8 Euro
City of Rott 2006 (Horror/Animation) Englisch 6 Euro
Slayer-Die Vampir Killer 2006 (Horror/Action/Sci-fi) Deutsch/Englisch 3 Euro
Hunger 2008 Special Deadline Edition (Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 5 Euro
Tortura 2008 Unrated OVP (Horror/Thriller) Deutsch 10 Euro
Run! Bitch! Run! 2009 OVP Deutsch/Englisch (Horror/Thriller) 10 Euro
The Uh-Oh Show/The Splatter Show 2009 Uncut Version (Komödie/Horror) Deutsch/Englisch 8 Euro


Cherry Tree Lane 2010 Special Deadline Edition (Horror/Thriller) Deutsch/Englisch 5 Euro
I Spit On Your Grave Ca. 90 Minuten 2010 (Horror) Deutsch/Englisch 3 Euro
Zombie Girl/Tomie: Anrimiteddo 2011 (Horror) Deutsch 6 Euro
Avantgarde Spanish Cinema (Short Film Festival) 2012 (Horror) Spanisch 8 Euro
Krampus 2: The Reckoning 2015 Deutsch/Englisch (Horror) 5 Euro
Méxiko Bárbaro II 2017 Deutsch/Spanisch (Horror) 12 Euro


Real Horror Collection: Siegbug/War Killer/Sweatshop Deutsch (Horror) 3 Euro
Halloween Massacre Box 2 DVDs-6 Filme: Halloween IV/Halloween V/ Zombie Graveyard aka. Dellamorte Dellamore/ Necronos/Unrated/Satanic Halloween Deutsch (Horror) 5 Euro
Gesichter des Todes 2000 Teil 1-3 Uncut Special Edition (Shockumentary/Horror) 16 Euro
SAW II 2005 Limited Collector’s Edition (Horror) Deutsch/Englisch 3 Euro
SAW V 2008 Limited Collector’s Edition (Horror) Deutsch/Englisch 3 Euro
Gutterballs 2008 (Horror/Komödie) Deutsch/Englisch 10 Euro
Attack of the Slimy Zombies 2010 (Kurzfilm/Horror) Englisch 25 Euro
One Eyed Monster 2008 (Horror/Komödie) Englisch 15 Euro
Flesh Doll Operetta 1999 (Horror) Englisch/Italienisch 25 Euro
Mr. Mouse Mixtape (Horror) Englisch 15 Euro
Belcebu (Horror) Deutsch 10 Euro
Frankenhooker 1990 (Horror) Deutsch/Englisch 20 Euro

Action/Abenteuer/Drama:

Brute Corps 1971 (Action/Drama) Englisch 8 Euro
Im Camp der gelben Tigerinnen/ Yeosu 407ho 2 1976 (Action/Drama/Thriller) Deutsch 8 Euro
Le Evase-Storie Di Sesso E Di Violenze 1978 Cinekult Edition (Action/Drama/Krimi) Italy 8 Euro
Mundo Verde 1982 (Abenteuer) Deutsch 6 Euro
Der Todestanz des roten Schmetterlings/ Kirmizi Kelebek 1982 (Action/Abenteuer/Krimi) Deutsch 6 Euro
Die Klasse von 1984/Class of 1984 1982 Red Edition OVP (Action/Krimi/Drama) Deutsch 5 Euro
Amazonas 1986 Dragon Edition Ungeschnittene Fassung 1986 (Action/Abenteuer/Fantasy) Deutsch/Englisch 8 Euro
Sentenced to Hang/ Sam long kei on 1989 (Krimi/Drama/Thriller) Englisch 10 Euro
Lethal Force 2001 Special Edition OVP (Action) Deutsch/Englisch 8 Euro

Drama:

Trash-Andy Warhol’s 1970 (Drama) 8 Euro
Following Desire/ Ichijo Sayuri: Nureta yokujo 1972 (Drama) Englisch/Japanese 10 Euro The World of Geisha/ Yojôhan fusuma no urabari 1973 (Drama/Komödie) Englisch 10 Euro
Der Käfig/La gabbia-Lucio Fulci 1985 OVP (Drama) Deutsch/Englisch/Italienisch 8 Euro
The Bondage Master/Nawa Deka 1998 (Drama/Komödie) Englisch/Japanese 10 Euro
Bad Guy/ Nabbeun namja 2001 (Drama) Englisch/Malaj/Chinese... 10 Euro
Irreversible 2002 Vermietversion (Drama/Krimi) Deutsch/Französis 8 Euro


Special Edition:

Spiel mir das Lied vom Tod/ C'era una volta il West/ Once Upon a Time in the West 1968 Special Collector’s Edition 2 Disc (Western) Englisch/Deutsch 3 Euro
Das Schweigen der Lammer/The Silence of the Lambs 1991 Special Edition 2 DVDs (Krimi/Drama/Thriller) Englisch/Deutsch 3 Euro
Hellboy-Director's Cut 3 DVD’s Edition 2004 (Action/Abenteuer/Fantasy) Deutsch/Englisch 5 Euro
The Final Cut 2004 Special Edition (Drama/Thriller/Sci-fi) Deutsch/Englisch 2 Euro
Illuminati/Angels & Demons-Tom Hanks 2009 Mediabook Extended Version Blu-ray (Action/Thriller) 8 Euro
Biohunter 1995 Manga Mania Edition (Animation/Fantasy/Horror) Deutsch /Englisch/Japanisch 1 Euro
Twilight of the Dark Master 1997 Manga Mania Edition (Animation/Fantasy/Horror) Deutsch/Englisch/Japanisch 1 Euro
Psycho Diver 1997 Manga Mania Edition (Animation/Action/Horror) Deutsch/Englisch 1 Euro

Nem vártam semmit de azt megkaptam. J-Lo mint fiatal...? Eléggé kilóg a lóláb. Ötvenes nőknek a tökéletes (kamu) szerelmeről, 1-2 kicsit pukkanó fegyver a két órára lábhoz idomított férfiaknak..hogy ne horkoljanak nagyon a moziba. A poénok laposak, a karakterek unalmasak, betétdalok fülemen be és zonnal ki..az idióta hangeffektek pedig jelzik hol mit kellene éreznünk...esetleg nevetni..
J-Lo feneke még mindig 5 csillagos a film meg egyes..tehát átlagolva kettes de mivel a film extra rossz, de fenékmutogatás is kevés.
A hozzászólásomaig nem kell komolyan venni, maximum csak annyit hogy ez sajnos 50+os nők kivételével nem hiszem hogy annyira sok embert érdekel.

Nagyon jól hozta a második részt ez a folytatás, bár sajnos tökéletes nem lett számomra.
Az első az minden kérdőjel nélkül 5 csillagos.
Itt ugyanazt lőtték el.
Nekem pedig kettő nagy hiba, mint kérdőjel világít a fejemben. A moziban még csak az egyik tűnt fel, kiadáson, már a második is szemet szúrt..vagy inkább fület.
A kisebbik hibával kezdeném, az pedig hogy HOL VANNAK A DŰNE FÉRGEI? Jó persze feltűnnek..de kinek volt elég belőlük?
A második viszont már sokkal súlyosabb, az pedig a rettenetes és rettenetesen közhelyes beszélgetések. Legfőképpen Atreides és Chané között. A legrosszabb, legbugyutább romantikus filmek jutottak eszembe erről.
Szerencsére nincs sok, de nekem így is megfeküdte a gyomrom.
A látvány fantasztikus, a színészek rendben vannak, bár azért egy kicsit megtöltöttebb karaktert kaphatott volna a főszereplő, mert nekem mindent visz a Harkonnen család.
A pár átrendezés, hogy talán a történet jobban gördüljön, nem zavart, de remélem a III. részben bepótolják.

Elképesztően hosszú, és ahhoz képest hogy kettő és fél óra, nem nagyon tudok meg sokat a szereplőkről, talán az inditékaikről. A fejlődése kb a főszereplőnek van, de igazán senki nem került közel hozzám, teljesen rideggé vált ezáltal az alkotás. Az különösen nem segített hogy legalább kettő lezárása volt a filmnek.
Nekem az erdős rész egy csúcspont volt, ott megragadta a fantáziámat a film, de pl a viadal olyan szinten zéróra sikerült(gondolom szándékosan, nehogy a főszereplökről elvigye a hangsúlyt) de mégis túlnyújtott hogy oké-oké..de nem éreztem a feelinget benne.
Samu karaktere..vagyis nem Samu..na szóval a rinyáló jóbarát pedig lehetett volna jobban kibontva...
Nagyon sajnálom mert az első filmet imádtam, a második is jó volt, és gondoltam tanulnak a 3. rész felesleges elnyújtásából. De nem :(

2024-04-04 13:28:19 Knights of Badassdom (2013) fempolip (4) #3

Ez valami elképesztően nagy hülyeség. Ezen sorok írása után megnézem tényleg vannak-e ilyen bulik...
Szín józanul szerintem értelmezhetetlen hülyeség. Ráadásul kocka sem vagyok, de mégis totálisan betalált, óriási cringe hangulat. Azt sajnálom a CGI és maszkok pofozására nem kaptak több pénzt. Sajnos az ront az élményen.
Ja és miféle Black Metal? Jobb esetben egy keményebb Heavy..vagy Heavy Doom..
Mindent bekapkodva, belélegezve, legurítva a torkomon szerintem tökéletes lenne.

Csakis az eredeti, ahhoz meg is jött a kedvem. Itt is az a gondom mint megannyi új filmnél..hogy el van nyújtva...minimum 15 perc kuka. Mert érdektelen. A CGI néhol rettenetes, az egész olyan tengős, lengős. Üresjáratok, hanyag kidolgozás, és párszor mintha az lett volna az érzésem, valamit levágtak..
Gyenge 3 csillag.

Vicces lenne ha, emlékezetes lenne ha..de mindig ott van a ha..az elejénél még a humor kellő mértékű és a két izomagy Cena valamint Cavill de főként Cavill és Rockvell cseréje humoros, ötletes. Idővel ez is kifullad. A sokadik csavarnakszánt valami fárasztó, humor elmarad, és a kettő és közel még 20 perces jáékidő unalmassá teszi. Tele töltelék jelenetekkel.
Valamiért azt gondoltam hogy egy szuperkém macska lesz, meg még nagyobb elborulások. De ez így elképesztően gyenge.

2024-03-28 13:13:35 Wilkolak (2018) / Werewolf fempolip (4) #1

Nos, szerintem valahogy így kell egy igazi horrordrámának súlyt adni és nem csak hisztériát körülötte, hogy mi az alapja. Nem is látnám, hogy olyan sokan ismernék, hát kicsit népszerűsítem. Kemény alaphangulat, drámai jelenetek, szerethető valós karakterek és csodálatosan vitték át a vászonra. Eléggé megedzettem magam, de így egyben, felvezetve pár dolognál azért felszisszentem, drukkoltam. Azért nem minden alkalommal fordul velem elő ilyesmi. Sőt legtöbbször, legtöbb filmben a negatív karaktereknek kezdek szurkolni, mert annyira idegesítő pár “áldozat”.

2024-03-24 14:48:33 NSFW (2015) fempolip (3) #1

Link: https://www.youtube.com/watch?v=x4BSuQJDuLQ

Na most ez nem tudom dícséret, vagy épp ellenkezőleg. Valamint hogy ekkora tényező lennék :D
Nekem ez a film a totális semmi..szóval ne várj bármit is..nem is tudok mit írni..mint vaknak elmagyarázni hogy milyen a szivárvány. Olyan érzés ez a film.

előzmény: GothMan (#2)

A valaha látott legrosszabb horrorfilmek között van ez a ...valami..
Még a leggagyibb CGI monster horror filmek, amikre egy rekesz sör árát áldozták is jobbak ennél. Az amatőr filmek pedig egyenesen zseniálisak ehhez képest.
Nincs semmi ebben a filmben. Talán álmodozó nőknek (vagy férfiaknak) jöhet be, mert sportos és vagy szépfiúk járkálnak, amolyan szexisen vagy mi, egész végig..
Ed Woodnak ezek után Oscart!

2004-2005 környékén volt hozzá szerencsém...akkor torrentező ismerősöm adta ajándékba a cd-t amire kiírta, mivel neki nem tetszett. A betűket nem tudtam elolvasni, más infóm nem volt róla így hát megmaradt az ismeretlen filmnek akár, hogy is kerestem. Majd miután azt a pár darab írott lemezt is kidobtam, ez valahogy akkor is megmaradt mementónak. Ma már jó kis sztori, de akkor a világ végéről is megrendeltem volna. Ma már kettő kattintás és pár nap múlva csenget vele a postás...
Nagyon szép film, a fotózás témakörén keresztül mutatja be perverzióját és furcsa érdeklődési körét. Megszállottság, furcsa viselkedés, ahogy az ázsiai filmeknél lenni szokott.
Nincs különösebben nagy körítés, csendesen csordogál a film.
Nekem az emléke miatt is maximális.

Nagyon jó folklórhorror és tanmese. Valahol ott van benne a The VVitch és a Hagazussa is de ebben a formában sokkal inkább a dráma mellett valami valósághoz van köze. A téma lassan bontakozik ki, és a történet egyre jobban vonszol magával. Nincsenek jump scare elemek, csak komótos pillanatok és nagyjából lehet találgatni hogy mi is fog történni. A végére picit felpörögnek az események, jönnek a szebb jelenetek na meg persze a csattanóval véget érő dráma.
A szereplők jók voltak, a minőségre nem lehet panaszom, a történet érdekes, tehát összességében nálam ez zseniális.

Ez a film nem horror stb, hanem egy animáció

ttps://kritikustomeg.org/film/102962/back-to-school-with-franklin-2003

Pontosan ez:

https://www.imdb.com/title/tt0420511/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_Back%2520to%2520School%2520with%2520Franklin%2520(2003

Megvan :)

előzmény: oscarmániás (#15246)

Sziasztok, ez a film kettőször van feltéve.

https://kritikustomeg.org/film/102962/tattoo-1981

https://kritikustomeg.org/film/110822/tattoo-1981

2024-03-12 15:34:59 Babylon (2022) fempolip (5) #52

Én színészeket nem is választok. De elképzelhető hogy nem innen lenne.

előzmény: BonnyJohnny (#51)

2024-03-12 13:45:10 Babylon (2022) fempolip (5) #50

Nálam a megmaradt díjazhatók közül ő a befutó... :)

2024-03-04 12:02:21 Vespa (2010) fempolip (1) #47

Feadtam. Ez nekem így kora reggel sok(k) volt. Ritkán látok ennyire nyíltan rasszista filmet. Vagy csak én éreztem annak? Azért mert minden olyan random megtörtént, hogy pont úgy esett? Bevallom, itt még az előző kommenteket sem olvastam, máskor ha Magyar filmel kapcsolatban van valami akkor utánajárok, de ez kétlem hogy az amúgy is pocsék film, negativ mondanivalóval még pluszban bármin változtatna.
Egyedül innen a Vespa robogót sajnálom, az legalább valamire használható. Ez film pedg kerülhet a szemétdombra.

2024-03-01 17:07:24 Der Golem (1915) / Gólem fempolip (3) #8

Ahogy lent is írta már valaki, ez a film sajnos feltehetőleg megsemmisült. Mindössze 4 percnyi anyag és pár darab kép maradt fent belőle!
De ha valaki még frissebb infót tud, akkor jelezze, nagyon érdekelne..nem csak engem.

2024-03-01 11:06:27 La Bête (1975) / A bestia fempolip (5) #2

Annyira elborult bestialitás ez, hogy leolvadt az agyam ettől. A zene valami elképesztő irritáló, a film utolsó harmada pedig felülmúl nagyon sok..bármit..amit eddig elég extrémnek gondoltam filmen..

2024-03-01 09:22:32 Buddy Games (2019) / Spanviadal fempolip (2) #6

Ami a filmben megjelenik ..fuhh..olyan "rég" láttam és annyira jellegtelen volt..nehéz visszaemlékeznem. Nos szóval nagyjából a középosztály alja lehet. Esetleg tehetősebb szülőkkel.
Kellene egy egyedfejlődés, de egyrészt kialakult a mamahotel életvitel, rengetegen tovább élik ki gyerekkori vágyaikat, sőt most már felvállalni sem ciki aka. legyél önmagad szlogen. A maszkulinitás mára nem teljesen egyenértékű az olajtól csöpögő szerelővel, vagy az öltönyös bankárral. Ma már azt vettem észre hogy a Seth Rogen féle haver is nagy tiszteletnek örvend. Be lehet vallani hogy az emberek figurákat gyűjtenek, képregényeket, társasjátékoznak, és az anime partikra is járnak.
Persze itt nem annyira "vészes" a helyzet, már amire emlékszem, tényleg csak óvodás viselkedés van.
Másrészt ez a pisi-kaki poén mehet még filmeken, vígjátékokban.
Legjobb megnézni és összevetni a Shop Stop 1 és mostani vígjátékokat. Vagy Gyalog galopp? szerintem tiltott lenne ahogy az Amerikai pite is, de talán Annie Hall-ra is kiakadna sok ...ember..maradjunk annyiban.
Így ezt lehet legyártani..
Mennyi vígjátékot mutattak be 10-20 évvel ezelőtt..rengeteget. Most alig van évente 2-3 abból 1 alkalommal legalább Sandler terrorizál a szintén legtöbbször gyerekbarát filmjeivel.
Ezeket meg kénytelenek bedobni mert van Valentin nap, nyár, stb. amikor nem a filozofia vagy a rettegés kell hanem könnyed szórakozás. Ráadásul a nevek elég sok női nézőt is bevonzanak. Olcsó elkészíteni, kicsi a lehetősége a veszteségnek, és ha nem ők, majd más legyártja ugyan ezt a vacakot.
Pár éve a Koszorúslányoknál éreztem ugyan ezt..csak az "csajos" film volt. A viccesnek szánt jelenetek közül egy az agyamba égett..mikor a fehér ruhába rájött a hasmenés és az utca közepén ürített a bugyiba...fantasztikus..hatalmas poén volt..
Pedig ha lenne önirónia, és szabad kezet kapnának, mehetne mindenféle vígjáték. És nem kelleke az ilyenekkel mint ez csalódástól csalódásig jutni. Talán 3-4 vagy 5 év múlva...

előzmény: dorothygale (#5)

2024-02-29 21:29:43 Buddy Games (2019) / Spanviadal fempolip (2) #3

Szerintem nem az Amerikaiakkal van gond, ez a fajta film, nagyjából a világ bármely részén elkészülhetett volna, maximum nem ennyire ilyen stílusban. Esetleg a sztereotip megítéléssel karöltve franciásan, németesen, vagy bárhol.
Én inkább abban látom a poén nélküli vígjáték, illetve altesti vagy humortalan poén megnyilvánulását hogy nincs téma, illetve hogy ne sértődjön meg korra, nemre, vallásra függetlenül senki. Mert most ez a trend, ez a követelmény. Nem újkeletü ez sem, a Freaks filmnél gyakorlatilag a torzszülöttek (nem tudom sajnos a jelenlegi piszi megnevezésüket) ebbe rokkantak bele, mert mások megsértődtek helyettük.
Most is ez lenne, ugyanis ha vicces vígjáték készülne akkor nem csak azok kerülnének bajba akik készítették, de még a stúdiók, talán még rokonok is. Túlhisztériázott álszentkedés a kirakatban.
Éppen lecsengőben van már a Stand up műfajban pont ezeknek a túlhúzása, viccelődés bőrszínnel, vallással, testi fogyatékkal..és nem csak azok akik abban a rasszban, vallásban stb élnek hanem máshol, más dolgokkal.
Ez a film sótlan és csak a besz@rós poénokat engedi..kb.
Talán egyszer fordul újra ez a szél és kapunk újra klasszikusokat vígjáték kategóriában a kifinomult humortól a Monty Pithonon át az Amerikai pitéig vegyesen, és válogathat mindenki, stílusához illően.

előzmény: dorothygale (#2)

Ha még keresed, egy javított, tisztított verzió fent van YouTube-on.

előzmény: chaplinfann (#2)

Mivel nekem nem igazán tetszett, de úgy gondolom hogy bőven van benne érték, de eddig senki nem osztályozta, felhívom rá a figyelmet! A képi világa erős, a színekkel bőven játszik a rendező, a sztori sem mindennapi, inkább egy kortalam művészi kifejtése talán a szerelem iránti vágyakozásnak, vagy a beteljesületlen szerelemnek..annyit nem gondolkodtam rajta (friss az élmény) hogy teljesen meg tudjam fejteni. Ráadásul Görög filmként van olyan egyedi jellene, egyedi íze, saját karaktere.
Én úgy ajánlom a különlegességeket keresőknek, akik az egyediséget sem vetik meg, hogy nekem 3 csillagot ért meg, másnak talán lesz ötös is!

2024-02-28 21:36:43 The Fiend Who Walked the West (1958) fempolip (4) #1

Egész jó kis öltönyös, pokrócos, izzadós western. Ez az évtized nem a kedvencem, de néhány bárgyú jelenetét levéve érdekes, sőt némi feszültség is akad benne.

2024-02-27 09:14:37 Zaat (1971) / Blood Waters of Dr. Z fempolip (5) #2

Sorra nézem végig ezeket a halom szemeteket Ezt sokáig kutattam, és megérte. Bártan oda tudom tenni az OCtaman, a Santa Claus Conquers eg a többi szemét mellé.
Nem unalmasan semmitmondó mint a legtöbb, itt inkább komikus bénázásokkal teli relative akciódúsabb film van. Zseniális!!!!!!
Most pedig valaki öntsön sósavat a szemembe!

2024-02-24 20:51:23 [Általános fórum] fempolip #10259

Van, amit nem lehet. Én is torrenteztem már nyolcvanas évekbeli horrort, ami nem jött ki, csak VHS formátumban. De amikor mozis minőségben felkerülnek filmek, ezáltal elveszi a mozi vagy a streamingszolgáltató elől a bevételt, esetleg amiért pont nincsenek fizikai hordozói megjelenések (nem kevés panasz ér el hozzám emiatt hasonló gyűjtőktől, mint én) mert nem éri meg, akkor az nekem szomorú.
Ráadásul az a "moziélmény" ami egy kamerás felvételnél mondjuk horror műfajban megadatik... nos... és csodálkoznak az emberek, hogy az sem volt jó.

előzmény: dikalosz (#10258)

2024-02-24 16:23:30 [Általános fórum] fempolip #10257

Én egy kicsit szomorú vagyok hogy a torrentezés ekkora téma Magyarországon (is).

2024-02-24 14:28:50 [Általános fórum] fempolip #10254

Én csak kíváncsi lennék arra ahogy te írod, torrentezés elött és az utáni szavazatra.
A hatás garantáltan nem ugyan az.
De mi van azokkal akik pl. moziszobával, projektorral nézik a filmeket és ott van még a streaming szolgáltatás. Azt ezzel nehezebb mérni, igaz biztos ott is van torrentezés. Gondolom nincs mindenki előfizetve Disney, Amazon, Apple tv-re..

előzmény: MicaHiro (#10252)

Nem tudom hogy ez a rakás szemét mennyit ér..
Ugyanis elég régi film, helyenként unalmas, de a bénázásokon még jól szórakozom, viszont rettenetesen sablonos párbeszédek, és szörny nélküli pillanatok unalmassá teszik. De amikor megjelenik a...hogy is fogalmazzam meg.. csótány-vagina-szőnyeg szörny..kellemes pillanatokat okoz, közben sem enni, sem inni nem lehet ahogy lengeti a csápjait, meg a lábait a semmibe és látni hogy valami szerencsétlen csoszog előre a maszk alatt, de hogy hova ő maga sem tudja. Ez a része zseniális. Talán rövid filmként egy hibátlan 5 csillagos lenne.

Érdekes hogy ezeket a filmeket, legyen az Captain America vagy más szuperhősfilm, sehol nem találom meg. Még hivatalos kiadást sem! (Persze lehet létezik, csak én nem figyeltem, kerestem eléggé) Talán szégyenli ezeket a Marvel? Soha nem láttam, nincs is sok információ róla. Kár méert ugyan túltengésben vagyok a modernkori szuperhősfilmekkel, megnézném a retrót is.
60 év távlatából majd a következő generációk is ugyan így fogják látni a most készülő szuperhős filmeket vajon?
Ezért és társaiért pedig kár. Nagyon kíváncsi lennék.

Sziasztok.

Ehhez a filmhez leírás:
https://kritikustomeg.org/film/135430/master-gardener-2022

Leírás: Egy zárkózott kertész látszólag békés életét megzavarja munkaadója szokatlan kérése. Hogy megvédje azt, ami kedves számára, Narvel Roth kénytelen visszatérni a zűrös múltjából túl jól ismert régi erőszakos módszereihez.

2024-02-20 09:50:07 Ashes of Doom (1970) fempolip (4) #1

Ez gyakorlatilag egy 2 perces poén ami egy viccre épül. Annak tökéletes!
Talán még dohány ellenes reklám is lehetett volna.

Épp hogy közepes. Abból is a gyengbb. eleje teljesen el van rontva és összességében is olyan Pimp szerű monológok, ostoba ál vagy valós drámákkal telerakott monoton zúgás. Se színe se szaga. Pedig ha valaminek, akkor ennek annak kellene lenni. Ugyanis nyüzsgő, változatos és humoros. Én így képzelem el, és egyik évben szeretnék is részt venni. Ha ez egy kedvcsináló lenne akkor már nem is tervezném az indulást.
Egyedül a teljes érdektelenégtől a tényleges túra bevonása, a táj filmezése úgy a kicsit több mint felétől teszi érdekessé.
Sótlan.

Köszönöm az információt... elég érdekes...
Én a filmben nem láttam semmi veszélyest, gyerekek sérülésére, hátrányára olyant, ami ebben a filmben megtörtént volna.

előzmény: ChrisAdam (#5)

Minden összeállt ebben a filmben hogy ne szeressem, ugyanis Waititi számomra az akinek a humor olyan messze áll amennyire csak lehet. Ráadásul (itt is) borzalmas színész. Még a ripacskodása is borzalmas.
Aztán ott van a foci..nem tudom van-e még olyan sport amit ennyire borzalmasnak találok a krikett mellett.
De ez a film mégis működött. Pedig féltem mert Waitit be(le) kezdése megadta az alap hangulatot hogy Thor, Hétköznapi vámpírok szintű gügyögö humorban gazdag legyen. Szerencsére kiírta magát a sztoriból. Valamint egy kellőe humoros, inkább emberi központú film lett.
A meglepetésnek jár a plusz csillag!
Nézem a borítót, egyet nem értek, miért 18-karikás?

Azért feltehetőleg amiért Robert De Niro, Bruce Willis vagy még sokan mások. A karrier végén, ők már úgyis bizonyítottak, most egy kis pénzt is szeretnének összekaparni.
Olcsón leforgatható akció, horror, vígjátékok tucatjai, jobban fizetnek mert a megtérülési ráta sokkla nagyobb mint egy komoly film esetében. Hopkins is feltehetőleg egy kameózással keres közel annyit a Marvel filmekben mint egy komoly de kisebb költségvetésű drámában.
Cage lehet még nem lábalt ki az adósságból, Bruce sajnos szenilis..Aki számomra szimpatikusan csinálta az Sir Sean Connery aki visszavonult. De lehet örülnék ha egy közepes filmben is akár láthatnám.

előzmény: Anonnim (#1)

2024-02-07 10:44:10 Tetsuo (1988) / Tetsuo - A vasember fempolip (5) #6

Elborult alkotás, tipikus japán kísérletezés a határok kitolásával. Egy olyan országból érkezik egy ilyen film, amiben viszolygás van a fémtől, ami ezzel alapozta meg gazdasági helyzetét. Rendkívül groteszk, szexuális frusztráció, aberrációk sokasága jelenik meg. A színészi játék nagyon hajaz egyfeajta Kabuki stílusra helyenként. Nagyon erős, és ha belemerül az ember garantáltan maga alá is gyűri, hiába a néhol elég vacak látványnak.
Eddig nem is tudtam hogy még készült hozzá kettő rész...

Ezaztán a pszichedelikus horror! Nem félelmetes, nem fogok tőle rémeket álmodni, inkább maga az egysége olyan, ami tényleg inkább fantasy lenne. De kaotikussága és a történet groteszk mivolta és pár erősebb jelenet mindenképp megköveteli a horror jelzőt. És mondhatom is rá, hogy elvont. Olyan kifejeződések, és olyan váltások vannak a filmben, hogy csak pislogtam. Elsőre csak háttérnek indítottam, de pár perc után meg is állítottam, mert ehhez nagy vászon kell. Úgy érzem, még így is kell legalább egy újabb megtekintés neki, hogy az apróságok is felszínre törjenek.
A főszereplő valami elképesztően aranyos, naiv és minden, ami ártatlan. Ezzel a film el is fedi a mocsokban fetrengő énjét.
Nekem mindenképp a legjobb filmek közt a helye.

2024-02-05 15:09:48 Griselda (2023) fempolip (3) #1

Kár ezért a jó alapanyagélt, és főleg hogy ebből a roncsból, illetve ezt a roncsot egy kb szexikonná faragták.
Jó alapanyag, de mondhatni hogy felkenték, ha nem is apácának, de áldozati pózban van végig.
Minőségi, de felejthető produkció.

2024-02-05 10:39:37 The Last Voyage of the Demeter (2023) fempolip (3) #16

Óriási kihagyott ziccer, aminek minden esélye megvolt, hogy egy brutális feszült thriller legyen, akkor is, hogy ha tudjuk mi a vége..mert itt már közel 130 éve tudjuk!!!
A látvány elég szép, a kosztümök nagyon jók, a hajó is próbál félelmetes aurát kölcsönözni, de valahogy olyan ...épp csak okés.
Éreztem mintha a hetvenes évek gótikus vonalát próbálták volna feléleszteni, de kevés sikerrel.
A színészek számomra próbálkoznak, de nem igazán fogott meg egy karakter sem. Kicsit hihetetlen volt számomra a mese, mint gyerekként a Piroska és a farkas..hogy is fér el a nagymama és a vadász abban a gyomorban? Bocsi a spoilerélt...
Alakul, szép, jobb pillanatok is akadnak, de totál unalom. Egyszer megnéztem, és köszönöm, ennyi elég is volt.

Elborult ténylegesen kizsákmányoló alkotás, kosztümös tálalásban. Pusztító hármas a dráma a horror és az exploation keveréke ugyanis egyszerre kegyetlen morbid és úgy telepszik az emberre a meghökkenés néhány jelenetnél (pl. Lány és a tehén) hogy csak várom mit kapok még. Szürreális képsorok, de csak tovább görgetik a sztorit, nem gondolnám teljesen öncélúnak.
Jó persze vannak túlzások mint lányok mikor együtt ebédelnek.. De mégis teljesen jól működik. Dráma jellege nekem nem volt olyan erős, de így is eszméletlen hatásos!
Szenzációs!

2024-02-04 22:42:36 Cani arrabbiati (1974) / Rabid Dogs fempolip (5) #7

A kettő Bava azaz Lamberto és Mario összefogott hogy ezt a zsenialitást összehozza!
Talná a valaha volt egyik legnaturálisabban erőszakos filmet láttam. Nem elsőre. Mindig lenyűgöz, és mindig arra késztet nehogy még csak a negyedéig is legyek olyan fanatikus, elszánt vagy őrült mint itt bármelyik. Aboszolút egy kizsigerelő, látványban is, feszültségben pedig..megéri egy nyugtatót bevenni érzékenyebbeknek. Na jó ez túlzás, de én totálisan rápörgök, beleélem magam.
Mai napig hatásás és mint egy japán vonat úgy száguld át az emberen és letarol. Extrém film.

2024-01-31 10:45:17 Thanksgiving (2007) fempolip (5) #3

Kértél és megadatott :D

előzmény: lizardking (#2)

Ez az egyik legextrémebb film amit valaha láttam!! Írom ezt úgy hogy a DVD-t sokáig egy kis helyen tartottam azon filmeknek amikhez még én is óvatosan nyúlok. Zé do Caixão azaz Coffin Joe film, eleddig utolsó. Nem a látvány és nem is a történet extrém, hanem a felvételek. Simán elhinném hogy ezt úgy, mint egy dokumentumfilmet forgatták le..ténylegesen legyilkolt emberekkel. A sátnásita jelleg pedig ad rá még egy kis spirituszt, ahogy egyben a látvánnyal vissza is mereng a szinpadiasabb régi műveihez, és itt is megjelenik egy teátrális vonulat.
José a rendező fanatikus...el kell ismernem hogy az őrült és a zseni között az első van túlsúlyban de valamit tud...
Csodálkozom hogy ezt a filmet nem akarják tiltani. Olyan hatást gyakorolt rám mint a Nosferato vagy a Dr. Caligari..hiába láttam nem kkevés bondage, rape, gore filmet ez valahogy megérintett..
666

Egy ideje érlelem magamban, és most újra felelevenítve pár pillanatát azt tudom mondani, zseniális.
Van sztori, nagyon fonots! Ugye ott a színészi játék, még ha nem is egy Anthony Hopkins, de nem is kutyaütő mint a vígjátékok színésze Adam Sandler!
Szóval viszik a film szekerét tovább ők is! Aztán ott a feszültség! Nem nagy, nem óriási, de végre nem 3 percenként kiszámíthato Jump Scare...
A látvány amikor kell szerintem megfelelő, a hangulata pedig nagyon jó.
Mondhatni lassan építkező, és nem sírva borulód de a nyomaszát olyan hogy mgésem úgy állok fel, minden szuper, örüljünk ennek a jó vígjátéknak.
Itt olyan visszafogott filmet hoztak össze ami hiánypótló, főleg vérfarkas témában. Kiemelkedik, minőségi.

2024-01-30 10:22:37 Thanksgiving (2023) / Hullaadás fempolip (5) #10

Nálam a pontot az i-re az első negyede tette fel, konkértan a bevásárló része. Ezért maximális. Tudom a film közel sem annyi, de ez a jelenetsor ez a pár perc nekem mindent megért.
Szarkasztikus pillanatokból sem volt hiány. Feltehetőel azért is ilyen megasziperszuper ugyanis még talán a Youtube fénykorában volt feltöltve pár biztonsági kamera felvétele ahol a Black Friday alkalmából az emberek agyontaposták egymást, verekedtek és gyakorlatilag még olyan szinten sem voltak mint az állatok..tudomásom szerint többen meghaltak országszerte.
OSTOBA, PRIMITIV, SÖTÉT, NYOMORULT emberek..az emberek jelző erős idézőjelben.. Ahhwww ezt jó volt leírni.
A film többi része belezés, sikoltozás, beszélgetés. Hangulatos meghitt pillanatok megtörve ketté szabdalt emberekkel. Átlagosnál jobb mozi akkor is ha a fent piedesztálra emelt rész nincs benne. Eli Roth megint alkotott.

2024-01-29 15:47:17 The Touch of Her Flesh (1967) fempolip (5) #1

Rengeteg kérdést felvetett bennem ez a film, de inkább hanyagolom feltenni. Amit tudni érdemes róla, hogy egy kis narráció kivételével nincs benne beszéd. Csak hangok, zörejek.
Ha kizsákmányolást így értük, ahogy a filmben látható akkor gyakorlatilag végig ezt, esszenciában megkapjuk. Nők minden mennyiségben, és lehetőleg legtöbb ruha nélkül.
A fekete fehér szerintem jó volt, a sztori viszont gyenge.
Tetszett, de akinek a női testek bámulása másfél órában sok, nos kerülje el

2024-01-26 10:25:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] fempolip #27254

Ubul: Nem vettem célzásnak :)
Na igen, nálam mint hátráltató tényező azaz gyerek sincs.
Biztos nekem is csökkenni fog, vagyis garantálható ugyanis tényleg le kell mennem már mélyre hogy találjak valamit illetve itt vannak az újak.
Könnyű úgy pontozni hogy legtöbb egy tucat hulladék ..sajnos.

csabaga: van nálam nagyobb is azt hiszem több is. Meg tudod nézni.

macready: Szívesen! Legtöbb horrorfilmet? Határeset, de szerénység nélkül állíthatom az élmezőnyben mindenképpen ott vagyok.

2024-01-25 15:58:25 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] fempolip #27249

Átlagos napi 30 filmem nincs, még télen sem.
Maximum leadom a szavazatom mert régen láttam.
A rendszeren megvan hogy nézem meg a filmeket. Nem olyan egyszerű és 40 év áll mögöttem. (Ha realisztikusan vesszük akkor 30)
A 3 csillag alattiakat csak végig pörgettem. Nagyon kevésnek tévedtem hogy esetleg magasabb osztályzatot érdemelne. Mint látható horror a kedvenc mufajom és a dráma. Valamint a spagetti western rip, exploation kb rip, és vígjáték kb az is rip..
Hortorral megbocsatobb vagyok, drámával kegyetlen arra hamar röppent a minimum csillag.
A három csillag is nagyon billeg..(jobban szeretem a 7 vagy 10 adható pontot) szóval máris az a lista feleződik kb és azért a rövidfilmek nagy része jobb csillagot kap..
Rengeteg a rövidfilm is ami fel tudja pörgetni a számot.
Hogy magamról is..de úgy hogy megmaradjon a privát szfèrám: rengeteg költözés miatt nem voltak nagyon barátaim így maradt film és a zene..na meg a sport. Télen abszolút nem járok sehova max kiállításokra, koncertekre, esetleg ha el tudok szabadulni akkor a tél bizonyos részét mediterrán környezetben töltöm. (Kovid óta nem sikerült..)
Sorozatot ritkán fogyasztok, YouTube vagy egyéb tartalmát is ritkán, rádiót nem is hallottam pár percnél tovább nem is tudom mi óta. Hobbim ezek..ki is merül meg a fotozasban..hiába vettem ott is meg komplett szetteket, nem érdekelnek csak van.
Tehát rengeteg időt itt is megspórolok.
(Visszafelé kb 2000 előtti filmeket emlékezetből is pontozok elég egy trailer...de legtöbb érdekességet láttam ami komolyan érdekelt amit nem azokhoz most is írok ismertetőt.
Menyasszonyom is kedveli a filmeket tehát ott napi egy ami be van készítve.
Takarítani nem kell nem a mi gondunk. Mindent online intéztek..rengeteg időt megspórolok.
De a legfontosabb, olyan helyen dolgozom és olyan munkát végzek ami megengedi a filmek nézését. És mivel mèdia cégnél dolgozom egy plusz monitor a kettő mellè már nem gond.
Van annyi tapasztalatom hogy kb 10-15 perc után el tudom dönteni érdekel vagy sem( ennél gyorsabban is megy persze..)
Sport közben az edzőteremben szintén mehetnek a rövidfilmek. Vagy a gyengébbek mint akciófilmek pl.

Talán jeirtam részletesen de ha van még kérdés jelölhetnek meg szívesen válaszolok.

Ja és még annyi mindig olyan munkám volt ahol vagy egyedül dolgoztam vagy rám volt bízva a feladat.

Amikor az ember osdzeallut egy 140 oldalas prezentációt fele annyi idő alatt mint ami idő van rá akkor rengeteg ideje marad..

Szám szerint én is kíváncsi lennék mennyi 5 vagy 4 csillagos filmem van....nem túl sok szerintem.

előzmény: macready (#27247)

Modern kori top büdzsés trash?
Komolyan mondom, még tetszett is! Pedig nem voltam lázas.
Minden van itt ami a klasszikus trash elemek kelléktárából ide lehetett rángatni, úgy mint röhejes víz alatti jelenetek, indokolatlan méretű szörnyek, egy férfi aki kemény mint a Rock, (és úgy színészkedik mint hét éves a farksangi bálon) hozzá egy nyegle haver, mellé egy bomba nő -itt anya szerepben és nem tejcsárdás, tangás verzióban- ostoba küldetés, zéró izgalom, mesterfilmekből való lopás (Star Wars, Indiana Jones, Utazás a föld középpontjába, Nemo kapitány...) kínosan vicces egysorosok..
Az első résznél rosszabb, de valamiért mégis jobb..az nekem elsüpped a tucat filmek sorában, ezt pedig kiemeli hogy egy hatalmas SZEMÉT!
Eddig 3 csillagot kapott, átgondolva..felviszem négyre!

Ezzel én is így vagyok, rengeteg szemetet találok. Az elmúlt egy hónapban kb 40 olyan horror volt az elmúlt 5 évből ami nagyjából azt a kettő percet sem éri meg amit ráfordítottam.
Nem nagyon nézek kritikákat sem (ezen az oldalon, ha már úgyis ide írok, átfutom a nagyobb elemzéseket miután megnéztem) mert az ízlés megint más kérdés.
És persze ha megnézed mikre is adtam 4-5 csillagot látható én a trasht sem vetem meg.
Ennél a filmnél nem éreztem ezt, ezért az 5 csillag.
A termelés az igényt próbálja meg kielégíteni úgy vettem észre és nem a minőséget. Több film került csak moziba idei évben mint bármikor máskor..

előzmény: lizardking (#6)

2024-01-24 10:50:02 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] fempolip #27233

Ennél a filmnél rossz a plakát ugyanis a szereplők között nem szerepel Boris Karloff. Ugyanis ez egy televizios pilot rész volt.

--
Áthelyezve a(z) Tales of Frankenstein topikból.

2024-01-24 09:53:26 Krysar (1986) / The Pied Piper fempolip (5) #1

Az a grafika, jobban mondva bábok..rendkívül egyedi ahogy kénéz az egész, a hangulatát pedig lazán lenyomja ezzel a sáros föld alá is. Persze maga a sztori sem a könnyebben emészthető forma. Az pedig hogy halandzsabeszéd van, még inkább a groteszk mivoltára helyezi a hangsúlyt.
Nincs egy órás, de az idő alatt megismertem akit kellett. A látvány miatt még néztem volna tovább is.

2024-01-24 09:49:10 Mo tai (1983) / Devil Fetus fempolip (4) #1

Ázsiai extrém, amibe tényleg mindent belekevertek. Nem fukarkodtak az ötletekkel, mert van itt démon, zombiszerű ember, perverzió, megszállt állat, de még gyilkos autó is.
Sajnos a megvalósítás látszik hogy elég korai, főleg a speciális efekteken, valamint a belezésnél..
Nekem így is bejött, kedvelem az ilyen alkotásokat.

Persze, nem egy Inceptionra kell gondolni de azért nekem mindig ad Japán valami pluszt, valami mélységet. Kivétel a Machine Girl, Tokyo Gore Police..ahol tényleg csak gore van.
Az európai társai, megfelelői sokkal kevésbé érintenek meg.
Ha nem jönnek be a Japán műfaji sajátosságok akkor tény nem itt kell kezdeni. Én gyerekként szamurájfilmeken nőttem fel, és nekem akkor volt egy teljesen más világ, aztná mikor azt hittem értem őket, láttam a Barefoot Gen-t és megint összeomlott minden ami elképzelésem volt. (Nyilván persze gyerekként)
Nekem csodálatosan riasztó amit művelnek. És ez a film is oda tartozik. A bondage részek pedig..már azt egy művészet összeállítani..

előzmény: lizardking (#4)

2024-01-23 09:37:12 Wish (2023) / Kívánság fempolip (1) #2

Teljesen igazad van!
Le is viszem egyesre a csillagot! Eddig is csak a viszonylagos látvány miatt volt szimplán rossz, de hogy a mondanivaló is ilyen... őszintén, bele sem gondoltam komolyan... igaz, nem is figyeltem annyira..

előzmény: Gruden Gergo (#1)

2024-01-23 08:30:27 A Night of Horror: Volume 1 (2015) fempolip (5) #1

A leírást gondoltam kibővítem, de úgy éreztem túl spoileres lenne így maradt ez a rész.
Nos elsőre is, ez nálam nagyon nagyon beütött. Remek egysoros sztorik a megvalósítás nálam majdhogynem pazar, a látvány pedig magáért beszél. És ami a legfontosabb, a parafaktor igen magas.
Van itt minden a szokásos öreg szakállas puskástól a kórbonctanon heverő terhes halott nőig.
Vizuálisan is elég erős!
Persze semmivel sem stimmel semmi, de ilyen egy horror...
Nekem hatalmas pozitív csalódás, amit tuti még megnézek.

Erre nem számítottam! Antológiafilmek, amiknek csak annyi a kapcsolódási pontjuk hogy egy rádiós meséli el a történetet. A látvány fantasztikus, az ötletek nagyon jók, és a sztori is ígéretes. Klasszikus szórakozás, és nem is unalmas ugyanis a történetek változatosak.

Hozzászólás erős lenne...válogatok, de persze egy rossz film is lehet valakinek érdekes, és kevésbé rossz.
Örülök hogy örömmel fogyasztod a minimális karaktereimet, igyekszem részletesebben, de van mikor néhány tőmondattla lehet leírni még ha (számomra) 5 csillagos is :D
Tudom hogy extreém, leginkább amikhez hozzászólok, pont azért, mert nem sok rajtuk a véleményezés és a pontozás is kevés.
Én azokat is szeretem. Na meg a Barbiet...:P

előzmény: BonnyJohnny (#15180)

Sziasztok, lenne pár horror ami finoman szólva sem egy csúcsteljesítmény 2022-2023 terméséből.
Érdemes beküldenem, vagy hanyagoljam?
Köszi a választ!

2024-01-22 14:04:06 Space Zombie Bingo!!! (1993) fempolip (5) #1

Kell mondanom hogy Troma film? Szerintem nem igazán. Tapasztalt Tromafanok messziről kiszúrják már a szagát is ennek a káosznak. Totális elborulás, agymenés, polgárpukkasztás, szatíra és jó adag amatőrizmus keveréke. Itt meg sem próbálják azt hogy valami igényt vigyenek bele, elfedjék hogy a költségvetés nagyobb volt pár rekesz sörnél. Amit amúgy is elfogyaztottak, mert józan ésszel is nehéz ennyi baromságok össze tömöríteni egy ilyen filmben. De valahogy mégis működik.
Imádom!

2024-01-22 13:52:50 Tromeo and Juliet (1996) fempolip (5) #1

Szokásos Troma őrület Kaufman rendezésben, aki persze szerepel is saját filmjében.
Fetrengés a mocsokban, szatíra, görbe tükör, véres és perverz valamint gusztustalan , undorító jelenetsorok halmaza.
De mivel vicces és szórakoztató..nem tudom a szemem levenni róla. Zseniális.
És persze Lemmy (Motörhead) szerepe sem csak egy pillanat.

Nekem valahogy jobban tetszik mint az európai gore, mert azért mindig több benne a dráma.
nem csak hentelés van ahol bikinis lányok ostoba sikogatások közt futnak jobbra balra és közben jön a rém.
(Persze ezzel sincs gondom, sőt) De ha tényleg akarok szorongást érezni, akkor japánt fogyasztok.
Az pedig külön egy bónusz hogy a DVD szinte mindig sokkal igényesebb mind érintésre, mind kinézetre mint európai társai.

előzmény: lizardking (#2)

2024-01-21 19:48:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] fempolip #27199

Ez a film idei évben kerül bemutatásra!

--
Áthelyezve a(z) Spaceman topikból.

Aberrációt kibeszélő mocskos nőalázásra vágyik az ember? Nos itt egy remek film japánból.
Annyira beteg, amennyire lehet, kegyetlenül perverz, szadista rape vonal, szép számú gyilkossággal. Ráadásul viziókkal, ami megnehezíti az amúgy is elborult képi világot.
Nincs tabu, itt őrület tetőfoka van bemutatva hogy hova képes eljutni az alázott, elfojtott elme.
Persze lehet úgy is tekinteni hogy exhibicionista beteg horrorpornó.

Nagyon érdekes egyveleg az ahol egyszerre történelmi áttekintése, háttere van egy adott filmnek, ráadásul ha még horrorral keverik ott már valami pikáns végeredmény jön létre.
Az meg csak szokásos hogy van egy szerelmi töltet és mivel japánok, naná hogy belevittek egy kis fantasyt is.
A végeredmény egy olyan alkotás ami ugyan durva jeleneteket nem nélkülöz, de mégis tisztelettudó önmérsékletet gyakorló és rendkívül szép jelenetekben bővelkedő műalkotás.
A szereplők is úgy álltak hozzá, hogy nem egymást túlversengve, hanem alázattal a lényegre koncentrálva egymást segítve. Fantasztikus élmény volt, remek jelmezekkel, remek szereplőkkel, egy romantikus (a szó nem az elhasznált giccses verziójában!) sztorival.