westcoyote25

Tapasztalat: 4 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 4
Regisztráció: 2021. július 12. (2 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: ?
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Pearl Harbor
Pearl Harbor - Égi háború
2 2021-09-10 2,9
(890)
Easy Rider
Szelíd motorosok
2 2021-08-30 4,1
(613)
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Száll a kakukk fészkére
4 2021-07-19 4,6
(1485)
Saul fia
Son of Saul
1 2021-07-12 3,8
(631)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ezt még általánosban kellett megnéznünk, de már akkor is irritáltak az ilyen szentimentális, patrióta giccsek. Ben Afflecknek már a kinézete is borzadály, Josh Hartnett még oké, Kate Beckinsale meg szép volt, amennyire emlékszem. De ezzel minden pozitívumot el is mondtam a filmről. Az meg ne legyen érv, hogy az akciók látványosak. Ha arra vágyom, akkor megnézem a Terminátort Schwarzeneggertől vagy a Specialistát Stallonétól, ott legalább az egész film rendben van.

Indiana Jones. Nem csak azért, mert ezek a filmek a kedvenceim tőle, hanem mert egy olyan ikonikus mozihősről van szó, mint mondjuk Clint Eastwoodé a Dollár-trilógiában. Másrészt, szerintem az ilyen szerepek álltak neki igazán jól.

Mi van Marlene Dietrich szemeivel? Némelyik férfi szebb, mint ő. :D

Humoros, néhol drámai spagetti-western, amin erősen érezhető Sergio Leone hatása, keze nyoma is. Néhol inkább már paródiába hajlik, de azért egy jól sikerült, szórakoztató darab. Ennio Morricone zenéje ezúttal is fantasztikus, ahogy a hasonló hangvételű, szintén Terence Hill főszereplésével készült Egy zseni, két haver, egy balek esetében is, bár az a film gyengébb.

Nekem csalódás volt kicsit ez a film. Ez már túl lassú. Az első tíz perc például a semmivel telik el, de utána is nagyon lassú a tempó. Ráadásul a történet se túl bonyolult. Nekem a Dollár-trilógia sokkal színesebb történetek szempontjából, és szórakoztatóbb is. Ezt valahogy nincs már kedvem újranézni.

2021-08-31 12:09:06 Persona (1966) westcoyote25 (?) #34

Szép dolog, amikor egy nő meglátja a szépséget egy másik nőben. És tényleg: az Alma nővért játszó Bibi Andersson valóban gyönyörű, egy kiskamaszkori szerelmemre emlékeztet. Maga a film nekem megint csak túl modernkedő, és megint csak túlságosan Bergman pszichés problémáiról szól.

előzmény: somogyireka (#20)

Jól érzem, hogy Bergmannak komoly pszichés problémái lehettek, és azokat vitte filmre? Vagy van valami mélyebb tartalom, amit nem sikerült kihámoznom? Nekem mindenesetre a Rítus sokkal jobban tetszett tőle, az képileg magávalragadó. Ez a filmje viszont szerintem nagyon vontatott, még az egyébként érdekes szürreális jelenetek ellenére is, és úgy tűnt, mintha most valami nagyon modernet akart volna alkotni, de csak erőlködésre futná.

Igen, de egy Antonioni filmben rengeteg dolog történik, amit nem is nagyon tud az ember pontosan felidézni. Itt nem. Ez a Szelíd motorosok nagyon művészfilm akar lenni, csak nem sikerül neki, ez a baj vele.

előzmény: critixx (#110)

Nem a történet bonyolultságával van bajom, hanem azzal, hogy történet gyakorlatilag nincs. Motoroznak, beszélgetnek, motoroznak, beszélgetnek, motoroznak, beszélgetnek stb. Ennél azért többet szerettem volna kapni egy "klasszikus"-tól.

előzmény: csabaga (#107)

Meglepődtem, hogy a forgatókönyvet hárman írták, mert ezt egy ember összedobja egy laza délutánon. Tulajdonképpen motorozások és beszélgetések sorozatából áll a film, amiben igazán nagy mélységeket nem látok. Peter Fonda alakítása annyiban kimerül, hogy faarccal nézelődik, Dennis Hopper meg a háttérben bohóckodik. Szerintem a sztori baromi közhelyes, az ábrázolás is, így a temetős jeleneten kívül nem sok emlék maradt meg bennem. Ha valaki a hippi-téma iránt érdeklődik, inkább Antonioni Zabriskie Pointját ajánlanám. Az megmutatja a fináléban, hogy ez egy olyan lázadás volt, ami igazából csak fejben történt meg. (Mellesleg ott többek közt a Pink Floyd zenéjét is megcsodálhatjuk, ami nagy pozitívum.)

Összes komment...