Rotbaroness

Tapasztalat: 115 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 215
Regisztráció: 2021. június 10. (1 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 0 user

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: ?
Lakhely: Miskolc

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Adams æbler
Ádám almái
5 2023-01-24 4,4
(1167)
Closer
Közelebb
4 2023-01-24 3,9
(740)
V for Vendetta
V mint vérbosszú
4 2023-01-24 3,8
(1063)
Léon
Léon, a profi
5 2023-01-24 4,4
(1461)
Zombieland
 
3 2023-01-24 3,8
(1021)
I Am Legend
Legenda vagyok
2 2023-01-24 3,4
(1257)
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Az éhezők viadala: A kiválasztott - befejező rész
3 2023-01-24 2,9
(391)
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész
3 2023-01-24 3,0
(533)
The Hunger Games: Catching Fire
Az éhezők viadala: Futótűz
4 2023-01-24 3,5
(740)
The Hunger Games
Az éhezők viadala
4 2023-01-24 3,4
(1076)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Igazad van, várjuk ki a harmadik évadot, az majd Tanyja halálának nyomozása lesz, ha jól sejtem az interjúkból :))

Ami szerinted plot hole, arra van magyarázat részben. Hogy miért nem öli meg a nőt az első hajóúton és amíg bulizni vannak: Ott van vele Portia, akit nem akarják hogy megtudja mi történt, mindenképpen el kell választani őket. Kellően hosszú időre. Ezen kívül balesetnek is kell álcázni, lehet nem a legprofibb társaság a sok meleg csávó ebben. Illetve van valami abban is, hogy szeretik a grandiózus befejezéseket és mítoszokat, sok a sejtetés: a gazdag nő legendája a szigeten akit megöltek, az operában a Pillangókisasszony, kivégzés előtti vacsora, és simán lehet hogy ezt rendelte meg a férje is. Az hogy miért várják ki a hajóút végét, az tényleg logikátlan, bár Tanya akkor már sejti mi vár rá és próbál időt nyerni. De engem is zavart a dolog, kb. amikor lelépett a férje az első napokban sejtettem, hogy vagy Portia vagy Tanya lesz az egyik holtest.
Tanyja engem idegesített mindkét évadban, nem értem az esetlensége és siránkozása miért vicces vagy szórakoztató, vagy miért ekkora dáma hogy hasra kell esni tőle. A színészek közül nehéz kedvencet választani, tényleg elképesztőek voltak, ehhez képest is furcsa, hogy a rendező Tanyját emelte ki.

előzmény: Dió (#8)

Különleges atmoszférájú világvége film, az emberi együttműködés kedves jeleneteivel. Kodály a végén!

2023-01-24 13:41:06 Girl (2018) / Lány Rotbaroness (2) #5

A lezárás keresztülhúz mindent, amiért küzdöttek. Én értem, hogy a szenvedés miatt nem logikus, amit tesz, de milyen üzenet ez? Mit adnak annak a transznemű fiatalnak, aki megnézi? És a legvégén, amikor sétál el Lara, mosolyog, vagyis végre elégedett. Ha valaki ilyen témához nyúl, hogy lehet az az üzenet, hogy nem baj a türelmetlenség, nem baj, ha a neme miatti diszfóriát megtámogatják még a balett vékonyságkultuszával is, mert majd saját kezébe veszi a sorsát és akkor szabad lesz. Mindezt ideális, együttérző orvoscsapat, apa, megértő de tapasztalatlan, bénázó intézmények, és átlagosan cikiző kamasz táncostársak mellett. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nem jelenik meg semmilyen szinten, hogy egy kamasz gyereknek miért lehet opció a műtét, amikor legálisan alkoholt se fogyaszthat és épp ebben a korban fedezi fel, hogy kibe szerelmes. (Szülői hozzájárulással műtenek, persze és inkább kitolva az idejét 18 év körülre, de addig is kap hormonokat) Nyilván akkor saját kezébe venné a dolgokat, ami rosszabb a film üzenete alapján, de akkor miért kell filmet készíteni egy sérülékeny csoportról/nak? Akiknek bizonyítottan nagyobb az önkárosításra való hajlamuk? A sajtó öngyilkosságokról tudósítására is komoly szabályok vannak. Tényleg nem értem, láttam filmeket sokkal jobban kezelni ezt a témát.

A filmben végig olyan érzésem volt, mintha több lezárás lett volna ahogy kibomlott a történet, és azok is üzenetet hordozó kerek részekként értelmezhetőek voltak. Például amikor berajzolja a térképen az utolsó útvonalakat. Vagy mikor Bruno megcsinálja a saját tehenészetét, Pietro pedig a sok útkeresés után nekivág a Himalájának. A Himalájába elvonulás azonban olyan klisé, és mégis csúcsra törés és nagy spirituális megvilágosodás nélkül tudják bemutatni.
Ahogy változik folyton, hogy Pietro vagy Bruno van jobb helyzetben, az is érdekes, én sokáig nem Brunot gondoltam annak, akit meg kellene menteni.
Sok motiváció nem teljesen tiszta nekem, például miért veszekszik Pietro az apjával, amikor kempingezni hívja? Miért tagadja le Pietro, hogy volt köztük Francescával valami, amikor kérdik?
Elképesztő film, a végén a madarakkal a hóolvadásban

Hihetetlen, hogy lehet majdnem kizárólag ellenszenves szereplőkből jó sorozatot csinálni. A végén is meglepő a csavar, és iszonyat hangulatos a zene, az atmoszférája. A társadalomkritikája se erőltetett, mindenki megkapja a magáét.

Tudom szőrszálhasogató, de miért maradt abba kb a nyomozás, miután megállapították hogy nem önvédelemből ölte meg a pasast?

Azon ledöbbentem, amikor megtudtam, hogy a transz nő énekel a filmben.

Ez az a film aminél ha várod, hogy legyen már vége akkor elérte a célját. Kicsit sokat olvastam előtte, hogy mennyire megrendülnek az emberek, nekem nem volt nézés közben épp ennyire traumatizáló, de nehéz elfelejteni. Biztos hogy utána fogok nézni Breivik ideológiai hátterének is ezek után. Érthető az is, hogy nem akarta a gyilkost fókuszba emelni, de jobban kihangsúlyozhatta volna a tábor politikai oldalát, hogy mi az, amit nem bírt elviselni. Mondjuk a molinók a sátraknál elég hatásosak és kevés idő volt jobban belemenni, ha tartani akarták a terror idősorát.
Az is megdöbbentő, mennyit bénázott a rendőrség amíg odaértek a szigetre.

Hogy mennyire etikus ezt így lefilmezni: ha túlélők rábólintottak, akkor szerintem nem kérdés. Nekik segített, másoknak is segíthet, hogy megértse, mi történt és megkérdezze hogy miért, erre való. Inkább az zavar, hogy ennyien mentek oda egyszerre filmezni, ez a konkrét film nem hiszem hogy ne lenne érzékeny és óvatos. Ahhoz pedig hogy ezt popcornnal és kellemes borzongást várva nézze meg valaki, attól elég messze van a film, illetve szerintem ez egyéni felelősség. Én sokáig halogattam, hogy megnézzem mert ez nagyon nem arról szól hogy várjuk a katarzist a thriller után, és úgy látom más se tud úgy gondolni rá, hogy mekkora az élvezeti értéke.

2021-06-10 09:22:53 Colectiv (2019) / Kollektíva Rotbaroness (5) #4

Hát ez odaszegez rendesen a képernyő elé. Kicsit tartottam tőle, hogy sok lesz benne a naturalista részlet, de anélkül is tud sokkolni bőven. Még akkor is tud újat mondani, ha többé kevésbé követtem a közéleti eseményeket annak idején.

Kicsit lehetett volna több részlet a 2015-ös tüntetésekről, szerintem akkor elindult valami a társadalomban aminek máig tartó hatása is van (tüntetések után alakult USR és PLUS pártok, Recorder megjelenése és oknyomozásai, bár ez már lehet jóval túlmutat a colectiven). De teljesen megértem hogy aki végigfilmezte ezt a nyomozást nem volt boldog attól, hogyan alakultak az események. A kórházigazgatók kinevezésének szabályait felvizezték, Vlad Voiculescut 2017-ben leváltották, és csak egy rövid időre lesz ismét egészségügyi miniszter a covid miatti válsághelyzetben, 2021 áprilisában ismét leváltják. A film bemutatása után a 2020-as választásokon ismét a szociáldemokraták nyertek (igaz már nem akkora többséggel).

Ha pedig más is kétségbeesik hozzám hasonlóan a film végén, akkor tudni kell, hogy nem az egyik oknyomozó újságíró vagy a rokona halt meg, hanem a colectiv tűzben megégett 19 éves áldozat, Alex Hogea, akinek az apját a film elején láthatjuk. Ő is későn került át a román kórházból, Bécsben kezelték nozokomiális fertőzéssel. Időben sem a választások után történik, hanem még 2015 decemberében szóval nekem kicsit furcsa volt, hogy ezzel fejezték be a filmet, mert a securitatés fenyegetés után egészen más a jelentése és nem is nagyon hangsúlyozták, hogy konkrétan kiről van szó.

Egyébként meg ha bírjátok a metált, hallgassátok meg a Goodbye to Gravity The Day We Die számát, szerintem zeneileg is sokat vesztet a román zenei szcéna az együttessel, másrészt a sors fintora, hogy a szövege pont arról szólt, amiről a film is.

Összes komment...