Hege

Tapasztalat: 1708 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 1958
Regisztráció: 2021. április 22. (1 év)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: ?
Lakhely: ?

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Everything Everywhere All at Once
Minden mindenhol mindenkor
3 2022-05-17 4,1
(52)
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange az őrület multiverzumában
2 2022-05-06 3,5
(105)
WandaVision
WandaVízió
4 2022-05-05 3,7
(76)
Supereroi
Szuperhősök
4 2022-04-26 ?
(4)
The 6th Day
A 6. napon
3 2022-04-24 3,1
(533)
Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba
4 2022-04-19 3,6
(66)
Verdens verste menneske
A világ legrosszabb embere
5 2022-04-14 4,0
(169)
Run
Fuss
3 2022-04-05 3,3
(129)
Competencia oficial
Út a díjesőig
4 2022-03-31 3,9
(18)
Nightmare Alley
Rémálmok sikátora
4 2022-03-29 3,4
(140)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Ez most sajnos nagyon csapongó és erőltetett lett. Az első másfél órát közepesnek éreztem, az utolsó fél óra viszont a zombi Strange feltűnésétől kezdődően egy B kategóriás történetvezetéseket megidéző, logikátlan agymenés, hiába a 200 millió dolláros látványorgia.

2022-04-29 18:16:01 Supereroi (2021) / Szuperhősök Hege (4) #2

Az idő nem létezik, minden a jelen pillanatban történik. Így nem mindegy, hogyan éljük meg a jelent és hogyan teremtjük meg a saját valóságunkat.
Minden ember tanít minket valamire, mindannyian ajándékot hoznak számunkra. Ahogy mi is tanítunk és ajándékozunk másokat. Még akkor is, ha zavarodottságunkban olyasmit teszünk, amiről azt gondoljuk, hogy ártunk másoknak. A tapasztalat a legnagyobb ajándék.
A Teljesen idegenek és A hely után most sem kellett csalódnom, ismét érzékeny filmet rendezett az olasz mester.
A vígjáték besorolást viszont nem értem, ez bizony dráma volt minden szempontból.

Annyira megérintett, hogy nehéz írni erről a filmről. Mimóza hozzászólása után pedig végképp. Köszönöm itt is a lélekemelő gondolatokat!
Napok teltek el a megtekintése után, de még mindig áthatja a mindennapjaimat az az eufória, amit a mozi után éreztem. Félelmetes belegondolni, mekkora ereje van egyes filmeknek.

2022-04-07 18:56:44 [Színház] Hege #236

Vidnyánszky Attila - Agón (Nemzeti Színház)

Mintha Ari Astert beengedték volna a Nemzetibe rendezni. Életem legkülönlegesebb színházi élménye! Egy erősen megosztó darab, ahol metaforák tömkelegével kapjuk a nagyobbnál nagyobb, aktuális kritikákat a társadalmunkról, egy eddig soha nem látott, forradalmi, újszerű rendezésben. Le a kalappal a színészek előtt, akik 2 órán keresztül, szünet és hiba nélkül végigjátszottak egy olyan darabot, ami elképesztő fizikai és szellemi koncentrációt igényel.
Napokig nem tértem magamhoz a megtekintése után. Az előadás limitált számú, akik szeretik a nem mindennapi élményeket, azoknak bátran ajánlom!

Egy rendkívül szórakoztató szatíra, főleg nekünk, filmrajongóknak. (Már aki vevő a műfajra)
Penélope Cruz túltolt művészi, különc rendezői karaktere bearanyozza az egész filmet, élmény minden vásznon töltött perce. Hozzá kötődik a legérdekesebb gondolat is: Mikor ér véget egy film? Egy igazi remekmű… talán soha.

2022-03-21 20:43:32 Nine Days (2020) / Kilenc nap Hege (5) #9

Azon kevés filmek közé tartozik ez az alkotás, amikre csak úgy tekintek, mint „Útravaló az Élethez.”
Gyógyít, támaszt nyújt, felemel, irányt mutat. Annyira kevés időnk van itt a Földön… és bár tisztában vagyunk vele, mégsem élünk ezzel a tudással. De minél jobban rádöbbenünk arra, hogy nem vagyunk azonosak a testünkkel és abban csupán átmenetileg tartózkodunk, annál jobban szeretnénk több időt eltölteni benne és megélni a pillanatokat. Legyen az egy séta a parton, biciklizés a természetben vagy egy önfeledt nevetés a szeretteinkkel. Minden pillanat ott végződik, ahol kezdődik. Egyszeri és megismételhetetlen.
Persze sok hasonló film készült, ami ezt az örök érvényű igazságot próbálta átadni, ennyire érzékenyen viszont nem sok rendezőnek sikerült. Ezután az élmény után még inkább örülök annak, hogy élhetek. És bizakodóan várom, hogy a „virágmező” egyszer majd beteríti az egész Földet.

2022-03-05 18:33:44 Scream (2022) / Sikoly Hege (5) #10

„Nem hiszem, hogy egy 40 pluszos néző végig akarja hallgatni a metaverzumokról, prequel-, sequel-, kikelekről szóló hosszas eszmecseréket”
Ez egy nagyon érdekes gondolat. Sajnos abba az irányba halad a világ, hogy a 40 pluszos embereknek is muszáj haladniuk a technikai fejlődéssel és a fogalmak ismeretével. A prequel, sequel, requel fogalmak eltörpülnek korunk metaverzumának kapujában. Az, hogy ez mennyire jó, vagy rossz, az más téma, de sajnos nem mehetünk el mellette.

„Ugye az eredeti főszereplők teljesen sérthetetlenek voltak, és a trilógiában, de még a negyedik részben sem merték őket basztatni.”
Deweyt már az első részben is eltette volna Craven láb alól, csak a tesztvetítéseken jobban tetszett a közönségnek az a verzió, hogy túléli a filmvégi mészárlást, így ezt a verziót hagyta meg – ez csak egy apró kitekintés volt :)

Szerintem itt a lényeg az, hogy mire próbál reflektálni a film. Jelen esetben nem csak a horror zsánernek, hanem az egész jelenkori hollywoodi filmgyártásnak állít görbe tükröt. Úgy rebootolnak manapság franchise-okat, hogy fan service húzásként beletesznek 1-1 ismert arcot a régi produkciókból. Ezek a karakterek mind érinthetetlenek. De nem a Sikolyban. Mert „ez a franchise komolyan veszi magát” – persze tudjuk, hogy ez nem teljesen igaz, de mégis: feláldozták Deweyt az üzenet oltárán. (A Sikoly 1. részében, Drew Barrymore korai halála még jobban sokkolta az akkori közönséget. A produkció húzónevét az első 10 percben kibelezve felakasztották egy fára, ezzel lerakva az alapokat: itt bizony bárki meghalhat.)
Először nagyon mérges voltam Dewey halálakor, heves indulatokat váltott ki belőlem. Az egyik kedvenc karakterem volt. A film végén már megértettem, hogy bár fájó, de szükségszerű volt. Az már persze más kérdés, hogy a fenébe tudta egy 50 kg-os vékony lány ilyen dominánsan kivégezni közelharcban.


Borzasztóan tetszett a motiváció is, amibe persze könnyen bele lehet kötni, mégis egy meta slashertől elvárhatóan, aktuális témához nyúl. A hiperérzékeny társadalmunkban már megszokott az, hogy rajongói bázisok hadat üzennek, sőt, egyenesen életveszélyesen megfenyegetnek alkotókat azért, mert az elvárásaiktól eltérő végterméket kapnak. Jó volt ez a fricska, ötletesen lovagolták meg ezt a hullámot.

Összességében nagyszerűen állított tükröt a korszellemnek, a filmgyártásnak és még saját magának is. Azt hiszem, ilyennek kell lennie egy Sikoly folytatásnak (vagy requelnek, bárhogy is hívják).

előzmény: zs93 (#4)

2022-03-05 01:27:54 Dívák (2021) / Divas Hege (5) #17

Felemelő gondolatok! Amennyire bízok én is a húszévesekben, annyira bízok magunkban is, hogy előítéleteinket félretéve képesek leszünk kellő nyitottsággal és elfogadással állni velük (és saját magunkkal) szemben.

előzmény: somogyireka (#13)

2022-02-24 02:08:27 V síti (2020) / Csapda a neten Hege (5) #39

„De aztán nem csinálsz vele semmit. A Spotlight után sem köptél be attól kezdve minden templomba” – szerencsére :) Hiba volna általánosítani, nem minden pap pedofil, ahogy az életben sem fekete és fehér minden. És a film megvilágításában, éppen ez az egészben a legfélelmetesebb – nem tudhatod biztosan, hogy a szomszédodnak, barátaidnak, vagy közeli hozzátartozóidnak milyen sötét titkai vannak.
Persze ez sem olyan új keletű gondolat, amit már ne láttunk volna több százszor, ahogy Te is írtad, én mégis fontos filmnek tartom. Biztosra veszem, hogy például a cseh pedofil közösségnél visszatartó erő volt ennek a filmnek a híre. Lehet, hogy csak pár hónapra, de már az is rengeteg megóvott gyermeki lélek. Ha másért nem is, ezért már megérte.

előzmény: Ugor (#34)

2022-02-19 16:10:37 Come True (2020) Hege (5) #8

Második nézés után fel kell vinnem az osztályzatom ötösre. Ezúttal jobban összeállt a kép, mivel a kezdeti elvárásaimat félretéve arra tudtam fókuszálni, amit ténylegesen mondani (vagy inkább sugallni) szeretett volna a rendező. A műfajában tekintve egy igazi mestermű.

Összes komment...